Dodaj do ulubionych

Big Brader 4.1

• jeff Re: Big Brader 4.1 30.09.07, 21:19
      O matko, mieszaja polityke z BB, co wyszlo tragi-komicznie. A co to
      za polaczenie z Gdanskiem z nieprawdziwym Walesa? Zenada?
      No i znowu kolejna baba wchodzi - niech wpuszcza jakiegos fajnego
      chlopaczka!!
      • gonitwa Re: Big Brader 4.1 01.10.07, 01:25
        Musi być uroczą osóbką ta nowa panna, skoro przedstawia się jako suka dążąca do
        celu po trupach.
        • tommy_girl Re: Big Brader 4.1 01.10.07, 13:49
          Brawo dla pana prowadzącego Klawitera: " (...) czekają na ciebie
          CHŁOPACY ", fajnie jak na prezentera...
          Nowa gwiazdka, która ma parcie na szkło, jak stwierdziła, musi
          popracować także nad poprawną polszczyzną : "nie będę wszystkich
          LUBIEĆ" ...
          Kogo oni wybierają do tego BB? 4. wersja jest tragiczna, chyba
          skierowana do ludzi, którzy utożsamiają się z wyglądem uczestników
          (prócz Izy) i ich zachowaniem (prócz Izy). Mnie tacy ludzie nie
          imponują i z nadzieją czekałam wczoraj na kogoś w stylu Izy...
          Nadaremnie
          • temel Re: Big Brader 4.1 01.10.07, 21:23
            dzisiaj piękna kłótnia Jolki z Markiem. Czyżby początek konfliktu?

jak myślicie kto następny wyleci?

Ja stawiam na Gerarda.
            • kassawa456 "NOWA" Kasia Wiśniewska 01.10.07, 21:42
              Czy nie przypomina Wam pewnej uczestniczki reality o imieniu
              Dominika, o ile dobrze pamiętam "Łysi i blondynki", a
              może "Amazonki"? W tamtym programie w/w przyznała się do
              transseksualizmu.
              • kamapka21 Re: "NOWA" Kasia Wiśniewska 02.10.07, 16:39
                Jak dla nie to jakaś znajoma twarz ale nie wiem pod co ją przypiąć.
          • gregoriov_mk2 Re: Big Brader 4.1 02.10.07, 19:52
            Spokojnie, jedno przejezyczenie nie czyni czlowieka bezmózgim bandytą : ) Trudno zeby stacja TV4 przeprowadziła każdemu z uczestników dokładnie testy z poprawnej polszczyzny tak zeby przez wiele setek godzin ktore spedzaja w domu BB ani razu nie zdazylo im sie jezykowe potkniecie. Osobiscie uwazam tez ze w programie jest o wiele wiecej interesujacych osob niz tylko Iza.
            • vexy Boże!Ona jest gwiazdą! 02.10.07, 21:07
              "Boże!Ona jest gwiazdą"
              ta przerażona mina Lenartowicz była cudna :DDDD
              pewnie myślała,że to ona jest megazajebista,bo włazi wszystkim facetom do łóżka
              ROTFL
              • chinaska Re: Boże!Ona jest gwiazdą! 02.10.07, 21:30
                ale co? ale jak? opowiesz? bo kompletnie nie wiem w czym rzecz(nie
                ogladalam dzis)
                • vexy Re: Boże!Ona jest gwiazdą! 02.10.07, 22:32
                  po awanturze z Marco jest jazda na Jolke
                  kto żyw ją obgaduje
                  i podczas jednej z takich sesji nowy nie mógł sie powstrzymac przed wysyłaniem sygnałów dymnych,że Jolka na zewnątrz jest popularna
                  na to Lenartowicz zrobiła przecudnie zaszokowaną minę i wyrzekła słowa:O Boże! Ona jest gwiazdą! :DDD
                  • friendlygirl Re: Boże!Ona jest gwiazdą! 02.10.07, 22:39
                    A jak Wam sie podobała misja Marco? ;:D:D:D Nie ma co,niezly z niego
                    poskramiacz wezy.niewiem jak Wy ale ja sie prawie posikalam ze
                    smiechu jak byl w tym sekretnym pokoju::D Szzczegolnie jak wypalil
                    tekst notujac w kajeciku : " punkt 5-jak Cie dotykam to
                    stajesz" :D:D:D Marco!Musisz wygrac ta edycje!!!!AlboJolA ofc :D
                    • vexy Re: Boże!Ona jest gwiazdą! 02.10.07, 22:46
                      Marco był boski :DDD
                      tak słodko sie bał tych wężyków i jednym paluszkiem dotykał
                  • chinaska vexy 03.10.07, 07:55
                    vexy napisała:

> po awanturze z Marco jest jazda na Jolke
                    > kto żyw ją obgaduje
                    > i podczas jednej z takich sesji nowy nie mógł sie powstrzymac
                    przed wysyłaniem
                    > sygnałów dymnych,że Jolka na zewnątrz jest popularna
                    > na to Lenartowicz zrobiła przecudnie zaszokowaną minę i wyrzekła
                    słowa:O Boże!
                    > Ona jest gwiazdą! :DDD

hehe, dzieki za info
                    swoja droga-Kaska mnie rozwalila ostentacyjna ochota na Mirka. nie
                    wiem jak jest teraz ale zenujace bylo jej zachownaie pierwszego dnia
                    i pierwszej nocy. A najbardziej to ze ten koles glosno jej
                    powiedzial zeby sie odczepila(sytuacja w lozku). Cos sie teraz
                    miedzy nimi dzieje?
            • tommy_girl Re: Big Brader 4.1 02.10.07, 23:05
              gregoriov_mk2 napisał:

> Spokojnie, jedno przejezyczenie nie czyni czlowieka bezmózgim bandytą : ) Trudn
              > o zeby stacja TV4 przeprowadziła każdemu z uczestników dokładnie testy z popraw
              > nej polszczyzny tak zeby przez wiele setek godzin ktore spedzaja w domu BB ani
              > razu nie zdazylo im sie jezykowe potkniecie. Osobiscie uwazam tez ze w programi
              > e jest o wiele wiecej interesujacych osob niz tylko Iza.

Klawiter powtorzyl "chlopacy" pare razy w czasie programu. Takich bledow NIE
              MOZE popelniac glowny prowadzacy programu rozrywkowego (ktorego poziom m.in.
              dzieki prowadzacym spadl nisko), ktory zostal wyloniony na to stanowisko poprzez
              casting. Jakos od prezenterow TVP nie slysze takich razacych bledow. Moze dla
              Ciebie to nic, ale ja dostaje krecka jak slysze w TV od prowadzacych chlopacy,
              wlanczac czy dzien dzisiejszy...
              Dla mnie, oprocz Izy, reszta jest ubarwieniem programu. Hm... co soba
              reprezentuja??? Jola (choc moja faworytka za szczerosc) w Londynie pracuje w
              solarium, Tomasz jako facet od otw drzwi, Gerard jako podsatrzaly Dj (Wodzirej
              raczej), ktorego nie spotkasz nawet w warszawskich klubach, to sa przyklady.
              Reszta podobnie, jedynie Iza pokazala co osiagnela w zyciu i jest
              najinteligentniejsza . Inni sa smieszni, mili, itd. ale co drugi czlowiek na
              ulicy posiada wspomniane cechy. Co mam pisac o Kasce, Psikusie? Szkoda pisac...
              Niech wygra Jola i utrze wszystkim nosa, w koncu GWIAZDA.
              • vexy Re: Big Brader 4.1 03.10.07, 10:26
                ale wiesz,trudno oczekiwac od błyskotliwych ludzi z osiągnięciami,że sie bedą zgłaszac do bigbradera :)
                przez powyższe mam problem z Izą - za chiny nie moge pojąc po co ona tam poszła
                • friendlygirl Re: Big Brader 4.1 03.10.07, 15:04
                  Nie lubie tej Izy-wszystkich krytykuje, ciagle jej cos nie
                  pasuje.najpierw mowi ze lubi tomka a potem placze przez niego(wpada
                  w histerie raczej)mysle ze ona ma jakies zachwiania
                  emocjonalne.dziwna kobieta.a dzisiaj ciag dalszy "z kamera wsrod
                  zwierzat" i nominacje.kogo typujecie ze bedzie nominowany ?? Ja
                  obstawiam Jolke i Gerarda?
    • gonitwa Re: Big Brader 4.1 03.10.07, 19:20
      Po dzisiejszym quizie jestem w szoku. Wygląda na to, że tylko Agata i Iza
      chodziły do szkoły, reszta najwyraźniej zakończyła edukację na zerówce (Jolka
      chyba nawet tego nie ukończyła). :0
      • kamapka21 Re: Big Brader 4.1 03.10.07, 19:43
        Quizu niestety nie oglądałam, powtórki też nie zobaczę. Ale siostra
        opowiadała że niezłe jaja były... Obstawiam że Jola może być
        nominowana, Gerard, może ta Kaska nowa bo bedą gadac że jej jeszcze
        nie poznali i tak może zebrac te głosy.
      • temel Re: Big Brader 4.1 03.10.07, 19:43
        a Gerardski? zapomniał o starym poczciwym Starze ze Starachowic? a Lenartowicz?
        przecież każde dziecko wie, że kilogram pierza i kilogram stali ważą tyle samo.
        A jeśli nawet by nie wiedziało to musiało to gdzieś słyszeć, przecież to jest b.
        popularne.
        • kamapka21 Re: Big Brader 4.1 03.10.07, 21:53
          I nominowani Jolka, Iza i Mirek? Kogo obstawiacie, że odpadnie w
          niedzielę?
          • vexy Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 12:05
            myslałam,że nie moze byc nic śmieszniejszego niż Marco w pokoju z wężami
            o,marna wyobraźni!
            wystarczyło wrzucic tam Jolke :)))

jak kiedyś znajde sie w pokoju pełnym węży będę wiedziala co zrobic - zbuduję barykade z filiżanek :DDDDDDDDDDDDDDD
            • xavier8x8 Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 12:17
              A za co ten nowy zostal nominowany
              • auto_robex Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 16:34
                za to że jak rozmawiał z lenartowicz i chyba gerardem to tak jakby
                między słowami opowiadal ze Jolka jest na zewnatrz dobrze odbierana.
                Niby nie mówil wprost ale jakby manipulował noi za to ma nominację ,
                mam nadzieje że wyleci z hukiem:D

Podobaly mi się wczoraj teksty Jolki do niego jak mu powiedziała
                zeby sie nie wtrącał do cudzych konfliktów tylko zajął sobą:)
                • gonitwa Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 17:45
                  Wczoraj w bezpośrednim starciu słownym z Jolką wyszło ostatecznie na jaw, że
                  Miruś to cienki bolek i tchórz. Nawet nie miał odwagi spojrzeć jej prosto w
                  oczy, nie mówiąc już o sensownej (czy jakiejkolwiek nawet) ripoście. :]

Tak się zastanawiam, jak oni tych ludzi wybierają, że potem połowa przez cały
                  program siedzi bezczynnie na czterech literach. Zero inicjatywy, zero pomysłów,
                  chęci do działania, potrafią tylko jeść, palić, spać i obgadywać. Weźmy na
                  przykład taką Agatę. O ile się nie mylę, napisała w swoim profilu, że chce
                  pracować w telewizji i być sławna. Ciekawa jestem, jak ona to sobie wyobraża,
                  skoro nawet w tym głupim BB praktycznie nie istnieje. Siedzi jak mysz pod miotłą
                  i nigdy nie ma nic do powiedzenia. Wiadomo o niej tylko tyle, że lubi kupować
                  buty. Albo Gerard. Po co on tam w ogóle poszedł? No po co? Kolejny wiecznie
                  skwaszony malkontent - Miruś. Wulkan energii - Ewelina. I tak dalej.
                  I te wszystkie bezbarwne ciepłe kluchy chcą się pozbyć tych, którzy ciągną cały
                  program. Ciekawa jestem, co oni by zrobili, gdyby Jolka rzeczywiście odeszła i
                  zgodnie z ich życzeniem w domu zapanowałaby cisza. Chyba zapadliby w sen zimowy.
            • kubissimo Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 17:18
              wlasnie obejrzalem na stronie Jole w krainie węży i umarlem
              jak mozna jej nie lubic? :DDD
              • gonitwa Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 17:48
                Nie można. :)
                Mimo wszystko wolałabym jednak Jolkę, która wie, że równik nie przechodzi przez
                Polskę, a Manuela Gretkowska jest pisarką, a nie zwyciężczynią którejś tam
                edycji BB. ;)
          • newsstand Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 18:25
            lenartowicz powiedziala ze jak mirek wyjdzie to ona tez. ciekawe czy
            dotrzyma slowa?

nie ogladalem nominacji, ale jesli jego jest karna to troche
            przesadzili, przeciez on nic takiego nie powiedzial. chyba
            rzeczywiscie dali go na pozarcie, zeby ani iza ani jola, czyli
            najbardziej kontrowersyjne dla mieszkancow uczestniczki nie wyszly.

i ja tez sie zastanawiam co tam robi taka agata? niby jest a jakby
            jej nie bylo
            • vexy Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 18:38
              jak to nic takiego nie powiedział?
              dał do zrozumienia,że to Jolka jest gwiazdą programu (teraz matołki wiedzą kogo nominowac aż do skutku)
              ba,on to wręcz sugerował mówiąc ,że tylko nie wiadomo jaką DRUGĄ osobę nominowac

w niedziele pewnie to on wyleci,bo kompletnie bezbarwny jest (nie wiem o co Lenartowicz taką debilke z siebie robi)
              albo Jola,która ma na pewno duży elektorat negatywny
            • gonitwa Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 18:45
              > lenartowicz powiedziala ze jak mirek wyjdzie to ona tez. ciekawe czy
              > dotrzyma slowa?

Rzeczywiście tak powiedziała? Ale jaja.
              E, nie wierzę, że to zrobi. Nie ona.

Ja też myślę, że Mirek dostał taką karę tylko dlatego, że z punktu widzenia
              producentów nominacje źle się ułożyły. Ja się cieszę, bo nie chciałabym żeby
              któraś z dziewczyn odeszła.

Mirek właśnie stwierdził, że nie lubi Jolki, bo PRZEZ NIĄ wyleciał Bartek,
              którego Mirek lubił. No comments.
              • chinaska Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 20:00
                Podpisuje sie po dwiema wczesniejszymi wypowiedziami. Mirek nawet
                nie umial sie zachowac po tym jak puscili ten film. Bylo widac ze mu
                glupio i nie potrafil jakos z klasą z tego wybrnac. Cienias-to
                idealne okreslenie;0
                No i to co powiedzial o Bartku-jak dla mnie pograzyl sie totalnie.
                Ja ani razu tam na nikogo nie glosowalam ale zastanawiam sie czy by
                nie wyslac smsa za jego odejsciem. To taki Tomek i Bartek-tylko w
                bialych rekawiczkach. Poza tym-kasia jest mu najblizsza-to tez o
                czyms swiadczy...
                • temel Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 21:09
                  chinaska napisała:

> No i to co powiedzial o Bartku-jak dla mnie pograzyl sie totalnie.

a co dokładnie powiedział?
                  • chinaska Re: Big Brader 4.1 04.10.07, 21:22
                    w pokoju zwierzen Wielki Brat zapytal Mirka dlaczego nie lubie Joli.
                    Mirek odpowiedzial ze bardzo lubil Bartka i mial nadzieje ze jak
                    wejdzie do domu WB to sie z nim spotka. A przez Jole to Bartek
                    wylecial i tym samym sie nie spotkali...
                    • lilith76 Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 09:45
                      Z tego co pamiętam, to Mirek wszedł tylko dlatego, że Bartek wyleciał.
                      To nie wiem jak on chciał się tam z nim spotkać. W drzwiach?
                      Ale telewidzowie mogą mu to teraz ułatwić ;)
                      • auto_robex Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 12:31
                        dobre:)

ja nie moge patrzec na te umizgi lenartowicz do mirka. Facet
                        ewidentnie ma ja gdzies, a ona za nim łazi, spi z nim i w nocy
                        probuje go przytulac i co tam jeszcze. I ten apel jej do
                        telewidzow "GLOSUJCIE NA MIRKA ZEBY ZOSTAL, DLA
                        MNIE".buaaaaaaaaahahaha
                        • gonitwa Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 13:53
                          Tak, tak, ten apel był najlepszy. :D
                          Dziewczyna zachowuje się żenująco i jeszcze myśli, że widzowie tak ją
                          uwielbiają, że będą głosować zgodnie z jej zaleceniami. No, ale w końcu dwa razy
                          była nominowana i ciągle tam jest, ma prawo tak myśleć. ;)
                          • vexy Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 15:29
                            a mnie od wczoraj dręczy jedna rzecz:co Mirek wnosi do programu?
                            myślę,myślę i myślę i nic nie przychodzi mi do głowy
                            może wy wiecie?

to a propos wypowiedzi Lenartowicz,że Mirek przynajmniej coś wnosi do programu,bo Iza nic
                            • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 15:39
                              napiszcie cos wiecej o tym quizie, jakie byly pytania, kto sie popisal "inteligencja":)?
                            • gonitwa Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 16:48
                              > a mnie od wczoraj dręczy jedna rzecz:co Mirek wnosi do programu?

Eeee... Walizkę z ubraniami (ale bez kąpielówek) oraz blond włosy i niebieskie
                              oczy? ;)

Niestety nie mam teraz czasu na opisywanie quizu, może wieczorem, jeśli nikt
                              mnie nie uprzedzi.
                              • auto_robex Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 18:54
                                Jolu co ci sie stalo? spadlaś z fotela ..haha:D
                              • temel Re: Big Brader 4.1 05.10.07, 18:54
                                chodzi o ten quiz dzisiejszy - psychologiczny? czy ten wcześniejszy? Jeśli ten
                                wcześniejszy to porażka na maxa. Nie wiem co o tym sądzić, czy ci mieszkańcy są
                                naprawdę takimi gamoniami? Jak można powiedzieć, że równik przechodzi przez
                                północną część Polski, a potem poprawić się, że przez południową (Jola), Jak
                                można nie wiedziesz kto jest prezydentem Polski? (Kaczyński, Torres, czy
                                Kwaśniewski) (Marco)? Jak można nie wykminić jaki ma związek samochód z nazwą
                                angielską gwiazdy (star) (Gerard)?

Ogólnie żenuła...
                                • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 06.10.07, 10:42
                                  ranyy bossskie
                                  na pewno robili sobie jaja...
                                  nie można byż AŻ TAKIM idiotą...

:/
                                  • temel Re: Big Brader 4.1 06.10.07, 12:29
                                    Moim zdaniem tylko Marco zrobił sobie jaja, reszta była śmiertelnie poważna.
                                    • temel Re: Big Brader 4.1 07.10.07, 22:54
                                      Gerard odszedł, Mirek też na wylocie, a więc wszystko idzie w dobrym kierunku :)
                                      • auto_robex Re: Big Brader 4.1 07.10.07, 23:41
                                        zgadzam się:)
                                        i poznaliśmy siostre joli:)

Nie moge sie oprzeć Tomek nie ma kultury za grosz.. dziś to kolejny
                                        raz udowodnil
                                        • kubissimo Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 00:03
                                          a byl dzis? przegapilem. Czym zablysnal? :)))

ciesze sie, ze Jola zostala, chociaz martwi mnie ten duzy procent
                                          glosow negatywnych :///

Gerarda zegnam bez zalu. Mirka wlasciwie tez, chociaz trzeba mu
                                          przyznac, ze byl jedna z niewielu osob w tej edycji, ktore uzywaly
                                          zdan zlozonych ;)
                                          • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 13:51
                                            hehe a teraz na miejsce gerarda wejdzie kolejny "przystojniak" w którym kasia l. zakocha sie bez pamięci:p
                                            • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 14:03
                                              Dokładnie o tym samym pomyślałam. ;)
                                              • kubissimo Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 18:51
                                                a nawet dowiemy sie, ze to wlasnie na niego czekala ;)
                                • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 14:16
                                  temel napisał:

> chodzi o ten quiz dzisiejszy - psychologiczny? czy ten wcześniejszy? Jeśli ten
                                  > wcześniejszy to porażka na maxa. Nie wiem co o tym sądzić, czy ci mieszkańcy są
                                  > naprawdę takimi gamoniami? Jak można powiedzieć, że równik przechodzi przez
                                  > północną część Polski, a potem poprawić się, że przez południową (Jola), Jak
                                  > można nie wiedziesz kto jest prezydentem Polski? (Kaczyński, Torres, czy
                                  > Kwaśniewski) (Marco)? Jak można nie wykminić jaki ma związek samochód z nazwą
                                  > angielską gwiazdy (star) (Gerard)?
                                  >
                                  > Ogólnie żenuła...

Do tego należy jeszcze dodać Kaśkę L, według której Wisła wpływa do Bałtyku od
                                  północy, a kilogram stali jest cięższy niż kg pierza, oraz Adriana, który skrót
                                  PZPR rozszyfrował jako 'polskie związki partii robotniczych' i nie skojarzył
                                  tytułu piosenki Madonny brzmiącego tak samo jak tytuł międzynarodowego
                                  czasopisma poświęconego modzie ('vogue').
                                  Jedynie Agata popisała się wiedzą prawidłowo identyfikując cytat z 'pana
                                  tadeusza', dobrze odpowiedziała też na drugie pytanie, którego już nie pamiętam.
                                  Aha, Iza też odpowiedziała na oba.
                                  • vexy Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 16:52
                                    Quiz

Co zrobi Lenartowicz po odejściu Mirka?
                                    a.wróci do Adriana
                                    b.rzuci sie na nowego,który wejdzie za Gerarda
                                    c.zmienie orientację i zwiąże sie z Magdą
                                    • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 17:16
                                      Ona nie musi zmieniać orientacji, wszak wyznała kiedyś, ze jest biseksualna -
                                      dobrze kojarzę?
                                  • temel Re: Big Brader 4.1 08.10.07, 23:12
                                    i nie skojarzył
                                    > tytułu piosenki Madonny brzmiącego tak samo jak tytuł międzynarodowego
                                    > czasopisma poświęconego modzie ('vogue').

tego akurat też bym nie wiedział.

Idzie BB Extra, zaraz konkurs z prezerwatywami, ciekawe co Jolanta pokaże.

• lilith76 Re: Big Brader 4.1 09.10.07, 09:47
                                      > i nie skojarzył
                                      > > tytułu piosenki Madonny brzmiącego tak samo jak tytuł międzynarodowego
                                      > > czasopisma poświęconego modzie ('vogue').
                                      >
                                      > tego akurat też bym nie wiedział.
                                      >

To był test na kryptogeja ;D
    • kubissimo kombinat wielkiego brata 08.10.07, 21:08
      bardzo fajny pomysl z tym planem 5dniowym :) ciekawe, czy wykonaja
      200% normy? ;)
      chociaz z drugiej strony wiekszosc z nich pewnie nawet nie wie o co
      chodzi, bo z racji mlodego wieku PRLu to chyba za bardzo nie
      pamietaja.

Jola i jej przemycany blyszczyk i perfumy z kontrabandy -
      cudenko :)))
      szkoda, ze coraz bardziej ma na pienku z reszta grupy i pewnie w
      srode dostanie caly pakiet nominacji :/
      • lilith76 Re: kombinat wielkiego brata 09.10.07, 09:50
        Jola dostarcza nieustająco rozrywki, ale przyglądając się jej potyczce z Marco zaczynam rozumieć dlaczego inni mieszkańcy mają jej dość. Strategia JJJ (Jestem Jaka Jestem) zdaje egzamin w przestrzeni otwartej, ale w domu gdzie wszyscy są zamknięci i skazani na siebie to prosta droga do Nominacji Darwina. Sama nie wiem, czy nie miałabym ochoty przycisnąć jej poduszki do twarzy, gdybym tam była.
        • kubissimo Re: kombinat wielkiego brata 09.10.07, 13:23
          czy ja wiem. mnie zdecydowanie bardziej irytuje Magda, ktora swoj
          wizerunek buduje na trzech, powtarzanych w kolko elementach:
          1. jestem lesbijka
          2. psikus
          3. hapu hapu
          :///

sorry, ale wole Jolę i jej tipsy, chociaz musze przyznac, ze jej
          ostatnia jazda z Marco jest dla mnie zrozumiala. ale calosc
          posluzyla temu, ze chyba po raz pierwszy (nie liczac nominacji)
          widzialem jak Agata mowi dwa zdania :)
          • ewelcia007 Re: kombinat wielkiego brata 09.10.07, 14:31
            a co powiedziała agata? może ktoś opiowie mi co było w wczorajszym
            odcinku? jakas afera z jola znow? Kurcze mnie denerwuje w tym
            programie jedna rzecz. Jest robiony pod Jole. Ok dziewczyna jest
            smieszna, ale zobaczci jak producenci zobaczyli się Jola moze odpasc
            to cały program pod nia. a to ataki tomka, a to piekny mataeriał jak
            to jest miłosc z marko. o izie tez był materiał a o Mirku? nic a
            nic, koles był prawie dwa tygodnie, jest inteligentny jakos jeden z
            niewielu ukałdał złozone zdania:) i pomgli cos puscic jak flirtuje z
            kasia itp. a przez 2 godziny programu nic o nim nie było. dalej
            denerwuje mnie w joli jedna rzecz- z jednej stronu mowi jaka to
            kasia jest wiesniara i puszalska a ona jaks jest, jak nie marko to
            adrian? i denerwuja mnie jej fani, ktorzy tak gadaja, ze wola jest
            przyanjmniej szczera i nie obgaduje. to czemu nie powiedziała kasi
            prosto w oczy, ze jest wiesniara i puszalska tylko mowiłą to za
            plecami innym? a jej fani maja pretensje do kasi jak mowi, ze nie
            znosi jolki. wydaje mi sie, ze ona nie lubi kaski bo to za kasia
            latał adrian a nie za nia (wczorajsze bb-extra) kto widział to wie
            co powiedziała. a poza tym oni przebywaja z Jola 24 godizny na dobre
            i jesli połowa ludzi mowi, ze Jola jest prowokatorka to w cos w tym
            musi byc. my widzimy tylko fragmenty z ich zycia. a adrian chce byc
            sławny:) i jak powiedział sie, ze jola jest gwiazda to chce sie przy
            niej wylansowac:D
            • vexy Re: kombinat wielkiego brata 09.10.07, 19:05
              różne wady ma Jolka,ale akurat Lenartowicz powiedziała prosto w oczy,że sie nie szanuje,rzuca na wszystkich chłopaków po kolei (Grzesiek,Adrian,Mirek)
              to była całkiem długa pogadanka,zdaje sie że zaraz po tym jak wszedł Mirek
              • wujek2-3 Re: kombinat wielkiego brata 10.10.07, 00:17
                No właśnie. Ale dzisiaj jej smutek i tęsknota były prawdziwe jak
                zobaczyła Mirka w TV. Może jednak coś do niego czuje? Nie sądzisz?
                • temel Re: kombinat wielkiego brata 10.10.07, 18:49
                  Lenartowicz ''za to nie nawidzę, swojego narodu''.

A w dup** cię mam, jak się coś nie podoba to wyemigruj na wyspy.
      • kubissimo Re: kombinat wielkiego brata 10.10.07, 19:54
        chich. kto to mogl powiedziec:

"Ciężko mi mówić bez błyszczyka"???
        ;)))
        • temel Re: kombinat wielkiego brata 10.10.07, 19:59
          Gerard?

hmm?

a wiem...Jolanta :0))
          • gonitwa Re: kombinat wielkiego brata 10.10.07, 20:10
            Psikus cudownie wygląda w kufai i uszatce, jakby ją żywcem przenieśli z tamtej
            epoki. :]
            • vexy Re: kombinat wielkiego brata 10.10.07, 21:35
              Nareszcie!!!Mam nadzieję,że Psikus ma wystarczająco wielu antyfanów na zewnątrz by zrobic coming out ;)
              Może wtedy ilosc "psikusowania" na osobogodzine spadnie o 99%,bo że tej zarazy nie da sie wyplenic do końca programu to jestem pewna
              pozostanie chocby w koszmarnej przeróbce Kukulskiej
              • kubissimo Re: kombinat wielkiego brata 11.10.07, 07:11
                mam nadzieje, ze poleci. chcialbym zobaczyc jej mine, jak okaze sie,
                ze przegrala z Jolą. Chociaz dziewcze chyba juz przeczuwalo, co to
                bedzie i sie zabezpieczalo tym, ze tak bardzo chce wyjsc i jest
                gotowa do opuszczenia domu. tjaaa
                • temel Re: kombinat wielkiego brata 11.10.07, 13:46
                  kubissimo napisał:

> chcialbym zobaczyc jej mine, jak okaze sie,
                  > ze przegrala z Jolą.

Moim zdaniem padną już słynne słowa: ''Ale PSIKUS Tata'', z charakterystycznym
                  wschodnim akcentem.
                  • luleko Re: kombinat wielkiego brata 11.10.07, 16:00
                    ..i jeszcze to nazywanie wielkiego brata "tatą"..Nie moge tego sluchac.
                    • temel Re: kombinat wielkiego brata 11.10.07, 19:43
                      Ja tam lubię, przynajmniej jest śmiesznie. A co do psikusa, to każde reality
                      show ma jakiś znak rozpoznawczy, przykładowo Robinsony mieli piosenke ''I love
                      you baby''. ci maja ''Psikusa'' w wersji Kukulskiej.
                      • kubissimo Re: kombinat wielkiego brata 11.10.07, 21:19
                        no sorry, ale I LOVE YOU BABY NANANANANA spiewana przy kazdej okazj
                        przez Vito bylo rownie wkruwiajace jak trademarki panny Les Psikus :/
                        • gonitwa Re: kombinat wielkiego brata 11.10.07, 21:52
                          Ależ ostatnio działa mi na nerwy Lenartowicz, jeszcze bardziej niż Psikus. I
                          skąd ona ma takie wory pod oczami, że wygląda jak stara ćpunka? Chyba nie z
                          niewyspania, bo z tego co pokazują, śpi jakieś 20 godzin na dobę. A pozostałe 4
                          spędza na darciu japy. :/
    • kubissimo ach, co to byl za slub ;) 11.10.07, 21:56
      nie wiem, kto znalazl ubrania dla pary mlodej, ale wygladali
      oblednie :)))
      i w ogole fajny pomysl, dodatkowo urozmaicony tym, ze reszte
      panienek skrecalo z zazdrosci. Jolka moglaby dostac dyplom z
      autopromocji :)))
      dziwi postawa Izy, ktora nagle zmienia druzyne (czyzby faktycznie ze
      strachu przed nominacjami?) i nagle sie brata z "przegranym" obozem.
      Bo nie oszukujmy sie, po tej edycji ludzie beda pamietali tylko
      Jolkę i to ona bedzie faktycznym zwyciezca, nawet jezeli nie zgarnie
      glownej nagrody.

zaskoczyl mnie tez Adrian, bo chyba pierwszy raz tak twardo postwail
      sie reszcie. Ciekawe tylko, czy robi to z przekonania, czy moze to
      zagranie strategiczne?
      hesus, czym ja sie tu przejmuje? ;)))
      • vexy Re: ach, co to byl za slub ;) 11.10.07, 22:34
        he he he
        dzisiaj mieliśmy festiwal zazdrości
        z Lenartowicz zółc sie wylewała,że aż miło :)
        od początku jestem przekonana,że jej strategią na ten program był romans (wiadomo,to sie sprzedaje)i stąd te jej podchody do kolejnych facetów
        wszedł Mirek i już już wydawało sie,że nareszcie sie uda,ale wredny naród go wyp... z programu :DDD
        do tego gwiazdą jest nie włażący nikomu w dupe "pustak"
        cudnie sie ogląda jak większosc nie może tego strawic

dzisiaj Psikus pokazała wreszcie inną twarz (wpływ nominacji?),bo do tej pory zgrywała przyjaciółke wszystkich

a postawa Izy?
        hmmm
        od pewnego czasu widze,że narasta agresja wobec Adriana,który broni Jolki
        byc może Iza przestraszyła sie,że ją też zaczną tak sekowac
        • kamapka21 BB 4.1. 14.10.07, 11:09
          Odświeżam wątek, bo dziś BB Ring. Bardzo chcialabym aby dziś
          wylceiala Magda-po prostu nie trawię tej dziewczyny.
          • temel Re: BB 4.1. 14.10.07, 12:20
            kamapka21 napisała:

> Odświeżam wątek, bo dziś BB Ring. Bardzo chcialabym aby dziś
            > wylceiala Magda-po prostu nie trawię tej dziewczyny.

''dziewczyny''.
            • vexy Re: BB 4.1. 14.10.07, 13:03
              a wczoraj gościem w BB Show był "zabawny" Bartek
              dobrze go Grzegorz podsumował,że jego dowcipy nikogo nie bawią
              gdyby mnie zamknęli w domu z tym zmanierowanym pajacem najpóźniej po tygodniu bym go zabiła
              • slobakdov Re: BB 4.1. 14.10.07, 13:26
                To chyba dobrze, że Bartka wycięli...
            • kamapka21 Re: BB 4.1. 14.10.07, 14:35
              Temel, masz rację "dziewczyny", z początku chcialam napisać nawet
              dziewuchy.
              • temel Re: BB 4.1. 14.10.07, 15:29
                dziewucha to dla niej komplement.
    • jeff 3 nowe osoby 14.10.07, 22:15
      1. Joanna Chmielewska - nastepczyni Jolanty - kolejna tipsiaro-
      blachara.
      • temel Re: 3 nowe osoby 14.10.07, 22:18
        Jezus Maria przeraziłem się... niech najpierw poprawi wymowę, a potem niech się
        wybiera do Telewizji....dramat :D
        • jeff Re: 3 nowe osoby 14.10.07, 22:22
          ale przynajmniej zaraz wejdzie dwoch panow - w koncu jakas odmiana :)
          • jeff Re: 3 nowe osoby 14.10.07, 22:29
            łomatko, jakis dredziaz - dlaczego nie jakis fajny model? :/
      • lilith76 Re: 3 nowe osoby 14.10.07, 22:29
        To JoloDoda, czy DodoJola?
        To jakaś mutacja eksperymentu Zimbardo?
        • kadoro1969 Re: 3 nowe osoby 14.10.07, 23:06
          lilith76 napisała:

> To JoloDoda, czy DodoJola?
          > To jakaś mutacja eksperymentu Zimbardo?
          >

Dobre:D heh
        • kadoro1969 No i Psikus wyleciał hehehe 14.10.07, 23:09
          Nareszcie!
        • temel Re: 3 nowe osoby 14.10.07, 23:16
          lilith76 napisała:

> To JoloDoda, czy DodoJola?
          > To jakaś mutacja eksperymentu Zimbardo?
          >

już parę tygodni temu pisałem, że projekt BB to experyment stanfordzki :))

Tak na serio, to ta nowa co weszła, chyba jeszcze głupsza od Jolki (bo jeśli
          chodzi o brzydkość to na pewno).

Pan Jamaica nawet nawet, Czacza - jakiś taki śmiesznawy.
          • temel Psikus 14.10.07, 23:19
            ale psikus z tym Psikusem. W sumie dobrze, bo mnie już irytowała :)
        • kubissimo Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 00:09
          to totalna podroba. Jola jest jedna i to dziewcze chyba niedlugo
          odpadnie.

a poza tym cudownie, ze juz nie bedzie panny psikus :)))
          ciekawe, co na to Iza. Czy znowu zacznie sie kolegowac z Iza i
          Adrianem?
          • kelle1986 Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 12:38
            po prezentacji tej "gwiazdy" joanny szczeka mi opadla, skad sie tacy ludzie biora??:/
            • vexy Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 14:32
              kelle1986 napisała:

> po prezentacji tej "gwiazdy" joanny szczeka mi opadla, skad sie tacy ludzie bio
              > ra??:/

nie wiem skąd ale wiadomo po co:
              żeby zrobić tipsy Joli,przecież to "manikjurzystka" :)

to dziewcze Joli mogłoby buty czyścić,gdyż nie ma ani ćwiartki jej charakteru,zadziorności i śmieszności (w dobrym znaczeniu tego słowa)

gdybym miała zgadywać z kim to dziewcze znajdzie wspólny język postawiłabym na Agatkę

A Psikus...
              cieszę sie,że nareszcie poszła do domu,chociaż w ostatnim tygodniu 2 razy u mnie zaplusiła:jak powiedziała durnej Lenartowicz,że doprowadzenie kogokolwiek do łez to nie powód do dumy i jak ładnie pożegnała się z mieszkańcami w niedziele
              • slobakdov Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 16:30
                Myślę, że chciali pokazać, że są ludzie głupsi od Joli. To wyraźne
                działania pro-Jolanta
              • confused.girl Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 17:02
                vexy napisała:

> kelle1986 napisała:
                >
                >
                >
                > to dziewcze Joli mogłoby buty czyścić,gdyż nie ma ani ćwiartki jej charakteru,z
                > adziorności i śmieszności (w dobrym znaczeniu tego słowa)
                >

:DDD

> A Psikus...
                > cieszę sie,że nareszcie poszła do domu,chociaż w ostatnim tygodniu 2 razy u mni
                > e zaplusiła:jak powiedziała durnej Lenartowicz,że doprowadzenie kogokolwiek do
                > łez to nie powód do dumy i jak ładnie pożegnała się z mieszkańcami w niedziele

a kogo lenartowicz do łez doprowadziła?
                • vexy Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 18:22
                  Adriana
                  potem sie puszyła jaka to ona z siebie dumna,że go doprowadziła do płaczu
                  na to Psikus rzekła to,co napisałam wyżej

normalnie sie wczuwam w tego bigbradera;)
                  • temel Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 20:32
                    Nowa uczestniczka .. jednym słowem LOL! Ogólnie jest masakrycznie głupia!
                    ciekawe co będzie jak przyjdzie jej się poznać z Jolką.

Mówiłem już dawno, że Jolka jest spoko, że jak dadzą kogoś nowego (czyt.
                    głupszego) wszyscy będą za nią.

Dzisiejszy tekst Jolki ''Nie jestem kur** zupą ogórkową, żeby mnie lubić'' haha
                    • kelle1986 Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 21:48
                      wydaje mi sie ze nie przeklnela, ona raczej nie przeklina, albo w ogole...
                      • gonitwa Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 22:09
                        Przeklęła, chyba pierwszy raz. Wypikali to.
                        Coś mi się wydaje, że nowa gwiazdeczka nie lubi Joli. :]
                        Strrraszna jest, współczuję panom, którzy są zamknięci z nią i jej upiornym
                        chichotem w jednym niedużym pokoju. Jak i o czym w ogóle z taką rozmawiać? :0
                        Na razie Paweł wydaje się być bardzo sensownym człowiekiem, zdystansowanym,
                        nieco ironicznym i z poczuciem humoru. Ciekawa jestem, co będzie dalej, bo coś
                        za dużo ich tam weszło. Prawdopodobnie z trzech osób w programie zostanie jedna,
                        pewnie widzowie zdecydują kto.
                        • temel Re: 3 nowe osoby 15.10.07, 22:33
                          gonitwa napisała:

Prawdopodobnie z trzech osób w programie zostanie jedna
                          > ,
                          > pewnie widzowie zdecydują kto.

w takim razie wejdzie facet :)
                          • anakonda_17 Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 13:11
                            Jola wcale nie jest taka głupia loloita na jaką wygląda.
                            • vexy Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 13:19
                              zastanawiam sie nad castingami
                              czy głównym kryterium wyboru uczestników była jak najbardziej wkurzająca osobowość?
                              najpierw był straszny Bartuś,potem Psikus,a teraz ta Joanna,której idolką jest najwyraźniej Doda
                              nawet 1 dnia nie dali odetchnąć po Psikusie :(
                              • gonitwa Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 14:24
                                Psikus to był pryszcz przy Joannie.
                                Ja chyba nie dam rady oglądać dłużej BB jeśli ona zostanie i będzie się
                                zachowywać tak jak do tej pory. Nie wierzę, że ktoś może być tak bezgranicznie
                                głupi jak ona, to musi być jakaś podpucha...
                                • chinaska Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 16:10
                                  Hehehe. Mialam dokladnie taka sama mysl. To az nieprawdopodobne ze
                                  sa na swiecie az tak glupie osoby:D Ona Jolce ani Pani Psikus do
                                  piet nie dorasta. A psikus mnie wkurzala rowno;)
                                  I tak sobie ostatnio pomyslalam ze Jolka mnie wkurza udajac albo
                                  serio bedac taka 'cnotka'. Wkurzyla sie jak Marco zartowal ze mieli
                                  super noc(i pokazywal jej bielizne ktora lezala obok lozka) i w
                                  ogole tak jej bardzo zalezy zeby pokazywac sie od strony dziewicy;)
                                  • confused.girl Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 16:58
                                    a ty bys sie nie wkurzyla na jej miejscu;) ?

ogladalam kawelek wywiadu z psikus (calego nie bylam w stanie:D) i myslalam, ze
                                    sie poplacze ze smiechu jak uslyszalam, ze tam w domu byli taaaacyy wartosciowi
                                    i inteligentni ludzie jak GERALD, TOMASZ czy BARTEK i jakie to nie sprawiedliwe,
                                    że oni odpadli, a została jola, która zbyt mądra nie jest ;DDDD
                                    • gonitwa Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 17:15
                                      Też to słyszałam, spadłam z krzesła. :D
                                  • gonitwa Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 17:13
                                    Rzeczywiście Jola jest trochę nadgorliwa w swej cnotliwości, czasami jest to
                                    wręcz śmieszne, jak chociażby w podanym przez Ciebie przykładzie.;) Ale z
                                    drugiej strony, przynajmniej dziewczyna ma zasady i się ich trzyma, co może być
                                    godne podziwu, tym bardziej, że Marco jest naprawdę rozbrajający.:)))
                                    Przypadek Jolki jest o tyle dziwny, że jej wizerunek zewnętrzny, czyli
                                    wyzywające stroje i mocny makijaż, stoi w sprzeczności z jej skromnością w
                                    sprawach damsko - męskich. Może i ona rzeczywiście jest zimna, jak sama mówi, a
                                    może to tylko na potrzeby programu. W końcu ludzie pozbawieni zahamowań w
                                    reality shows zwykle bardzo źle na tym wychodzili.
                                    W każdym razie ja tę jej nadmierną cnotliwość odbieram raczej pozytywnie, jak
                                    całą Jolkę zresztą. Nawet jak mnie czymś wkurzy, bo wad to ona ma zatrzęsienie,
                                    to za chwilę zrobi lub powie coś takiego, że zupełnie mnie rozwali.:)))
                                    • kubissimo Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 17:22
                                      > W każdym razie ja tę jej nadmierną cnotliwość odbieram raczej
                                      pozytywnie, jak
                                      > całą Jolkę zresztą. Nawet jak mnie czymś wkurzy, bo wad to ona ma
                                      zatrzęsienie,
                                      > to za chwilę zrobi lub powie coś takiego, że zupełnie mnie
                                      rozwali.:)))

podpisuje sie obiema 'ręcami' ;)
                                    • vexy Re: 3 nowe osoby 16.10.07, 17:27
                                      wydaje mi sie,że wizerunek Jolki to bezpośrednia przyczyna tego jej strzeżenia cnoty
                                      z wyglądem lateksowej panienki bardzo łatwo mogłaby byc uznana za głupią puszczalską
                                      Jolka od kiedy oglądam konsekwentnie gada,że w programie nie będzie żadnego całowania,a tym bardziej seksu
                                      ma rację dziewczyna,bo raczej uprawianie seksu w reality show nikomu dobrej opinii nie przysporzyło
                                      no i sex przed kamerami to sprawa raczej dla totalnych ekshibicjonistów jak np. Lenartowicz;)
                                    • lilith76 Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 09:47
                                      A ja już mam przesyt Jolą i intensywnego promowania jej przez producentów. Przez to, że ona interesuje tak bardzo widzów, nie można poznać innych mieszkańców domu jako zwyczajnych ludzi, bo priorytet na wizji ma zdanie Joli i to jak inni jej nie lubią. Coraz bardziej mnie irytuje i chętnie bym ją już pożegnała.
                                      • vexy Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 16:25
                                        bez Jolki to byłaby wielka nuda
                                        szczyt tego co mogą pokazac te zazdrośnice to mizdrzenie sie do kamer i spiewanie"Seksapil"

natomiast trio Jolka-Marco-Adrian jest przynajmniej zabawne
                                        mnie bardzo rozbawiły wczorajsze scenki z życia rodziny (nie wiedziec kiedy powiększonej):Marco na Jolce,matczyne nauki Jolki "Synuś masz lekcję.Jak ci sie spodoba kobieta to sie na niej połóż i leż.Reszte ona zrobi za ciebie" i wtręty Adriana "Mamo nie sap tak":DDD

poza tym,gdyby reszta nijakich uczestników zrobiłaby coś ciekawego jestem pewna,że zostałoby to wyemitowane,a skoro oni głównie jedzą i śpią to cóż
                                        life is brutal
                                        • kelle1986 Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 16:50
                                          tylko ze wkrotce to fajne trio zostanie rozbite, matematyka mowi sama za siebie w drugiej grupie sa 4 osoby ktore chetnie beda nominowac jole adriana lub marco...
                                          • gonitwa Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 17:13
                                            A ja liczę na to, że może nowi będą mogli nominować, w końcu po coś pokazują im
                                            scenki z domu WB. Jeśli tak, to zmieni się układ sił i mam nadzieję, że
                                            Lenartowicz będzie nominowana. :]
                                            Nie wyobrażam sobie BB bez Jolki i Marco oraz, w trochę mniejszym stopniu, bez
                                            Adriana. Przestałabym oglądać, bo nie byłoby co.
                                          • vexy Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 17:18
                                            myślę,że dzisiaj będą nominowani Jolka,Adrian i Iza
                                            chyba,że wielki brat zrobi psikusa i będą też nominowac nowi,w końcu są mieszkańcami domu i w jakimś celu puszcza im sie w tv starych mieszkańców
                                            może właśnie po to żeby mogli nominowac?
                                      • kubissimo Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 18:25
                                        nie wiem, czy to jest kwestia promowania Joli, czy tego, ze po
                                        drugiej stronie barykady mamy cztery okazy indolencji. Bo ja sie nie
                                        dziwie producentom, ktorzy majac do wyboru rozbrykana Jole, albo
                                        cztery panny, ktorych szczytem aktywnosci jest oddychanie, wybieraja
                                        Jolę.
                                        Rownie dobrze mozesz narzekac, ze za malo pokazuja te manekiny w
                                        holu, ktore maja rownie fajna osobowosc jak np. Agata, czy Katarzyna
                                        W. , ktora przed wejsciem do programu zarzekala sie, jaka to bedzie
                                        bezposrednia i samodzielna, a okazala sie zwykla panną nikt :/
                                        • auto_robex Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 19:05
                                          Jesli chodzi o Katarzyne W to myslalam ze no conajmniej bedzie sie
                                          nago kąpać, tak przynajmniej twierdziła nie wspominajac juz jej słów
                                          jak bardzo nienawidzi katarzyny L i jaka to nie jest ostra.
                                          Oczywiscie wyszlo szydlo z worka. Panna K.W. nie reprezentuje swoja
                                          osobą nic.
                                          A propos proszę mi powiedziec:) co zyskała kradnąc reszcie papierosy
                                          i inne rzeczy wg zadania Wielkiego B?

Program ogladam dla Joli Marka i adriana. Iza sie zmieniła, szkoda.
                                          Zastanawiam się też co wnosi do programu Agatka prócz lukru
                                          oczywiście. Ta kobieta ciagle sie maluje i przebiera i to w sumie
                                          wszystko. WIEEEEle bym dala zeby ją nominowano polecialab od razu:D

Zabawy Joli marko i adriana są super:). Dawno się tak nie ubawiłam:)
                                          Jola chyba zaczyna sie bardziej przekonywać do marco- przytula się
                                          sama, jest zazdrosna o grę Katarzyny W z marko:)

Natomiast katarzyna L jest poetką buaaaaaaaaaahahahaha
                                          LITOŚCIII.......
                                          • gonitwa Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 19:21
                                            Kaśka Wiśniewska startowała do rady miejskiej z listy Samoobrony, to mówi o niej
                                            wszystko. :///
                                            • auto_robex Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 19:50
                                              z tego filmiku śmieję sie za kazdym razem (obserwujcie Jole:))
                                            • auto_robex Re: 3 nowe osoby 17.10.07, 19:51
                                              www.bb4.tivi.pl/Portal/VideoWatch.aspx?MediaId=29778 to ten:)
                                        • lilith76 Re: 3 nowe osoby 18.10.07, 10:50
                                          > nie wiem, czy to jest kwestia promowania Joli, czy tego, ze po
                                          > drugiej stronie barykady mamy cztery okazy indolencji. Bo ja sie nie
                                          > dziwie producentom, ktorzy majac do wyboru rozbrykana Jole, albo
                                          > cztery panny, ktorych szczytem aktywnosci jest oddychanie

Czy ja wiem.
                                          Gdyby mnie ktoś zamknął w domu bez książek, telewizora, internetu, z niedobranymi osobami też bym zaczęła się zsuwać w indolencję. I teraz pytanie - czy brykanie i robienie show mimo nudy, to wyraz niezwykłej intelogencji, czy niezwykłej głupoty?
                                          Jestem po prostu zażenowana, że idolem robi się osobę, która umiejscawia równik gdzieś pomiędzy Gdańskiem a Krakowem, nie orientuje się choć odrobinę co to jest efekt cieplarniany, popularność zdobywa konfliktami z innymi, a potem dumnie się chwalimy, że nie oglądamy "Klanu", MjM i przeczytaliśmy wszystkie książki z serii "Nobliści XX wieku" ;D
                                          Trudno, panna działa mi tak na nerwy, że wysłałabym bym w niedzielę sms-a gdybym nie wiedziała, ze wyniki i tak moga być manipulowane :P
                                          Jestem Jaka Jestem :P
    • gonitwa Re: Big Brader 4.1 17.10.07, 21:19
      Nie no, aż się zdenerwowałam. ;)
      Cały czas miałam nadzieję, że WB ma coś w zanadrzu i do nominowanej dwójki
      dołączy ktoś jeszcze, a tu psikus. :/
      • kubissimo Re: Big Brader 4.1 17.10.07, 21:31
        niestety :/
        mimo wszystko mam nadzieje, ze poleci Adrian, ale to bedzie twardy
        zawodnik i wcale nie jestem pewien, czy Jola da rade.
        a moze skoro tydzien polityczny, to wielki brat znajdzie jakies
        haki i np. znajdzie materialy obciazajace Kasie L. i bedzie
        dolaczona do grona nominowanych?
        • gonitwa Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 01:15
          No, oby, ale czy na to nie za późno, skoro wyniki nominacji już ogłoszone?
          Czy ja dobrze zrozumiałam, że Joanna i Mariusz wchodzą do domu, a biedny Paweł
          ma zostać w sekretnym pokoju? Po co?
          • kubissimo Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 07:01
            moze beda sie zmieniali jak blizniaczki? ;)
            • vexy Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 12:13
              obserwowałam Izke przez oststni tydzień i definitywnie skreślam ją z listy sympatii
              OK,rozumiem,ze aby przetrwac w domu Wielkiego Brata trzeba wchodzic w różne koalicje a nawet zmieniac strony
              jednak trzeba miec odwagę przyznac sie widzom w pokoju zwierzeń po co sie to robi
              postawa pierwszej naiwnej "nie wiem o co kaman" jest totalnie niewiarygodna
              • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 12:41
                beznadzieja z tymi nominacjami.. a wszystko przez marco. gdyby jak jola i adrian nominowal kasie l. to ona by byla nominowana jako trzecia... i polecialaby... rany co za antypatyczna dziewucha:/
                • vexy Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 12:58
                  Lenartowicz nie byłaby nominowana
                  miałaby 3 głosy,a Jolka i Adrian po 4
                  • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 13:11
                    faktycznie, sorry:) mialam nadzieje ze kasia w okaze sie tak falszywa na jaka sie zapowiadala i zaglosuje na kasie l ale niestety:/
                    • lilith76 Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 13:47
                      Od przyszłego tygodnia, najdalej kolejnego zacznie się wyżynanie wzajemne panienek.
                      Teraz zostanie Jola/Adrian i nawet jeśli za tydzień panny doznają iluminacji i razem przeciwno idolowi/lce wystawią Marco, to i tak lada moment będą musiały zacząc nominować się wzajemnie i atmosfera się rozrusza ;)
      • karina997 Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 13:23
        a propo Agatki

notsobigbrother.pl/bigbrother/1,84872,4589091.html
        • paulinaa Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 16:32
          na oficjalnej stronie napisali, ze ktos złamal regulamin
        • paulinaa Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 16:33
          na oficjalnej stronie napisali, ze ktos złamal regulamin, moze agata
        • paulinaa Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 16:33
          na oficjalnej stronie napisali, ze ktos złamal regulamin, moze agata
          i ją wywala? :)
          • kubissimo Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 17:11
            jezeli to ona, to mysle, ze ja nominuja i dziewcze wyleci
            a za tydzien zaczna sie nominacje w nowym ukladzie :)
          • dr.verte Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 17:31
            hehe specjalnie to wymyslili zeby jola z adrianem nie odpadli,
            rzeczywiscie agata sie najlepiej nadaje do odstrzalu
            • vexy Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 18:19
              no i dobrze :)
              wcale mi nie przeszkadza jak troche producenci pomanipulują,jeżeli alternatywą jest oglądanie jak te miernoty eliminują z programu barwnych uczestników

i żeby nie było:wiem jakie IQ ma Jola i że Adrian nie umie wypowiedziec sie krótko i treściwie ,i ze siląc sie na intelektualistę często przekręca bardziej skomplikowane słowa ;)
              • auto_robex Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:03
                Dalej to na kogo głosujemy ze świętej trójcy ??:)
                • kubissimo Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:09
                  nie wolno sie umawiac. zaraz Ciebie tez nominuja ;)
              • kubissimo Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:04
                heh, nie wiem, czy slowo PODSZEDŁEM jest takie trudne, a wyraznie
                dzis sobie nie dal z nim rady ;)
              • newsstand Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:14
                > i żeby nie było:wiem jakie IQ ma Jola i że Adrian nie umie
                wypowiedziec sie kró
                > tko i treściwie ,i ze siląc sie na intelektualistę często
                przekręca bardziej sk
                > omplikowane słowa ;)
                a nawet calkiem proste (powiedzenia), np dzisiaj: "swieczka nie
                warta knota" (sic!), czy jakos tak. i to ma byc student
                polonistyki...
                • kubissimo Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:30
                  no coz... widac na Akademii Podlaskiej sa mniejsze wymagania ;)
        • kubissimo Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:08
          hehe, tak jak pisalem wczesniej producent bardzo chcial haka, wiec
          przy byle okazji postanowil walczyc z ukladem ;)
          oczywiscie dowody sa baaaardzo cieniutkie, ale na szczescie to
          wielki brat trzyma karty ;)

ciekawe kto wyleci. Wedlug mnie walka rozegra sie miedzy Kaska W. i
          Agata i wcale nie jestem pewien, ktora poleci. Bo niby Kasia jest w
          programie duzo krocej niz Agata, ale mimo wszystko zdazyla choc
          troche tam zaistniec (funkcja agenta w tygodniu PRLu). A jak
          zaistniala Agata? Bardzo chetnie zobacze jak ja zapamietala kamera
          BB. Na pewno bedzie to fascynujace ;)

tak czy siak Jola i Adria(n) raczej sa bezpieczni i bardzo dobrze :)
          • auto_robex Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 21:37
            dokładnie też chętnie zobaczę jak kamera zapamietala agatę bo z
            tylu dni ktore przewegetowała kamera moze gdzieś znajdzie te
            30sekund z jej jestestwa;) hHAHAAA
            • vexy Re: Big Brader 4.1 18.10.07, 22:37
              moim zdaniem będzie bye bye Lenartowicz :)
              pewnie wyrobi 150% normy głosów czerwonych
              na Agate pewnie pies z kulawą nogą nie zagłosuje,bo nie zauważył,że ona w tym domu w ogóle jest

jak pierwszy raz zobaczyłam "aniołki Charliego" to też pomyślałam,że to mocno naciągane
              ale jak zobaczyłam to po raz drugi to z tej rozmowy jasno wynikały kolejne nominacje: Jolka/Adrian vs Iza/Marco

• pozno_w_noc aniolki charliego 20.10.07, 14:11
                Nie wiem czy mieliście podobne skojarzenia i czy znacie ten film ale
                jak widzialam te rozmawiajace 'aniolki charliego' od razu skojarzyly
                mi sie z tytulowymi bohaterkami filmu 'Dziewczyny do wziecia':D
                A obie Kasie niezle sie pogrązyly najpierw udajac ze kawal je
                smieszy i wcale nie obraza(chociaz bylo widac ze go w ogole na
                poczatku nie zrozumialy;) a potem w pokoju zwierzen mowiac ze go nie
                sluchaly itd.
                • kubissimo Re: aniolki charliego 20.10.07, 17:25
                  tak, jak sie odpytywaly nawzajem "Kasia, a powiedz, czy ja tez
                  jestem szczupla", to tez mialem skojarzenia z "dziewczynami do
                  wziecia" :)))
                  uwielbiam osoby, ktore nie maja poczucia zenady :)
                  • vexy Re: aniolki charliego 20.10.07, 18:13
                    popisały sie też gdy miały zaopiniowac czy Paweł nadaje sie na mieszkańca domu
                    każdy gópi by sie domyślił,że miały dla jaj zrobic casting i powiedziec,żeby chłopak wszedł,a one uwierzyły,że o czymkolwiek w tym domu decydują i były na nie :)))
                    producenci musieli odwołac sie do Jolki,o której wiadomo,że chocby na złosc "hienom" będzie za wejściem Pawła
                    późniejsze miny obu panien i desperackie próby podlizania się Pawłowi podejmowane przez Kaśkę W. były BEZCENNE :DDD
                    • kubissimo Re: aniolki charliego 20.10.07, 18:23
                      rozumiem, ze to bylo w piatek. przegapilem. az szkoda :)))
                      • kelle1986 Re: aniolki charliego 21.10.07, 13:34
                        taa to bylo piekne... "ale wiesz ze ja mysle ze jestes fajnym facetem, prawda?" lol

wyglada na to ze narazie na wylocie jest agata.
                        wczoraj w bbshow nabralam jeszcze wiekszej sympatii do grzeska, szkoda ze odpadl, to naprawde szczery i fajny facet. sam mowil ze nie rozumie kasi w i jej naglej przyjazni z kasia l skoro przed programem mowila ze jej nie lubi i jest "suka"...:p
                        • friendlygirl Kasia L 23.10.07, 15:25
                          A co Wy na to jak Kaśka wypowiadala sie o Jolce nazywajac ją
                          szlaufem, dziwka,obciagara????? Ej no dlaczego nikt na to nie
                          zareagowal? To jest juz dla mnie szczyt.

A tak z innej beczki, wwierzycie ze Jolka i Aśka sa
                          dziewicami ? :D:D Ja jakos nie moge w to uwierzyc hehh
                          • kubissimo Re: Kasia L 23.10.07, 16:05
                            1. Kasia L. przede wszystkim szmaci siebie, wiec niech dalej sie
                            popisuje, pokazujac przy okazji swoje prawdziwe oblicze "poetki" ;)))
                            Jolce to wisi, bo ma lateks i wszystko po niej splywa ;)

2. co do dziewictwa, to pamietaj o zasadzie domniemanej
                            niewinnosci ;) dopoki nie przedstawisz dowodow, ze dziewicami nie
                            sa, musimy im wierzyc na slowo ;)
                            • kelle1986 Re: Kasia L 23.10.07, 18:07
                              jolka mowila kiedys tam ze nie jest dziewica..
                            • lilith76 Re: Kasia L 24.10.07, 10:06
                              Mnie bawi hipokryzja Kasi L - panna wiła się przed trzema facetami w tym domu, a gdy Iza jest podrywana przez Cha Chę, to obrabia jej tyłek, dorzucając, że gdyby nie Mirek to pewnie ona by była przedmiotem adoracji. No, ale ona ma za twarde jaja dla niego. Ciekawe... Jak dotąd wybierała panów z dość miękkimi przyrodzeniami. Czyli kto tu ma za twarde jaja?
                              Izka też swoją drogą cieszy się jakby nie wiem jaka łaska na nią spłynęła ;)
                          • kadoro1969 Re: Kasia L 23.10.07, 19:34
                            friendlygirl napisała:

> A co Wy na to jak Kaśka wypowiadala sie o Jolce nazywajac ją
                            > szlaufem, dziwka,obciagara????? Ej no dlaczego nikt na to nie
                            > zareagowal? To jest juz dla mnie szczyt.
                            Ciekawe jak Mirkowi, który niby tak ją uwielbia, spodobało się
                            rynsztokowe słownictwo "poetki"
    • bebe.bebe.be Iza i jej podroze po swiecie 23.10.07, 21:05
      Tak slucham wlasnie gdzie ona nie byla. Czym Iza zajmuje sie
      zawodowo lub jak daje rade podrozowac caly czas po swiecie
      jednoczesnie pracujac?
      Ciagle slysze, ze jak wyjdzie to pojedzie w kolejna podroz, ze byla
      2 razy dookola swiata itd. Zastanawia mnie to beztroskie latanie po
      swiecie.
      Wiecie cos na ten temat?

Od razu uprzedzam, ze:
      - nie jestem zazdrosna
      - nie jestem zawistna
      - nie obrabiam jej tylka
      - nie rozliczam jej z podrozy
      - nie rozliczam jej z jej wydatkow
      :)
      • vexy Nominacje 23.10.07, 22:30
        ciekawe jakież to nowe zasady wymyślili żeby Jolka i Adrian nie byli jedynymi nominowanymi
      • lilith76 Re: Iza i jej podroze po swiecie 24.10.07, 10:11
        > Tak slucham wlasnie gdzie ona nie byla. Czym Iza zajmuje sie
        > zawodowo lub jak daje rade podrozowac caly czas po swiecie
        > jednoczesnie pracujac?

Nie wiem, nie wnikam. Można pracować pół roku na zmywaku i resztę roku przejździć po świecie za zarobione pieniądze lub zarabiać w czasie podróży. Pomysł, że do podróżowania po świecie są potrzebne jakieś wielkie pieniądze jest dobry dla gości, którzy muszą nocować w hotelach i zwiedzać razem z "Lonely Planet".
        Kwestia wyboru - kredycik na mieszkanko, mała stabilizacja i łza w oku mamy, że córeczka żyje tak jak dzieci sąsiadek (bezcenna przyznam), albo życie z dnia na dzień dla ulotnych chwil, bez zabezpieczenia na przyszłość. Nie oceniam stylu życia innych, bo sama znam ludzi, którzy wolą zobaczyć niż mieć oszczędności.

Kwestia nominacji - wzrusza mnie dobra wola WB, który rezygnuje z manipulacji, by otwarcie, nowymi zasadami umożliwić wygraną pupilom :P
        • monia515 Re: Iza i jej podroze po swiecie 24.10.07, 11:08
          wczorajszy quiz:
          1. podaj imię królowej Anglii; odp. Eliza
          2. imie chłopca z Królowej Śniegu; odp. Śnieżynek... yyyeee....
          Krzyś! Krzysztof!!
          3. kim był Winston Churchil? odp. piosenkarzem..
          4. podaj stolicę Ruminii (podpowiedź - na B); odp. Bagdad!
          itp tid...
    • monia515 Re: Big Brader 4.1 24.10.07, 11:12
      -stolica Rumunii na B- Bagdad!
      -imię chłopca z Królowej Śniegu- eeeyyyy Śnieżynek... yyyy Krzyś...
      Krzysztof!
      -kim był Churchil? piosenkarzem
      -imię królowej Anglii- yyyyy... Eliza...
      itp... itd
      • vexy Re: Big Brader 4.1 24.10.07, 16:48
        mogliby już sobie darować te quizy
        nie wiem kogo śmieszą odpowiedzi tych nieuków
        na pewno nie mnie
        mam wrażenie,że większość to chyba wilki w lesie chowały,bo inaczej takiej totalnej niewiedzy wytłumaczyć nie umiem :(
      • karina997 Re: Big Brader 4.1 24.10.07, 17:05
        ja usłyszalam Eliza..beth
    • gonitwa Re: Big Brader 4.1 24.10.07, 18:21
      We wczorajszym programie Jolka zaprezentowała się ze swojej najgorszej strony:
      kłótliwa, jazgotliwa, leniwa, głupawa i przewrażliwiona na własnym punkcie.
      Gdyby częściej w ten sposób ją pokazywali, szybciutko straciłaby poparcie widzów.

Lenartowicz nadal w formie.
      Dopiero co kumplowała się z Izą, a dwa dni później jeździ po niej tam i z
      powrotem, plując jadem i wyzywając ją od najgorszych i najgłupszych - oczywiście
      za plecami. Powód - Iza jest głupia, bo jest stara, a mimo to podoba się
      Mariuszowi. A tak w ogóle, to Mariuszowi najbardziej podoba się przecież ona,
      Lenartowicz, i to ją właśnie bzykałby najchętniej, ale niestety nie może z
      powodu Mirka. Niech no tylko zrobią ją królową, to ona już pokaże Izie.
      Piękne. :]

Paweł to chyba druga Agatka. Albo i gorzej, bo Agata przynajmniej nie
      ośmieszała się w quizach. Tymczasem Paweł myli Hamleta z Makbetem i nie potrafi
      wymienić ani jednego europejskiego państwa, które jest monarchią. I on jest
      studentem? Rozczarował mnie.

Śmiesznie jest obserwować, jak nasi uczestnicy z dnia na dzień stają się coraz
      bardziej okrąglutcy.:) Jedni tyją całkiem apetycznie, jak na przykład Iza, a
      inni wręcz przeciwnie, jak Lenartowicz i jej zad.

Śmiech Izy zrobił się ostatnio przerażający i nie do zniesienia, brzmi zupełnie
      jak minister Fotyga. :///
      • confused.girl Re: Big Brader 4.1 24.10.07, 19:59
        gonitwa napisała:

>
        > Paweł to chyba druga Agatka. Albo i gorzej, bo Agata przynajmniej nie
        > ośmieszała się w quizach. Tymczasem Paweł myli Hamleta z Makbetem i nie potrafi
        > wymienić ani jednego europejskiego państwa, które jest monarchią. I on jest
        > studentem? Rozczarował mnie.
        >

student INFORMATYKI, zdziwiłabyś się jak małą wiedzę z dziedzin nie związanych
        kompletnie z informatyką mają studenci tego kierunku;) wiem co piszę, bo sama to
        studiuję :DDDD ale żeby nie było - jestem chwalebnym wyjątkiem ;P
        • zadie23 Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 10:50
          To śmieszne co piszesz. Nie wystawiasz najlepszego świadectwa swoim
          kolegom.Jeżeli jesteś po szkole średniej ogólnokształcącej, to
          powinnaś i TY, i inni studenci mieć elementarną wiedzę na temat
          świata. Na zadawane pytania dzieci 12-13 letnie znają odpowiedzi.
          • confused.girl Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 11:00
            nie wiem co w tym śmiesznego. pisze jak JEST. jestem po ogólniaku i taką wiedzę
            posiadam, co nie zmienia faktu, że większość ludzi na studiach technicznych jest
            po technikach i nie posiadają podstawowych wiadomości z biologii, historii,
            geografii, bo o języku polskim i literaturze już nie wspomnę. I bynajmniej nie
            uważam, żeby to była ich wina. To wina nauczycieli i chorego systemu
            edukacyjnego panującego w naszym pięknym kraju. I uważam, że trzeba o tym mówić,
            żeby coś się zmieniło, a nie udawać, że wszystko jest cacy i pięknie, i bronić
            "swoich" za wszelką cenę.
            • zadie23 Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 11:12
              o jakich "swoich" piszesz? Wina nauczycieli? śmieszne. A może wina
              człowieka, że nie chce mu się poczytać gazety, ksiązki czy obejrzeć
              wiadomości. Jest wiedza ogólna, elementarna i tak oczywista, że
              człowiek sie jej nie uczy tylko wie. Nie powiesz mi, że jak ma na
              imię królowa Anglii, czy podać stolicę jakiegoś kraju, czy ile
              kwartałów ma rok czy inne proste pytania wymagają od Ciebie
              wielkiego wysiłku. To są banalne pytania z zakresu dnia
              codziennego, a nie wiedza dotycząca fizyki nuklearnej czy genetyki
              itp.
              • confused.girl Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 11:37
                nie chcę mi się z Tobą dłużej dyskutować, bo "ja o gruszce, Ty o pietruszce" ;)
                odniosłam się do wypowiedzi Pawła o Makbecie/Hamlecie, a to jest wiedza nabyta w
                szkole, a nie wyczytana z gazet;) Do pozostałych pytań nie odnosiłam się, więc
                nie wiem czemu naskakujesz na mnie swoimi argumentami o ilości kwartałów w roku
                czy stolicach państw (co, tak przy okazji, też jest wiedzą wynoszoną ze szkoły).
                I tak, uważam, że winni są też nauczyciele, bo powinni w młodym człowieku
                zaszczepić ciekawość świata. Ja miałam szczęście trafić na pedagogów, dzięki
                którym chcę rozwijać się nie tylko w dziedzinie moich studiów. Duża zasługę tu
                mają także moi Rodzice. Ale niestety wielu nauczycieli sobie odpuszcza, głównie
                w technikach i małych miejscowościach (nie ZAWSZE, ale zbyt często), dopiero
                przy nowej maturze wyszło, jaka jest olbrzymia przepaść między ogólniakami z
                dużych miast a tymi z mniejszych miejscowości czy właśnie między technikami. I
                mam nadzieję, że ktoś coś z tym zrobi.
                • monia515 Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 15:51
                  Wcale nie trzeba przerabiać w szkole Hamleta, żeby wiedzieć skąd
                  pochodzi tak powszechnie znany i oklepany cytat: 'byc albo nie
                  być...'.
                  To jest wiedza powszechna.
                • bonnie75 Re: Big Brader 4.1 29.10.07, 17:31
                  > I tak, uważam, że winni są też nauczyciele, bo powinni w młodym człowieku>
                  zaszczepić ciekawość świata.

Alez oczywiscie, wez tylko pod uwage jeden maly, malenki, malusienienki
                  szczegolik - ten mlody czlowiek powinien chciec miec te wiedze zaszczepiona, a
                  co za tym idzie troche, troszeczke, troszenke popracowac.
                  No ale przeciez jesli glabisko jedno z drugim ma same paly to przeciez to jest
                  wina nauczycieli!!!! JASSSSSSNE!
                  BRAWO dla ciebie, dziewczynko. Rzeczywiscie powinnas byc CONFUSED z tym twoim
                  mysleniem.
                  • confused.girl Re: Big Brader 4.1 29.10.07, 18:25
                    bonnie75 napisała:

> > I tak, uważam, że winni są też nauczyciele, bo powinni w młodym człowieku
                    > >
                    > zaszczepić ciekawość świata.
                    >
                    >
                    >
                    > Alez oczywiscie, wez tylko pod uwage jeden maly, malenki, malusienienki
                    > szczegolik - ten mlody czlowiek powinien chciec miec te wiedze zaszczepiona, a
                    > co za tym idzie troche, troszeczke, troszenke popracowac.
                    > No ale przeciez jesli glabisko jedno z drugim ma same paly to przeciez to jest
                    > wina nauczycieli!!!! JASSSSSSNE!
                    > BRAWO dla ciebie, dziewczynko. Rzeczywiscie powinnas byc CONFUSED z tym twoim
                    > mysleniem.

Cieszę się, że mój post był okazją dla Ciebie do zaprezentowania swojego poziomu
                    (patrz Twoje ostatnie zdanie i nadinterpretacja mojej wypowiedzi). Wybacz, ale
                    mam taka zasadę, że staram się unikać ludzi nie potrafiących trzymać pewnego
                    poziomu dyskusji, więc BO.
                    • bonnie75 Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 12:20
                      Wybacz, ale
                      > mam taka zasadę, że staram się unikać ludzi nie potrafiących trzymać pewnego
                      > poziomu dyskusji, więc BO.

Alez oczywiscie - grunt to udzielic takiej odpowiedzi, w ktorej bylyby slowa, a
                      brak sensu.
                      Coz...zastanawiam sie tylko co w Twoim mniemaniu oznacza "trzymac pewien poziom
                      dyskusji"? Czyzyby fakt, ze wlasciwie zinterpretowalam Twoja niechec do
                      nauczycieli sklonil Cie do zaniechania dyskusji i zaslonilas sie wyswiechtanym
                      "nie bede na tym poziomie rozmawiac"?
                      Brak argumentow?
                      Zapewne.
                      Zatem z mojej strony rowniez EOD!
                      • confused.girl Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 09:42
                        > dyskusji"? Czyzyby fakt, ze wlasciwie zinterpretowalam Twoja niechec do
                        > nauczycieli sklonil Cie do zaniechania dyskusji i zaslonilas sie wyswiechtanym
                        > "nie bede na tym poziomie rozmawiac"?

właśnie dlatego, że nadinterpretujesz moje wypowiedzi i wmawiasz mi jakąś dziwną
                        niechęć do nauczycieli, nie mam zamiaru ciągnąć tej dyskusji.
                        • tommy_girl Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 09:52
                          Lubie Jolke ale tym razem przesadzila. Bartek wypadl bo ja oblal
                          woda, ona natomiast okladalai drapala Marco az zlamal jej sie
                          tips... i tylko nominacja? Producenci po prostu wiedza ze bez Jolki
                          BB nikt juz nie bedzie ogladal.
                          Marco nie dokuczal jej ze szczota od WC pierwszy. Ona go okladala
                          albo szczota albo tipsami, wiec sie chlopak zdenerwowal i zabral jej
                          szczote. Pozniej chyba rozkminila ze troszke pojechala za bardzo i
                          cicho siedziala. Lubie ja ale widze ze pewne zagrania nie sa fajne.
                          Zawsze ma pelno do powiedzenia, ale wczoraj jakos nie pyskowala
                          tylko cicho sluchala co maja inni do powiedzenia. Moim zd powinna
                          wypasc za naruszenie regulaminu, Bartek nie mial szansy na nominacje
                          (na marginesie - nie lubie Bartka).
                          • vexy Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 12:37
                            tommy_girl napisał:

> Lubie Jolke ale tym razem przesadzila. Bartek wypadl bo ja oblal
                            > woda, ona natomiast okladalai drapala Marco az zlamal jej sie
                            > tips... i tylko nominacja?

moim zdanie sytuacje nie są porównywalne
                            zachowanie Bartka to był efekt konfliktu,a Jolki-głupiej zabawy
                            oczywiście Jolka powinna wiedziec że jej pazury to śmiertelna broń ;)
                            tu nie mam wątpliwości
                            z drugiej strony przypieranie do drzwi przez kilku facetów i jeżdzenie po twarzy i włosach szczotką do mycia kibla to nie jest fajne zachowanie
                            poza tym Jolka wcześniej kilka razy powtarzała Marco,żeby sie do niej nie zbliżał i jej nie dotykał,a on swoje,no to skończyło sie jak skończyło
        • gonitwa Re: Big Brader 4.1 26.10.07, 15:07
          Mam słabość do informatyków.:) Może akurat tak się szczęśliwie złożyło, ale ci,
          których znam, są inteligentnymi ludźmi, o szerokiej wiedzy ogólnej, niebanalnym
          spojrzeniu na rzeczywistość i cudownym, bardzo specyficznym poczuciu humoru.:)
          Miałam nadzieję, że Paweł będzie podobny, ale masz rację, w dzisiejszych
          czasach, w zalewie najprzeróżniejszych szkół wyższych, czasami nie stawiających
          kandydatom żadnych wymagań poza czesnym, to, że ktoś jest studentem jeszcze o
          niczym nie świadczy. :(
      • auto_robex Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 15:44
        Ja zauważam coraz więcej wulgaryzmów, nawet Marco już potrafi jaki
        tekst przemycić. Dla mnie szczytem głupoty jest Joanna. Paweł dwóch
        zdań nie potrafi powiedzieć w całym odcinku. Czacza - mysle ze
        podoba mu się IZA a nie lenartowicz. Mysle ze lenartowicz jest
        zazdrosna o to ze izę adoruje 2 mezczyzn , jolke jeden a ją NIKT:D
        podejrzewam ze Mirek kłamie z tym czekaniem na nią :). Dzieki temu
        zapraszają go na ringi:)
        szkoda zre lenartowicz nie wyleci tym razem..
        • vexy Re: Big Brader 4.1 25.10.07, 17:08
          no właśnie
          jak wreszcie jest szansa wywalic Lenartowicz to nikt nie odpadnie :(
          bez sensu
          powinna odpasc Lenartowicz albo Joanna a do izby tortur ktoś z nienominowanych
        • gonitwa Re: Big Brader 4.1 26.10.07, 15:13
          Może trochę niefortunnie sformułowałam tekst, oczywiście ja też nie uważam, że
          Czaczy podoba się Lenartowicz, to ona tak uważa. Już kilka razy mówiła o tym, że
          Mariusz ją podrywa i ma ochotę 'bzyknąć' (to jej własne słowa), we wczorajszym
          programie znowu. Biedna, żałosna Kasia. :]
    • paulinaa chyba przesadzają... 26.10.07, 21:29
      z oficjalnej strony:
      Tego w historii najpopularniejszego reality show na świecie jeszcze
      nie było. Uczestnikami programu Big Brother 4.1, emitowanego na
      antenie Czwórki, zostaną pani Zofia Petka i pan Marian Szczepaniak.
      Oboje mają w sumie niemal… 150 lat!
      Pani Zofia to niezwykle żywiołowa siedemdziesięcioczterolatka.
      Mieszka w Tczewie, należy do czterech różnych klubów seniora,
      uwielbia podróże i kapelusze (ma ich w kolekcji aż 56), zdobyła
      także tytuł Miss Suchego Podkoszulka. Obecnie pasją pani Zofii są
      komputery (uczęszcza na kurs komputerowy) uczy się także robić
      zdjęcia aparatem cyfrowym. Plany na przyszłość? Marzeniem pani Zofii
      jest ... skok ze spadochronem w dniu osiemdziesiątych urodzin!
      Pan Marian ma także 74 lata. Pochodzi z podwarszawskiego Milanówka.
      Jego pasją jest kolekcjonowanie widokówek i staroci. Jako prawdziwy
      gentleman wysławia się piękną polszczyzną, czym ujmuje nawet
      kilkadziesiąt lat młodsze damy. Sam o sobie mówi, że po
      prostu „kocha życie”.
      • confused.girl Re: chyba przesadzają... 26.10.07, 21:45
        dlaczego przesadzają? chodzi o wiek nowych uczestników?
      • newsstand Re: chyba przesadzają... 27.10.07, 02:58
        jak tak dalej pojdzie to ten program potrwa do wielkanocy a nie do
        bozego narodzenia

juz teraz jest/bylo chyba w sumie wiecej nowych niz oryginalnych
        uczestnikow

moze seniorzy wejda tylko na tydzien, na czas ekstremalnego tygodnia

a i jeszcze niedawno szukali chetnego do wejscia internaute
        • kamapka21 Re: chyba przesadzają... 28.10.07, 19:43
          To oni chyba internautami są- pani Zosia uczęszcza na kurs
          komputerowy i się tym interesuje. A tak w zasadzie myslalam głośno
          żew dlaczego wybrali tak młodych uczestników i że fajnie by było aby
          jacyś starsi też weszli. Ale nie mialam na myśli 70 latków, chodziło
          mi o maksymalnie 50 latów, coś takiego w wieku Janusza Dzięcioła.
          • lilith18 Re: chyba przesadzają... 28.10.07, 23:19
            Mina świń - bezcenna :DDD.
            Zbaranieli wszyscy, Jola i świnie, piękne.
            • gonitwa Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 00:51
              Dla mnie pomysł z chlewem jest kretyński.
              W tym pokoju na pewno jest gorąco (ludzie siedzieli w nim zwykle w samej
              bieliźnie), nie ma tam dostępu świeżego powietrza. Tydzień w zaduchu, na słomie
              z odchodami. :/
              Przekombinowali. Jeśli Jolka (przy okazji - czy ktoś wierzy, że ona faktycznie
              dostała więcej głosów, niż Lenartowicz?) opuści program na własne życzenie, będą
              mieli problem.

Ale trzeba przyznać, ze świnki cudnie się zachowały na widok Joli, tak słodko na
              nią zerkały z ukosa z najdalszego kąta pokoju, zbite w gromadkę. :)
              • lilith18 Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 03:48
                > Jeśli Jolka (przy okazji - czy ktoś wierzy, że ona faktycznie
                > dostała więcej głosów, niż Lenartowicz?)

Myślę, ze agitka w wydaniu Magdy i Barta (?) [jola w chlewie - będzie cyrk, będą
                jaja, będzie doczepiała im sztuczne wlosy, piłowała raciczki, oh ah buahaha etc
                na melodię świetnej zabawy] byla sugestywna.
                • justynson Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 11:15
                  zamnkąć dziewczynę w chlewie... strasznie śmieszne, boki zrywać,
                  normalnie. na miejscu Jolki wyniosłabym się z programu.
                  • barti84 Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 11:25
                    szczerze pisząc myślałem, że BB4.1 będzie ciekawszy. Uczestnicy mdli, aż słabo
                    się robi.Zdecydowana większość to jakieś prymitywy. rezyserzy programu starają
                    się go uatrakcyjnić wsadzając jedną z uczestniczek do pokoju razem ze świniami.
                    Na miejscu tej dziewczyny zrezygnowałbym z programu. Czy warto aż tak się poniżać?
                    • auto_robex Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 11:30
                      dla mnie też pomysł z chlewem to dno, ktoś ma spaczone pozucie
                      humoru,
                      A propo - wlasnie na stronie wyczytalam od jednego z forumowiczow ze
                      jolka jest spakowana i siedzi w normalnej czesci domu, wiec pewnie
                      wychodzi:(................
                      BRAWO dla debilnych pomysłow ekipy BB
                      • slawek73 Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 12:08
                        Zdecydowanie przegięli. Jesli planowali że uczestnik BB bedzie spał
                        w jednym pomieszczeniu ze świniami, nie zamknietymi w jakims kojcu,
                        to abstrahując od tego ze to zwyczajne poniżanie człowieka, nie
                        wzieli jednego pod uwagę: świnie są zwierzętami NIEBEZPIECZNYMI.
                        potrafią pogryźć, zgryźć a nawet pożreć intruza. I to nie tylko gdy
                        sa głodne, ale zwyczajnie dla zabawy zwłaszcza gdy delikwent śpi
                        nieruchomo.
                        Ja na miejscu Jolki zgłosiłbym sprawę do prokuratury - toż została
                        siłą wepchnieta i zamknieta w pomieszczeniu ze zwierzętami.
                        • kaamea Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 12:17
                          A moze to jest reżyserowane... przecież kto by pomyślał że jedna
                          dziewczyna (obojetne ktora) wytrzym w 1 pomieszczeniu ze swiniami 7
                          dni non stop ??? Chyba tylko jakis skonczony idiota, pomyleniec,
                          swir i debil...
                          To zadanie jest niewykonalne nie tylko dla Joli ale dla KAZDEGO
                          normalnego czlowieka. Moze oni wiedzieli ze ona tam nie zostanie i
                          maja plan B... wszystko pod kontrolą, rezyserowane od A do Z...
                          • vexy Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 14:19
                            strasznie 'śmieszny" był ten pomysł
                            myślałam,że osoba ukarana będzie siedziała w pustym pokoju o chlebie i wodzie,a nie że ją dadzą do chlewika
                            to zdecydowanie przesada :(
                            można się zajmowac zwierzętami typu świnie i kury,ale spanie z nimi i w ogóle przebywanie przez 24h na dobe to już za dużo
                            ja bym nie wytrzymała i pewnie większosc miastowych też nie

od razu po zakończeniu Ringu wiedziałam,że Jolka prędzej wyjdzie z programu niż zostanie na tydzień w sekretnym pokoju,więc wsadzenie jej tam jest równe dziwnemu usunięciu jej z programu (bez złamania regulaminu i nominacji)
                            jako widz tego nie akceptuję
                            odkręcanie tego za pomocą naciągania na kolejne esemesy:czy Jolka ma opuscic program czy zostac jest najgorszym rozwiązaniem z możliwych

według mnie powinni powiedziec że to był taki żart WB i nikt nie miał w tym pokoju siedziec przez tydzień
                            • karina997 Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 15:20
                              czy to nie byłoby interesujące dla Rzecznika Praw Obywatelskich i
                              Towarzystwa Opieki nad zwierzętami ?? Jedyna osoba która powinna
                              brac udział w tym niesmacznym "doswiadczeniu" to ta, która wymysliła
                              ten żenujący "żarcik".
                            • lilith76 Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 15:49
                              > strasznie 'śmieszny" był ten pomysł
                              > myślałam,że osoba ukarana będzie siedziała w pustym pokoju o chlebie i wodzie,a
                              > nie że ją dadzą do chlewika
                              > to zdecydowanie przesada :(
                              > można się zajmowac zwierzętami typu świnie i kury,ale spanie z nimi i w ogóle p
                              > rzebywanie przez 24h na dobe to już za dużo

Popieram, też inaczej rozumiałam (i zapewne większość sms-ujących) "ekstremalne warunki". Żart rodem z okolic genitalnych. Myślałam, że jesteśmy w Europie :/

> ja bym nie wytrzymała i pewnie większosc miastowych też nie

Nikt by nie wytrzymał, nawet mieszkawniec wsi - bo chodzi tu o coś więcej niż podjarkę kto dłużej wytrzyma bród i smród.
                              • usia60 Re: chyba przesadzają... 08.11.07, 13:21
                                Zgadzam się w całej rozciągłości.Nie rozumiem tylko dlaczego Marco
                                nie dostał automatycznej nominacji, szarpał Jolę, uderzał szczotką o
                                jej głowę, sprowokował ją do tego zachowania.Nic mu się nie stało, a
                                w ogóle to żenada "biedny pobity mężczyzna". A postawa reszty
                                uczestników łącznie z tymi staruszkami tragiczna. Jedynie Joanna co
                                by o niej nie powiedzieć uzanała tą nominację za co najmniej
                                naciąganą. Jolka nie jest z mojej bajki,ale jest taka jaka jest, nie
                                ma w niej żadnej fałszywości, ani udawania.Szkoda mi tej dziewczyny.
                            • kubissimo Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 18:52
                              we wloskim big brotherze (bodajze w 5 edycji) tez byl
                              taki "sekretny" pokoj, w ktorym czasem umieszczano niektorych
                              uczestnikow, ktorzy ladowali tam za kare i zazwyczaj dostawali
                              jakies zadanie. Np. obranie ziemniakow w hurtowej ilosci. Zdarzaly
                              sie tez zadania polegajace na kontakcie ze zwierzakami (np. dojenie
                              kóz), ale nikt nikomu nie kazal spac w jednym pomieszczeniu z
                              biegajacymi luzem zwierzetami :/
                          • paulinaa Re: chyba przesadzają... 29.10.07, 14:27
                            widocznie wczoraj mielismy w tv dzien neudanych zartow...
    • paulinaa Re: Big Brader 4.1 29.10.07, 21:15
      beznadziejnie to rozwiązali. w koncu widzowie nie chcieli jolki
      wywalic tyko liczyli na szoł w sekretnym pokoju...
      • kubissimo Re: Big Brader 4.1 29.10.07, 21:23
        no i teraz Ci sami widzowie beda slali smsy, zeby Jolka zostala.
        BiBi wie jak robic kase ;)
      • slawek73 Re: Big Brader 4.1 29.10.07, 21:27
        ładne show :( poniżanie człowieka i tyle. naruszanie godności
        osobistej, zamykanie wbrew woli a tak ogolnie to kilka pragrafów
        kodeksu karnego sie kłania.
        O staruszkach w BB nawet mi się wypowiadać nie chce, bo cały ten
        program sięgnął dna. To jest drodzy Państwo wstyd na cały świat,
        zeby jakaś gó..ara pyskowała kobiecie mogącej być jej prababcią,
        albo pchała łapy do staruszka........nie, brak mi słów..
        • lilith76 Re: Big Brader 4.1 30.10.07, 09:52
          Jak widzę dziadek też nie lepszy. Lata temu musiał być z niego aktywny zawodnik ;)
          • vexy Re: Big Brader 4.1 30.10.07, 14:22
            staruszkowie mi nie przeszkadzają
            przynajmniej pokazują wielu młodym ,że po 70-ce człowiek nie musi sie od razu klasc do trumny ;)

a "Jolka w chlewiku" wygląda na zaaranżowaną sytuację
            po prostu skorzystali z patentu,który raz już sie świetnie sprawdził:
            zamknąc Jolke i Marco ze zwierętami,a będzie śmiesznie

tyle,że tym razem przegięli bo naciągnęli widzów na bezsensowne esemesy,a Jolce dołożyli automatyczną nominację niesprawiedliwie,bo chyba nie wierzyli,że spędzi 7 dni z kogutami łażącymi wszędzie i dziobiącymi łóżko

rozumiem,że chodzi o trzepanie kasy,ale można robic to bardziej inteligentnie
            • jolanta.zielinska Re: Big Brader 4.1 30.10.07, 16:38
              1. Nie podobaja mi sie takie zabawy ze zwierzetami. To są zywe
              istoty a nie zabawki. Zamykanie ich w pomieszczeniu ktore z cala
              pewnoscia nie jest ich naturalnym srodowiskiem to niska rozrywka. I
              Jola ktora rzucala w nich roznymi rzeczami tez mi sie nie podobala.
              W ogole cala ta akcja byla beznadziejna.
              2. Staruszkowie mi nie przeszkadzaja. Szacunek szacunkiem ale z
              drugiej strony fajne jest jak sie fajnego, starszego czlowieka
              traktuje na rowni a nie jak chorego czy inwalide. Jezeli sa
              wyluzowani to dlaczego nie zartowac przy nich tak jak przy mlodych?;)
              Chociaz przyznaje ze Joanna 'mizdrzaca sie' do tego starszego i ten
              pan ktorego to bierze momentami wygladaja zenujaco
              3. A historia Joli i Marco zaczyna byc nudna. Nie podoba mi sie
              zachowanie Jolki-wyzywanie Marco i udawanie ze tak naprawde to ona
              nic od niego nie chce. Faktycznie, Jolka jest czasem fajna
              jako 'zjawisko' ale tak powaznie to chyba trudno z kims takim miec
              jakies dobre relacje.
              • vexy Re: Big Brader 4.1 30.10.07, 17:16
                denerwująca w Jolce to jest jej awersja do prac domowych,a nie zachowanie w stosunku do Marco,któremu jest wszystko jedno czy śpi/obłapia/całuje Jolke czy Joanne
                Jolka może sobie mówic ze nie jest zazdrosna,ale przecież widzimy,że jest :)))
                zabawny też jest Marco,który ostatnio w co drugim swoim zdaniu wypowiada słowo "Jolanta"
                ich historia wcale nie jest nudna,ale zabawna
                • paulinaa Re: Big Brader 4.1 30.10.07, 19:22
                  zachowuja sie jak 15-latkowie;)
    • mateuszww91 Re: Big Brader 4.1 01.11.07, 17:06
      Czytam to forum od początku, oglądam Big Brothera z coraz większym niesmakiem.
      Dziś postanowiłem wyrzucić z siebie to co myślę o wszystkich uczestnikach :
      Jola - dziewczyna nie jest może zbyt inteligentna, ale do bólu szczera, ma w
      sobie zadziorność i w głębi serca wydaje mi się być wrażliwa. W programie jednak
      przyjęła maskę nieugiętej, co powoduje, że napięcie odreagowuje agresją. Po tym
      co widzę ostatnio, to chociaż wiem, że rozwali 100 tysięcy w jedną noc to z
      całego serca życzę jej zwycięstwa.
      Adrian - wcześniej mój kandydat do zwycięstwa. Traci moją sympatię ponownym
      zbliżeniem do Kasi L i sytuacją z Joanną. Odsuwa się od Joli traktującej go po
      przyjacielsku na rzecz tej lafiryndy latającej od łóżka do łóżka. Ciekawe tylko,
      kto bronił go w tym domu jeszcze niedawno (sytuacją z Izą i Psikus walący
      "wy******j") czy w trakcie oskarżeń o homoseksualizm. Była przy nim Jola, która
      miała gdzieś resztę mieszkańców i broniła go. Nie wierzę, aby Aśkę było stać na
      coś takiego.
      Marco - sympatyczny, miał plusa za niewiązanie się z gangiem Tomka, Bartka i
      Psikusa. To co robi ostatnio - obgadywanie Jolki, Joanna powoduje, że tracę do
      niego sympatię. Poza tym widać od pewnego czasu kiedy to zaczął mówić o sobie w
      3 osobie (Marco jest taki i owaki... itd.) ewidentnie gra na zdobyciu sympatii
      widzów.
      Iza - bardzo ją lubiłem,nadal uważam, że jest inteligentna i najbardziej obyta z
      wszystkich mieszkańców, ale związanie się z Magdą, nagłe odwrócenie od Marco ,
      Joli i Adriana powoduje, że traci punkty u wielu widzów. Choć w jednym miała
      rację - w zmienności Adiego.
      Kasia L - mistrzyni dwulicowości, chamstwa i braku tolerancji - ale mimo
      wszystko uważam ,że dzięki niej coś się dzieje w BB (złego ale zawsze coś), więc
      mimo ogormnej niechęci do niej nie chciałbym, aby szybko odpadła.
      Kasia W - szumnie się zapowiadała, wyszła nijaka dziewczyna z sąsiedztwa do tego
      ogromnie fałszywa, druga Agatka - totalnie pod kontrolą Kasi L.
    • mateuszww91 Re: Big Brader 4.1 01.11.07, 19:19
      Co do nowych uczestników :
      Joanna - zdecydowanie najmniej lubiana przeze mnie osoba - prostaczka,
      puszczalska, zero kultury w stosunku do innych, sztuczność na maxa. Naoglądała
      się BB przed wejściem i zauważyła, żeby zostać tam dłużej musi być połączeniem
      śmiechu Dody i bezpośredniości Joli. Wychodzi to fatalnie i obniża i tak nie za
      wysoki poziom BB 4.1
      Mariusz- całkiem fajny gość, może nie podoba mi się do końca jego charakter
      (komitywa z Lenartowicz), ale wyróżnia się wśród mieszkańców
      Paweł - nie nazwałbym go drugą Agatką - ona była ubezwłasnowolniona przez Kasię
      L. Paweł wydaje się być niegłupim chłopakiem (pomijam Hamleta i Makbeta), który
      po prostu nie znalazł wspólnego języka z tą bandą.
      Zosia i Marian - sympatyczni państwo, mogliby wejść do domu ale na jakiś okres
      np. w ramach tygodnia Wesołego Życia czy coś takiego, jako przykład osób zawsze
      pozytywnie nastawionych do życia. Jako normalni uczestnicy nie pasują do
      konwencji BB (nie mają tyle sił co reszta - traktowani są trochę jako
      pół-uczestnicy, nie do końca odnajdują się w zasadach domu - co pokazały
      wczorajsze nominacje) i takie miejsce i jego atmosfera nie pasuje do dwójki
      nawet najbardziej wyluzowanych 70-latków.
      Przepraszam za te dwa przydługie wywody, ale chciałem podzielić się moim zdaniem
      o najnowszym Big Brother'ze.
    • auto_robex Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 11:53
      co sadzicie o Marianie?
      • chinaska Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 12:48
        Przede wszystkim dziekuje za wątek na pierwszej stronie. Mialam z
        nim jakies dziwne problemy.
        Co do Mariana mocno mnie ostatnio wkurza. Prezentuje cos czego
        wlasnie u straszych ludzi nie lubie. Tak naprawde jest zamkniety na
        mlodosc i innosc. Uwaza ze szacunek nalezy mu sie z racji
        osiagnietego wieku a nie zachowania(patrz:dyskusja z Kasią W.).
        Mysli ze jest najmadrzejszy i wszystko wie najlepiej. Obsciskiwal
        Joanne a Zosi zarzuca ze jest wulgarna...Nie wiem, nie lezy mi tez
        czlowiek.
        Zosia jest fajna;)
        • chinaska fryzura Izy 07.11.07, 12:51
          I jeszcze prosba do was. Bardzo mi sie podoba fryzura Izy i chce
          sobie taka zrobic. Macie moze(albo wiecie moze gdzie znajde) fotki z
          taka samą czy podobną fryzurę zebym mogla to pokazac fryzjerowi? Na
          stronie BB zdjecie jest Izy jest male i dokladnie nie widac.
          • monia515 Re: fryzura Izy 07.11.07, 13:26
            www.forum.bigbrother4.org/viewtopic.php?t=184
            Tu jest większe zdjęcie:)
            • vexy Re: fryzura Izy 07.11.07, 14:02
              dawno nie pisałam,ale to dlatego,że nudny sie zrobił ten bigbrader jak flaki z olejem
              tygodniowe zadanie beznadziejne,ani troche nie ożywi tych "żywych trupów"
              Marian to smerf Maruda i pewnie będzie nominowany
              wkurza mnie zachowanie Marco,który chodzi po ogrodzie i gada niby do siebie,a tak naprawde do widzów,że on jest cacy,a Jolka be
              no pliz...
              wkurza mnie Joanna,która myśli,że wydzieranie sie,wulgarnosc i włażenie do łóżka 2 facetom na raz to idealna forma autopromocji w takim
              programie
              mam jej powyżej uszu,ale niestety chyba nie będzie nominowana dzisiaj
              nominacje też mnie wkurzają,bo wciąż nominowane są te same osoby,a ile można oglądac jak Jolka i Iza pakują walizki
            • rmaciej1985 Re: fryzura Izy 07.11.07, 16:54
              hehe, ja ci zrobie taki fryz za darmo, a potem tylko włosy
              perhydrolem polejemy i będzie Izunia jak żywa.

a serio : nie rób tego, fryz masakra. gorszy tylko zad.
        • gonitwa Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 14:04
          Ja ostatnio nie oglądam już tak namiętnie jak wcześniej, więc nie wszystko wiem.
          Ale mnie też denerwuje zachowanie Mariana. Jest marudny, obrażalski, nic mu się
          nie podoba i tak jak napisałaś, uważa że wszystko wie najlepiej, bo jest
          najstarszy. Lekceważy innych, nie tylko tych młodszych, ale i Zosię. Nie słucha
          co się do niego mówi, albo udaje, że słucha i jest zainteresowany, a za chwilę w
          pokoju zwierzeń powie, że to były kompletne bzdury, których słuchał wyłącznie z
          grzeczności i w ogóle ledwo wytrzymał. I te jego ciągłe gadki o kobietach i
          seksie, jakby to było treścią jego całego życia. Chyba ma problemy z pogodzeniem
          się z upływem czasu.
          Zosia jest w porządku.:)
          • ja_a Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 15:54
            Marian-mieszanka erotomana gawedziarza ze starym satyrem. To
            uswiadamianie Joanny co do seksu oralnego ("bierzesz pisiunka do
            buzi") to wymadrzanie sie..Zenada.
            • chinaska Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 16:21
              ja_a napisała:

> Marian-mieszanka erotomana gawedziarza ze starym satyrem. To
              > uswiadamianie Joanny co do seksu oralnego ("bierzesz pisiunka do
              > buzi") to wymadrzanie sie..Zenada.

o cholera, tego nie slyszalam...faktycznie zenada
            • tommy_girl Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 16:33
              O kurcze, rzeczywiscie przesada i to w jego wieku, niesmaczne...
              Zauwazylam, ze co raz wiecej os nie oglada juz z taka systematycznoscia co na
              poczatku, podobnie do mnie. Wyglada na to ze program staje sie co raz bardziej
              nudny mimo nowych uczestnikow.
              • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 17:03
                jaki teraz jest uklad sil, kto z kim trzyma, bo dawno nie ogladalam?
                • paulinaa Re: Big Brader 4.1 07.11.07, 18:23
                  nikt juz chyba regularnie nie ogląda;) bo nudno sie zrobilo
                  rzeczywscie
                  z tego co widziałam to wychodzi na to, ze jednak marian i zosia to
                  nie byl dobry pomysł-straszne nudy odkad oni weszli
                  joanna mnie maksymalnie denerwuje, mam nadzieje, ze wyleci w
                  niedziele
                  • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 01:26
                    Co sie stało z Marco? Aferę rozpętał z powodu głupiego zaczerwienienia skóry i
                    drobnego zadrapania, jakby Jolanta mu co najmniej ręce połamała.:/ A jak on ją
                    przyciskał do drzwi i dźgał szczotką do czyszczenia kibla, to było dobrze? :/
                    • lilith76 Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 09:24
                      Ktoś wie dlaczego Jola ma znowu automatyczną nominację, bo też oglądam raz na jakiś czas.
                      Proszę o wersję oficjalną, bo to, że chodzi o zbicie kolejnej "wielkiej kasy" na sms-ach od jej fan clubu, to wiem ;D
                      • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 12:03
                        Za przemoc względem Marco. ;)

Nie oglądałam zbyt dokładnie, ale z tego co widziałam było tak: wygłupiali się w
                        nocy, zamknęli Jolantę w pokoju i nie chcieli jej wypuścić. Marco i Adi
                        przyciskali ją do drzwi, w użyciu była też szczotka do czyszczeniu sedesu, którą
                        przyniosła Jolka, ale potem przechwycił Marco. Jola się broniła i kilka razy
                        klepnęła Marco w szyję i obojczyk, żeby ją puścił. Wszystko oczywiście odbywało
                        się w żartach.
                        Potem okazało się, że przy okazji zadrapała go tipsami, miejsce było też trochę
                        zaczerwienione od tych klepnięć, widocznie musiały być jednak mocniejsze niż na
                        to wyglądały. Marco zaczął biegać po domu pokazując do kamer uszkodzenia, jakich
                        doznał, i skarżąc się, że Jolka jest głupia i agresywna, bo zrobiła mu krzywdę.
                        • vexy Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 12:29
                          Moim zdaniem są 2 powody dla których Jolka jest automatycznie nominowana:
                          1.kasa z esemesów (to jasne,że producentom jest na rękę by Jolka co tydzień była zagrożona)
                          2.producenci nie chcieli żeby znowu były nominowane tylko Jolka i Iza,a jestem pewna,że to one by zostały obwinione o nocną awanture a nie Joanna,której w tej chwili nikt nie uważa za konkurentke do wygranej

A co się stało z Marco?

Mam taką teorię:Marco był przekonany że będzie w finale (nikt go nie nominuje)a tam wygra z każdym
                          Jolki nie traktował jak poważnej konkurentki do wygranej,nie raz mówił że nie wierzy w to by taka głupia osoba miała poparcie u widzów
                          potem były łączenia z Pawłem,z których Marco zrozumiał,że Paweł życzy mu wygranej (tak to przynajmniej wyglądało w moich oczach)
                          a tu nagle zonk
                          Paweł mówi,że to Jolka powinna wygrac ten program,bo to jest program dla niej stworzony
                          uczestnicy wyglądali na zszokowanych,w tym Marco
                          od tego czasu Marco jak może stara sie zaszkodzic Jolce - nastawia uczestników przeciwko niej (to jego"ja ją lubię,ale..."),łazi po domu i gada niby do siebie a naprawde do widzów,jaka jest beznadziejna Jolanta,a jak go Jolka w głupiej zabawie podrapała to zrobił wielką aferę,latał po całym domu,pokazywał "rany" do kamery żeby agresja Jolki na pewno została dostrzeżona i zapowiadał,że powie o tym na livie

Marco stara sie wyeliminowac Jolke z gry,ale nie wie biedaczek,że takim zachowaniem szkodzi nie jej ale sobie :)
                          • monia515 Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 12:56
                            niby szkodzi sobie, a póki co nigdy nie był nominowany do wyjścia z
                            domu...
                            druga sprawa- Marian jest tak wkurzający, że odechciewa sie oglądac
                            ten show- dlaczego nikt go nie nominował? czy uczestnicy go lubią?
                            za co?
                            • vexy Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 13:16
                              miałam na myśli,że Marco szkodzi sobie u widzów i tym samym obniża swoje szanse na główną wygraną
                              uczestnicy mają go za słodkiego misia i na pewno długo długo nie będą go nominowac,jeśli w ogóle
                            • olenka_a a jak się skończyła 08.11.07, 13:18
                              historia z tymi świniami i Jolką? Ona chciała wyjśc z programu?
                              Producenci sami zrezygnowali z tego durnego pomysłu? Czy jolka
                              siedziała tydzien ze świnkami?

Nie golądam BB zbyt często i straciłam wątek :-)
                              • gonitwa Re: a jak się skończyła 08.11.07, 13:33
                                Jolka twardo powiedziała, że chce wyjść, nawet w ogóle z programu, jeśli nie ma
                                innej możliwości.
                                WB, bojąc się utraty Jolki, poprosił Marco, żeby ten zdecydował, czy Jola
                                powinna wyjść z chlewika czy też ma zostać tam na noc (chociaż zadanie mówiło
                                przecież o całym tygodniu). Marco wspaniałomyślnie zgodził się uratować Jolę,
                                ale potem wielokrotnie przypominał jej i widzom o własnej szlachetności. ;)
                                Jola za niewykonanie zadania została ukarana automatyczną nominacją. :)
                            • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 13:22
                              Też byłam przekonana, że Marian będzie nominowany, a tu niespodzianka. Możliwe,
                              że uczestnicy na razie obawiają się nominować Zosię i Mariana przez grzeczność i
                              szacunek do nich, jako do starszych ludzi. Albo po prostu Marian nie wkurza ich
                              tak bardzo jak inni.

Co do Marco - jestem w szoku, jak bardzo zmieniło się jego zachowanie. Nie
                              widziałam tego wszystkiego co opisałaś, ale wygląda na to, że masz rację. Marco
                              chce wyeliminować Jolkę. Prawdopodobnie się na tym przejedzie, bo nawet jeśli
                              nigdy nie będzie nominowany przez uczestników i dotrze do finału, to na pewno w
                              nim nie wygra. Widzowie nie lubią cwaniaków i na to nie pozwolą.
                              Jeśli już koniecznie chce pogrywać w taki sposób, niech robi to jakoś sprytniej
                              i subtelniej, bo w ten sposób naraża się wyłącznie na śmieszność. :/
                            • vexy Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 13:24
                              i jeszcze Marian
                              dlaczego nikt go nie nominował?
                              to proste
                              z jednej strony nie można w pierwszym tygodniu nominowac dziadków,bo sie wyjdzie na nietolerancyjną osobę
                              z drugiej strony Marian i Zosia nie liczą sie w grze,a jak powiedział Radek Sikorski trzeba najpierw "dorżnąc watahy wroga" czyli wyeliminowac najsilniejszą,najbarwniejszą konkurencję,więc głównym celem nominacji zawsze będzie Jolka,a jak z jakiegoś powodu nie można jej nominowac to się nominuje kogoś z jej "grupy wsparcia"
                          • usia60 Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 14:06
                            Zgadzam się w całej rozciągłosci.Nie rozumiem tylko dlaczego Marco
                            nie dostał automatycznej nominacji,szarpał Jolę, uderzał szczotką o
                            jej głowę, sprowokował ją do tego zachowania.Nic mu się nie stało, a
                            w ogóle to żenada, "biedny, pobity" mężczyzna.A postawa reszty
                            uczestników łącznie z tymi staruszkami tragiczna.Jedynie Joanna co
                            by o niej nie powiedzieć uzanała tą nominację za co najmniej
                            naciąganą.Jolka nie jest z mojej bajki, ale jest jaka jest, nie ma w
                            niej żadnego fałszu, ani udawania. Szkoda mi tej dziewczyny.
                          • kubissimo Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 16:04
                            kto to jest Paweł?
                            • gonitwa Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 16:08
                              hahaha... widzę, że kolejny zorientowany. :D

Paweł był jednym z nowych, to ten z dredami. Już go nie ma, wypadł w ostatnią
                              niedzielę.
                              • paulinaa Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 17:06
                                szkoda, ze odpadł. lubiłam go

mam nadzieje, ze w nidzieli odpadnie joaana, ewentualnie lenartowicz
              • kubissimo Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 16:03
                > Wyglada na to ze program staje sie co raz bardziej
                > nudny mimo nowych uczestnikow.

wedlug mnie stal sie nudny wlasnie PRZEZ wprowadzanie nowych
                uczestnikow :/
                • auto_robex Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 20:08
                  To ŻENADA jak Jolke Bartek oblał a Tomasz chciał zgasic jej usmiech
                  gaśnicą to wszystko było dla mieszkanców w porządku. A jak Marco
                  dostał od Jolki pare nawet nie zadrapań tylko zaczerwień to nagle
                  Wielka Krzywda sie dzieje..
                  • paulinaa Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 21:57
                    oglądaliscie dzis?
                    popłakałam sie jak Jolka mowila Marco co z nim nie tak:))))
                    • kubissimo Re: Big Brader 4.1 08.11.07, 22:13
                      ja niestety tylko kilka pierwszych tekstow, a potem Aster zepsul
                      telewizje w Wawie (a przynajmniej na Pradze) :///
                      mam nadzieje, ze bedzie w sieci, bo Jola pieknie poleciala :))))
                      moja bogini :)))
                      • paulinaa Re: Big Brader 4.1 09.11.07, 18:19
                        im dalej tym lepiej bylo;D Jolka rozkecala sie z minuty na minute:))
                    • browarek333 Re: Big Brader 4.1 09.11.07, 02:13
                      mnie rozbawiło, że Jolcia ma 'dupe jak żelazko'
                    • lilith76 Re: Big Brader 4.1 09.11.07, 11:07
                      A ja widziałam Jolę popisującą się przed Joanną i Izą - gadała jak katarynka rzucając co chwila wzrokiem, czy efekt dobry. Jak przedszkolak sadzący wygłupy do rozbawionego audytorium dorosłych.
                      Coraz mniej Joli w Joli.
                      • browarek333 Re: Big Brader 4.1 09.11.07, 13:14
                        Dokładnie tak, jak mówisz. Jolka z Aśką przechodzą już same siebie.
                        ...ale w końcu to reality - każdy chce zabłysnąć.
                        • vexy Re: Big Brader 4.1 09.11.07, 16:42
                          nie zgadzam sie
                          to była właśnie cała Jolka i za to ją lubię
                          jak to szło?
                          mały słoń z dużym brzuchem
                          koń,szkapa
                          stopy jak u krasnoludka
                          kto w tym wieku nosi kalesony
                          :DDDDDDDDDD
    • confused.girl Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 15:29
      czemu marco wczoraj ryczał w łazience?
      • vexy Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 16:18
        bo po wyjściu Joanna zobaczyła nominacje i jak sie jej zapytali z kim chce się połaczyc powiedziala że z Marco bo on jest słaby psychicznie i go zniszczy
        więc sie połączyli a Joanna zasunęła mu monolog,że jest fałszywym Judaszem i nie będzie spał po nocach bo ona go będzie prześladowac :)))
        bystrzak Marco dopiero wtedy zakumał,że koleżaneczki Joanny w sekretnym pokoju sobie z niego jaja zrobiły "Ja myślałem że one mnie lubią,a to było żeby zrobic ze mnie idiote przed cała Polska"
        więc sie rozpłakał
        chyba dotarło do niego,że może nie byc tak popularny wśród widzów jak myślał i że sie ośmieszył tym pobiciem przez Jolke
        • paulinaa Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 16:37
          coraz bardziej beznadzijny ten program
          • vexy Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 16:41
            paulinaa napisała:

> coraz bardziej beznadzijny ten program

wg mnie cały czas trzyma ten sam poziom beznadziejności ;)
        • confused.girl Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 16:38
          a co koleżaneczki joanny mu powiedziały w sekretnym pokoju?
          • vexy Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 16:44
            confused.girl napisała:

> a co koleżaneczki joanny mu powiedziały w sekretnym pokoju?

przebrały sie za pielęgniarki i opatrywały rany ofiary pobicia
            drwiły z Marco a on sie śmiał,aż mi wstyd za niego było,że nie widzi,że laski sie z niego nabijają
            • mateuszww91 Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 17:17
              Zachowanie Marco jest coraz bardziej żenujące. Widać, że Jola cały czas go lubi
              i chciała się z nim pogodzić w piątek w łazience tymczasem on cały czas kieruje
              na nią nagonkę, twierdząc, iż to Jola nie traktuje tej sytuacji jako zabawy. Aby
              wyeliminować dziewczynę nie przyjmuje do wiadomości tego co mu mówi np. Iza już
              od dawna (dziwne, że Iza i reszta jeszcze nie zauważyli gry Marca). Wczoraj
              ujawnił w pokoju zwierzeń zresztą swoją praktykę (o ile zrozumiałem z nerwowego
              bełkotu - [nie chodzi o język] - to ma plan aby nie nominować Joli i pokazać swą
              "dobroć" przy jednoczesnym nominowaniu jego przez Jolę co ma być przykładem jej
              okrutnego charakteru). Mimo, iż nie lubiłem Joanny to co wczoraj mu powiedziała
              (plus jej koleżanki w sobotę) było mistrzostwem świata, ta sytuacja zbiła go z
              tropu i zaczął wylewać krokodyle łzy nad sobą - i jeszcze zaczął wycierać swą
              gębę własną matką i jej reakcją na sytuację. Najbardziej podobała mi się wczoraj
              kłótnia Joli i Izy - obie pojechały po bandzie (alkohol miał w tym swój udział),
              a na końcu tak naprawdę nie wiedziały o co im poszło. Denerwują mnie inni
              uczestnicy, którzy zdają się widzieć tylko wady Joli (których ma ona wiele), nie
              widząc zachowania innych - ślepota czy wyrachowanie? Nikt nawet słowem nie
              wspomniał, iż chłopacy sprowokowali Jolę do środowego zachowania (które było
              naganne). Wredne było to, że po Ringu podeszli do niej tylko Adrian i Iza, nie
              mówię o Kaśkach - ale Marian, Zosia?. Jestem niemal pewien, że Jola dostanie z
              5-7 głosów w środę i razem z Izą (tradycyjnie) będą nominowane. Nie życzę
              jeszcze Marcowi wylotu, ale powinien w końcu być nominowany, bo zdecydowanie za
              pewnie czuje się w programie. Jola praktycznie przejechała się na wszystkich
              uczestnikach (choć ma w tym niemały udział) i dziwię się, że ona jeszcze to
              wytrzymuje psychicznie. Ze wszystkimi swoimi wadami jest zdecydowanie
              najbardziej autentyczna w tym programie.
              • gonitwa Re: Big Brader 4.1 13.11.07, 19:44
                Chciałam wczoraj obejrzeć BB żeby trochę nadrobić zaległości, ale jak usłyszałam
                wydzierające się na siebie gorzej niż przekupy na bazarze Jolę i Izę, oraz
                gadającego do lustra i płaczącego nad sobą rzewnymi łzami Marco, to nie
                dotrwałam do końca.
                Litości!
                Kiedy wejdzie ten internauta, który wygrał casting? Może wtedy coś się zmieni na
                lepsze, bo ja naprawdę nie daję już rady oglądać.
                • chinaska Marian 17.11.07, 14:38
                  Juz nie tak intensywnie ale wciaz na BB zerkam. I trafilam akurat
                  na 'awanture' miedzy Marianem i Adrianem. Wlasciwie to brak mi slow.
                  Marian jak dla mnie ma wszystkie te cechy ktorych nie cierpie u
                  ludzi starszych. Jest tak wkurzjacy/glupi/malo zabawny/obrzydliwy
                  momentami/zlosliwy ze mam nadzieje ze wyleci. I jak sobie tak na
                  niego patrze to znowu zaczelam sie bac swojej starosci;)
                  No i sprawa diety-ja bym sie wypisala. 20 kg w tydzien to chyba
                  jakas pomylka.
                  • vexy Re: Marian 18.11.07, 14:36
                    na 99% Maryjan dziś wyleci,więc nie będziesz musiała dłużej go znosic
                    Ja bym wolała żeby wreszcie sobie paszła won Katarzyna L.
                    Niestety tak się nie stanie raczej
                    • auto_robex Re: Marian 18.11.07, 19:04
                      tez tak sadze a potem zosia za tydzien i tak przez kolejne 2 tyg
                      bede ogladac obie kaśki.. bleee
                      Dobrze ze przynajmniej zwiazek Jolki posuwa sie do przodu ;)
                      • vexy Re: Marian 19.11.07, 17:24
                        a jednak poleciała jedna z Kasiek
                        niestety nie ta,co powinna
    • paulinaa ogląda ktos jeszcze? 22.11.07, 20:32
      bo dzis właczyłam i widze pudziana-jako goscia chyba- i jestem
      szczerze mowiąc zniesmaczona jego zachowaniem-co za cham i prostak,
      za kogo on sie uwaza?
      • mateuszww91 PO nominacjach 22.11.07, 20:53
        Obejrzałem wczoraj i dziś trochę. Jola jak to Jola - jak zwykle jedzie po
        bandzie nawet za bardzo w stosunku do Pudziana, choć trochę mu się należy.
        Nazywanie go Korzeniowskim mnie jednak rozczula. Co do nominacji - po Marco
        wiele się nigdy nie spodziewałem - ot miły sympatyczny, ślizgacz dlatego jego
        nominacja mnie nie zdziwiła. Za to Marco zapewne zszokowało otrzymanie 0 głosów,
        mam wrażenie, że był pewien głosu od Joli jako symbolu jej "fałszu". Jest jednak
        inna osoba mnie rozczarowuje pod każdym względem. Nie wiem czy to przejdzie
        przez moje klawisze, ale MUSZE ZGODZIC SIE Z PSIKUSEM - coraz bardziej upewnia
        się co do niedojrzałości emocjonalnej Adriana. Chodzi o jego stosunki z Jolantą.
        Rozumiem ,że mógł w końcu poczuć się zniesmaczony jej zachowaniem i
        infantylizmem; ale sposób w jaki to robi (wyśmiewanie, niezbyt miłe odzywki)
        jest żenujący. Teraz jest w wielkiej przyjaźni z Izą przez którą (do spółki z
        Psikusem) jeszcze parę tygodni niemalże płakał. Wtedy Jola jako jedyna otwarcie
        i bezpardonowo stawała w jego obronie nie bojąc się krytyki reszty. Adrian
        nazywał ją wtedy "najbardziej wartościową osobą w domu WB". Jolka traktowała go
        jednak "po matczynemu" natomiast jemu zależało na innym rodzaju kontaktu z
        kobietą przez który niewątpliwie chce COS udowodnić. Po wejściu Joanny "Prawie
        Dziewicy" odsunął się od Joli (co zresztą było celem Aśki), aby udowodnić jaki
        to on męski i sprawny w łóżku. Joanna odeszła to przyczepił się do Izy, z która
        jak sam mówi może porozmawiać na wiele tematów - szkoda, że nie chciał z nią
        rozmawiać 40 dni ochraniając się parasolem w postaci Joli.
        • gonitwa Re: PO nominacjach 22.11.07, 21:38
          Ja nie jestem na bieżąco, nie wiem o co chodzi między Jolą, Marco i Adrianem,
          ale akurat widziałam dziś ten fragment z Pudzianem i nie mogłam uwierzyć w to co
          widzę. Czy on wyrzucił rzeczy Jolki na dwór tylko dlatego, że miała bałagan przy
          łóżku??? On tak sam z siebie, czy to było jakieś zadanie dla niego od WB?
          • paulinaa Re: PO nominacjach 22.11.07, 22:05
            no wlasnie sam z siebie z tego co zrozumiałam
            a tez nie wiem o co chodzi z adrianem, jolką i marco-jak ostatnio
            oglądałam to była sielanka;)
            • kamapka21 Re: PO nominacjach 22.11.07, 22:34
              Pudzian trochę przegiął, pomimo że to było zadanie WB który kazał
              zrobić porządek w pokoju. Jola miała 15 min od Pudziana na
              posprzątnie,a le ona spała, potem malowała i nie zabrała sie za
              porządek. To Pudzian wziął jej walizkę i wyniósł do ogrodu. Potem
              miala jeszcze czas ale nic nie zrobiła i Kaśka jej ogarnęła
              porządek.
              • kamapka21 Re: PO nominacjach 22.11.07, 22:36
                A jak tam po nominacjach? Myślicie że Kasia wyleci? Ja wolałabym
                żeby Zosia wyleciala chyba a w zasadzie może Iza?
                • vexy Re: PO nominacjach 23.11.07, 17:23
                  nie rozumiem relacji Jolka-Marco-Adrian chociaż oglądam w miare regularnie
                  Adriana nie darze już sympatią,bo jest jakiś taki śliski-każdemu sie podliże;po drugie jak na studenta polonistyki wysławia sie okropnie,aż wątpię czy on naprawde studiuje

sytuacja z Pudzianem dobitnie pokazała,że tylko Jolka ma w tym domu jaja
                  jak Pudzian wywalił rzeczy Jolki na ogród faceci zwijali sie ze śmiechu,a dziewczyny były mocne w gębie tylko w zamkniętym pokoju
                  natomiast Jolka-kurczak podskakująca do góry mięśni była boska :)
                  "masz 3 minuty na wniesienie mojej walizki do domu" było dobre,szkoda tylko,że reżyserzy nie uznali za stosowne pokazac nam jak sie to skończyło tzn.czy Pudzian wniósł jej te walizke czy nie
                  • gonitwa Re: PO nominacjach 23.11.07, 18:50
                    Pięknie to ujęłaś: Jolka-kurczak podskakująca do góry mięśni. :D

Nota bene, Pudzian mnie naprawdę przeraża. Jak można tak wyglądać?

Moja cała sympatia do Adriana również rozpłynęła się w powietrzu. Jedynie w
                    sporze z Marianem nadal stoję po jego (Adiego) stronie - oczywiście na tyle, na
                    ile oglądam BB.
                    O Marco to już nawet nie wspominam. :/
    • auto_robex Re: Big Brader 4.1 26.11.07, 19:42
      do domu wchodzi ponownie Bartosz nieeeeee........
    • chinaska BB Show i Wisniewska 27.11.07, 15:02
      Czy Wy to widzieliscie?? Malo z krzesla nie spadlam. Tam poza
      kulisami dzieja sie rzeczy o ktorych my tu pojecia nie mamy;)
      • kelle1986 Re: BB Show i Wisniewska 27.11.07, 16:40
        ta cala agnieszka koziolek to wyjatkowo antypatyczna osoba...
        • chinaska Re: BB Show i Wisniewska 27.11.07, 19:48
          kelle1986 napisała:

> ta cala agnieszka koziolek to wyjatkowo antypatyczna osoba...

Jak dla mnie jest neutralna. Wisniewskiej nie lubie. Za caloksztalt.
          Ale ciekawa jestem o co chodzi i co sie miedzy nimi wydarzylo zeby
          tak na wizji pojechac...
      • kubissimo Re: BB Show i Wisniewska 27.11.07, 21:18
        a co sie dzialo "poza kulisami"??
        • chinaska Re: BB Show i Wisniewska 27.11.07, 23:11
          kubissimo napisał:

> a co sie dzialo "poza kulisami"??

No tego sie pewnie nie dowiemy ale efekt byl taki ze Ta Koziolek
          (byla uczestniczka ktorejs tam edycji) powiedziala na wizji(na zywo)
          ze Wisniewska jest pusta, glupia, nie ma nic do powiedzenia, ma
          parcie na szklo, wpycha sie na imprezy na krzywy ryj i robi komus
          laske pod biurkiem. I to z ta laską powtarzala kilka razy. Ze
          Wisniewska tylko kolana bola od tego kleczenia i ze ktos ja pod tym
          biurkiem widzial..Nie wiem co sie miedzy nimi wydarzylo ani jaką
          wiedze mają ci ktorzy sa blisko tego programu ale wydaje mi sie ze
          cos jest na rzeczy;)
    • bilek1972 Re: Big Brader 4.1 27.11.07, 22:30
      OGLADAM CZY TO AGENCJA TOWARZYSKA TOTALNE DEBILKI PRZECIERZ TYM
      KARIERY NIE ZROBIOM CZY ONE WOGOLE MAJA MOZGI RODZICE POWINNI SIE
      WSTYDZIC ASIA I IGA SOM TOTALNIE ZALOSNE PARODIA .PS FU.. O.. POJ..Y
      • kelle1986 Re: Big Brader 4.1 28.11.07, 12:50
        nosz kurna o co chodzi niedługo tam wszyscy wroca do tego domu ilu juz ich tam jest?i kiedy sie ten program skonczy?!
        • paulinaa Re: Big Brader 4.1 28.11.07, 13:01
          obejrzalam wczoraj o 21.30 caly program i sądze, ze bylo to moje
          ostatnie z bb:) nie mam zamiaru oglądac juz tej szopki
    • mateuszww91 Szczyt głupoty Wielkiego Szu 28.11.07, 16:46
      To, co się dzieje teraz w programie to już szczyt żenady i ostateczny upadek
      formatu. Jak można po pierwsze wprowadzić osobę wyrzuconą za przemoc w domu -
      Bartka? Lub osoby, które nie podobały się widzom i wyleciały. Widzowie po to je
      wyeliminowali, aby więcej tych mord Peczaka i Chmielewskiej nie oglądać. Nawet
      jeżeli te indywiduła weszły na chwilę to jest to skandalem - po tygodniach
      przebywania na świecie zewnętrznym inaczej spoglądają na dom i tak jak np.
      Joanna rozpoczęła otwartą krucjatę przeciw Joli i jak zwykle wystarczyło, aby
      raz pokręciła nagim odbytem przed Marco i już ma go po swej stronie. Jola jednak
      głupia do końca nie jest - od początku skapowała się, iż te dwie lalunie są
      rodzeństwem. Pomysły Ostaszkiewicza w tym momencie osiągnęły apogeum
      bezmyślności, głupoty i btaku dobrego smaku. Jednoznacznie widać, że
      wprowadzając osoby nieprzychylne jakby nie patrzeć "gwieździe" tej edycji -
      Jolancie rozpęta na nowo burzę i show w domu. Myślę, że przeliczy się bardzo, bo
      Bartek jest dość miły dla niej, a Peczak to chyba nałykał się sporej ilości
      relanium, bo zupełnie ignoruje Jolę. Jolka na razie to wszystko olewa, ale takie
      igranie z jej emocjami może się fatalnie odbić na psychice dziewczyny. Obejrzę
      dziś nominacje, jeżeli wezmą w nich udział w jakimkolwiek stopniu starzy i
      wyrzuceni z domu mieszkańcy, to Czwórki już na pewno nie włączę.
      • lajlah Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 10:00
        Przyznam szczerze, oglądam bb od początku, rzadko opuszczam.
        Interesują mnie zachowania ludzi w sytuacjach takich jak ta w domu,
        sztucznych, w odizolowaniu. Do tej pory nie komentowałam, ale teraz
        kiedy zaistniała taka sytuacja, muszę.
        Tomek, to moim zdaniem człowiek z zadatkami na psychopatę. Jeśli
        badał ich jakiś psycholog przed programem, to na pewno to zauważył,
        ale podejrzewam, że o to chodziło. W sytuacji, gdy wszyscy weszli do
        programu jednocześnie, sytuacja była w miarę normalna, chociaż i
        tak w chwili konfliktów Tomek reagował nadmierną agresją. Ale
        wpuszczenie go teraz, po tym jak dowiedział się, jak konflikt
        wyglądał z innej perspektywy, co sądzą o tym inni, to już szczyt
        głupoty. On naprawdę może być nieobliczalny. Takiego poziomu
        frustracji i agresji jak u niego, dawno nie spotkałam u nikogo.
        Dochodzi jeszcze to, że to zwyczajny cham i frajer, skoro porywa się
        na kobiety. Rozumiem, Jolka prowokowała i niekiedy trudno ją znieść,
        ale facet z jajami nie postępuje w taki sposób. Podejrzewam, że w
        życiu właśnie siłą rozwiązuje konflikty z kobietami.
        • faszonica Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 10:19
          Producenci uznali, ze zrobilo sie dosyc nudno wiec trzeba by wprowadzic trozke
          zametu. Jednak dziwie sie ze wprowadzili TYLE osob bo wystarczylo by np. bartka
          i aske jesli ich konflikt nie jest rezyserowany. Ogolnie smiem podejrzewac, ze
          wiele 'akcji' rezyseruje BB.
          To staje sie nudne, wprowadzanie bylych uczestnikow. Ok, sa emocjonujace
          sytuacje ale i tak to jest to samo co sprzed 2 miesiecy jak byl Tomek
          (prawomocnie) w programie;)
          • madame_diablik Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 14:07
            Na początku oglądałam program w miarę regularnie. Teraz już
            praktycznie wcale. Powód? Nie podoba mi się, że w trakcie gry
            zmieniają się zasady. Wyrzucamy, ale za chwilę przywracamy,
            kombinujemy... Właściwie w tej chwili nie obowiązują chyba żadne
            reguły. Ach, przepraszam, jest jedna: wyciagać oglądalność i kasę z
            SMSów.
            Przyznam, że w pierwszym okresie trwania tego "show" zdarzyło mi się
            wysłać kilka SMSów :-), ale więcej tego nie zrobię. Skoro i tak nie
            ma to żadnego wpływu na przebieg rozgrywki...
            Od początku jestem zdania, że największym błędem tej edycji jest
            dobór uczestników, którzy IMHO są praktycznie tacy sami. Jako grupa
            nie reprezentują sobą NIC (jako jednostki też niewiele). Rozumiem,
            że w założeniu miał to być program dla młodzieży, ale wskazane
            byłoby jakieś urozmaicenie. Producenci chyba też to zrozumieli, bo
            wprowadzili Zosię i Mariana, tylko że to trochę za późno.
            Generalnie w programie wieje nudą, emocje siadły. Oglądam już tylko
            środowe nominacje, żeby być mniej więcej na bieżąco. Chociaż sama
            nie wiem po co :-)
            • vexy Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 17:16
              zaczne od tego że mi także nie podoba sie wpuszczenie starych mieszkańców
              nie dosc że widzowie jasno określili ze nie chcą już więcej ich oglądac
              to jest to ewidentne łamanie własnego regulaminu przez producentów
              jak zasady nie obowiązują to po co wysyłac esemesy?

2 siostry Chmielewskie świecące gołą dupą i cyckami,jazgotliwe,fałszywe,wulgarne,puste,a przy tym przekonane o własnej intelektualnej wyższości to coś co mnie odrzuca od telewizora
              szczególnie ta Iga to kopia Lenartowicz:mocna i wulgarna w gębie za plecami Jolki
              chciałabym zobaczyc jedną i drugą jak mówią Jolce prosto w oczy co o niej myślą,bo na razie i Kaśce i Idze przy Jolce "mięknie rura" wyraźnie

Bartosz jest mimo wszystko kumaty i zdaje sie,że wie,że nie opłaci mu sie występowac przeciw Jolce skoro ma parcie na szkło,a Jolka jest ulubienicą widzów,więc sie nie wychyla

na koniec zostawiłam sobie Peczaka
              jak tak wszedł do domu niby angielski lord pomyślałam,że przemyślał swoje chamskie zachowanie wcześniej i postanowił powalczyc o poprawe swojego wizerunku
              ale gdzie tam
              szybko wylazł z niego cham i prostak,gnębiący wszystkich mieszkańców
              może sie myle,bo pokazują nam tylko małe fragmenty z ich życia,ale wydaje mi sie że Tomuś sie troche boi Jolanty,więc na razie ustawia słabych mieszkańców i ją ignoruje

swoją drogą teraz dokładnie widac ,że to Jolka jest przywódcą grupy
              zabawnie jest obserwowac jak mieszkańcy sie chowają za jej plecami,napuszczają ją na starych
              i biegną się pożalicjak to zostali źle potraktowani przez Peczaka
              • mateuszww91 Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 17:51
                Peczak nie boi się Joli - osoba z zadatkami na psychopatę nie boi się nikogo.
                Wczoraj jednoznacznie wynikało, iż Jolantę zostawi sobie "na deser".Taka osoba
                nie powinna w ogóle pojawiać się w telewizji - no może poza magazynem "997".
                Jola nie zachowywała się poprawnie chodząć za nim i próbując wyprowadzić go z
                równowagi, choć szczerzy mówiąc rozczulało to mnie. Biegała z koniem pod pachą
                za Tomkiem waląc tekstami "Tomuś, czemu mnie nie zauważasz"; "Tomek - ja tu
                jestem - ja, koń i błyszczyk!"; "Chyba zbrzydłam bo Tomek mnie nie zauważa!". To
                oczywiście pokazuje w jakim stopniu Jola jest infantylna i głupiutka, ale jako
                jedyna nie skuliła ogona po jego przyjściu i stawia czoła temu prostakowi.
                • vexy Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 18:16
                  ja odbieram to inaczej
                  zachowanie Jolki,o którym piszesz jest tylko pozornie infantylne i głupiutkie
                  to jest walka o przywództwo w grupie,a Jolka pokazuje Peczakowi ,że sie go nie boi i jednocześnie prowokuje go żeby pokazał swoje prawdziwe ja chama

Jolka jest na deser w tym sensie,że najpierw trzeba spacyfikowac grupę,a dopiero potem zabrac sie za jej lidera

myślę,że jednak Peczak boi sie Jolki,bo poprzednio to ona z nim wygrywała konflikty,a w domu WB jest ograniczony i nie może stosowac przemocy fizycznej
                  na zewnątrz by jej przywalił i było by po sprawie,a tu nie wie jak sie do niej zabrac,bo już wie,że nie łatwo ją złamac
                • kubissimo Re: Szczyt głupoty Wielkiego Szu 29.11.07, 21:25
                  eee, ale to wcale nie jest infantylne. Jolka doskonale wie, czym
                  zirytowac Tomka, czyt. ma broń i nie waha się jej użyć :)
                  a poza tym to jest konsekwentne budowanie swojego wizerunku. Ta
                  laska albo jest bardziej cwana niz nam sie wydaje, albo takim
                  nieoszlifowanym diamentem ;)
      • kubissimo szczupły humanista strikes back! 29.11.07, 21:30
        heh, rozczulil mnie dzis Adrian przyparty do muru.
        jeszcze do niedawna nie bylo mowy o seksie z mezczyzna
        dzis juz sie przyznal, ze probowal, ale sie nie zaciagal ;) (czyt.
        nie podobalo mu sie)
        gdyby program potrwal dluzej (chociaz jest to mozliwe), to za dwa
        miesiace bysmy sie dowiedzieli, ze jednak mu sie podobalo
        a za kolejne dwa przyznalby sie, do swojego chlopaka ;)

mam serdeczna nadzieje, ze jak chlopiec po wyjsciu z domu BB
        pobiegnie steskniony do Utopii, to go wysmieja ;)

aha, no i moim najnowszym ulubionym cytatem ze szczuplego
        humanisty ;) jest: "ktos wszedl w zycie z moimi butami" :D
        • mateuszww91 Re: szczupły humanista strikes back! 29.11.07, 21:40
          Adrian rzeczywiście pokazał swoją nieszczerość. Z jednej strony nie dziwię mu
          się - wiadomo jak homo są traktowani w Polsce. Z drugiej strony to jest reality
          show, więc powinien być szczery. Myślę, że gdyby nie afera na początku programu,
          to sam przyznałby się szybciej do swojej orientacji. A co do cytatów to
          rzeczywiście niekiedy słowa Adiego to myśli warte zapisanie w jakiejś specjalnej
          księdze. Dziś Adrian do końca się nie skompromitował - Clintonowskim sposobem
          uszedł przed totalnym zmiażdzeniem.
    • mateuszww91 Chwila prawdy 29.11.07, 21:26
      Długo wzbraniałem się przed włączeniem dzisiaj na Czwórkę. W końcu jednak
      włączyłem, ale tylko na chwilę, bo po tym jak Tomasz w sposób niezwykle
      finezyjny w towarzystwie sióstr Chu..wskich powiedział do Joli "Umyj się, bo
      śmierdzisz". Dziwna chęć obejrzenia tego cyrku zmusiła mnie do włączenia
      programu po kilkunastu minutach. Akurat zaczynała się "chwila prawdy". Według
      mnie jeden z najlepszych i najbardziej poruszających momentów tej edycji. Nie
      chodzi tu wcale o sensacyjność wyznań, ale o to, że wytworzyła się w domu
      zupełnie inna atmosfera. Chociaż nie znoszę Peczaka, to organizując to widowisko
      wbrew sobie osiągnął wspaniały rezultat, który skompromitował tylko i wyłącznie
      jego osobę. Kasia L - pomijając jej dyrdymały o wybuchowości i wymijające bzdury
      nt. jej zmienności, pokazała klasę (oczywiście przyciśnięta przez Peczaka)
      przyznając się do swojego życiowego błędu. Iza - poruszyła mnie ta dziewczyna,
      widać, że japońska przygoda była długo balastem w jej życiu. Jola - tu
      parafrazując "klasyka" - miała być bomba, a wyszedł kapiszon. Tomasz cieszył
      się, że ją skompromituje, a tymczasem Jolka pokazała klasę, gasząc w całości
      jego zarzuty i przyznając do swych wiejskich korzeni. Żałosne były tylko te
      odzywki moralizatora za dwa grosze - Marco. Co do Adriana - lepiej już nic
      pisać. Myślę, że będzie miał po wyjściu trochę problemów, ale też nie dał się
      zmiażdżyć do końca temu prostakowi.
      • chinaska Re: Chwila prawdy 29.11.07, 21:57
        Dla mnie ta chwila prawdy pokazala tylko tyle ze w domu BB znajduja
        sie niezwykle slabe jednostki. Tylko Jola wyszla obronną ręką z tego
        widowiska. Tomek blefowal, wmawiajac im ze zna ich tajemnice bo
        wynajal prywatnego detektywa albo ze ma jakies wiadomosci na ich
        temat od ludzi ktorzy pisali do niego mnostwo maili;) A oni jak te
        gąski wszystko wyspiewali. Zadni z nich gracze...
        A Adriana mi szkoda. Pogubil sie chlopak. Wciaz mam w pamieci jego
        placz wtedy podczas tej calej afery. Trudno mu sie dziwic ze ukrywal
        swoje preferencje czy doswiadczenia, jednak z drugiej strony robi
        sie niewiarygodny. Powinien zdecydowac sie na jedna wersje i tego
        sie trzymac. A tak-za chwile geje go wysmieja za slabosc a hetero za
        to ze jest gejem. I moze sie to dla niego zle skonczyc.
      • gonitwa Re: Chwila prawdy 29.11.07, 22:02
        Wychodzi na to, że jednak dobrze wiedzieli co robią, wprowadzając z powrotem do
        programu czworo największych chamów i prostaków w historii reality shows w
        Polsce. Od razu ile wpisów na forum się pojawiło. :P
        Ja też obejrzałam dzisiejszy odcinek, ale mam tylko jeden komentarz: dno i pięć
        metrów mułu.

(Jolka rządzi) ;)
        • madame_diablik Re: Chwila prawdy 30.11.07, 09:19
          Mam pytanie: czy Tomek sam z siebie zorganizował te przesłuchania,
          czy to było jakieś zadanie od WB?
          • kubissimo Re: Chwila prawdy 30.11.07, 09:50
            mysle, ze BB dal mu gotowe teczki ;)
            niemniej warto bylo go zobaczyc jak sie wczuwa w bycie Ewa Drzyzgą :D
            • mateuszww91 Re: Chwila prawdy 30.11.07, 11:22
              To jest jasne, że Tomasz był inspirowany przez producentów. Tylko, że jego show
              wyszło nie tak jak on by chciał. Z dalszej perspektywy trzeba uznać, że
              producenci chcieli zafundować widzom wybuchową mieszanką osobowości (była
              narkomanka, deportowana złodziejka, kandydat na psychopatę, ukryty gej,
              podstarzały erotoman i rozpustny striptizer). Najnormalniej w tym zestawieniu
              wypada Jola, który w przeciwieństwie do wcześniej wymienionych podtrzymuje i tak
              mizerną oglądalność programu. Co do jej charakteru - mam wrażenie, że Jola jest
              autentycznie trochę głupiutka w ogólnej wiedzy (równik), ale niezwykle sprytna i
              inteligentna. Odkąd weszła do tego programu sam nie wiem co o niej myślę - raz
              zachowuje się pusta blachara bez serca, ale częściej widać, że ona ma dobre
              serce (pamiętam jak bardzo przeżywała to, iż chore konie są zabijane - myślę, że
              to nie była szopka) i ma w sobie coś ciekawego.
              • dr.verte Re: Chwila prawdy 30.11.07, 11:46

Mateusz, ale kto jest deportowaną złodziejką i narkomanką bo coś
                przegapiłem najwyraźniej.??
                • mateuszww91 Odpowiadam 30.11.07, 12:00
                  Iza - była cztery lata nielegalnie w Japonii, z czystej głupoty okradła sklep i
                  została deportowana. Natomiast Lenartowicz, przyznała się, że wpadła w złe
                  towarzystwo i niegdyś (podobno dziś już nie) brała narkotyki.
                • kubissimo Re: Chwila prawdy 30.11.07, 17:45
                  mnie bardziej psychopata interesuje. ze niby kto to?
      • lajlah Re: Chwila prawdy 30.11.07, 12:30
        To, co zrobił Peczak, to po prostu błazenada i żenada. Rozumiem, ze
        był inspirowany przez producentów, ale jak trzeba byc chorym z
        nienawiści, zeby coś takiego zrobić. On to ma dopiero parcie na
        szkło, skoro wlazł tam po raz drugi i jeszcze dał się wciagnąć w
        takie coś. A mieszkańcy, powinni go stamtąd wynieść na kopach, w
        odpowiedzi na jego pytania i śledztwa. Kierował się zasadą : skoro
        ja okazałem się frajerem i świnią, to pogrążę teraz ich, wyciągając
        ich brudne sprawki.
        Boże, to społeczeństwo schodzi na psy;)
        Peczak- ostatni sprawiedliwy, pokazał jakie to nieszczere szumowiny
        siedzą w domu WB. A zbraku argumentów najlepirj przy...ć Jolce, co
        nie?
        Ciekawy przypadek, z punktu już chyba nawet psychiatrii, ale spotkać
        takiego w życiu, współczuję.
        A siostrzyczki CH, szczegolnie Iga, to poziom klepiska stodoły,
        niestety.
        • lajlah Re: Chwila prawdy 30.11.07, 12:39
          "z braku", oczywiście:)
          • bajsarka Re: Chwila prawdy 30.11.07, 13:21
            A mnie dziwi jedna rzecz: dlaczego nie zapytał Jolki o to gdzie
            pracuje i co konkretnie robi w UK? Zakonczylo sie na latekscie, ale
            wydaje mi sie, ze nie puscili calej wypowiedzi Jolki. Czyli program
            jest montowany pod jedna osobe - Jolke.
            • pianchi Re: Chwila prawdy 30.11.07, 13:38
              O widzę że """" door manager""" wrócił do domu.
              Jak pierwszy raz przeczytałem to hasło, dwa dni się śmiałem.
            • mateuszww91 Re: Chwila prawdy 30.11.07, 14:00
              > wydaje mi sie, ze nie puscili calej wypowiedzi Jolki. Czyli program
              > jest montowany pod jedna osobe - Jolke.

Dziwisz się? W tym bezbarwnym tłumie jest najbardziej wyrazista.

> A mnie dziwi jedna rzecz: dlaczego nie zapytał Jolki o to gdzie
              > pracuje i co konkretnie robi w UK?

Jola powiedziała na początku programu, że pracuje w solarium w Londynie
              (wspominała też coś o Southampton), z innych jej wypowiedzi można wywnioskować,
              że pracowała też jako hostessa - co od razu nie musi oznaczać czegoś złego.
              Wypowiedź Joli była skrócona, al gdyby znalazły się w niej jakieś sensacyjne
              fakty, to nie wierzę, by WielkiSzu odpuścił.
              • gwa-nda Re: Chwila prawdy 30.11.07, 15:18
                Właściwie najlepszą bronią na ten program jest brak reakcji czyli ignorowanie
                ale po wczorajszym występie sióstr upośledzonych nie mogę. Zaznaczę iż BB
                oglądam okazyjnie, często powtórki w nocy przed snem bo nie ma co oglądać.
                Wczoraj trafiłam na Tomeczka troglodytę grzebiącego w rzeczach Jolki z
                zainteresowaniem pięciolatka i siostry upośledzone z zachwytem komentujące jego
                działania. I co usłyszałam z ust siostrzyczek? "Ta debilka Jolka, ta wieśniara,
                TA SZMATA .."!!! Jako widz sama poczułam się jak szmata bo nie wiem jakim
                prawem można tak obsmarowywać drugiego człowieka? Już pominę milczeniem poziom
                siostruń ale nie mają prawa tak się zachowywać. Za takie odzywki należy pokazać
                im drzwi a nie wpuszczać ponownie do programu. Skąd oni te stworzenia wzięli?
                Spod mostu? Z rynsztoka? Spod latarni?

A jeśli chodzi o Tomeczka i jego nazistowskie porządki w domu to tak chamskiego
                wyśmiewania się z ludzi nie widziałam od czasu przedszkola. Dzieci tak mogą bo
                nie wiedzą lepiej ale dorosły facet?! Tylko czekam kiedy zacznie się śmiać z
                Mariana że stary jest i że mu ręce latają.

Program ewenement - kiedy wydaje się że gorzej być nie może to poziom spada
                poniżej dna!
                • kubissimo Re: Chwila prawdy 30.11.07, 17:50
                  > Program ewenement - kiedy wydaje się że gorzej być nie może to
                  poziom spada
                  > poniżej dna!

zgadzam sie. przy wejsciu Joanny myslalem, ze nie mozna byc bardziej
                  pustym i zalosnym. Wejscie jej siostry pokazalo, ze owszem mozna.
                  to wielka zaleta BB, ze przypomina, ze nigdy nie jest tak zl, zeby
                  nie moglo byc gorzej ;)
              • vexy Re: Chwila prawdy 30.11.07, 15:20
                jestem w szoku,że mieszkańcy dali sie nabrac na blef Peczaka i spowiadali sie ze swoich sekretów
                no nienormalni normalnie :D
                jedna Jolka zachowała przytomnosc umysłu i wyśmiała "rewelacje" tego kretyna,po raz kolejny udowadniając,że nie mając wiedzy ogólnej można byc sprytną i zaradną życiowo osobą

podtrzymuje co pisałam wcześniej:Peczak nie ma sposobu na Jolke
                wszystko na co go stac to chowanie jej błyszczyków :)))
                • usia60 Re: Chwila prawdy 30.11.07, 22:43
                  Pęczak nie ma sposobu nie tylko na Jolkę,ale na nic,oprócz agresji i
                  totalnego chamstwa.Przecież to jest prostak aż do bólu.Zupełnie nie
                  rozumiem po co wrócił do tego domu, chyba dla towarzystwa na swoim
                  poziomie i tutaj mam na myśli siostry Chmielewskie.Prymitywne,
                  wyrachowane, wulgarne, koszmarne w "każdym calu".Ale potencjalny
                  zwycięzca programu[przynajmniej on za takiego się uważa],jest
                  zachwycony cała trójcą.Ot i cały poziom cwanego i wyrachowanego
                  Włocha.
    • paulinaa Re: Big Brader 4.1 30.11.07, 20:00
      wlasnie leciała zapowiedz dzsiejszego odcinka, chyba ktos zniszczyl
      kamere:]
      • vexy Re: Big Brader 4.1 30.11.07, 21:40
        Adrian Złotousty ma ostatnio zwyżkę formy

"rzucał do mnie podtekstami,za którymi kiedyś stał"
        :DDDD
        • paulinaa Re: Big Brader 4.1 01.12.07, 10:37
          o ma jakies liceum skonczone? bo wypowiedzi na poziomie 12-latka
          • kubissimo Re: Big Brader 4.1 01.12.07, 10:40
            to podobno student polonistyki :D
            • paulinaa Re: Big Brader 4.1 01.12.07, 14:16
              spadlam z krzesła.... :)
        • newsstand Re: Big Brader 4.1 13.12.07, 03:32
          vexy napisała:

> Adrian Złotousty ma ostatnio zwyżkę formy
          >
          > "rzucał do mnie podtekstami,za którymi kiedyś stał"
          > :DDDD

cd:

"mnie to ziębi i grzeje, że cos robicie"

nie wiedziedziem dlaczego, ale rozsmieszylo mnie tez to:

(o Mariuszu)"ostatnio stał sie nad wyraz energiczny"
    • mateuszww91 Piątek i prowadzący 01.12.07, 11:56
      Wczoraj nie mogłem obejrzeć programu, a widać, że trochę się działo. Po pierwsze
      Peczak wyszedł - w końcu. Obejrzałem tylko to w necie i nie wiem dlaczego nikt
      poza blacharami i makaroniarzem go nie pożegnał - wiecie może? Po drugie Marian
      dołączył do zaszczytnego grona tych co postawili się Tomaszowi. Choć nie lubię
      tego starego erotomana to być może tym wydarzeniem uda mu się uratować skórę
      kosztem Mariusza. Coraz bardziej podoba mi się prowadzący - Klawiter naprawdę
      się wyrabia w prowadzeniu programu, nie omieszka skomentować w zabawny sposób
      sytuacji w domu. Chociaż na pewno wszystko co mówi jest reżyserowane to niekiedy
      widać jaki on ma stosunek do tego bałaganu i niektórych jego uczestników. Na
      szczęście finał za 2 tygodnie.
      • paulinaa Re: Piątek i prowadzący 01.12.07, 14:17
        no wyrobił sie troche;) przede wszystkim nie przedstawia sie co 5
        minut :D
        • dr.verte Re: Piątek i prowadzący 01.12.07, 16:55
          paulinaa napisała:

> no wyrobił sie troche;) przede wszystkim nie przedstawia sie co 5
          > minut :D

Nie musi bo już go zapamiętali,cel osiągnął. ;-)

Bajdełej śmieszą te wpisy wiernych oglądaczy typu "dobrze że to już
          koniec programu" , "to się nie nadaje do oglądania" itp. hehehe
          Będziecie tęsknić za bigbraderem.
          • kamapka21 Odejście Marco 05.12.07, 09:44
            I co Wy na to, że Marco opuścił program?? Mnie to raczej nie dziwi,
            zasłużył na to dobrymi relacjami z Chmielewskimi , Tomkiem chamem
            Peczakiem i Bartkiem, poza tym źle odnosił się do Joli, którą
            widzowie lubią i nie chcieli pozwolić na to aby tak dalej było. Ale
            z drugiej strony szkoda i Marco i Joli, która jak było widać była w
            szoku i było jej przykro.
            • auto_robex Re: Odejście Marco 05.12.07, 10:23
              to prawda szkoda ich "romansu", choc ostatnimi czasy byli raczej
              daleko od siebie. Jesli chodzi o Marco to dobrze ze wyszedł, mnie
              osobiscie wkurzalo to jego gadanie do luster, och jaki ja biedny,
              jola mnie pobiła ... Żenada..
              mysle ze byl pewny wygranej a tu szok:)
              Martwie sie jedna rzeczą, mianowicie Katarzyna L miala najmniej
              glosow, mimo ze zrobilo mi sie jej żal po akcji z MIROSŁAWEM to nie
              chcialabym zeby wygrała.
    • auto_robex Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 10:24
      to prawda szkoda ich "romansu", choc ostatnimi czasy byli raczej
      daleko od siebie. Jesli chodzi o Marco to dobrze ze wyszedł, mnie
      osobiscie wkurzalo to jego gadanie do luster, och jaki ja biedny,
      jola mnie pobiła ... Żenada..
      mysle ze byl pewny wygranej a tu szok:)
      Martwie sie jedna rzeczą, mianowicie Katarzyna L miala najmniej
      glosow, mimo ze zrobilo mi sie jej żal po akcji z MIROSŁAWEM to nie
      chcialabym zeby wygrała.

Prowadzacego bardzo lubie :) pamietam go jeszcze zradia Kiss Fm ale
      widze ze awansował do TV :)
      • kubissimo Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 11:52
        bardzo dobrze, ze odszedl Marco, bo jego pewnosc siebie byla
        irytujaca (no ale to Wloch i ma to w genach), zreszta powodow, dla
        ktorych odpadl bylo wiecej.
        Niemniej troche niefajnie, ze nie zrobili mu normalnego wyjscia w
        duzym studio z widownia. Osoby, ktore byly tam duzo krocej witano
        jak gwiazdy, a chlopak, ktory byl w programie niemalze od poczatku
        został wyprowadzony tylnymi drzwiami :/

zaloze sie teraz, ze reszta zacznie sie lasic do Jolki, bo mieli
        wyrazna wskazowke, ze walka z nia nie poplaca. Lenartowicz juz robi
        podchody :)
        • tralala29 Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 12:36
          Jolka to nie moja bajka. Ale pod jej pewnymi slowami musze sie
          podpisac. Wczoraj podsumowala pozostalych mieszkancow,
          ktorzy "rozpaczali" po opuszczeniu domu przez siostry Ch. Bartka i
          Tomasza..."wam wcale nie przeszkadzalo, ze ktos do was sie zwraca
          slowami "ty suko".."ty debilu"...Oni was obrazaja...a wy
          twierdzicie, ze to wartosciowi ludzie i warto zeby zostali w
          domu"..No tu ma dziewczyna racje. Tamto towarzystwo zachowuje sie po
          chamsku..a tamci z usmiechem na ustach prosza o wiecej.Zenada. A
          Marco? Wypadl moim zdaniem m.in. dlatego wlasnie, ze nie zachowal
          sie jak facet...kiedy Tomasz czy Bartek obrazali kobiete...jaka
          niewatpliwie jest Jolka.Nie stanal w jej obronie mimo, ze zachowanie
          wzmiankowanych panow wymagalo niekiedy stanowczego stanowiska ze
          strony kogos z tzw. jajami. Gdyby wtedy Marco takowymi sie
          wykazal...dzis siedzialby dalej w domu BB. Polacy...a zwlaszcza
          Polki...kochaja dzentelmenow.:-)
          • vexy Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 14:44
            przyznaje sie,że wczoraj wysłałam pierwszego i ostatniego esemesa w tym mądrym programie
            żeby wyleciał Marco oczywiście
            ponieważ mieszkańcy go nie nominują była to jedyna okazja sprawienia żeby nie doszedł do finału,na co sobie zdecydowanie nie zasłużył
            za bardzo kombinował co mu sie opłaca i sie na tym przejechał
            gdyby nie słuchał "życzliwych" wmawiających mu że traci na trzymaniu z Jolką mógłby nawet wygrac program,a tak tak to ciao ciao Italiano

nie wiem z czego to wynika,ale mieszkańcy przed finałem zaczynają pokazywac coraz więcej niefajnych twarzy
            np. Iza - w dużej mierze słuszne opinie Jolki o zachowaniu mieszkańców podczas pobytu sióstr z piekła rodem i Bartka podsumowała,że Jolka jest nienormalna,traci nad sobą kontrolę czy coś w tym stylu
            no i ta wcześniejsza uwaga,że jak przyjdą dzieci to producenci zamkną Jolke w pokoju :(

sprawa Lenartowicz jest co najmniej dziwna
            te jej noce w panterce z Mirkiem,gdzie pewnie dokładnie poinformował ją jak są odbierani mieszkańcy na zewnątrz
            to zerwanie w programie live obliczone na wzbudzenie litości u widzów
            czyżby to ją producenci szykowali na zwyciężczynię?

Klawiter bardzo sie rozkręcił
            bawią mnie te jego szydercze opinie o uczestnikach
            • paulinaa Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 17:27
              marco byl pewien, ze wygra ten program... ale fani joli go wywalili;D
              jak yslicie kto wygra program?
    • mateuszww91 Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 18:36
      Po pierwsze cieszę, że wyleciał Marco, choć z drugiej strony szkoda go, bo na
      początku był fajny ale teraz pod koniec zaślepiony chęcią wygranej i
      bezgraniczną pewnością siebie był nie do zniesienia. Widać, że Jola cały czas
      coś czuje do Marco i nawet nie zdaje sobie sprawy jakie on żywi do niej uczucia
      - i nie są to zapewne miłe uczucia. Wczoraj w pokoju zwierzeń pokazała po raz
      kolejny, że w głębi jest wrażliwa i odejście Włocha ją przybiło. Marco gdyby
      miał trochę klasy nie powiedziałby w trakcie wychodzenia, że wyleciał przez nią.
      To tylko i wyłącznie mogło dobić dziewczynę. Nie rozumiem dlaczego wielu
      internautów wiesza psy na Joli za poniedziałkową kłótnię. Oczywiście nie powinna
      robić w taki krzykliwy i niekulturalny sposób, ale gdzie nie miała racji? W tym,
      że Iza jest fałszywie dla wszystkich miła? Wystarczy przypomnieć sytuację z
      Magdą, kiedy odwróciła się od Joli, Marco i Adriana (śmieszne jest to, że
      Marecki broniąc Izy przytaczał to właśnie wydarzenie, kiedy był pod obstrzałem
      Izabeli). Albo w tym, że Iza na przemian kłóci sie z Tomkiem, a chwilę później
      che z nim iść na kawę? Jola miała też rację w rozmowie z Lenartowicz (jej
      stosunki z siostrami szatana), czy w stosunku do Adriana - choć tu trochę za
      bardzo atakowała Adiego. Mam wrażenie, że Jola popadła w niełaskę producentów i
      nie chcą z niej robić głównej twarzy tej edycji (choć i tak nią jest). Mam
      wrażenie, że to Lenartowicz szykowana jest na zwycięzcę tej edycji.
      • mateuszww91 Fatalna oprawa wyjścia. 05.12.07, 18:49
        A co do samej oprawy wyjścia, to rzeczywiście była nie na miejscu. Jeśli już się
        bawią w takie nominacyjne gierki to powinni zorganizować normalny Ring (w
        pierwszej edycji przed finałem też Ring był emitowany w tygodniu). Nikt poza
        Chmielewską oraz Peczakiem nie zasługuje na opuszczenie domu w taki sposób.
        Zwłaszcza, że można lubić lub nie lubić (jak ja) Marco, ale w końcu on był 12
        tygodni w tym programie i należy mu się godna oprawa w trakcie wychodzenia. A
        tak pani Chmielewska lub Czmuda wychodziły w pełnej krasie i oprawie, a
        Italianiec tylnymi drzwiami, w kartonowym studio/
      • kubissimo Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 23:08
        hmmm, czy kto moze mi wyjasnic, czemu dzis znowu byly nominacje,
        choc w niedziele Karina i Kuba zapowiadali, ze od tej pory wszyscy
        beda nominowani automatycznie?
        mam wrazenie, ze to wtorkowe glosowanie mialo posluzyc wylacznie
        temu, zeby wyeliminowac Marka z gry. Nie zeby mi to przeszkadzalo,
        ale taki ogolny smrod pozostal :/
        • usia60 Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 23:28
          Chyba nic nie kombinowali tylko zostało ich za dużo, a finał tuż
          tuż.Ale dobrze się stało bo zniknął ten obleśny, z głupawym
          uśmiechem przylepionym do twarzy, Marco.
          • kubissimo Re: Big Brader 4.1 05.12.07, 23:49
            nie no, z niedzielnej zapowiedzi wynikalo (a przynajmniej ja tak to
            zrozumialem), ze od tej pory uczestnicy juz nie beda siebie
            nominowali i automatycznie nominowani beda wszyscy, a widzowie
            glosujac wybiora sklad finalowy, a ostatecznie zwyciezce
        • vexy Re: Big Brader 4.1 06.12.07, 15:57
          kubissimo napisał:

> hmmm, czy kto moze mi wyjasnic, czemu dzis znowu byly nominacje,
          > choc w niedziele Karina i Kuba zapowiadali, ze od tej pory wszyscy
          > beda nominowani automatycznie?

ja to zrozumiałam - od tej chwili do wtorku,gdy wyjdzie jedna osoba
          wiedziałam że w środe będą normalne nominacje