Dodaj do ulubionych

ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA

IP: 192.168.22.* / *.ipartners.pl 05.06.01, 09:03
Alicja wczoraj się pogrzebała. Gdybyśmy mieli do czynienia z inteligentną
osobą, Alicja zacisłaby zęby przechodząc nad wszystkim do porządku dziennego.
Ta jednak nieudolnie udawała niewzruszoną, zdenerwowana łypała oczyma, potem
dała wszystkim do zrozumienia, że to JEJ Klaudiusz zawdzięcza powrót i jak
obrażona dziewczynka usiadła do rysowania obrazka odpowiadając półsłówkami. Nie
zadała sobie nawet trudu by zrozumień, co zaszło - o czym świadczy jej
wypowiedź w pokoju zwierzeń, kiedy powiedziała mniej więcej to, że w niedzielę
robiliście szwindle i przyjmowaliście głosy na Klaudiusza (nie na mnie) do
północy, ale w czasie kolejnego głosowania macie już być fair i przyjmowac
tylko głosy do ustalonej godziny, choćby to była 22.00. Mimo uszu puściła
tlumaczenie, że SMS-y wysłane przed zamknięciem głosowania, z powodu
przeciążenia sieci dotarły po kilku godzinach. Sam byłem świadkiem. Raport
potwierdzający odebranie SMS-a wysłanego na początku programu BB Ring,
przyszedł ok. 23.30.
Jakże ta Alicja nie lubi przegrywać !
Widać, że jest małą jedynaczką rozpieszczoną przez swą krzykliwą mamusię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zaba Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: 213.25.97.* 05.06.01, 09:14
      Glosowale/las chyba za wylotem Alicji, bo ja za wylotem Klaudia i do mnie o 23
      dotarla info, ze glos nie przyjety glosowanie zakonczone. To jak to jest ?
    • Gość: Mia Re: ALICJA - MA?A OBRAZ˙ALSKA IP: *.pl 05.06.01, 09:17
      Alicja nie obrazila sie za to ze "przegrala", tylko dlatego, ze czuje, ze robiona jest w konia. Nie lubia jej w domu, teraz ma wrazenie, ze
      nie lubia jej tez na zewnatrz. Kazdy inny domownik w tej sytuacji po prostu by wymiekl.
      • Gość: mario Re: ALICJA - MA?A OBRAZ˙ALSKA IP: *.chomiczowka.net.pl 05.06.01, 09:38

> Alicja nie obrazila sie za to ze "przegrala", tylko dlatego, ze czuje, ze robio
        > na jest w konia. Nie lubia jej w domu, teraz ma wrazenie, ze
        > nie lubia jej tez na zewnatrz. Kazdy inny domownik w tej sytuacji po prostu by
        > wymiekl.
        zgadzam sie, ze duzo musi w takim razie ala zniesc. ale ciekawe jest dlaczego nie
        wyszla .... a nie robi z siebie meczennice.

• Gość: @ Re: ALICJA - MAłA OBRAZALSKA IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 05.06.01, 09:49
          Jest TWARDA i chwała jej za to. Gosia by zaraz beczała i lamentowała a Klaudisz
          gdyby był w takiej sytuacji nie zachowałby się lepiej. Wszyscy widzieli jaki
          był jak się dowiedział o nominacji. On by nawet z Wielkim Bratem przestał
          rozmawiać.
          • Gość: peps Re: ALICJA - MAłA OBRAZALSKA IP: 195.187.35.* 05.06.01, 09:51
            dokladnie tak...
            juz sobie wyobrazam jak oburzony na caly swiat przestaje sie odzywac...
            alicja jaka jest, taka jest - ale trzeba przyznac ze na ciezka probe wystawione
            sa jej nerwy...

zenada...
            po prostu zenada.
          • Gość: 123 Re: ALICJA - MAłA OBRAZALSKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 10:30
            Alicja vel Pudernica jest mocna???? Może jeszcze wspaniałomyślna???
            Jej aż flaki się przewracały ze zdenerwowania! Najchętniej krzyknęłaby, że to
            ona wygrała i Kaludiusz nie ma wejścia do domu BB! Miała jednak śwadomość, że
            to by ją przekreśliło w oczach widzów.
            A jej poza Cierpiącej-Biednej-Pokrzywdzonej Ali to totalana żenada!!!!
            Gdyby przez moment racjonalnie pomyślała, to zrozumiałaby, że tak na dobrą
            sprawę to PRZEGRAŁA a uratowało ją jedynie zapchanie się systemu potężną liczbą
            smsów! Ona jednak kilkakraotnie przypominała telewidzom, że to ona wygrała i -
            w domyśle - spawiedliwie będzie jak wynik ten się powtórzy za tydzień.
            Jest tandenta i tyle!!!
      • Gość: Queen Re: ALICJA - MA?A OBRAZ˙ALSKA IP: *.kti.ae.poznan.pl 05.06.01, 09:52
        Gość portalu: Mia napisał(a):
        > Alicja nie obrazila sie za to ze "przegrala", tylko dlatego, ze czuje, ze robio
        > na jest w konia.

ja mysle,ze ona po prostu ma dosc tego wszystkiego.Najpierw jej kaza-zostac,za
        chwilke pewnie beda kazali spadac.A potem co- moze wroci do programu Monika
        Sewiolo bo policza glosy jeszcze raz.. paranoja.(nie piszcie,ze miala pinad 80%
        glosow-nie o to przeciez chodzi)
        Pomylili sie,to trudno.Klaudio precz.Wygral jak wygral, o okreslonej godzinie
        zamkniecia sms -przegral.Powinno byc tak,ze o okreslonej godzinie odcinaja doplyw
        sms,tak jak to zrobili w niedziele.Wiara miala dosc czasu zeby glosowac
        wczesniej,przez calutki tydzien.
        Uwazam tak jak wiekszosc-TVN robi maksymalna przewale.Wszystko sobie
        wyrezyserowali i przemysleli.Dodatkowe $.Ala wyszla z tego obronna reka,wcale nie
        byla obrazona.Ona ma dosc tych przekretow.Tego traktowania jak z 17
        pietra: "Alicjo,teraz poinformuj mieszkancow o swojej decyzji"... zenada.
        "Malpo w cyrku,teraz staniesz i zrobisz fikolka".To samo.NIe widze roznicy
      • Gość: Lidka Re: ALICJA - MA?A OBRAZ˙ALSKA IP: 195.116.71.* 05.06.01, 09:55
        Gość portalu: Mia napisał(a):

> na jest w konia. Nie lubia jej w domu, teraz ma wrazenie, ze
        > nie lubia jej tez na zewnatrz. Kazdy inny domownik w tej sytuacji po prostu by
        > wymiekl.

A mnie sie wydaje, ze tak sie juz przyzwyczaila, ze ze wszystkimi wygrywa, ze
        wynik z Klaudiuszem potraktowala jako zamach na swoja swieta osobe.

• Gość: Lidka Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: 195.116.71.* 05.06.01, 10:04
      Gość portalu: maartins napisał(a):

> Alicja wczoraj się pogrzebała. Gdybyśmy mieli do czynienia z inteligentną
      > osobą, Alicja zacisłaby zęby przechodząc nad wszystkim do porządku dziennego.
      > Ta jednak nieudolnie udawała niewzruszoną, zdenerwowana łypała oczyma, potem
      > dała wszystkim do zrozumienia, że to JEJ Klaudiusz zawdzięcza powrót i jak
      > obrażona dziewczynka usiadła do rysowania obrazka odpowiadając półsłówkami. Nie
      >
      > zadała sobie nawet trudu by zrozumień, co zaszło - o czym świadczy jej
      > wypowiedź w pokoju zwierzeń, kiedy powiedziała mniej więcej to, że w niedzielę
      > robiliście szwindle i przyjmowaliście głosy na Klaudiusza (nie na mnie) do
      > północy, ale w czasie kolejnego głosowania macie już być fair i przyjmowac
      > tylko głosy do ustalonej godziny, choćby to była 22.00. Mimo uszu puściła
      > tlumaczenie, że SMS-y wysłane przed zamknięciem głosowania, z powodu
      > przeciążenia sieci dotarły po kilku godzinach. Sam byłem świadkiem. Raport
      > potwierdzający odebranie SMS-a wysłanego na początku programu BB Ring,
      > przyszedł ok. 23.30.
      > Jakże ta Alicja nie lubi przegrywać !
      > Widać, że jest małą jedynaczką rozpieszczoną przez swą krzykliwą mamusię.

JEDYNE, co nie zgadza sie z faktami w Twoim poscie, to ta jedynaczka.
      Z tego, co mowiono, Alicja ma siostre i (chyba) brata.
      A mamusia rzeczywiscie: przerost DUZEJ "formy" nad trescia.
      pa.
      • Gość: Mia Re: ALICJA - MA?A OBRAZ˙ALSKA IP: *.pl 05.06.01, 10:19
        JEDNO jest pewne - cokolwiek nie zrobi Alicja zawsze sie to przerobi na jej niekorzysc - jak sie cieszy - zle, jak siedzi cicho i i chce miec
        swiety spokoj - zle. Rany, dajcie jej troche wytchnac. Dziewczyna nie jest super inteligentna, ale stara sie byc w porzadku. Zreszta nikt
        w tym programie madrascia nie grzeszy, a tylko Alicji sie to wytyka.
    • Gość: Macias Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 10:36
      Gość portalu: maartins napisał(a):

> (...) o czym świadczy jej wypowiedź w pokoju zwierzeń

Przeciez jasno bylo widac, ze to wyuczona, wyklepana formulka. Jesli ktos ma
      watpliwosci, proponuje obejrzec ten fragment jeszcze raz... Kazali jej wykuc
      kilka fraz i wykula. Nie wiem, na jakich zasadach, dlaczego sie na to zgodzila,
      nie mnie to osadzac, ale to byl przykry obrazek.

Z drugiej strony nie rozumiem tych wszystkich obroncow "ucisnionej". Jej wybor -
      nie chciala zostawac, bo czuje sie wyobcowana, odrzucona - mogla wyjsc, nikt jej
      tam na sile nie trzyma. Nie chciala - mogla nie pozwolic, zeby Klaudiusz wrocil,
      a w programie na zywo wygarnac, co mysli o TVNie i calym tym zamieszaniu. Trudno
      mi prorokowac z takiej perspektywy, ale sam znajac siebie stwierdzam, ze tak
      wlasnie bym zrobil.

Jednak to, co przedstawia soba Alicja w zadnym wypadku nie zasluguje na
      pochawale, a juz na pewno nie na litosc czy zal. Co to za fochy? Na kogo sie
      obraza? Na Klaudiusza, ktorego swoja decyzja wprowadzila z powrotem? To po jaka
      cholere go wpuszczala, zeby pokazac, jak bardzo ma go gdzies i jak jest
      rozwydrzona? Na Manuele, ktora sama oszolomiona chodzi w te i wewte, az jej oczy
      z orbit wyskakuja? Na Janusza i Gosie? Jesli tak - droga wolna...

Tyle ze ona woli pokazac, jak jest zle traktowana i jak ja oszukali i w ten
      sposob, po raz kolejny grajac na uczuciach (jest w tym dobra - widze, ze wiele
      osob nabiera sie na sztuczki z modlami, a jeszcze wiecej na pokazy cielesne)
      wyprowadza kontre...
    • Gość: Edyta Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: *.wawpie.ext.ids.pl 05.06.01, 13:01
      A jak bys skomentowal powrot Klaudiusza? Co masz na ten temat do powiedzenia?
      Czy tylko BB rzadi? Bo wydaje mi sie, ze jakby Klaudiusz byl troche mniej hardy
      na pieniadze, mial wiecej oliwy w glowie i byl INTELIGENTNY to na pewno by
      zrezygnowal z dalszego udzialu w tym programie. Bo to kpina...
      • Gość: bolo Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: 213.25.25.* 05.06.01, 13:13
        Zachowanie Klaudiego to typowe zachowanie jakie mam okazję obserwować u
        Polakoniemców czy Niemcopolaków. Obraza, bo nie po jego myśli, obraza, bo ktoś
        ma inne zdanie. Jemu się należy, tak jak socjal. Jeśli Pan Kucharz będzie miał
        dobre propozycje to może łaskawie wróci do Polski. Niech zostanie tam gdzie był
        do tej pory, w krainie wiecznej szczęśliwości, super kontaktów międzyludzkich,
        tam gdzie ma poważanie i zabiegają o niego od klitki z kebabem do hotelu
        Kempinski.
    • Gość: rhadek Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: *.chem.uni.wroc.pl 05.06.01, 13:22
      Uwazam, ze Alicja jest na skraju wyczerpania nerwowego. Caly miesiac w takim
      stresie to nie byle co. Poza tym nie wiem, czy zauwazyliscie, ze odejscie
      Klaudiusza dobrze zrobilo reszcie mieszkancow - wydaje mi sie, ze odetneli z
      ulga. Bez wzbledu na przyczyny zachowania Alicji (jezeli gra to robi to
      perfekcyjnie) program w niedziele to byl wielki przekret. Nie spodziewalem sie
      czegos takiego po realizatorach programu. Facet Aicji stwierdzil, ze walczy ona
      teraz nie z jednym, ale z cala trojka "sekocinskich DJ-ow" - tez tak uwazam,
      ale z drobną roznica: zostali oni nakreceni przez prowadzacego ten program. Cos
      tak jakby pan Miecugow niezbyt lubil Alicje.
      Jeszcze jedno odnosnie zachowania "obrazalskiej" Alicji: tak zie zachowuja
      ludzie w stanie silnego wewnetrzego wzburzenia. Zwroccie uwage, ze z programu
      na program uzywa ona coraz gorszej polszczyzny. Sadze, ze cala swoja uwage
      Alicja skupia na panowaniu nad emocjami - ... nie zazdroszcze jej ewentuajnemu
      przyszlemu psychoterapeucie.

• Gość: Lidka Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: 195.116.71.* 05.06.01, 13:36
        Nikt Alicji tam na sile nie trzyma.
        skoro czuje sie nielubiana, droga wolna.
        A skoro chce zostac (wcale jej sie nie dziwie) niech nie zgrywa Joanny Darc
        prowadzonej na stos za niewinnosc.
        A swoja droga, trzeba by sie bylo zastanowic, dlaczego wiekszosc mieszkancow
        nie przepada za "swieta madonna", przeciez WSZYSCY nie zmowiliby sie jak jeden
        maz?
        Moze ona rzeczywiscie "odstawia teatrzyk" i oni, bedac w srodku najlepiej to
        dostrzegaja?
        A szkoda to mi jest klaudiusza, a nie jej; te posty na temat jego osoby w
        rodzaju volksdoutsch, gestapowiec, Zyd, pedal.... A to Polska wlasnie.
        pa.
    • Gość: Momo Re: ALICJA -a mi jej szkoda IP: *.cezex.pl 05.06.01, 13:43
      Tak więc mamy pierwsze ofiary super produkcji BB, o których mówiono przed
      programem - tzn psychologowie sie wypowiadali. nie wiem, czy Alka szybko
      otrząśnie się po takim stresie, bo tak na prawdę NIE MOŻEMY SOBIE W OGÓLE
      WYOBRAZIĆ, jak czuje się Ala. A z powodu braku empatii (mam nadzieję, że
      przynajmniej niektórzy wiedzą czym ona jest) zupełnie nie rozumiemy odczuć
      innych i jedynie co potrafimy robić perfekcyjnie - to zgnoić tego kogo nie
      lubimy. I to dopiero jest żenujące. Trochę pomyśleć ludziska zanim się coś
      napisze i więcej empatii.!!!
    • Gość: ALA Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: 194.92.194.* 05.06.01, 14:02
      Piszesz, że gdyby Ala była inteligentną osoba toby zacisnęła zęby itd. Czy
      Klaudiusz wg Ciebie okazał sie inteligentna osobą, jak przyjmował nominację! A
      byla to jego 1-sza nominacja! Myślę, ze przy każdej kolejnej wyglądałoby to o
      wiele gorzej, niż było przy tej pierwszej. Tu nie rzecz w inteligencji tylko w
      emocjach, ktore nami rządza, albo raczej większością z nas. Alicja należy do
      osób, które przeżywają to w srodku, zreszta widać, szczegolnie po jej izolacji
      od grupy jak jej ciężko.
      Dlaczego nominowano Alę? Chce byc zawsze korekt, taka chodzaca doskonałość, jak
      Janusz kiedyś jej powiedział: "Czy wiesz co to jest zaglaskać kota na śmierć?
      Ty to właśnie robisz!" Zawsze bierze udzial w dyskusji, pierwsza do pomocy,
      pierwsza przy organizowaniu wszelkich zadań etc. Tego ludzie nie lubią.
      Uważaja, że robi to na pokaz, bo kazdy z nas raczej działa na większym luzie i
      to moim zdaniem tak innych denerwuje. Ale trzeba dostrzec, że ona sama wobec
      siebie też jest taka. Gimnastykuje sie prawie codziennie wieczorem, gdy innym
      dziewczynom nawet nie chce ruszyć sie palcem. Jedynie Janusz odznacza sie takim
      uporem i wytrwałoscia. Dlatego kończąc tą moja przydługa epistołe stwierdzam -
      nie lubię Alicji ale ją szanuję i w jakiś sposób podziwiam, że mimo tylu
      przeciwnosci potrafił ciagle zachowywać sie fair play do innych.
    • Gość: km Re: ALICJA - MAŁA OBRAŻALSKA IP: 192.168.1.* / *.vm.pl 05.06.01, 14:07
      Obrazalski to jest Klaudiusz.To On miał pretensje do pozostalych uczestnikow o
      to że dostał o jeden głos za dużo.Do tego niesłusznie oskarżał Manuele,która
      nie oddała na niego głosu.A Alicja co, miała się kłucić,wrzeszczeć? Zajęła się
      malowaniem- to prosty sposób na odreagowanie sytuacji.
      Ciekawe, jakby zareagował Klaudiusz gdyby znalazł się kilka krotnie w takiej
      sytuacji jak Alicja!
      To sprytny cwaniaczek, ciągle grający ,lecz nerwy mu puszczają gdy nie idzie po
      jego myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka