IP: *.chello.pl 18.11.03, 17:28
ostatnie wpisy w czesci trzeciej i watkach okolotematycznych dotyczyly:
- ogolnej zaloby po Kalinie, ktora odeszla przedwczesnie ;)
- poziomu (a raczej braku poziomu) jurorow
- czy finalisci wybrali hity prawdziwe, czy sciemniane
- dlaczego Leszczu krytykuje ludzi za to, ze nie chcieli spiewac z nacpanym
Malenczukiem

co bedzie dalej, dowiemy sie z kolejnego odcinka :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kubu Pawel Ka IP: *.chello.pl 18.11.03, 17:33
      aha
      zapomnialem napisac, ze bardzo mnie cieszy, ze coraz czesciej widoczne
      zmeczenie Pawlem
      dobrze
      powoli coraz wiecej osob zauwaza, ze koles ma jeden pomysl na siebie (tandetny
      zreszta) a do tego wpadl w system autopowielania - kazdy kolejny wystep jest
      taki sam jak poprzedni, tylko jeszcze bardziej ;)
      ciekawe co bedzie w nastepnym koncercie poza spiewaniem, robieniem min i
      kreceniem piruetow (takich, ze wszystko furkocze)
      polykanie nozy?
      salto mortale?
      tresura owiec?
      • Gość: YANE Re: Pawel Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 17:47
        ponoc ostatnio jakies azjatyckie kozy sa trendne ;)
      • Gość: tokyo Re: Pawel Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 17:53
        Kurde, boję się tego kolejnego koncertu. Muzyka klubowa HMMM czyzby same hity
        typu: Kate Ryan, Szary Kondor, Kajli, DJ Bobo...? BUUUU, nawet jak to
        będą "normalniejsze" zmiksowane utworki to dla mnie masakra:/// Dziewczyny
        jakoś się tam dostosują, ale wyobrażacie sobie Adasia Kozłowskiego, Michała
        Karpackiego, a już w ogóle KUBĘ KĘSEGO w takim repertuarze? Bosh jak sobie
        wyobrażam Kubę w np. ą tango ki fe nanana takim basem ( bo pewnie i tak cosik
        zmetamorfozuje)to efekt bedzie komiczny BUAHAHA :DDD
        • Gość: YANE Re: Pawel Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 17:59
          A ja sobie mysle, ze bardzo sie mozesz w niedziele zdziwic. Bo Kuba pokazala
          juz, ze potrafi wydobywac z siebie niesamowite dzwieki ;)
          • Gość: tokyo Re: Pawel Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 18:05
            To, że się zdziwię, tego jestem pewna. Ano pokazałA, pokazałA :P, dlatego
            czekam na pozytywne zaskoczenie :) Aczkolwiek i tak mnie denerwuje fakt, że
            taki shit każą im spiewać :/ Ale kto wie, może to bedzie coś a'la Disco Night z
            pierwszej edycji? No nieeee, jest dopiero wtorek...CHCĘ JUŻ :D
            • Gość: YANE Re: Pawel Ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 10:51
              Zgryzliwosc ludzka nie zna granic ;)))
      • aguszak Kubu :))) 19.11.03, 09:44
        Gość portalu: kubu napisał(a):

> kazdy kolejny wystep jest
        > taki sam jak poprzedni, tylko jeszcze bardziej ;)

To się dopiero nadaje na sygnaturkę!!! ;)))
      • aric a ja chciłbym skomentowac ten post... 19.11.03, 09:52
        Zastanawia mnie, dlaczego oczekujecie, aby finalisci robili ciagle coś innego?
        To tak jakbyście chcieli idac na czyjśc koncert, aby co piosenkę wokalista
        przebierał się w coraz to inne zdizajnowane stroiki oraz inaczej się poruszał,
        biegał, fikał koziołki, pokazywał język:). Nie uważacie, że to idiotyczne.
        Facet spiewa jak śpiewa, zachowuje sie jak zachowuje. Niech robi co chce, i nie
        powinno to wpływac na waszą ocene odnoscie słuchania. Jego styl, uszanuj albo
        wyłacz wizję. Ale cóż...

Prawdą jest natomiast, że finał trzeciej edycji to straszny kibel. Najgorszy z
        dotychczasowych. Wszyscy się sypią jak ziarnka piasku w konfrontacji z kapelą
        grająca głośno. Aranzacje pozostawiaja wiele do życzenia, ale ja nie o tym. Nie
        wiem jak to się dzieje, że finał jest podzielony na dwie grupy + reszta. Grupę
        wierną swoim muzycznym gustom i grupę jadącą pod publikę. Pamietacie pierwszy
        występ Michała, co śpiewał?? Moniki, co spiewała?? ( a propos Michała, zanim
        wyjechał do idola, śpiewał sobie w całkiem niezłej kapelce blues-rockowej w
        Łodzi...) Dlaczego nie pozostaną w tym klimacie?? Co jest grane?? I najgorsze
        jest to, że wogóle im to nie wychodzi, chociaż niezaprzeczalnie umieją spiewać.
        Ale co z tego, jak jedna to młoda siksa, bazująca na wywieszonych językach 4
        panów, a deugi to facet, który sam nie wie czego chce, otrzymujący komplementy
        dotyczące jego meskości a nie tego ja śpiewa. (w rzeczywistości jest niższy i
        wyglada jak dzieciak:). Druga grupa to z pozostałych Kuba, mój faworyt ze
        wzgledu na barwe głosu i gusta muzyczne oraz Kowalczyk. Ci dwaj, konsekwentnie
        robią to co robili od początku. Mają jakąś charyzmę, jednym sie podoba drugim
        nie, ale mają, jeden wariuje, drugi stoi i się wczuwa(moja żona mówi, że Kęsy
        ją przeraża jak spiewa:). Ale obaj od poczatku robią swoje i za to im chwała.

Szkoda, że odpadła Kalina...

Pozostali to ousiderzy. Odpadną w najbliższych programach, mam nadzieję. Co do
        Adama, nie jest moim faworytem, bo sprawdza się jedynie jako nudziarz, a takich
        nie znoszę, chociaż ma głos i wie jak z niego korzystać. Gosię zostawmy już,
        nie każmy jej spiewac muryki rockowej, bardzo się męczy, niech piszczy ludowe
        piosnki. A Przemek... Jest niebanalny, mam wrażenie jakby znalazł odpowiedź,
        jak żyć w harmonii z otaczajacym nas światem.:) Za to go lubię, ale to nie
        program do lubienia, to program po to by w przyszłości radowało się nasze ucho
        a nie oczy. Mamy tego słuchać w domu, puszczając sobie płytę i siadając
        wygodnie na kanapie z papireoskiem i piwkiem w dłoniach...

Ech, troszke mnie poniosło...:)))
    • Gość: AntyIdol Re: IDOL 3.4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 19:48
      Moja refleksja.
      Najlepsze osoby w każdej edycji zajmowały miejsca:
      - 2 Ewelina Flinta
      - 5 Gosia Kunc
      - 8 Kalina Kasprzak

Morał? Nie ma po co robić IV edycji, bo najlepszy uczestnik nie zakwalifikuje
      się nawet do finałowej dziesiątki.

A teraz Plebs-iscyt:
      Typujcie jaka waszym zdaniem będzie pierwsza trójka. Nie jaką wy chcielibyście
      widzieć, tylko jaką widzowie Plebsatu wybiorą swoimi esemesami za 2 Peeleny +
      VAT.

Mojem zdaniem będzie tak:
      3. Przemo Pajaculak, jest sympatyczny, inteligentny, publika będzie na niego
      głosować tak, jak na Homa (BTW: Celine Dion o nim śpiewa piosenkę "Tour L'or
      des Hom ;-)

2. Michał z Karpat, moim zdaniem walczy o ten sam elektorat, co Kowalczyk. Obaj
      równie przystojni, ale Kowalczyk szybciej się znudzi.

1. Monika z Bródką, nie tylko Prokop ślini się na jej widok, ale i inni faceci,
      którzy na pewno będą wstukiwać na swoich komórach numer Moniki, coby ona
      wygrała tę zabawę, nagrała sobie płytę i została Gwiazdą.
      • bigrock Re: IDOL 3.4 18.11.03, 20:06
        > A teraz Plebs-iscyt:
        > Typujcie jaka waszym zdaniem będzie pierwsza trójka.
        > Nie jaką wy chcielibyście widzieć, tylko jaką widzowie
        > Plebsatu wybiorą swoimi esemesami za 2 Peeleny + VAT.
        >
        > Mojem zdaniem będzie tak:

Odpadniecie Kaliny, Piotrka i Michala G. utrudnilo mi sprawe, bo to wlasnie
        byla moja najbardziej "niechciana" trojka, tu glosujacy mnie pozytywnie
        zaskoczyli, pierwszy raz od I edycji programu, gdzie rownie sukcesywnie
        pozbywali sie tych rzeczywiscie najgorszych i wylonili porzadna pierwsza
        piatke :-). Dzieki temu mam nadzieje, ze i tym razem bedzie podobnie, ze w
        pierwszej piatce znajda sie: Pawel, Kuba, Michal, Monika i Gosia. A kto z nich
        wygra to juz mniej istotne, zaakceptuje kazda kolejnosc.

Rownie dobrze moze jednak w dalszej czesci programu nie byc juz tak rozowo.
        Czarny scenariusz: Przemek wejdzie do trojki, Kuba czy Monika odpadna na
        podobnym etapie co Gosia w II edycji, wygra Adam, reszta zostanie niezauwazona
        na dluzej.
      • Gość: Margaret do Antyidola IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 18.11.03, 20:31
        Akurat Gosia Kunc miala duzy negatywny elektorat..
        Mnie osobisice podobala sie w balladach..ale do "zywszych"utworow absolutnie
        sie nie nadawała (moim zdaniem),poza tym jej glosik..byl taki wymeczony. I
        absolutnie nie uwazam, by byla w 2 edycji najlepsza..tak wiec, Twoja teoria
        jest podwazalna ;)
        • Gość: mahoney Re: do Antyidola IP: 217.153.143.* 18.11.03, 21:35
          czesc Margaret , dla mnie Gosia byla super , cudownie spiewala , jej calling
          you mam do dzisiaj sciagniete , poza tym ideal kobiety jak juz tu kiedys
          pisalem , za wczesnie odpadla , zaluje teraz ze na nia nie glosowalem ,
          chcialem zeby wygrala ,
          • Gość: dezerter Re: do Antyidola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 22:13
            nie kumam tej fascynacji panną Kunc. Ja nic u niej fajnego nie słyszałem.
            Kawałek Spin Doctors zaśpiewała przekaszaniaście. Straszliwie drewniaczyła
            wszystkie angielskie teksty, choć chwaliła się, że uczyła się w ameryckiej
            szkole. A do tego była obrzydliwie zarozumiała i odpychająca fizycznie. Nie
            wiem, po prostu nie wiem.
            • Gość: kubu Re: do Antyidola IP: *.chello.pl 18.11.03, 22:16
              co to znaczy, ze drewniaczyla?
              akurat do jej angielskiego nie ma sie co przyczepiac, chyba ze programowo
              zakladamy, ze wszystko co robi Gosia Kunc jest zle

zyczylbym wszystkim finalistom IDOLa takiego akcentu jaki miala Gosia
              • Gość: dezerter Re: do Antyidola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 22:33
                no właśnie że nie. Wiem co mówię, bez programowych fobii. Pół życia mieszkałem
                w USA i wiem jak się mówi naturalnie, a jak mówią (lub śpiewają) obcokrajowcy,
                dla których jest to drugi język. G. Kunc agielskie teksty śpiewała jak nie
                przymierzając świeża rosyjska imigrantka.
                • Gość: kubu Re: do Antyidola IP: *.chello.pl 18.11.03, 22:42
                  widac ktorys z nas mial straszne zaklocenia, bo na moich nagraniach slysze
                  bardzo dobra angielszczyzne
                  pewnie ten moj zwariowany magnetowid cos dziwnego robil przy nagrywaniu ;)
                  • Gość: dezerter Re: do Antyidola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 22:47
                    ja nie mam nagrań, mówię tylko to co pamiętam. Posłuchaj na ten przykład
                    wspomniany już wyżej kawałek Spin Doctors "Little Princess", czy jakoś tak.
                    Posłuchaj i sprawdź jak drewnianie dokleja słowo do słowa. Starała się, nie
                    przeczę, ale było kiepsko w tej kwestii. Dla równowagi dodam tylko, że
                    rzeczywiście "Little Wing" w jej wykonaniu było poruszające, ale reszta
                    kaszana i zgrzytanie zębami.
                    • Gość: kubu Re: do Antyidola IP: *.chello.pl 19.11.03, 01:08
                      hmmm
                      ciekawe
                      czepiasz sie tej jednej piosenki, jakby to byl jej jedyny wystep w IDOLu
                      porozmawiajmy o Little Wing, Calling You, Hound Dog, czy nawet As :)

poza tym ja nagrania mam i moge pokazac dowody rzeczowe na to, ze jej angielski
                      byl co najmniej ok
                • andrzej26 Re: do Antyidola 19.11.03, 11:22
                  Gość portalu: dezerter napisał(a):

> no właśnie że nie. Wiem co mówię, bez programowych fobii. Pół życia
                  mieszkałem
                  > w USA i wiem jak się mówi naturalnie, a jak mówią (lub śpiewają)
                  obcokrajowcy,
                  > dla których jest to drugi język. G. Kunc agielskie teksty śpiewała jak nie
                  > przymierzając świeża rosyjska imigrantka.

Widać Rosjanki mówią po angielsku tak jak mówi się w BBC, albo absolwenci
                  Oxford, czy Cambridge.
                  Naturalnie, to się mówi niewyraźnie i niedbale, tak że cudzoziemcy mają kłopoty
                  ze zrozumieniem. Akurat Gosia Kunc ma dobrą dykcję i śpiewała wyraźnie po
                  angielsku, co czasami odsłaniało drobne błędy ("tajm isy kaming").
                  Ale to było dużo lepsze niż niezrozumiałe buczenie obecnych finalistów (np.
                  Adama, Pawła, Moniki)). Nie sądzę, żeby naitive speakers coś z tego zrozumieli.
                  Bo dla rodzimych widzów to najwyraźniej jest bez znaczenia. Dla nich słowa,
                  albo coś co je przypomina, są w piosence po to żeby były, tzn. żeby piosenkarz
                  wydawał głos. Nie muszą nic znaczyć.
          • kleopatra_7 Re: do Antyidola 19.11.03, 09:14
            Gość portalu: mahoney napisał(a):

> jej calling you mam do dzisiaj sciagniete

He, he - kto sie osluchal z oryginalnym wykonaniem Calling You, cudownie
            przejmujacym, ten nigdy sie nie zachwyci drewnianym wykonaniem Gosi.
        • Gość: tośka Re: do Antyidola IP: *.chello.pl 18.11.03, 22:05
          Flinta, Gosia Kunc i Kalina - najlepsze?!
          A ja uważam, że Ania Dąbrowska, Krzysiek Zalewski i Kuba/Paweł. :)
          • Gość: tokyo Re: do Antyidola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 22:14
            A ja z kolei, że Tomek Makowiecki, Bartek Król i na chwilę obecną Kuba Kęsy ;)
            • Gość: Vera Re: do Antyidola IP: *.acn.waw.pl 18.11.03, 22:45
              a dla mnie w 1 edycji Adam Sztaba, w 2 Adam Sztaba a obecnie Maciek Rock :D
            • agata_edziecko Re: do Antyidola 19.11.03, 10:11
              Kurczę, niemożliwe, ja się chyba dokładnie z Tobą zgadzam! Król jest moją
              niespełnioną nadzieją. Myślę, że w Mafii to on raczej nie zawojuje świata.

Niemniej dopiszę sie do głosów w sprawie Gosi Kunc z opinią pozytywną.
              Wokalista nie musi na siłę śpiewać "szybko", jeśli to nie jego styl. Gosia była
              świetna w balladach i to dla mnie wystarczy. Absolutnie nie zgadzam się, że
              miała głos "wymęczony". Jej głos wypływał leciutko, śpiewała bardzo naturalnie.
              Moim zdaniem oczywiście.
              • Gość: Jarek Re: o Gosi Kunc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 10:47
                popieram zwolenników Gosi , bardzo mi się podobało jak lekko śpiewa,
                Little Wing było "fantastisch" !!!!!!!
                świetnie sie nadaje do piosenek nastrojowych , ballad etc
                i na tym rynku może kiedyś być idolem ;
                natomiast argumenty przeciwników - "jast nudna , monotonna,
                brak dynamiki" - no cóż , Gosia jest chyba spokojna , nastrojowa i stonowana,
                "Zalewa" raczej nie przypomina , to dwie inne bajki,ale każda może mieć swoich
                fanów i antyfanów,co należy uszanować

pozdrawiam
                J.
            • maniaczytania Re: do Antyidola 19.11.03, 13:52
              to i ja sie dolacze:
              1- Gosia Stepien, 2- Aga Szewczyk, 3- Kuba Kesy/Pawel Kowalczyk
      • andrzej26 Re: IDOL 3.4 18.11.03, 23:08
        Gość portalu: AntyIdol napisał(a):

> Morał? Nie ma po co robić IV edycji, bo najlepszy uczestnik nie zakwalifikuje
        > się nawet do finałowej dziesiątki.
        >

III edycja może być rzeczywiście ostatnia. Ale z innego powodu. Sądząc po
        ostatnich pomiarach oglądalności, np.
        www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=7891id_rubryki=1&id_podrubryki=56

"Idol" nie jest już lokomotywą Polsatu. Ma poniżej 3 mln (ile dokładnie, to nie
        wiem, w poprzednich tygodniach było nawet poniżej 2,5 mln). Nie jest w 1-szej
        dziesiątce Polsatu. Dla porównania - ostatnia "Szansa na sukces" miała 5,4 mln
        widzów.
        II edycja gromadziła średnio grubo powyżej 3 mln widzów i była jednym z
        najchętniej oglądanych programów Polsatu.
        • Gość: max Re: IDOL 3.4 IP: *.chello.pl 18.11.03, 23:47
          no właśnie zastanawia mnie ta niska oglądalność 3 edycji, czemu prawie 2 razy
          więcej ludzi ogląda bar? Jak sądzicie
        • Gość: Jarek Re: IDOL 3.4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 23:52
          a propos - ostatniej "Szansy na sukces" - mówisz o tej ze Stanem Borysem ?
          jeśli tak - ten chłopak z Ursynowa chyba , który wygrał - dla mnie BOMBA -
          "Jaskółkę uwięzioną" tak wykonał , że aż Stan wstał do oklasków ,
          a Wojtuś Mann mlasnął z zachwytu ;
          wokalny kryształ , wizualny metal - mjut !
          • Gość: kubu Re: IDOL 3.4 IP: *.chello.pl 19.11.03, 01:05
            nie widzialem calego programu, ale akurat trafilem na JASKOLKE i myslalem, ze
            koles przepadnie z kretesem
            a byl naprawde rewelacyjny :)
            • Gość: curly Re: IDOL 3.4 IP: 213.173.205.* 19.11.03, 11:00
              Chciałam niesmiało zauważyc ze sporo wpisów jest off topic:(

Moje typy to (były):
              1. Kalina(świetne wszystkie finały!)
              2. Paweł Kowalczyk (nie lubie go i mu nie kibicuje ale przyznam że sobie radzi
              i chyba ma sporą publikę)
              2. Monika Brodka (bardziej za wykonania przedfinałowe, na razie czekam na cos
              co mie powali)

A co do najbliższego tematu koncertu.
              Muzuka klubowa-obawiam się o występy K. Kęsego. P. Pakulaka.
              Nie wiem skąd obawy o A. Kozłowskiego? Myślę ze ten akurat koncert mu wyjdzie.

• aguszak Re: IDOL 3.4 19.11.03, 11:14
      Mało się znam na nowoczesnej muzyce klubowej...
      Jeżeli to takie kawałki, jak prezentuje Novika, albo Reni Jusis, to chyba nie
      będzie to łatwy koncert. Słabi z rytmiki się posypią.
      • andrzej26 Re: IDOL 3.4 19.11.03, 11:31
        aguszak napisała:

> Mało się znam na nowoczesnej muzyce klubowej...
        > Jeżeli to takie kawałki, jak prezentuje Novika, albo Reni Jusis, to chyba nie
        > będzie to łatwy koncert. Słabi z rytmiki się posypią.
        >

Nareszcie coś zacznie się dziać. Bo przez trzy pierwsze koncerty śpiewali mniej
        więcej to samo, rock lub soul, to co komu leży. Ciekawe jak się znajdą w
        stylach, które nie są ich ulubionymi i jak te próby będzie oceniać jury. W II
        Idolu jury nagradzało lekceważenie tych innych stylów muzycznych, śpiewanie
        wszystkiego na jeden kopyt, pyskowanie (Zalewski, Gosia Kunc) oraz brak ruchu
        na scenie, albo ruchy niezgrabne. Jak ktoś zbyt poważnie potraktował inne
        style, z jakimś szacunkiem, czy zrobił pastisz, a przy tym nieźle się poruszał,
        był wyśmiewany i karany, (np. Totoszko, Hom).
        • Gość: Kosa Re: IDOL 3.4 IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 19.11.03, 12:13
          > był wyśmiewany i karany, (np. Totoszko, Hom).

Za słabo powiedziane, to było chamskie zachowanie Jury. Moment kiedy odpadała
          Małgorzata Kunc i słowa, które wtedy otrzymał Totoszko, absolutnie
          dyskwalifikują w moich oczach, bohaterów(Jury) tamtego wydarzenia i nigdy już w
          moich oczach nie będą wiarygodnymi postaciami.
          Pozdrawiam.
          • Gość: YANE Re: IDOL 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:29
            Bosz no jestem czepialska, ale o ile pamietam kilkanascie dni temu dyskutowalam
            wlasnie z Toba na ten temat i mowiles cos o wiarygodnosci jednego z tych
            jurorow ;)))
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 23:28
      Chyba jednak nie będzie tak źle z tymi utworami ;)Będzie Snap (pewnie Rhythm is
      a dancer), Blu Cantrell i Modjo...
      • Gość: YANE Re: IDOL 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 23:31
        Zesz... skad wiesz?
    • Gość: curly Re: IDOL 3.4 IP: 213.173.205.* 20.11.03, 08:16

"Już w najbliższą niedzielę o godzinie 20:05 na antenie telewizji Polsat
      zobaczymy kolejny, IV już koncert finałowy IDOLA zatytułowany "Muzyka Klubowa".
      Siedmiu finalistów: Monika Brodka, Gosia Karpiuk, Przemek Pakulak, Michał
      Karpacki, Adam Kozłowski, Paweł Kowalczyk i Kuba Kęsy zmierzy się tym razem z
      repertuarem klubowym. W koncercie usłyszymy więc utwory takich wykonawców jak
      Blu Cantrell, Snap, czy Modjo.

Kandydatom na IDOLA towarzyszyć będzie jeden z najlepszych polskich DJ-ów - DJ
      Adamus.

Jak zawsze koncertowi IDOLA towarzyszyć będzie koncert IDOLA EXTRA, którego
      gwiazdą będzie finalistka II edycji - Gosia Kunc."

idol.interia.pl/news?inf=446506
      • maniaczytania Re: IDOL 3.4 20.11.03, 09:18
        w Idolu extra bedzie tez spiewala Kalina :)
        • aguszak Re: IDOL 3.4 20.11.03, 11:28
          maniaczytania napisała:

> w Idolu extra bedzie tez spiewala Kalina :)

No to zobaczymy, co straciliśmy :)
      • aguszak Re: IDOL 3.4 20.11.03, 11:31
        Gość portalu: curly napisał(a):

>
        > "Już w najbliższą niedzielę o godzinie 20:05 na antenie telewizji Polsat
        > zobaczymy kolejny, IV już koncert finałowy IDOLA zatytułowany "Muzyka
        Klubowa".
        > W koncercie usłyszymy więc utwory takich wykonawców jak
        > Blu Cantrell, Snap, czy Modjo.

Snap, jest takie stare, że... to przecież zespół, którego lata świetności
        przypadają na moje szczenięce, podstawówkowe lata :)))

> Kandydatom na IDOLA towarzyszyć będzie jeden z najlepszych polskich DJ-ów -
        DJ
        > Adamus.

Mam zastrzeżenia, nie do tego, czy jest najlepszym polskim DJ-em, bo na tym
        gatunku się nie znam zbytnio, ale ciekawe, czy będą spięcia pomiędzy nim, a
        uczestnikami tak, jak to było w Idolu II...

> Jak zawsze koncertowi IDOLA towarzyszyć będzie koncert IDOLA EXTRA, którego
        > gwiazdą będzie finalistka II edycji - Gosia Kunc."

No nareszcie coś dla koneserów jej talentu :)
      • Gość: tośka Re: IDOL 3.4 IP: *.chello.pl 20.11.03, 18:13
        Ufff... mam dziwne przeczucie, że ten odcinek to będzie jakaś straszliwa
        masakra. :-/
        Będę mocno trzymać kciuki za Kubę Kęsego, bo zupełnie go nie widzę w takim
        repertuarze, a nie chciałabym żeby odpadł.
        • kloidet Re: IDOL 3.4 22.11.03, 17:06
          Gość portalu: tośka napisał(a):

> Ufff... mam dziwne przeczucie, że ten odcinek to będzie jakaś straszliwa
          > masakra. :-/
          KAŻDY KOLEJNY TO MASAKRA... GŁÓWNIE Z POWODU JURY
    • Gość: YANE Przed... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 14:44
      Juz za 5 godzin z lekkim okladem bedziemy swiadkiem najwiekszej porazki (oj
      chcialabym sie bardzo mylic). Obawiam sie, ze wiekszosc polegnie. Chyba, ze
      pojda oplotkami i nie bedzie mialo to nic wspolnego z muzyka klubowa, a takie
      mam niejasne podejrzenia. Pozyjemy zobaczymy.
      Ja tam bede 3mac kciuki za Kube Kesego ;)
      • kloidet Re: Przed... 23.11.03, 15:49
        a ja za tym by pakulak nie zrobił z siebie głupka.... i zeby maleńczuk i prokop
        dostali przed idolem ataku -przepraszam za wyrażenie- sraczki....
        • Gość: YANE Re: Przed... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 17:01
          Hmm... ale Przemo jeszcze nigdy nie zrobil z siebie glupka, bo to inteligentny
          gosc. A co do szanownego jury to chyba sie nawet z Toba zgodze ;))))
          • myshen82 Re: Przed... 23.11.03, 19:59
            uwaga, za 5 minut sie zaczyna, lece przed telewizor i blagam o wybaczenie za
            zalozenie nowego watku;)))
            • Gość: YANE Re: Przed... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 20:49
              Zeby to bylo ostatni raz ;))))
              Kuba Kesy rulezzzz!
              • myshen82 Re: Przed... 23.11.03, 21:40
                oj rulezz, ale Miiichal Karpacki - niech on nagra jakies bajeczki na dobranoc,
                albo cokolwiek, ja chce sluchac tego glebokiego glosu....
                • airishka Re: Przed... 23.11.03, 22:26
                  Bajki ale śpiewane... :D
                  Chyba całą noc bym nie zasnęła, bo taki głos jaki on ma to cud, miód i
                  orzeszki ;)
            • Gość: kubu Re: Przed... IP: *.chello.pl 23.11.03, 22:12
              mysle, ze w Twojej sprawie zadecyduja czytelnicy forum
              jezeli uwazacie, ze myshen82 zlamala zasady i powinna opuscic forum, wyslijcie
              smsa pod jakikolwiek numer ;)))
              • myshen82 Re: Przed... 23.11.03, 23:39
                a wysylajcie, do wygrania niestety nie ma zadnego Suzuki jimny jeans (glupia
                nazwa;))
                Drodzy forumowicze, jezeli chcecie mnie wyrzucic z tego forum poddam sie bez
                walki, aczkolwiek bede za wami tesknic...
                Prosze jednak, jesli to mozliwe o laske - w koncu jesem tylko czlowiekiem;)))
                • Gość: kubu gwoli scislosci IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:42
                  ja tylko zartowalem, wiesz :)
                  • myshen82 Re: gwoli scislosci 23.11.03, 23:48
                    ja wiem, ale czy ty wiesz moj drogi, ze zaraz nastapi koniec twojego watku i
                    zacznie sie MOJ;))))))))))
                    MÓJ MÓJ MÓJ wątek, trallalala;))))))
                    Pozdrawiam Kubu;) tylko mnie na gorace krzesla ostatnio zaniedbane nie wytypuj;)
                    • andrzej26 Re: gwoli scislosci 23.11.03, 23:51
                      myshen82 napisała:

> MÓJ MÓJ MÓJ wątek, trallalala;))))))

Myshen, czy Ty już chodzisz do gimnazjum, czy jeszcze do podstawówki
                      (informacja dla starszych - obecnie jest to 6 klas)?
                      • Gość: YANE Re: gwoli scislosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 00:02
                        Andrzej uczymy sie liczyc 2003-1982=21. To myshen ciut za stara juz na to
                        gimnazjum ;)
                        • andrzej26 Re: gwoli scislosci 24.11.03, 00:06
                          Gość portalu: YANE napisał(a):

> Andrzej uczymy sie liczyc 2003-1982=21. To myshen ciut za stara juz na to
                          > gimnazjum ;)

Ale zachowuje się na tym poziomie.
                          Przekroczyliśmy setkę, idźmy już do tego jej wątku. Trudno.
                          • Gość: YANE Re: gwoli scislosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 00:14
                            Hmm moze ona pije zamiast walic here i dlatego nie jest wzniosla? Wiedzialam,
                            ze nikt nic nie powie... ech zycie :(
                            Nie badz taki zrezygnowany. Tam tez moze byc fajnie ;)
                            • myshen82 Re: gwoli scislosci 24.11.03, 14:20
                              to byly zarty moi drodzy!;)))
                              ciesze sie ze jeszcze ktos tu umie liczyc, a tak nawiasem piszac to prosze
                              poczytac sobie moje watki - nie jestem na poziomie gimnazjalnym, w gimnazjum mam
                              brata ale nie ma on na mnie wielkiego wplywu, bo jest 500 km. ode mnie;))
                              serdecznie pozdrawiam wszystkich moich poplecznikow.
                              Nie gimnazjalistka Myshen;)))))))))))
    • Gość: Cleo Re: IDOL 3.4 IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.11.03, 21:38
      Czy zna ktos moze tytuly piosenek i zespoly, wykonywanych przez uczestnikow
      dzisiejszego idola? Zalezy mi szczegolnie na piosence wykonywanej przez Monike
      Brodke - kawalek byl czadowy!!!! za info bede wdzieczna jak nie wiem co! :)
      • myshen82 Re: IDOL 3.4 23.11.03, 21:41
        Pawel spiewal MOLOKO 'Bring it back' a Monika Blu Cantrel 'Breathe'
        • Gość: Cleo Re: IDOL 3.4 IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.11.03, 22:53
          Dzieki myshen za info :) pozdrowka
    • Gość: kibic26 Re: IDOL 3.4 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 21:41
      Przyszedł moim zdaniem zły okres dla kandydatów z Podlasia.
      • myshen82 Re: IDOL 3.4 23.11.03, 21:49
        ????
    • myshen82 Re: IDOL 3.4 23.11.03, 21:49
      Sluchajcie o jakiej Agacie mowil Prokop po wystepie Przemka? Przemek wtedy
      wygladal, jakby sie mial rozplakac...
      Dzisiejszy koncert nie byl taki zly.. najbardziej mi sie podobal Michal ( no
      jakze moze byc inaczej;))) i Kuba. Jesli chodzi o wystep Pawla to owszem, ma
      glos, ma ta osobowosc sceniczna, czy jak tam sie to nazywa, ale blagam, niech on
      nie spiewa po angielsku bo mi uszy wiedna jak slucham tego kaleczenia!!!
      w skrocie:
      Monika - ok, ale juz staje sie denerwujaca jej pewnosc siebie...
      Kuba - boski falsecik... podobalo mi sie jak podszedl do rad choreografa -
      zrobil wszystko po swojemu, dzieki czemu nie wypadl karykaturalnie...
      Pawel - jak wyzej - czyli niech nie spiewa po angielsku!!! ;D
      Przemek - no fajny jest, ale wydaje mi sie ze odpadnie - falszowal dzisiaj, czy
      mi sie wydawalo?
      Adam - jakos nie moge sie do niego przekonac, ale mam nadzieje ze w repertuarze
      latynoskim go zobacze
      Gosia - moja krajanka, wiec jestem za;))) Podlasie i wschod rulezzzz!
      Pozdrawiam i lece sie uczyc, niestety
      • ma.la.wi Re: IDOL 3.4 23.11.03, 22:04
        no wlasnie, o jakiej agacie byla mowa?
        • myshen82 Re: IDOL 3.4 24.11.03, 18:15
          chyba sie nie dowiemy:((
    • Gość: YANE No i po 4 koncercie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:10
      Nie bylo masakry jak sie spodziewalam, ale dlatego, ze nie bylo koncertu
      klubowego ;)
      Dobra do dziela:
      Adam Kozlowski - nareszcie troche lepiej, chociaz juz na tle innych wypadl
      jednak blado. Glos to on ma, ale nie wiem czy go zzera trema czy to nie jego
      klimaty,bo jakos nie moze pokazac wszystkiego na co go stac. Pewnie stanie dzis
      na kole, ale czy odpadnie to nie wiem.
      Michal Karpacki - ja mialam gesia skorke, ale moj facet ktory siedzial kolo
      mnie powiedzial, ze to bylo kijowe. Nie ta tonacja kompletna porazka. Eee tam
      jest facetem i dlatego sie na tym nie zna ;)
      Kuba Kesy - mnie on sie podobal i to bardzo. Wierzylam w niego i moja wiara nie
      zostala pogrzebana. Kuba zaspiewal super i Leszczynski niech sie wokalu nie
      czepia, tylko popracuje nad swoim angielskim (to wrazenia po wczorajszym
      Mopmanie).
      Malgocha Karpiuk - rythm is a dancer? Jaki rytm, jaki taniec i gdzie to
      passion? Porazka narzeczonej Frankensteina. Jak dla mnie Gosia dzis robi out z
      programu.
      Przemek Pakulak - chociaz zdaje sobie sprawe, ze to wlasnie on powinien byc
      kandydatem nr 1 do wypadu. Jednak ogromne zloza sympatii jakie mam dla tego
      goscia sa niewyczerpane. A na dodatek podobala mi sie odpowiedz Przemka na
      zarzut Leszcza, nie silil sie na jakie pseudofilozoficzne gadki tylko udzilil
      jasnej i prostej odpowiedzi. Ale spiewanie to mu dzisiaj kiepsko wyszlo ;)
      Pawel Kowalczyk - do kobiet to on pociagu wyraznie nie ma ;) Heh mialam obawy
      bo Moloko to ja akurat pasjami lubie sluchac. Na poczatku bylam zla, bo glos
      Roisin Murphy jest nie do podrobienia, ale potem bylo calkiem ok, nie liczac
      tego, ze znowu sie kilka razy sypnal w texcie. Ale choreografia to juz mi sie
      nie podbala, tudziez finalny wytrzeszcz.
      Monika Brodka - ja juz sie nigdy do niej nie przekonam. Ale dzis bylo ok. I
      wiecej nic o niej nie napisze ;)
      Aha jak nigdy dzis bardzo czesto zgadzalam sie z Prokopem. Przy okazji bardzo
      zainteresowalo mnie jaki on ma rozmiar buta.
      Jak dla mnie dzisiaj to powinno byc tak:
      Kuba
      Kowlaczyk
      Brodka
      Michal
      Adam
      Przemek
      Gocha
      PS I chcialam jeszcze powiedziec, ze kocham Macka Rocka (mam nadzieje, ze moj
      facet tego nie czyta) ;)
      • Gość: Kosa3 Re: No i po 4 koncercie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.11.03, 22:32
        Witam!
        Jutro bedzie wiecej, ale jak czytam wypowiedzi "obiektywnych znawcow nie
        wytrzymalem! Koncert zgodnie z moimi przewidywaniami byl "MASAKRA"(dwa pierwsze
        koncerty tez tak nazwalem ale ten przez duze M). Jesli ktos z was napisze ze
        Kuba sie obronil czy tam cos takiego, mowmy szczerze-bylo to dno!!!Falset?
        pieprzenie o Chopinie! Ciagle czekam, bo ma potencjal, dzisiaj prawdopodobnie
        wybieral jako ostatni, ale przedtem prawdopodobnie jako jeden z pierwszych!?
        Zenada!!! Karpacki moj faworyt(niespelniony!) slabo!!! Kozlowski lepiej niz
        poprzednio ale poprzednio bylo strasznie! Brodka cienko ale w tej skali srednio,
        Karpiuk na filmie podczas proby calkiem dobrze ale na koncercie! SPLONELA!
        szkoda! Przemek maruder, ze swoja inteligencja ogral cala piatke ale wygral
        Pawel, bez fajerwerkow ale wygral. Jedyne pocieszajace z tego konceru to to, ze
        w normalnym repertuarze bylo duzo lepiej a muzyka klubowa??? Kto to tego slucha?
        Ja nie slucham.
        Pozdrawiam.
        • Gość: kubu Re: No i po 4 koncercie IP: *.chello.pl 23.11.03, 22:57
          sek w tym, ze muzyka klubowa nie do konca daje sie zdefiniowac
          ale i tak ja bym do tego nie wkladal ani Jacksona, ani Snapu ;)
          Moloko, Modjo, od biedy jeszcze Blu Cantarel ;)
          reszta byla przeszczepiana na sile

i co z tego, ze nie sluchasz muzyki klubowej
          ja slucham
          mamy remis
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:25
      A mnie się koncert nie podobał. Mogło być gorzej, ale mimo wszystko czwarty
      koncert finałowy uważam, jak do tej pory za najsłabszy w tej edycji. Krótka
      recenzja:
      Gosia - słabiutko, zarówno wokalnie jak i ruchowo. Denerwuje mnie ta Jej
      chrypka cała, skrzeczenie jakieś:P
      Monika - jak mnie Ona denerwuje;) Ale trzeba przyznać, że wokalnie dziś yło
      bardzo poprawnie. Szkoda wielka, że nie ma takiej smykałki do tańca, jaką miała
      Ala Janosz :D
      Adaś - hmmm tak średnio na jeża. Poprawnie, ale zbyt blisko oryginału.
      Michał - nadal uwielbiam ten głos, natomiast nie pasuje mi On zupełnie do
      takiej muzyki. O nie! Never again! No i ten ruch sceniczny i szopka z
      dziewczynami buahah ;) Boję się, że może dziś być kandyatem na opuszczenie
      IDOLa.
      Paweł - fajnie, że się potrafi ruszać na scenie i daje z siebie wszystko. Nad
      wokalem bym się dziś aż tak nie zachwycała, ale tragicznie ni ebyło :)
      Natomiast powoli przychylam się do zdania niektórych... On mnie niczym nie
      zaskakuje! Mogę nie ogladac programu, bo dokładnie wiem jak On coś zaśpiewa.
      Nawet kroki choreo są podobne do siebie na róznych koncertach. A co
      najwazniejsze, nie wiem coOn chce spiewać, brak klarowności...
      Przemek - oj no sympatyczny jest, ale bez przesady. Śpiewa cienko, co tu duzo
      gadać ;) A Leszczu mógłby już afery nie robić, na pewno chłopak sam wie, na ile
      Go stać.
      Kuuuba - najbardziej się bałam no i proszę;) Jeden z tych, co się najlepiej
      obronili. Nie musiał robić wytrzeszcu, żeby się czyms wyróżnić ;) Fajnie
      spiewa, wydaje się być dobrym, normalnym człowiekiem. i tutaj jestem pewna, że
      nie wyskoczy mi z jajecznicą na płycie debiutanckiej ;)
      Do wylotu dziś mogą być: Michał, Gosia, Przemek, ewentualnie Adaś. Moje typy
      najgorsze: Gosia i Przemek. 1 miejsce przyznaję.. Kubie;)
    • Gość: kubu dyskoteka pana jacka IP: *.chello.pl 23.11.03, 22:35
      no i co?
      wszyscy znowu marudzili, ze bedzie koncert z muzyka klubowa, ze bedzia chala i
      koszmar, a tu prosze koncert bardzo bardzo dobry

co gorsza mozna narzekac chyba tylko na jedna osobe (ciekawe czy bedzie tu
      zgodnosc), natomiast cala reszta co najmniej zaspiewala dobrze :)

wlasciwie moge wylonic tylko jedna osobe, ktora przebila wszystkich i byla to
      (o dziwo) Monika
      rewelacyjne dobrany kawalek, swietnie zaspiewany, po prostu creme de la creme
      niech dziewczyna idzie dalej ta droga
      no po prostu padam do nozek :)

potem jest problem, bo nie jestem w stanie zrobic zadnego rankingu, bo wszyscy
      byli dobrzy, wiec polecimy chronologicznie

Adam
      szkoda, ze wybral takiego starocia, ale zaspiewal go po mistrzowsku
      troche racji mieli jurorzy krytykujac bliskosc do oryginalu, ale i tak
      zaspiewane bylo to rewelacyjnie

Michal
      dobry wybor, ladnie zaspiewany (chociaz trudno ten kawalek zaspiewac zle)
      podobalo mi sie to, ze mimo wszystko Michal probowal cos wyciagnac z tego
      kawalka, zarznietego przez wszystkie stacje radiowe i wyszlo mu cos bardzo
      fajnego
      wlasnie tego przekombinowania zabraklo Adamowi

Kuba
      po prostu odlot
      wreszcie znalazlo sie wlasciwe miejsce dla jego falsetu, i dobrze, ale mnie
      przede wszystkim zachwycił jego głos w zwrotkach - brzmial jak wokalista
      holenderskiego zespolu ZOOT WOMAN (bodajze Stuart Price), a to duzy plus w
      moich oczach

Przemek
      brawa za odwage, bo nie tylko zaspiewal w zupelnie innym klimacie niz reszta,
      to jeszcze wypial sie na choreografie i przesiedzial cala piosenke
      nie do konca rozumiem czemu sie go czepiaja za barwe - sami go przeciez
      przeciagali przez kilka etapow castingu, a teraz nagle sa zdziwieni :/
      jak dla mnie koles brzmi ok
      mozna miec glos Nicka Cave'a, ale mozna tez spiewac jak Brett Anderson z Suede
      do tego bardzo ladna odpowiedz na zarzut Leszcza o to, ze jest odbiciem
      chyle czola

Pawel
      niezle wykonanie, chociaz Roisin Murphy to on nie jest ;)
      ciekawe czy w miare spokojne wykonanie bylo wynikiem swiadomego zachowania
      umiaru, czy brakiem pomyslu :)
      gdybym mogl mu cos zasugerowac, to :
      1. solidna nauke angielskiego
      2. zalozenie ciemnych okularow, bo jego wytrzeszczone oczy naprawde moga
      przerazic (a moze on ma chora tarczyce???)

to byli ci dobrzy, a ta zla jest Gosia, w ktorej wystepie jedyna dobra rzecza
      byla fryzura :///
      to smutne, zeby sie wylozyc na takim banalnym kawalku, ale tu wylazly na wierz
      wszelkie niedostatki, a zwlaszcza to, ze jej glosik jest po prostu mialki :///
      wcale nie zmartwilbym sie gdyby odpadla

starczy na razie
      ide na wyniki :)
      • Gość: kubu varia IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:23
        * o Gosi
        no i sie nie martwie
        tzn. mysle, ze Gosia jest mila osoba, ma sliczny usmiech i wogole, ale artystki
        to z niej nie bedzie :/

* o choreografie
        nie wiem czemu w kazdym IDOLu jak jest koncert muzyki tanecznej to oprawa
        choreograficzna zawsze zajmuje sie ten sam gosc
        sredni z niego choreograf, jego uklady sa marne, jego wywody na temat
        uczestnikow sa nudne. po co ona tam? czy w tym kraju nie ma nikogo innego, kto
        moglby go zastapic???

* o Leszczu
        tak a propos tanca to znowu wyplywa temat jego koszmarnego subiektywizmu i zle
        pojetej konsekwencji :/
        bo i w 1. i w 2. edycji chwaleni byli ci, ktorzy byli soba na scenie i raczej
        ignorowali sugestie choreografa, za to ostra zjebke dostawaly osoby
        roztanczone, nie daj boze wysilajace sie na taniec synchroniczny z baletem
        (zreszta upor Leszcza w mowieniu, ze tego nienawidzi - a powtarzal to srednio 5
        razy w ciagu godzinnego koncertu - sugerowalby jakies straszliwe kompleksy)
        tym razem tylko dwie osoby tanczyly synchronicznie, ale poniewaz byli to
        ulubiency Leszcza, wiec nie wspomnial o tym ani slowem :)
        zalosne :/

* o Michale Karpackim
        jak jeszcze raz uslysze o tym, jakie to on budzi emocje w kobietach i jak to
        wszystkie na niego leca i wogole jaki on jest boski to chyba mnie skręci
        chyba nawet przy Tomku Makowieckim ten temat nie byl tak walkowany
        bardzo bardzo bardzo mi sie marzy taki obrazek, ze podczas programu na zywo
        Michal oglasza, ze ma dosyc tej gadki i tak wogole to jest gejem, a przez
        Polske przechodzi fala samobojstw napalonych 16-latek :)

chyba wystarczy
        wiecej variow nie pamietam
        • Gość: Vera Re: varia IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 23:30

> * o Gosi
          > no i sie nie martwie
          > tzn. mysle, ze Gosia jest mila osoba, ma sliczny usmiech i wogole, ale
          artystki
          >
          > to z niej nie bedzie :/

nie sposób się nie zgodzić.
          >
          > * o choreografie
          > nie wiem czemu w kazdym IDOLu jak jest koncert muzyki tanecznej to oprawa
          > choreograficzna zawsze zajmuje sie ten sam gosc
          > sredni z niego choreograf, jego uklady sa marne, jego wywody na temat
          > uczestnikow sa nudne. po co ona tam? czy w tym kraju nie ma nikogo innego,
          kto
          > moglby go zastapic???

najbardziej podoba mi się pytanie: PO CO ONA TAM? ;DDD i też się pod nim
          podpisuję.
          • Gość: kubu Re: varia IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:33
            ooops :)
            mam nadzieje, ze nie zdradzilem jego mrocznej tajemnicy ;)
        • Gość: YANE Re: varia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:39
          > * o Michale Karpackim
          > jak jeszcze raz uslysze o tym, jakie to on budzi emocje w kobietach i jak to
          > wszystkie na niego leca i wogole jaki on jest boski to chyba mnie skręci
          > chyba nawet przy Tomku Makowieckim ten temat nie byl tak walkowany
          > bardzo bardzo bardzo mi sie marzy taki obrazek, ze podczas programu na zywo
          > Michal oglasza, ze ma dosyc tej gadki i tak wogole to jest gejem, a przez
          > Polske przechodzi fala samobojstw napalonych 16-latek :)
          Nie kracz kubik, bo wykraczesz i wsrod gesto scielacego sie 16-letniego trupa
          bedzie starszy zezwlok ;)
      • devojce Re: dyskoteka pana jacka 24.11.03, 07:56
        no żesz kubu litości! Pakulak fałszował aż uszy więdły. Obiektywnie rzecz
        biorąc powinien wylecieć bo jednak wokal ma tu duże znaczenie. A subiektywnie
        to już bym go dawno wykopała. Czy tylko ja na tym forum go nei lubię? No
        trudno, musze się pogodzić z tym, że jestem mniejszością.
        Generalnei koncert był jak dla mnei nudny.
        Powiem tylko, że zadziwiła mnie Brodka na plus ale i tak jej nie lubię. A paweł
        Kowalczyk wcale tak rewelacyjnie wczoraj nei zaśpiewał. Uważam, że był to jego
        najsłabszy występ jak do tej pory. Jedynie Michał Karpacki mi się podobał.

Podsumowując:
        Brodka i Karpacki najlepiej
        Paweł Kowalczyk trochę gorzej
        Przemek - żenada.
        Reszta - średnio na jeża. Gosia Karpiuk za ten koncert nie powinna był
        wylecieć. Manaam zaśpiewałą sto razy gorzej.
        • Gość: kubu Re: dyskoteka pana jacka IP: *.chello.pl 24.11.03, 11:47
          a Ty sie jakos na mnie gniewasz?
          juz drugi mail bez odpowiedzi
          chlip :(
    • andrzej26 Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki 23.11.03, 22:38
      Mogło być gorzej. Wszyscy się starali, nikt nie spiewał zupełnie na własną
      modłę i nie był za to nagrodzony jak w Idolu II.
      Krótko, bo chcę podać swój typ na wypadnięcie przed ogłoszeniem wyników.
      Sporo imitacji: Adam (nieźle), Przemek (słabo, zupełnie bez sensu gra DJów w
      refrenie), Gosia (słabo, choc nieźle tańczyła), Monika.
      Spodobali mi się: Michał - swietny pomysł, nie spiewał drętwo (bardzo się bałem
      żeby nie przydarzyło mu się na scenie to, co bohaterowi filmu "Cały ten zgiełk"
      w młodości), Kuba (tylko po co on śpiewał za dwóch wokalistów i nisko i wysoko -
      jak Makowiecki za Bee Geesów, na czym się przejechał).
      Na swoim stałym poziomie Paweł, ale też imitacja.
      Nominuję do odpadnięcia Przmka lub Monikę. Boję się że publiczność wskaże na
      Kubę.
      • andrzej26 Re: Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki 23.11.03, 23:02
        andrzej26 napisał:

> Nominuję do odpadnięcia Przmka lub Monikę. Boję się że publiczność wskaże na
        > Kubę.

To był pośpiech. Chodziło mi nie o Monikę, tylko o Gosię, co wynikało z wywodu.
        Dobrze przewidział co się stanie kubu - gratulacje.

Co to się porobiło - ich pięciu ona jedna. Jakiś bal samców. Po "Idolu Extra"
        jeszcze bardziej mi żal Kaliny. Gosia Kunc też nieźle, jest jednak ciekawsza
        niż Norah Jones.
        A na głównym koncercie znowu byłu kłopoty z nagłośnieniem - na początku utworów
        zespół był najczęściej niesłyszalny.
        • Gość: YANE Re: Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:11
          Wlasnie sie zdziwilam o co chodzi z ta Monika ;)

>Gosia Kunc też nieźle, jest jednak ciekawsza
          > niż Norah Jones.
          No widzisz i warto bylo kruszyc kopie z kubu (ktory zawsze ma racje ;P)?
          • Gość: kubu Re: Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:25
            co Ty taka mila?
            chcesz pozyczyc ode mnie duza sume pieniedzy, czy co?
            ;)
            • Gość: YANE Re: Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:31
              Jak masz to chetnie ;) BTW ja zawsze jestem mila ;P
              • Gość: kubu Re: Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:36
                oł jea?
                a w zwiazku z Britney? :PPP
                • Gość: YANE Re: Muzyka klubowa czyli disco + przeszkadzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:41
                  no so no so? w koncu bladzic jest rzecza ludzka :PPP
    • Gość: YANE wyniki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:55
      ...czyli bez zaskoczenia. Nie bedzie zaloby tak jak w zeszlym tygodniu. Gosce
      sie dzis nalezalo. Przemek moze i spiewac nie umie, ale ma cos co zjednuje mu
      sympatie widzow. Zobaczymy w takim razie, kto zostanie polskim latin lover. I
      czy znajdzie sie, ktos chetny do zaspiewania kawalka J.Lo ;)
      • Gość: kubu Re: wyniki... IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:00
        co do JLo to obstawiam Karpackiego :DDD
        • Gość: YANE Re: wyniki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:07
          Ze wzgledu na tyl jego ciala czy timbre glosu? ;>
      • andrzej26 Re: wyniki... 23.11.03, 23:10
        Gość portalu: YANE napisał(a):

> Przemek moze i spiewac nie umie, ale ma cos co zjednuje mu
        > sympatie widzow.

Mówiąc szczerze trochę mnie irytuje to wyróżnianie (także przez jury) Przemka z
        racji inteligencji i sympatyczności. Tam wszyscy są młodzi, sympatyczni i
        witani entuzjastycznie przez publiczność. Przemek bardziej "gra twarzą", to go
        odróżnia od pozostałych uczestników "Idola III".
        • Gość: YANE Re: wyniki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:13
          Eee tam czepiasz sie ;))))
    • Gość: max Re: IDOL 3.4 IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:00
      no właśnie ciekawe czyje piosenki będą śpiewać za tydzień, pewnie rickego,
      enrike i jenni czyli ulubieńców jury, może być zabawnie. A tak w ogóle czy
      wśród znajomych adama nie było tej co grała weronikę w złotopolskich?
    • Gość: kibic26 Re: IDOL 3.4 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 23:02
      Niestety wskazałem Podlasie prawidłowo i przewidywałem, że to będzie dziewczyna
      z mojej ulicy. Szkoda!
    • Gość: kubu koncert w TV4 IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:06
      ehhh
      Kalina pokazala, ze nie tylko dalej powinna byc w programie, ale ze powinna go
      wygrac
      jej Red Alert po prostu mnie rozwalil
      blagam oficjalnie: dziewczyno! wez nagraj plyte. chociazby dla mnie :)))

dobry wystep Tomka, ktorego jury odrzucilo w teatrze. szkoda :/
      Basia i Pieseczek - no comments, chociaz Adamus ladnie pomiksowal KIEDYS CIE
      ZNAJDE

no i Gosia Kunc
      sposrod wszystkich finalistow pierwszego i drugiego IDOLA tylko ona i Ania
      Dabrowska pokazaly cos ciekawego
      ciesze sie, ze poszla w strone subtelnej elektroniki, naprawde dobrze sie tego
      sluchalo i oswiadczam, ze spoleczenstwo czeka na wiecej :)))
    • Gość: Vera Re: IDOL 3.4 IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 23:24
      no to ja:)

najgorsza ze wszystkich była zdecydowanie Gosia, ale ja już chciałam, żeby
      wyleciała po Republice. no, nie podobała mi się wcale, i już :) więc się nie
      martwię, że poleciała. wyłożyć się na takim cieniuuutkim kawałku...

nie mogę znieść wytrzeszczu Pawła, no po prostu ciary mnie przechodzą, w
      sensie absolutnie negatywnym. może on i umie śpiewać, może nawet tańczyć, ale
      jak wybałusza te gały to modlę się, by tego gremlina nigdy więcej nie musieć
      oglądać :/

zaczynam pomału przekonywać się do Moniki, ale nie na razie jeszcze nieśmiało.
      dziś mi się podobała :)

Przemek zaśpiewał słabiutko, on jednak jest spoza tej ligi. jego mina po
      ogłoszeniu wyników świadczyła o tym, że chyba sam czuje się nieswojo, gdy
      odpadają lepsi od niego. ale i tak podobał mi się dziś bardziej niż Gosia.

nie należę do fanklubu Kuby K., mnie faceci śpiewający falsetem irytują, a
      wystroił się dziś, nie przymierzając, jak szczur na otwarcie kanału. ale i tak
      chciałabym, żeby został jak najdłużej, za RHCP z zeszłegp programu :)

no i na koniec, moi bezapelacyjni ulubieńcy. nie umiem się przyczepić ani do
      Michała, ani do Adama, bo mnie po prostu zachwycają na scenie. miło się na
      nich patrzy (Adam zdecydowanie bardziej w moim typie ;P ), bardzo przyjemnie
      słucha (tu głos Michała jest bezkonkurencyjny), będę im kibicować jak długo
      się da... Michał dziś jakby trochę zawstydzony... ale zaśpiewał oryginalnie i
      czysto :) a Adaś nie dał się pokonać Jacksonowi, którego nie cierpię i jakby
      wracał do formy. już w poprzednim koncercie mi się podobało, jestem na tak. a
      że czuję (także gdy czytam posty na forum), że jest coś na rzeczy w tym, co
      mówi Prokop i "szafot się pod Adamem kołysze", to wysyłam na niego smsy :P

i tyle.
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.4 IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:28
        1. Michal zawsze wyglada jakby byl zawstydzony

2. tjaaaa
        ten szafot to sie nad nim kolysal i on mial na nim zawisnac
        ciekawe
        zawsze wydawalo mi sie, ze na szafocie to sie scina glowy :)
        • Gość: Vera Re: IDOL 3.4 IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 23:32

> 2. tjaaaa
          > ten szafot to sie nad nim kolysal i on mial na nim zawisnac
          > ciekawe
          > zawsze wydawalo mi sie, ze na szafocie to sie scina glowy :)

hehe, mnie też się tak wydawało. ale skoro Prokopowi się kołysze, to niech się
          kołysze ;DDD
        • andrzej26 Re: IDOL 3.4 23.11.03, 23:36

>
          > 2. tjaaaa
          > ten szafot to sie nad nim kolysal i on mial na nim zawisnac
          > ciekawe
          > zawsze wydawalo mi sie, ze na szafocie to sie scina glowy :)

Na to samo zwróciłem uwagę. Widocznie Prokop nie odróżnia szafotu od stryczka.

Kubu, Ty się trochę hamuj! Mnie też denerwuje robienie z Michała Karpackiego
          bożyszcza kobiet. Ale Michał jest niepełnoletni i nie powinieneś był pisać o
          nim tego, co napisałeś (co Ci się mianowicie marzy).
          Pozdrawiam
          Andrzej(26)
          • Gość: kubu Re: IDOL 3.4 IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:38
            hmmm
            ale wiesz, mi to sie marzy raczej w zwiazku z tymi samobojstwami (The Virgin
            Suicides) :)
            ot taki ze mnie katastrofista ;)
            • andrzej26 Możesz pisać, tylko uważaj na 16-latki 23.11.03, 23:43

> hmmm
              > ale wiesz, mi to sie marzy raczej w zwiazku z tymi samobojstwami (The Virgin
              > Suicides) :)
              > ot taki ze mnie katastrofista ;)

Sorry! Michał tylko tak młodo wygląda. On ma 19 lat, wszystko jest już
              dozwolone.
              Zasugerowałem się tym ,że powiedział że mu podczas występu "ciężko było" z
              racji zachowania tancerek.

To teraz mi tych dziewczyn szkoda. Bo to jeszcze młode, głupie.
              • Gość: kubu Re: Możesz pisać, tylko uważaj na 16-latki IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:50
                e tam
                ja jakis czas temu pod wplywem Dogville zmienilem przekonanie i odebralem
                ludziom prawo do bycia glupimi
                :)
    • andrzej26 A Cygan znowu dobrze wytypował 23.11.03, 23:29
      Kręcił, kręcił, opowiadał głupoty, aż ni z gruszki ni z pietruszki podał
      bezbłędnie kto wyleci. Jest to jednak trochę dziwne.
      • Gość: kubu Re: A Cygan znowu dobrze wytypował IP: *.chello.pl 23.11.03, 23:31
        no wlasnie
        on chyba cos cygani :)
    • Gość: maszynista Re: IDOL 3.4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.03, 23:57
      Ding dong!!!
      Przypominam o zmianie wątku na 3.5,po 100
      • Gość: YANE Re: IDOL 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:59
        Spoko jeszcze nie czas. A poza tym jest pozno i wszyscy ida spac ;P
        • Gość: Vera Re: IDOL 3.4 IP: *.acn.waw.pl 24.11.03, 00:00
          a jednak... ;)
    • Gość: Jarek Re: IDOL 3.4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 00:10
      witam

dzisiaj mało sie skupię na końcercie , bo nie trawię takiej muzy,
      od razu przypomina mi się 2 poł.lat 70-tych , którą "posprzątał"
      dopiero punk ;

Adam - dobrze było , nawet lepiej niż tydzień temu , bardzo dobry wybór
      utworu , lud zna i lud zagłosował na tak ;
      Michał - trochę się bałem , utworu nie dobrał dobrze pod swoje możliwości
      wokalne , ale zinterpretowł go po swojemu i było ok ;
      Kuba - miałem obawy okrutne,że dzisiaj "wyleci" ,jak jeszcze usłyszałem ,
      co śpiewa...ale ludzie głosowali chyba za wcześniejszymi wykonaniami ,
      i bardzo dobrze ;
      tylko wygląd młodego Markowskiego nie pasował mi do tej muzy ;
      Gosia - tu nie zgodzę się z jurorem Zapendowską - SNAP "Rhytm is a dancer"
      to super kawałek ,znakomity hicior , tylko Gosia daleka od oryginału,
      ale niestety w sensie negatywnym ;
      Przemek - jury specjalnie go dzisiaj chwaliło,żeby "uśpić" zwolenników ,
      ale LUD SIE NIE DA NABRAĆ NA TE GIERKI !!!
      w efekcie Przemek ma coraz głupszą minę,jak odpadają lepsi
      wokalnie od niego
      Paweł - sądząc z Waszych opinii i swoich spostrzeżeń - gość przejada się
      okrutnie , powiela schemacik nonstop, jest dobry na scenie ,
      najlepiej z finalistów się rusza , tylko ...
      ...ja też nie mogę na niego patrzeć od szyi w górę (dobry pomysł
      z ciemnymi okularami),a wokalnie jest słabszy np.od Michała
      Monika - dzisiaj b.dobrze wokalnie i rytmicznie , zirytowała mnie tupetem
      w nieprzyznaniu się do "położenia" choreografii ,
      panna - nikt nie jest ślepy (oprócz Eli Z.),próby choreo pokazali
      przed występem , Leszczu dobrze pokazał , co gł.zostało z ćwiczeń,
      trochę samokrytyki i pokory by się przydało ...

Jak myślicie , jurorzy przeczytali apel o merytoryczność ??
      Chyba trochę lepiej było , bardzo trafnie ocenia ostatnio Marcin Prokop ,
      a MM dzisiaj trzeźwiutki jak nigdy :-)

pozdrawiam
      J.
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.4 24.11.03, 10:22
      Nie będę opisywać poszczególnych występów, bop innym to lepiej wychodzi, niż
      mnie. Ale parę refleksji rzucę jednakowoż.
      Po pierwsze - nie podoba mi się, jak jurorzy wkładają ludzi w szufladki.
      Denerwuje mnie (podobnie jak juz któregoś z moich przedmówców), jak z Michała
      robią takiego pożeracza serc niewieścich, którego największą wartością są
      stojące za nim tłumy piszczących małolat. Owszem, uroczy jest, ale może skupmy
      się na walorach wokalnych, które także niezaprzeczalnie posiada.
      Po drugie - ciągłe podkreślanie Przemkowej "sympatyczności" i robienie z niego
      takiego idolowego błazna. Owszem, ma człowiek i poczucie humoru i vis comica,
      ale to chyba nie wszystko, co można o nim powiedzieć. Wczoraj uważam bardzo
      celnie wypowiedział się o nim choreograf. Powiedział, że Przemek jest typem
      wrażliwca i wybiera takie kawałki, w których może pokazać tę swoją wrażliwośc.
      Ta "lyryka" to jest właśnie to, co go wyróżnia na scenie. On na scenie (czy też
      raczej estradzie) nie jest juz zgrywusem, błaznem, ale właśnie artystą
      lirycznym. Mimo wszystko jednak nie podobała mi sie jego odpowiedź na pytanie
      Leszcza, czy tworzy coś sam, czy pisze teksty. Ten jeden raz moim zdaniem
      powiniem był odpowiedzieć poważnie. Tego chyba więcej osób chciałoby sie o nim
      dowiedzieć (jak i o innych zresztą). Moja koleżanka twierdzi, że on w ten
      sposób powiedział Leszczowi "odp... się od mojego prywatnego życia". A ja się z
      tym nie zgadzam. Pytanie było nad wyraz uzasadnione w takim programie.
      A poza tym coraz bardziej podoba mi się Kuba Kęsy, najbardziej w poprzednim
      programie, ale wczoraj też był ok.
      Ciekawa sprawa jest z Adamem. On był tak świetny w eliminacjach i w Teatrze, że
      chociaż teraz kaszanił przez trzy pierwsze koncert, ja wciąż czekam, że
      wreszcie eksploduje. Dlatego cieszę się, że nie odpadł, mam nadzieję, że za
      tydzień też nie odpadnie.
      Z Gochy odpadnięcia się cieszę. Pomyłka w finale. Przyznajcie, że jaks ię
      słucha niektórych gości w Idolu Extra (w sobotnich koncertach), to widać, że
      byli tacy, którzy mieli większe prawo być w finale, niż niektórzy finaliści.
      Pozdrawiam
      agata
    • kloidet Re: IDOL 3.4 24.11.03, 13:43
      Średnio mi się podobał ten koncert. Chu...a muzyka.
      Kowalczyk zaśpiewał beznadziejnie, ale nasze kochane i obiektywne jury go
      oczywiście wychwaliło nad niebiosa...
      Pakulak zaśpiewał beznadziejnie. (ale i tak jest fajny(ale powinien
      odpaść;);).
      Leszczyński jak zwykle chciał go pogrążyć... ale na szczęście mu to nie wyszło.
      Szkoda troche Karpiukowej. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło-
      odpadł jeden z faworytów Leszczasa. I nie bedzie już pier... o Ukrainie!!! Hip,
      hip hurrra.

I przede wszystkim wielkie gratulacje dla Pana Proroka Jacka Cygana!!!

P.S.Moim zdaniem do "trójki" przejdą: Brodka(brrrr...), Kowalczyk i
      Kęsy/Karpacki (buuuuuuuu........)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka