Dodaj do ulubionych

Alternatywy 4

28.11.03, 14:58

Obserwuj wątek
    • smitte Re: Alternatywy 4 29.11.03, 19:51
      Coś, drogi krajanie, nie idzie. Jakiś temat może zapodamy, może trochę reklamy
      na innych forach? Mogę trochę pomóc, ale proszę o błogosławieństwo na drogę.
      Pozdrawiam
      • smallec Re: Alternatywy 4 29.11.03, 20:29
        Noooo i ja zajzalem ... cut pustawo ... na razie :) Na pewno bedzie ciekawie. A
        tak a'propo Barei ... wyczul nas. Czasy sie zmienilyn ale mentalnosc i
        przyzwyczajenia nie. Mimo ze tak bardzo staramy sie byc europejscy. Ach mialby
        facet co robic.

pozdrowienia i powodzenia
        Smallec
        • stary.prochazka Re: Alternatywy 4 30.11.03, 16:41
          dziękuję, faktycznie trochę reklamy przydałoby się. Jak się dowiedziałem fora
          prywatne będą automatycznie likwidowane jeśli przez 50 dni nie pojawi się żaden
          post.Jak zakładałem to forum, wydawało mi się że to temat-samograj a tu jak na
          razie cisza.
          Uważam to za niezwykły paradoks że ludzie w Polsce nie znają Kieślowskiego,
          Zanussiego, nie oglądają Wajdy ale za to wszyscy posługują się na codzień
          cytatami z Barei i nie ma Polaka który by nie widział "Misia".A jak wiadomo
          Bareja nie był reżyserem kochanym w swoich czasach przez krytykę.Wytrzymał
          próbę czasu, co nie udało się innym znacznie bardziej "zaangażowanym".

Dziękuję i pozdrawiam

PS:a moglibyście pozakładać parę wątków?
          • biuralistka Re: Alternatywy 4 01.12.03, 17:32
            No to ja jestem dowodem skuteczności reklamy na innych forach:))) Chętnie tu
            zajrzę, chociaż Zanussiego też oglądam a Wajdy nie lubię... ups...

Pozdrawiam.
            B.
            • stary.prochazka Re: Alternatywy 4 01.12.03, 18:39
              jej..i może nawet Pan Tadeusz ci się nie podobał?Nie boisz się tego mówić
              głośno?:)))
              Pozdrawiam i zapraszam,
              • sqh Re: Alternatywy 4 02.12.03, 16:55
                Witam wszystkich, zwłaszcza znajomych z innego Forum :-)

Mi tam się podobał. Wprawdzie może nie tak, jak "Wesele", ale dramat jest z
                założenia łatwiej sfilmować niż poemat.

A poza tym... Ja TAM bywam co jakiś czas. Na własne oczy widziałem i
                Nowogródek, i Zaosie, i inne okolice, o których nie piszą przewodniki.
                Krajobrazy, wybrane do "Pana Tadeusza" są strzałem w dziesiątkę. Może oprócz
                modlińskiego spichlerza, który tylko osobie zupełnie nieobeznanej w
                architekturze może przypominać gotycki (?) zamek :-)

Ale zaraz, zaraz, miało być chyba o Barei :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka