smitte Re: Alternatywy 4 29.11.03, 19:51 Coś, drogi krajanie, nie idzie. Jakiś temat może zapodamy, może trochę reklamy na innych forach? Mogę trochę pomóc, ale proszę o błogosławieństwo na drogę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smallec Re: Alternatywy 4 29.11.03, 20:29 Noooo i ja zajzalem ... cut pustawo ... na razie :) Na pewno bedzie ciekawie. A tak a'propo Barei ... wyczul nas. Czasy sie zmienilyn ale mentalnosc i przyzwyczajenia nie. Mimo ze tak bardzo staramy sie byc europejscy. Ach mialby facet co robic. pozdrowienia i powodzenia Smallec Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Alternatywy 4 30.11.03, 16:41 dziękuję, faktycznie trochę reklamy przydałoby się. Jak się dowiedziałem fora prywatne będą automatycznie likwidowane jeśli przez 50 dni nie pojawi się żaden post.Jak zakładałem to forum, wydawało mi się że to temat-samograj a tu jak na razie cisza. Uważam to za niezwykły paradoks że ludzie w Polsce nie znają Kieślowskiego, Zanussiego, nie oglądają Wajdy ale za to wszyscy posługują się na codzień cytatami z Barei i nie ma Polaka który by nie widział "Misia".A jak wiadomo Bareja nie był reżyserem kochanym w swoich czasach przez krytykę.Wytrzymał próbę czasu, co nie udało się innym znacznie bardziej "zaangażowanym". Dziękuję i pozdrawiam PS:a moglibyście pozakładać parę wątków? Odpowiedz Link Zgłoś
biuralistka Re: Alternatywy 4 01.12.03, 17:32 No to ja jestem dowodem skuteczności reklamy na innych forach:))) Chętnie tu zajrzę, chociaż Zanussiego też oglądam a Wajdy nie lubię... ups... Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Alternatywy 4 01.12.03, 18:39 jej..i może nawet Pan Tadeusz ci się nie podobał?Nie boisz się tego mówić głośno?:))) Pozdrawiam i zapraszam, Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Alternatywy 4 02.12.03, 16:55 Witam wszystkich, zwłaszcza znajomych z innego Forum :-) ************* Mi tam się podobał. Wprawdzie może nie tak, jak "Wesele", ale dramat jest z założenia łatwiej sfilmować niż poemat. A poza tym... Ja TAM bywam co jakiś czas. Na własne oczy widziałem i Nowogródek, i Zaosie, i inne okolice, o których nie piszą przewodniki. Krajobrazy, wybrane do "Pana Tadeusza" są strzałem w dziesiątkę. Może oprócz modlińskiego spichlerza, który tylko osobie zupełnie nieobeznanej w architekturze może przypominać gotycki (?) zamek :-) Ale zaraz, zaraz, miało być chyba o Barei :-))) Odpowiedz Link Zgłoś