kubissimo 03.06.09, 15:38 przypominam, ze zaczynamy wczesniej, bo o 20:50 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: YCD 4, finał 03.06.09, 20:56 szkoda, ze pirog zastąpil kinie tylko w zajawce Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 4, finał 03.06.09, 21:01 no fajnie zobaczyć Wiolę ale wolałabym, żeby to był Gleba;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 4, finał 03.06.09, 21:32 ale zatanczyla rewelacyjnie. zreszta oboje byli swietni. szkoda, ze nie powiedzieli, czyje choreo. Moze ich wlasne? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 4, finał 03.06.09, 21:33 jak na razie hip hop - tak sobie modern - swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
rene8 Re: YCD 4, finał 03.06.09, 22:39 Kinga,mimo,że ją lubię wyglądała...fatalnie? I bardzo się cieszę ,że wygrała Ania:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 4, finał 03.06.09, 22:52 prosze prosze, czyzby liczbe smsow od nastolatek podzielono przez 2? :) ja jestem w leciutkim szoku, ze wygrala Ania, bo myslalem, ze nic nie powstrzyma sily nastolatek :) wynik z jednej strony strasznie mnie cieszy, bo od dluzszego czasu jej kibicowalem, ale przyznam, ze troszke mi zal Łukasza. Nie wiedzialem, ze on tanczy dopiero od dwoch lat. Jezeli w tak krotkim czasie doszedl do takiego poziomu, to az strach pomyslec, co by bylo, gdyby naprawde wyladowal w przestizowej szkole (przy zalozeniu, ze Broadway Dance Center jest taka szkola, bo ja tam sie nie znam). jak pisalem, dzisiejszy hip hop mnie nie urzekl, za to modern nadrobil straty. Solowka Lukasza byla b. ladna, natomiast caly czas nie wiem, czy podobal mi sie cancan Ani. Bo jako zart byl owszem ok, ale jesli potraktowac go na serio, to byl nierowny, momentami dosyc ciezki. A poza tym, kto tanczy cancana solo? ;) za to bardzo podobaly mi sie dzisiejsze tance grupowe. Zarowno uczestnikow tej edycji, jak i Fair Play Crew (czy byl z nimi Gabrys? jakos nie moglem go wyluskac z tlumku). No i niby slaba byla ta edycja (zauwazyliscie, ze nawet nie bylo rankingu najlepszych wystepow?), to jednak szkoda, ze juz sie skonczyla. Mam nadzieje, ze jednak beda kolejne edycje, chociaz moje zrodlo mowi, ze Walter naprawde sie waha i nie jest to pudlowa plota :/// Odpowiedz Link Zgłoś
alanor Re: YCD 4, finał 03.06.09, 23:07 Mnie sie dzisiaj najbardziej podobały występy grupowe, najbardziej opening i występ chłopaków z Fair Play Crew (Gabryś był na scenie, to ten wysoki z czymś na kształt irokeza). Zrobione z jajem, rozbawiło mnie ze Piotrek z I edycji występował z plecakiem, dość ciekawy pomysł ;) Baaardzo się cieszę że wygrała Ania, jak dla mnie w tańcu Łukasza za bardzo było widać niedoskonałości, m.in. kiedy w dzisiejszej solowce niemal sie przewrocil (no i nie moge powiedziec, zeby nie draznilo mnie to przesadne uwielbienie dla niego ze strony nastolatek, na które wbrew temu co mówiła Kinga sam sobie zapracował dedykacjami i sciaganiem koszulki w kazdej solowce). No i jeszcze bardzo podobały mi sie te dodatkowe filmiki z prób generalnych, mam nadzieje ze kolejna edycja powstanie, chociaż programowi na pewno przyda sie troche przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
little-angel Re: YCD 4, finał 03.06.09, 23:18 Aj, jak zobaczyłam Wiolkę i Marcina na scenie to się nie mogłam napatrzeć i życzyłam sobie, żeby tańczyli zamiast finalistów. Występ był świetny i przypomniał mi 3edycję, która moim zdaniem była bardzo dobra. I wedle zasady co druga edycja jest na porządnym poziomie, liczę, że i piąta taka będzie (o ile w ogóle będzie). Dzisiaj hip hop mnie nie powalił, modern był w porządku, zresztą jak usłyszałam Damiena Rice'a to tancerze mogliby nie wyjść na scenę a mi by się to i tak podobało :D Solówki - bardziej podobała mi się chyba jednak Łukasza. Nie do końca wiedziałam jak potraktować solówkę Ani - bo jeśli z przymrużeniem oka to mnie nie rozbawiło a jeśli na serio - nie porwało. Cieszę się, że wygrała Ania, kibicowałam jej (odkąd odpadła Julia), ale w sumie jakby Łukasz dostał nagrodę też nie byłoby źle. Przez liczne kontuzje Ani, o których słyszeliśmy w co drugim odcinku, miałam jakiś taki dyskomfort psychiczny jak oglądałam te wszystkie unoszenia, bo zastanawiałam się jak bardzo musi się starać, żeby nie pokazać grymasu z bólu. A i mam nadzieję, że się już nie zatrzaśnie w solarium, bo bardzo jej to nie służy. Podsumowując - ta edycja była słaba, nie wywołała we mnie niemal żadnych emocji, tancerze może i zdolni ale mało charaktersytyczni. Oby następna była lepsza. A! Bardzo chciałabym się zobaczyć dłuższy materiał z takiej próby generalnej, bo z tego co widzielismy, to oni się tam nieźle bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 4, finał 03.06.09, 23:43 mnie zastanowilo, ze oni na probach cwicza nawet ogloszenie wynikow. Czy to znaczy, ze program jest tak bardzo ustawiony, ze oni juz wczesniej wiedza, kto bedzie nominowany? bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
little-angel Re: YCD 4, finał 04.06.09, 01:03 > mnie zastanowilo, ze oni na probach cwicza nawet ogloszenie wynikow. > Czy to znaczy, ze program jest tak bardzo ustawiony, ze oni juz > wczesniej wiedza, kto bedzie nominowany? > bez sensu Nie wydaje mi się. Może sędziowie mają już po próbie jakieś typy, ale przecież występ na żywo wszystko weryfikuje. Mówił kiedyś o tym Piróg, że czasem Ci, którzy na próbie byli słabi spinają się i na żywo błyszczą, a z kolei tych, którzy tańczyli świetnie na próbie zjada stres. Na pewno nie podają im wcześniej typów, przecież to nie tylko nie miałoby sensu ale również podcięłoby im skrzydła - bo o co tu walczyć? Poza tym o ile dobrze kojarzę to w jednej scenie z podawaniem wyników stały cztery dziewczyny a Agustin powiedział wtedy coś w stylu "Ania odpadasz, jesteś najwyższa", więc może po prostu ćwiczą to wszyscy, żeby wiedzieli gdzie podejść, czy co tam. Tak samo jak z opiniami jurorów, przecież też na próbie byli teoretycznie oceniani, bo stali koło Kingi, a tak naprawdę jury nie mówiło wtedy nic konstruktywnego. Może po prostu wszystko musi być przećwiczone, żeby było wiadomo ile czasu na co poświęcić, która kamera ma pokazywać jakie ujęcie w danym momecie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: YCD 4, finał 04.06.09, 11:18 tam byly 3 dziewczyny + Kinga. moje sokole oko wylapalo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: YCD 4, finał 04.06.09, 10:30 Gabyś był :) niemal prawie cały czas po po lewej stronie, na samym skraju :-) Nie mogłam od niego oczy oderwać i byłam rozdarta pomiędzy Roofim a nim właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: YCD 4, finał 04.06.09, 10:35 *znaczy się po naszej prawej Gabryś był :-D Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: YCD 4, finał 04.06.09, 13:58 a ja myślę, że Ania tą solowką wygrała program :) był Gabryś, był :) z jakąś nowa dziwną fryzurą ale był Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Pytanie nieco od czapy 03.06.09, 23:52 Przed modernem jako podkład do zwierzeń finalistów leciała pewna piosenka. Co to było? Męczy mnie to teraz cały czas. Wiem, że znam, a nie kojarzę, co to :( Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: YCD 4, finał 04.06.09, 07:43 Kibicowałam Ani, ale w hip hopie była troche sztywna, a kankan mnie nie zachwycił. Za to Łukasz zaplusował, gdy powiedział, że tańczy dopiero od 2 lat, ma chłopak talent. Reasumując - pod koniec było mi wszystko jedno kto wygra, oboje zasłuzyli, ale Łukaszowi chyba bardziej by się to przydało. Najbardziej podobały mi się tańce: Wiola + Marcin i FPC. Modern finalistów bardzo ładny. Co do ogłaszania wyników - tam gdzie niby stały 4 dziewczyny chyba była Kinia + 3 uczestniczki. Poza tym zawsze dziwiło mnie, że to ogłaszanie wyników jest tak szybko, ledwo ostatnia para skończy tańczyc. Aaa - Kinia mówiąca "Jeśli chcecie żeby najlepszą tancerka została Ania (...), jeśli chcecie żeby najlepszym tancerzem został Łukasz" - to juz nie mozna było powiedzieć wygrał/wygrała? Tak jak kiedys półmetek łamany na półfinał, moze sie czepiam, ale kobieta ma tyle lat doświadczenia na wizji, że czasem mogłaby sie przyłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tinki1 Re: YCD 4, finał 04.06.09, 09:11 Ciesze sie ze ANia wygrala bo kibicowalam jej ale i Lukaszowi takze...Myslalam ze i ona zafunduje mu Brodway..Bo ona jako tancerka jest swietna a Lukasz 2 lata tylko tanczy ia taki sukces?!!!Zycze mu zeby sie ktos nim zainteresowal i pomogl mu rozwinac skrzydla. Anie bez watpienia w kazdym tancu byla swietna , w hip-hop tez cudna, lekka, zwinna, gibka...super ,mnie sie bardziej pdoobalo jej wykonanie niz Lukasza.Poza tym te kontuzje,podziwiam. Nie mialam nic do zastrzezenia jesli chodzi o jej charakter, wypowiedzi, stosunek do innych. Po prostu fajna dziewczyna. Z zachowania tak jak Wiola, ktora uwielbialam od pierwszego odcinka 3 edycji.No i mamy 2 tancerzy i diwe tancerki (choc zamaist Artura widzialam Anie Kubalską)tez talent (miala pecha) No i wystep wioli i Marcina (onic chyba sa razem ?) cudny, po prostu majstersztyk!!! no to czekamy na 5 edycje...ale trzeba dac czas, niech cwicza mlodzi ludzie , zeby byl wysoki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: YCD 4, finał 04.06.09, 11:26 Wygrana Ani nie dziwi, chociaż , podobnie jak kubissimo też sądziłam, że nastolatki bardziej pomogą Łukaszowi, ja kiedyś na pewno głosowałabym na Niego;) Jego talent nie wziął się tak zupełnie z niczego, trenował akrobatykę, czyli ma dużą świadomość tego co z ciałem można zrobić, Egurrola zaczął tańczyć w wieku 19 lat, a udało mu się bardzo dużo osiągnąć, w tym wieku, jak sądzę, Ewa Szabatin miała już na koncie sporo tytułów i medali, podobnie jak wielu znanych chociażby z TzG tancerzy, no i oczywiście nie zdziwiłabym się, gdyby kolejny sponsor zafundował Łukaszowi pobyt w BDC:) Odpowiedz Link Zgłoś
agava.juice Re: YCD 4, finał 04.06.09, 23:17 Ja też mam nadzieję, że Łukasz nie będzie stratnym, ale ja od początku kibicowałam kobietom najbardziej i bardzo lubiłam Julię. Faktycznie goście z FPC dali czadu, strasznie mi się podobało. Fajne, z jajem to było. No i niedziwne, że ich szkoła odnosi takie sukcesy, ta w Białymstoku, do tego warsztaty i obozy taneczne organizują z Almaturem, się kręci :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas.so Re: YCD 4, finał 09.06.09, 22:15 Tak, u nich się teraz naprawdę dużo dzieje. Fajnie, że napisałaś, bo szukałem wyjazdu na wakacje i jak przeczytałem, że oni robią z Almaturem, to strzał w 10tkę jak dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś