IP: *.chello.pl 15.12.03, 00:07
przerażające jest nasze zaangażowanie w tak banalnej sprawie :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: YANE Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 00:09
      Moze powinnismy isc spac juz ;)))
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 00:11
        ja mam poniedzialki wolne, wiec pewnie cos sobie jeszcze zapodam
        pewnie jakis filmik, bo mam duzo nowych rzeczy :)
        • Gość: YANE Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 00:16
          No tak szczesliwi czasu nie licza ;)
    • Gość: Jarek Re: IDOL 3.10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 00:26
      Gość portalu: kubu napisał(a):

> przerażające jest nasze zaangażowanie w tak banalnej sprawie :)))

niestety masz rację :-(
      kruszymy kopie w temacie grupy przeciętniaków ,których kładą występy
      poprzednich "idolowców" (G.Kunc) lub wyluzowanych odpadnietych (dzisiejszy
      rewelacyjny Adam "Sting" Kozłowski);
      jakoś nie wróże karier finalistom Idola 3,ale czasami życie płata figle ;

pozdrawiam
      J.
      • Gość: helga Re: IDOL 3.10 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 00:36
        ogladaliscie Leona zawodowca? (ja to tv +komp na raz, czasem +radio)
        tam na koncu byl tez 'ten' Sting (nie znam tytulu)

a ja teraz sobie to zapuszcze jeszcze raz w wersji Adasia jako kolysankę i moze
        bede miec jakis fajny sen
        • an1635 Re: IDOL 3.10 15.12.03, 10:54
          "Shape Of My Heart"
    • Gość: toms Kowalczyk IP: 217.153.60.* 15.12.03, 10:18
      oceny żiry po koncerncie kowalczyka

Leszczynski "Pawel ... przepraszam.. bo mi sie karteczka co to ja sobie
      wczesniej przygotowalem zapodziala... o tu ... juz... mam... a wiec ... zaraz
      co ja tu napisalem ... aha ... juz wiem ... bylo super, fantastyczne wykonanie,
      jeszcze raz pokazales swietny show, bardzo mi sie podobalo"

Zapendowska "Pawel... Pawel... wiesz co ci powiem ... albo nie powiem bo
      zazwyczaj to mowie wszystkim innym wykonawcom wiec moze tobie nie bede juz tego
      mowic bo wiadomo o co chodzi i generalnie bylo bardzo dobrze"

Malenczuk "Pawel ... ja cie tu przyslalem wiec co mam powiedziec ... pokazales
      tym wszystkim ze czlowiek malenczuka to nieprzelewki i reszta moze sprzatac
      scene po tobie
      tylko powiedz mi dlaczego nie miales butow na koturnach czy ty wiesz jak zespol
      OMEGA wystepowal ...yyyyyy... zaraz zaraz soryyy stary to mialem powiedziec
      dopiero Kubie
      cos mi sie pojeb...lo"

Prokop "Zrobiles swietny show i to mi sie podobalo te piruety i bieganie po
      scenie to zorbilo na mnie duze wrazenie i na publiczosci rowniez a no i
      spiewales ladnie to tez mi sie podobalo, wogole wszystko bylo zajebiste,
      wyrabiste a nawet zajefajne"

cygan "Wiesz co Pawel jest takie powiedzenie: kto rano wstaje temu Pan Bog daje
      i mnie sie wydaje ze wlasnie do ciebie to pasuje, ze tu mamy wlasnie taka
      sytuacje, publicznosc rowniez to widzi wiec wg mnie bylo wszystko OK."

toms " Pawel robisz ladny show ale to nie wszystko niestety bo kaleczysz
      angielski niemilosiernie tak ze tego sluchac nie mozna. Niestety ale z dobre
      piosenki zrobiles zupelnie przecientna a tego wybaczyc ci nie moge. Juz na
      samym poczatku pokazales swoje umiejetnosci sceniczne na przyznaje wysokim
      poziomie ale od tego czasu nic nowego nie zaprezentowales i w zwiazku z tym
      jestes bardzo przewidywalny a wrecz z kazdym nastepnym wystepem bedziesz po
      prostu nudny..."
      • Gość: Anika Re: Kowalczyk IP: 195.117.187.* 15.12.03, 11:13
        Boskie, po prostu piekne ;). Tarzalam sie po podlodze ze smiechu :))).
      • Gość: kubu Re: Kowalczyk IP: *.chello.pl 15.12.03, 11:38
        genialne :)))

tez sobie pomyslalem, ze w przypadku Brodki i Kowalczyka mogliby spokojnie
        puszczac wypowiedzi jury przed ich wystepami, bo to jak oni zaspiewaja nie ma
        najmnijeszeo wplywu na peany jurorow
      • aguszak Toms :) 15.12.03, 14:48
        Co za spostrzegawczość i wychwycenie najbardziej charakterystycznych dla
        każdego jurora wypowiedzi... brawko :)))
        • Gość: toms Re: Toms :) IP: 217.153.60.* 15.12.03, 15:24
          podoba mi sie to co mowicie ze sie wam podoba ;-)

natomiast przyznaje ze sie dlugo nie musialem zastanawiac nad komentarzem
          kazdego z jurorow bo jak cos sie w kolko to samo slyszy co tydzien to chcac nie
          chcac zapada w pamiec
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 15.12.03, 10:49
      To co, nie będzie jak zwykle? Nie przerażajcie mnie!
    • Gość: Anika Re: IDOL 3.10 IP: 195.117.187.* 15.12.03, 10:52
      Poniewaz tematem najblizszego koncertu maja byc tzw. piosenki o milosci
      (szerzej interpretowane pojecie chyba nie istnieje), pozwole sobie juz teraz
      rzucic kilka swoich typow:

Kuba - "Light My Fire" Doorsow, "Tonight, Tonight" Smashing Pumpkins, "Into My
      Arms" Nick Cave.

Kowalczyk - "Baska miala fajny biust" ;))) - wprost stworzone dla niego!!!

Brodka - "Last Christmas I Gave You My Heart" ;))) - zeby Leszczynski and
      company mogli sie zachwycic uroczym wprowadzaniem sluchacza w swiateczny
      nastroj.
      • aguszak Re: IDOL 3.10 15.12.03, 14:52
        Gość portalu: Anika napisał(a):

> Poniewaz tematem najblizszego koncertu maja byc tzw. piosenki o milosci
        > (szerzej interpretowane pojecie chyba nie istnieje), pozwole sobie juz teraz
        > rzucic kilka swoich typow:
        >
        > Kuba - "Light My Fire" Doorsow, "Tonight, Tonight" Smashing Pumpkins, "Into
        My
        > Arms" Nick Cave.
        >
        > Kowalczyk - "Baska miala fajny biust" ;))) - wprost stworzone dla niego!!!
        >
        > Brodka - "Last Christmas I Gave You My Heart" ;))) - zeby Leszczynski and
        > company mogli sie zachwycic uroczym wprowadzaniem sluchacza w swiateczny
        > nastroj.

Uważam podobnie, bo... niech już Kowalczyk z Brodką pójdą hardcorowo po
        całości i niech wypróbują cierpliwość swoich wielbicieli w postaci żury...
      • maniaczytania Re: IDOL 3.10 16.12.03, 09:45
        Light My Fire juz bylo, w okropnej wersji Brodki :(
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 15.12.03, 10:55
      ja pierniczę... nie zauważyłam całego wątku o wczorajszym koncercie. To sie
      nazywa tempo, ludzie!
      • bigstrand ja wiedzialem ze tak bedzie.... 15.12.03, 11:21
        he he he....
        chyba powinienem pogratulowc Cyganowi tytulu najlepij punktujacego jurora, ja jestem najlepiej punktujacym tele-widzem ;) jednym slowem wiedzialem ze odpadnie Karpacki, tak jak tydzien temu odpadl Adam i wczesniej Pakulak i GosiaK. I wcale nie chodzi o to jak kto spiewa a raczej jaka kto ma latke przyklejona, tym razem padlo na podobno "ulubienca akademikow" AdamK to pewny siebie mruk itp itd A Brodka I Kowalczyk to wielcy artysci sa!!! i odpasc nie maga
        Brodka:
        1.wyskakane, wyszczekane i do tego jak zwykkle zgubila rytm w pisence gdzie rytm jest trescia tej piosenki (dobrze ze chorek wiedzial he he he). Kalasznikow-Bregovic pewnie by sie upil ze smiechu
        2.bossanova to rytm rytm rytm... a Brodka nie ma o tym pojecia. To codowna piosenka, ktora powinna uniecs nas tym rytmem ale w wykonaniu Moniki nie uniosla. dlaczego? bo Monika nie dojrzala do spiewania dojrzalych pisenek podobnie jak w ub tyg.
        Kowalczyk:
        1.Tarkan to mistrzuniu przy panu K. polozyc tak prosta piosenke to WSTYD!!!
        2."absolutnie genialny" Robert Leczynski powinien podac sie do dymisji, wejsc pod stol jury i odszczekac ze to wykonanie to hold dla niedawno zmarlego WIELKIEGO ATRYSTY z Kuby. Wiecej nie napisze bo cenzura nie pusci!!!!
        Karpacki:
        1.posypal sie chlopina przy Gitan a dziwne bo wydawalo by sie ze to wymarzona piosenka dla niego. Zauwarzylem ze sam nie byl zadowolony (mina niezadowolenia przy spiewaniu zwrotnki) Refren OK, oczekiwalem czegos lepszego i sie zawiodlem
        2.o wiele lepiej, w zasadzie bardzo OK. Mnie sie podobalo
        Kesy:
        1. O tym ze "dziewczyna o perlowych wlosach" wielka piosenka jest powinien wiedziec Kesy. Nie przypadkiem spiewal ja Najwiekszy Polski Artysta Kazik Staszewski z zespolem Kult. Kesy powinien nie eksperymentowac tylko zapsiewac na bacznosc tak jak hymn, bo to piosenka-skarb a nie jakis tam enerdowski rock. Za skaszanienie Ikony nalezy mu sie kop u dupsko!!! ale sie unioslem :)
        2.enerdowski rock mnie sie tam nawet podobal a najbardziej dzikei tance na scenie z udzialem chorzystow, ubaw po pachy. Przynajmniej wesolo bylo

Nie bede pisal kto powinien wypasc a kto zostac. Ten temat walkowalismy juz dawno i juz dawno wiemy ze wypady z programu sa przypadkowe. Poziom obnizyl sie juz dramatycznie po wypadnieciu Kaliny i Adama a teraz mamy tylko "kandydatow na tytul Idola" a ci zdolni i muzykalni graja w przerwie.
        Pamietam chlopaka znad Bajkalu z przesluchan i zdziwilem sie niemilosiernie ze go odwalili. Niech jakis szczesliwiec odbierajacy TV4 zda relacje z tego co sie zdarzylem zorientowac super wystepu i Adama i Ilji (jak wypadl moj ulubieniec Adam? co spiewal? itp). Ja emigrant zaluje ale mam tylko Polsaty a TV4 jest na satelicie tylko analogowo (w dobie cyfrowego nadawania to anachronizm)

pozdro z daleka
        • Gość: kubu ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 11:39
          to skad Ty nam stukasz?
          • bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 11:41
            nawet nie pytaj, powiem tylko ze z daleka ok 2000km w lini prostej jak chcesz to zgaduj jak trafisz to sie przyznam of course
            • bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 11:42
              dla ulatwienia:
              kraj uzdolniony muzycznie, znaczy nie kraj a ludziska chcialem powiedziec ;)
              • Gość: kubu Re: ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 11:55
                zatem Niemcy chyba odpadaja ;)
                UK?
              • agata_edziecko Re: ojoj 15.12.03, 12:02
                Włochy?
                • bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 12:15
                  hmmm czuje sie zazenowany, to forum o Idolu a nie o jakims tam emigrancie, ale jak chcecie to zgadujcie dalej, bo jak na razie to pudlo
                  • Gość: kubu Re: ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 12:23
                    Węgry?
                    Węgrzy ciągle śpiewają :)
                    • bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 12:30
                      Irlandia :) moze powiesz ze nie muzykalni?
                      Kiedys w pubie byla impreza(nie dziwota) i przyszedl sobie chlop z pola w butach gumowych zajechawszy pod bar traktorem. I zaspiewal chlopina a capella "My Way" F. Sinatry, ludziska kochani final polskiego idola mialby w kieszeni!!!! Potem wypil browca i pojechal do domu :)))) -to o muzykalnosci ludzi z Eire
                      • Gość: kubu Re: ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 12:34
                        no tak
                        ale bylem blisko
                        irlandia wegry dwa bratanki :)
                        troszke Ci zazdroszcze, bo tak jest taaaaaak pieeeeknie
                        ehhh
                      • agata_edziecko Re: ojoj 15.12.03, 12:39
                        Kurczę! Fajnie masz (chyba?).
                        Moja koleżanka opowiadała po swoim 3-miesiecznym pobycie w Irlandii, że jak sa
                        te piątkowe wieczory z tańcami irlandzkimi, to chłopi przyjeżdżaja na rowerach,
                        które rzucaja dosłownie w biegu po płot, a potem pędem do stodoły (czy gdzie to
                        się tam odbywa) i w tany! A że tańczy się toto w ósemkach, to spieszą się, żeby
                        się załapać ze swoimi, a nie z turystami, których na tych imprezach nie brakuje.
                        Jeśli to stek bzdur, to sorry, ale tak mi opowiadano. W każdym razie ja należę
                        do tej części narodu polskiego, która czuje jakąś miętę do Twojej nowej
                        ojczyzny, dlatego piszę, że Ci fajnie.
                        A jeszcze czytałam niedawno R. Mc Liama Wilsona (chyba dobrze napisałam) i
                        jestem pod wrażeniem.
                        Pozdrawiam

• Gość: kubu Re: ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 12:43
                          ale Wilson to chyba nie ta Irlandia ;)
                          (chyba, ze wyjdziemy z zalozenia, ze Irlandia jest tylko jedna)
                          czytalas Zaulek czy Ulice?

• bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 12:57
                            Oczywiscie ze Irlandia jest jedna!!!! nie waz sie mowic Irlandczykom ze sa jakies dwie Irlandie. BTW ta druga to niby co?
                            Poza tym jak sie ma na imie Liam to juz niczego nie trzeba dowodzic....
                            > ale Wilson to chyba nie ta Irlandia ;)
                            > (chyba, ze wyjdziemy z zalozenia, ze Irlandia jest tylko jedna)
                            > czytalas Zaulek czy Ulice?
                            >
                        • bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 12:52
                          I dont complain, (tak mi sie wydaje)
                          Twoja kolezanka to musiala byc na prawdziwej wiosce.... zaden sznujacy sie i znany mi Irish nie jezdzi rowerem, do baru to tu sie najczesciej przyjezdza autem (limit alkoholu to 0,8 promila- w PL to juz pijany)
                          Co do stereotypow- czesto jestesmy rozczarowani (ja bylem) po przyjezdzie, ale to nie temat na to forum....
                          bigstrand - to Big Strand czyli Tra Mhor czyli wielka plaza czyli miejsce z ktorego stukam (blagam nie szukajcie po mapach)
                          pozdro dla wszystkich
                          • agata_edziecko Re: ojoj 15.12.03, 12:57
                            Odpowiadam hurtowo
                            Koleżanka była i w mieście i "na wiosce". Serio mówiła o rowerach.
                            A co do Wilsona, to jasne, że nie ta Irlandia, kubu. Jasne. Nie powinnam tak
                            mieszać. Czytałam Ulicę marzycieli a Zaułek lada moment zamierzam.
                          • Gość: kubu Re: ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 13:10
                            ale w google'u mozemy poszukac? :)
                            • bigstrand Re: ojoj 15.12.03, 13:34
                              no i co pan google na to?
                              he he
                              wlasnie zauwazylem ze i tak nie podalem prawidlowej tj angielskiej nazwy mego Big Strand (Tra Mhor=Big Strand in gealic) a prawidlowa nazwa jest troszke inna tzn inna niz Tra Mhor, ale namieszalem :))))
                              • Gość: kubu Re: ojoj IP: *.chello.pl 15.12.03, 13:37
                                hehe
                                google mi to wszystko powiedzial :)
                          • aguszak Re: ojoj 15.12.03, 15:02
                            bigstrand napisał:

> bigstrand - to Big Strand czyli Tra Mhor czyli wielka plaza czyli miejsce z
                            kto
                            > rego stukam (blagam nie szukajcie po mapach)

A to dlaczego??
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 15.12.03, 11:41
      Ja słówko o jurorach. Ale nie o L. i M., bo o nich to już całe elaboraty
      powstały. Chciałam słówko o Prokopie w kontekście Kuby Kęsego. Prokop nie
      trawił Kuby na etapie Spin Clubu i wcześniej, twierdził, że to artysta cyrkowy,
      efekciarz, pan z papugą na ramieniu itp. Po raz pierwszy na pierwszym koncercie
      finałowym przyznał mu, że być może jest artysta wiarygodnym. Potem jego oceny
      ewoluowały w strone pochwał. Tydzień temu wyraził opinię przeciwną do opinii
      Maleńczuka i Leszczyńskiego, ale wczoraj ten sprzeciw był już wręcz ostentacją.
      Według mnie to jest godne podkreślenia i docenienia, że zdobył się na zmianę
      zdania i na zaprzeczenie swojej wcześniejszej pinii. Jestem przekonana, że
      panowie L. i M. nie zdobęda się na to, nawet gdyby Kuba powalił ich swoim
      wykonaniem za tydzień.
      Druga osoba to Cygan. Cygan ma teraz komfortową sytuację, jak Wojewódfzki w
      poprzednich edycjach. Zawsze wypowiada się na końcu i dzięki temu może
      sobie "ustawić" recenzję mając orientację o opiniach innych jurorów. Ale może
      dzięki temu daje ostatnio takie trafne podsumowania. Zachowanie dwóch panów w
      stosunku do wykonań Kuby (albo może do samego Kuby) podsumował analogią do
      Opentańca Sztaby, po którym były tak sprzeczne opinie krytyków. Moim zdaniem w
      tym jego podsumowaniu pobrzmiewało przekonanie, że istnieją jakieś względy
      pozamerytoryczne w tych ocenach. Wczoraj znowu zamknął sprawę stwierdzeniem, że
      jak ktos nie dostrzega pastiszu, to już jego problem. Ciekaw, że cała pozostała
      trójka dostrzegła ten element. A Prokop nawet więcej. Reczywiście wydaje mi
      się, że oprócz czystego pastiszu pojawił się tam komunikat: ok, jak komus
      przeszkadza, że stoję nieruchomo przy mikrofonie, to ja mogę poskakać,
      zobaczycie, czy to będzie takie fajne.
      Tak więc podsumuję: ewolucja Prokopa dla mnie jest świadectwem, że facet ma
      klasę i ... jaja zwane też ikrą lub kawiorem. Tylko na widok Brodki traci
      rozum, ale to można mu chyba wybaczyć.
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa 15.12.03, 11:54
      Słuchajcie, od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, aby rozpocząć rozmowę na
      temat określeń, czy powiedzonek, które dzięki naszemu ulubionego programowi
      wchodzą już do języka potocznego. Niektóre z nich daje się zauważyć nawet na
      naszym forum, gdzie pojawiają się mimochodem w traktowane jak własne. Co mi
      takiego przychodzi na myśl:

1. Masz świetną barwę - niegdyś to sie mawiało "barwę głosu", ale w Idolu stało
      sie to tak oczywiste, czegóż dotyczy ta barwa, że grzech dodawać. Zaczęło sie
      od Eli Zapędowskiej, a potem zaraziła się reszta

2. Wyśmiałeś konwencję - jest to to samo, co KATASTROFA w odniesieniu do Kuby
      Kęsego, tylko skierowane do Pawła Kowalczyka czy Krzyśka Zalewskiego w
      poprzedniej edycji

3. KATASTROFA - wyśmianie konwencji przez Kubę Kęsego

4. Rytmicznie do bani - recenzja, która się pojawia zawsze, ilekroć wystepuje
      ktoś nie po myśli jurora, ale nie ma się do czego przyczepić

5. Chciałbym być dobrze zrozumiany - Leszczyński, kiedy chce przekazać masom,
      że na tę panią (pana) należy głosować

6. Najlepsze wykonanie wszystkich edycji Idola - pojawia sie ze średnią
      częstotliwością raz na dwa tygodnie

7. Podobało mi sie / nie podobało mi się - juror, jest zmęczony / jurorowi się
      nie chce / juror miał wczoraj długą imprezę alkoholową

Może macie coś do dodania?
      • Gość: Anika Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa IP: 195.117.187.* 15.12.03, 12:31
        Mi na razie przychodzi do glowy:

Jestem na tak i jestem na nie - nie potrafie powiedziec nic sensownego, a to
        zdanko tak fajnie brzmi. Ewentualnie stosowane zamiennie z podobalo mi sie/nie
        podobalo mi sie.

Pozostales wokalista rockowym/pozostalas wokalistka rockowa - by Leszczynski,
        serwowane z taka trafnoscia, ze niedlugo powie to Britney Spears
        spiewajacej "I Love Rock'N'Roll".

Zenada = Katastrofa
        • bigstrand Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa 15.12.03, 12:35
          "absolutnie genialnie"
          "absolutnie fantastycznie"
          "katastrofa"
          R Leszczynski's quotations
          • Gość: nosek Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 14:22
            Dodam: 'to się nie bujało'...
          • myshen82 Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa 15.12.03, 14:42
            i jeszcze palec wyciągnięty w strone ocenianego/ej;))
            I entuzjastyczne: 'to było najlepsze wykonanie w historii tego programu' - to
            dużo już tych najlepszych, może by tak jakaś hierarchia, bo sie polapać nie
            mozna;))
      • aguszak Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa 15.12.03, 15:08
        "przemyciłeś/łaś w tym wykonaiu samego/samą siebie"
        by Cygan
        • Gość: Asia Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa IP: *.bielsko.msk.pl 15.12.03, 19:10
          Jest w tobie coś fajnego... - powtarzane do znudzenia!!!
      • Gość: Tawananna Re: IDOL 3.10 - idolowa nowomowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 18:34
        To było że-nu-ją-ce - Maleńczuk :)
    • aric taaa... 15.12.03, 12:41
      Długo sie zastanawiałem, czy dodac cos od siebie z cyklu pierdu pierdu, ten a
      ten jest do dupy a ten jest ok.
      Nasunęła mi sie wczoraj pewna mysl, a raczej spostrzeżenie dotyczace aranżacji
      i wykonania utworów.
      1. Dzwiękowca powinni wywalić na zbity pysk. Dzwięk jest po prostu fatalny.
      Jedna wielka papka i gdyby nie mozliwośc zmiany trybu w amplitunerze nic nie
      byłoby kompletnie słychac. Przyznam się, że nameczyłem się, by znaleźć
      odpowiedni program i ustawienie, by usłyszeć jako tako instrumenty i wokal.
      2. Zespół gra jakby w domu zostawił natchnienie i brzdęka sobie niczym pan
      Witek. Nie ma tego czegoś co miał zespół prowadzony przez Adasia Sztabę.
      Ten punkt odnosi się np do wykonania wczorajszego dwóch dziewczyn, tej o
      perłowych włosach i tej z Ipanemy. No po prostu siarczan do kwadratu. Co do
      Omegi to dla mnie ten numer jest lekko patetyczny i w orginale brzmi jakby
      chłopaki nagrali go w piwnicy gdzieś daleko na peryferiach Budapesztu. Podobnie
      brzmi wokal, bulgoczący i mruczący. A jednak ten utwór ma cos w sobie, i to, że
      uwazam go za lekko słaby, nie przeszkadza mi go nucić. Wogóle czasami ciężko
      pozbyć się go jest z głowy.;)))
      Jak dla mnie Kuba zaspiewał go bardzo poprawnie, bo rewelacji nie da się zrobić
      z czegoś co wokalnie jest nijakie. I do tego w jezyku niezbyt melodyjnum.
      Gdy usłyszałem pierwsze nuty tegoz utworu załamałem się ubolewając nad
      przerostem formy nad treścią (oczywiście chodzi mi o aranżację).
      Druga dziewczyna wypadała podobnie. Aranżacji brak było polotu, selektywności
      instrumentów. A głos Brodki ni jak nie pasował do pierwowzoru zaśpiewanego
      cieniutkim dzwięcznym głosem przez Astrud Gilberto.
      3. Przestałem zwracac uwagę na to jak spiewają uczesnicy, bo śpiewają zawsze
      tak samo. Zwłaszcza Kowalczyk, zalatujacy meczeniem kozy, jak i chłopak z
      mojego miasta, którego miałem okazje poznac i posłuchać w jednym z łódzkich
      lokali zanim zostawił zespół, który go skąś wytrzasnął. Brodka nie ważne co by
      robiła, nie wybije sie podnad grymas na twarzy i odbębnienie swojego. Kuba też
      nie zaskoczy. Bedzie się bawił swoim głosem tak jak mus sie bedzie podobac,
      chociaż wiele jeszcze przed nim. Jednak powiem wam, że chociaż jego wokal jest
      troche toporny zawiera wiele charyzmy. I sądzę, że dlatego jest tyle
      kontrowersji na temat jego osoby. Ale pamietajcie, nie ogladamy tylko słuchamy.
      Odpowiadając po raz kolejny na zadane sobie pytanie, którego z nich chciałbym
      posłuchac w domu, nie widząc tego jak wygląda? Przekonuje się, że jedynym jest
      Kuba. Ale to może wiązac się ze zboczeniem zawodowym, które wiąże się z linkiem
      w sygnaturze.:)
      • Gość: pietro Re: taaa... IP: 217.97.162.* 15.12.03, 13:56
        wszyscy narzekaja na jurorow a ja na przyklad dzieki Leszczynskiemu stalem sie
        wczoraj Idolem mojej coreczki. Otoz po kazdym wystepie mowilem malej co powie
        Leszczu zanim otworzy gebe oczywiscie nie spudlowalem ani razu bo "jedyny
        posiadajacy sluszne poglady muzyczne" jest bardziej przewidywalny od opinii na
        moj temat mojej tesciowej (dodam ze jest ona niezmienna od 10 lat a jak to
        lepiej nie bede poruszal tego na forum publicznym) Dziecko patrzylo sie dzieki
        niemu na tatusia z podziwem i galami wybaluszonymi jak moje podczas wystepu
        Adasia na TV4.
        To na prawde mile byc idolem wlasnego dziecka naleza sie za to wielkie
        podziekowania Leszczowi.

P.S. A tak poza tym to gdy widzialem tego pana krecacego z dezaprobata tlusta
        glowa podczas wypowiedzi Cygana to od razu przypomnial mi sie tekst Kazika
        poswiecony tej kreaturze ( Kurdupel nadety , miernota przekleta.......
        • Gość: kubu Re: taaa... IP: *.chello.pl 15.12.03, 14:34
          moze sie myle, ale to byl tekst Nosowskiej
        • Gość: liama Re: taaa... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 14:34
          to tekst Kasi Nosowskiej - utwór znalazł się na jej solowej płycie "Milena", a
          Kazik tylko zaśpiewał w tej jednej piosence gościnnie.

pozdr.
          • Gość: pietro Re: taaa... IP: 217.97.162.* 15.12.03, 14:42
            z pewnoscia masz racje po prostu mam w glowie glos Kazika spiewajacego te
            slowa wiec sadzilem ze to jego piosenka .
        • aguszak Re: taaa... 15.12.03, 15:13
          Gość portalu: pietro napisał(a):

> wszyscy narzekaja na jurorow a ja na przyklad dzieki Leszczynskiemu stalem
          sie
          > wczoraj Idolem mojej coreczki. Otoz po kazdym wystepie mowilem malej co
          powie
          > Leszczu zanim otworzy gebe oczywiscie nie spudlowalem ani razu bo "jedyny
          > posiadajacy sluszne poglady muzyczne" jest bardziej przewidywalny od opinii
          na
          > moj temat mojej tesciowej (dodam ze jest ona niezmienna od 10 lat a jak to
          > lepiej nie bede poruszal tego na forum publicznym) Dziecko patrzylo sie
          dzieki
          > niemu na tatusia z podziwem i galami wybaluszonymi jak moje podczas wystepu
          > Adasia na TV4.
          > To na prawde mile byc idolem wlasnego dziecka naleza sie za to wielkie
          > podziekowania Leszczowi.
          >
          > P.S. A tak poza tym to gdy widzialem tego pana krecacego z dezaprobata
          tlusta
          > glowa podczas wypowiedzi Cygana to od razu przypomnial mi sie tekst Kazika
          > poswiecony tej kreaturze ( Kurdupel nadety , miernota przekleta.......

To się dopiero nazywa znajdowanie we wszystkim dobrej tego strony :)))
          Pozdrowienia dla Idoli: Pietro i jego milusiej córeczki :)))
    • bigstrand relacja z Idola Extra z TV4 -plizzzz 15.12.03, 14:23
      niech ktos sie wreszcie zlituje nademna i zapoda jakac mala relacyjke z Idola Extra z wczoraj zwlaszcza w odniesieniu do podobno rewelacyjnego wystepu Adama K. Co spiewal? Ile piosenek? itp bla bla bla juz wy wiecie o co mi chodzi.
      Bo jak nie ..... to zdradze zakonczenie "24 godziny"!!!!!!!!! nie zartuje!!! moze to spowoduje ze zacznie wiecej osob ogladac IE. Ja jestem usprawiedliwiony do nie mam tv4
      • agata_edziecko Re: relacja z Idola Extra z TV4 -plizzzz 15.12.03, 14:30
        no hej Irlandczyku :)
        W idolu extra śpiewali:
        1. Ilja - chłopak odrzucony w castingach (!) co do którego Maleńczuk ma teraz
        wyrzuty i Leszczu też (za późno robaczki), ja tego występu za bardzo nie
        słuchałam, ale podobno coś Wysockiego zaśpiewał
        2. dziewczyna, która się tak strasznie spodobała jurorom w castingach (spiewała
        Milord chyb, Edith Piaf), że aż ją odrzucili w teatrze
        3. Adaś - Shape of my hart Stinga - odjazd to mało powiedziane! Wyluzował się
        chłopak i wyszło mu to naprawdę genialnie. Jak ktoś nie da mu szansy zaistnieć
        to będzie frajerem. Śpiewa cudnie, a i wygląd ma dość telewizyjny, trzeba
        przyznać. Charyzmy mu nie mozna odmówić 9cokolwiek to jest ;)
        4. Aga Szewczyk z II edyzji - mne nie powaliła na kolana. Coś a la Reni Jussis,
        sama nie weim, Śpiewała ze swoim zespołem. najlepszy przykład na to, jak
        finaliści błyszczą w świetnym repertuarze i jak blednie ich blask w miernych
        własnych kompozycjach.
        Pozdrawiam
        agata
    • myshen82 Re: IDOL 3.10 15.12.03, 15:02
      no to teraz ja - widzeze odbiegamy od oceniania, co nam sie podobalo w
      spiewaniu i coraz wiecej uwagi poswiecamy aranzacjom i jurorom. Jesli chodzi o
      te aranzacje nieszczesne, to niektore naprawde jakies niemrawe i tesknie za
      Sztaba, po ktorym az bylo widac jak bardzo sie angazuje
      Teraz ogolne refleksje (bo dzisiaj refleksyjna jestem, pewnie z niewyspania)
      Uwazam ten koncert za najslabszy ze wszystkich dotychczasowych... w 3 edycji
      Wlasciwie do kazdego wykonania mozna sie przyczepic, i nic mnie nie rzucilo na
      kolana. poniewaz pisze bardzo chaotycznie to sie zorganizuje na chwile
      Brodka - nie widzialam Kalasznikowa, tylko jakies urywki i z tychze urywkow
      wnioskuje ze jej nie wyszlo, druga piosenka rzeczywiscie lepiej, ale czegos tam
      brakowalo... jakiegos bujania, klimaciku... a ona to odspiewala (refleksja na
      marginesie: wydaje mi sie, ze wszyscy sie wczoraj bardziej skupiali na tym,
      zeby nie zapomniec tekstu, niz na samym spiewaniu i interpretacji...)

Michal: szkoda, ze odpadl (oczywiscie to moje zdanie, bo uwielbiam jego glos,
      ciekawe jakby Cave'a zaspiewal... np. Henry Lee... mmmm) to Gitane slabiutko,
      wydawalo mi sie, ze sie meczyl. Rozumiem, ze jury sie moglo czepiac, ze bylo
      nieczysto, ale nie o interpretacje! Ja uwazam, ze ta piosenka jest po prostu
      slaba i nudna...
      Natomiast drugi utwor lepiej, lepiej...
      O Kowalczyku mi sie nie chce pisac, powiem tylko, ze nie moglam sluchac jego
      wariacji na temat Buena Vista... moze i dobrze, ze mial okulary, bo ten
      wytrzeszcz zajal by tu przynajmniej 15 postow;))) - tzn komentarze dot.
      wytrzeszczu, hihi. A pierwszej piosenki nie komentuje, bo nie widzialam;)
      Kesy Kuba: dziewczyna mi sie podobala... nie wiem, czego oczekuje czesc jury:
      odspiewania piosenki jak w oryginale? (to nie Droga do gwiazd...;)))
      A w Nenie fajnie sie powyglupial i tez go zjechali - a mnie sie podobalo, choc
      piosenki nie znosze

Ufff, trudne jest zycie jurora, hihi
      Pozdrawiam
      I jeszcze jedna uwaga - do tego koncertu przygotowywali Idollowczow
      profesjonalisci jezykowi (sorry za nowomowe, ale nic innego mi nie przychodzi
      do glowy;). I tak powinno byc za kazdym razem, jesli chodzi o piosenki
      angielskie - bo ja juz nie moge sluchac jak kalecza... zgodzicie sie ze mna,
      prawda?
      Pozdrawiam wszystkich (i postaram sie, zeby nastepny watek byl moj, hihi;))
      I jeszcze jedno: zaluje, ze nie slyszalam Adama spiewajacego Stinga... wasze
      komentarze sa bardzo entuzjastyczne - moze ktos ma jakies mp3?
      • Gość: Vera Re: IDOL 3.10 IP: *.proxy.aol.com 16.12.03, 01:20
        ja tez zaluje... nie widzialam rowniez niestety ostatniego koncertu i juz nie
        zobacze wiecej, bo udalo mi sie wreszcie wybrac do mojego ciezko pracujacego
        meza i nie odbieram tu Polsatu... ale po odpadnieciu Adasia stracilam caly
        entuzjazm do Idola i jedyne, czego mi brakuje, to mozliwosci wymiany z Wami
        opinii na temat koncertow. pozostaje mi cieplutko wszystkich pozdrowic ze
        Stanow (przereklamowanych, tak na marginesie ;>>>)
        • aguszak Pozwolę sobie na prywatę - Vera :))) 16.12.03, 11:15
          Gość portalu: Vera napisał(a):

> ja tez zaluje... nie widzialam rowniez niestety ostatniego koncertu i juz nie
          > zobacze wiecej, bo udalo mi sie wreszcie wybrac do mojego ciezko pracujacego
          > meza i nie odbieram tu Polsatu... ale po odpadnieciu Adasia stracilam caly
          > entuzjazm do Idola i jedyne, czego mi brakuje, to mozliwosci wymiany z Wami
          > opinii na temat koncertow. pozostaje mi cieplutko wszystkich pozdrowic ze
          > Stanow (przereklamowanych, tak na marginesie ;>>>)

Ja Ciebie również pozdrawiam ze śnieżnej Warszawy. Trzymajcie się cieplutko i
          wracajcie szybko :))) chyba, że nie chcecie wracać :)))
          Pozdrowionka
          • Gość: Vera Re: Pozwolę sobie na prywatę - Vera :))) IP: *.proxy.aol.com 18.12.03, 23:08
            oj, dopiero teraz dokopalam sie do Twojego posta, wiec odpowiem prywata na
            prywate: dzieki serdeczne i TAK, JUZ CHCEMY WRACAC!!! ja wroce do Wawki po
            Nowym Roku, ale moj mily to dopiero po wakacjach chiba... :(

pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: curly Re: IDOL 3.10 IP: 213.173.205.* 15.12.03, 15:29
      Do listy idolowych powiedzonek dodaję:
      -to wykonanie było ARCHAICZNE (zazwyczaj Leszczyński)
      -fajnie RYCZYSZ ( Ela )
      -będę pierwszym(pierwszą) która kupi Twoja płytę
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 15:34
      Czyli nastepny koncert to piosenki o miłości...ja jak zwykle coś sie
      przesłyszałam, bo zrozumiałam, że mają zaspiewać to z jakąś gwiazdą :P
      "Light my fire" to nie bedzie, bo już Monika to spiewała. Z resztą to nie to
      chciałabym usłyszeć na tym koncercie :) Nie wiem jeszcze co, pomyślę hehe ;)
      Nie ma co, Kowalczyk się posypie porządnie! Bioderka tu raczej nie pomogą..;)
      Ciekawa jestem, jak to bedzie wszystko wygladało w tym nowatorskim finale :P
      Czy znowu będą te 2 osoby spiewać po 2 utwory? Eee za krótkooo, tylko 4
      piosenki by były na 1,5 h ;) Niech zaproszą kogoś jeszcze gościennie :D No i co
      będą śpiewać? Jeden utwór wybrany samodzielnie i..?Znowu jakaś kiczowata
      piosenka w stylu "Paweł Kowalczyk i Przyjaciele" buaha :) OBY NIE
      Właśnie, brakuje mi jednak tego koncertu " Mój idol " czy jak to tam sie
      nazywalo, w 1 ( w 2 też? ) był takowy i pozwalał na dobre rozeznanie mniej
      więcej, w guście muzycznym uczestników. Ale trzeba było to wcześniej
      zrobić...Zamiast Muzyki Świata, ale wcześniej...
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 17:51
        kowalczyk wcale nie musi sie wylozyc
        wybierze sobie jakies JUSTIFY MY LOVE
        wyskoczy przed publike w skorzanych stringach i zaraz smsy poleca ;)
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 15:59
      Jakiś czas temu ktoś był ciekawy, jak Kube oceniłby Kuba Wojewódzki. No i
      przeglądam sobie 2 edycje i rposzę:
      idol.interia.pl/uczestnicy/os/opinie/?idu=6840 ;)
      A Leszczu od poczatku na NIE. Co jak co, ale żeby przez rok trwać uparcie w
      swoich sądach...:P "Brakowało ci szaleństwa, elementu własnego w tym
      wszystkim..." that rulez :D Ale tak właściwie, jak sobie poczytałam ałowa Kuby
      na stronce o Sedzim Dredzie i Maleńkim, to wszystko staje się nagle proste i
      klarowne... Sowją drogą ciekawe - krytyk (Leszczu) nie przyjmuje krytyki :P
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 16:03
      Yyyyyy....????!!!!!! idol.interia.pl/uczestnicy/os/komentarze?
      tid=6840&a=1&t=&c=247
      Że niby Kuba tam się wpisywał?:P
      • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 15.12.03, 16:17
        Też się kiedyś na to natknęłam i wygląda na to, że wpisywał się rzeczywiście.
        Nie wyglądało to na podszywanie się.
        • kwiat_paproci Re: IDOL 3.10 15.12.03, 16:26
          ale to jest z drugiej edycji...
      • Gość: tośka Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 16:32
        Ale fajnie. :)
        A Wojewódzki zawsze wypowiadał się bardzo przychylnie o Kubie - pamiętam to. :)
        • tamara23 Re: IDOL 3.10 15.12.03, 17:06
          poznalam sie na Kubie juz w II-giej edycji, he, he;)
          wprawdzie obstawialam jego wypad w tym koncercie ale nie spodziewalam sie tak
          fatalnych wystepow Karpackiego i Kowalczyka
          musze jednak ze smutkiem przyznac ze Kuba wypadl o wiele lepiej z
          akompaniamentem Adasia Sztaby w SpinClubie niz teraz w koncertach finalowych,
          gdzie jego glos momentami niknie zupelnie
          i nie jest to sprawa dzwiekowca jak sugeruja niektorzy bo w przypadku innych
          wykonawcow tego nie zauwazylam
          chyba mu warsztatu nie staje...
          qrcze a tak w ogole ostatni koncert obnazyl braki wszystkich finalistow, nawet
          tych pewniakow - moim zdaniem tytul Idola w tej edycji nie powinien zostac
          przyznany
          poprzednio finalisci chociaz nie falszowali tak potwornie (no, moze pomijajac
          Homa)
          • Gość: tośka Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 18:11
            U mnie jednak zdecydowanie coś jest nie tak z tym dźwiękiem i wcale nie dotyczy
            to tylko Kuby. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Kubu, który był na koncercie
            pisał przecież, że tam na miejscu wszystko słychać jak trzeba. W mp3 ze strony
            Idola również dobrze słychać wokale - tylko w telewizji nie. :///
            Co do aranżacji, na którą wszyscy tak narzekają - Kuba też przyznał, że ta w
            ogóle mu nie pasuje, więc pewnie trudno mu się wczuć w to co śpiewa. Jednak nie
            ma to jak Adaś Sztaba. :)
            A jeśli chodzi o fałszowanie, to rzeczywiście można mieć zastrzeżenia do całej
            trójki.;) Mimo to uważam, że nie jest wcale dużo gorzej niż poprzednio.:) Tamci
            też nieźle fałszowali - o Homie to już nawet szkoda pisać ;))) ale przecież
            Krzyśkowi też zdarzały się wpadki. A weźmy na przykład takiego Antka Kiedisa z
            RHCP - to co on wyprawia na koncertach woła o pomstę do nieba, a jednak nikomu
            to nie przeszkadza. :)))
            • Gość: x Re: IDOL 3.10 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.12.03, 21:21
              Realizację dźwięku na antenę i nagłośnienie sali robią dwie różne osoby. Do
              tego dochodzą jeszcze kompresory emisyjne. W telewizji (szczególnie polskiej
              prywatnej i publicznej)dźwięk jest na ostatnim miejscu. Realzacja dźwięku w
              Idolu tej edycji jest wyjątkowo kiepska. W klubie dźwięk często rozjeżdżał się
              z obrazem.
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 17:00
      Z ballad rockowych uwielbiam Extreme "More than words", ale chyba do nikogo to
      z idola nie pasuje;) Z kolei "Chciałbym umrzeć z miłości" Myslovitz nie ma w
      ogóle szans na wystąpienie w takim programie. Szkoda, gdyby każdy z uczestników
      musiałby to zaśpiewać, to by dopiero wyszło, ile kto wkłada serca...
      Pewnie zaraz sie na mnie część ludków oburzy :P, ale ja bym zaryzykowała i
      pozwoliła Kubie śpiewać "Don't cry" Guns'n'Roses. To by mogło być wielkie...
      Wybaczcie, ale jakoś na ten koncert nie mam żadnych pomysłów na Brodkę i
      Kowalczyka, no może serduszko puka w rytmie czacza...:P
    • bigrock Re: IDOL 3.10 15.12.03, 18:56
      Znajomek sie zlitowal i udostepnil pare mega na szybkim laczu :-). Nie wiem jak
      dlugo to tam polezy (pare dni powinno), wiec spieszcie sie ;-). Tzn.
      poczekajcie jakies 30 minut od mojego posta, bo jeszcze sie pliki wrzucaja.

217.97.140.194/temp/
      Zuploadowalem wczorajszego Kozlowskiego i dorzucilem po jednym utworze
      z 'najlepszej' czworki. Pliki by mogly byc mniejsze, ale kompresujac to na
      wlasny uzytek nie myslalem, ze bede sie tym dzielil, wiec nie oszczedzalem na
      miejscu, a teraz musialbym robic rekompresje - olalem.
      • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 19:00
        Wowow!!!
        Big thx :*
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 19:02
        aaaaaaaaaa
        aka aka bigrock aka
      • Gość: tośka Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 19:02
        bigroczku, kochany jesteś! :)))
      • Gość: helga Re: IDOL 3.10 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 19:09
        hmmm, gdyby tak jeszcze 'Maria, Maria'....

Może innym razem?

Helga pełna nadziei
        • bigrock Re: IDOL 3.10 15.12.03, 22:26
          Gość portalu: helga napisał(a):

> hmmm, gdyby tak jeszcze 'Maria, Maria'....

Jak sie uda to pojdzie w drugim rzucie (za pare dni), o ile znajomek dostepu
          nie odetnie. Aczkolwiek "Hey Joe" tez jest niezle i nie moge sie zdecydowac :-).
          • Gość: helga musi być albo albo? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 22:31
            tylko proszę o szybkiego zipa
            • Gość: tokyo Re: musi być albo albo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:38
              Hehe jestem pewna, że dojdziemy do porozumienia i sie wybierze te
              najlepsze ;))) Jeszcze raz THX
      • Gość: toms Re: IDOL 3.10 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 21:54
        bigrock jestes wielki

jednak zupelnie inaczej sie tego slucha bez wizji

i tu musze przyznac ze najabrdziej podoba mi sie Adam i niestety ;-) Brodka
        natomiast Pawel wg mnie z tych 5 jest najslabszy
        • bigrock Re: IDOL 3.10 15.12.03, 22:23
          Gość portalu: toms napisał(a):

> bigrock jestes wielki

jak to lecialo...
          "jestem bogiem uswiadom to sobie"
          ;-)

> jednak zupelnie inaczej sie tego slucha bez wizji

dokladnie, a jeszcze ciekawsze efekty mozna uzyskac sluchajac tego na dobrych
          sluchawkach, wtedy slychac naprawde _wszystko_ (tak jak na swietnym sprzecie
          typu 'audiofil', ale taki swoje kosztuje, no a dobre sluchawki mozna miec w
          miare tanio), calosc nabiera wtedy niemal innego wymiaru ;-))

> i tu musze przyznac ze najabrdziej podoba mi sie Adam i niestety ;-) Brodka

mam identyczne wrazenia ;-) to moja 'dwojka' (ze wskazaniem na Adama), szkoda
          ze jedno z nich juz odpadlo, a drugie prawdopodobnie poleci w ta niedziele, no
          ale co zrobic ;'-( chociaz zawsze mozna miec nadzieje

> natomiast Pawel wg mnie z tych 5 jest najslabszy

staralem sie wybrac najlepsze wystepy tej piatki, z koncertow finalowych Pawel
          byl najlepszy wlasnie w "Fever", potem mial juz tylko gorzej :-/ niestety

bardzo pozytywnie brzmi tez Kuba, jedyne co mnie tak naprawde drazni u niego to
          ta jego 'syrena' czy jak to inaczej nazwac ('wirowka'?) - nie moge tego
          zniesc :-)
          • Gość: tośka Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 15.12.03, 23:12
            To był zdecydowanie najlepszy kawałek w wykonaniu Moniki. Inne nie są już chyba
            tak dobre. :)

A ja bardzo, bardzo proszę o "Easy" Kuby. :))) I "Marię" Adasia. :)))
          • Gość: kubu Re: IDOL 3.10 IP: *.chello.pl 16.12.03, 00:39
            gracias
            tak naprawde to warto bylo sciagnac tylko Adasia, ktory skutecznie wyparl
            Astrud Gilberto, ktora caly dzien odreagowywalem wczorajsza Brodke :)
      • myshen82 Re: IDOL 3.10 16.12.03, 00:07
        Big Rock, dzieki wielkie! nie slyszalam adama wczoraj, ale mieliscie racje -
        swietne!!!!
        • maniaczytania Re: IDOL 3.10 16.12.03, 12:16
          Bigrock - dzieki :)
          Dzieki tobie tylko potwierdzilam swoje opinie, przede wszystkim ta, ze Michal
          Karpacki powinien byl tydzien temu oddac swoje miejsce Adamowi, poza barwa
          glosu nie ma w nim nic fajnego, spiewa beznadziejnie, o ile na poczatku
          koncertow finalowych mozna to bylo jakos zniesc, to im dalej tym bylo gorzej.
          Monika Brodka to samo. Co do pawla Kowalczyka, to po wysluchaniu Fever odnosze
          wrazenie, ze jednak na poczatku jakos bardziej sie przykladal, ostatnio bylo
          juz duzo gorzej.
          Kuba Kesy jest jak dla mnie najlepszy, to co pokazal w niedziele bardzo mi sie
          podobalo :)
      • Gość: YANE Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 00:12
        Dzieki wielkie :*
        Mam nadzieje na jeszcze :)
      • bigstrand Re: IDOL 3.10 16.12.03, 10:54
        szacunek bigrock. wielkie thanks
      • Gość: Anika Re: IDOL 3.10 IP: 195.117.187.* 16.12.03, 11:36
        WOW!Dzieki wielkie!
        "Shape of my Heart" w wykonaniu Adama wczesniej nie slyszalam bo nie odbieram
        TV4, teraz dolaczam sie do pozytywnych opini - zaspiewal swietnie!
        Dolaczam sie rowniez do prosby o "Easy" Kuby dorzucajac jeszcze "Smooth"
        i "Come as you are" :)
        • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 16.12.03, 11:41
          Hm, będzie mi bardzo miło, jeśli Bigrock spełni twoją prośbę. Widzę, że Easy w
          wykonaniu Kuby przechodzi powoli do klasyki, chociaż zostało wykonane tak dawno
          i w tej edycji, która nie przyniosła mu sukcesu. A było to naprawdę coś
          pięknego. Tak więc i ja czekam na inne wykonania Kuby do posłuchania.
          • Gość: batuszka Re: IDOL 3.10 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:06
            no to jak już robimy masówkę o "Easy" to ja też się przyłączam. Oprócz tego
            byłąbym zadowolona także z "Satisfaction", "dziewczyny ...", "Speed kinga" no
            i "Bo jesteś ty" oczywiście. Agata masz rację - to "Easy" było tak dawno, a się
            pamięta... Żadnego innego wystepu w Spinclubie tak dobrze nie zapamietałąm,
            moze poza Homem, ale z innych przyczyn. A swoją drogą - jakie mieliscie
            wrażenia wtedy? Bo mi sie Kuba wydawał takim grzecznym, spokojnym, wrazliwym
            chłopcem, a ten jego zespół "Transfuzja moczu" troche mnie dziwiła. Przed
            wystepem sadziłam, ze jak jeden z wielu przyjdzie i odspiewa jakis smet. A
            jednak jego ywkonanie oderwało mnie od komputera (bo jednoczesnie ogladałam tv
            i przy kompie siedziałam) i sie zasłuchałąm. A jurorzy to swinie, ze go nie
            wytypowali do koncertu ostatniej szansy!!!
        • agata_edziecko Re: IDOL 3.10 16.12.03, 11:43
          Aha, i nieśmiało zwracam uwage również na piękne wykonanie Wherever you'll go
          Michała Karpackiego ze Spin Clubu. Jeśli kolega znajdzie w swoich zasobach, to
          bardzo serdecznie proszę. A Kowalczyka lubię w tej piosence z koncertu muzyki
          klubowej, no jak to szło... Może też możnaby posłuchać?
    • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 20:18
      A tu uryweczek tylko:
      www.g1.op-suwalki.edu.pl/idol/03kesy.htmHehehe
      • Gość: helga Re: IDOL 3.10 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 20:26
        dzieki, ale jak widac nie mam stalego lacza :(,
        jak duzy jest ten plik, bo cos opornie zaczyna mi się otwierac
        wole jednak zipy
        • Gość: tokyo Re: IDOL 3.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 20:28
          Nie mam pojęcia, ni ja to tam zamieszczałam ;) Ale to tylko kilkanaście sekund
          grania, tyle że w avi ;)
          Znam ten ból, nie ma to jak stałka..;)
          • Gość: helga Re:OK udalo mi sie obejrzec Billy Jean IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 20:33
            ale najbardziej mi się podobalo Maria Santany
            • Gość: tokyo Re:OK udalo mi sie obejrzec Billy Jean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 20:57
              Ech no fajna była "Maria Maria" ;)))
              Brakuje mi czasu idol.rulez.4me.pl :/// Tam było wszystko...
              • Gość: helga osobny wątek o Adamie K zaraz umrze,więc IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 21:28
                więc pozwalam sobie go tutaj przytoczyć

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=9685758
    • Gość: kubu zamowienie IP: *.chello.pl 16.12.03, 13:41
      uprzejmie uprasza sie o niedorzucanie juz kawalkow Kowalczyka, bo to strata
      miejsca na serwerze ;)
      za to spoleczenstwo (czyli ja) serdecznie prosi o Kaline :)))
      obojetnie czy to bedzie MOVE OVER czy I'M NOT THAT KIND
      plizzzzzzzz
      • Gość: cukerro Re: zamowienie IP: *.chello.pl 16.12.03, 14:07
        Kubu mozesz zdradzic jak dostales sie na finalowym koncercie IDOLA.
        Masz kogos tam znajomego.
        Mowie to do wszystkich.
        Bardzo mi zalezy (dla mojej siostry na urodzinki)
        dzieki
        • Gość: kubu Re: zamowienie IP: *.chello.pl 16.12.03, 14:37
          ja wyslalem smsa i przyslali mi numer pod ktory mialem zadzwonic
          tam sie zapisujesz na liste i umawiasz sie, czy przyjedziesz sam(a) czy
          korzystasz z ich transportu (kreca to we Wlochach na Noteckiej)
          no ale to chyba juz po ptakach, bo zawsze mieli nadwyzke chetnych i zapisywali
          na koncerty za dwa, trzy tygodnie

co prawda tam na miejscu jest taki burdel, ze mozna smialo isc na zywiol, ale
          nie masz 100% gwarancji, czy sie uda :/
          • Gość: cukerro Re: zamowienie IP: *.chello.pl 16.12.03, 17:06
            widze Kubu ze jestes bardzo dobrze poinformowany w tych sprawach.
            w regulaminie tego konkursu napisane jest ze wygrywa tylko sms wyslany jako
            50,100 i 50 od konca.
            konkurs trwa od poniedzialku do piatku do 12.00
            mam na koniec do ciebie jescze jedno glupiutkie pytanie.
            w jaki dzien wyslales smsa na konkurs-na poczatku tygodnia czy blizej piatku?
            bardzo mi na tym zalezy.
            nie bede zawrac juz glowy.
            dzieki
            • Gość: beatrycze Re: zamowienie IP: 217.8.161.* 16.12.03, 17:33
              Ja też byłam na tym koncercie co Kubu. Wysłałam 2 sms-y we wtorek, a w piątek
              po 13.00 zadzwoniła miła Pani z wiadomością, że jestem zaproszona na nagranie.
              Tylko mam przyjechać do 19.00 i odebrać zaproszenie.Pojawiłam się więc przed
              19.00, spytałam gdzie mogę te zaproszenie odebrać, nikt nic nie wiedział.
              Miałam czekać. Wypełniłam w między czasie jakieś oświadczenie, które rozdawał
              facet przed budynkiem. Widzę, że część ludzi ma zaproszenia, a część tylko te
              oświadczenia. Potem to już wpuszczali jak leci i wcale nikt nie wymagał żadnego
              zaproszenia. Jeżeli Ci bardzo zależy i nic nie wyjdzie z sms-ami, to pojedź w
              ciemno. Może się dostaniesz do środka :-)
              pozdrawiam
              beatrycze
            • Gość: kubu Re: zamowienie IP: *.chello.pl 16.12.03, 18:28
              nie nie
              ja nie bralem udzialu w zadnym konkursie
              do pewnego momentu Maciek Rock podawal numer na ktory trzeba bylo wyslac smsa,
              zeby obejrzec koncert
              ostatnio juz go nie podaje, bo pewnie juz wyczerpali pule miejsc na widowni na
              wszystkie koncerty

jedyna szansa - pojscie na zywiol ;)
              • Gość: cukerro Re: zamowienie IP: *.chello.pl 17.12.03, 13:24
                bylam teraz na stronie IDOLA i przeczytalam ze w ta sobote odpadnie jedna osoba
                a ostateczny final jest 4.01.2004.
                Mam jeszcze jedna szanse
                Myslalam ze w ta niedziele to juz koniec.
                W programie mowili ze oni rozdaja bilety i radio RMF-FM .
                Czasami slucham tego radia ale nic tam nie mowia o biletach na IDOLA.
                Dziwne.
                papa
              • Gość: cukerro Re: zamowienie IP: *.chello.pl 17.12.03, 13:26
                Myslalam ze w ta niedziele to juz ostateczny final
                Okazalo sie w niedziele odpada 1 osoba a FINAL IDOLA jest 4.01.2004
                Mam jeszcze jedna szanse.
                Dzieki za pomoc.
                pa
      • Gość: YANE Re: zamowienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 14:49
        Zgadzam sie z przedmowca co do Kowalczyka i co do Kaliny zreszt tez. Ze swej
        strony prosze bardzo o Adasia, czyli 'Hey Joe' :)
        • maniaczytania Re: zamowienie 16.12.03, 15:38
          a ja chetnie bym Kowalczyka 'Aeroplane' posluchala.
          ale poprosze wiecej Adasia, bo mi to sie wlasciwie wszystkie piosenki, ktore
          spiewal podobaly (tak jak Kuby zreszta :))) )
      • aguszak Re: zamowienie 16.12.03, 15:44

> uprzejmie uprasza sie o niedorzucanie juz kawalkow Kowalczyka, bo to strata
        > miejsca na serwerze ;)
        > za to spoleczenstwo (czyli ja) serdecznie prosi o Kaline :)))
        > obojetnie czy to bedzie MOVE OVER czy I'M NOT THAT KIND
        > plizzzzzzzz

Ja tak samo, jak społeczeństwo (czyt. Kubu): PROSIMY O KALINĘ :)))
    • Gość: kubu 3.10 => 3.11 IP: *.chello.pl 16.12.03, 15:50
      co za tydzien! ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka