Dodaj do ulubionych

Mały apel - idolowcy :)

16.12.03, 15:51
Do wielbicieli i wielbicielek Michała K., Kaliny K. oraz Adama i innych
uzdolnionych - przedwcześnie odpadniętych. Proponuję swoje głosy (sms'y
tudzież telefony) przełożyć na jedyną nadzieję Idola III - Kubę Kęsego.
Zewrzyjmy szeregi :)
;) ;) ;) ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 15:57
      jestem za
      :))))))))
    • agata_edziecko Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 16:00
      Mój Boże, jestem wzruszona...
      Jeśli twoje słowa staną się ciałem, to Kuba zaiste ma szansę!
      • Gość: jjj Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.12.03, 16:07
        ja tez przylacze sie do manifestu prokęsego;)
    • Gość: Anika Re: Mały apel - idolowcy :) IP: 195.117.187.* 16.12.03, 16:07
      Popieram, podpisuje sie obiema rekami i oby stalo sie wedlug twego zyczenia :).
      • Gość: jjj Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 16.12.03, 16:09
        aha, widzieliscie sonde na stornie idola? 36% Kesy i pAwel, 28 % monika. czyli
        wsyztsko sie moze zdarzyc
        • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 16:16
          No tak, ale ktoś już pisał (chyba Kubu), że ma z lekka nawiedzone koleżanki,
          które Kubie sztucznie nabijają popularności na stronie internetowej - po ileś
          tam razy logują się i wylogowują po to, żeby Kuba dobrze wypadł, więc się tego
          nie chwytajmy, jakby co :)
          • Gość: kubu eeee IP: *.chello.pl 16.12.03, 16:18
            wasn't me!

moje kolezanki sa nawiedzone, ale w innych kategoriach i nic nikomu nie nabijaja
            a jezeli juz, to czasem nabijaja mi guzy
            :)
          • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 17:37
            > No tak, ale ktoś już pisał (chyba Kubu), że ma z lekka nawiedzone koleżanki,

To ja ;-). Specjalnie zadzwonilem przed chwila i jak sie dowiaduje w tym
            tygodniu jeszcze masowo nie glosowaly, wiec aktualnie wyniki nie sa 'wypaczone'
            (zakladajac, ze nie ma wiecej takich jak one co jest srednio prawdopodobne :-D).

Bardziej ciekawi mnie inny fakt - zajrzyjcie sobie na idol.interia.pl do
            dzialu 'uczestnicy' i tam sa takie slupki nazwane 'popularnosc' przy zdjeciach
            poszczegolnych osob. Kuba ma ten slupek najwyzszy, potem Brodka, potem dopiero
            Kowalczyk. Co to ma byc? :-)
            • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 17:44
              No właśnie, ja też to zauważyłam i się trochę zdziwiłam.:)
              Czyżby te słupki nie miały nic wspólnego z ankietą? Może one mierzą np. liczbę
              wejść na stronki poświęcone każdemu z uczestników, albo liczbę komentarzy na
              ich temat? :-0
            • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 18:04
              idol.interia.pl/ankieta?kategoria=136&ankieta=4537 :DDD Już mamy 37%
              Oby te procenty przekładały się na smski... i oby nikt nie zapomniał o
              głosowaniu :)
              P.S. Ciekawe, czy Adaś Junior odziedziczy muzykalność tatusia..;P
              • Gość: hebe Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.03, 10:20
                A ja już wyczerpałam limit sms-ów na ten miesiąc. Oczywiście głosując na Kubę.
                I co ja w niedzielę zrobię? Ratunku.
            • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 18:56
              37% :D A tak właściwie, to jak te głosy są liczone? Bo za każdym razem jak
              wchodzę to sobie głosuję, ale mam nadzieję, że nie zawsze to przyjmują :P Co
              jaki czas więc? Z 1 IP np. 1 głos dziennie?
              A te słupki to na pewno nie jest ilość komentarzy, bo Kuba ma ich najmniej,
              natomiast ich liczba chyba najszybciej rośnie w porównaniu do Pawła i Moniki.
              No i warto dodać, że ostatnio przy komentarzach przy Kowalczyku pojawia się
              wiele wpisów, z któryc łatwo wywnioskować, że się facet już publice nudzi :P A
              przy Kubie prawie same pozytywy, aż miło poczytać czasem ( no wyłączając
              zachwyty 13stek..) :)
              Chyba jednak ten słupek to poprostu częstość klikania na daną osobę.
            • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 22:02
              Nooo... to ładnie, nie?
              Fajowo :)
    • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:14
      No pewnie, połaczmy siłyyyyyyyyyyyyyy ;))) KUBA NA TO ZASŁUGUJE.
      Yeah sprawmy, by Leszczyński dopiero zobaczył "KATASTROFĘ":D
      • Gość: merc Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 16:17
        zrobicie kęsemu krzywdę.
        • aguszak Why??? n/txt 16.12.03, 16:28
          Gość portalu: merc napisał(a):

> zrobicie kęsemu krzywdę.
        • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:35
          Wiesz co, jeśli hipotetycznie cokolwiek z ta płytą miałoby nie wyjść, to Kuba
          sam by sobie krzywdę zrobił, a nie my Jemu. Cdeka i tak nagra i tak :P
          Ja tam mam wiarę w tego człowieka jakąś, myślę, że nie da się tak łatwo omotać,
          ma swój charakter. Wszystko leży w Jego rękach ;)
        • agata_edziecko Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 16:36
          Troche to się z Tobą zgadzam. Ja będę się cieszyć, jak przejdzie do finału, bo
          uwielbiam go słuchać, więc im więcej piosenek tym lepiej. Ale w finale to może
          rzeczywiście niech wygra ktos inny i ten ktoś niech się potem buja z kontraktem
          zwycięzcy, a Kuba pewnie i tak płytę nagra. Tylko może później, ale za to
          lepszą i bardziej według swego pomysłu. Chociaż boję się, że oni wszyscy już
          mają umowy podpisane dawno i tak samo są zobowiązani współpracować z BMG (vide
          Hania Stach, która musiała sie wycofać, skoro chciała nagrywać u kogoś innego).
          Jednak satysfakcja byłaby wielka, gdyby Kuba wygrał. Sama więc nie wiem, co
          lepsze.
          Pozdrawiam
          a.
        • Gość: Anika Re: Mały apel - idolowcy :) IP: 195.117.187.* 16.12.03, 17:04
          Wydaje mi sie, ze Kuba jest na tyle zdecydowanym, konsekwentnym i asertywnym
          (czyzby ulubione slowo Roberta L.?) czlowiekiem, ze nie da sie zmusic do
          megaustepstw na rzecz wytworni plytowej (male porownanie - Alicja Janosz
          wydajaca plyte prawie na drugi dzien po zwyciestwie i Krzysiek Zalewski ktory
          sie postawil). Kuba juz teraz pokazuje, ze potrafi walczyc o swoje i wie o co
          mu chodzi. Oczywiscie 'ju newer nol', ale ja mam dobre przeczucia.
          Najwazniejsze zeby wydal plyte.
    • Gość: iga Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 17:08
      wszyscy tyko nie on. jak zaczyna swoje wyjce-jat to on okreslil eksperymenty
      glosowe czy jakos tak, to jedyny ratunek przelaczyc kanał.
      • westpoint Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 17:19
        No wiesz ja już wolę Kube na idola,
        niż klauna o imieniu Paweł (istna tragedia) ;-D
        • Gość: beatrycze Re: Mały apel - idolowcy :) IP: 217.8.161.* 16.12.03, 17:36
          popieram i przyłączam się do akcji sms-owej.
          beatrycze
        • Gość: Nika Re: Mały apel - idolowcy - Kuba - TAK !!! IP: *.energis.pl 16.12.03, 17:40
          Niech wygra, to może za rok kupimy jego płytkę, w przeciwnym wypadku możemy się
          nie doczekać - vide finaliści II edycji, którzy muszą czekać na swoją kolej (po
          Krzysiu), a i tak nie wiadomo czy się doczekają ... Wygrana Kuby to na pewno o
          niebo lepsza opcja niż wygrana tego pajaca na sznurkach (Kowalczyk), czy
          rozkapryszonej małolaty bez pomysłu na siebie (Brodka) - sorry, trochę mnie
          poniosło.
    • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 17:34
      Rozumiem, ze paluszek sie omsknal i tylko dlatego zamiast Monika napisalo sie
      Kuba... ;-)).

A bardziej powaznie - szczerze zycze powodzenia w pokonaniu Kowalczyka.
      Obserwujac znaczny wzrost popularnosci Kuby w ostatnich kilkunastu dniach i
      spadek popularnosci Pawla staje sie to jak najbardziej realne. Tym bardziej
      mnie to ucieszy, ze Leszczu bedzie mial jeszcze bardziej zdziwiona mine niz gdy
      wygrywala Janosz :-).
      • aguszak Bigrocku :) 16.12.03, 22:09
        bigrock napisał:

> Rozumiem, ze paluszek sie omsknal i tylko dlatego zamiast Monika napisalo
        sie
        > Kuba... ;-)).
        >
        > A bardziej powaznie - szczerze zycze powodzenia w pokonaniu Kowalczyka.
        > Obserwujac znaczny wzrost popularnosci Kuby w ostatnich kilkunastu dniach i
        > spadek popularnosci Pawla staje sie to jak najbardziej realne. Tym bardziej
        > mnie to ucieszy, ze Leszczu bedzie mial jeszcze bardziej zdziwiona mine niz
        gdy
        >
        > wygrywala Janosz :-).

Jeżeli to do mnie, to nic mi się nie omsknęło... Kowalczyk nie jest moim
        faworytem od samego początku. Kuba na początku mnie denerwował, ale... chyba
        zrozumiałam, że jest to bardzo uzdolniony facet. Noooo... a jeszcze przy braku
        Kaliny i Michała, to kto mi pozostał? No kto? Tylko Kęsy i w nim cała
        nadzieja :)))
        • bigrock Re: Bigrocku :) 16.12.03, 22:40
          > a jeszcze przy braku Kaliny i Michała, to kto mi pozostał?
          > No kto? Tylko Kęsy i w nim cała nadzieja :)))

Gdybys z gory nie zakladala, ze koniecznie musi to byc facet ;-) to zostala
          jeszcze w programie taka Mala Czarna ;-). Ale jak rozumiem ona u zadnej
          dziewczyny nie ma wiekszych szans, bo te postrzegaja ja jako 'zarozumiala
          smarkule, ktorej tylko czasem cos wyjdzie' etc. :-). Nic juz na to nie
          poradze ;-).
          • aguszak Re: Bigrocku :) 16.12.03, 22:45
            bigrock napisał:

> Gdybys z gory nie zakladala, ze koniecznie musi to byc facet ;-) to zostala
            > jeszcze w programie taka Mala Czarna ;-). Ale jak rozumiem ona u zadnej
            > dziewczyny nie ma wiekszych szans, bo te postrzegaja ja jako 'zarozumiala
            > smarkule, ktorej tylko czasem cos wyjdzie' etc. :-). Nic juz na to nie
            > poradze ;-).

Z grubsza biorąc, to tak właśnie można by określić Brodkę... uważam, że jest
            trochu zarozumiała... subiektywnie. Nic na to nie poradzę ;-)
            • bigrock Re: Bigrocku :) 16.12.03, 22:59
              aguszak napisała:

> Z grubsza biorąc, to tak właśnie można by określić Brodkę... uważam, że jest
              > trochu zarozumiała... subiektywnie. Nic na to nie poradzę ;-)

No wlasnie ;-). A dla mnie, subiektywnie, jest po prostu pewna siebie ;-). A ze
              smarkata... dla mnie rownie smarkaty jest Kuba, ale nie zdarzylo mi sie jeszcze
              tego gdziekolwiek napisac ;-).

Absolutnie nie chce popadac w jakis szowinizm, ale nie moge sie po prostu
              oprzec wrazeniu, iz kobiety sa z zalozenia szczegolnie ostre w stosunku do
              innych kobiet (zeby nie uzyc slowa 'dyskryminacja'), a wrecz laskawe jesli
              chodzi o mezczyzn, szczegolnie tych urodniejszych. Z kolei mezczyzni laskawszym
              okiem patrza na kobiety, szczegolnie te ladniejsze, ale absolutnie nie
              dyskryminuja innych mezczyzn (procz gejow ;-P). Choc moze jednak popadlem w
              swojej obserwacji w szowinizm... ;-).
              • Gość: tokyo Re: Bigrocku :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 23:21
                Hmm no nie zgodzę się :P
                Po pierwsze opinie, że Brodki zachowanie wskazuje na pewną zarozumiałość czy
                też przerost pewności siebie, pojawiają się u wielu osób. Nie tylko u kobiet.
                Choć może w większości, co z resztą było wyjaśniane - idola oglada więcej pań;)
                Ja się nie czepiam Brodki, gdy nie mam powodu, naprawdę. Gdyby kobiety były
                takie zawistne to by chyba pobiły Kalinę czy Gosię. A jak widać tak nie jest.
                Ładne dziewczyny; może nie na miarę tego wygranego "idola", ale fajnie
                śpiewają. I nikt do nich się jakoś nie krytykuje i nie dorabia im gęby.
                To samo tyczy się Kowalczyka. Tak jakym napisała, że faceci to Go nie lubią, bo
                Mu zazdroszczą itp itd. Bez sensu. Tak samo ja mogę nie cierpieć Moniki jak kto
                inny Pawła.
                Każdy ma swoje odczucia i ma prawo takowe mieć. Nie trzeba do tego dorabiać
                zbędnych teorii. Finito :P
    • Gość: batuszka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 17:54
      Jeszcze trzeba dodać fanów Przemka i Gośki - bo sie z Kuba kumplowali. Ale
      czemu tylko na jedyna niedzielę? na obie niedziele - 21.12 i 4.1... Trochę się
      co prawda boję o tą jego karierę idola związaną z BMG, ale słyszałam kawałek
      Krzyśka Zalewskiego i nie zawiodłam się na moim faworycie 2 edycji. No
      generalnie rzecz biorąc - co by sie nie stało, już bedzie dobrze, ale teraz to
      bym chciała, nie tylko, by miec satysfakcję z jego wygranej, ale i żeby się
      polac z Leszcza i Malenczuka.
      • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 18:46
        > słyszałam kawałek Krzyśka Zalewskiego i nie zawiodłam się
        > na moim faworycie 2 edycji

Jaki kawalek? Bo ja slyszalem tylko marny cover, ktory na dodatek ma byc
        singlem promujacym jego plyte. Po prawie roku czasu jaki mial na nagranie
        czegos porzadnego to zakrawa wrecz na jakis glupi dowcip. Najlepiej niech wyda
        cala plyte coverow. Blazenada do potegi.

KA-TA-STRO-FA (c) Copyrights by Leszczu '03
        • Gość: kubu Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:13
          a ja ostatnio z kolezanka wymyslilem, ze jedynym wyjsciem dla idolowiczow na
          wydanie dobrej plyty jest nagranie wlasnie samych coverow :)))
          • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 22:22
            Gość portalu: kubu napisał(a):

> a ja ostatnio z kolezanka wymyslilem, ze jedynym wyjsciem dla idolowiczow na
            > wydanie dobrej plyty jest nagranie wlasnie samych coverow :)))

Jakby Ala zechciała nagrać swoją pierwszą płytę z coverami (Sweet Dreams -
            mmm... miodzio), to miałaby podwójną platynową :)
        • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:16
          Dziwne to, że znów jakiś cover jest singlem - tak samo było z Eweliną. Różnica
          jest jednak taka, że od jej "Żałuję" od samego początku mnie odrzucało, a
          Krzysiek po pierwsze wybrał sobie bez porównania lepszy kawałek, a po drugie
          jego aranżacja jest świetna i z jajem. Mnie się podoba.:) Zobaczymy jak bedzie
          z resztą jego płyty.:)
          Makowiecki też nagrał przecież cover (Kylie Minogue:))) - może oni wszyscy są
          do tego zmuszani przez wytwórnię?
          • Gość: kubu Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:30
            ale cover Makowieckiego jest naprawde zabawny
            co prawda przed nim CAN'T GET YOU OUT OF MY HEAD w rockowym aranzu nagrala
            Carmen Consoli (taka wloska pani, pewnie nikt tu jej nie zna), ale wersja Tomka
            jest znacznie lepsza
            wysmial konwencje i pozostal soba ;)
            • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:34
              Ale ja wcale nie mówię, że jest zły - wręcz przeciwnie.:) I do tego ma fajny
              teledysk.:)))
              A pani Consoli rzeczywiście nie znam.
              • Gość: kubu Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:39
                Carmen ma zajebisty glos (o sorry, ma piekna barwe)
                jakby co to oczywiscie mam materialy dowodowe, ale tu wracamy do kwestii
                technicznych i wysylania duzych plikow :/
                • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:51
                  > Carmen ma zajebisty glos (o sorry, ma piekna barwe)

;DDDD

kubu, wobec tego poszukam jej najpierw na własną rękę (Anię już znalazłam:))).
                  W razie czego zawsze pozostaje ta druga metoda.
                  Dzięki. :)))
                  • Gość: kubu Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 20:11
                    z Carmen nie ma problemu
                    w emulu sa i cale albumy i pojedyncze kawalki, z CAN'T GET.... wlacznie
                    • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 20:19
                      Już się ściąga.:)
                      Uwielbiam język włoski.:)))
              • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:34
                Tak na marginesie, wszyscy fani Makosa dołączają się do akcji :D
                • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 21:38
                  Gość portalu: tokyo napisał(a):

> Tak na marginesie, wszyscy fani Makosa dołączają się do akcji :D

Obaj? ;-))

MSPANC :-)
                  • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:02
                    Żadne obaj, tylko kilkanaście osób, wszystkie stoją za Kubą.
                    Co oznacza skrót MSPNC?:P Bo jakas niezorientowana jestem..
                    • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 22:37

> Co oznacza skrót MSPANC?

www.prawnik.net.pl/prawnik/pl_soc_prawo.htm:-)
                      • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:43
                        Hehe no proszę, tak wieloliterowych skrótów jeszcze nie widziałam ;)
                  • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:03
                    P.S. To nie było o nikim z forum (jeśli tutaj w ogóle jest ktoś taki);)
                • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 22:26

> Tak na marginesie, wszyscy fani Makosa dołączają się do akcji :D

Ot co! Ale kiepska ze mnie fanka... nie kupiłam jeszcze do dnia dzisiejszego
                  jego płyty... może pod choinkę sobie fundnę... ?
                  ;)))
            • Gość: Vera Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.proxy.aol.com 18.12.03, 17:32
              Bardzo lubie Carmen Consoli :)))
              • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 18.12.03, 18:03
                to jednak znalazł się ktoś, kto ją zna.:)

kubu - miałeś rację - babka jest po prostu niesamowita, ma obłędny głos!
                :)))
          • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 19:51
            Pierwszy singiel Flinty nie byl coverem tylko utworem z publishingu jak 90%
            kompozycji na jej plycie.

To, ze akurat 3 lata wczesniej utwor ten z tekstem w innym jezyku zostal
            zaspiewany przez Ane Stanic i wydany na jakiejs balkanskiej (bodajze) lokalnej
            skladance to nie zmienia faktu.

Z ostateczna opinia o Zalewskim wstrzymam sie do czasu az bede mial okazje
            posluchac calej plyty, ale poki co jestem totalnie rozczarowany i nie obchodzi
            mnie czy to wytwornia decydowala o takim rozwiazaniu czy on sam. Na jedno
            wychodzi. Oczywiscie zamierzony cel czyli rzucenie sie masowej publiki na jego
            plyte z pewnoscia dzieki temu zostanie osiagniety.
            • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:58
              > Pierwszy singiel Flinty nie byl coverem tylko utworem z publishingu jak 90%
              > kompozycji na jej plycie.

o, to sorry, nie wiedziałam o tym.:) Poważnie - 90% jej płyty to piosenki z
              publishingu??? Jestem w szoku. :-O

Ja też jestem rozczarowana tym, że Krzysiek wypuścił cover, ale trudno się
              mówi. :-/ Czekam na całą płytę.
              • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 21:26
                Gość portalu: tośka napisał(a):

> Poważnie - 90% jej płyty to piosenki z publishingu??? Jestem w szoku. :-O

No ona sama tak stwierdzila w ktoryms z wywiadow, ktore mialem okazje
                przeczytac. Nazwala publishing wspanialym katalogiem, w ktorym znalazla mnostwo
                swietnych nieznanych nikomu kawalkow. Szkoda, ze nie ma ich na plycie ;-).
        • Gość: batuszka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 20:24
          wiadomo, ze cover to nie to, na co czekalismy prawie rok czasu, ale jakoś
          bardziej mi sie podoba nawet cover Zalewskiego niż utwory rockmanów poprzednich
          edycji - szczególnie Szymona Wydry. Ponadto zauważ, ze nie napisałam, iż jestem
          zachwycona, ale że sie nie zawiodłam, tak jak po debiucie Flinty czy Wydry...
          • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 21:02
            > nie napisałam, iż jestem zachwycona, ale że sie nie zawiodłam,
            > tak jak po debiucie Flinty czy Wydry...

Tzn. wolalabys, zeby Flinta jako singla wypuscila np. "Respect" ?
            • Gość: kubu Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 21:07
              gdyby to bylo dobrze zagrane, to bym nie narzekal
              a przynajmniej nie spiewalbym potem, ze ZALUJE, ZE SLYSZALEM ;)
              • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 21:20
                Gość portalu: kubu napisał(a):

> gdyby to bylo dobrze zagrane, to bym nie narzekal
                > a przynajmniej nie spiewalbym potem, ze ZALUJE, ZE SLYSZALEM ;)

W takim razie chyba zupelnie czego innego oczekujemy od 'poidolowej' muzyki.

Ja nie chce odgrzewanych starych kotletow jakkolwiek by one smaczne nie byly.
                Od tego jest program.
                • Gość: kubu Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 16.12.03, 23:39
                  ja tez nie tego oczekuje
                  ale jezeli mam wybierac miedzy koszmarnym "Przeznaczeniem" a powtorka np. z
                  Arethy, to wybieram to drugie
                  • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 23:48
                    No moim skromnym zdaniem RESPECT to jedyna piosenka, w której Ewelina jest
                    idolową, rockową Eweliną.
                    Abstrahując od płyty, to nie podoba mi się to, co się dzieje wokół Niej. Nie
                    wiem, czy Ona sama na to zezwala, czy nie wie, że wokół jacyś ludzie podejmują
                    za Nią decyzje. Konkretnie mówię tu o np. dołączonej płycie do Pani Domu, no
                    lekki szok dla mnie... Coś niedobrego chyba się dzieje :/
                  • bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 23:57
                    A ja wole slabe "Przeznaczenie".
                    Przynajmniej wiem pozniej czego moge sie potencjalnie spodziewac i czy warto
                    sobie glowe zawracac.
            • Gość: batuszka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:40
              nie no akurat Respect mi jakos do niej nie pasuje, ale znalazłoby sie pare
              utworów w jej stylistyce i lepszych od "żałuję"
              Oczywiście, ze wolałabym, żeby idolowcy wydali cos SWOJEGO i DOBREGO. Ale skoro
              nie dało sie spełnić oby warunków, to niech chociaż ten drugi pozostanie. Nie
              twierdzę, ze "What I am" jest niewiadomo jak dobre, ale po pierwsze słuchając
              tego nie wstydziłam się, że kibicowałam Krzyśkowi, po drugie - bardziej mi ise
              ten kawałek podoba w wersji nieco ostrzejszej od oryginału. Ale zaznaczam, ze
              wykonanie Zalewa słyszałam tylko raz i pisząc, ze sie nie zawiodłam wyraziłam
              pierwsze wrażenie. Może powinnam poczekać z opinią, żeby się poźniej przed wami
              nie wstydzić;) No ale mam nadzieję, że nie bedzie tak źle. I jeszcze chciałam
              dodać, że zdaję sobie sprawę, że z tą pierwsza płytą różnie może być, bo on jej
              chyba ze swoim zespołem nie nagrywal. Więc nawet, jeśli to będzie chłam, to go
              nie skreślę, tylko poczekam, aż wyda coś pod szyldem Loch Ness. Może z Flinta
              też tak będzie, że 2 będzie taka naprawdę jej, taka porządna. Mam nadzieję, bo
              jesli nie ma na to szans, to życzyłabym Kubie Kęsemu, żeby jak najszybciej na
              własne zyczenie program opuścił...
        • Gość: Jarek Re: bigrock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:25
          KA - TA - STRO - FA

tak synkopowany wyraz Leszcz zapożyczył z ...
          i tu czekam na poprawne odpowiedzi !!!!!
          (przewidziana nagroda)

pozdrawiam
          J.
          • bigrock Re: bigrock 16.12.03, 21:44
            > tak synkopowany wyraz Leszcz zapożyczył z ...

Ambroziaka oczywiscie ;-).
            • Gość: tośka Re: bigrock IP: *.chello.pl 16.12.03, 22:12
              o, faktycznie, toż to Ambroziak! :))))))
            • aguszak Re: bigrock 16.12.03, 22:30
              bigrock napisał:

> > tak synkopowany wyraz Leszcz zapożyczył z ...
              >
              > Ambroziaka oczywiscie ;-).

A kto to Ambroziak?
            • Gość: Jarek Re: bigrock - very good ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:42
              oczywiscie , że to redaktor Ambroziak
              i jego słynna "KA TA STRO FA"

gratuluję !
              • bigrock Re: bigrock - very good ! 16.12.03, 22:42
                Gość portalu: Jarek napisał(a):

> gratuluję !

Co z obiecana nagroda? :-)
        • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 16.12.03, 22:21
          bigrock napisał:

> Jaki kawalek? Bo ja slyszalem tylko marny cover, ktory na dodatek ma byc
          > singlem promujacym jego plyte. Po prawie roku czasu jaki mial na nagranie
          > czegos porzadnego to zakrawa wrecz na jakis glupi dowcip. Najlepiej niech
          wyda
          > cala plyte coverow. Blazenada do potegi.

Dodam: oglądałam występ u Wojewódzkiego... wyglądało to jak wieczór thrillerów
          i mrocznych obrazów... marny ten coverek jakiś taki
          P.S. Kto to śpiewał w oryginale?
          • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 17.12.03, 00:10
            Edi Brickell & New Bohemians. Mnie się wersja Krzyśka podoba bardziej niż
            oryginał, naprawdę. Nie znaczy to, że pieję z zachwytu, już zresztą o tym
            pisałam.
            • Gość: batuszka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 19:27
              >Mnie się wersja Krzyśka podoba bardziej niż
              > oryginał, naprawdę. Nie znaczy to, że pieję z zachwytu, już zresztą o tym
              > pisałam.

Własnie to samo miałam na myśli. Bez spazmów zachwytu, ale wersja jak
              najbardziej do przyjęcia. Zreszta wiadomo, ze singiel musi sie podobać szerszej
              publiczności niż inne kawałki na tej płytce, więc sądzę, że pozostałe będą
              bardziej bezkompromisowe
    • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 18.12.03, 16:42
      idol.interia.pl/ankieta?kategoria=136&ankieta=4537
      A tu cieszące oko wyniki :)))
      • agata_edziecko Re: Mały apel - idolowcy :) 18.12.03, 16:45
        tylko co to znaczy... eee, pewnie jakaś histeria zbiorowa.
        • aguszak Re: Mały apel - idolowcy :) 18.12.03, 16:55
          agata_edziecko napisała:

> tylko co to znaczy... eee, pewnie jakaś histeria zbiorowa.

Wbrew pozorom pełan luzik, eagato ;)
          • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 18.12.03, 17:05
            noooo, to pięknie! :)))
            oby tak dalej :)))
      • Gość: Anika Re: Mały apel - idolowcy :) IP: 195.117.187.* 18.12.03, 17:12
        Wydaje mi sie, ze tytulowy apel zadzialal:). Chyba ludzie glosujacy wczesniej
        na Michala czy Adama stwierdzili, ze nie mozna dopuscic do wygranej Moniki lub
        Pawla. Moze tez widzowie ktorzy wzesniej nie byli za Kuba powoli sie do niego
        przekonuja - w koncu nie jest on osoba ktora wbiega na scene, robi show i
        wywraca swiat do gory nogami, w jego wykonania trzeba sie wsluchac i je po
        prostu poczuc. Zbiorowa histeria bylaby gdyby Kuba z dnia na dzien mial 70%:).
        W kazdym razie ofkors trzymam kciuki:).

Swoja droga niedlugo czeka mnie robienie ankiety, chyba wezme sie za
        temat "masowa popularnosc wykonawcow niszowych" bo to naprawde interesujaca
        sprawa:).
        • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 18.12.03, 17:55
          Prawda zawsze wyjdzie na jaw.;)))

Kuba od początku był sobą, nikogo nie udawał i zawsze robił wszystko po
          swojemu, bez zbędnego stroszenia piórek. W dodatku nigdy nie łasił się ani do
          widzów, ani do jury. Na początku pewnie nie rzucał się tak bardzo w oczy, ale
          teraz zostały już tylko trzy osoby i wreszcie wyraźnie widać kto z nich jest
          naprawdę interesujący, a kto pozornie barwny, ale sztucznie wykreowany.

W poprzedniej edycji byłam wściekła, że Kuba nie wszedł do finału, ale taraz
          myślę, że właściwie dobrze się stało. Kuba dorósł, zdał sobie spokojnie maturę,
          no i tu nie ma konkurenta w postaci innego rockmana (wtedy był przecież
          Krzysiek).

• bigrock Re: Mały apel - idolowcy :) 18.12.03, 18:03
          A ja bardzo Was prosze drogie panie, abyscie nie dorabialy do popularnosci Kuby
          jakichs chorych ideologii :-).

"Masowa popularnosc wykonawcow niszowych" - dobre sobie :-). Albo ktos
          jest 'masowo popularny' albo 'niszowy', nie mozna byc obojgiem naraz, bo to tak
          jakby byc jednoczesnie bialym i czarnym. Mozna powiedziec, ze ktos byl niszowy
          i stal sie popularny, ale 'popularny niszowy artysta' to jakis jezykowy
          potworek :-).

Na dobra sprawe jedyne co mozemy na pewno okreslic to to czy dany wykonawca
          schlebia masowym gustom glosujacej publiki czy nie. Okreslenie tego jest
          mozliwe na podstawie dobieranego repertuaru, zachowania i wizerunku scenicznego
          oraz zachowania poza scena. Z trojki, ktora pozostala w programie, masowym
          gustom najbardziej schlebia Kowalczyk, pod kazdym wzgledem, stad jego duza
          popularnosc. Brodka i Kesy to inna para kaloszy. Kesy to indywidualista, ktory
          o ile repertuar dobiera wlasnie pod masowe gusta, o tyle nigdy nie robi nic pod
          jury, wrecz przeciwnie, zdolal takze 'wyhodowac' sobie intrygujacy wizerunek
          sceniczny i pozasceniczny, jest w nim cos co pociaga rzesze glosujacych na
          niego kobiet, ktore oczywiscie zaprzeczaja tak prostemu wytlumaczeniu fenomenu
          Kesego. Stad te rozne ideologie ;-).
          • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 18.12.03, 18:13
            > Kesy to indywidualista, ktory (...)
            > repertuar dobiera wlasnie pod masowe gusta,

biguś:) - jak to pod masowe gusta - czyżby stare Deep Purple było obecnie na
            topie? Bo to właśnie Kuba śpiewał w fazie klubowej, kiedy to jeszcze
            samodzielnie mógł decydować o repertuarze. Pamiętaj, że np. Michał śpiewał
            wówczas The Calling - to dopiero było zagranie pod publiczkę.:)
            A teraz Kuba śpiewa to, co śpiewa, bo widocznie nic innego nie ma na liście.
            Zresztą uważam, że i tak zazwyczaj wybiera kawałki najlepsze z możliwych.:)))
          • Gość: Anika Re: Mały apel - idolowcy :) IP: 195.117.187.* 18.12.03, 18:45
            Dodam tylko, ze "masowa popularnosc wykonawcow niszowych" to nie moj wymysl,
            tylko jeden z tematow jaki mam do wyboru. Ja rozumiem przez to wykonawce
            grajacego muzyke niekomercyjna, ktory zyskuje aplauz wsrod wiekszej publiki.
            Ale moge sie mylic..

Nie wydaje mi sie zeby Kuba repertuar dobieral pod masowe gusta, na tle
            piosenek spiewanych przez innych uczestnikow programu wypada bardzo pozytywnie.
    • Gość: tokyo Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 17:16
      Przeglądałam sobie komenatrze, m/in. "Kubowe". No i czytam, a tu taki tekscik:
      "Pewna mała:))) /17.12.2003 17:59/ Jak zaśpiewa w niedziele "Pretty woman" to
      padniecie z wrazenia!!!On super to spiewa i WYGRA IDOLA!!!"
      Czyżby Pretty Woman ?:P
      • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 18.12.03, 17:57
        Ja też już gdzieś kiedyś czytałam, że to jego popisowy numer. :)))
        Zobaczymy. :)
      • aguszak Że niby Kuba zaśpiewa piosenkę Roya Orbisona? n/tx 19.12.03, 09:52

> Przeglądałam sobie komenatrze, m/in. "Kubowe". No i czytam, a tu taki tekscik:
        > "Pewna mała:))) /17.12.2003 17:59/ Jak zaśpiewa w niedziele "Pretty woman"
        to
        >
        > padniecie z wrazenia!!!On super to spiewa i WYGRA IDOLA!!!"
        > Czyżby Pretty Woman ?:P
        • Gość: tokyo Re: Że niby Kuba zaśpiewa piosenkę Roya Orbisona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:43
          Hehe nom, niby... ;)
    • Gość: nosek Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.03, 23:39
      Ani myślę. Już gorszego przeciętniaka od Kuby nie było w idolu, nuda nuda,i
      jeszcze raz nuda, widziałam pełno takich i lepszych wokalistów kiedy jako
      młoda siksa chadzałam na koncerty rockowe z serii 'szczypiorek'. Co z tego że
      jest sobą skoro jest nijaki, bezbarwny, smętny i przewidywalny. Watpię zeby
      miał coś muzycznie do powiedzenia jako wokalista. Jest tylko zbuntowanym
      małolatem jakich wielu, który nabił sobie w głowę że ma dla nas jakis message.
      Za parę lat mu przejdzie, oby!
      • Gość: tośka Re: Mały apel - idolowcy :) IP: *.chello.pl 19.12.03, 00:19
        jasne
        nie ma to jak beczący niczym koza i podskakujący jak pajac Kowalczyk, ubrany w
        seksowną, prześwitującą szyfonową bluzeczkę albo tęczowe spodnie
        :-)
      • myshen82 Re: Mały apel - idolowcy :) 19.12.03, 15:50
        ten spor jest troche jalowy jako ze de gustibus i tak dalej.
        Ja mysle ze Kuba najbardziej by sobie zaszkodzil gdyby chcial sie na sile
        zmieniac i robic cos pod publiczke... teraz jest wiarygodny, bo jest naturalny.
    • Gość: ela ZWARIOWAŁAŚ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 11:19
      niecierpię tego nijakiego gościa. Takich jak on jest w naszym kraju setki
      tysięcy.
      • Gość: Kosa Re: Odbilo Wam! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.03, 15:24
        Odbilo Wam!
        Wszystko normalnie, wg. klasycznych polskich standartow, jest bohater, jest
        czarny charakter i wszystko jasne, wiadomo kogo trzeba skopac(wszystko robi
        beznadziejnie: nie ma sluchu, ma wytrzeszcz oczu, fatalnie po pedalsku sie rusza
        ...itd.itp.)no a bohater wiadomo ideal, (spiewa genialnie i coraz lepiej, nie
        rusza sie ale to doskonale, raz ma oczy zamkniete, raz otwarte ale zawsze tak
        jakbyscie chcieli, komus przypomina syna...).Proponuje "ladowanie", jest to
        konkurs mlodych talentow, a nie jakas ideologiczna krucjata, chwalcie swego,
        ale nie kopcie rywala! Jestescie tak przejeci, jak byscie byli, rodzicami lub
        sponsorami uczestnikow. Przesylacie sobie pliki z dokonaniami ulubionych
        bohaterow idola ,czy naprawde w czasie wolnym nie macie czego sluchac?
        Lubicie rock? Sluchajcie kanonu rocka, lata 60,70 w mniejszej czesci lata
        pozniejsze i mam nadzieje ,ze przekonacie sie sami, ze taka rewolucyjna postawa
        Waszego mlodego przeciez jeszcze bohatera, ktory wszystko zmienia i tnie jak
        gilotyna francuska, najwieksze hity, dla mnie nie jest wlasciwa.
        Mnie nie przeszkadza profesjonalizm Pawla, ktory w moich oczach przerasta
        reszte o glowe! Jego wykonanie"I dont want to miss a thing" ballady Aerosmith
        bylo znakomitym pokazem, mozliwosci dramatycznych tego utalentowanego wykonawcy
        i sadze, ze gdyby Tyler to slyszal z pewnoscia sprawiloby mu to wielka radosc.
        Natomiast nie chcialbym byc w skorze Kuby, gdyby jego propozycji sluchali
        czlonkowie grup Omega ,RHCP ,AB, RStones, Free, Nena...Czy On w ogole lubi,
        ktoregos z tych wykonawcow, czy ich chociaz szanuje? Dla mnie jest za mlody i o
        wiele malo osiagnal, zeby porywac sie na takie eksperymenty.
        Na koniec, Pawel chociaz lepszy, na pewno przegra, ta cala kampania zrobi swoje.
        Czy Kuba pokona Monike, o tym zadecyduja niedzielne wystepy.
        Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: tokyo Re: Odbilo Wam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 15:44
          Hahaha! No jasne. My się ekscytujemy, a sama tracisz tyle czasu na jakieś
          dziwne moralizatorstwo. Ale broń sobie Pawła, Moniki, nic nas to nie obchodzi ;)
          Tylko nie gadaj bzdur. Skąd Ty możesz wiedziec czego my słuchamy? Według mnie
          najgorsza jest taka postawa, że "ja słucham tylko starej dobrej muzy a reszta
          to gówno i komercha". No sorry, ja chcę porpstu poznawać jak najwięcej muzyki (
          coś Ci przeszkadza? ) Nie znaczy to jednak, że słucham tylko i wyłacznie Homów,
          Flint, Pakulaków itp. BOSH...
        • Gość: batuszka Re: Odbilo Wam! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 16:21
          > Wszystko normalnie, wg. klasycznych polskich standartow, jest bohater, jest
          > czarny charakter i wszystko jasne, wiadomo kogo trzeba skopac(wszystko robi
          > beznadziejnie: nie ma sluchu, ma wytrzeszcz oczu, fatalnie po pedalsku sie
          rusz
          > a
          > ...itd.itp.)no a bohater wiadomo ideal, (spiewa genialnie i coraz lepiej, nie
          > rusza sie ale to doskonale, raz ma oczy zamkniete, raz otwarte ale zawsze tak
          > jakbyscie chcieli, komus przypomina syna...).

ale na początku to Kuba był ten zły - nie wnioskuję tego po opiniach na tym
          forum, ale np. na forum idola.. To niby przez niego wyleciały inne talenty, to
          on zamyka oczy i leje na publiczność, to on się nie nadaje... A Paweł był
          objawieniem, wychwalanym pod niebiosa. Niestety mówienie o kimś w etapie
          klubowym o tym, ze jest pewnym zwyciezca było moim zdaniem zdecydowanie na
          wyrost, bo w fianle zamiast sie rozwijac, pokazywac coraz to nowe rzeczy, Paweł
          uznał, ze jest tak świetny, ze już bardziej być nie można i stał w miejscu. I
          zapewne stad ta zmiana nastrojów (choć moim faworytem od początku był Kuba).

>Jego wykonanie"I dont want to miss a thing" ballady Aerosmith
          > bylo znakomitym pokazem, mozliwosci dramatycznych tego utalentowanego
          wykonawcy
          > i sadze, ze gdyby Tyler to slyszal z pewnoscia sprawiloby mu to wielka radosc.

ale ciekawe, czy Steve cieszyłby się z takim zmasakrowaniem utwóru jeśli chodzi
          o tekst - tym bardziej, ze piosenka jest dość znana.

> Natomiast nie chcialbym byc w skorze Kuby, gdyby jego propozycji sluchali
          > czlonkowie grup Omega ,RHCP ,AB, RStones, Free, Nena...

Już jeden zespół wziął sie za wykonanie 99 Balonów i jakoś Nena im krzywy nie
          zrobiła. Podobnie z Omegą, która skowerował Kazik. Nie wiem, o co chodzi z AB i
          Free - bo o ile pamietam Kuba nie wykonywał utwóry takowych kapel.

>Dla mnie jest za mlody i o
          > wiele malo osiagnal, zeby porywac sie na takie eksperymenty.

Nie sądzę, aby za parę lat, jako znany i kochany wykonawca nie bedzie miał
          ochotę wykonywać cudze utwory, bo będzie miał swój własny ciekawey repertuar. A
          co do eksperymentów - może się to podobać, albo i nie - niektórzy wolą coś
          nowatorskiego, inni stare, dobre... Ale czy eksperymenty świadczą o braku
          szacunku? Moim zdaniem bardziej o tym świadczy nienauczenie się tekstu.
          • Gość: Kosa Re: Odbilo Wam! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.03, 22:20
            Już jeden zespół wziął sie za wykonanie 99 Balonów i jakoś Nena im krzywy nie
            > zrobiła. Podobnie z Omegą, która skowerował Kazik.

Droga Batuszko! Slyszalas wykonanie Kazika, kopia oryginalnego aranzu zespolu
            omega, mysle ,ze chcial oddac hold zespolowi.Kazik potrafi byc przesmiewca, ale
            robi to w swoich utworach na wlasny rachunek.

Nie wiem, o co chodzi z AB i
            >
            Przepraszam moja pomylka, nie Artur Brown, tylko James Brown.

> Free - bo o ile pamietam Kuba nie wykonywał utwóry takowych kapel.

A kto spiewal kultowy utwor zespolu Free "all right now"? Czyzbym cos pokrecil?
            Jestem tylko sympatykiem tego programu a nie czyims szalikowcem, ale chyba mam
            racje?
            W ogole to tak dyskutujmy, klocmy sie, siebie atakujmy na argumenty oczywiscie
            a w stosunku do mlodych artystow, wiecej sympatii, ja tez Kube lubie ma
            potencjal pisalem o tym nieraz ale niech zwycieza lepszy!
            Pozdrawiam.
            >
        • Gość: Anika Re: Odbilo Wam! IP: 195.117.187.* 19.12.03, 16:23
          Krytykujesz Kube i wynosisz pod niebiosa Pawla, ktory moim skromnym zdaniem
          nie ma sluchaczowi nic ciekawego do zaoferowania. Moge policzyc na palcach
          jednej reki jego naprawde dobre wykonania, nie przeslonione samozachwytem.

Co do naszej wymiany opini na temat programu - zawsze wydawalo mi sie, ze
          jesli jakis zespol, piosenka, wykonawca, film, ksiazka itp. komus sie podoba
          lub wrecz przeciwnie, to jest to solidna podstawa do dyskusji z drugim
          czlowiekiem. To chyba raczej normalne...Poza tym nie wszystko jest czarne albo
          biale. To, ze interesujemy sie Idolem nie znaczy, ze nie sluchamy muzyki z lat
          60 i 70, to, ze podoba nam sie jakis uczestnik a inny raczej nie bardzo, nie
          znaczy, ze tworzymy podzial na bohatera i antybohatera.
        • Gość: tośka Re: Odbilo Wam! IP: *.chello.pl 19.12.03, 17:16
          > Lubicie rock? Sluchajcie kanonu rocka, lata 60,70 w mniejszej czesci lata
          > pozniejsze i mam nadzieje ,ze przekonacie sie sami, ze taka rewolucyjna
          postawa
          > Waszego mlodego przeciez jeszcze bohatera, ktory wszystko zmienia i tnie jak
          > gilotyna francuska, najwieksze hity, dla mnie nie jest wlasciwa.

Kosa, wyobraź sobie, że nie wszyscy są takimi ortodoksami jak Ty, a Twoje
          poglądy wcale nie są jedynymi słusznymi.:)
          Poza tym tak się składa, że akurat Kuba jak najbardziej podziela Twój szacunek
          do kanonów rocka i doskonale je zna. A to, że interpretuje je po swojemu,
          świadczy tylko o jego kreatywności i sporym potencjale. Chyba nie wymagasz od
          niego, żeby kopiował takich tytanów jak np. Jagger (skoro już o nim mowa)?
          Gdyby było tak, jak mówisz, muzyka stałaby w miejscu, albo już dawno umarła
          śmiercią naturalną. Na szczęście jest inaczej. :)))
          pozdr.
          • Gość: Stara Re: Odbilo Wam! IP: *.energis.pl 19.12.03, 20:09
            Ale Was Kosa wkurzyła, mnie zresztą też. Nic na to nie poradzę, że podoba mi
            się ten chłopak i widzę w nim duży potencjał (na razie wokalno-
            interpretacyjny), oby mógł go rozwijać. Na pewno nie nastąpi to za przysłowiowe
            5 minut, ale wierzę, że da radę. Jest jeden podstawowy warunek - musi znaleźć
            kogoś, kto mu pomoże w tworzeniu muzy i tekstów, chyba, że sam to potrafi (tego
            nie wiem). W przeciwnym wypadku przepadnie z kretesem tak jak jego idolowi
            poprzednicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka