Dodaj do ulubionych

Warszawa - programiści

IP: *.inbook.pl 13.01.04, 17:01
Witam!
Jeżeli znajdą się tutaj jacyś programiści to bardzo proszę podać mniej więcej
ile zarabiają.
Chodzi mi o branżę internetową, multimedia.
A jeśli dodatkowo dostają od firmy jakieś gadżety to również niech napiszą o
tym:-)
Ja jestem z poza Warszawy więc dlatego pytam:-)
Dzięki z góry i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: A.S. Re: Warszawa - programiści IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.04, 22:25
      Wszystko zależy od firmy w której będziesz miał mozliwość się zatrudnić.
      Pojęcie "programista" jest też bardzo ogólnikowe i wieloznaczne. Możesz znać
      kilka języków a idziesz do firmy i okaże się, że oni potrzebują akurat
      człowieka ze znajomością czego Ty dobrze nie potrafisz. Rozpiętość wynagrodzeń
      jest bardzo duża od ok 2 do 10 tys zł ( a może i więcej). Rozeznanie musisz
      zrobić na podstawie własnej wyceny posiadanych wiadomości i doświadczenia oraz
      informacji ile w danej firmie rzeczywiści płacą. Niektóre małe firmy, poza
      płacą podstawową oferowały róznego rodzaju prace jako "prace zlecone" na umowę
      o dzieło. Teraz to się trochę ograniczyło. Inne małe firmy starają się w różny
      sposób kombinować z wynagrodzeniem ale z takimi nie warto się zadawac
      (oficjalnie małe pobory a reszta do ręki).Tutaj mam raczej przykre
      doświadczenia.
      Wystawiając fakturę za wykonane usługi na rzecz innej firmy (np. serwis itp.)
      stawki godzinowe wahają się w przedziale 150 - 450 zł za godz. pracy
      specjalisty z danej fimy. Oczywiście tyle nie dostaniesz bo są podatki, składki
      i zysk firmy z twojej pracy. Wraz z wysokością poborów rosną w stosunku do
      pracownika wymagania dyspozycyjności. Bardzo często 8-mio godz. dzień pracy
      trwa od godz 8 rano do 22 wieczorem przez 5 dni w tygodniu. Bo jest pilny temat
      do zrobienia.
      Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka