Dodaj do ulubionych

Samsung - młodszy tester oprogramowania digital tv

24.02.10, 13:54
Witam,

Jutro czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko młodszego testera. Z
tego co czytałem opnie o tej firmie są rożne. Czy ktoś może jest wstanie
powiedzieć jakie są zarobki na to stanowisko ? I ewentualnie czego można się
spodziewać na rozmowie bo przez tel. zostałem poinformowany, że maglują 1,5h
:).Byłbym bardzo wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: *.chello.pl 05.03.10, 21:10
      i jak poszlo?udalo sie?trudna rozmowa?
    • Gość: butcher Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: 109.243.213.* 18.03.10, 17:04
      Napisz jak ta rozmowa wyglądała i co tam robiłeś, ja mam za tydzień taką rozmowę
      i jestem ciekaw co i jak. Może ktoś inny już miał taką rozmowę i chciałby się
      wypowiedzieć? Z góry dziaki!
      • Gość: mrówka Z Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: 109.243.198.* 19.03.10, 23:01
        Rzucają cię na głęboką wodę , jeżeli nie znasz angielskiego toniesz.
        Rozmowy wyglądają różnie akurat na to stanowisko pytają czy umiesz obsługiwać pilota do telewizora ;) Przykładowe pytania
        Na ile ofert pracy odpowiedziałeś , czy masz Digital TV at Home , Ile chcesz zarabiać , podaj widełki . Jakie wcześniej rodzaje umów o prace miałeś . Jaka jest twoja praca marzeń. Dlaczego wybrałeś tą firmę. Wymień poprzednie miejsca pracy i czym dokładnie się zajmowałeś. Posiadane certyfikaty językowe i dyplomy . Jaka jest twoja dyspozycyjnosc i od kiedy możesz zacząć , co robisz na codzień.
        • Gość: butcher Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: 94.254.192.* 30.03.10, 20:56
          Dzięki mrówka Z, niestety nie przeszedłem 1 etapu w firmie pośredniczącej w
          której masz też pół na pół polsko-angielska rozmowe o twoich kwalifikacjach,
          doświadczeniu zawodowym etc., dodatkowo miałem test z Excela (5
          nieskomplikowanych pytań), trudno, nie trudno, nie przeszedłem. Fakt jest taki
          że trzeba szlifować język i się nie jąkać przy odpowiedziach po angielsku :) Pozdr
    • Gość: krol Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: *.as.kn.pl 29.08.10, 17:35
      Dajcie sobie spokój z firmą Samsung. Byłem u nich na rozmowie, jakaś
      żenada. Płacą 1800zł brutto na stanowisku testera oprogramowania w
      warszawie... Rozmowę miałem z trzema idiotkami i jakimś skośnookim.
      Szczęście ze mnie nie przyjeli... teraz zarabiam dwa razy więcej i mam
      gdzieś tą śmieciową firmę.
      • Gość: pracus Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 13:00
        pracowalem u nich dajcie sobie z nia spokoj placa wszy - i jak poprzedni przedmowca wspomnial pracuje tam banda debili nie warto wogole z nimi wchodzic w kontakt strata czasu i pieniedzy - omijajcie samsunga z DAAAAALEKAAAA
        • Gość: krol Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: 90.156.52.* 21.11.10, 11:52
          Tylko utwierdziłeś mnie w przekonaniu że to że się nie dostałem tam było wygranym losem na loterii. Żenada a nie firma.
        • Gość: gość Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: 79.162.121.* 12.09.11, 22:33
          a jak wygląda praca testera?
    • Gość: pZn Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.11, 21:11
      Tyy i jak ta rozmowa? :D
      Ja aplikowałem tam narazie swoje podanie ^^
    • Gość: zelq Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: *.play-internet.pl 12.12.11, 13:09
      Hej, a może osoby które ubiegały się w Samsungu o pracę (nie tylko na tym stanowisku), albo tam pracowały, opiszą swoje doświadczenia? Tylko proszę, podajcie konkrety (że np. 1800 brutto dla młodszego testera, o atmosferze, możliwości rozwoju - albo i nie, ile płacą na wyższych stanowiskach...), a unikanie totalnie ogólnikowych sformułowań typu "żenada" - bo nie mam jak zgadnąć co ma na myśli autor. Chodzi o niekompetencję, nieuprzejmość, godziny pracy, płacę, uczciwość? O co konkretnie?

Pytam, bo Samsung ma spore centrum w Warszawie i prowadzi kampanię wizerunkową w mediach (np. www.ekonomia24.pl/artykul/295866,767029-Firmy-technologiczne-inwestuja-w-polskich-studentow.html?p=1 ). Jeśli od młodszego testera (1800 brutto) wymaga się więcej niż od robotnika niewykwalifikowanego, to faktycznie cokolwiek żenujące. A może młodszy tester tylko klika w kolejności spisanej w instrukcji i zapisuje wynik jak robocik? Wtedy płaca by się zgadzała.

To jak, to wszystko to pic na wodę? Tylko konkrety pliiiiiiis!!
      • Gość: tester Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: 212.160.172.* 16.05.12, 16:37
        praca to trochę tzw klikologia stosowanana. Nie wymaga większego wysiłku:) Atmosfera świetna. Ludzie pomocni:) Co do wypłaty to kwota się zgadza ale do tego dochodzą dodatki + nadgodziny które oczywiście są płatne. polecam:)
        • Gość: mich Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.07.12, 07:59
          witam,
          Jak konkretnie wygląda rozmowa na młodszego testera oprogramowania, Czy jest jakiś test, czy po polsku bądź angielsku itp
          • mcherub Re: Samsung - młodszy tester oprogramowania digit 17.07.12, 13:14
            Najpierw jest test do rozwiązania , następnie rozmowa po polsku a na końcu rozmowa po angielsku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka