Dodaj do ulubionych

PriceWaterhouseCoopers

IP: 134.146.212.* 08.03.04, 14:26
Czy ktoś rekrutował się do tej firmy?Ja własnie dostałem informację
odmowną.przeszedłem testy pisemne, angielski, mam 5 lat doświadczenia w dwóch
dużych firmach, pracuje na stanowisku młodszego analityka biznesowego i po
rozmowie okazało się, że nie spełniłem jakiś ich tam kryteriów.tylko nikt nie
chce mi powiedziec jakich w tych ich głupim dziale HR.zastanawiam sie kogo
oni tam przyjmują?Bo to była rekrutacja dla absolwentów a od absolwentów
chyba nie wymaga się 10 lat badania sprawozdań finansowych?a może się mylę?
czuję się czasem jak idiota po tych rozmowach kwalifikacyjnych.ale moja
przyszłość to chyba moja własna firma coś mi sie wydaje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Była-Ernstka Re: PriceWaterhouseCoopers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 18:25
      Pewnie tacy sami porąbańcy jak Ernst & Young, gdzie najpierw wyrzucają
      doświadczonych audytorów, żeby nie musieć dać im podwyżki, a potem oferują
      8 tys. złotych za zwerbowanie audytora. Mnie już nic nie zdoła zadziwić.
      • Gość: Lider pojutrza Re: PriceWaterhouseCoopers IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 08.03.04, 23:32
        A moze Ty kolego po prostu za cienki byles? Poza tym jak to - absolwent i 5 lat
        dosciadczenia? Miales rownolegle czas na zdobywanie gruntownej wiedzy i owego
        doswiadczenia? Czy tez startowales z absolwentami bedac samemu 5 lat po
        studiach? Tak czy inaczej - przyszlo Ci kiedys do glowy, ze problem
        niekoniecznie tkwi w firmie?
        Pzdr.
        • Gość: zdzwiony Re: PriceWaterhouseCoopers IP: 134.146.212.* 09.03.04, 10:02
          nie wiesz, że wiedzę zdobywa się w pracy??a to co masz na studiach to ględzenie
          od rzeczy i zero praktycznych zastosowań...ale kasę biorą niezłą za to
          pitulenie..
      • Gość: zdzwiony Re: PriceWaterhouseCoopers IP: 134.146.212.* 09.03.04, 10:00
        o widzę, że to powszechna praktyka wywalanie starych audytorów :) Nie tylko
        ernst w tym bryluje....a później się dziwią, że za 5-10 lat nie widzę siebie w
        ich firmie.ja sam wyprzedzam ich działania bo sam się zwalniam i nie muszą mnie
        wyrzucać :)
    • paw_dady Re: PriceWaterhouseCoopers 09.03.04, 00:21
      Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> Czy ktoś rekrutował się do tej firmy?Ja własnie dostałem informację
      > odmowną.przeszedłem testy pisemne, angielski, mam 5 lat doświadczenia w dwóch
      > dużych firmach, pracuje na stanowisku młodszego analityka biznesowego

Po 5 latach jestes junior busem?!!! to juz odpowiada czemu cie uwalili.

> i po
      > rozmowie okazało się, że nie spełniłem jakiś ich tam kryteriów.tylko nikt nie
      > chce mi powiedziec jakich w tych ich głupim dziale HR.zastanawiam sie kogo
      > oni tam przyjmują?

wszystkich poza ludzmi z Shella ;)
      • Gość: zdziwiony Re: PriceWaterhouseCoopers IP: 134.146.212.* 09.03.04, 10:24
        Junior busem jestem 1,5 roku więc już mi wystarczy ;) wcześniej informatyka w
        ubezpieczeniach, to była czysta kasa ale przyszła recesja i kasa zaczęła się
        kończyć ;) i te wieczne pytania czemu na umowę zlecenie w ubezpieczeniach....
        dla kasy, firmom zewnętrznym płacą dużo więcej za to samo niż pracownikom
        etatowym.... firmie 5000 zł za miesiąc usługi a pracownikowi 1500 zł... to jest
        oszczędność kosztów i outsourcing :) cóż to za piękny kraj ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka