Dodaj do ulubionych

AGENCJA REKLAMOWA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 22:24
Chcę założyć agęcję reklamową. Konkurencja jest ogromna, ale każda agęcja
jakoś żyje. Ja sama znam kilka programów graficznych. Mam pytanie, czy bardzo
trudno jest znaleść zleceniodawców?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: 83.144.69.* 31.03.04, 23:16
      A może szukasz copywritera?
      • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 10:04
        Jak otworzę agęcję to napewno znajdą się oferty pracy
    • Gość: mbucz Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.polcom.net 01.04.04, 03:07
      Nie chcę mi się długo rozwodzić o tej porze nocy, więc powiem tylko tyle:
      znajomość kilku programów graficznych (nawet dogłębna) ma mało wspólnego z
      agencją reklamową. Mam nadzieję, że to nie jest twój jedyny atut, bo inaczej
      raczej nie widzę szans na powodzenie. Pozdrawiam.
      • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 10:02
        Moje pytanie brzmiało trochę inaczej (czy trudno znaleść zleceniodawców?)
        Kwalifikacje zawodowe napewno się przydadzą w tej branży, to już wiem.
        • Gość: BlueBerry Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:54
          znajmosc programow graficznych to bardziej podstawa do tego by zostac
          freelancerem niz wlascicielem agencji. choc to tez niezly poczatek drogi.
          agencja reklamowa to informacja dla potencjalnych klientow ze bedziesz
          rozwiazywac ich wszelkie problemy. od hasla i projektu ulotki, przez plakat i
          folder, wyprodukowanie pos-ow, skomplikowanego standu, po nowa strategie,
          wprowadzenie produktu na rynek czy cala kampanie image'owa. jesli jestes w
          stanie to zapenic sama lub zatrudnic ludzi ktorzy to beda umieli, to jestes
          gotowa by zakladac agencje reklamowa.
          jesli nie jestes to zaczynasz od tz. uslug graficznych czyli malych robot za
          mniejsze lub wieksze pieniadze. powoli, im zlecen jest wiecej, mozesz
          rozszerzac swoja dzialanosc i zatrudniac ludzi. tak w potwornie telegraficznym
          skrocie.
          a co do zleceniodawcow. im mozesz zaproponowac wiecej tym masz wieksze szanse
          by znalesc firmy ktore chca korzystac z twoich uslug. im jestes lepsza tym masz
          wieksze szanse by stawac do przetargow i je wygrywac. jesli wiecej masz
          znajomosci to wiecej bedziesz dostawac zlecen (nawet jesli jestes srednia). im
          jestes tansza, tym wieksza masz szanse na zlecenia (ale to czesto wiaze sie z
          niska jakoscia, wspolpraca z nieciekawymi klientami i bardziej btl niz atl).
          jesli nigdy nie pracowalas w agencji reklamowej to nie wroze ci powodzenia,
          chyba ze na wspolnika znajdziesz kogos kto pracowal - najlepiej dobrego
          accounta ze znajmoscia new businessu.
          i to tyle w wielkim uproszczeniu
          • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 12:48
            Pracowałam w agęcji reklamowej i w dużym wydawnictwie, ale tylko jako pracownik
            (grafik). Znam ludzi na różnych stanowiskach (średnich i wysokich szczeblach).
            Jestem operatywna, łatwo nawiązuję kontakty, ale ciężko mi prosić znane mi
            osoby o zlecenia i tu chyba głównie zaczyna się mój problem. Dzięki za
            wskazówki, napewno są cenne
            • omango Re: AGENCJA REKLAMOWA 01.04.04, 12:53
              to powiedz jak (chociaz na poczatku kiedy jeszcze nie jestes znana na rynku)
              chcesz pozyskiwac klientow ??
    • joolanta Re: AGENCJA REKLAMOWA 01.04.04, 11:44
      to zależy o dCiebie, jakie masz uklady, znajomości itp.
      • Gość: gość Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.itpp.pl 01.04.04, 13:14
        Jak będziesz zakładać "agęcje" to "napewno" nie znajdziesz ani jednego
        klienta...
        • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 15:49
          Dzięki za słowa krytyki, wiem że początki są trudne, ale nie będę chowała głowy
          w piasek. Narazie tylko myślę o założeniu agencji, ale w tej chwili każdy
          pomysł jest dla mnie ważny i uważam że jak zacznę wdrażać swoje doświadczenie i
          pomysły na rynek to możesz się ciężko zdziwić, że taka osoba jak ja też
          osiągnie sukces.
          • Gość: mbucz Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.first.waw.pl 01.04.04, 15:59
            Z doświadczeniem czy bez, o to chodzi aby wchodzić oknem, gdy wywalają
            drzwiami, więc próbuj i życzę powodzenia. Z tak pozytywnym nastawieniem jak
            twoje może się udać!
            • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 16:09
              Dzieki za słowa otuchy i wiary w siebie, tego mi też potrzeba
    • hotline Re: AGENCJA REKLAMOWA 03.04.04, 20:31
      witaj, rozumiem, że chodzi Ci o BTL, przynajmniej na początek;)
      Możemy na privie porozmawiać?
      • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 22:17
        Oczywiście taka osoba jest niezbędna w dobrej firmie. Podaj swój e-mail.
        Pozdrawiam
        • hotline Re: AGENCJA REKLAMOWA 03.04.04, 23:27
          hotline@gazeta.pl
          niezbyt wyszukany, samo jakoś tak naszło:)
        • hotline Re: AGENCJA REKLAMOWA 04.04.04, 22:28
          Weroniko, ale ja odnośnie Twojego pytania w tytułowym poście. Czekam na maila.
    • Gość: MICHAL Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: 193.19.140.* 11.04.04, 14:43
      Witam serdecznie Weroniko.

Bardzo zainteresowalo mnie Twoje ogloszenie.
      Sam interesuje sie reklama, mam ostre pomysly i szukam kogos do polaczenia sil.
      Tak sie sklada, ze studiuje reklame (z dluzszymi lub krotszymi przerwami:)w Warszawie.
      Posiadam tez wlasne, spore, lokum w ktorym mozna by rozkrecic Agencje (reklamowa:)
      Skontaktuj sie ze mna jesli to wciaz aktualne brownsville@wp.pl

pozdrawiam....
      • Gość: dzien_dobry Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.chello.pl 12.04.04, 22:05
        a ja jestem grafikiem komputerowym i też myślałam o własnej agencji, tylko nie
        wyobrażam sobie szukania zleceń- za bardzo tkwię w świecie kreacji. może się
        skontaktujemy?

renia
        dzien_dobry@yahoo.com
        • Gość: Weronika Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 14:46
          Miło mi że jest zainteresowanie moim tematem, zaczynam bardziej wierzyć że
          naprawdę może się udać. Pozdrawiam wszystkich
          • lawok Re: AGENCJA REKLAMOWA 17.04.04, 18:08
            rady, ze strony osoby zajmującej się tzw. stroną handlową (bardzo ogólne) -
            mała agencja - małe budżety
            duże budżety - duże agencje (sieciowe) i najczęściej w przetargach
            zaczynając od zera musisz (musicie) przygotować się na drogę pod sporą górkę
            proponuję też pomyślec nad jakąś specjalizacją a następnie; przygotować ofertę
            i walczyć, walczyć, walczyć...
            pzdr
            A.
            ps
            w 1989 to było proste. (o:
    • Gość: student Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.akademiki.uni.torun.pl 17.04.04, 19:30
      a ja jestem studentem 4 roku politologii ze specjalizacja doradztwo polityczne
      i medialne. praktyki w agencjach public relations. tez mam juz kilka pomyslow.
      od pazdziernika zamieszkam w warszawie. greg1001@gazeta.pl
    • Gość: rafal-1909@wp.pl Re: AGENCJA REKLAMOWA IP: *.crowley.pl 19.04.04, 05:04
      Proponuje zrobic www projekt ja uczestnicze od kilku lat w badaniach rynku na
      temat reklam internetu polecam wyszukac taka firme i za grosze zrobic badanie
      rynku potem zarejestrowac działalnosc i działac proponuje umowe i szablon
      strony współpracuje z compi netem,idea,allegro,przerznymi agencjami
      nieruchomosci itp posiadam własne komisy i serwery ftp o pojemnosci 2 giga
      obecnie pracuje w warszawie kontakt rafal-1909@wp.pl prosze sie odezwac to cos
      moge podpowiedziec :)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka