Gość: ja IP: *.it.volvo.com / *.it.volvo.com 21.06.04, 15:05 Kochani, Bardzo proszę powiedzcie ile zarabia pracownik biurowy: specjalista ds. sprzedaży/ obsługi klienta; branża medyczna/ farmaceutyczna (ew. inne). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magggie Re: Ile zarabia spec.ds.sprzedaży/obsł. klienta IP: *.energis.pl 21.06.04, 16:36 Zależy gdzie pracuje. Zwykle handlowcy mają pensję podstawową + prowizja (premia) od wielkości sprzedaży. Wiem, że na takim stanowisku dość dobrze zarabia się w branży telekomunikacyjnej i IT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Ile zarabia spec.ds.sprzedaży/obsł. klienta IP: *.toya.net.pl 22.06.04, 16:56 Poza tym określenie specjalista ds. obsługi klienta też jest dosyć szerokie. W niektórych firmach jest to tożsame z pracą przedstawiciela handlowego w inych siedzienie cały dzień przy telefonie i sprzedawanie firmom jakiejś usługi (np. Panorama Firm Eniro)w jeszcze innych - w branży b2b chodzi o kontakty z managerami innych firm albo z VIPami - Private Banking. Na moje wyczucie to widełki mogą być od 800-900 PLN do 8k-12k PLN Brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ile zarabia spec.ds.sprzedaży/obsł. klienta IP: *.local.pl / 80.53.173.* 25.06.04, 11:07 Akurat przeglądałem lokalną prasę (południe polski) gdzie były zamieszczone dochody radnych. Jeden z nich z tytułu pracy w firmie Pfizer Polska (a wiec farmacja) jako przedstawiciel handlowy, zarobił w roku 2003 178 tysięcy złotych. Łatwo więc obliczyc ile wychodzi na miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś