Gość: piekny niesamowite jak wiele osób zainteresowało sie tym IP: 212.180.161.* 05.01.05, 12:27 wątkiem. Widać ze tamat aktualny i budzacy wiele emocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: niesamowite jak wiele osób zainteresowało sie IP: *.chello.pl 05.01.05, 19:27 temperatura dyskusji rośnie wprost proporcjonalnie do zaszczurzenia Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumoszka Re: niesamowite jak wiele osób zainteresowało sie IP: 217.153.142.* 11.01.05, 14:51 i będzie rosła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: niesamowite jak wiele osób zainteresowało sie IP: *.chello.pl 14.01.05, 04:11 Czas od słów przejść do czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: 62.233.197.* 19.01.05, 12:03 A ciekawe gdzie takie panisko jak Ty na wakacje jeździ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcący przyjechać Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:59 czy ty jesteś z innego gatunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.chello.pl 25.01.05, 18:26 To jeszcze nic ale SZPITAL BRÓDNOWSKI już prawie należy do.... Płocka co Wy na to ? i wiecie o ile mają większe pensje od starszych pracowników ?? o około 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIANKA Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.crowley.pl 01.02.05, 20:24 ZGADZAM SIĘ!!!! NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ MÓJ POTENCJALNY SZEF Z DUMĄ ZAZNACZYŁ ŻE Z WARSZWAY NIE JEST I ZGRYWAŁ WIELKIEGO PANA, RZYGAĆ MI SIĘ CHCIAŁO JAK NA NIEGO PATRZYŁAM, W TRAKCIE ROZMOWY WYSZŁO TEZ, ŻE MA BLADE POJĘCIE O TYM JAKA WARSZAWA JEST I CO SIĘ W NIEJ DZIEJE, WKURZA MNIE TO ŻE W WIĘKSZOŚCI NIE-WARSZAWIAK DECYDUJE O TYM CZY BĘDĘ PRACOWAĆ W FIRMIE CZY NIE- A MÓWIĘ TO JA- RODOWITA WARSZAWIANKA JESZCZE RAZ SIĘ ZGADZAM Z WARSZAWIAKIEM I MAŁO TEGO KUPA MOICH ZNAJOMYCH MA TAKIE SAMO ZDANIE JAK MY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polwarszawianka Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:38 Warszawiak, nie-Warszawiak, dla mnie to chooore co piszecie. I jak w tym kraju ma być lepiej... :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nono No i........co dalej?????????? IP: 217.153.142.* 02.02.05, 18:57 O co Tobie chodzi????????? Wyjasnisz do czego pijesz??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yesss Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: 217.153.70.* 03.02.05, 17:12 Zgadzam się w 100 %. Tak się stało, że mam aktualnie wpływ na to kogo zatrudniamy w naszej firmie i C.V. " dojazdów" idą do kosza :) Trzeba troszkę odchamić miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyleostowwjednymmi Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:28 Powiem tak - "Taki z Ciebie warszawiak ile masz bliskich na warszawskich cmentarzach" Dodam tylko że mieszkam w Szczecinie od dwóch lat i nikt mi nie wypomniał że jestem z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.aster.pl 06.02.05, 09:45 bo Szczecin kocha Warszawe i odwrotnie. Jestes Warszawiak i tego nie wiesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniak Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:23 Wy Warszawiacy nawet bez stanowiska jesteście wyniośli i chamscy, tylko dlatego, że urodziliście się w stolycy (też pragnę zaznaczyć, że na szczęście nie dotyczy to wszystkich stoliczan). Pod rozwagę kolesiu. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszpiotrek Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 09.02.05, 14:05 ja jestem z Wawy ale mam duzo kumpli spoza i w ogóle Was ( krzykaczów na przyjezdnych ) nie rozumiem; mamy wolny rynek i kropka zapewniam Was że zarówno wśród warszawiaków jak i osób spoza Wawy jest mniej wiecej tyle samo chamów i buraków; miejsce urodzenia nigdy nie decyduje o tym jakim jestes człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.chello.pl 13.02.05, 02:28 Bzdura. Człowiek ze wsi wyjdzie, wieś z człowieka nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd BZDURA - TO TYLKO TWOJE KOMPLEKSY SIE ODZYWAJA 09.02.05, 16:24 W Warszawie jest taki sam procent wynioslych co i w innych rejonach Polski. natomiast ty spowodu swoich komleksow doszukujeswz sie nieistniejacego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: BZDURA - TO TYLKO TWOJE KOMPLEKSY SIE ODZYWAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:22 Wy pseudowarszawiacy,czego sie tak jojczycie,co wam przeszkadza że ktoś robi wam konkurencję.Jeżeli uważacie że jesteście tacy dobrzy to wam nic nie zagraża. Zupełnie nie wiem z jakiego powodu uważacie się za lepszych.Najwięcej złych rzeczy jakie są udziałem naszego kraju dzieje się właśnie w Warszawie.Nie urodzenie w Warszawie nobilituje człowieka,a jego kultura dobre wychowanie i przede wszystkim uczciwość w całym tego słowa znaczeniu.Wszedzie na każdej szerokości geograficznej są chamy,bandyci oszuści a również dobrzy i pożądni ludzie.Takie cięte wypowiedzi i epitety pod adresem nic nie winnych ludzi,to wynik waszych kompleksów,frustracji, niedojrzałości emocjonalnej.Skorzystajcie z rady psychologów i psychiatrów.Taka agresja to już zapewne początek choroby psychicznej.Pamiętajcie nie oceniajcie ludzi po miejscu urodzenia - to bardzo złudne.Może w pałacu urodzić się kanalia.Zyczę Wam bardziej trafnych ocen i lepszego samopoczucia.Nie zdzierajcie się z nienawiści.Złość piękności szkodzi,dlatego w Warszawie coraz mniej ładnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: BZDURA - TO TYLKO TWOJE KOMPLEKSY SIE ODZYWAJ IP: *.chello.pl 14.02.05, 04:00 Te "złe rzeczy" to najczęściej przyjezdni. W Wawie wiocha rządzi. Cały parlament, rząd, ministerstwa, agencje rządowe i skoligacone z nimi "publiczno- prywatnym partnerstwem" spółki, i polskie i obce, to w ogromnej większości przyjezdni, całe klany, i te rodzinne i te z podwórka. Za nic kwalifikacje, ważne pochodzenie i plechy. Znam wielu przyjezdnych na wysokich stołkach i żaden z nich, powtarzam, ŻADEN nie zawdzięcza go swoim zdolnościom, lecz układom. Hołota rządzi i nadaje ton, dlatego nasze życie w Polsce jest takie byle jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziaczek Re: BZDURA - TO TYLKO TWOJE KOMPLEKSY SIE ODZYWAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:26 Przyjezdni w Warszawie ble, ble, ble... A może ludzie urodzeni w Warszawie zasługują na większe pensje, lepsze przywileje, większe zasiłki i inne pierdu pierdu dlatego, że urodzili się w stolycy?? Buhahahaha Może jakieś dodatkowe punkty za urodzenie?? Czemu nie?? Idzcie z tym wyżej:DDD Na całym świecie normalne są migracje ludu w celach zarobkowych, dlaczego Wy tegpo nie widzicie??? A może wprowadźmy wizy na wjazd do Warszawy, będzie je mozna otrzymać po zdaniu testu z inteligencji i kultury...śmiechu warte. Wiele jest w Polsce pięknych DUUŻYCH i CYWILIZOWANYCH miast, ale mieszkańcy żadnego nie wożą się tak jak Warszawiacy, przecież cała Polska o tym wie. I kto tu powinien mówić o chołocie... Chcecie więcej kultury??? Dajcie w końcu dobry przykład... Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych Warsawiaków:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: BZDURA - TO TYLKO TWOJE KOMPLEKSY SIE ODZYWAJ IP: *.chello.pl 15.02.05, 23:57 Nikt w Wawie nie ma nic przeciwko imigracji zarobkowej, tylko przeciw chamstwu, wiejskim narowom i nepotyzmowi przyjezdnych. A tak na marginesie, buziaczku, popracuj nad ortografią, to jeden z głównych wyróżników twoich ziomali. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_dyzma BUZIACZEK SPECU OD "CHOŁOTY" 16.02.05, 12:13 czy ty wiesz czym jest hołota (poprawna pisownia), skoro nawet nie wiesz jak poprawnie napisac ten wyraz?????? "Wiele jest w Polsce pięknych DUUŻYCH i CYWILIZOWANYCH miast, ale mieszkańcy żadnego nie wożą się tak jak Warszawiacy, przecież cała Polska o tym wie." A jak sie "wożą" warszawiacy????? Czy to znowu zaczynacie powtarzanie stereotypowych bredni bez pokrycia w rzeczywistości. Wiesz kiedys w Polsce uwazano ze wszystkiemu są winni Żydzi i wiekszość Polaków przypisywało im jakies przedziwne cechy. Teraz, mimo iz stereotyp Zyda wciaz żywy nad Wisłą, "warszawiak" powoli zaczyna zajmować miejsce Żyda z powodu braku tego drugiego na ziemi piastowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona iwona Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 16.02.05, 14:17 Mam już dosyć tego idiotycznego postu. Od długiego czasu przewija się on na forum praca. Przecież wystarczy być przeciętnie inteligentnym człowiekiem, aby nie widzieć sensu w czytaniu tego postu. Ludzie! Dajcie mu zginąć śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziaczek Dziękuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:53 ... Wam bardzo za wypomnienie mi tego karygodnego błędu ortograficznego (Wy pewnie ich nigdy nie popełniacie). Ale wracając do tematu radzę przeczytajcie sobie jeszcze raz wszystkie posty i pomyślcie jak może się poczuć normalny, kulturalny człowiek mieszkający akurat w Warszawie ale pochodzący jak to piszecie z prowincji (czyt. każdego innego miasta poza Warszawą). Czy nie mam trochę racji, że to właśnie Warszawiacy doprowadzili do tej wojny, zionąc nienawiścią do wszystkich przyjezdnych?? P.S. Ja nie mieszkam w Warszawie, ale w innym dużym mieście. Mam w Warszawie dużo rodziny, moi rodzice też pochodzą z Wawy, a tak się składa, że teściowie też tam mieszkają. Czasami zastanawiamy się czy nie przenieść się do Warszawy ale nie ze wzzględu na pracę, tylko ze względu głównie na studia oraz samodzielne mieszkanie (mamy taką możliwość). Lubię miasto, ale to co Wy tutaj piszecie zupełnie mnie przeraziło. Chyba już nie mam ochoty mieszkać gdzieś, gdzie z góry będę traktowana jak "wieśniak". Spójrzcie na to też z naszej strony - UCZCIWYCH PRZYJEZDNYCH, w końcu żyjemy w jednym kraju, co za różnica kto gdzie się wychowywał? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_dyzma ALE ŚWIAT DZIELI SIE NA PROWINCJE I CENTRA 16.02.05, 16:27 > kulturalny człowiek mieszkający > akurat w Warszawie ale pochodzący jak to piszecie z prowincji (czyt. każdego > innego miasta poza Warszawą). I narazie nikt nie jest w stanie tego zmienić. Co tu dużo mówić Lublin, Czestochowa czy jeszcze inne miasta Polski to prowincja, a Warszawa to centrum. O tym chociazby świadczy kieunek migracji w naszym kraju. Ludzie z prowincji kieruja sie do centrum - centrum zycia społecznego, gospodarczego i kulturalnego. Krach na giełdzie warszawskiej miałby bardzo duzy wpływ na reszte kraju. Krach na giełdzie rolnej w Małkinii odczuliby tylko okoliczni mieszkancy. Takim samym centrum w mniejszej skali bedzie Kraków a prowincją Nowy Targ w Małopolsce. Ale zjawisko to wystepuje równiez w skali makro, gdzie np Warszawa jest prowincja dla Londynu, Frankfurtu czy Nowego Jorku. I tutaj nalezy zadac pytanie czy w zwiazku z tym mam sie źle czuć w Londynie, skoro warszawa z punktu widzenia Tamizy to prowincja? Ja w kazdym razie nie czułem się źle i nie miałem z tego powodu zadnych kompleksów. Nie mówiłem również kazdemu londynczykowi, który pytał sie o jakies podtswowe informacje na temat Warszawy, ze jest chamem i burakiem. proponuje leczyc kompleksy to najlepsza recepta na "warsiawiaków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uiek Re: Warszawa to centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:56 TAK! TAK! Warszawa to prowincjonalne(=zapyziałe) centrum Prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Warszawa to centrum IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:25 Ten watek nie wnosi ic nowego do rzeczywistosci tylko nakreca wzajemna spirale nienawisci. Ogolnie rzecz ujmujac ja patrze na to z perspektywy czlowieka ktory rozstal sie z tym rynkiem na przelomie 2001/2 i w ogole nie zaluje.Dziwie sie i przyjezdnym i rodowitym warszawiakom.Pierwszym ze rzeczywiscie zanizaja pensje i podkopuja tym samym galaz na ktorej siedza.Drugim z tego wzgledu ze zarzucaja pierwszym prace za niska pensje a sami przy mniejszych czesto kwalifikacjach zadaja (li) niebotycznych lub nieadekwatnych do swojego stanowiska pensji.Ogolnie jest tak ze prawda lezy po srodku,patrzac na to z prespektywy lat 1997-2001 wyglada to tak , na poczatku przyjezdzali do warszawy mlodzi wyksztalceni ludzie z innych osrodkow akademickich jak krakow,poznan,wroclaw,gdansk by pracowac w rozwijajacych sie badz swierzo zalozonych oddzialach zachodnich firm gdyz tutaj ze wzgledu na polska centralizacje sie one znajdowaly gdyz w polsce od zawsze istnial melanz polityki i biznesu.To miasto jest stolica i ze wzgledu na to jak i polozenie geograficzne byla miejscem najbardziej zasadnym do lokalizacji central firm.Naplyw pracownikow z zewnatrz byl spowodowany niemoznoscia znalezienia na lokalnym rynku specjalistow wladajacych ponad to obcymi jezykami i o odpowiedniej praktyce.Wg mnie wtedy mozna tak bylo powiedziec o osobach majacych co najmniej ukonczony licencjat,znajomosc angielskiego i 2 jezyka na poziomie certyfikatu oraz 2 lata doswiadczenia.W kazdym normalnym kraju matura i szkola policeana lub licencjat oraz praktyka 2 lat nawet w systamie ustawicznym to standard. U nas w calej polsce doszlo do spaczenia i normy te jeszcze naciagnely sie,doprowadzajac do sytuacji w ktorej wielu nawet wyksztalconych ludzi godzi sie pracowac za smieszne pieniadze.jesli to praktyki,chec odbycia stazu lub dorywcze prace to ok,jesli nie to niech takie osoby sie zastanowia i dojada do wniosku ze same podcinaja galaz na ktorej siedza bo byc moze jak same beda potem szukac pracy to niskie pensje za ktore pracuja stana sie standardem.To rowniez pulapka dla firm,biedak kupuje najtansze produkty,nie korzysta z uslug wiec nie powoduje wzrostu ekonomicznego.Firmy bnkrutuja i fala frustratow gotowych pracowac za psi grosz wznosi sie. Ja znam normalny rynek,ten od amsterdamu po barcelone i musze stwierdzic ze mimo duzej konkurencji polak tam zawsze zostanie polakiem obojetnie czy z pulaw czy z wawy jest tam tak samo przyjezdny jak wloch,anglik czy niemiec.Uwazam ze zarowno dla warszwiakow jak i ludzi z innych miast alternatywa jest zagranica gdzie kazdy moze udowodnic kim jest i jakie ma kwalifikacje.I jest rozsadniejsze w kategoriach ekonomicznych pracoac przy wyksztalceniu min.licencjat plus 2 certyfikaty jezykowe plus praktyka za grnaica za 1200-1500 euro gdyz za mieszkanie w zaleznosci od standardu placi sie od 500 do 700 a za gorna kwote w hiszpani lub francji mozna wynajac domek na prowincji wg mnie jest to lepsze niz pracowac w wawie za jakies 1000 pln i wegetowac a w miedzyczasie nabijac kase cwaniakom ktorzy wynajmuja kawalerki i male lokale w takich miejscach jak bemowo,ursynow czy ochota. W miedzyczasie sponsoruja prezesow spoldzielni mieszkaniowych ktorzy ciagna czynsze. A co do warszawiakow to uwazam ze sami sobie stworzyli konkurencje nie uczac sie na tyle przyzwoicie by mogli na poczatku konkurowac z przyjezdnymi, bo to ze ktos skonczyl renomowana bude do niczego nie urawnia.Trzeba okazac co sie potrafi i to tez w zyciu. Uwazam ponad to ze chyba najglosniej sycza w tym watku osby mieszkajace w dzielnicach typu bemowo czy targowek ktorym ktos zwinal z przed nosa posade ciecia,osoby o niskim wyksztalceniu wysokim stopniu frustracji,o malych kwalifikacjach,dla ktorych szczytem marzen jest dosiadanie ojcowskiego daweoo i sluchanie lubudubu,warszawiacy w 2 a moze 1 pokoleniu repatrianci spod siedlec,mlawy,radomia (bez urazy dla autochtonow) jesli jest inaczej to zycze powodzenia w wawie,polsce i za granica i wiekszej sily przebicia.A moze czas wrocic do szkoly? Podniesc kwalifikacje,wypogodzic sie.Pozdrawiam normalnych warszawiakow i przyjezdnych a takze przyszlych emigrantow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: premium Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 00:27 To niby my jesteśmy wulgarni?? Lepiej przeczytaj jeszcze raz, co NAPISAŁEŚ!!> Jesteś wulgarny w każdym wymiarze. Myślisz, że jak jesteś z Warszawy, to wolno Ci obrażać przyjezdnych?? Widocznie jesteś niezdolny i mało efektywny, skoro osoby spoza Wawki wyrywają Ci pracę. Może musisz się przekwalifikować?, a może powinieneś zmienić swe nastawienie? Sam zdecyduj..Wielki Szpec- Mistrzu- Warszawiaku..heheeheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gambaletto WARSZAWIAKI WON Z PŁOCKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:18 Czytam i czytam i wierzyć mi się nie chce. WARSZAWIAK jest zły, że przyjezdni znajdują pracę w Warszawie, dziwne. A może są bardziej chętni do pracy? Ja tak nie twierdzę, ale... Szkoda tylko, że nie zauważył iż całe tłumy WARSZAWIAKÓW napierają na Płock, po to żeby dostać pracę np. w ORLENIE. Przecież to śmieszne. W Płocku (a przecież to taka prowincja - nieprawdaż?) znajdziecie całe mnóstwo przemądrzałych warszawiaków, którzy nie dość, że podkładają każdemu świnie, są nielojalni, to jeszcze wprowadzają swoje "metody" zarządzania zwane "uprzejmie donoszę, że..." Po prostu chamstwo i drobnomieszczaństwo !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: WARSZAWIAKI WON Z PŁOCKA IP: *.chello.pl 18.02.05, 00:44 Najpierw niech płocka wiocha wyjedzie z Wawy. Znam przynajminiej czterech łapserdaków stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem_dyzma KOLEJNY FAGAS Z KOMPLEKSAMI IP: 212.180.161.* 18.02.05, 09:48 Idx do mamy i wypłacz sie, moze pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo [...] IP: *.chello.pl 18.02.05, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo [...] IP: *.chello.pl 18.02.05, 19:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek maciek Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:07 Skończcie juz ten temat bo się smutno i nudno robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.chello.pl 19.02.05, 07:21 Temat się skończy jak się szczury wyniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo [...] IP: *.chello.pl 21.02.05, 00:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiak Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.ds.ae.wroc.pl 20.02.05, 18:52 puknij sie w glupi leb gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham z wawy zaobserwowałem u Ciebie pociag do kultury IP: 217.153.143.* 21.02.05, 11:59 tej zwykłej osobistej. Nie ma jak "nie chmam spoza stolicy" poucza "warszawskiego chama". PS. Pamietasz wierszyk Brzechwy "KWOKA"??? - Proszę pana, pewna kwoka Traktowała świat z wysoka I mówiła z przekonaniem: "Grunt to dobre wychowanie!" Zaprosiła raz więc gości, By nauczyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: zaobserwowałem u Ciebie pociag do kultury IP: *.chello.pl 08.03.05, 01:03 Odpuść sobie, nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
koni00 Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 22.02.05, 12:03 W większości wypowiedzi jest prawda...tak się zachowuja osoby z poza W-wy tzw przyjezdni ilu ich jest widać w piątki na wylotówkach z miasta. Dam Wam jedną radę postępujcie wobec innych tak jak byście chcieli aby postępowali inni względem Was (w przyszłości)...to tak parafrazując Kanta... Odpowiedz Link Zgłoś
toffiik Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 22.02.05, 16:52 Są to bardzo ciekawe spostrzeżenia. Tak - przyjezdni mają zdecydowane fory w Warszawie. Dlatego oni to zaniżają te płące, ponieważ oni: -nie mieszkają z rodzicami, którzy czesto , gęsto nie wymagają jeszcze dorzucania sie do opłat -nie muszą oczywiście samodzielnie sie wyżywić, mamy im nie robią "lunchów" - co oczywiste - zmniejsza ich koszty utrzymania -wydają te swoje zaoszczedzone pieniądze w tych lanserskich knajpach, tam właśnie poznają Tych wszystkichludzi , którzy załatwiają im potem lepsze fuchy! -jeżeli śpią po kilku w jednym pokoju, to z takiej li tylko prowincjonalnej maniery, a przy tym słyszałem, że jeszcze czerpią z tego nierząd - podobno-stad są jeszcze lepiej ustawieni(dodatkowo temperatura ciał pozwala przykrecić regulator w grzejniku) -mają oczywistą przewagę lokomocyjno-terenoznawczą - stad wyprzedzają wszystkich tutejszych w drodze na rozmowy(jak wiadomo - efekt pierwszego wrażenia) -ogólnie są qde łądniejsi - wiadomo - wiocha krzepi, lepsza cera, węch (przydatny w niuchaniu, gdzie jest hajz..) ...to chyba tyle - zeby nie przedłużać... A na marginesie - uważajcie - też sie do Was zbliżam... Odpowiedz Link Zgłoś
toffiik Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 22.02.05, 17:03 ..a tu na wsi jakoś ciemno - zebyscie sie nie czepiali - to sam się poprawię:P -- *errata-"..czerpią z tego nierządU korzyści - .." ** Dla wyczulonych -"..wszystkich ludzi.." Odpowiedz Link Zgłoś
inga29 Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 01.03.05, 01:42 lunchów? fajna ta wiejska pisownia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejXYZ Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.datalink.cn 22.02.05, 17:18 Czytam te Wasze listy, czytam i czytam... Szczerze mówiąc to jestem bardzo zaskoczony gdyż dotychczas widziałem Warszawę inaczej. Nie mianowicie jako pole bitwy w którym WARSZAWIAK staje do boju z PRZYJEZDNYM, ale zwyczajnie jako stolicę kraju, w którym żyje, miasto, które lubię odwiedzać, metropolię wielkich możliwości etc. Hmmm,... od jakiegoś czasu zastanawiałem się czy nie przenieść się do Warszawy, jednak teraz będe musiał przemyślec sprawę o wiele dokładniej niźli wcześniej mi się to wydawało za konieczne. A teraz pytanie do wszystkich "prawdziwych" Warszawiaków: kto z Was odwiedził już Muzeum Powstania Warszawskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
toffiik Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 22.02.05, 17:58 A tak na marginesie.Jak jesteście za "ochroną wymierającego gatunku" rodowitych warszawiaków i tk ochoczo pozbylibyście sie autochtonów - ciekawe jaki dalszy rozwój czekałby te np 200tys. miasto, a moze nawet 100tys... Zapraszam wygnańców do Białegostoku - niech ta wioska sie rozrośnie:P *Już widzę te pustawe wagoniki jak wiozą powietrze na Imielin:P Odpowiedz Link Zgłoś
milosz_furman kompleksiaki 23.02.05, 12:18 nie przebrnąłem przez wszystkie posty szanując swój czas..lecz obraz jaki sie wyłania po przeczytaniu paru jest jednoznaczny. ..nie ma znaczenia skąd jeden kompleks z drugim pochodzi, czy jest "stoliczny" czy "prowincjonalny" nie zmienia to faktu ich (kompleksów) posiadania. migracja zarobkowa jest wpisana w nasze czasy i dobrze, czy to jest migracja "do" czy "z" warszawki nie ma większego znaczenia..ważna jest mobilność, chęć rozwijania się, zarabiania czy po prostu posiadania pracy.. i to jest normalne podejście to tego ,lecz jak wiadomo zawsze znajdzie się jakiś lokalny "kompleksiak" i znajdzie odzew innych..szkoda ,że tak wielu.. nie szkoda wam czasu na takie przepychanki? ..I śmieszno i straszno.. "legenda"-(celowo pominąłem pisanie z dużych liter zatem oszczędźcie sobie komentarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kompleksiaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:32 nareszcie ktoś mądry się odezwał.Popieram wszystko co napisałeś.Nie wazne gdzie kto sie urodził,ważne żeby być mądrym i dobrym człowiekiem.Może po tym co napisałeś skończą się te zajadłe i obrażliwe teksty.Mam taką nadzieję.Wykorzystajcie czas na mądre rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek z mokotow TEN WĄTEK JEST TAKI....POLSKI. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:07 "ciasny" i śmiesznie żałosny. Niestety jest to tylko śmiech przez łzy, bo ponad 90 % wpisów mnie załamało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: kompleksiaki IP: *.chello.pl 01.03.05, 07:08 Wracaj szerzyć dobro tam skąd przyszłaś i wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arty Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 28.02.05, 12:10 ty gnoju...miastowy, trzymajcie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:53 Ja wlasnie odwrotnie nie nawidze warszawiakow. Jak juz przyjada do Lublina to widac ich z daleka a najsmieszniejsze jest to w jaki sposob zamawiaja kawe w zwyklym Mc Donald'sie :" Kawe latte prosze!!!" co za burżujstwo czy nie ma juz kaw z mlekiem dupki jedne???? Spadac do tuneli Waszego dlugiego metra hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
szpieg.z.krainy.dreszczowcow OJCIEC FURMANEM? 02.03.05, 17:35 Chyba tak bo skad taki język? co do "Kawe latte prosze!!!" - to latte od zwykłej z mlekiem rózni sie tym, ze latte jest z pianka mleczną. A moze lublinianie mieszkajacy w stolicy tak zamawiaja kawę? U nas jest ich pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: OJCIEC FURMANEM? IP: *.chello.pl 04.03.05, 07:00 ...a do tego jeżdżą "furą full wypas" z "alusiami", zarabiając "kaskę" w "stolycy". Stąd może i ta kawa "latte"...A swoją drogą, "kawę latte"...zakompleksione wieśniaki, Ślimaki z "Placówki"..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka masz racje ufo IP: *.dwi.uw.edu.pl 11.03.05, 14:39 popieram Cie. przyjezdni mysla tylko o tym gdzie kapucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oika Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:57 Warszawaku piatka dla Ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tego samego zdania. Przyjeżdżaja burasy a my pracy w swoim miescie nie mozemy dostac. A jeszcze spróbój coś na ten temat powiedziec to dopiero sie burki obrażają. Polska dla Polakow - Warszawa dla Warszawiaków :)) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZYJEZDNY MY CYWILIZUJEMY WARSZAWĘ ! IP: *.crowley.pl 09.03.05, 11:06 PRZYJEZDNI CYWILIZUJĄ WARSZAWĘ - TAK JAK KIEDYŚ OSADNICY Z EUROPY CYWILIZOWALI AMERYKAŃSKĄ DZICZ,TAK TERAZ PRZYJEZDNI CYWILIZUJĄ WARSZAWĘ I CO SIĘ Z TYM WIĄŻE ZABIERAJĄ WARSZAWIAKOM ICH MIEJSCA PRACY, ICH OSIEDLA ORAZ ICH KOBIETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: MY CYWILIZUJEMY WARSZAWĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:12 porównałabym to raczej do "cywilizowania" sposobem z za Buga... Ale jakie czasy taka cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar.pompka JESTEŚ PROWOKATOREM CZY TYLKO TAKI GŁUPI? 10.03.05, 10:09 Oczywiście jedno nie wyklucza drugiego. Ale jednym z powyzszych napewno jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: JESTEŚ PROWOKATOREM CZY TYLKO TAKI GŁUPI? IP: *.chello.pl 13.04.05, 23:48 Nie dziw się, u siebie tylko kury macał albo buraki ogławiał. Pierwszy raz w mieście - somsiad fuche załatwił ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:32 Nie jestem w stanie odróżnić warszawiaka od osoby z poza Warszawy. Kiedyś jakiś starszy Pan w tramwaju - gdy ustępowałam mu miejsca - powiedział iż mam urodę rodowitej warszawianki :-) zaśmiałam się cichutko w duszy bo przecież jestem z poza Warszawy. Nie rozumeiem jak można wyniuchać że ktoś jest z Warszawy :-) jeśli się z tym kimś nie porozmowia bądź nie zapyta. Od 1,5 roku mam przyjemność pracować z "warszawiakami" oraz z "przyjezdnymi". Nigdy nie dziele współpracowników na z i z poza Warszawy. Grubiaństwo i chamstowo nie zależy od miejsca w którym się rodzimy tylko od wychowania i kultury osobistej oraz tego co wpoją w nas rodzice. Co do Warszawy, to trzeba przyznać że jest zaniedbana, ma wiele urokliwych miejsc nie docenianych przez Warszawiaków. Pięknie jest w Warszawie podczas świąt, ferii lub lata gdy ludzie wyjeżdzają z miasta, ulice pustoszeją, cichnie łoskot pracującej Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.chello.pl 09.03.05, 22:04 A ja odróżniam: po chytrej, bądź tępej, w zależności od okoliczności, chłopskiej fizys. Odpowiedz Link Zgłoś
hazzard Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 10.03.05, 18:39 o rany, przestańcie już obwalać się błotem!!!TO NUDNE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Servantes Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:57 Tak to jest kiedy jakiś nieudacznik (czytaj: burak z Warszawy) nie może znaleść pracy i obwinia jak to nazwał tych z prowincji, ze to ich wolą a nie jego!!!!!!!! A odpowiedz jest prosta.Ci z "prowincji" maja przynajmniej troche oleju w głowie, są lepiej wykształceni i aktywniejsi na rynku zawodowym.A ty pewnie jestes z pod Warszawy i udalesz panicza? Nie masz za grosz kultury i wychowania i to siebie wiń za to że jesteś takim nieudacznikiem. Wiesz możesz sie powiesić, albo iść do mamy na skargę. POZDRAWIAM LUDZI Z PROWINCJI TAKICH JAK JA!!!!!!!! SERVANTES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.s. Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:30 to samo można powiedzieć o warszawiakach i mogę podać przykłady z własnego życia.Przyjezdnym jest poza tym trudniej coś zdobyć w Warszawie bo mają mniej znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
women2005 Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 11.03.05, 20:58 hej WARSZAWIAK to co piszesz to raczej was dotyczy.Przekonałam się na własnej skórze jacy jesteście w pracy.Przyjezdni są dla was konkurencją bo mają więcej zapału do pracy i chcą coś osiągnąć jeśli chodzi o byt.Po za tym przyjezdni nie mają tyle znajomości w Warszawie i zwykle muszą radzić sobie sami zaczynając prawie od zera.A wy się trochę zasiedzieliście w tej waszej mieścinie.Polecam więcej uczciwej pracy a mniej szpanerstwa i obnoszenia się z kasą (często nieuczciwie zarobioną).Nie wspomnę o frywolności warszawiaków w moim mieście bo to widać gołym okiem...Tego się nie spotyka w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z mieściny Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:18 woo man!! ci sie foczko wawka nie podoba, za mała ta mieścina dla ciebie, to do wioski wracaj kurom jajka spod d.. wyjmować. :-) ... frywolność... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
aiiii Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. 12.03.05, 21:49 Miałem na studiach (PW) pewnego kolegę, powiedzmy...Michała. Pochodził z okolic Ciechanowa, zamieszkiwał w akademiku przez 5 lat. Na początku troszkę się z nigo podśmiewałem (czego dziś się wstydzę) bo mówił "chiba" zamiast "chyba", "mniałem" zamiast miałem, a jego kolega studiował "markieting" a nie marketnig. Ale po pewnym czasie polubiłem gościa, bo poza tym, że często wyglądał i zachowywał się jak oderwany granatem od pługa był na prawdę fair w stosunku do reszty grupy, zdolny, solidny i pracowity. Pięć lat minęło, chłopak jest już mgr inż., nauczył się języka i...wrócił w swoje strony. Jest szanowanym fachurą w Ciechanowskim Rejonie Energetycznym, zarabia przyzwoite pieniądze, ostatnio się ożenił, dzieciak w drodze. Nigdy nawet nie wspomniał, że chciałby pracować w Warszawie poniżej kwalifikacji, za psie pieniądze. I chylę przed nim czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: women2005 Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:03 Po sposobie wypowiedzi domyślam się, że to pisał warszawiak.Wyjaśniam więc, że nie jestem ze wsi tylko z miasta na mazurach, które liczy ok.27 tys.mieszkańców a poza tym nie twierdzę w swej wypowiedzi,że nie podoba mi się Warszawa bo gdyby tak było to by mnie tu nie było.Widzę więc ,że czytać umiesz tylko nie pojmujesz treści w odpowiedni sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: women2005 Re: PRZYJEZDNI MAM JUŻ WAS DOSYĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:06 Ps. Warszawa nie jest dla mnie za mała a ja jestem człowiekiem a nie foczką. Odpowiedz Link Zgłoś