Dodaj do ulubionych

ewidencja czasu pracy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:31
Powiedzcie mi jak to jest z ewidencją czasu pracy, czy ona musi byc w jakiś
sposób potwierdzana przez pracownika, podpis, karta itp? czy pracowdawca mo
że ja sam wypełniac a pracownik nawet nie musi nic pisać, potwierdzac?
to ważne dla mnie bo to karta przetargowa w moim sporze z pracodawcą? kogo
mam zapytać? gdzie zadzwonić, żeby wiedzieć na pewno?
Obserwuj wątek
    • Gość: layer Re: ewidencja czasu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:45
      W karcie czasu pracy musi być podpis pracownika przy każdym kolejnym dniu
      roboczym. Jeżeli pracodawca powie Tobie że nie to znaczy że kłamie. Rozumiem że
      pewnie chodzi o niezapłacone nadgodziny. Tego niestety nie ma w karcie i tylko
      od woli pracodawcy zależy czy Ci zapłaci czy oszuka.
      • Gość: kasia Re: ewidencja czasu pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:19
        Jesteś pewien? Bo ten Twoj nick....
        HJa pytam jak najbardziej poważnie!!!!
        • Gość: layer Re: ewidencja czasu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:28
          A co w moim nicku jest nie tak;)

Najdroższa Kasiu. Ja TO robię w pracy codziennie;) Podpisuję te listy
          oczywiście omijając soboty (bo oficjalnie w soboty nie pracuję i biorę kaskę
          pod stołem jak większość ludzi zresztą;)

TAK JESTEM PEWIEN ŻE TAK JEST. Jak tak nie ma to znaczy że mój pracodawca też
          coś kombinuje. Eeech...
    • Gość: kasia Re: ewidencja czasu pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:40
      ale pytanie jest takie- czy można obejść sie bez podpisu- nap. wmawiać, że było
      to potwierdzane telefonem?lub innymi sposobami?
      • Gość: cop Re: ewidencja czasu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:52
        Chyba podejrzewam, mniemam że nie można... Musiałby być dowód. Np.nagranie
        rozmowy, potwierdzenie wysłania listu itd.
        • Gość: noshadow Re: ewidencja czasu pracy IP: *.aster.pl 06.06.05, 17:00
          najlepiej pytac o regulacje w Państwowej Inspekcji Pracy, a nie na forum.
          Wypowiedzi stąd nie mogą byc kartą przetargową w konflikcie z pracodawcą ;)
          • Gość: kasia Re: ewidencja czasu pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:09
            a dziwisz sie mojej ciekawosci?
    • Gość: ta Re: ewidencja czasu pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 17:16
      przychodzac i wychodzac podpisujes ecp przy wyjsciu podpisuje to kierownik i
      tyle nie da sie nic zrobic przez tel itd to jest Twoja karta i tyle mozesz
      skserowac sobie ecp i rządac od kierownika podpisu zgodnosci z oryginalem aby
      potem sprawdzic jak on to wprowadzil do kadr
      • Gość: kasia Re: ewidencja czasu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:53
        ale mnie chodzi o to, że nigdy nie podpisywałam takiej karty bo jej fizycznie
        nie było! a teraz dowiaduję, się, że to było niby na telefon, że nie trzeba
        podpisywac itp i chodzi mi o to, że nigdy dla nikogo w naszej firmie takich
        list nie było, nawet takich, żeby je raz w miesiacu podpisać, i chodzi mi o to
        czy to jest ok, bo wg. pracodawcy tak, bo juz sama nie wiem i zaraz dostane
        jakijś histerii.
        Czy są jkies konsekwencje takiego postepowania, bo ja tez nie mam notatek z
        każdego dnia, pytam bo juz zgłupiałam i nie wiem!
      • Gość: kasia Re: ewidencja czasu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:56
        to jeszcze raz ja, ponieważ sie niejasno wyrażam- co innego oprócz takiej listy
        może byc traktowane jako poprawna ewidencja- u nas nie bylo kart do czytników,
        nie pracowałam z nikim i nie prowadzuiłam bo nikt nie prowadził takiej listy, i
        co teraz czy ja mam jakąś szansę odwołania? czy pracodawca poniesie jakieś
        konsekwencje braku takiej listy, czy to tak naprwdę nic wielkiego?
        ja pytam najzupełniej poważnie
        dziekuję
        • Gość: ta Re: ewidencja czasu pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.05, 10:52
          jak placi ci za wszystkie godziny to jest ok choc lista powinna byc albo jakis
          inny dozwolonu system ewidencji a jak nie placi to zbierz dowody i do pipu
          • Gość: karolek Re: ewidencja czasu pracy IP: *.icpnet.pl 19.12.14, 13:56
            Zdecydowanie najlepszym wyjściem moim zdaniem jest zainwestowanie w system rcp z kartami, o których wspomniał już kolega wyżej. Firma biosys oferuje takie rozwiązania, myślę że możesz się do nich zgłosić a na pewno Ci doradzą co i jak. Istnieją bowiem inne rozwiązania ale oczywiście zależy ilu pracowników zatrudniasz.
            • Gość: liaszko Re: ewidencja czasu pracy IP: *.icpnet.pl 09.01.15, 11:19
              Firma biosys jest znana z systemów rcp. Mają dobry sprzęt i świetne rozwiązania ewidencji czasu pracy pracowników.
            • Gość: franciszek Re: ewidencja czasu pracy IP: *.icpnet.pl 16.01.15, 13:52
              Współczesne systemy rozliczania czasu pracy pozwalają na daleko posuniętą analizę pracy zespołu pracowniczego. Zarówno raporty jak i sam nadzór, prowadzony niejako biernie przez system, co jest dużym ułatwieniem w funkcjonowaniu przedsiębiorstw. Wymieniona już tutaj firma Biosys zdecydowanie wiedzie prym na polskim rynku jeśli chodzi i nowoczesne rozwiązania do ewidencji pracowników.
    • grazynak11 Re: ewidencja czasu pracy 12.06.05, 18:42
      W każdym zakładzie powinna być list obecności którą pracownik podpisuje lub
      karta którą sie odbija na czytniku i pokazuje kiedy pracownik wszedł do pracy a
      kiedy wyszedł.Pracodawca na koniec miesiąca robi listę płac i z niej można
      wyczytać za ile godzin zapłacił,Każda kontrola Inspekcji Pracy żąda sobie tych
      dokumentów od pracodawcy.
      Jeżeli masz jakieś problemy to proponuję zadzwonić w swoim mieście lub do
      innego do Inspekcji Pracy nie podaje się ani nazwiska ani pracodawcy zadaje się
      pytanie i otrzymuje fachową odpowiedz na najtrudniejsze nawet pytania.
      Warto skorzystać naprawdę.
    • marta.k825 Re: ewidencja czasu pracy 05.02.16, 12:27
      W mojej firmie założony jest system Biosys i nikt na niego nie narzeka. Jest łatwy w obsłudze i dokładnie kontroluje czas pracy pracownika.
    • beat.ka38 Re: ewidencja czasu pracy 26.02.16, 10:41
      Takie systemy montuje firma Biosys. Jeśli masz jakieś wątpliwości, najlepiej zwróć się do nich, wszystko Ci wytłumaczą. Jak zastanawiałem się jaki system najlepiej sprawdzi się w mojej firmie, panowie wszystko dokładnie wyjaśnili co na czym polega.
    • binaryland Re: ewidencja czasu pracy 04.03.16, 22:04
      Szeroko polecany w sieci sposób na zarabianie Kasy!!!!!!
      f2cb1.ulinks.net
      ulinks.net/95cb8
    • Gość: Malajakan Re: ewidencja czasu pracy IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.16, 21:00
      Odkąd w naszej firmie zaczęto korzystać z simple.hcm cała ta papierkowa robota z ewidencją czasu pracy przestała być problemem. System praktycznie radzi sobie ze wszystkim sam a pracownicy mogą skupić się tylko na swoich obowiązkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka