Gość: EWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:55 Czy ktos z Was byl uczestnikiem assesment center w firmie danon podczas rekrutacji do dzialu sprzedazy? Poporszę o podzielenie się wrażeniami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heliodor7 Re: DANONE assesment center IP: 217.153.26.* 10.06.05, 11:06 Aplikowałem tam pewien czas temu.Wszystko było ok, miałem podpisać umowę, zrezygnowałem już prawie z mojej pracy i nagle cisza.Dwa tygodnie poźniej, mail gów..anej jakości.Przykro mi, ale mieliśmy jeszcze lepszego kandydata (Czytaj znalazł się kumpel na etat) i Pa Pa mimo zapewnień Pań z HR że jestem taki świetny, iż na wypadek problemu z tym konkretnym stanowiskiem i tak mnie przyjmą nawet na inne.Rekrutacja trwała blisko trzy miesiące.Najlepsze jest to, że w tym czasie miałem dwie oferty które odrzuciłem.Pracę i tak zmieniłem na jeszce lepszą niż mi tam oferowali, ale wnioski z takich sytuacji należy wyciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:18 Znajduję się w podobnej sytuacji, tzn. obecnie pracuję, ale liczyłam się z tym ,że ewentualnie będę musiała zaryzykować i zrezygnować z tej pracy na rzecz Danona.Ale teraz już będę uważała, o ile oczywiście dojdę tak daleko. A jak było na assesment center? Pamiętasz może jakieś zadania? Jestem ciekawa, bo tylko raz w czyms takim brałam udział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliodor7 Re: DANONE assesment center IP: 217.153.26.* 10.06.05, 11:42 Dopóki nie masz podpisanej umowy mimo zapewnień z ich strony nie rezygnuj ze swojej dotychczasowej pracy.Bo nagle możesz być bezrobotna.Ja mam sporą siłę przebicia i prawie miałem tam etat tylko, że przerastałem Managera który mnie przyjmował.To się nazywa likwidacja potencjalnego zagrożenia.O Panie z HR bądź spokojna bo są ok.Oczywiście standardowo będziesz miała test z języka obcego, ale na zasadzie rozmowy, więc jak mówisz doprawdy bardzo dobrze to uważaj bo Pani sprawdzająca nagle może nie wiedzieć o czym mówisz lub pomyśli że przeszłaś na chiński.Rekrutacja to trzy - cztery etapy z odstępami co trzy tygodnie, także zabiera to sporo czasu.Nie aplikowałem do działu sprzedaży, ale temat domyślam się jest zbliżony.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:57 A miałes assesment center? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: DANONE assesment center IP: 212.160.158.* 10.06.05, 13:37 Witam. Ja mam assessment center 20 w Warszawie. Z tego co wiem jest to staz (???) z możliwościa podpisania umowy - staz podobno trwa 6 miesiecy. Moj pierwszy assessment w zyciu heh. Czy mozesz mi powiedziec jak wyglada dress-code na tym etapie rekrutacji tzn. "gajerek" czy bardziej luźno??? DZIEKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliodor7 Re: DANONE assesment center IP: 217.153.26.* 10.06.05, 14:44 Assessment center nie jest dla mnie.Przy pewnym poziomie doświadczenia liczą się dokonania w poprzedniej firmie i plany teraźniejsze.Ja przez niego nie przechodziłem.W każdej firmie schemat jest ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: DANONE assesment center IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.05, 14:45 To jest centrum oceny, zwierzyniec z innymi kandydatami. Trzeba sie rozpierac lokciami, uwazac na to co sie mowi i nie byc soba. Jeden dzien, a nie staz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:08 a do jakiego dzialu aplikowales? ja mam 16 czerwaca, wiec napisze ci po tym co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: DANONE assesment center IP: 212.160.158.* 10.06.05, 15:59 Swietnie. Dział Sprzedaży ale w Gdansku. Napisz jak było. Dzieki. W razie czego: yeti@cisovanet.pl POZDRAWIAM i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIti Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:58 czekam na wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś