Dodaj do ulubionych

DANONE assesment center

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:55
Czy ktos z Was byl uczestnikiem assesment center w firmie danon podczas
rekrutacji do dzialu sprzedazy? Poporszę o podzielenie się wrażeniami...
Obserwuj wątek
    • Gość: heliodor7 Re: DANONE assesment center IP: 217.153.26.* 10.06.05, 11:06
      Aplikowałem tam pewien czas temu.Wszystko było ok, miałem podpisać umowę,
      zrezygnowałem już prawie z mojej pracy i nagle cisza.Dwa tygodnie poźniej, mail
      gów..anej jakości.Przykro mi, ale mieliśmy jeszcze lepszego kandydata (Czytaj
      znalazł się kumpel na etat) i Pa Pa mimo zapewnień Pań z HR że jestem taki
      świetny, iż na wypadek problemu z tym konkretnym stanowiskiem i tak mnie
      przyjmą nawet na inne.Rekrutacja trwała blisko trzy miesiące.Najlepsze jest to,
      że w tym czasie miałem dwie oferty które odrzuciłem.Pracę i tak zmieniłem na
      jeszce lepszą niż mi tam oferowali, ale wnioski z takich sytuacji należy
      wyciągać.
      • Gość: EWA Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:18
        Znajduję się w podobnej sytuacji, tzn. obecnie pracuję, ale liczyłam się z
        tym ,że ewentualnie będę musiała zaryzykować i zrezygnować z tej pracy na rzecz
        Danona.Ale teraz już będę uważała, o ile oczywiście dojdę tak daleko. A jak
        było na assesment center? Pamiętasz może jakieś zadania? Jestem ciekawa, bo
        tylko raz w czyms takim brałam udział.
        • Gość: heliodor7 Re: DANONE assesment center IP: 217.153.26.* 10.06.05, 11:42
          Dopóki nie masz podpisanej umowy mimo zapewnień z ich strony nie rezygnuj ze
          swojej dotychczasowej pracy.Bo nagle możesz być bezrobotna.Ja mam sporą siłę
          przebicia i prawie miałem tam etat tylko, że przerastałem Managera który mnie
          przyjmował.To się nazywa likwidacja potencjalnego zagrożenia.O Panie z HR bądź
          spokojna bo są ok.Oczywiście standardowo będziesz miała test z języka obcego,
          ale na zasadzie rozmowy, więc jak mówisz doprawdy bardzo dobrze to uważaj bo
          Pani sprawdzająca nagle może nie wiedzieć o czym mówisz lub pomyśli że
          przeszłaś na chiński.Rekrutacja to trzy - cztery etapy z odstępami co trzy
          tygodnie, także zabiera to sporo czasu.Nie aplikowałem do działu sprzedaży, ale
          temat domyślam się jest zbliżony.Pozdrawiam,
          • Gość: EWA Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:57
            A miałes assesment center?
    • Gość: yeti Re: DANONE assesment center IP: 212.160.158.* 10.06.05, 13:37
      Witam.

Ja mam assessment center 20 w Warszawie. Z tego co wiem jest to staz (???) z
      możliwościa podpisania umowy - staz podobno trwa 6 miesiecy. Moj pierwszy
      assessment w zyciu heh. Czy mozesz mi powiedziec jak wyglada dress-code na tym
      etapie rekrutacji tzn. "gajerek" czy bardziej luźno??? DZIEKI.
      • Gość: heliodor7 Re: DANONE assesment center IP: 217.153.26.* 10.06.05, 14:44
        Assessment center nie jest dla mnie.Przy pewnym poziomie doświadczenia liczą
        się dokonania w poprzedniej firmie i plany teraźniejsze.Ja przez niego nie
        przechodziłem.W każdej firmie schemat jest ten sam.
      • Gość: silver Re: DANONE assesment center IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.05, 14:45
        To jest centrum oceny, zwierzyniec z innymi kandydatami. Trzeba sie rozpierac
        lokciami, uwazac na to co sie mowi i nie byc soba. Jeden dzien, a nie staz.
      • Gość: Ewa Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:08
        a do jakiego dzialu aplikowales? ja mam 16 czerwaca, wiec napisze ci po tym co
        i jak
        • Gość: yeti Re: DANONE assesment center IP: 212.160.158.* 10.06.05, 15:59
          Swietnie. Dział Sprzedaży ale w Gdansku. Napisz jak było. Dzieki. W razie czego:
          yeti@cisovanet.pl POZDRAWIAM i zycze powodzenia.
    • Gość: KIti Re: DANONE assesment center IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:58
      czekam na wrażenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka