Dodaj do ulubionych

Na poważnie:DO PRACODAWCÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 14:07
Czy zatrudnilibyście kogoś bez doświadczenia (nie liczac miesięcznej praktyki)? Czy liczy się dla Was to, że ktoś skończył studia (stosunki międzynar.) z 5 na dyplomie zna języki i obsługę komputera czy tylko to, że nigdzie wczesniej nie pracował? Proszę o szczere i POWAŻNE opinie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • paul_78 Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 05.10.05, 16:06
      Zależy, do czego i zależy, za ile. Liczy się, do czego pracownik się nadaje i
      czy jego praca jest warta pieniędzy, które mu się płaci.
      Przykład z własnego podwórka: był praktykant, któremu płacił urząd pracy. W tych
      warunkach był przydatny, bo nie kosztował. W momencie, kiedy urząd przestał
      płacić okazało się, że praca tego praktykanta - kosztująca jakieś tam
      wynagrodzenie brutto - już nie jest opłacalna dla firmy.
    • Gość: Goska Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:55
      Tak, zatrudniłabym kogoś bez doświadczenia, od zaraz, na stałe do
      sekrertariatu. I nie są dla mnie ważne studia i znajomość języków obcych.
      Szukam osoby kompetentnej, która nie czeka na wydanie polecenia siedząc przed
      komputerem najczęściej na gadu-gadu, piłując paznokcie, ale wykazuje się
      inicjatywą, polotem i wyobraźnią. Oczekuję również bardzo dobrej znajomości
      Excela. I co? Przychodzą panny wymalowane i ubrane tak, że na dzień dobry są
      przegrane. Podają nieprawdziwe informacje o rzekomej znajomości w/w programu, i
      są zaskoczone kiedy to sprawdzam na żywo. Będąc bez doświadczenia mają takie
      wymagania finansowe, że ledwie można powstrzymać się od wybuchu śmiechu. O!
      • Gość: Ola Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: 217.153.224.* 17.10.05, 16:14
        a z ciekawości zapytam ile teraz taka sekretarka może zarobić? Sama osiągnełam
        już jakiś poziom zawodowy choć naprawdę nie było łatwo. Moja pierwsza praca
        polegała na asystowaniu w biurze administracyjnym i zarabiałam 700 zł
        (dojezdzałam wtedy do Warszawy 50 km w jedną stronę i opłacałam sobie sama
        studia)
      • Gość: gosia Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: *.sbus.pw.edu.pl 19.10.05, 12:56
        Jesli nadal potrzebujesz pracownika to bylabym zainteresowana. Jestem
        tegoroczna absolwentka Akademii Ekonomicznej, 6miesiecy pracowałam w Citibanku
        na stanowisku Doradca Klienta i właśnie szukam pracy. prosze o kontakt jesli
        oferta jest nadal aktualna, przesle CV wraz z listem.
        Pozdrawiam.
      • Gość: gosia Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: *.sbus.pw.edu.pl 19.10.05, 12:58
        Prosze o kontakt jesli oferta jest nadal aktualna, gpytel@poczta.fm
    • Gość: ais Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: *.spray.net.pl 17.10.05, 20:11
      Zależy do jakiej pracy i - przede wszystkim - co ta osoba sobą reprezentuje.
      Ja właśnie kogoś takiego szukam - ale zdaję sobie sprawę, że u ludzi będących
      świeżo po studiach ambicje są wielkie, często jeszcze nie zweryfikowane przez
      rzeczywistość, i czasem ta najprostsza praca wydaje im się zbyt odległa od
      ideału by się jej podjąć. Nie spodziewaj się, że ktoś Cię zatrudni na stanowisko
      specjalisty. Szukaj "od dołu" ;) , ale z perspektywami. Powodzenia!
      • Gość: haneczka Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:20
        No własnie mili Pracodawcy, oto jest pytanie: na ile wyceniacie pracę panienki
        na stanowisku asystenki z doświadczeniam kilkuletnim i biegłymi językami.Sama
        jestem taką panienką i jestem ciekawa, czy zarabiam adekwatnie do średnich
        wynagrodzeń rynkowych w Warszawie.
        • jsolt Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 18.10.05, 13:36
          Gość portalu: haneczka napisał(a):

> No własnie mili Pracodawcy, oto jest pytanie: na ile wyceniacie pracę
          panienki
          > na stanowisku asystenki z doświadczeniam kilkuletnim i biegłymi językami.Sama
          > jestem taką panienką i jestem ciekawa, czy zarabiam adekwatnie do średnich
          > wynagrodzeń rynkowych w Warszawie.

no to chodzi ci o pracę panienki czy asystentki???
          Nie wiem ile zarabiasz, ale pewnie średnio, skoro nie cenisz się - nazywając
          się 'panienką' - trochę to brzmi za bardzo infantylnie jak na teoretycznie
          poważną osobę z doświadczeniem...
      • kaaarolinkaa Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 18.10.05, 12:51
        Ais a kogo dokladnie szukasz i jakie stawiasz wymagania? i przede wszytkim,
        skad piszesz?
        • Gość: Ais Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:30
          Piszę z Wawy. Szukam kogoś do obslugi administracyjnej biura, nie ukrywam, że
          będzie to praca głównie z papierzyskami i jeszcze raz papierzyskami :(
          Osoba, którą chciałabym widzieć w rej roli musi znać przynajmniej średnio język
          angielski, być dokładna i sumienna oraz samodzielna - mieć inicjatywę a nie
          czekać aż ktoś jej wyda konkretne polecenie. No i musi mieć trochę oleju w
          głowie, oczywiście :)))
          Zasadniczo nie szukam pracownika tą drogą (poprzez fora internetowe) , ale
          jeśli ktoś przypadkiem się w ten sposób objawi, to czemu nie ....
          • panmarcin Do Ais 18.10.05, 18:29
            Myślę, że sprawdziłbym się w takiej pracy. Skończyłem socjologię na UW, dobrze
            posługuję się angielskim i komputerem.
            Proszę o kontakt na e-mail: panmarcin@gazeta.pl
            • Gość: Ais Re: Do Ais IP: *.spray.net.pl 18.10.05, 22:10
              sprawdź skrzynkę
          • anbed Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 19.10.05, 10:00
            Skończyłam w tym roku administrację i mam za sobą 6- miesięczny staż w
            administracji publicznej jak również pracowałam w biurze reklamowym właśnie
            z "papierzyskami". Jeżeli jeszcze szukasz kogoś to prosze o wiadomość na maila.
            Chętnie przyślę swoje CV i list motywacyjny. Pozdrawiam.
          • anbed Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 19.10.05, 10:04
            Skończyłam w tym roku administrację na UW. Mam za sobą 6- miesięczny staż w
            administracji publicznej, jak również pracę w biurze reklamowym
            z "papierzyskami". Jeżeli jeszcze kogoś szukasz to prosze o odpowiedź na maila.
            Chętnie wyślę swoje CVi list motywacyjny. Pozdrawiam.
            • anbed Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 19.10.05, 10:08
              oj mój komputer szaleje!!!!!!!!!
          • kaaarolinkaa Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 19.10.05, 10:11
            Skonczyłam Polonistyke, znam jezyk angielski bardzo dobrze. Posiadam
            praktyczna znajomosc obslugi komputera. Mam kilkuletnie doswiadczenie w pracy
            na podobnych stanowiskach i poszukuje pracy wlasnie na stanowisku
            administracyjnym. Bede wdzieczna za kontakt.
    • marika4 Re: Na poważnie:DO PRACODAWCÓW 18.10.05, 19:02
      Gosiu czy jeszcze kogoś potrzbujesz? Daj znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka