fruuu 03.10.02, 10:34 Poszukuje biur tlumaczeń, ktore przyjmą człowieka z niewielkim doświadczeniem. Tłumaczenia z angielskiego. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: tłumacz IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 03.10.02, 23:27 to zależy wielce również od dziedziny, w której się specjalizujesz...angielski literacki? biznesowy? techniczny? naukowy? a to z kolei od wykształcenia - czy jesteś anglistką/lingwistką, czy specjalistą z innej dziedziny ze znajomością angielskiego. Ja reprezentuję ten drugi typ. Wszyscy wolą doświadczonych, to jasne. Zauważyłam natomiast, że ma sens wysyłanie CV do rozmaitych agencji, przez internet czy w odpowiedzi na ogłoszenia prasowe, bo jak są w biedzie, to w panice przekopują bazę danych i potrafią potem zacząć bardziej stałą współpracę. Czasem udaje się też nawiązać współpracę np. z redakcją czasopisma fachowego albo z wydawnictwem... Odpowiedz Link Zgłoś
fruuu Re: tłumacz 04.10.02, 10:28 To nie chodzi wlaściwie o mnie tylko o znajomą. Angielski literacki, nie jest po anglistyce (polonistykę męczy :)) ale zna jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś