Dodaj do ulubionych

Wybieram sie do McKinsey...

IP: *.netia.pl 16.11.05, 11:35
Wybieram sie na rozmowe do McKinsey'a - czy ktos mial te przyjemnosc i moze
mi zreferowac? A moze ktos z firmy udzieli prau praktycznych porad i
scharakteryzuje krotko prace w "Metropolitan" ?? :)) Z gory dziekuje...
Obserwuj wątek
    • makowychlopiec Re: Wybieram sie do McKinsey... 16.11.05, 11:44
      No cóz nie załam sie porażką w razie co :) A w razie sukcesu pranie mózgu -
      jeśli ktoś twierdzi że tak nie jest musi chyba nie znać podstaw
      psychologicznych mechanimów - odpowiedźcie sobie na jedno podstawowe pytanie -
      czemu zatrudnia sie absolwentów za takie kwoty - czy specjalistą mozna się stać
      przez rok, ba 3 lata :) Mechanizmy, schamaty, pozy, profile do dzieła :) To
      jest tak jak modelka która reklamuje bielizne - kupisz ja bo fajnie na niej
      leży i jest modna i droga - mozna pochwalić sie wśród znajomych :)
      • Gość: konsultant Re: Wybieram sie do McKinsey... IP: *.netia.pl 16.11.05, 11:49
        Jestem poniekad na to przygotowany - i na 3 lata gotowy :))
        • Gość: Kolega maca Re: Wybieram sie do McKinsey... IP: 217.116.98.* 16.11.05, 14:47
          Tylko, że to nie jest 3 lata. Jeśli jesteś absolwenetem i startujesz na
          Consultanta to standardowa ścieżka mówi o 2 latach, później MBA i co najmniej 2
          lata po MBA (a ten od 1 do 2 lat na ogół). Czyli podsumowując przygotuj sie na
          co najmniej 6 (no chyba ze po MBA'u bedziesz miał 100K USD na wykupienie się z
          firmy). Jeżeli jesteś ostrym zawodnikiem i lubisz taki klimat to polecam. Po tym
          czasie nikt Ci nie podskoczy a kasa bedzie sie lac szerokim strumieniem. Jeżeli
          nie, to wal do przemyslu. W innych firmach konsultingowych, ewentualnie Big4
          zapieprz prawie ten sam, a prestiz i kasa jednak niższa.
          • Gość: konsultant Re: Wybieram sie do McKinsey... IP: *.netia.pl 16.11.05, 16:13
            Witam,
            Nie jestem absolwentem i swoje juz na oczy widzialem tu i tam - ale dziekuje za
            rade. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka