IP: *.chello.pl 23.11.05, 20:46
Ktoś z Was pracował, pracuje? Wie jakie są warunki i atmosfera pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ssop Re: Carlsberg IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 24.11.05, 16:19
      up!
      • Gość: pijak Re: Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:33
        Ja tylko piwo piłem i jest OK !!!
        • Gość: ssop Re: Carlsberg IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 29.11.05, 15:12
          Bynajmniej ie o to mi chodziło.
          Naprawdę nikt z Was nic nie słyszał o tej FIRMIE?
          • Gość: pijak Re: Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:32
            Nie o to chodziło? Naprawdę piwo mają bardzo dobre. Złocisty kolor i piana na
            dwa palce:) Mercedes wśród piw!
            • potomar Re: Carlsberg 06.12.05, 09:21
              Prawdopodobnie najlepsze piwo na świecie.
          • Gość: rafal Re: Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:08
            na jakie stanowisko aplikujesz i do jakiej lokalizacji?
            napisz, moze pomoge.
            rafieba@wp.pl
    • Gość: gocha Re: Carlsberg IP: *.chello.pl 29.11.05, 19:41
      a na jakie stanowisko aplikujesz.
      Bylam tam z Agencji Reklamowej w ramach przetargu na przygotowanie kampanii
      reklamowej, przyjeli nas chlodno i z dystansem.
      Produkowalismy sie ze 3 godziny, reakcja byla raczej mizerna, zdaje sie ze
      mieli juz wybrana Agencje, ktora zrobi dla nich te kampanie.
      Ktos niezle posmarowal...
      • Gość: pomidorekk Re: Carlsberg IP: *.acn.waw.pl 30.11.05, 10:42
        Mój chłopak pracuje w Carlsbergu- dostał się z programu stażowego.
        Firma bardzo dobra, dba o pracowników i stażystów (to nie staz w stylu parzenie
        herbaty a normalna praca za normalna pensję, stażem jest tylko z nazwy).
        Ma regularne szkolenia, podwyzki co pewien czas i generalnie sie rozwija.
        Ludzie bardzo sympatyczni- sama poznałam kilka osób. Nie wiem czy to plus czy
        minus, ale czasami rzucaja cżłowika na głeboką wodę tzn. baaaaaardzo
        odpowiedzialne zadania dają. Mój chłopka jest bardzo zadowolony tylko
        czasami "z czasem sie nie wyrabia".
        generalnie polecam, poza tym niektórzy wyjeżdżają na projekty zagraniczne do
        róznych krajów europejskich (roczne, dwuletnie), także z tego co słyszałam od
        innych znajomych - jeden z lepszych pracodawców międzynarodowych.
        • aachaa Re: Carlsberg 30.11.05, 11:34
          jak sie dostać do nich na staż???czy gdzies ogłaszają wolne miejsca stażowe czy samemu trzeba sie o nie wystarać??
        • Gość: ssop Re: Carlsberg IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 30.11.05, 12:01
          A w jakim dziale pracuje?
          • Gość: pomidorekk Re: Carlsberg IP: *.acn.waw.pl 30.11.05, 12:47
            pracuje w dziale planowania operacyjnego.
            Z tego co wiem od zeszłego roku zawiesili program stazowy - wczesniej ogłaszali
            się w Wyborczej i trzeba było przejść 4 stopniowy program rekrutacyjny - na
            koniec assesment center + rozmowa .
            Czasami jednak szukają ludzi - najczęściej poprzez jobpilot , ale to już nie na
            staż (czyli tzw zielonych), ale na konkretne stanowiska z doświadczeniem.
        • potomar Re: Carlsberg 06.12.05, 09:26
          Gość portalu: pomidorekk napisał(a):

> Mój chłopak pracuje w Carlsbergu- dostał się z programu stażowego.

"Program stażowy" - czyżby nowa nazwa "znajomości"?
          • Gość: pomidorekk Re: Carlsberg IP: *.acn.waw.pl 06.12.05, 10:33
            hahahaha, rozumiem że jesteś jednym z tych frustratów, którzy nie mogą znależć
            pracy,a uwazają, że maja doskonałe kwailifikacje i im się ta praca należy, więc
            zostaje im tylko jedna furtka...znajomości. zycze powodzenia, bo w
            międzynarodowym koncernie na "znajmościach" sie długo nie popracuje.. szybko
            wyjdą Twoje braki w inteligencji i kwalifikacjach.
      • Gość: ssop Re: Carlsberg IP: *.chello.pl 30.11.05, 21:55
        Do działu marketingu. Byłam na takiej rozmowie "zapoznawczej" tylko z osobą z
        działu HR (agencja doradztwa personalnego wysłała mnie tam jako rezerwową, bo
        jak się potem okazało, oni już tylko czekali na odpowiedź od osoby, której
        wcześniej złożyli ofertę).
        Z tego, co wiem, to oni na stałe współpracują z dwoma agencjami reklamowymi, w
        zależności od brandu + sieciowym domem mediowym (cały Carlsberg współpracuje z
        tym samym). Więc jeśli był przetarg, to może tylko dlatego, że procedura im tak
        nakazuje. Kto w nim uczestniczył od ich strony?
        Napisz mi pls coś więcej na priva: katrin_77@gazeta.pl
      • Gość: ... Re: Carlsberg IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 01.12.05, 11:51
        to co na samym dole, miało być gocha do Ciebie:-)
    • Gość: aga Re: Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 19:25
      ja tam zglosilam sie na stanowisko asystentki ale nie oddzwonili, chlip chlip
      • Gość: biedrona Re: Carlsberg IP: 62.148.92.* 17.01.06, 13:08
        Cześć
        ja pracowałam w Carlsbergu 3 lata
        nie mam pozytywnych doświadczeń jeśli chodzi o mozliwości rozwoju
        dlatego czas było odejść
        miło wspominam jednak ludzi!
        • Gość: gg Re: Carlsberg IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 17.01.06, 13:54
          a w jakim dziale pracowałaś, jeśli wolno spytać?
          • Gość: kkk Re: Carlsberg IP: *.chello.pl 28.02.06, 22:33
            ja również po 3 latach pracy i podobne doświadczenia jak biedrona - brak
            możliwości rozwoju ale świetni ludzie
            • Gość: staż Re: Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:20
              Czy ktoś wie jak dokładnie wygląda rekrutacja do programu stażowego dla
              absolwentów? Czy testy z angielskiego są trudne i jak wygląda Assessment?
              • Gość: On Re: Carlsberg IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 13.05.06, 10:56
                Czesc,
                Ja bylem laureatem 1 programu "Prawdopodobnie najlepsi" (2002 r).
                Rekrutacja wygladala wtedy nastepująco.
                1 etap - testy analityczne (
                2 etap - assessment center (rozwiazywanie problemow w grupie, rozwiazywanie
                problemu samodzielnie, prezentacja rozwiazania, poszukiwanie faktow, rozmowa
                kwalifikacyjna, test z angielskiego)
                3 etap - rozmowa z przyszlym przelozonym w wybranej lokalizacji
                4 podpisanie umowy

O znajomosciach podczas rekrutacji mozna zapomniec, moim zdaniem nie ma tu
                szans, kolejne rozmowy prowadzone sa w roznych lokalizacjach, przez rozne osoby.

Ja bardzo mile wspominam ten 2 letni program, jak dla kogos po studiach to super
                sprawa. Pracuje sie za godziwa pensje, uczestniczy w wielu szkoleniach
                (przynajmniej w 1 edycji tak bylo), ma sie mozliwosc zwiedzenia wszystkich
                browarow Carlsberga w Polsce. Pierwsze pol roku to rewelacja dla absolwenta, nic
                nie wiesz, nic nie umiesz a tam wszyscy Ci pomagają.
                Niestety po 2ch latach stanowisko przestalo mi odpowiadac (finanse tez) i nie
                bylo specjalnie mozliwosci awansu wiec odszedlem z firmy. Jednak wiem ze dzieki
                Carlsbergowi moje zycie zawodowe mialo lagodny i przyjemny start.

• Gość: hej Re: Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:15
                  up
                • Gość: Wawa Re: Carlsberg IP: *.225.121.132.bait.pl 31.05.06, 15:26
                  Niedawno byłam na całodniowej rekrutacji do programu stażowego Carlsberga.
                  Przebieg to dokładnie 1 i 2 etap opisany przez użytkownika "On". Atmosfera
                  podczas rekrutacji bardzo miła, bezstresowa (chociaż może to też zasługa grupy,
                  która mi się trafiła - b. w porządku ludzie). Pod koniec dopadało już zmęczenie
                  (zadania trwały od 10 do 17) ale dało się przeżyć (w Krafcie zaproszono mnie na
                  assessmenty od 8 do 21!:/).

Jak na razie brak informacji zwrotnej, więc niewiele więcej mogę powiedzieć,
                  ale warto pójść nawet dla samego zobaczenia jak wygląda to "pranie mózgów":).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka