Dodaj do ulubionych

facebóg ?

09.02.11, 17:41
Miesięcznik Focus opublikował ostatnio artykuł pt. "Jak nas psuje facebóg".
Pisze w nim między innymi (cytując).
" Na jego punkcie oszalało już ponad pół miliarda ludzi. Niektórzy twierdzą, że jeśli nie ma cię na facbooku, to nie istniejesz. Na naszych oczach i za naszą zgodą - Facebook staje się największym dyktatorem XXI wieku "
Według statystyk na facebooku w ciągu minuty:
- wysyłamy 231 605 wiadomości.
- dodajemy 135 849 zdjęć.
- klikamy w " Lubię to" 382 861 razy.
- znajomymi zostają 98 604 osoby.
- aktualizujemy status 82 557 razy.
- dodajemy 79 364 nowe wpisy.
- wysyłamy 74 204 zaproszenia na wydarzenia.

Jestem ciekawa drogie kociaki jakie jest Wasze zdanie na temat Facebooka ?big_grin
Obserwuj wątek
    • arasha ee...? czemu napisałas 'facebóg'??? 09.02.11, 17:45
      nie mam facebooka, usunelam sobie konto tongue_out
      • lena_ Re: 09.02.11, 17:52
        bez przesady. nie jestem uzależniona od fb, więc tym bardziej nie rozumiem ludzi, którzy mogą siedzieć na fb dniami i nocami. we wszystkim trzeba mieć umiar wink
      • nick_jonas_jb Re: Nie mam i nie bede zakładać :P 15.02.11, 15:09
    • bellacullenx @arash 09.02.11, 17:59
      żart słowny, muszę przyznać trafny smile
      ___
      Jeśli chodzi o fejsa- korzystam gdyż uważam że jest 100 razy lepszy od NK..
      Nie roi się na nim od dzieci neo, grupy są sensowne, humorystyczne a nie 'fFsHyScY kTóRzY KoChAjOm nAjSłOdShEgO JóóóósTiNkA BiEbBbErKa nA SfFiEcIe!!! On jEsT TaKi mEgA SfFiTa$$Ny!'
      Na facebooku można pogadać ze znanymi ludźmi, są na nim oficjalne grupy/osoby/fundacje itp.
      Np. dzisiaj chcąc się dowiedzieć kiedy zostaną dodane napisy do nowego odc. Plotkary, wchodzę- wyszukiwarka-iitv.info- dodaje post na tablicy-po kilku minutach mam odpowiedź.
      No i aplikacje są świetne ;D Nie no wszystko jest lepsze.. nie ma porównania.

Pozdrawiam 'fejsbukowiczów' ;D
      • miastowa. Re: 09.02.11, 18:24
        bellacullenx - masz rację , mam takie zdanie jak ty ; pp

najlpesze że nie ma tam dużo neo dzieci
        • katsuumi_17 Nie wydaje mi się, żebym była uzależniona. 09.02.11, 18:42
          A już na pewno fejs nie układa mi dnia wink
        • temptation A więc... 09.02.11, 18:43
          Wolę facebooka niż np. takie nk bo tam nie ma żadnych dzieci neo , nie spamują ani nic takiego . Ja mam facebooka i nie jestem od niego uzależniona siedzę tam może z 2 minuty sprawdzam wiadomości , zaproszenia, tablice i wychodzę ;p .
          • jonasofanka @arasha 09.02.11, 18:46
            ponieważ, czyta sie fejsbuk , a pasuje słowo "bóg" , a artykuł pokazuje, ze FB okazuje sie Bogiem. Czyli FejsBóg. Sama nie zorientowałam się od razu ( : .

A co do artykułu. Ja nie korzystam jakoś ciągle, tylko jak mi sie przypomni i nie mam co robić. Owszem, dodaje posty, komentuje i takie tam... ale to nie znaczy , ze jestem uzależnione smile
    • malowana505 Re: facebóg ? 09.02.11, 18:49
      Mam 12 lat,cała moja klasa ma,a ja...NIE!wink Mam tylko to,na pies.pl,szarik.pl,ale z tego ostatniego w ogóle nie korzystam. Tylko się zarejestrowałam,a tak to nic. Żyje bez Facebooka,czy nk.plsmile
    • nikki Re: facebóg ? 09.02.11, 19:00
      mam FB ale jakoś za często na niego nie wchdzę i nawet nie mam na nim zdjęc...takze ualezniona nie jesrtem xd
    • natip11 Re: facebóg ? 09.02.11, 21:54
      ja nie miałabym facebooka wgl,
      ale założyłam,
      bo potrzebowałam 'bilecik' do Croppa . cool
      • originalnick Re: facebóg ? 09.02.11, 22:52
        Nie mam konta na "tym" facebook'u . Osobiście wystarczy mi konto na twitter oraz na nk. I tak z nk za bardzo nie korzystam, a jak już to żeby pogadać z przyjaciółmi kiedy brak kasy na tel. smile Gdybym miała konto na facebook pewnie szybko uzależniłabym się od tego, więc po co mi to? Żeby stać się osobą mającą nadwagę ? No bo nie oszukujmy się nie ruszając się tracimy kondycję, a z utratą kondycji wiążą się problemy. Nie chcę mieć nadwagi...a jestem lekko "otyłą" osobą . Dzięki za uwagę. smilesmilesmile
    • myszqa13 kocham facebook'a!! 09.02.11, 22:56
    • glam_skarpeta Nie mam fejsa i nie chcę mieć... 09.02.11, 22:59
      Mam konto tylko na kocie i to mi wystarcza serce nie wiem czemu mają taką fazę na fejsa confused
    • klaudia_25 NIe korzystam z tego gówna =3 10.02.11, 14:27
    • aparatkaa. Re: facebóg ? 10.02.11, 15:33
      lubię fejsbuka , odkąt założyłam sobie tam konta prawie na nk nie wchodzę . uważam po prostu , że jest dużo lepszy . powody już ktoś wymieniał , nie będę się powtarzać . nie jestem od niego uzależniona , nie mam bzika na jego punkcie , czasami lubię sobie czytać trochę tych tekstów z lu.bie.to. , czasami używam aplikacji , czytam sobie różne cytaty , ale spokojnie mogłabym bez tego żyć .
    • smileyy776 Re: facebóg ? 10.02.11, 15:37
      Wejdę raz na miesiąc jak mi się nudzi . xd Jakoś mnie do tego nie ciągnie ; d
    • xaneczkax Ja nie mam fejsbuka i jakoś ... 10.02.11, 15:42
      zbytnio mnie do niego nie ciągnie.. Pf. też mi coś. xD Nie jest mi potrzebny do życia. Mam Twittera smile
    • rashkill. pół miliarda ludzi. 10.02.11, 15:44
      gwałt zbiorowy bezemnie.
    • marsjanka115 x__x 10.02.11, 15:46
      hah mnie na pewno nie wciągnął . wchodzę tylko żeby zaakceptować zapro i tyle.
    • sopwil / 10.02.11, 15:55
      Fejsbuk jest fajny, 1000x lepszy od nk.
      Mam konto, wchodzę, ale nie tak często jak np. na kotka.

Dziwisz się, że tylu ludzi robi te rzeczy w ciągu minuty, skoro t największy portal społecznościowy (nie wiedziałam, jak to określic), a ile jest osób uzależnionych od facebooka. Taa..
      • goofy. . 10.02.11, 15:57
        Nie mam konta na facebooku i jakoś żyję.
        • mikessa Re: Też to czytałam w tej gazecie. 10.02.11, 16:18
          Ja osobiście nie przepadam za facebookiem, choc napewno lepsze to niż ''nasza klasa'' ( to jest beznadziejne). Na Facebook bywam gdzieś tak co dwa dni, a jak już wchodzę to zjadę na sam dół i wychodze. Nudzi mi się tam...
    • koralina94 Re: facebóg ? 10.02.11, 16:27
      Zalogowałam się tam jakiś czas temu, ale nie czuję palącej potrzeby, żeby tam ciągle siedzieć. Gdyby go nie było, to trudno.
    • ciapolka nienawidze tej strony. 10.02.11, 16:32
      denerwuje mnie i nienawidze jak cos jest "sławne", a naprawde to szajs. ten fejsbuk jest szajski. nie mam konta, nie miałem i nie mam zamiaru mieć.
    • lullabys Re: facebóg ? 10.02.11, 16:42
      Dobrze wiedzieć, że nie istnieje xD
    • alice94_ Re: facebóg ? 10.02.11, 18:09
      Nie mam facebooka i jestem happy big_grin
    • trufla Re: facebóg ? 10.02.11, 18:39
      Zgadzam się. Każdy portal internetowy jest uzależniający, wystarczy spojrzeć na naszą-klasę. Skończył się taki wielki boom i ludzie przerzucili się na facebook'a.

Nie mam konta na żadnym społecznościowym portalu. Nie żałuję, że go nie mam. Nie czuję potrzeby aby go zakładać i być kól. Nie działam pod wpływem impulsu...
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 10.02.11, 18:56
      nawet nie mam tam konta.
    • slodkiporanek Re: facebóg ? 10.02.11, 19:22
      zerkam tylko od czasu do czasu.
    • lolisia_xdd Re: facebóg ? 10.02.11, 20:35
      Lubię go i wchodzę codziennie gdy jest wolne. jak mam szkołę raczej wchodzę tam ok. 3 razy w tygodniu, no ale przeżyłabym bez. Po prostu tym zabijam nudę.
      • diamond_girl12 Re: facebóg ? 10.02.11, 20:41
        Nie mam tam konta i nie jest mi potrzebne. tongue_out Jakoś istnieję bez niego sciana .
    • aguskaa_ Re: facebóg ? 11.02.11, 10:46
      nie wiem, jak to możliwe. ;o

dla mnie to nie jest takie nałogowe, wchodzę z raz na tydzień.
      jeżeli mi się oczywiście nudzi smile
    • ruddy. . 11.02.11, 14:51
      konto mam, ale nie powiem żebym jakoś tam nałogowo przesiadywała;>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka