wpam 12.12.05, 23:07 Na rynku jak grzyby po deszczu powstają fundusze inwestycyje. Co sadzicie o pracy w Funduszach Inwestycyjnych? A moze już ktos tam pracuje? Mozna tam zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pampers Re: Fundusze Inwestycyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:58 Zarobić można i to baarrrddzzoo dużo. Fundusze pobierają prowizje od wpłat oraz tzw. procent od zysków a tych ostatnio nie brakuje. Zarobków nikt Ci nie powie ponieważ jest to uzależnione od wyników finansowych funduszu. Jestem pewien, że osoby zarządzające funduszami inwestycyjnymi mają największe dochody z wszelkich możliwych do uzyskania w pracy. Wiem jak to jest w USA. Polecam książkę "Bezpieczne strategie inwestycyjne" - Tharp Van K., Barton Jr. D. R., Sjuggerud. Wg książki średnie wynagrodzenie roczne osoby zarządzającej funduszem inwestycyjnym w USA to bagatela 600mln dolarów. Robi to ogromne wrażenie. W Polsce jeśli dadzą Ci 5% tej sumy to zarobisz w ciągu roku 100tys. zł. Wypowiedź dotyczy osób zarządzających aktywami funduszu. Zwykle w funduszu jest od 1-4 takich osób Nie wiem jak to jest z pozostałą kadrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netizen 600 mln USD??? IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:57 Czyli po 10 latach 6 mld? To czemu nie ma tych ludzi na liście 500 najbogatszych Forbsa? Nie twierdzę, że przymierają głodem, ale chyba coś pomyliłeś przyjacielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampers Re: 600 mln USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:20 W wypowiedzi nie ma błędów. Tak jak napisałem fundusz inwestycyjny pobiera prowizję od zysków. Jeżeli ktoś interesuje się giełdą, ten wie, iż statystycznie hossa na giełdzie trwa cztery lata, później zwykle są cztery lata bessy. W czasie bessy fundusz może przynosić poważne straty i wtedy wynagrodzenie osoby zarządzającej funduszem nie jest już takie imponujące. Może dojść do wymiany osoby zarządzającej. W razie wątpliwości mogę przesłać skan strony z książki z zarobkami zarządzających funduszami inwestycyjnymi na email:))) No ale przecież nie o to tutaj chodzi. Autor posta pytał czy można dobrze zarobić pracując w funduszu. Odpowiadam: MOŻNA. Odpowiedz Link Zgłoś
lizavieta1 Re: Fundusze Inwestycyjne 14.12.05, 12:47 Zeby zarządzać funduszem trzeba mieć potężną wiedzę i intuicję, szczęście do tego. To nie jest osiągalne dla przeciętnego zjadacza. Wiele funduszy upada lub przynosi straty. Nie jest to tak różowe jak kolega maluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martunia Re: Fundusze Inwestycyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:30 Mój mąż pracuje przy wycenie funduszy inwestycujnych i po pół roku pracy (zaznaczam że jeszcze nie skończył studiów nie miał zupełnie doświadczenia) zarabia 4600 PLN brutto. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś