Dodaj do ulubionych

Fundusze Inwestycyjne

12.12.05, 23:07
Na rynku jak grzyby po deszczu powstają fundusze inwestycyje. Co sadzicie o
pracy w Funduszach Inwestycyjnych? A moze już ktos tam pracuje? Mozna tam
zarobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: pampers Re: Fundusze Inwestycyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:58
      Zarobić można i to baarrrddzzoo dużo. Fundusze pobierają prowizje od wpłat oraz
      tzw. procent od zysków a tych ostatnio nie brakuje.
      Zarobków nikt Ci nie powie ponieważ jest to uzależnione od wyników finansowych
      funduszu. Jestem pewien, że osoby zarządzające funduszami inwestycyjnymi mają
      największe dochody z wszelkich możliwych do uzyskania w pracy.
      Wiem jak to jest w USA. Polecam książkę "Bezpieczne strategie inwestycyjne" -
      Tharp Van K., Barton Jr. D. R., Sjuggerud. Wg książki średnie wynagrodzenie
      roczne osoby zarządzającej funduszem inwestycyjnym w USA to bagatela 600mln
      dolarów. Robi to ogromne wrażenie. W Polsce jeśli dadzą Ci 5% tej sumy to
      zarobisz w ciągu roku 100tys. zł. Wypowiedź dotyczy osób zarządzających
      aktywami funduszu. Zwykle w funduszu jest od 1-4 takich osób Nie wiem jak to
      jest z pozostałą kadrą.
      • Gość: netizen 600 mln USD??? IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:57
        Czyli po 10 latach 6 mld? To czemu nie ma tych ludzi na liście 500
        najbogatszych Forbsa? Nie twierdzę, że przymierają głodem, ale chyba coś
        pomyliłeś przyjacielu.
        • Gość: pampers Re: 600 mln USD??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:20
          W wypowiedzi nie ma błędów. Tak jak napisałem fundusz inwestycyjny pobiera
          prowizję od zysków. Jeżeli ktoś interesuje się giełdą, ten wie, iż
          statystycznie hossa na giełdzie trwa cztery lata, później zwykle są cztery lata
          bessy. W czasie bessy fundusz może przynosić poważne straty i wtedy
          wynagrodzenie osoby zarządzającej funduszem nie jest już takie imponujące. Może
          dojść do wymiany osoby zarządzającej.
          W razie wątpliwości mogę przesłać skan strony z książki z zarobkami
          zarządzających funduszami inwestycyjnymi na email:))) No ale przecież nie o to
          tutaj chodzi. Autor posta pytał czy można dobrze zarobić pracując w funduszu.
          Odpowiadam: MOŻNA.
    • lizavieta1 Re: Fundusze Inwestycyjne 14.12.05, 12:47
      Zeby zarządzać funduszem trzeba mieć potężną wiedzę i intuicję, szczęście do
      tego. To nie jest osiągalne dla przeciętnego zjadacza. Wiele funduszy upada lub
      przynosi straty. Nie jest to tak różowe jak kolega maluje.
      • Gość: Martunia Re: Fundusze Inwestycyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:30
        Mój mąż pracuje przy wycenie funduszy inwestycujnych i po pół roku pracy
        (zaznaczam że jeszcze nie skończył studiów nie miał zupełnie doświadczenia)
        zarabia 4600 PLN brutto. POzdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka