Dodaj do ulubionych

szkolenie i praca jako monitor badań klinicznych

• dabrowska_ania Walter "Badania kliniczne" KUPIĘ 30.06.07, 19:24
      Witam, poszukuję badan klinicznych Waltera, czy ktoś mógłby osprzedać oryginał lub kopię, BARDZO MI ZALEŻY, a nakład jest juz wyczerpany..Pozdrawiam;)
      • Gość: daniel Re: Walter "Badania kliniczne" KUPIĘ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 22:55
        z pewnych zrodel wiem, ze bedzie wkrotce 2 zauktualizowane wydanie. Moze warto
        jeszcze poczekac.
    • Gość: beti Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 09:52
      Szanowni Forumowicze czy ktoś z Was brał udział w szkoleniu firmy Brillance?
      Jeśli tak to czy spełniało Państwa oczekiwania? I jeszcze jedno pytanie,
      mianowicie czy ten test na końcu szkolenia jest trudny?
      Pozdrawiam
      • Gość: Marta Re: szkolenie CRDE we wrzesniu IP: *.jelonki.robbo.pl 25.08.07, 21:32
        witam
        czy ktos sie wybiera na szkolenie "Wstep do mmonitorowania Badan
        Klinicznych"crde 6-8.IX? mam zamiar zaczac moje starania o
        stanowisko CRA i zaczynam od kursu zeby bylo co wpisac do
        cv..doswiadczenia brak,ale moze kurs bedzie atutem
        jesli ktos sie wybiera to byloby razniej ...
        mimo ze to konkurencja ;)
        • Gość: mis Re: szkolenie CRDE we wrzesniu IP: *.chello.pl 26.08.07, 21:02
          szczerze? daj sobie spokoj z CRDE:)
          • Gość: magg Re: szkolenie CRDE we wrzesniu IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.07, 19:28
            hmmm dlaczego dać sobie spokój z CRDE?
            wydaje mi się że na początku warto mieć jakiś "kursik", coś co potwierdzi że
            jest się zainteresowanym branżą...
            Mnie osobiście zabijają ceny, bo 1500 1800 zł za trzy dni to dla mnie
            dużo...zastanawiam się czy nie zrobić podyplomowych studiów (6-7 tys ale
            przynajmniej ma się dyplom studiów podypl.).
            Dodam że dopiero zaczynam w CT.
            Pozdrawiam

• Gość: iwona Re: szkolenie CRDE we wrzesniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:37
              jateż jadę na kurs do crde. myślę, że to dobry pomysł. im więcej
              szkoleń tym człowiek jest lepiej przygotowany.
              • Gość: anna Re: szkolenie CRDE we wrzesniu IP: 81.210.21.* 12.11.07, 18:12
                Witam wszystkich, może wypowie sie ktoś kto był na takim szkoleniu i opowie
                jakie są korzyści z tego i czy taki kurs pomógł mu znaleźć pracę w tym zawodzie.
                Ja wybieram się na takie szkolenie w dniach 15-17.10.07 do CRDE, może ktoś z was
                czytających to forum też sie tam wtedy wybiera ? GG: 9839126
                • Gość: aga Re: szkolenie CRDE we wrzesniu IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.12.07, 11:15
                  witam!
                  czy moge uzyskac jakas opinie na temat szkolen w crde?interesuje mnie praca w
                  charakterze monitora badan, zastanawiam sie czy to szklenie jest faktycznie
                  oplacalane.i jeszcze edno:czy gdzies mozna dostac ta ksiazke waltera???
                  z gory dziekuje za odpowiedzi,pozdarawiam!!!!
    • hemizone Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn 01.02.08, 13:01

Interesuje mnie praca monitora badań klinicznych (CRA), nie jestem lekarzem ani farmaceutą ale mam wykształcenie techniczne w zakresie dentystyki (obecnie kończę studia II-go stopnia z zakresu zarządzania) nie posiadm żadnego doświadczenia w tej dziedzinie (CRA) . Wiem, że kilka firm w Warszawie prowadzi szkolenia n.t. wprowadzenie do monitoringu badań klinicznych.Zastanawiam się więc czy firmy poszukujące CRA cenią sobie takie (w sumie dośc kosztowne) szkolenie. Jeżeli jest ważne żeby taki wpis w CV mieć to czy warto inwestować w droższe (bardziej profesjonalne?) szkolenia np w CRDA (ok 1800 zł) czy wystarczy cokolwiek ok 1000 zł? Wszelkie uwagi na temat pracy jako CRA również mile widziane pod adresem hemizone@wp.pl Pozdrawiam
    • dorcia4dwa Praca jako monitor badań kliniczn 04.02.08, 09:15
      Witam,
      Czy ktoś zna Msource? Nikt nie wspominał o nich-bo nie chce źle mówić, czy nie
      warto?
      Pozdrawiam
    • unmar Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn 06.02.08, 15:12
      Witam!

Czy macie może jakieś namiary na szkolenie prowadzone przez PAREXEL?
      Słyszałem że ich szkolenie jest efektywniejsze od CRDA - trwa ok 2 miesięcy i często po tym okresie oferują ludziom staż.

Czy PAREXEL ma w ogóle stronę polską, znalazłem tylko international, ale tam nie ma nic o szkoleniach.

Ewentualnie jakieś proszę o inne sugestie na temat szkoleń CRA, które jest warte uwagi i na które bardziej zwróci uwagę potencjalny pracodawca? :)

Pozdrawiam!
      • unmar Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn 06.02.08, 17:15
        P.S.

Kupię "Badania kliniczne" Waltera - nowe bądz używane.
    • Gość: Magda CRA- czas trwania projektow IP: *.acn.waw.pl 10.03.08, 22:36
      Pozdrawiam!
      Slyszalam ze projekt prowadzony przez CRA nie trwa krocej niz 2 lata. Czy odpowiedzialny i rzetelny CRA powienien poczekac ze zmiana pracodawcy do konca trwania projektu/ow ktorego sie podjal?
      Bede wdzieczna za odpowiedz.
      • Gość: dr martens Re: CRA- czas trwania projektow IP: *.gprs.plus.pl 10.03.08, 23:14
        owszem. nie ma nic gorszego jak przejmowac projekt po kims...
        zarówno dla monitora jak też i projektu...
      • Gość: dr martens Re: CRA- czas trwania projektow IP: *.gprs.plus.pl 10.03.08, 23:14
        owszem. nie ma nic gorszego jak przejmowac projekt po kims...
        zarówno dla monitora jak też i projektu...
      • agulha Re: CRA- czas trwania projektow 11.03.08, 00:59
        Moim zdaniem, niekoniecznie. Firma zwykle sama dokonuje pewnych przesunięć, na
        przykład po przejściu przez trudny pierwszy okres badania odsuwa jednego z
        kilkorga monitorów od projektu, żeby go rzucić do innego, gdzie potrzeba ludzi.
        I pozostali muszą przejąć jego ośrodki. Polskie prawo przewiduje możliwość
        zaproponowania pracownikowi dłuższego okresu wypowiedzenia niż ustawowy (przy
        podpisywaniu umowy), nieprawdaż? Dlaczego zatem firmy z tego nie korzystają?
        Zapewne dlatego, że uważają, że w ciągu tego 1 czy 3 miesięcy bez problemu
        płynnie dokona się przekazanie obowiązków. Przyzwoitość polega na przestrzeganiu
        warunków umowy - a nie np. wzięciu lewego zwolnienia lekarskiego na 3 tygodnie z
        4 tygodni wypowiedzenia. Należy umieć zadbać również o własne interesy, w
        rozsądny sposób, wykorzystać okazję, jeżeli się nadarza. Nadmienię, że taka
        dbałość o dobrze pojęty własny interes może skłaniać do dokończenia projektu,
        żeby móc pochwalić się kolejnemu pracodawcy, że poznało się cały przebieg
        typowego projektu, od start-up do wizyt kończących badanie. Jeżeli dotychczasowa
        praca nie jest zła, może być korzystniejsze pozostanie do końca projektu i wtedy
        rozejrzenie się za pracą. Nie liczyłabym jednak na to, że uda się idealnie zgrać
        w czasie koniec projektu i przyjęcie do nowej pracy. "Stara" firma szybko
        wykorzysta pracownika, któremu kończy się projekt, do kolejnego projektu, a
        "nowa" firma nie będzie na zwykłego CRA czekała pół roku czy dłużej.
        • Gość: Magda Re: CRA- czas trwania projektow IP: *.acn.waw.pl 12.03.08, 11:06
          Dziekuje bardzo za wyczerpującą i przemyślaną odpowiedź. pozdrawiam!
    • bsob Pytanie-prosba do monitorow badan klinicznych 29.03.08, 01:07

Witam,

zwracam sie z wielka prosba o porade do osob z doswiadczeniem w dziedzinie
      badan klinicznych- mianowicie rozgladam sie za oferta pracy jako asystent
      monitora badan klinicznych,zaznaczam ze nie posiadam doswiadczenia na tym
      stanowisku pracy. Jestem farmaceuta,pracuje w aptece.

Moje pytanie brzmi jak przygotowac sie do takiego stanowiska asystenta?
      domyslam sie,ze kurs, ale ktory kurs warto zrobic na poczatek? i gdzie sa
      organizowane w Warszawie dobre kursy, cieszace sie uznaniem pracodawcow? nie sa
      one tanie,ale napewno sa takie bez ktorych sie nie da nic zdzialac w tym kierunku.
      Drugie pytanie dotyczy tego, jak mozna w ogole znalezc prace jako asystent
      monitora?? ogloszen takich raczej nie widze, przewaznie oglaszaja sie firmy
      potrzebujace osoby z co najmniej rocznym doswiadczeniem w tej dziedzinie, wiec
      jak tu w ogole "sie zahaczyc" mowiac bardzo pospolicie? do jakiej firmy w
      Warszawie mozna najpredzej dostac sie na asystenta monitora?

Bede bardzo wdzieczna za wszelkie wskazowki w tym wzgledzie.
      Prosze o odpowiedzi na adres: bsob@gazeta.pl
      Dziekuje!
      • farmokon34 Re: Pytanie-prosba do monitorow badan klinicznyc 30.03.08, 18:29
        Witam,
        obecnie jestem studentem 4 roku Farmacji na bloku Farmacja Szpitalna
        i Kliniczna w Warszawie, na którym jestem zapoznawany z tematyką
        badań klinicznych, a swoją przyszłość chciałbym z nimi związać,
        dlatego pytam osoby pracujące w badaniach klinicznych, czy istnieje
        możliwość zatrudnienia się w firmach, zajmujących się badaniami, już
        w trakcie studiów w elastycznych godzinach pracy na niepełnym
        etacie? Jeśli tak, to jakie. Ważne dla mnie jest podejrzeć trochę
        badania od kuchni, a nie tak teoretycznie, a każda forma
        przeniesienia teorii w praktykę w moim przypadku byłaby ciekawa i
        przydatna. Za rady serdecznie dziękuję.
        • agulha Re: Pytanie-prosba do monitorow badan klinicznyc 30.03.08, 23:04
          W praktyce raczej nie. Asystenci pracuja w biurze i w stalych
          godzinach, raczej na niepelny etat. Od monitorow zwykle wymaga sie
          ukonczonych studiow wyzszych i nie sadze, zeby ktos byl chetny
          szkolic i wdrazac osobe na niepelnym etacie. Wyobraz sobie taka
          scenke: "od dnia X do Y jedzie Pan na szkolenie wstepne do Wielkiej
          Brytanii" (obowiazkowe dla wszystkich nowych, trwa 2 tygodnie), a
          Ty na to "nie moge, bo mam sesje. Po co komu taki garb? Ale nic ne
          jest niemozliwe. Zajrzyj na Forum dla CRA, byly tam takie tematy
          walkowane.
          • farmokon34 Re: Pytanie-prosba do monitorow badan klinicznyc 31.03.08, 07:37
            Dziękuję, za odpowiedź. W mojej obecnej sytuacji nie myślę o pracy monitora,
            lecz może jakich drobnych pracach biurowych, np. jako copy writer ... Za inne
            sugestie serdeczne dzięki.
    • Gość: d.cisak Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn IP: *.chello.pl 14.01.10, 12:19
      Jeżeli ktoś mógłby mi przekazać na maila zagadnienia od pana puchatka to bardzo
      proszę d.cisak@gmail.com
      • kasikk81 Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn 13.05.10, 13:30
        Szanowni Państwo,

Pragnę zwrócić się do Państwa z prośbą o wypełnienie ankiety skierowanej do osób, które pracują, bądź pracowały na stanowisku Monitora Badań Klinicznych.

Będę tym bardziej wdzięczna za pomoc, gdyż potrzebuję jeszcze tylko 15 osób, a czas niestety nieubłaganie mija :) Jeżeli wśród Państwa znajomych są osoby, które pracują, bądź pracowały, jako Monitor Badań Klinicznych - uprzejmie proszę o przekazanie linku.

W badaniu zostaną Państwo poproszeni o ocenę, na podstawie własnych doświadczeń, w jakim stopniu decyzje kierowników projektów (Project Managerów, Clinical Leadów, Clinical Trial Managerów), ich sposób zarządzania projektem badania oraz umiejętności, wiedza i cechy charakteru wpływają na powodzenie projektu badania klinicznego oraz wskazanie, które z powyższych czynników sprawiają, iż projekt badania kończy się niepowodzeniem.

Aby wypełnić ankietę proszę kliknąć w poniższy link:
        e-ankiety.pl/ankiety/index.php?sid=65684&la

Udzielenie odpowiedzi zajmie Państwu ok. 10 minut, a przeprowadzane jest wyłącznie do celów naukowo-badawczych.

Jeżeli chcieliby Państwo zapoznać się z wynikami prowadzonego badania, proszę o wpisanie (na końcu ankiety) adresu e-mail, na który przesłane mają zostać takie informacje. Oczywiście adres ten wykorzystany zostanie wyłącznie w celu udostępnienia wyników badania.

W razie jakichkolwiek pytań, bądź wątpliwości, uprzejmie proszę o kontakt.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc, zaangażowanie i poświęcony czas.
    • Gość: CRAIIwow Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn IP: 109.243.11.* 04.11.10, 23:34
      Hej,

Jeśli ktoś się jeszcze nad tym zastanawia do ja z ręką na sercu polecam Emers Training Group (www.emers.pl). Dlaczego? Mam doświadczenia z różnymi firmami a w tej pracują ludzie, którzy mają misję żeby pomóc innym jakoś wystartować, a nie tylko wyklepać po raz setny nudne slajdy z informacjami z viki i oskubać innych z kasy. www.emers.pl - Nie namawiam, ale polecam!!!

Pozdrawiam.
      Ps. Panowie, jeśli czytacie to jeszcze raz WIELKIE dzięki za cenne rady:)
    • Gość: Gośka Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn IP: *.scansafe.net 14.02.11, 15:47
      Daj sobie spokój już z tymi szkoleniami. Coćbyś miał ich i za 100000 zł to dla firmy i tak nic nie umiesz bo nie pracowałeś jako CRA. Jak nie znajdziesz ogłoszenia gdzie wezmą cię bez doświadczenia to aplikuj najpierw na administratora badań klinicznych a po roku będzie już łatwiej.
    • Gość: gosc Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 18:28
      w pelni sie zgadzam z przedmowca - nikt nie zatrudni osoby bez doswiadczenia praktycznego na stanowisko CRA, chocbys mial i milion szkolen. Trzeba miec praktyke i okreslona wiedze branzowa - to sie zdobywa na stanowisku asystenckim. Polecam zwlaszcza mniejsze firmy w tym zakresie bo wtedy i wiedza zdobyta bedzie wieksza (wiekszy zakres obowiazkow w malych fimach) i ewentualna zmiana pracy na docelowe stanowisko szybsza
    • j21p Re: szkolenie i praca jako monitor badań kliniczn 14.09.16, 00:56
      grajdoł cie dobija?
      pracuj jako Monitora Badań Klinicznych CRA w uk !
      2 rodzaje pakietów:
      pakiet za darmo - przygotowujemy do rozmowy kwalifikacyjnej, polecenie wewnetrzne, a w pierwszych tygodnich będziesz miał/miala do kogo się zwrócić w nowym badaniu.

pakiet płatny - pomoc w zorganizowaniu życia w uk

zapraszam do kontaktu.
      cra.gotouk@gmail.com

nie bedziesz sam/sama! damy rade
      szczegóły na mailu

a tymczasem Kabaret Moralnego Niepokoju - Emigrować czy nie?
      www.youtube.com/watch?v=jWGJ7j3MvqM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka