Dodaj do ulubionych

Analityk Systemowy - Raiffeisen Bank

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:28
Kochani ...
ile powiedzieć [?]
Daj Boże żeby przeczytał to ktoś z tego Banku i Pi x oko powiedział ile ...
www.jobpilot.pl/misc/adframe/rss20/7d6/29/1735478.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Analityk Systemowy - Raiffeisen Bank IP: *.media4.pl 13.10.06, 20:49
      A pracujesz jako analityk? w warszawie? ile zarabiasz - prosba chociaz o jakies
      widełki:)
      • Gość: Gość Re: Analityk Systemowy - Raiffeisen Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:47
        Mam 6,5k.
        • Gość: conqueror69 Re: Analityk Systemowy - Raiffeisen Bank IP: 195.94.206.* 24.10.06, 15:28
          Ok 6 - 7 brutto. Slabo placa, a atmosfera obecnie jest kiepska. Ja stamtad
          ucieklem. Pozdro.
          • Gość: egz Re: Analityk Systemowy - Raiffeisen Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:23
            czy netto 4,5k??
            co robi analityk systemowy?
            czy jest tam jakis okres probny? jaka pensja wtedy?
            • Gość: conqueror69 Re: Analityk Systemowy - Raiffeisen Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:49
              Co oni tam robia, to ci nie powiem, to zalezy - wszystko i nic;) Ja tam nie
              bylem analitykiem wiec trudno mi powiedziec,czego od nich wymagano. Ale kwoty sa
              podobne wsrod adminow, programistow i analitykow. Najslabiej zarabia help-desk i
              ew testerzy (choc tu glowy nie dam, bi nigdy sie ichzarobkami nie interesowalem)
              Generalnie w tej chwili bardzo duzo osob ze starej ekipy Raiffka ucieka, a
              bedzie uciekac coraz wiecej...
              • Gość: egz uciekają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:04
                a dlaczego uciekają?
                mozesz napisac jakie sa perspektywy atrudnienia po po roku pracy w it w tym banku?
                • Gość: conqueror69 Re: uciekają? IP: 195.94.206.* 29.11.06, 12:22
                  Perspektywy? Wrzody i siwizna. A tak powaznie, ze sprzetem mozna sie fajnym
                  zetknac, zrobic troche ciekawych rzeczy, jesli chodzi o jakis rozwoj zawodowy,
                  to nie jest zle. Ale atmosfera. szefostwo i zarobki... ehhh...
                  • Gość: egz szczegoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 16:10
                    o jakim sprzecie fajnym piszesz?
                    jakie ciekawe rzeczy?
                    rozwoj zawodowy, to dla mnie istotne. mozesz napisac kilka zdan wiecej.

dlaczego nie jestes zadowolony z zarobkow? w innnych bankch placa wiecej?

pzdr
                    • Gość: conqueror69 Re: szczegoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 00:03
                      Sorry stary, ale nie czuje sie upowazniony, zeby pisac o sprzecie i
                      technologiach ktore Raiffaisen uzytkuje - mysle, ze jest to objete w jakims
                      stopniu tajemnica, nieprawdaz? Do czesci z tych informacji dotrzesz bez problemu
                      przegladajac portfolia innych duzych firm, ktore handulja tymi technologiami,
                      lub sprawdzajac archiwa serwisow typu jobpilot. Generalnie zarowno sprzet jak i
                      systemy informatyczne sa "duze i drogie" i jest to w sumie pelen przekroj tego,
                      co obecnie jest na topie na rynku. Co zas do zarobkow - nie wiem jak jest w
                      innych bankach na 100% (zalezy od banku, stanowiska itp itd) ale moi znajomi
                      poodchodzili do innych bankow na lepiej platne posady. Ja nie bylem zadowolony z
                      bardzo prostego wzgledu - szukano na stanowisko identyczne z moim czlowieka za
                      gruuuuba wieksza kase (technologia dosc niszowa) podczas gdy dla mnie i moich
                      kolegow kasy na podwyzki nie bylo. Wiec odszedlem.
                      • Gość: egz Re: szczegoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:04
                        skoro siedziales w niszowej technologii, to trudno bylo znalezc prace gdzie indziej?
                        a propos zarobkow, to wiele sosob mi mowilo, ze w bankach raczej placa dobrze.
                        pzdr
                        • Gość: conqueror69 Re: szczegoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:31
                          EGZ, akurat mialem fart i przeszedlem z firmy do firmy, ale fakt, ze od tamtej
                          pory widzialem tylko kilka ogloszen tego typu.
                      • Gość: Pawel Re: szczegoly @ conqueror69 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:02
                        conqueror69 Czy mogłbyś coś powiedzieć w czym jest problem z atmosferą i
                        szefostwem?

Dzieki,

Paweł
                        • Gość: conqueror69 Re: szczegoly @ conqueror69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:38
                          Co tu duzo gadac - rowni i rowniejsi, wyscig szczurow, lizusostwo, promowanie
                          niekompetencji, donosicielstwo, sam miod... Temat na ksiazke. Nie zrozumcie mnie
                          zle, jest tam sporo naprawde zajebistych ludzi, zwlaszcza tych, ktorzy pracuja
                          tam juz od ladnych kilku lat, choc trafialy sie i nowsze nabytki na poziomie,
                          ale jest sporo osob ktore sa ponizej wszelkiego dopuszczalnego poziomu. Jesli
                          popracujesz tam dluzej niz kilka miechow, to podzial bedzie dla ciebie jasny i
                          oczywisty. Problem w tym, ze to szczury sa gora.
                          Co zas do zarobkow - to do Egz-a bodajze - zalezy co dla ciebie termin dobry
                          zarobek znaczy? Nie powiem ile zarabialem, bo to informacja pomiedzy mna i bylym
                          pracodawca, ale w obecnej firmie mam o polowe wiecej. Na podwyzki tez raczej nie
                          licz, ostatnio chlopaki cos dostali, to smiac mi sie chcialo - wstydzili sie
                          mowic ile:P
                          • Gość: exe Re: szczegoly @ conqueror69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:37
                            > Co tu duzo gadac - rowni i rowniejsi, wyscig szczurow
                            a czym to mialoby sie przejawiac? dyskryminacja? gdzie?

> Co zas do zarobkow - to do Egz-a bodajze - zalezy co dla ciebie termin dobry
                            > zarobek znaczy?
                            dobry zarobek to taki, ktory cie satysfakcjonuje. wiem z pewnego zrodla, ze w innym duzym banku analityk (choc nie systemowy) zarabia 6,5k brutto. mozesz sie jakos odniesc do tej kwoty?

> ale w obecnej firmie mam o polowe wiecej
                            mozesz okreslic chociaz z jakiej branzy to firma? z zagranicznym kapitalem? duza, mala?
                            z tego cytatu wynika jedno: albo teraz zarabiasz duzo, albo w banku zarabiales bardzo malo. zgadzasz sie?

> ostatnio chlopaki cos dostali, to smiac mi sie chcialo - wstydzili sie
                            > mowic ile:P
                            a moze to cienkie chlopaki?
                            • conqueror69 Re: szczegoly @ conqueror69 11.12.06, 15:29
                              > > Co tu duzo gadac - rowni i rowniejsi, wyscig szczurow
                              > a czym to mialoby sie przejawiac? dyskryminacja? gdzie?

Za te same bledu lub przewinienia niektorzy sa karani nagana, a niektorzy
                              dobrotliwie klepani po ramionach z prosba, by postarali sie pamietac na przyszlosc:)

> > Co zas do zarobkow - to do Egz-a bodajze - zalezy co dla ciebie termin do
                              > bry
                              > > zarobek znaczy?
                              > dobry zarobek to taki, ktory cie satysfakcjonuje. wiem z pewnego zrodla, ze w i
                              > nnym duzym banku analityk (choc nie systemowy) zarabia 6,5k brutto. mozesz sie
                              > jakos odniesc do tej kwoty?

Da sie zarobic takie pieniadze. A czy to duzo jak na bank i zakres obowiazkow?

> > ale w obecnej firmie mam o polowe wiecej
                              > mozesz okreslic chociaz z jakiej branzy to firma? z zagranicznym kapitalem? duz
                              > a, mala?

Zagraniczny kapital. Tutaj mala, na swiecie bardzo duza.

> z tego cytatu wynika jedno: albo teraz zarabiasz duzo, albo w banku zarabiales
                              > bardzo malo. zgadzasz sie?

Nie zarabialem bardzo malo. Ale niektorzy moi kumple zarabiaja. Np przechodza na
                              nowe stanowiska, nowe zakresy obowiazkow, a zostaja im stare, badziewne pensyjki.

> > ostatnio chlopaki cos dostali, to smiac mi sie chcialo - wstydzili sie
                              > > mowic ile:P
                              > a moze to cienkie chlopaki?

Caly pion IT jest zatem cienki.
                              • Gość: exe Re: szczegoly @ conqueror69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:14
                                > Za te same bledu lub przewinienia niektorzy sa karani nagana, a niektorzy
                                > dobrotliwie klepani po ramionach z prosba, by postarali sie pamietac na
                                > przyszlosc:)

jezeli tak jest, a nie mam podstaw by ci nie wierzyc, to naprawde nie jest tam zbyt ciekawie. ale byc moze to wynika stad, ze rozni sa szefowie, rozne projekty i ich znaczenie. no sam nie wiem... ale to wyglada conajmniej na nierowne traktowanie, a mozna by to nazwac bardziej dosadnie.
                                jesli chodzi o nagany, to myslalem ze tego sie w ogole nie stosuje obecnie. troche sie chyba ;) pomylilem.

> Da sie zarobic takie pieniadze. (6,5k brutto) A czy to duzo jak na bank i
                                > zakres obowiazkow?
                                gdyby to porownac do przecietnej pensji chocby w warszawie, to chyba kazdy bylby zadowolony, tak mi sie zdaje. jesli zas chodzi o sam bank i zakres obowiazkow, to nie wiem. czy ta praca jest az tak odpowiedizlna? i az tyle jest jej, ze trzeba zostawac po godzinach?

zawsze mozna przeciez zmienic pracodawce, jak ty sam zrobiles. dlatego zycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka