Dodaj do ulubionych

szukam pracy i nic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:36
a ponoć brakuje tylu rąk do pracy, ja szukam pracy tylko na sierpień,
ewentualnie do końca września, mam 21 lat
Obserwuj wątek
    • Gość: Szukam Re: szukam pracy i nic IP: *.aster.pl 03.08.07, 12:15
      Nie tylko Ty szukasz pracy :) także szukam pracy, góra do końca września. Praca
      w magazynie - min. 3 mies., składanie kopert - 800 chętnych na jedno miejsce :)
      • Gość: pracodawca Re: szukam pracy i nic IP: *.chello.pl 04.08.07, 07:49
        Napiszcie co umiecie i chcecie robic. Ja szukam uczciwego sprzedawce czesci
        samochodowych uzywanych. Sprzedawcamusi miec pojecie o samochodach, szczegolnie
        marka opel i Ford,
    • delikatesowa Re: szukam pracy i nic 03.08.07, 12:19
      a mówią, że praca jest, tylko ludziom nie chce się pracować...

jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. szukam pracy do końca wrzesnia/początku
      października, mam 21 lat i status studenta.
      albo chcą ludzi na stałe, albo nie chcą studentów...
      tam, gdzie w ogloszeniach o prace jest napisane, że koniecznie ma być student,
      to okazuje się, że jest to jakaś charytatywna działalnośc/stowarzyszenie,
      początkowo mowa jest o pracy biurowej, a wysyłaja Cię na miasto w celu
      sprzedaży krzyżówek panoramicznych :)
      ewentualnie praca w obuwniczym. stawka 40zł dniówki za 11h pracy! paranoja.
      lub w ostateczności tesco. pod warunkiem, że codziennie będą człowieka
      wpuszczac do pracy. po 2 dniach powiedzieli mi, ze dziś mają już pełną ilośc
      pracowników i nikogo więcej na halę nie wpuszczą, bo to nieopłacalne wpuszczac
      więcej, bo przecież każdemu będą musieli wypłacić, cytuję: "pieniążki".
      mozna, oczywiście, na to się zgodzić, ale idąc do pracy w tesco na godz. 7.00,
      nalezy stawić się tam o 6.00 by zaklepać sobie miejsce!
      jak na razie tak wygladają moje marne i żalosne starania o pracę.

pozdrawiam wszystkich wytrwałych!
      • Gość: Kasia Re: szukam pracy i nic IP: *.crowley.pl 03.08.07, 12:38
        A po co pracodawcom mówicie że tylko na miesiąc? Zatrudniasz się na stałe a po
        miesiącu składasz wymówienie (góra 2 tygodniowe wypowiedzenie). ja tak zawsze
        robiłam i nie miałam problemu z pracą. Dziwne, że na to nie wpadliście:)
        A na kasę do supermarketu nie można? 3 lata temu na studiach pracowałam tam
        miesiąc. Podpisali ze mną umowę na okres próbny na 3mce a po 2 tygodniach
        złożyłam wymówienie. Akurat z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia wyszedł
        miesiąc.
        Pracy jest mnóstwo. To zależy co się chce robić .jak praca w sklepie czy za
        kasa w rączki kole to się pracy nie ma.
        • delikatesowa Re: szukam pracy i nic 03.08.07, 12:53
          > Pracy jest mnóstwo. To zależy co się chce robić .jak praca w sklepie czy za
          > kasa w rączki kole to się pracy nie ma.
          Chciałam bardzo pracowac w supermarkecie (tesco), podpisałam umowę zlecenie,
          stawka godzinowa, ale po 2 dniach powiedzieli, ze to oni będą decydować rano
          (pracowałam w godz. 7.00-15.15) czy tego dnia będę potrzebna czy nie.
          I przychodzisz do pracy, chcesz coś robić, nie siedzieć na d..., a zostajesz
          odesłana z kwitkiem.
        • Gość: gosc Re: szukam pracy i nic IP: *.dkgroup.pl 03.08.07, 15:20
          "Zatrudniasz się na stałe a po miesiącu składasz wymówienie (góra 2 tygodniowe wypowiedzenie). ja tak
          zawsze robiłam "
          Gratuluje podejscia oby ci w nawyk nie weszlo. Proponuje sprawdzic w slowniku pojecie "lojalnosc". Ja na
          takiego pracownika na pewno bym nie chciala trafic. Zajmuje sie od dawna rekrutacja i to co ty "zawsze
          robilas" jest nie dopomyslenia!
          • Gość: Kasia Re: szukam pracy i nic IP: *.crowley.pl 03.08.07, 15:40
            A dlaczego?
            Kij ma 2 końce. Pozdrawiam wszystkich pracowników, którzy pracują za grosze,
            zostali wyrzuceni lub w jakikolwiek inny sposób oszukani przez pracodawcę.
            Dorzucę tutaj jeszcze kobiety wyrzucone na bruk po powrocie z macieżyńskiego.
            Zrobiłam tak 2 razy na studiach. Za każdym razem przez ten miesiąc czy dwa
            pracowałam na 100% a nie obijałam się. Zrezygnować z pracy można zawsze i
            wszędzie. TAKIE PRAWO PRACOWNIKA jak i PRACODAWCY.Tępić trzeba obiboków.
            • Gość: Kasia Re: szukam pracy i nic IP: *.crowley.pl 03.08.07, 15:44
              I jeszcze dodam, że LOJALNOŚCI w pracy nie ma. Może być co najwyżej szacunek.
              Jest kasa wypłacana za przyzwoicie wykonaną pracę + kultura osobista.I nic
              więcej.
              Jeśli pracodawca nie bedzie Cię potrzebował to nie bedzie go obchodziło że masz
              3 dzieci na utrzymaniu. Wyrzuci Cię na bruk. KAŻDY PRACODAWCA tak robi.
              Widziałam jak wyrzuca się ludzi po 40 latach pracy w danym miejscu w
              ramach "redukcji zatrudnienia"Nikt się nawet nie obejrzał.To oduczyło mnie
              lojalności.
          • Gość: dd Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 08:42
            a widziałaś żeby ktoś uczciwie i lojalnie do czegoś doszedł? P 10 latach pracy
            i doświadczeń widzę, że kto tak robi ten wychodzi na swoje. Przykre to i
            bolesne lecz w większości prawdziwe...
    • Gość: x Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:34
      www.ogloszeniapraca.eua.pl/praca-ogloszenia,6327,ekspedient___ekspedientka
      • Gość: a dla 40 -latki Re: szukam pracy i nic IP: 195.94.215.* 03.08.07, 19:55
        w biurze ..jest coś ??
    • Gość: misia Re: szukam pracy i nic IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 20:46
      a nie sadzisz ze ludzie(my)jestesmy troche wybredni jak przychodzi co do czego.
    • Gość: Monia Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:52
      ja byłabym chętna, tym bardziej, że studiuję prace socjalną, a gotować też
      trzeba?
    • Gość: Monia Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:54
      a tam dojeżdża SKM z zachodniego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka