Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:36 a ponoć brakuje tylu rąk do pracy, ja szukam pracy tylko na sierpień, ewentualnie do końca września, mam 21 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szukam Re: szukam pracy i nic IP: *.aster.pl 03.08.07, 12:15 Nie tylko Ty szukasz pracy :) także szukam pracy, góra do końca września. Praca w magazynie - min. 3 mies., składanie kopert - 800 chętnych na jedno miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: szukam pracy i nic IP: *.chello.pl 04.08.07, 07:49 Napiszcie co umiecie i chcecie robic. Ja szukam uczciwego sprzedawce czesci samochodowych uzywanych. Sprzedawcamusi miec pojecie o samochodach, szczegolnie marka opel i Ford, Odpowiedz Link Zgłoś
delikatesowa Re: szukam pracy i nic 03.08.07, 12:19 a mówią, że praca jest, tylko ludziom nie chce się pracować... jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. szukam pracy do końca wrzesnia/początku października, mam 21 lat i status studenta. albo chcą ludzi na stałe, albo nie chcą studentów... tam, gdzie w ogloszeniach o prace jest napisane, że koniecznie ma być student, to okazuje się, że jest to jakaś charytatywna działalnośc/stowarzyszenie, początkowo mowa jest o pracy biurowej, a wysyłaja Cię na miasto w celu sprzedaży krzyżówek panoramicznych :) ewentualnie praca w obuwniczym. stawka 40zł dniówki za 11h pracy! paranoja. lub w ostateczności tesco. pod warunkiem, że codziennie będą człowieka wpuszczac do pracy. po 2 dniach powiedzieli mi, ze dziś mają już pełną ilośc pracowników i nikogo więcej na halę nie wpuszczą, bo to nieopłacalne wpuszczac więcej, bo przecież każdemu będą musieli wypłacić, cytuję: "pieniążki". mozna, oczywiście, na to się zgodzić, ale idąc do pracy w tesco na godz. 7.00, nalezy stawić się tam o 6.00 by zaklepać sobie miejsce! jak na razie tak wygladają moje marne i żalosne starania o pracę. pozdrawiam wszystkich wytrwałych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam pracy i nic IP: *.crowley.pl 03.08.07, 12:38 A po co pracodawcom mówicie że tylko na miesiąc? Zatrudniasz się na stałe a po miesiącu składasz wymówienie (góra 2 tygodniowe wypowiedzenie). ja tak zawsze robiłam i nie miałam problemu z pracą. Dziwne, że na to nie wpadliście:) A na kasę do supermarketu nie można? 3 lata temu na studiach pracowałam tam miesiąc. Podpisali ze mną umowę na okres próbny na 3mce a po 2 tygodniach złożyłam wymówienie. Akurat z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia wyszedł miesiąc. Pracy jest mnóstwo. To zależy co się chce robić .jak praca w sklepie czy za kasa w rączki kole to się pracy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
delikatesowa Re: szukam pracy i nic 03.08.07, 12:53 > Pracy jest mnóstwo. To zależy co się chce robić .jak praca w sklepie czy za > kasa w rączki kole to się pracy nie ma. Chciałam bardzo pracowac w supermarkecie (tesco), podpisałam umowę zlecenie, stawka godzinowa, ale po 2 dniach powiedzieli, ze to oni będą decydować rano (pracowałam w godz. 7.00-15.15) czy tego dnia będę potrzebna czy nie. I przychodzisz do pracy, chcesz coś robić, nie siedzieć na d..., a zostajesz odesłana z kwitkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szukam pracy i nic IP: *.dkgroup.pl 03.08.07, 15:20 "Zatrudniasz się na stałe a po miesiącu składasz wymówienie (góra 2 tygodniowe wypowiedzenie). ja tak zawsze robiłam " Gratuluje podejscia oby ci w nawyk nie weszlo. Proponuje sprawdzic w slowniku pojecie "lojalnosc". Ja na takiego pracownika na pewno bym nie chciala trafic. Zajmuje sie od dawna rekrutacja i to co ty "zawsze robilas" jest nie dopomyslenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam pracy i nic IP: *.crowley.pl 03.08.07, 15:40 A dlaczego? Kij ma 2 końce. Pozdrawiam wszystkich pracowników, którzy pracują za grosze, zostali wyrzuceni lub w jakikolwiek inny sposób oszukani przez pracodawcę. Dorzucę tutaj jeszcze kobiety wyrzucone na bruk po powrocie z macieżyńskiego. Zrobiłam tak 2 razy na studiach. Za każdym razem przez ten miesiąc czy dwa pracowałam na 100% a nie obijałam się. Zrezygnować z pracy można zawsze i wszędzie. TAKIE PRAWO PRACOWNIKA jak i PRACODAWCY.Tępić trzeba obiboków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: szukam pracy i nic IP: *.crowley.pl 03.08.07, 15:44 I jeszcze dodam, że LOJALNOŚCI w pracy nie ma. Może być co najwyżej szacunek. Jest kasa wypłacana za przyzwoicie wykonaną pracę + kultura osobista.I nic więcej. Jeśli pracodawca nie bedzie Cię potrzebował to nie bedzie go obchodziło że masz 3 dzieci na utrzymaniu. Wyrzuci Cię na bruk. KAŻDY PRACODAWCA tak robi. Widziałam jak wyrzuca się ludzi po 40 latach pracy w danym miejscu w ramach "redukcji zatrudnienia"Nikt się nawet nie obejrzał.To oduczyło mnie lojalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 08:42 a widziałaś żeby ktoś uczciwie i lojalnie do czegoś doszedł? P 10 latach pracy i doświadczeń widzę, że kto tak robi ten wychodzi na swoje. Przykre to i bolesne lecz w większości prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:34 www.ogloszeniapraca.eua.pl/praca-ogloszenia,6327,ekspedient___ekspedientka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a dla 40 -latki Re: szukam pracy i nic IP: 195.94.215.* 03.08.07, 19:55 w biurze ..jest coś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: szukam pracy i nic IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 20:46 a nie sadzisz ze ludzie(my)jestesmy troche wybredni jak przychodzi co do czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:52 ja byłabym chętna, tym bardziej, że studiuję prace socjalną, a gotować też trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: szukam pracy i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 13:54 a tam dojeżdża SKM z zachodniego? Odpowiedz Link Zgłoś