Dodaj do ulubionych

Urząd Miasta

IP: *.chello.pl 20.08.07, 22:23
Czy ktoś wie jakie sa zarobki w Urzędzie Miasta Warszawa? Podobno
jest jakiś test wstępny. Ktoś wie jaki zakres? Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 21.08.07, 01:47
      tak - jest test wstępny
      po zaliczeniu testu - rozmowa kwalifikacyjna

zarobki według "widełek" określonych rozporządzeniem
      oferty pracy dostępne na stronie BIP www.um.warszawa.pl

• Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 21.08.07, 20:21
        Dzięki. Ale jakich pytan mogę spodziewać się na teście?
    • Gość: aaa Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 27.08.07, 22:52
      każdy test przygotowywany jest na określone stanowisko pracy
      pytania często dotyczą wiedzy a zakresu działalności samorządu, ustawy warszawskiej, pytań merytorycznych związanych z danym stanowiskiem.
      Po pomyślnie zaliczonym teście - kandydaci zapraszani są na rozmowę
    • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 28.08.07, 10:18
      Dzięki wielkie
      • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 28.08.07, 20:21
        a czy na rozmowie pytają jeszcze o wiedzy o tych ustawach? czy już
        tylko pytają o własne wykształcenie, doświadczenie? mi się udało
        zaliczyć test
        • Gość: aaa Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 29.08.07, 20:18
          moje gratulcje!!!
          rozmowa kwalifikacyjna - brak standardu - wszystko zależy od członków komisji
          pytania są zróżnicowane
          jeżeli chodzi o ustawy i rozporządzenia - to najważniejsze przekonać komisję, że wiadomo z jakiej ustawy i rozporządzenia trzeba skorzystać w poszczególnych przypadkach
          życzę powodzenia
          • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 29.08.07, 21:50
            no byłam dziś na rozmowie, pytano mnie co robiłam dotej pory, o moje
            doświadczenie, zapytano też z jakich wydziałów składa się biuro,
            komisja była bardzo miła i wesoła, widać że były zadowolone z tego
            co powiedzialam, teraz decyzja w ich rękach leży, choć konkurencja
            spora jest..., mam też nadzieje że wynik tego naboru nie jest z góry
            osądzony, odnośnie tego kto zajmie stanowisko...
            • Gość: ja Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 03:03
              Niestety konkursy w mieście to wielka fikcja. Z góry wiadomo kto ma
              być zatrudniony.
            • Gość: emilia-1 Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 11:53
              Przerabiam to od 7 miesięcy - i JEST TAK JAK PODEJRZEWASZ - na 98% .
              • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.08.07, 12:19
                co to znaczy "przerabiam to od 7 miesięcy" ?
                • Gość: emilia-1 Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:16
                  Od 7 m-cy staram się o pracę w instytucjach samorządowych W-wy. Mam
                  ukończone 2 kierunki studiów, w tym administrację.
                  Gdy dokona Pani/Pan dokładnej analizy kandydatów - tzn. kto jest z
                  jakiej opcji politycznej to napewno będzie to doskonała podpowiedż
                  kto otrzyma prawdobodobnie pracę na danym stanowisku.
                  • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.08.07, 17:36
                    Czy rozmowa była innego dnia niż test? I w jakim odstępie czasu?
                    Jestem na liście wsród osób spełniających wymogui formalne, ale nikt
                    nie zadzwonił w sprawie terminów testu. Jak długo się czeka na taka
                    informację? pozdrawiam
                    • Gość: emilia Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:53
                      Najpierw jest test, a potem jest rozmowa . Na teście trzeba uzyskać
                      okreslona liczbę punktów ok.6-7 na 20. Potem jeśli zaliczy Pani test
                      jest rozmowa - do 2 tygodni po teście. Na rozmowach jest fajnie i
                      sympatycznie , zwykle wszyscy wychodza zadowoleni z nadzieją, ze
                      może wszystko będzie ok!
                      Proszę wejść na stronę np. www.um.warszawa.pl , potem w BIP
                      (czerwony napis) , a następnie w pasku z lewej strony w
                      ikonkę "szukasz pracy", tam pojawią się regulaminy naboru.
                      pozdrawiam Emilia
                      • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.08.07, 19:30
                        do mnie zadzwonili i zaprosili na test po ok 1,5 tyg od dnia
                        zakończenia przyjmowania dokumentów
                        • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 31.08.07, 11:27
                          Bardzo dziękuję. Na stronie BIP jest moje nazwisko od 3 dni, ze
                          jestem zakwalifikowana na test. Powinnam sama zadzwonic z pytaniem
                          kiedy ten test, czy czekać?
                          • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 31.08.07, 11:58
                            no chyba czekać , oni albo dzwonią albo maila wysyłają
                            • Gość: kasia Re: Urząd Miasta IP: *.crowley.pl 31.08.07, 12:10
                              Potwierdzam to co poprzednicy. Jeszcze przed testem wiadomo kto
                              bedzie pracował na danym stanowisku. Nie ma najmniejszych szans na
                              dostanie tam pracy legalnie z ulicy.
                              • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 31.08.07, 12:14
                                to czemu aż tyle osób ubiega się o stanowisko tam..., niby wszyscy
                                wiedzą że jest to z góry ustalone, a mimo to się starają...?
                              • Gość: ala Re: Urząd Miasta IP: 62.233.164.* 09.10.07, 22:19
                                zgadzam sie z toba Kasiu - z ulicy nie ma szans
                          • Gość: emilia Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:36
                            Należy czekać aż zadzwonią i zaprosza na określony dzień i okresloną
                            godzinę zapewne do Błękitnego Wieżowca. Pozdrawiam i zyczę sukcesów.
    • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 00:26
      Dzięki za informcję , a czy ktoś wie jakie sa wynagrodzenia w
      Urzedzie Miasta. Obecnie zarabiam 2800 netto. Czy mogę w UM liczyć
      na wiecej?
      • Gość: mewa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 10:32
        1200 netto
        • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 10:35
          tu jest wątek o zarobkach, raczej w urzędzie zarobisz mniej niż
          teraz masz
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=62680419&a=62680419
    • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 10:55
      To trochę dołujące.Obecnie też pracuję w administracji państwowej,
      mam już spory staż i chciałam zmienić na coś lepiej płatnego, no i
      bardziej zgodnego z moimi zainteresowaniami. W moim Urzędzie pensje
      wahają się od 1500-3500 netto, więc rozpietośc jest spora. Sądziłam,
      że w UM bedzie podobnie.
      • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 12:09
        ehhh... a ja moge sobie tylko pomarzyć o takim wynagrodzeniu jak ty
        masz teraz, ja dopiero skończyłam studia, mam roczne doświadczenie w
        pracy w biurze i kilkumiesięczne praktyki
        • Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 19:25
          Ja pracuję 12 lat, ale pensję twj wysokości mam już od 2001 roku, a
          więc od tylu lat nic więcej.
          • Gość: ser warmia Re: Urząd Miasta IP: *.biblpubl.waw.pl 04.09.07, 12:52
            a mam pytanie, jaka jest trudnosc takiego testu???
            • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 04.09.07, 13:22
              ten co ja pisałam, nie był taki trudny, były i banalne pytania, były
              i trudniejsze, ale tak jak ktoś pisał wcześniej 5-6 pkt na 20
              zalicza, więc raczej większość go zdaje
              • Gość: sery warmii Re: Urząd Miasta IP: *.biblpubl.waw.pl 05.09.07, 08:54
                a jakiego rodzaju są to pytania??? czy tylko z administracji i np: z
                ustroju Warszawy????
                • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 05.09.07, 09:34
                  z wszystkich tych co były podane w ogłoszeniu, u mnie była wymagana
                  znajomość chyba z 6 ustaw, w tym ustawa o ustroju m.st. Warszawy
                  • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.09.07, 12:10
                    poinformuje wszystkich iż dostałam pracę w Urzędzie Miasta :), widać
                    zatem iż są wyjątki, wybrali mnie choć nie miałam
                    żadnych "znajomości"
                    • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.09.07, 17:06
                      Gratuluję. Mnie nadal nie zaprosili na test.A minęły już 2 tygodnie
                      od ogłoszenia. Nie wiem czy jest już po sprawie, czy to się tak
                      wlecze. Jeśeli mozesz to ujawnij zarobki i czy to pensji podstawowej
                      sa jakies dodatki i czy negocjowałas wynogrodzenie (jak to
                      wyglądało)?
                      • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.09.07, 19:25
                        ciężko mi powiedzieć, czy poprostu nie zaprosili czy to tyle trwa,
                        co do zarobków, to jeszcze dokładnie nie wiem, dostałam tylko
                        informacje że zostałam przyjęta, jeszcze mają mi dać znać kiedy mam
                        przyjechać na podpisanie umowy, załatwienie wszystkich formalności i
                        rozpoczęcie pracy, także nie wiem czy postawią mnie przed faktem
                        dokonanym czy jeszcze bede mieć jakiś głos ;)
                        • Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 11.09.07, 08:52
                          Bardzo dziękuję za info, jeśli podpiszesz umowę odezwij się.
                          • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 14.09.07, 19:15
                            Dzisiaj pisałam test. Za tydzień rozmowa.
                            • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 15.09.07, 09:58
                              czyli jednak tyle to trwało..., zanim zorganizowali test, a jak
                              wrażenia po nim? ja jeszcze nie podpisałam umowy, jeszcze sie nie
                              odezwali, ale wcześniej mówili że prawdopodobnie rozpoczecie bedzie
                              mozliwe dopiero 1 października
                              • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 15.09.07, 17:45
                                Napisałam dobrze jakies 2/3 testu. Nie był bardzo prosty-moim
                                zadaniem. Zdziwiło mnie tylko, ze przyszła połowa osób z
                                zakwalifikowanych na test. U Ciebie było podobnie?
                                • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 15.09.07, 19:29
                                  u mnie też sporo osób nie przyszło, ale mimo to test pisało 15 osób
                                  i wszyscy go zdali i byli zaproszeni na rozmowe
                                  no dziwne że ludzie składają dokumenty a potem nie przychodzą
                                  • Gość: martelina Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 20:19
                                    nie przyszli bo ich nie zaproszono.... naliście 30 a na tescie
                                    15 ...normalka.. pczytajcie nie które osoby piszą że nie są
                                    zapraszane całymi miesiacami cisza..... jesteście szczęsliwcami
                                    jeśli zostaliście zaproszeni choć na rozmowę kwalifikacyjną.....
    • Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 16.09.07, 18:09
      Jeżeli byłaś najlepsza wsród 15 osób to szczerze gratuluję.
      U mnie pisało test 6 osób.
      • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 22.09.07, 10:38
        i jak po rozmowie? ogólnie pytali? czy jeszcze ze znajomości
        przepisów prawa?
        • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 23.09.07, 21:53
          Rozmowa czeka mnie w tym tygodniu.
          • Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 28.09.07, 20:05
            Rozmowa się odbyła, ale zupełnie nie wiem jak oceniac swoje szanse.
            A jak u Ciebie? Odezwali się?
            • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 29.09.07, 14:58
              tak odzywali sie, dostalam skierowanie na badania, i sporo
              oświadczen do wypełnienia, ze wzgledu na to ze nie mam żadnego
              doświadczenia bede na stanowisku mlodszego referenta czyli puki co
              stopien najnizszy, wiec i pewnie stawka najbardziej podstawowa, ale
              z tego co wiem , głównie lata pracy wpływają na możliwość przejścia
              na wyższy stopień
              • Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.09.07, 19:18
                Dzięki za info. Odezwij się jak podpiszesz umowę. Pozdrawiam
                • billie83 Re: Urząd Miasta 10.10.07, 15:28
                  Jestem ciekawa na jakie stanowisko sie dostalas, gratulacje:)
                  • Gość: lizus Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:10
                    napewno najniższe
                    • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.10.07, 21:48
                      zgadza sie najniższe - referent, bo to moja pierwsza praca, nie mam
                      doświadczenia
                      Kinga podaj prosze swojego maila to do Ciebie napisze
                      • Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 12.10.07, 21:21
                        Dzięki, mój mail: kuang@architektura.net.pl
                        • Gość: człowiek Re: Urząd Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 14:53
                          no dobrze
                          ale jakiego typu pytania sa w tescie??
                          podajcie chociaz przyklad pytania
                          pozdrawiam
                          • Gość: była biurwa ;) Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 01.12.07, 17:26
                            w 2004 pierwsza praca w jednym z Biur UM
                            1400 netto
                            w 2007 - 1550
                            zwolniłam się nie tylko ze względu na pieniądze - ta prace, te układziki (jeżeli
                            nie chcesz brać w nich udziału) to wykańcza.
                          • Gość: fragola Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 20:05
                            jakiego typu pytania są w teście??podajcie chociaż przykład pytania
                            • rtomik Re: Urząd Miasta 11.12.07, 10:16
                              A czy dzwonią do kandydata z informacją iż nie został przyjęty ????
                              I po jakim czasie od rozmowy kwalifikacyjnej zadzwonili do Was z informacją że
                              zostaliście zatrudnieni.
                              • Gość: Aga Re: Urząd Miasta IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 16:48
                                ponawiam pytanie, jakie sa pytanie? Zawsze w wymogach wymieniają wiele ustaw,
                                jak to przyswoić? Czy zawsze potrzebne jest doświadczenie w samorządzie?
                                • rtomik Re: Urząd Miasta 14.12.07, 17:21
                                  Ja miałem tydzien temu 20 pytan z zakresu samorzadu.
                                  np. Kto jest kierownikiem urzedu m st Warszawy czy ile radnych liczy rada warszawy
                                  wystarczy ze poczytasz statut Warszawy a napewno zdasz.
                                  • Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 16.12.07, 10:01
                                    pytania są ogólne, nie musisz dokładnie znać ustaw , w ciągu 2 tyg
                                    od rozmowy jest odp czy jest sie przyjetym czy nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka