Gość: Kinga IP: *.chello.pl 20.08.07, 22:23 Czy ktoś wie jakie sa zarobki w Urzędzie Miasta Warszawa? Podobno jest jakiś test wstępny. Ktoś wie jaki zakres? Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 21.08.07, 01:47 tak - jest test wstępny po zaliczeniu testu - rozmowa kwalifikacyjna zarobki według "widełek" określonych rozporządzeniem oferty pracy dostępne na stronie BIP www.um.warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 21.08.07, 20:21 Dzięki. Ale jakich pytan mogę spodziewać się na teście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 27.08.07, 22:52 każdy test przygotowywany jest na określone stanowisko pracy pytania często dotyczą wiedzy a zakresu działalności samorządu, ustawy warszawskiej, pytań merytorycznych związanych z danym stanowiskiem. Po pomyślnie zaliczonym teście - kandydaci zapraszani są na rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 28.08.07, 20:21 a czy na rozmowie pytają jeszcze o wiedzy o tych ustawach? czy już tylko pytają o własne wykształcenie, doświadczenie? mi się udało zaliczyć test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 29.08.07, 20:18 moje gratulcje!!! rozmowa kwalifikacyjna - brak standardu - wszystko zależy od członków komisji pytania są zróżnicowane jeżeli chodzi o ustawy i rozporządzenia - to najważniejsze przekonać komisję, że wiadomo z jakiej ustawy i rozporządzenia trzeba skorzystać w poszczególnych przypadkach życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 29.08.07, 21:50 no byłam dziś na rozmowie, pytano mnie co robiłam dotej pory, o moje doświadczenie, zapytano też z jakich wydziałów składa się biuro, komisja była bardzo miła i wesoła, widać że były zadowolone z tego co powiedzialam, teraz decyzja w ich rękach leży, choć konkurencja spora jest..., mam też nadzieje że wynik tego naboru nie jest z góry osądzony, odnośnie tego kto zajmie stanowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 03:03 Niestety konkursy w mieście to wielka fikcja. Z góry wiadomo kto ma być zatrudniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia-1 Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 11:53 Przerabiam to od 7 miesięcy - i JEST TAK JAK PODEJRZEWASZ - na 98% . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.08.07, 12:19 co to znaczy "przerabiam to od 7 miesięcy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia-1 Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:16 Od 7 m-cy staram się o pracę w instytucjach samorządowych W-wy. Mam ukończone 2 kierunki studiów, w tym administrację. Gdy dokona Pani/Pan dokładnej analizy kandydatów - tzn. kto jest z jakiej opcji politycznej to napewno będzie to doskonała podpowiedż kto otrzyma prawdobodobnie pracę na danym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.08.07, 17:36 Czy rozmowa była innego dnia niż test? I w jakim odstępie czasu? Jestem na liście wsród osób spełniających wymogui formalne, ale nikt nie zadzwonił w sprawie terminów testu. Jak długo się czeka na taka informację? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:53 Najpierw jest test, a potem jest rozmowa . Na teście trzeba uzyskać okreslona liczbę punktów ok.6-7 na 20. Potem jeśli zaliczy Pani test jest rozmowa - do 2 tygodni po teście. Na rozmowach jest fajnie i sympatycznie , zwykle wszyscy wychodza zadowoleni z nadzieją, ze może wszystko będzie ok! Proszę wejść na stronę np. www.um.warszawa.pl , potem w BIP (czerwony napis) , a następnie w pasku z lewej strony w ikonkę "szukasz pracy", tam pojawią się regulaminy naboru. pozdrawiam Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.08.07, 19:30 do mnie zadzwonili i zaprosili na test po ok 1,5 tyg od dnia zakończenia przyjmowania dokumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 31.08.07, 11:27 Bardzo dziękuję. Na stronie BIP jest moje nazwisko od 3 dni, ze jestem zakwalifikowana na test. Powinnam sama zadzwonic z pytaniem kiedy ten test, czy czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 31.08.07, 11:58 no chyba czekać , oni albo dzwonią albo maila wysyłają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Urząd Miasta IP: *.crowley.pl 31.08.07, 12:10 Potwierdzam to co poprzednicy. Jeszcze przed testem wiadomo kto bedzie pracował na danym stanowisku. Nie ma najmniejszych szans na dostanie tam pracy legalnie z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 31.08.07, 12:14 to czemu aż tyle osób ubiega się o stanowisko tam..., niby wszyscy wiedzą że jest to z góry ustalone, a mimo to się starają...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Urząd Miasta IP: 62.233.164.* 09.10.07, 22:19 zgadzam sie z toba Kasiu - z ulicy nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:36 Należy czekać aż zadzwonią i zaprosza na określony dzień i okresloną godzinę zapewne do Błękitnego Wieżowca. Pozdrawiam i zyczę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 00:26 Dzięki za informcję , a czy ktoś wie jakie sa wynagrodzenia w Urzedzie Miasta. Obecnie zarabiam 2800 netto. Czy mogę w UM liczyć na wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 10:35 tu jest wątek o zarobkach, raczej w urzędzie zarobisz mniej niż teraz masz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=62680419&a=62680419 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 10:55 To trochę dołujące.Obecnie też pracuję w administracji państwowej, mam już spory staż i chciałam zmienić na coś lepiej płatnego, no i bardziej zgodnego z moimi zainteresowaniami. W moim Urzędzie pensje wahają się od 1500-3500 netto, więc rozpietośc jest spora. Sądziłam, że w UM bedzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 12:09 ehhh... a ja moge sobie tylko pomarzyć o takim wynagrodzeniu jak ty masz teraz, ja dopiero skończyłam studia, mam roczne doświadczenie w pracy w biurze i kilkumiesięczne praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 01.09.07, 19:25 Ja pracuję 12 lat, ale pensję twj wysokości mam już od 2001 roku, a więc od tylu lat nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser warmia Re: Urząd Miasta IP: *.biblpubl.waw.pl 04.09.07, 12:52 a mam pytanie, jaka jest trudnosc takiego testu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 04.09.07, 13:22 ten co ja pisałam, nie był taki trudny, były i banalne pytania, były i trudniejsze, ale tak jak ktoś pisał wcześniej 5-6 pkt na 20 zalicza, więc raczej większość go zdaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sery warmii Re: Urząd Miasta IP: *.biblpubl.waw.pl 05.09.07, 08:54 a jakiego rodzaju są to pytania??? czy tylko z administracji i np: z ustroju Warszawy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 05.09.07, 09:34 z wszystkich tych co były podane w ogłoszeniu, u mnie była wymagana znajomość chyba z 6 ustaw, w tym ustawa o ustroju m.st. Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.09.07, 12:10 poinformuje wszystkich iż dostałam pracę w Urzędzie Miasta :), widać zatem iż są wyjątki, wybrali mnie choć nie miałam żadnych "znajomości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.09.07, 17:06 Gratuluję. Mnie nadal nie zaprosili na test.A minęły już 2 tygodnie od ogłoszenia. Nie wiem czy jest już po sprawie, czy to się tak wlecze. Jeśeli mozesz to ujawnij zarobki i czy to pensji podstawowej sa jakies dodatki i czy negocjowałas wynogrodzenie (jak to wyglądało)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.09.07, 19:25 ciężko mi powiedzieć, czy poprostu nie zaprosili czy to tyle trwa, co do zarobków, to jeszcze dokładnie nie wiem, dostałam tylko informacje że zostałam przyjęta, jeszcze mają mi dać znać kiedy mam przyjechać na podpisanie umowy, załatwienie wszystkich formalności i rozpoczęcie pracy, także nie wiem czy postawią mnie przed faktem dokonanym czy jeszcze bede mieć jakiś głos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 11.09.07, 08:52 Bardzo dziękuję za info, jeśli podpiszesz umowę odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 14.09.07, 19:15 Dzisiaj pisałam test. Za tydzień rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 15.09.07, 09:58 czyli jednak tyle to trwało..., zanim zorganizowali test, a jak wrażenia po nim? ja jeszcze nie podpisałam umowy, jeszcze sie nie odezwali, ale wcześniej mówili że prawdopodobnie rozpoczecie bedzie mozliwe dopiero 1 października Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 15.09.07, 17:45 Napisałam dobrze jakies 2/3 testu. Nie był bardzo prosty-moim zadaniem. Zdziwiło mnie tylko, ze przyszła połowa osób z zakwalifikowanych na test. U Ciebie było podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 15.09.07, 19:29 u mnie też sporo osób nie przyszło, ale mimo to test pisało 15 osób i wszyscy go zdali i byli zaproszeni na rozmowe no dziwne że ludzie składają dokumenty a potem nie przychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martelina Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 20:19 nie przyszli bo ich nie zaproszono.... naliście 30 a na tescie 15 ...normalka.. pczytajcie nie które osoby piszą że nie są zapraszane całymi miesiacami cisza..... jesteście szczęsliwcami jeśli zostaliście zaproszeni choć na rozmowę kwalifikacyjną..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 16.09.07, 18:09 Jeżeli byłaś najlepsza wsród 15 osób to szczerze gratuluję. U mnie pisało test 6 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 22.09.07, 10:38 i jak po rozmowie? ogólnie pytali? czy jeszcze ze znajomości przepisów prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 23.09.07, 21:53 Rozmowa czeka mnie w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 28.09.07, 20:05 Rozmowa się odbyła, ale zupełnie nie wiem jak oceniac swoje szanse. A jak u Ciebie? Odezwali się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 29.09.07, 14:58 tak odzywali sie, dostalam skierowanie na badania, i sporo oświadczen do wypełnienia, ze wzgledu na to ze nie mam żadnego doświadczenia bede na stanowisku mlodszego referenta czyli puki co stopien najnizszy, wiec i pewnie stawka najbardziej podstawowa, ale z tego co wiem , głównie lata pracy wpływają na możliwość przejścia na wyższy stopień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 30.09.07, 19:18 Dzięki za info. Odezwij się jak podpiszesz umowę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
billie83 Re: Urząd Miasta 10.10.07, 15:28 Jestem ciekawa na jakie stanowisko sie dostalas, gratulacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizus Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:10 napewno najniższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 10.10.07, 21:48 zgadza sie najniższe - referent, bo to moja pierwsza praca, nie mam doświadczenia Kinga podaj prosze swojego maila to do Ciebie napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 12.10.07, 21:21 Dzięki, mój mail: kuang@architektura.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Urząd Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 14:53 no dobrze ale jakiego typu pytania sa w tescie?? podajcie chociaz przyklad pytania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była biurwa ;) Re: Urząd Miasta IP: *.eranet.pl 01.12.07, 17:26 w 2004 pierwsza praca w jednym z Biur UM 1400 netto w 2007 - 1550 zwolniłam się nie tylko ze względu na pieniądze - ta prace, te układziki (jeżeli nie chcesz brać w nich udziału) to wykańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragola Re: Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 20:05 jakiego typu pytania są w teście??podajcie chociaż przykład pytania Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: Urząd Miasta 11.12.07, 10:16 A czy dzwonią do kandydata z informacją iż nie został przyjęty ???? I po jakim czasie od rozmowy kwalifikacyjnej zadzwonili do Was z informacją że zostaliście zatrudnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Urząd Miasta IP: *.acn.waw.pl 14.12.07, 16:48 ponawiam pytanie, jakie sa pytanie? Zawsze w wymogach wymieniają wiele ustaw, jak to przyswoić? Czy zawsze potrzebne jest doświadczenie w samorządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: Urząd Miasta 14.12.07, 17:21 Ja miałem tydzien temu 20 pytan z zakresu samorzadu. np. Kto jest kierownikiem urzedu m st Warszawy czy ile radnych liczy rada warszawy wystarczy ze poczytasz statut Warszawy a napewno zdasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Urząd Miasta IP: *.chello.pl 16.12.07, 10:01 pytania są ogólne, nie musisz dokładnie znać ustaw , w ciągu 2 tyg od rozmowy jest odp czy jest sie przyjetym czy nie Odpowiedz Link Zgłoś