Dodaj do ulubionych

Praca w Warszawie

IP: *.tvkdiana.pl 29.01.08, 16:27
Witam!! Chciałbym podjąć prace w Warszawie mieszkam koło 70 km od Lublina. Pracowałem jak Przedstawiciel Handlowy (myśle że nie byłem najgorszy w swoim oddziale mialem najlepszy wynik sprzedażowy) ale niedługo ponad 3 miesiace zwolniłem się po kłótni z szefem który robił wszystko żeby mi coraz gorzej szło (blokował towar, kazał pracować w soboty za darmo, itp). Oprócz pracy ph byłem w Anglii i Niemczech. tu mam pytanie do jakich firm nie składac Cv. Ile potrzebuje zarabiac zeby utrzymac się w stolicy opłacić mieszkanie zjeść i raz na dwa tygodni dojechać do lu gdyż jestem na 3 roku studiów zaocznych specjalność Obsługa Rynku Nieruchomości. Ile kosztuje bilet na linie autobusowe? Ile wynajęcie pokoju? Dzięki za wszystkie posty
Obserwuj wątek
    • naprawdetrzezwy Z ciebie to d..pa jest, nie sprawny pracownik. 29.01.08, 18:05
      ość portalu: XM3N napisał(a):

> Ile kosztuje bilet na linie autobusowe?

Wiesz, Warszawa jest już w cywilizowanej części kraju i tę informację znajdziesz
      w internecie na stronach ZTM.

>Ile wynajęcie pokoju?

ditto

> Dzięki za wszystkie posty

No, to i za to też:

> Chciałbym podjąć prace w Warszawie mieszkam koło 70 km od Lublina.

I sądzisz, że to coś zmienia?
      Że pracodawca cię przyjme, a gdybyś mieszkał 60 km od Lublina, to już nie?
      Tu nikogo nie interesuje gdzie mieszkasz, a co umiesz.

>Pra
      > cowałem jak Przedstawiciel Handlowy

Nie.
      Prcowałeś co najwyżej jako przedstawiciel handlowy.
      A tak naprawdę byłeś co najwyżej zwykłym handlowcem (dawniej: domokrążcą).

>(myśle że nie byłem najgorszy w swoim oddzi
      > ale mialem najlepszy wynik sprzedażowy)

Ale języka polskiego nadal nie znasz.
      Nadajesz się do pracy - smycz z telefonem na szyję, teczka z laptopem i furgon
      służbowy - koniecznie cały oklejony reklamą.

>ale niedługo ponad 3 miesiace zwolniłe
      > m się po kłótni z szefem

Tak, polubią cię tutaj.

> Oprócz pracy ph byłem w Angli
      > i i Niemczech.

A ja w Rosji, Czechosłowacji, Niemczech, Holandii, Francji, Czechach, Słowacji,
      na Węgrzech...
      I co?
      I nic.

>tu mam pytanie do jakich firm nie składac Cv.

Mam wymienić wszystkie firmy w Warszawie, w których nie powinieneś pracować?

>Ile potrzebuje zar
      > abiac zeby utrzymac się w stolicy opłacić mieszkanie zjeść i raz na dwa tygodni
      > dojechać do lu

cenę pokoju/mieszkania znajdziesz w internecie, tak samo koszt biletu
      miesięcznego komunikacvji miejskiej, dodaj do tego ceny jedzenia (niższe en
      masse od cen w reszcie kraju) oraz koszt 4 biletow Wwa-Lublin.
      A! No i obowiązkowe wyjścia do pubów wieczorami - inaczej będziesz postrzegany
      jako asocjalna jednostka.
      Licz piwo po 7-11 zł, nie zrobisz wielkiego błędu.

I już będziesz wiedział.
      Wiedział, ile musisz zarabiać netto.

>gdyż jestem na 3 roku studiów zaocznych specjalność Obsługa Ryn
      > ku Nieruchomości.

I co? Sądzisz, że właściciel mieszkania obniży ci z tego tytułu czynsz?

Powodzenia w stolicy!
      • Gość: XM3N Re: Z ciebie to d..pa jest, nie sprawny pracownik IP: *.tvkdiana.pl 29.01.08, 20:08
        No troche się mylisz ja tu wpisałem to na co mam papiery robiłem wiele rzeczy niczego się nie boje żadnej pracy. Nie byłem domokrążcą tylko handlowcem a to dwie różne rzeczy moja praca nie polegała tylko na zbieraniu zamówień bo dochodził merchandising szukanie nowych klientow itp. ja wiem że dla większości ludzi handlowiec to osoba która ma telefon samochód i wozi d*** po mieście ale w rzeczywistości tak nie jest tego trzeba sprobówac i zobaczyc ze to nie jest łatwe bo jak będziesz się opiep**** to zarobisz na opłaty moze jak dobrze pójdzie. Początek to było wprowadzenie nie mieszkałem nigdy w Wawie chciałem się zapytać innych ludzi którzy jakoś żyją i więdzą mniej więcej ile życie pochłania pieniędzy. Ale dzięki za odpowiedz naprawdetrzezwy
        • Gość: bez roboty Re: Z ciebie to d..pa jest, nie sprawny pracownik IP: 212.76.37.* 29.01.08, 21:11
          Wszystkie informacje masz w internecie. Ja nie mam czasu szukać dla ciebie . Sam sobie policz. Zresztą byly podobne pytania więc możesz w archiwum poszukać sobie.Nie wiem co się porobiło ale coraz więcej widze ogłoszeń o zarobku 900 zł netto więc jest nieciekawie również w Warszawie.Bo podają 2000 zl brutto a w rzeczywistości jest 1000 zł netto + premia według uznania. Czyli z premią masz 1300- 1400 jak ci oczywiście łaskawcy dzadzą hehe.
          Z wynajęciem mieszkania możesz mieć kłopoty bo potrzeba dać vadium w wysokości np. 600 zł a do tego w każdej chwili mogą zerwać umowe z tobą i jak szybko czegoś nie znajdziesz to będziesz w zime pod mostem mieszkał.Lepiej jakbyś miał rodzine tutaj jakąś to zawsze jakas deska ratunku .
          Jak jesteś zdesperowany to przyjeżdzaj , nie jest kolorowo ;)
      • Gość: leon naprawdetrzezwy? IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.08, 00:53
        czy on leczy na forum swoje kompleksy, wyżywajac sie na innych?
      • Gość: rada Re: Z ciebie to d..pa jest, nie sprawny pracownik IP: 85.89.71.* 30.01.08, 14:29
        a moze nie kazdy wie, ze transport miejski w Warszawie nazywa sie
        ZTM? i wiele, wiele innych... jak czlowiek pyta to odpowiadaj, a jak
        nie masz nic do powiedzenia - milcz
    • mania-frania Re: Praca w Warszawie 29.01.08, 21:53
      Super . Wal śmiało do Wawki. My z koleżankami wynajmujemy w szóstkę
      kawalerkę za 1200 zł. Może to nie luksusy ale da się przespać na
      karimatach. Żarcie jest drogie tak więc mamusia przysyła w paczkach
      peklowaną słoninę i worek ziemniaków. Komunikacja jest droga tak
      więc chodzę na piechotę. Jak wstanę o 5 rano to do Centrum wyrobię
      się na 9.
      Oczywiście jak każda przyjezdna szukam miejscowego chłopaka
      (najlepiej z mieszkaniem) aby się załapać na rodowitą warszawiankę
      i nie wracać na rodzimą wioskę.
      • Gość: RILEY Re: Praca w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:55
        Ależ wysmakowana ironia. Dumna jesteś z siebie? Standing ovation ci
        się może należy...
    • potomar Re: Praca w Warszawie 30.01.08, 10:56
      To nie lepiej szukać w Lublinie?
    • tom_aszek Mieszkanie w Warszawie 30.01.08, 11:49
      Podsyłam ci świeżego linka [wiem, ze to nie bardzo po polsku :)] o mieszkaniach w Warszawie. I uczciwie mówię, że robię to z życzliwości, aby ci zaoszczędzić bolesnych rozczarowań:

www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4881415.html
      A szukałeś roboty w Lublinie? Warszawa funkcjonuje w świadomości wielu osób jako "pracowe eldorado" ale rzeczywistość skrzeczy. Szukanie pracy bliżej domu nie jest złym pomysłem.
      • Gość: XM3N Re: Mieszkanie w Warszawie IP: *.tvkdiana.pl 30.01.08, 14:18
        Ja mieszkam jeszcze 70 km od Lublina oczywiście szukałem tam pracy fakt pare ofert było no ale nic poważniejszego a to zadzwoniła jakaś agencja oczywiście nie przedstawila się na necie nic nie było o niej bo nowa pojechałem ładnie pięknie i juz na rozmowie dowiedzialem się że to lipa akwizycja na umowe zlecenie i za marne grosze. Nie wiem czy większość z was wie ale w Lublinie stawki 800 maks 1000zł i to trzeba dobrze trafić. Zawsze chcialem pracować w kraju i jeżeli w ciągu pół roku nie znajde odpowiedniej pracy to poprostu wróce tam gdzie byłem do Anglii tam da sie godnie żyć ( dla większości powiem że nie byłem pomywaczem garów i nie robiłem za najniższą krajową). Ktoś powie że jak miałem kilka prac to mam co w CV wpisać i tu jest teoretycznie bo tak naprawde legalnie w polsce pracowałem w dwóch firmach. Wiem że mieszkania są drogie dlatego chciałem wynając z qmplami może to mi jakoś pomoże. Nie pytajcie czemu nie chce pracować u siebie w miescie bo odpowiedz jest prosta mam dość miasta gdzie nic się nie dzieje nie ma pracy i nie chce całe życie mieszkać u rodziców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka