Dodaj do ulubionych

Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na rozm

IP: *.chello.pl 15.04.08, 09:32
owie, byłam na rozmowie w Pekao Dom Maklerski. To jakaś kpina. Umawiają ludzi
co 15 minut, sadzają na kanapie, na której na wiadomo czy siedzieć czy się
kłaść, pani dyrektor siedzi obok kanapy wiec trzeba sie nieźle wyginać i
bezczelnie dziękują po zadaniu kilku pytań nie raczywszy wcześniej powiedzieć
jednego słowa na temat oferowanego stanowiska. Tak jakby to tylko pracodawca
mógł zadawać pytania. A potencjalnemu pracownikowi nic sie nie należy. A
jeszcze Pani radośnie zapowiedziała, że u nich pracuje sie od 8 do 17 czyli 9
godz. bo tyle jest pracy. A często nawet do 18. I to jest norma i nie można
wcześniej wyjść. Taka firma to chyba może sobie pozwolić na zatrudnienie tylu
pracowników ilu jest potrzebnych a nie każe ludziom zostawać po godzinach.
Obserwuj wątek
    • dcio Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na 15.04.08, 13:35
      jeszcze do ciebie nie dotarlo ze takie rozmowy to pic na wode i 2 tyg wczesniej
      wiadomo kogo przyjma do pracy.

jedz ze mna do holandii jak masz byke.
    • Gość: gekon Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:37
      Łaski nikomu nie robią. Ja na Twoim miejscu bym opierd... za takie
      zachowanie. To Ty tracisz swój cenny czas na takie bzdurne pogaduchy
      z panienkami z HR - one mają za to nieźle płacone. Ani słowa o
      oferowanym stanowisku - bujać się. Zero szacunku - ja bym nie
      wytrzymał na Twoim miejscu i zrównałbym do właściwego poziiomu osoby
      za to odpowiedzialne.
      • Gość: weritas Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 15.04.08, 21:20
        wiesz to akurat była rozmowa z panią dyrektor - tym bardziej było to
        nieprofesjonalne. A z tym opierd... to tak jest, że niestety nie umiem, choć
        wiem, że przydałoby się. Ale chyba się nauczę, bo mam już dość takiego
        traktowania. Nie mówię, ze wszyscy tak robią, bo dziś byłam np. na 3 rozmowach i
        były to normalne ludzkie rozmowy z wykazywaniem zainteresowania po dwóch stronach
        • Gość: as Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 16.04.08, 00:10
          A na jakie stanowisko?
          Makler?
          • Gość: weritas Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 16.04.08, 09:11
            stanowisko w zespole logistyczno-kadrowym
    • Gość: Pawel Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 08:56
      Jedyny sposob to olewac takich idiotow i ludzie nie pracujcie za tysiac bo to
      psuje rynek:)
    • Gość: menm Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 07:42
      Już po samej nazwie firmy widać, iż wiele się po procesie
      rekrutacyjnym nie można spodziewać ;-)
      • Gość: Poinformowany Ta praca do masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 09:31
        Praca do zdobycia, o ile chcecie pracować po 10 a czasami 12 godzin (nie zawsze
        dlatego, że jest coś do roboty); chcecie zmierzyć się z mega mobbingiem;
        oczywiście przez pierwszych lat kilka pracować na umowę zlecenie i co za tym
        idzie bez dostępu do wszelakich dodatków socjalnych. Współczuję tym, którzy tam
        zaczną pracę. Ale przekonają się o tym sami. Niestety. No chyba, że ktoś trafi
        do innego działu niż ten. Szkoda gadać...
        • Gość: weritas Re: Ta praca do masakra IP: 80.54.100.* 19.04.08, 19:26
          to co opisałeś jest całkiemprawdopodobne bo pani dyrektor od razu
          zapowiedziała, że nie mozna miec zadnych zobowiązań, bo nie będzie
          można wcześniej wychodzic. Ja na szczęście juz pracę znalazłam, w
          normalnej ludzkiej (tak mi się przynajmniej wydaje) firmie.
          • Gość: Poniformowany Re: Ta praca do masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:28
            Gratuluję znalezienia pracy! I na pewno będzie Ci w niej lepiej niż w CDM Pekao
            przy Wołoskiej w tzw. back office.
            A swoją drogą ciekawe kiedy ktoś "z góry" dojrzy, że tylko w tym dziale jest
            taka wielka rotacja??
            • Gość: weritas Re: Ta praca do masakra IP: *.chello.pl 20.04.08, 21:51
              czy ty miałeś tą "przyjemność" tam pracować?
              • Gość: zainteresowany Re: Ta praca do masakra IP: *.chello.pl 21.04.08, 15:51
                a co ktos tam moze pracowal, moze ktos cos wie co sie robi i za ile
            • Gość: zainteresowany Re: Ta praca do masakra IP: *.chello.pl 21.04.08, 16:02
              powiedz cos wiecej bo chyba tamn pracowales jak dlugo jakie zarobki
              i czym sie zajmowales i jak kwestia umowy o prace
    • Gość: zainteresowany Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 21.04.08, 15:57
      jeszcze jedno mozesz podac linka do tego ogloszenia
      • Gość: weritas Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 21.04.08, 21:51
        o widzę, że są osoby, których nie odstrasza praca w nieludzkich warunkach. Nie
        mogę podać linka do oferty bo była to oferta w GW papierowej, nie wiem czy była
        w formie elektronicznej. Zakamuflowali się, bo było tylko napisane duża
        instytucja finansowa poszukuje pracownika.
        • Gość: Poinformowany Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 10:44
          Ja osobiście tam nie pracowałem, ale pracował mój kumpel. Był kierowcą. Jeździł po mieście i woził pocztę. Na początku było niby pięknie, ale z czasem coraz gorzej. Chyba nikogo niecieszy siedzenie w gabinecie dyr. do np. 18ej i zastanawianie się po co, bo nie widać, żeby miało to sens. Tak naprawdę to nigdy nie wiedział o której wyjdzie z pracy. No i poranne oczekiwanie w jakim "ona" przyjdzie humorze. A umowa to oczywiście zlecenie. I podział grupy na lepszych (starzy pracownicy na umowę o pracę) i gorszych (umowa zlecenie). Wszyscy "lepsi" dostają premie (udając, że ich nie dostali, ale tylko kretyn by się nie zorientował o czym mowa), a Ty człowieku możesz o tym pomarzyć... Knucie, intrygi, ośmieszanie człowieka na forum grupy i wiele innych. Tak się tam pracuje.
          • Gość: zainteresowany Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 22.04.08, 11:02
            a powiedzcie prosze co to znaczy nieludzkie warunki itp, i jak to
            osnmieszanie na forum grupy bo nie rozumiem , jesli mozecie to
            wyjasnijcie
            • Gość: weritas Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 22.04.08, 12:23
              wg mnie nieludzkie warunki to praca 10 godz. dziennie kiedy normą jest 8 godz.
              dziennie i nikt się nie przejmuje kodeksem pracy. Tylko, że jeśli jest to umowa
              zlecenie - jak kolega pisze - to kodeks pracy nie ma nic do tego. Ale ja nie
              wiem czy tam jest umowa zlecenie, byłam tylko na rozmowie i pisałam o
              traktowaniu ludzi na rozmowie i tylko tyle wiem.
              • dcio Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na 22.04.08, 12:34
                praca po 10 godz + czasami weekend to normalka. Tak mi powiedzieli w urzedzie
                skarbowym na Lindleja.
                Nie przyjeli mnie bo mam za dzurze kwalifikacje (placa min ustawowe)
                • Gość: zainteresowany Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 22.04.08, 12:38
                  a ja jestem ciekaw co moze powiediec wiecej na ten temat
                  poinformowany, choc z drugiej strony praca po 9 godzin to sie robi
                  standart to warszawa, chodzi mi o jakies dziwne opraktyki o ktorych
                  mkowil inny piszacy
    • Gość: zainteresowany Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 23.04.08, 17:20
      macuie jeszcze jakiews ciekawe info w tej sprawie??
    • Gość: zainteresowany Re: Pekao Dom Maklerski - brak profesjonalizmu na IP: *.chello.pl 26.04.08, 22:12
      i co juz nikt wiecej nie naposze nic ciekawego??
      • Gość: Poinformowany Najświeższe wieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:57
        O tym co dzieje się w tym dziale doskonale świadczy fakt, że aktualnie poszukują
        osób na cztery różne administracyjne stanowiska! To chyba świadczy, że coś jest
        nie tak, że na dziesięcioosobowy zespół brakuje aż czterech osób! Jak to
        powiedział mój znajomy: los nierychliwy ale sprawiedliwy.
        Współczuję tym, którzy dadzą się nabrać na ładne słówka.
        • Gość: weritas Re: Najświeższe wieści IP: 213.76.153.* 02.05.08, 17:02
          może kiedyś się zorientują, że coś jest nie tak
          • Gość: ebi Re: Najświeższe wieści IP: *.chello.pl 06.05.08, 09:37
            no prosze bardzo juz 4 osoby, coraz wiecej niedługo moze tez
            dyrektora beda potrzebowac haha, oj smieszni sa ludzie w tym dziale
            naprawde

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka