Dodaj do ulubionych

SZUKAM pracy ludzie!

IP: *.trustnet.pl 02.06.08, 23:59
Znam bardzo dobrze język niemiecki i dobrze angielski.
Pracowałam około 8 lat jako asystentka prezesa.
Szukam PILNIE pracy!!! Mam już dość chodzenia na rozmowy kwalifikacyjne, gdzie
każdy chwali moje profesjonalne CV i wysokie kwalifikacje, mam dość
produkowania się na tych rozmowach, robienia testów, tłumaczeń itp. itd. po
czym nic z tego nie wynika - szanowni pracodawcy odwołują projekty lub nie
raczą nawet poinformować o wyniku rekrutacji! A na rozmowie tacy mili, ze
sztucznymi uśmiechami przyklejonymi do twarzy... Co za obłuda.... Zachodzę w
głowę dlaczego? Czy to coś ze mną jest nie tak czy z tymi pracodawcami, którzy
sami nie wiedzą czego chcą???
Wszędzie trąbią w mediach, że jest dużo pracy i wzrosły pensje, tylko jakoś
dziwne, że osoba z wyższym wykształceniem, dobra, uczciwa, odpowiedzialna,
znająca dwa języki obce nie może znaleźć godziwej pracy zgodnej ze swoimi
kwalifikacjami! Co to za kraj?! Zawsze byłam patriotką, ale chyba już
niedługo, skoro moja ojczyzna nie daje mi szansy na godne życie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pantarei Re: SZUKAM pracy ludzie! IP: *.chello.pl 03.06.08, 00:42
      A co tak naprawde umiesz robic, poza obsluga komputera i znajomoscia niemieckiego?
      • dcio Re: SZUKAM pracy ludzie! 03.06.08, 03:10
        poszukaj na caal center. Bedziesz namawiac ludzi by zapisali sie na tele2
        • Gość: Zdegustowana do dcio IP: *.trustnet.pl 03.06.08, 13:54
          hahaha
          żadne call center mnie nie interesuje, podobnie jak ubezpieczenia i tym podobne
          stanowiska z wynagrodzeniem prowizyjnym!
      • Gość: Zdegustowana do pantarei IP: *.trustnet.pl 03.06.08, 13:53
        Mam 8-letnie doświadczenie w pracy jako asystentka różnych panów prezesów, więc
        widocznie jednak coś tam umiem robić, mądralo!
        Moje umiejętności w zupełności wystarczają na to stanowisko, a nawet śmiem
        twierdzić, że je przewyższają!
        A oprócz niemieckiego znam również angielski!
        Ciekawe czy ty znasz choć jeden język obcy w takim stopniu jak ja...
        Wiesz, wiedza i kompetencja nie równa się w dzisiejszych czasach dobra praca.
        Często na wysokich stanowiskach siedzą osoby, które się na nie nie nadają, ale
        miały jakieś koneksje i dlatego dostały stołek. A ludzie kompetentni, którzy w
        uczciwy sposób chcą znaleźć pracę, często mają z tym problem. Czyżby kompleksy
        pracodawców???

• Gość: Gość1983 Re: do pantarei IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.06.08, 16:18
          Kompleksy pracodawców.. ciekawe..
          Proponuję więc zamiast pasożytować w obcej firmie, założyć własną i zatrudnić
          swoich przyjaciół/rodzinę i dać wszystkim takie pensje, żeby żyli jak lordy. Nie
          zapomnij oczywiście wszystkim oprócz wysokiej pensji zapewnić samochód służbowy,
          komórke, laptop i opiekę medyczną:) Karnet na basen chyba kupią sobie sami już ;)

Wszyscy będą happy, łącznie z Tobą.
        • Gość: pantarei Re: do pantarei IP: *.chello.pl 03.06.08, 19:33
          To, ze masz 8-letnie doswiadczenie na konkretnym stanowisku moze rownie dobrze oznaczac, ze 8 lat pracowalas w jednej firmie i do Twoich obowiazkow nalezalo sortowanie korespondencji.

Bezpodstawnie mnie atakujesz, nie mialem na mysli nic zlego.

A z tego co widze, Twoje kwalifikacje to:
          - obsluga komputera + office
          - j. niem.
          - j. ang.

Co wiecej?

Powaznie pytam.
          • Gość: misia Re: do pantarei IP: *.157.udn.pl 08.06.08, 11:39
            Gość portalu: pantarei napisał(a):

> To, ze masz 8-letnie doswiadczenie na konkretnym stanowisku moze
            rownie dobrze
            > oznaczac, ze 8 lat pracowalas w jednej firmie i do Twoich
            obowiazkow nalezalo s
            > ortowanie korespondencji.
            >
            > Bezpodstawnie mnie atakujesz, nie mialem na mysli nic zlego.
            >
            > A z tego co widze, Twoje kwalifikacje to:
            > - obsluga komputera + office
            > - j. niem.
            > - j. ang.
            >
            > Co wiecej?
            >
            > Powaznie pytam.

jeszcze zapomniała dodać jednej cechy PRZEKONANIE ZE JEST NAJLEPSZA
            A WSZYSTCY INNI TO BARANY I IMBECYLE

• Gość: weritas Re: SZUKAM pracy ludzie! IP: *.chello.pl 03.06.08, 08:31
      "Mam już dość chodzenia na rozmowy kwalifikacyjne, gdzie
      > każdy chwali moje profesjonalne CV i wysokie kwalifikacje, mam dość
      > produkowania się na tych rozmowach, robienia testów, tłumaczeń itp. itd. po
      > czym nic z tego nie wynika - szanowni pracodawcy odwołują projekty lub nie
      > raczą nawet poinformować o wyniku rekrutacji!" - to podobnie jak ja. Ale ja
      miałam kilka ofert tylko, że mi nie odpowiadały (mało płaca, albo nudna praca).
    • Gość: Gość1983 Re: SZUKAM pracy ludzie! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.06.08, 14:40
      Może źle kawę parzysz..
      • Gość: do gościa1983 hahaha IP: *.trustnet.pl 03.06.08, 14:49
        do moich obowiązków nie należało parzenie kawy, wyobraź sobie.
        od tego są sekretarki. ja miałam bardziej ambitne obowiązki...
        • Gość: pracodawca Re: hahaha IP: *.chello.pl 03.06.08, 21:40
          z takim nastawieniem do życia i ludzi, to nawet w sklepie spozywczym
          nie chcialabym zebys mnie obslugiwala. dziewczyno, postawa z wielka
          pretensja nie przekona nikogo. a pracy to trzeba czasem kilka
          miesiecy szukac, bo roznie trwaja procesy rekrutacyjne, a ludzi tez
          sporo zaraz po studiach, wiec opanuj sie, wiecej pozytywnego
          myslenia ,a nie na zasadzie my i oni "zli"
          • Gość: hahaha do: pracodawca IP: *.trustnet.pl 04.06.08, 09:19
            szanowna pani pracodawczyni (całe szczęście nie moja),
            moja postawa jest prawidłowa - odpowiednia do sposobu traktowania mnie, i taka
            pozostanie.
            miałam doświadczenie z babami-szefami, dlatego rozumiem ten komentarz :)))
            zazdrość i lustrowanie mnie od góry do dołu oraz wredne spojrzenia i uśmieszki
            a za plecami kopanie dołka to był standard.
            nigdy w życiu nie pracowałabym dla baby!
            a w sklepie spożywczym to ty sobie możesz iść bułki sprzedawać, nie będziesz
            mnie wysyłać! może nawet mam wyższe kompetencje od ciebie wielmożna pani
            pracodawczyni! hahaha
            • Gość: hahaha jeszcze jedno: do: pracodawca IP: *.trustnet.pl 04.06.08, 09:23
              i jeszcze jedno: jeśli ktoś woli zatrudnić osobę świeżo po studiach niż osobę z
              kilkuletnim doświadczeniem na danym stanowisku oraz z wykształceniem wyższym no
              to jego sprawa.
              tak postępują najczęściej ci, którym nie zależy na kompetencji, ale na
              zaoszczędzeniu kasy, bo wiadomo że osoba bez doświadczenia zażąda niższą pensję
              niż doświadczona kandydatka.
              na szczęście tak postępują głównie tylko małe firmy-krzak, które mają niewielki
              budżet... zatem niewielka strata.
              • Gość: ja;) Re: jeszcze jedno: do: pracodawca IP: *.acxiom.com 04.06.08, 10:10
                I tu sie mylisz - tak postepuja tez duze firmy, ktore wola zainwestowac w
                niezblazowanego czlowieka, ktory uszanuje prace, i ktorego da sie uksztaltowac,
                takiego bez zlych nawykow. Malo tego, czesto bierze sie pracownika o mniejszych
                kwalifikacjach pasujacych do stanowiska niz fachowca ktory wkrotce ucieknie do
                innej pracy bo ze swoimi kompetencjami i wiedza bedzie sie nudzil. I mowie to z
                perspektywy czlowieka, ktory siedzi w 'korporacjach' juz jakies 10 lat.
                • Gość: Obserwator Take it easy, guys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 10:31
                  Ale z Was stado szakali. Laska tu pisze o swoich spostrzeżeniach a
                  Wy od razu na nia, że śmie opisywac, co potrafi i byc wybredna.
                  Jasne, od razu ją zaciukac, bo sie wywyższa.

Jestem w podobnej sytuacji, jak autorka wątku, więc rozumiem, że
                  jest nie tylko zdegustowana, ale pewnie i troche cyniczna. A z
                  postów reszty wynika, że feudalizm w traktowaniu pracownika kwitnie
                  nadal! Pracownik ma byc kompetentny, wykształcony ale jednoczesnie
                  udajacy głupszego od szefa, dbajacy o swój rozwój ale nie za bardzo,
                  żeby nie drażnic otoczenia i sie nie wybijac, dyspozycyjny a
                  jednoczesnie skromny, zahukany i dający sobą manipulowac.

A swoja drogą te Wasze posty też pokazują, jaki poziom znajomosci
                  języków obcych prezentujecie hi hi hi. Może zamiast jej ubliżac i z
                  zazdrosci wylewac na nia Wasze frustracje, poswięccie ten czas na
                  przyswojenie sobie kiklu nowych słówek.

Do autorki - a czemu nie pomyslisz o zmianie ścieżki zawodowej? Ile
                  można byc asystentką? Może rozejrzyj się za jakąś firmą, gdzie
                  będziesz mogła awansowac i nauczyc się czegoś merytorycznego?
                  Pozdrawiam i życzę powodzenia.
                  J
                  • Gość: Zdegustowana Re: Take it easy, guys IP: *.trustnet.pl 04.06.08, 11:45
                    Dzięki. Wreszcie ktoś normalny.
                    Wiesz, ja bym chciała się przekwalifikować, ale kto mnie zatrudni na inne
                    stanowisko bez doświadczenia i wiedzy w tym zakresie? :(
                    Chyba do końca życia będę już musiała asystować wielmożnym panom prezesom z
                    muchami w nosie :(
                    • Gość: weritas Re: Take it easy, guys IP: *.chello.pl 04.06.08, 14:51
                      spróbuj poszukać to się przekonasz czy cię nikt nie chce zatrudnić. Ja tak
                      próbuję i być może coś z tego będzie. Napiszę jak już będę miała umowę.
                      Pracodawcy mają różne wymagania i może akurat się spodobasz bez doświadczenia.
                      • Gość: Zdegustowana do weritas IP: *.trustnet.pl 04.06.08, 16:26
                        weritas,
                        a można wiedzieć jakie masz wykształcenie i doświadczenie zawodowe dotychczasowe
                        a jakiej pracy teraz szukasz?
                        Pozdrawiam! :)
                        • Gość: weritas do zdegustowanej IP: *.chello.pl 04.06.08, 21:19
                          można wiedzieć. Mam wyższe wykształcenie - Zarządzanie i Marketing.
                          doświadczenie największe w rozliczaniu kontraktów z NFZ, fakturowaniu, robieniu
                          zestawień, raportów - głównie Excel, pisanie projektów umów, przygotowywanie
                          konkursów ofert. Aha i jeszcze byłam audytorem wewnętrznym normy ISO. Nikomu
                          poza pracą w szpitalu moje doświadczenie przy rozliczaniu się nie przyda - bo
                          to bardzo specyficzne rzeczy są. A ja szukam czegoś innego - w dziale handlowym
                          (ale nie sprzedaż), marketingu, wcześniej szukałam w branży HR - i tu dostałam
                          szansę ale zrezygnowałam - bo jednak stwierdziłam, że to nie dla mnie. A
                          dostałam też pracę - prowadzenie biura - nie mam w tym doświadczenia z tej też
                          zrezygnowałam ale z innych powodów).
                          • sanyu Re: do zdegustowanej 05.06.08, 14:39
                            Nie wierze w ten wątek, jak można być 8 lat
                            asystentką?????????????!!!!!!!!!
                            • Gość: Zdegustowana Re: do zdegustowanej IP: *.trustnet.pl 05.06.08, 19:36
                              jak widać można! skoro jest się po studiach filologicznych a nie chce się być
                              nauczycielem ani otwierać własnej działalności jako tłumacz!
                              cóż cię tak dziwi??? mam koleżankę, która ma 42 lata i jest asystentką nadal i
                              sobie chwali to zajęcie, bo dobrze zarabia!
                              • Gość: Gość portalu Re: do zdegustowanej IP: *.gprs.plus.pl 08.06.08, 00:25
                                Proponuję dogłębne rozważenie przekwalifikowania się. Ja też jestem po studiach
                                filologicznych i podjąłem w tym celu drugie. No i mam teraz konkretne
                                wykształcenie i znajomość angielskiego oraz niemieckiego. Efekt? Żadnych
                                problemów ze znalezieniem zatrudnienia i możliwość przebierania w różnych ofertach.
                                Także pomyśl, jakie nowe kwalifikacje zdobyć.
                                • Gość: Gość portalu Re: do zdegustowanej IP: *.gprs.plus.pl 08.06.08, 00:26
                                  Oczywiście mój drugi kierunek jest niefilologiczny, lecz prawniczy.
                    • Gość: 123 Re: Take it easy, guys IP: *.157.udn.pl 08.06.08, 11:43
                      Gość portalu: Zdegustowana napisał(a):

> Dzięki. Wreszcie ktoś normalny.
                      > Wiesz, ja bym chciała się przekwalifikować, ale kto mnie zatrudni
                      na inne
                      > stanowisko bez doświadczenia i wiedzy w tym zakresie? :(
                      > Chyba do końca życia będę już musiała asystować wielmożnym panom
                      prezesom z
                      > muchami w nosie :(

:-)))) moze tylko to potrafisz
                      • Gość: Zdegustowana Re: Take it easy, guys IP: *.trustnet.pl 08.06.08, 15:46
                        hehehe
                        czyżby pan prezes się odezwał??
                        jeśli tak to spadaj cwaniaczku!
                        mam dość usługiwania takim prostakom jak ty! szczerze mówiąc, mam na was alergię...
                        do panów prezesów: chyba macie świadomość tego, że asystentki tak naprawdę
                        często wami gardzą? :) a poświęcają się znosząc wasze kiepskie towarzystwo i
                        fochy jedynie dla kasy... lepiej nie drażnijcie swoich asystentek i sekretarek,
                        bo może was kiedyś spotkać przykra niespodzianka, np. w kawie :) hehehe.
                        • Gość: weritas tym postem pokazłaś co naprawdę myślisz IP: *.chello.pl 08.06.08, 16:58
                          z takim podejściem do pracy i pracodawców to nic dziwnego, że nie możesz znaleźć
                          pracy. Gardzisz ludźmi, którzy dają ci pracę?????? I oczekujesz, że z tatka
                          postawą jakaś znajdziesz? Sama napisałaś o sobie, że masz dość usługiwania. To
                          zmień kierunek poszukiwań i nie udawaj, że chcesz dostać pracę, której tak
                          naprawdę nie chcesz.
                          Ja jestem coraz bardziej zdegustowana jak czytam twoje psoty.
                          • Gość: Zdegustowana Re: tym postem pokazłaś co naprawdę myślisz IP: *.trustnet.pl 08.06.08, 23:21
                            To ich nie czytaj! Czy ktoś ci karze??
                            Zdania swojego nie zmienię.
                            Owszem, zdarzają się normalni uczciwi kulturalni pracodawcy, i dla takich
                            przyjemnie jest pracować, ale to wielka rzadkość w tych czasach.
                            Szanuję pracodawców, którzy szanują mnie, a innych toleruję dla kasy lub w
                            pewnym momencie przestaję tolerować, gdy przekroczą granicę mojej tolerancji...
                            Przekonałam się, że wielu na wysokich stanowiskach to zwykłe chamy, którym się w
                            głowach poprzewracało od tych konferencji, szkoleń, delegacji, kolacji i innych
                            atrakcji związanych z piastowanym stanowiskiem...
                            • urania77 Re: tym postem pokazłaś co naprawdę myślisz 13.06.08, 18:59
                              najlepsza dla ciebie praca to sprzatanie, nie bedziesz miala
                              pretensji do calego swiata
                            • Gość: życzliwy Re: tym postem pokazłaś co naprawdę myślisz IP: *.cust.tele2.pl 16.08.08, 07:45
                              ....Szanuję pracodawców, którzy szanują mnie,...
                              A moze tak odrotnie:
                              Każdy pracodawca mnie uszanuje, jesli ja uszanuje pracę i dam z
                              siebie wszystko.

Czy przy takim założeniu nie odniesiesz większych sukcesów ?
                    • Gość: DO ZDEGUSTOWANEJ Re: Take it easy, guys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:31
                      A ja myślę, że powinnaś szukać też pracy w państwówkach, w Ministerstwach, Urzędach.
                      Z twoja znajomość języków obcych, myślę, że miałaby duże szanse, a z tego co
                      sama śledzę ogłoszenia, ciągle szukają na sekretarki, asystentki. Mają teraz
                      coraz wyższe wymagania, już nie wystarczy doświadczenie ale też trzeba zna
                      języki obce.
                      Próbuj więc tam. Na pensję też można trafi całkiem przyzwoitą.
                      Życzę powodzenia.
    • Gość: magda Re: SZUKAM pracy ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 21:13
      witam ciebie widze że szukasz pracy miałabym dla ciebie bardzo
      ciekawą propozycje jeśli jestes zainteresowana poprosze o kontakt
      m.woszczynska@o2.pl
      pozdrawiam
      • Gość: Jan MIłosz Re: SZUKAM pracy ludzie! IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.08, 21:24
        Przepraszam ale musiałem się wpisać.

Jak nie wiesz co znaczy słowo patriotyzm to go nie używaj.
        • inn_a SZUKAM pracy ludzie! JA TEŻ!!!! 11.08.08, 18:55
    • any-any szukam pracy w księgowości (bez doświadczenia) 26.11.08, 22:09
      Witam
      Jestem absolwentką studiów licencjackich (dziennych) na kierunku
      FINANSE I RACHUNKOWOŚĆ. Obecnie kontynuuję naukę na studiach
      magisterskich, również na kierunku FINANSE I RACHUNOWOŚĆ, specjalność
      RACHUNKOWOŚĆ w trybie zaocznym (zjazdy mam w co drugą sobotę i
      niedzielę).
      Znajomość języka angielskiego - dopiero uczę się.

Nie mam doświadczenia w pracy w dziale księgowości (do tej pory
      studiowałam w trybie dziennym).

Pragnę podjąć pracę jako KSIĘGOWA, MŁODSZA/POMOC KSIĘGOWEJ ITP. i w
      tym kierunku się rozwijać.
      Pracą mogę podjąć w każdej chwili.

Szczegółowych informacji dotyczących moich predyspozycji i
      umiejętności chętnie udzielę w bezpośredniej rozmowie.
      Osobom zainteresowanym mogę przesłać CV i list motywacyjny.

Proszę o kontakt mailowy: praca.ania@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka