Dodaj do ulubionych

Praca w SII

03.10.08, 10:04
Witam wszystkich,

Czego można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej w ww. firmie?
Dodam, że stanowisko na które aplikuję to programista .NET. Nie
chodzi mi o konkretne pytania, ale o formę rozmowy (pytania dot.
technologii, predyspozycje osobowościowe, języki? itp.). Dzięki za
info.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Perek Re: Praca w SII IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 14:37
      Witam,
      Czy dowiedziales sie moze czegos? Jesli tak to opisz prosze 'swoje
      doswiaczdecznie" - moze byc baardzo pomocne dla kolejnych osob bioracych udzial
      w procesie rekrutacji do tej firmy.
      • mighty_cornholio Re: Praca w SII 26.11.08, 11:19
        Witam!
        Krótka ocena (to jest oczywiście tylko moje zdanie):
        - zarobki: bardzo przeciętne; właściwie to standard, tak jak w
        większych firmach outsourcing'owych
        - proces rekrutacyjny: brak profesjonalizmu ludzi prowadzących
        rekrutację
        Podsumowując: prowadzą masowy nabór ludzi do pracy. Jeśli ktoś miał
        do czynienia z podobną sytuacją, to wie czym to pachnie. Jeszcze raz
        podkreślam, że to moje zdanie i są osoby, którym może to odpowiadać.
        Osobiście sądzę, że warto szukać dalej.
        • Gość: Fenrir Re: Praca w SII IP: *.acn.waw.pl 04.12.08, 22:57
          Witam,
          1. Udało ci się poznać zarobki oferowane na tym stanowisku?
          2. Byłem na rozmowie tam około 2 tygodnie temu, jest to firma szukająca pracowników dla swoich klientów, pracuje się w siedzibie klienta, podałem stawkę 8k brutto jednak nie odezwali się jeszcze :).
          • mighty_cornholio Re: Praca w SII 10.12.08, 10:01
            Cześć,
            Wydaje mi się, że sytuacja jest podobna jak w przypadku innych tego
            pokroju firm. Wiele zależy od klienta - jeśli jest w stanie zapłacić
            za pracownika tyle, na ile ten siebie wycenia, to jest duża szansa,
            że dojdą do porozumienia. Sądze, że kwota, którą im zaproponowałeś,
            to przeciętne wynagrodzenie osoby z 3-4 letnim doświadczeniem
            zawodowym na tym stanowisku. Jak wspomniałem, firma nie odbiega
            znacznie od pozostałych - wnioski można wyciągnąc samemu.
            Pozdrawiam.
    • Gość: mirek Re: Praca w SII IP: *.chello.pl 23.07.09, 19:55
      Firma to typowy pośrednik który za Twoją prace dla kogoś po 8h dziennie
      bierze ponad 50% prowizje, wmawiając Ci jak to masz dobrze że jesteś w
      takiej firmie. Biorą około 1200-1500 PLN za dzień Twojej pracy.
      Generalnie nie polecam, strasznie dużo krętactwa i dwulicowości.
      • Gość: realista Re: Praca w SII IP: 194.202.236.* 28.07.09, 14:11
        Zapewniam Cie ze kazda firma bierze tyle od swojego klienta.
        Kazda firma (nawet te wielkie) tez musi Ci znalesc prace/projekt/klienta ,
        zaplacic za Twoj urlop, przestoj itp. To sa koszty, ktorych Ty nie widzisz.

Droga wolna - idz do ich klientow i oferuj swoje uslugi taniej - ciekawe czy sie
        przebijesz...
        • Gość: mirek Re: Praca w SII IP: *.chello.pl 10.08.09, 02:45
          Nie zupelnie - sa firmy ktore biora marze okolo 10-20% i oferuja
          czasami lepsze warunki, wiec NIE KAZDA firma.

Poza tym w wiekszosci przypadkow firmy outsourcingowe nie placa za
          urlop/przestoj a koszty te ponosi pracujacy dla nich więc to sa koszty
          ktorych to TY nie widzisz.

Droga wolna - przebijam sie...
          • Gość: f Re: Praca w SII IP: 91.206.210.* 07.12.09, 19:36
            Podaj nazwy TYCH firm. Uważam, że należy im się reklama.
            Zastanawiam się czy realne jest wynagrodzenie ok 10k/miesiąc (umowa o pracę) dla
            developera z około 4 letnim doświadczeniem w c# oraz 7 letnim ogólnie jako
            programista, od dłuższego czasu szukam ciekawych ofert ale ze słabym skutkiem.
            Większość ogłoszeń wystawianych jest cyklicznie przez te same firmy czasami
            trafia się jakiś "rodzynek", najgorzej jest z firmami pośredniczącymi które tak
            na prawdę nie wiadomo dla jakich klientów wykonują zlecenie. Jak jest na
            kontraktach (mam na myśli własną działalność) czy realne są zarobki na fakturę w
            wysokości 12k-15k miesiąc?
            • Gość: lolek Re: Praca w SII IP: *.tunnel.hp.net 16.12.09, 12:37
              tak, to nie jest jakas rewelacja 12/15k na f-vat.
            • Gość: tyfus Re: Praca w SII IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 11:30
              IT Connect, itbcg, roznie ale bywa ze niska prowizje ma bluesoft i wolainfo.
              14K na fakturę ja mam i w umowie mam 20 dni urlopu za który mi płacą
              • Gość: emka78 Re: Praca w SII IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 21:51
                z jakiej firmy masz to 14k ?
                z SII jak w watku?
      • Gość: leszek Re: Praca w SII IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.14, 06:54
        Nie rozumiem skąd tyle dobrych opinie o tej firmie. Firma jest pośrednikiem niczym więcej. Kadra menadżerska nie ma bladego pojęcia o prowadzeniu projektów, a umowy z klientem są niekorzystne dla pracowników. Niejasny system rozliczania nadgodzin i zgoda na dużo gorsze traktowanie przez klienta niż pracownicy zatrudnieni bezpośrednio u niego. Jakoś załatwiony tytuł najlepszego pracodawcy IT to chyba tylko przykrywka dla całej tej ściemy - zresztą, która dobra firma tak bardzo potrzebuje marketingu żeby przyciągnąć pracowników? Mało tego - do projektów wrzucani są ludzie, którzy nie mają pojęcia o technologii, w której będą pracować - byle nałapać studentów i ciągnąć za nich kasę.... szkoda słów.
        • Gość: Mateusz Micek Re: Praca w SII IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.14, 22:18
          Witam,
          Cieszę się, że zwrócił Pan uwagę na dużą ilość pozytywnych opinii o firmie Sii. Jesteśmy dumni z tego, że nasi pracownicy i kandydaci dobrze nas postrzegają i chcą dzielić się swoimi odczuciami z innymi osobami również w sieci :)
          Ponieważ mylnie ocenia Pan model biznesowy naszej firmy nazywając ją "pośrednikiem", zachęcam do odwiedzenia naszej strony: www.pl.sii.eu i zapoznania się z usługami/ rozwiązaniami, które oferujemy: pl.sii.eu/pl/oferta
          Ciekawym miejscem, w którym znajdzie Pan szczegółowe informacje dotyczące charakteru pracy w naszej organizacji jest pl.sii.eu/pl/kariera
          Dziękuję, że wspomniał Pan, iż Sii otrzymało tytuł najlepszego miejsca pracy IT w Polsce - dodam, iż to wyróżnienie zostało nam przyznane już drugi rok z rzędu. Co ważne to pracownicy firm Technologicznych współtworzą ten ranking :) dlatego te nagrody są dla nas tak ważne.
          "Sii to ludzie" - tak było od początku istnienia firmy i dzięki zaangażowaniu nas wszystkich firma po niespełna 8 latach swojego istnienia na rynku polskim zatrudnia już 1800 pracowników a przewidywane przychody za rok 2014 to ponad 220 MLN PLN.
          Bez sprawnej kadry menadżerskiej, świetnemu zespołowi takie wyniki nie byłyby możliwe do uzyskania.
          To również zasługa naszych klientów, którzy postanowili zaufać Sii. W tym momencie w naszym portfolio jest już ponad 100 klientów a liczba ta stale rośnie.
          Wiem, że zawsze znajdą się osoby niezadowolone z takiego czy innego powodu i pewnie nie każdego da się przekonać, do swoich racji.
          Mogę jednak Pana i wszystkich czytających ten post zapewnić, że Sii każdego dnia intensywnie pracuje nad tym żeby nasz zespół miał przed sobą nie tylko ciekawe wyzwania zawodowe, ale również poczucie wspólnej więzi, tworzącej coś co my nazywamy Sii Spirit

Pozdrawiam
          Mateusz Micek, Sii

• sunpress1 Re: Praca w SII 10.11.14, 16:38
      Jeżeli szukasz pracy lub pracowników w Warszawie zajrzyj na stronę www.PracaWarszawa.com.pl
      Dodaj swoje ogłoszenie za darmo. Szukaj pracy blisko swojego miejsca zamieszkania, sprawdź oferty pracy w Twojej dzielnicy. PracaWarszawa.com.pl - praca na wyciągnięcie ręki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka