Dodaj do ulubionych

Polskie Linie Telefoniczne

23.10.08, 16:56
hej:) pytanie do pracowników CC PLT, możecie napisać jak Wam się tam pracuję,
zarobki i atmosfera... z góry dziękuję :D
Obserwuj wątek
    • Gość: freedom Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 19:24
      podbijam i też czekam na jakieś info...
      • Gość: Zając :) Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.aster.pl 10.06.09, 07:01
        a ja pozdrawiam wszystkich ktorzy to czytają i do spisania na "czacie " :)
    • Gość: felek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:40
      placa od 9-11 zl brutto za godzine ;)
    • Gość: ewo Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 19:20
      Siadasz i pracujesz jak automat, kiepskie zarobki, zero motywacji - nie polecam
      • Gość: sapphire Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 194.29.137.* 09.01.09, 00:49
        To zależy czego uczekujesz. Jak chcesz sobie dorobić to jest to dobra praca, natomiast jeżeli chcesz tam zarabiać to nie polecam (majątku tam sie nie dorobisz, od 7 do 11 brutto). Bardzo miła atmosfera. Mnóstwo młodych ludzi. Warto spróbować.
      • Gość: Kasia Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.147.233.158.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.10, 11:55
        Zarobki beznadziejne , atmosfera - szkoda gadac , zero motywacji a na wyplate
        czekam juz 2 miesiace. Nie poleca , straszna porażka
        • Gość: gosc Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.ip.jarsat.pl 13.08.11, 18:40
          Oj widzę,ze firma nadal ma dobra opinie.O jak było dobrze wisiory mieli urlopy i był spokój,a teraz wrócili.Ale za to będzie wesoło,będą ganiać,gnębić,oszukiwać zabierać premie,a potem uprawiać sex w biurze.Jest czarna suk to będzie się działo.A po za tym reszta ok.
    • Gość: Ania Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 13:24
      Osobiście odradzam, przełożeni to idioci którzy olewają ludzi, zero motywacji do
      pracy, nic w tej pracy nie osiągniesz.
      Odradzam!!!
      • Gość: Gruba Ania Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 94.254.147.* 04.06.09, 14:20
        Również odradzam prace w PLT, po pierwsze zarobki są najgorsze jakie
        mogą być w call center bo najwyższa stawka to jest 9,7 brutto za
        160h pracy !! czyli codziennie trzeba byc w pracy od pon-pt po 8h, a
        to jest naprawde bardzo ciezko, codziennie gadac to samo bo maja
        tylko jeden projekt ERY zadnych innych wiecej. Za 120h dostaje sie
        8,8 brutto czyli okolo 7,2zł do ręki wiec to jest smiech na sali.
        Poza tym atmosfera sie popsuła, zwalaniaja stałych, solidnych
        pracowników dlatego,ze pracowali za wyższe stawki i wola zatrunic
        nowych nie doświadczonych zeby pracowali za psi grosz. Cały czas cie
        podsluchuja jak nie oni to ktos z ery przychodzi i sprawdza rozmowy
        (dosyc czesto teraz przychodza, bo PLT to ich najgorsze call center
        z 4 w Warszawie, maja najgorsze wyniki dlatego pewnie tak często
        przychodzą), projekty są lipne, rozmowy trwaja sredni 2 minuty i tak
        przez 8h gada sie to samo (ciężko wytrzymać), polaczenia wpadaja
        bardzo szybko mimo ze pracownicy caly czas narzekaja na to ale
        oczywiscie szefostwo ma to gdzies. Poza tym sekretarka jest bardzo
        nie miła, zawsze sie o cos czepia, albo o gazete, że ktos czyta albo
        o to ze ktos pije sobie herbate a co najsmieszniejsze to rok temu
        pracowala sama na słuchawkach a teraz uwaza się za grubą rybę (moze
        i jest gruba ryba ale w rozmiarach :D ) Odradzam naprawde,
        pracowalem tam wiec wiem co mowie. Szukajce innych call center
        jeżeli lubicie taka prace.
        • Gość: aga Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.chello.pl 18.09.09, 23:41
          też pracowałam w PLT i mam takie samo zdanie jak "Gruba Ania" Siedzisz tam przez
          kilka godzin i rozmawiasz jak automat- bardzo męczące. Rozumiem,że na tym polega
          praca konsultanta telefonicznego, ale bez przesady!!! Jest jeden projekt ery i
          każda rozmowa trwa 3 min, a odstępy miedzy minutami to 10 sek. Połączenia są
          wrzucane przez automat- Ty siedzisz ze słuchawkami na uszach i wpada Ci rozmowa.
          Masakra- przysłowiowo - nie masz się kiedy po głowie podrapać. Ja pracowałam tam
          do maja to jeszcze płacili 11zł brutto za godz, a teraz we wrześniu mój znajomy
          poszedł na rozmowę i zaproponowali mu 9,80 brutto/h za wyrobienie ponad 160
          godz. Jedno co jest dobre to grafik, który sam sobie ustalasz z tygodniowym
          wyprzedzeniem.
        • Gość: obcy Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 23:32
          jak chcesz to możemy pogadać na temat tej grubej
    • Gość: aws Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 94.254.137.* 15.10.09, 15:17
      Uciekaj z tej firmy!!! tam się nie da pracować, wyzysk i nic więcej. pieniądz
      marne bo nie da się godzin wyrobić bo albo nie ma bazy, albo jak Ci nie idzie
      sprzedaż to zwalniają do domu. Wszędzie brudno, stanowiska nie posprzątane, na
      klawiaturze jedzenie z przed kilku dni, gorzej niż na dworcu centralnym.
      dzwonisz do ludzi z ery i nawet jak nie wezmą to masz podłączyć bo liczy się
      wynik dla nich. Oczywiście ty żadnej kasy z tego nie dostaniesz, premie to
      fikcja. W ogóle dzwonisz 10 razy do klientów po 10 razy, żeby tylko wzięli, więc
      wyobraź sobie jak czuje się człowiek gdy dzwonisz do niego 10 raz, z tą samą
      ofertą, a on mówił juz 9 razy NIE...? Ludzie będą tak Ciebie wyzywać a ty nic
      nie możesz zrobić. Rozmowy wpadają tak szybko że nie jesteś wstanie niczym
      popić, wziąść oddech czy nawet zamknąć kontakt w systemie. w Ciągu 8 h
      wykonujesz co najmniej 200 rozmów, to zobacz jaki to wycisk. NIE POLECAM A WRĘCZ
      PRZESTRZEGAM PRZED PRACĄ TUTAJ.
      • Gość: abc Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 217.17.47.* 18.06.10, 20:36
        hehe, czyli widzę,że wszystko po staremu...:) a to chuuuu...
        ludki-darujcie sobie pracę w tym miejscu, szkoda czasu i waszych sił.
        • Gość: buziaczek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 85.222.87.* 22.06.10, 18:11
          Ja też pracowałam w tej nieszczęsnej firmie.To,że małe zarobki to
          jeszcze nic.Na 6 godzin pracy przysługuje 36 minut przerwy.Tylko,że
          jedna jest obowiążkowa 20 minut a pozostałe wykorzystujesz kiedy
          chcesz.Tylko,że w ciągu 6 godzin musisz wyjść do toalety.A każde
          wyjście również wliczne jest do przerwy.Przecież to anomalia.....A
          jeszcze jedno.Podasz dyspozycję tygodniową i nie przyjdziesz to za
          każdy dzień płaciśż karę w wysokości 40Pln.Można to uspraswiedliwić
          jedynie zaświadczeniem od lekarza.Spóżnienie 20 minut to do
          odpracowania jedna godzina.Jeśli nie zgłosisz spóźnienia powyżej 20
          minut to pierwszą godzinę masz bezpłatną liczoną od momentu
          zalogowania.Jeśli podasz dyspozytcję i wcześniej wyjdziesz do domu w
          danym tygodniu/od poniedziałku do piątku/kara 20 Pln.A jeszcze jedno
          w ofercie podana jest kwota 12Pln na godzinę a na miejscu okazuje
          się inaczej.Jest kwota poniżej 10 Pln.Tak,że zastanów się zanim tam
          podejmiesz pracę
    • Gość: anonim Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 19:44
      odradzam prace w PLT atmofera bardzo slaba osoby od szkolenia poprostu tragedia
      nie znaja nawet do konca kampanii a prowadza szkolenia zwalniaja stalych
      pracownikow nawet jak dobrze sprzedaja przedewszystkim dlatego ze po 3
      miesiacach otrzymuja umowe z wyzsza stawka sama pracowalam wiec odradzam
      • Gość: Asieńka Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 188.33.175.* 21.10.09, 23:17
        Hejka.No to prawda stawki są niskie i umowa o dzieło to masakra,bo nie masz
        żadnych składek,a to ważne.Pracujesz bo pracujesz dla marnej kasy.Jednak
        pracowałam długo gdzie indziej na słuchawkach i też różnie było,ale generalnie
        luzy.Tutaj co do szkoleń to manager jest ok,ludzie bardzo fajni,rozmowy z ludźmi
        tak naprawdę zależą od twojego nastawienia,jak masz dobre to takich ludzi
        przyciągasz i jeszcze miło ci sie rozmawia i długo,a czas szybciej leci.Co do
        klientów co przychodzą,zawsze przychodzą to żadna nowość:)stanowiska są czyste,u
        mnie to był syf i kurz:),obdrapane korkowe scianki,hehe.W każdej pracy można
        znależć cos dobrego:)ale przeciez w między czasie mozna szukać innej:)
        Pozdrawiam
        • Gość: Gall Anonim 17 Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.chello.pl 10.02.10, 20:28
          www.gowork.pl/opinie_czytaj2,2392,0,0
          zdecydowanie nie polecam !!!
          • Gość: Misiek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 188.33.25.* 19.02.10, 21:12
            nie polecam. JEDNA WIELKA MASAKRA!!! Wytrzymałem tam 2 miesiące i bardzo szybko
            przekonałem się o braku szacunku ze strony pracodawców, którzy traktują
            wszystkich jak 0 i myślą,że są tacy wspaniali. Zastanawiam się jak ta firma w
            ogóle funkcjonuje skoro "szefowi" wydaje się, że użycie słów "oki, oki,oki" to
            już dialog. Nikt na nic nie zwraca uwagi-możesz zawiesić nogi na lampie, usiąść
            na krześle na kółkach i przejechać z jednego końca sali na drugi, ale UWAGA-to
            tylko przywilej lizusów. Ogólny poziom...hmm..chyba raczej brak poziomu. Co do
            samej pracy- faktycznie tempo z jakim wpadają rozmowy jest zabujcze i nikt z tym
            nic nie robi, a przecież wszyscy (nie tylko osoba z recepcji) zaczynali od
            słuchawek w tej firmie. Zgadzam się z innymi opiniami, jeśli chcesz
            zarobić-poszukaj innej pracy tak jak i ja to zrobiłem oraz wiele innych osób.
            Plusy??? Wyczesani informatycy:) pamiętaj, ze każdy problem z komputerem
            rozwiążesz tylko w jeden sposób "wyłącz i włącz komputer" :D
            Pozdrawiam
            • Gość: dobry pracownik:) Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 109.243.244.* 08.03.10, 12:01
              ODRADZAM. Pieniądze-masakra, atmosfera-masakra, pracodawcy-największa
              masakra.Jeśli chcecie zobaczyć dobry kabaret to możecie wpaść i obejrzeć flirty
              "szefowej"(żony i matki) z pracownikami i kolegą z działu IT (o ile w ogóle
              można tak to nazwać):)
              • Gość: sebek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 11:07
                Jak dobrze że istnieją takie fora... i dzisiaj znowu udałbym się na ''rozmowę
                kwalifikacyjną''.
                Jeżeli by ogłaszali nabór na stanowisko TELEMARKETERA, to na pewno znalazłoby
                się parenastu chętnych, którzy lubią taką pracę.
                Ale jeżeli oni dają ogłoszenia do BIURA OBSŁUGI KLIENTA, a okazuje się to
                zwykłym telemarketingiem, to ja przepraszam bardzo...

nie byłem na rozmowie, nie miałem do czynienia z PLK, więc nie wystawiam opinii
                jednoznacznej. pozdrawiam!
              • Gość: aneta Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 19:26
                dobry pracowniku napisz coś wuięcej . napisz kto to ta szefowa a
                może to marta kierowniczka. dużo płace za tą informacje
                • Gość: aneta Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 19:29
                  słyszałam ze marta to taka cicho dajka temu informatykowa a ona ma
                  dziecko i męża on zresztą też. poczytałabym plotki na ten temat
                  • Gość: benek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.home.aster.pl 28.07.10, 20:36
                    to prawda mysllem ze to para
                    • Gość: xxx Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 07:48
                      ja też zawsze razem i te maslane oczy
                  • Gość: Poirytowany Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.acn.waw.pl 06.09.10, 21:15
                    Jeśli chcesz porozmawiać to zapytaj ją o to, jak taka cwana jesteś!!! Nie czepiaj się życia innych tylko skup się na swoim dziecko.
                    • Gość: monika Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.10, 14:38
                      po co mam się interesować swoimi sprawami jak ty jesteś smieszna pani kierowniczko M. robisz to publicznie ,opowiedziałaś to swojemu męzowi . bo to co robisz to nie należy do twoich obowiązków . znam twojego męża dobrze(A) więc może mu opowiem albo sami pracownicy coś opiszą ciekawego .
              • Gość: monika Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 15:52
                a kto to ta szefowa bo zgubiłam się
            • Gość: pracownik Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 14:49
              HE HE.To prawda z wpadającymi rozmowami,nikt normalny tego nie
              wytrzyma.Nie mam pojęcia kto i czym się kierował zatrudniając Anię
              Cichocką.Osoba ta nie umie sie z nikim porozumiec.kwitując wszystkio
              słowami nie ,,dyskutuj ze mną,,...Głąb do kwadratu,zero
              inteligencji...Za to Marek Ura jest ok. Pozdrawiam starą ekipę.. A
    • Gość: Asia Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 15:01
      Masakra!!! Uciekajcie stamtąd!!! Sama sodomia i gomoria!!!! He he
      he!!!! A tak na powaznie to nikt normalny długo tam nie
      popracuje...Sami sie przekonajcie.
      • Gość: były pracownik Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 217.17.47.* 18.06.10, 20:27
        Słowa które kojarzą się z PLT ?
        syf, bród, hałas, brak profesjonalizmu ,brak szacunku dla pracownika, i debilne
        "oki"
        NIE POLECAM
    • Gość: aaa Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.acn.waw.pl 24.05.10, 20:04
      ta firma to jakaś pomyłka. nie wiem czy to era im te kampanie przygotowuje czy
      oni ale skrypty są tak zrobione że od klienta nic się nie uzyska co najwyżej się
      go wkurwi. rozumiem tale-marketing tele-marketingiem ale jak się do klienta
      podchodzi jak do idioty to potem się nie mają co dziwić że nie ma wyników.
      stawki podstawowe są żałosne a normy jakie trzeba wyrobić aby dostać premie
      nierealne. grupy klientów do kampanii są tak dobierane że trzeba wciskać ludziom
      jakieś produkty które im nie będą nigdy potrzebne bo po co komu dodatkowe 35min
      jak ma ich 1000 a jak ktoś jest niezainteresowany to i tak dzwoni się do niego
      do upadłego po 3 i więcej razy a potem się słucha bluzgów. jak mnie przenieśli
      do następnej kampanii i zobaczyłem skrypt do rozmowy to im podziękowałem bo
      idioty robić z siebie ani ludzi z którymi rozmawiam nie będę.
      • Gość: tak to ja Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 23:31
        Praca beznadziejna projekt nie zmieniany od wieków baza przeważnie stara jak nie
        będziesz gadał 38 min na godz to obcinając godziny z pensji. Kary 40zl jak nie
        przyjdziesz do roboty 20zl jak się wcześniej urwiesz jednym slowem c h u j n i
        a. Stanowczo odradzam. Jeszcze ta gruba p**** na recepcji dostala trochę władzy
        i myśli że wszystko można o.O cóż ogółem tam jest chaos burdel i ze wszystkim
        się gubią nie polecam strasznie wyzysk czlowieka. Wogóle nikogo nie doceniają
        moją wszystko w dupie tylko zeby im bylo jak najlepiej. Jak ktoś chce iść to
        niech to przemyśli 250tys. razy w c h uja robią i tyle. Najlepsze jest to że
        mimo że dzwonisz przeważnie do wku wionych klientów po raz 100 to kaza Ci dlugo
        gadac, zbijac obiekcje wszystkie i mimo wszystko wcisnac ten pakiet 35 min lub
        1000 minut na sile. Ja juz dostalam opieprz za to ze za duzo rekordow pobieram i
        za krotko gadam. Wtedy ja sie zapytalam jak mam przedluzyc rozmowe skoro nie
        dosc ze jestem 3 osoba ktora dzwoni do czlowieka to jeszcze klient wku rwiony za
        to ze ZNOWU dzwonimy do niego z tym samym o.O jednym slowem maskara... NIE POLECAM.
    • Gość: dw Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 20:51
      Nie wiem
    • Gość: gall Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 20:47
      anaia,tłusta ania,ania,tłusta ania.........
      • Gość: leshek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 94.254.224.* 25.08.10, 19:01
        Dla mnie PLT było spoko. Pracowałem przec cały miesiąc w zeszłe
        wakacje. Nikt mnie nie zdjął, aktywacje jakoś wpadały.
        Połączeń nie było aż tak dużo jak niektórzy tu twierdzą.
        Przynajmniej według mnie.
        Praktycznie same miłe wspomnienia. Jak ktoś jest tępy lub leniwy to
        sobie nie poradzi w żadnej pracy, więc nie ma co najeżdżać na
        pracodawce.
        • Gość: A. Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.home.aster.pl 27.08.10, 13:18
          Ja równiez pracowałam miesiac w PLT. Od początku nie informowano mnie o wielu
          sprawach, sama sie dowiadywałam od współpracowników jesli wnikliwie zapytałam.
          Była to najgorsza praca w jakiej do tej pory pracowałam, nie dość że atmosfera
          beznadziejna to i na płatnościach oszukują. Najlepiej sobie samemu robić
          rozpiske kiedy i jak sie pracowało bo robią przekręty.
          Zdecydowanie NIE POLECAM!
        • Gość: Hester Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 17:32
          Ja pracuje w PLT obecnie lubie te prace nie lubie 3 osob tam pawła,anki i szczegolenie łukasza....ale szczerze pomagaja szkolenia karolina mnie nauczyla duzo wiecej niz reszta maciek ma dla mnie zawsze dobre rady i da sie pogadacz nim stawki male bo jest popyt na ludzi i oni beda przychiodzic jak nie y to inny ale ja wiem jedno ze ja chce 1000 zl....a i to jest dla nich laska bo pracujac 8 godz dziennie nie zasluguje na takie pieniadze ;( placz...
    • Gość: odeta Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:21
      ja tam byłam na szkoleniu i na paru godzinach w pracy. nie wytrzymałam atmosfera wśród
      pracowników spoko i pan menager bardzo miły gość i najgorsze te baby w recepcji jak one się
      wyniośle zachowują przecież taż kiedyś siedziały na sluchawkach. nieczego nie mówią w prost
      trzeba się dopytywać pracowników i kadra szkoleniowa jest śmieszna. ogólnie nie polecam.
      pozdrawiam
      • Gość: vewr Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 13:07
        Koszmar! Pracowałam tam całe 7,5 h. Odeszłam, bo myślałam, że umrę. Po 2-óch dniach szkolenia (po 3-4 h) zapraszają do pracy (nie ma zbytniej selekcji). Teraz robią projekt dla ery - Minuty do Wszystkich. Dzwonisz do abonentów i wciskasz im ten promocyjny pakiet (cały czas klepiąc tą samą formułkę). Ludzie są ostro wkurzeni, bo zazwyczaj to już któraś rozmowa z rzędu o tym samym (ile można odmawiać??). A Twoim zadaniem jest oczywiście wciskanie tego pakietu, bez względu na wszystko.
        Stawka też nie jest powalająca:
        od 160h jest 12 zł brutto, potem 9,70, 8,80, 6,70 (oczywiście brutto). Wszystko zależy od ilości przepracowanych godzin.
        • Gość: sadasd Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.10, 18:43
          pracowałem w plt, radziłem sobie powiedzmy dość dobrze i wrzucili mnie na heyah, tam jest całkiem inna praca, baaaaaardzo przyjemny projekt. No ale niestety na projektach ery jest masakra, chociaż jak będzie się siedziało przy fajnych osobach, jest naprawdę fajnie. Marek spoko, ale czasem mu coś odbiję, Paweł to samo, ale najlepszy jest informatyk, jak się coś działo to przychodził i uruchamiał ponownie kompa pffff. Na recepcji prócz wspaniałem Ani wszystkie dziewczyny spoko. Team liderzy, najbardziej mnie wqrwiał Łukasz M, to jego zachowanie różowe koszulki itd, Karolina mogła być, Maciek za to naprawdę spoko gość, Tomek strasznie nudzi na szkoleniach i pilnuję najbardziej, żeby nie grać itd.
          Mimo tego, że większość ludzi jest naprawdę fajnych, nie wróciłbym tam do pracy, pięniążki śmieszne, choć np. jeśli ktoś chcę sobie tylko dorobić to na samych happy hoursach nawet dobrze można zarobić. od 17 do 21 5x w tyg i 8 godz w soboty i jest jakieś 1100/1200zł.
          • Gość: dorota Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 19:06
            a czemu tak krytykujesz . jest tam marta kierowniczka ona jest OK
    • Gość: Kuba O Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 12:43
      POLSKIE LINIE TELEFONICZNE w Warszawie
      Nie polecam.
      1. obcinają godziny pracy nawet jeśli się nie przekracza czasu przerwy
      z 8 godzin pracy na 7h30min.
      W momencie kiedy zacząłem dowiadywać się sprawiło to duże problemy panu Markowi Ura który
      nie potrafił tego wyjaśnić.
      Nawet dziwne jest bo obowiązuje co 1h pracy - 6 min pracy a nie 10 min pracy.
      Na 8h pracy dostaje się 48 min.
      Pracowałem po 8, 9h dziennie i zmniejszano mi czas do 7h.
      2. Na spotkaniu i w ogłoszeniach wprowadzają w błąd mówiąc że stawka za 1h to 12 zł.
      Dokładnie od godziny 17ej jest stawka 12 zł jeżeli ktoś wypracuje w miesiacu 160h.
      Poniżej 120h stawka to nie całe 8zł.
      Dziś zostałem zwolniony bo chciałem uzyskać dokładne wyjaśnienie na temat tych godzin które
      mi obcięto.
      NIE POLECAM !
      • Gość: K Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 23:07
        Praca w PLT jest naprawde spoko, siedzisz sobie i nakrecasz ludzi do nowych ofert. NIC dodac nic ujac daje 10/10
        • Gość: Galu Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 89.75.181.* 27.11.10, 20:05
          praca jest naprawde bardzo kiepska.. zarówno stawki jak i atmosfera pracy... zdecydowanie odradzam !!!
          • Gość: ooootttttt Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 188.33.185.* 29.11.10, 10:06
            Mam pytanie, bo niektórzy na tym forum mówią, że praca w PLT jest taka beznadziejna, z góry mówię, że nigdy tam nie pracowałam dopiero się przymierzam, ale pokażcie mi jakiekolwiek call center, gdzie pracę tam można nazwać fajną? To są tragiczne prace, którymi podejrzewam większość rzyga i bierze, dlatego że musi z czegoś żyć. Lepszy jest inny rodzaj telemarketingu np sprzedawanie książek? To jest dopiero tragedia. Ale mam też do Was pytanie, bo niektórzy z Was piszą, że znaleźli inne, lepsze prace. Możecie powiedzieć gdzie takie prace znajdujecie? Bo rozumiem, że praca jest na podobnym poziomie, czyli nie jest to normalna praca, z tzw. wyższego poziomu społecznego? Nie wiem czy to jest praca w call center tylko innym lepszym (o ile takie istnieją) a może to praca w sklepie? Bo też bym chętnie podjęła normalniejszą pracę i z przyjemnością pójdę za poradą.
            • Gość: Maciek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.146.219.84.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.12.10, 23:11
              Witam!

Ostatnio zacząłem pracować w PLT, nie ukrywam iż jest to moja pierwsza w call center. Piszecie różne opinie, mnie zastanawia jedna rzecz. Umowa o dzieło, jak to u nich wygląda? Czy będę musiał później odprowadzać jakieś inne składki czy nie, oraz czy jak zostałem poinformowany od kwoty brutto zostanie potrącony podatek 16%czy jest to ściema? Siedzę na migracji heyah i powiem szczerze, że jest OK. Nie uważam, tak jak inni by było tak tragicznie. Program motywacyjny również jest realny z tego co słyszę, od innych pracowników. Opiszcie mi jak to jest u nich z płacą itp. Stwierdzam również, iż klimat jest w porządku, ludzi mili, akwarium również (może poza jednym wyjątkiem). Reasumując jest fajnie, ale jak z tymi płacami?!
              • Gość: mirek Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 07:10
                a kto tak ciebie w tym akwarium denerwował ?
                • Gość: aihaaa Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 193.58.223.* 24.03.11, 14:23
                  to jest łagr.dziękuje za uwagę
    • szmaragdzik3 Re: Polskie Linie Telefoniczne 12.04.11, 00:01
      beznadzieja przepracowałam tydzień przez 8godz dziennie zarobiłam 150zł (3zł za godzinę) miało być 200 z kawałkiem od szefa słyszałam -jasne! na sali mówią że zarabiają pracując parę miesięcy po 8 godzin 600zł a ci co po 6 zarabiają 300 wadziłam bilingi nawet w realiach te płace niby to ściema te osoby pracują tylko dlatego bo ciężko o prace. Jak poszła z dwiema osobami tam to uciekły. dlatego tam co dwa dni przyprowadzają 30 nowych osób -ciągle nowe twarze. dzwoni się na erze po 13-15 raz do osoby. straszny hałas 300 stanowisk jak w autobusie obok siebie.Po tym co się usłyszy i doświadczy tam to się ucieka a oni każdego przyjmują z podstawówką,nawet 100zł jak miesiąc przepracuje płacą za osobę
      na sali są nawet emeryci, ludzie dla których to pierwsza praca, .... - pracowałam w 8 telemarketingach ten jest na trzecim miejscu z najgorszym przed na drugim jest tylko ankiety na alejach farmaceutyczne miesięczny dochód każdej osoby 300zł miesięcznie tez odrazu przyjmują, pierwsza najgorsza to z łapą psią umowa jest tak skonstruowana że ty płacisz tam za wszystko -że pracujesz pierwszy raz z czymś takim się spotkałam byłam w szoku.W tpl Szew zjada pizze dla 8 osób na koszt wasz firmy z księgowością z którymi oblicza plan jak zamącić w głowie gdzie jak wszyscy wiedzą by realia kwotowe były inne dużo od realnych pytałam sporo osób to śmiać mi się chciało. A umowę taką dostajesz że zwolnienia od leżaka że masz na gorączkę nie dostaniesz.A szkolenia najgorzej robione ja miałam z tą szczupłą dziewczyną w tylu firmach pracowałam ale tak beznadziejnie prowadzi szkolenia że nic nie zrozumiałam a pracowałam w 8 telemarketingach i znam firmy 5 które są normalne ale trzeba uważać na co się trafia .
    • Gość: [.] Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 23:04
      pracuję tam już miesiąc i nie ma tragedii, nie przesadzajcie. Jest genialna atmosfera, po tygodniu pracy znałam połowę firmy, każdy pomocny, team leaderzy na wejściu już witają z uśmiechem, zawsze pomogą. Wiadomo, są zabiegani, więc nie spodziewajcie się, że na Wasze zawołanie będą stać na baczność, to oni tam rządzą. Jeszcze mnie nie zawiedli. Poza tym zarobki - fakt, niskie. Ale też nie przesadzajcie. Ja tam poszłam, aby dorobić i po 2 tygodniach dostałam 500zł pracując poo zajęciach po 4-8 h. Jeżeli chodzi o klientów... klient nasz pan. Oni myślą, że mamy jakieś prowizje od wkurzania ich czy coś. ;| Szczerze mówiąc nie jest źle, ale nie pracowałabym tam gdybym na prawdę koniecznie nie potrzebowała kasy. Poza tym już mnie to męczy, najgorsi są klienci, mam czasem taką ochotę coś im powiedzieć... Sapią, przeklinają, nawet jak pierwszy raz się do nich dzwoni. Wyzywają, myślą, że jakąś maszyna jestem. Strasznie wpływa takie traktowanie na psychikę i samoocenę, więc jeszcze trochę i w ramach ratowania siebie spadam stamtąd. Szkoda tylko tych wszytskich znajomości, na prawdę super ludzie tam pracują. Także pamiętajcie - jak jakiś konsultant będzie dzwonił to chociaż wysłuchajcie i miło odmówcie, nie rzucajcie słuchawkami, nie wyklinajcie, bo tez jesteśmy ludźmi, a możemy się ładnie zemścić. :)
      • Gość: BYLY PRACOWNI Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.home.aster.pl 10.05.11, 23:20
        LUDZIE NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU OSZUSCI ZLODZIEJE I WALA W BANBUKO NA CALEJ LINI W UMOWIE MASZ ZE WYPLATA MA BYC DO 10 A TY 10 PO 15 PODPISUJESZ DOPIERO LISTY A WYPLATA JAK JEST 11 NA KONCIE TO CUD RADZE DOBRZE I DLUGIM LUKIEM OMIJAC TA FIRME BADNDA OSZUSTOW I S...LI
        • Gość: obecny pracownik Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 07:19
          z ciekawosci przeczytalem umowe i... nie umiesz czytac :) masz jasno powiedziane ze do dziesiatego masz rachunki. i tak zawsze jest, wiec nie rob szumu z niczego
          • Gość: REEEE Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.subscribers.sferia.net 22.03.12, 06:33
            TO MUSIAŁEŚ CZYTAĆ UMOWĘ, ŻEBY SIĘ UPEWNIAĆ HA HA HA, ŚMIESZNE.
    • Gość: Były pracownik Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.play-internet.pl 15.08.11, 15:26
      Nie polecam. Za te pieniądze gra nie warta świeczki. Po 4 godzinach pracy nie masz już siły - i nie chodzi tu tylko o wysiłek fizyczny. Jesteś tak zmęczony psychicznie po klepaniu kilkadziesiąt razy kilku zdań na przemian (bo rzadko zdarza się, że klient da Ci powiedzieć coś więcej - ludzie mają dość kiedy dzwonisz do nich po raz 6 tego samego dnia), że na nic nie masz siły. Dodatkowo presja wywierana przez teamleaderów, że masz być jeszcze bardziej namolny i jeszcze bardziej zagadywać, aby tylko ktoś się szybko nie rozłączył, nawet jeśli miałoby to skutkować tym, że wysłuchasz niebyt kulturalnej wiązanki. Dzwonisz do ludzi i wysłuchujesz ich pretensji pod tytułem "jakim prawem dzwoni Pani do mnie po raz 10, skoro ja nie jestem zainteresowana waszą ofertą" . Zdecydowanie odradzam.
      • Gość: gość Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.11.11, 08:59
        Praca w żadnym cc nie jest sielanką.Chociaż wedlug mnie, już lepsze to niż stanie na nogach i zapierdziel np. w Mactonalds. A jak jest w PLT? Tego cc akurat nie polecam. Połączenia wpadają jak szalone, co sekunda wręcz. Sprobuj trochę <powisiec> na skrypcie już biegna i się drą. Pieniądze żadne, do tego oszukują jak tylko się da. Chyba nikomu nie zdażyło się dostać wypłaty takiej, jaka naprawdę się należała. Ciagle organizują <szkolenia>. Te krotkie w ramach PRZERWY!!!Dłuższe są bezplatne i nie wliczają się do godzin pracy. Jedyny plus to naprawde elastyczny grafik.
        No i oczywiście jest to praca dla osób chcacych sobie jedynie dorobić, bo utrzymać się z tego nie da.
        Podsumowując- praca na słuchawkach jest dobra na chwilę i nie koniecznie w PLT. Jest duzo innych, fajniejszych i bardziej humanitarnych cc
        • Gość: zdziwiona Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.warszawa.mm.pl 23.11.11, 00:08
          " Połączenia wpadają jak szalone, co sekunda wręcz"

przecież w PLT połączenia wpadają dopiero po zatwierdzeniu statusu rozmowy - więc Twoja opinia raczej nie dotyczy tego call pewnie pomyliłeś/pomyliłaś z jakimś innym w którym pracowałeś/pracowałaś - może bardziej humanitarnym gdzie humanitaryzm według Ciebie polega na...:
          "Sprobuj trochę
          powisiec na skrypcie już biegna i się drą."
          ...tym, że można sobie na skrypcie powisieć?
          :-)
          • Gość: gość Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.11.11, 23:19
            zdziwiona
            Jasne Droga Obrończyni PLT,na erze kolejne połaczenie wpadnie dopiero wtedy, gdy zamkniesz poprzednie, ale spróbuj nie zamknąc przez 2 czy 3 minuty i tak jak napisałam wcześniej- lecą i sie drą. Tam połaczenia wpadają niezaleznie od tego czy skrypt zamkniesz czy nie- w 6 sekundowych odstepach.
            ps. to pięknie tak stać murem za pracodawcą, daj im to do przeczytania, a może dostaniesz awans:)
            • Gość: gość Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.11.11, 23:21
              zdziwiona
              Jasne Droga Obrończyni PLT,na erze kolejne połaczenie wpadnie dopiero wtedy, gdy zamkniesz poprzednie, ale spróbuj nie zamknąc przez 2 czy 3 minuty i tak jak napisałam wcześniej- lecą i sie drą. Na farmacji natomiast połaczenia wpadają niezaleznie od tego czy skrypt zamkniesz czy nie- w 6 sekundowych odstepach.
              ps. to pięknie tak stać murem za pracodawcą, daj im to do przeczytania, a może dostaniesz awans:)
          • Gość: xxxx Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 16:30
            co? ja pracowalem tam 9 mies i nikt nikogo nie oszkukiwal tak jak bylo powiedziane na rozmowie tak placili....fakt zarabialem tam po 1200 max ale mialem co miesiac po 200-300 zl kar za nieprzychodzenie do pracy wiec na wlasne zyczenie... co do przerw jesli ktos nie przekracza to nie obcinaja ja czesto na faja chodzilem a w wakacje to wogole tam sie siedziec nie chcialo wiec i mi odcinali przsynajmniej po godzinie dziennie...zgodze sie lekko nie ejst ale firma utcziwa choc stawki dosyc niskie w porownaniu z konkurencja to nikt sie nie drze nie ma targetow ja przez tyg nic nie przedalem i nie bylo tragedii...
            • Gość: cichociemny Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.02.12, 11:44
              Praca ogólnie spoko jeśli chodzi poznanej nowych osób, zarobki jeśli chodzi o CC średnie. Jeśli chodzi o szefostwo z akwarium Marek zawsze konkretny prowadzi PLT w twardy sposób, Paweł zaś chodzi z dnia na dzień naburmuszony ciężko zrozumieć o co mu chodzi. Marta ogólnie spoko ale tez zależny od jej humoru. Jeśli chodzi o recepcje tam to w ogóle wg mnie jest Sajgon wart uwagi taka mała czarna grubsza Ola chyba, myśli ze jest tam jakimś szefem jak nikogo nie ma w akwarium wieczorami to filmy muzyka na ful ze swoimi koleżankami nie raz byłem świadkiem dopisywania godzin swojemu chłopakowi który tez tam pracuje i koleżanką a ja jak się spóźniłem choć minute nie było mowy nawet o tłumaczeniu się od razu kara. Zarobki jesli wyrobicie 160 h tak około 1450 zł wiec szału nie ma. Pracowałem tak około 3 miesiące i chęć pracy w PLT przemyślał bym na waszym miejscu dwa razy
              • Gość: jak zwykle Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 16:59

czepiasz się . to standarcik wypracowany przez lata cięzkiej pracy . ludzie są zli i ponurzy bo taka ich natura . Humory mają różne , może są nie doceniani . A ze jakaś tam mała czarna kombinuje i wzbogaca swojego chłopaka , to brawo za jej odwagę . chłopie tak jest wszędzie muzyka , wino i laski na stole . Trafiłeś do raju . Najpierw tańczą a potem zrobią ci dobrze .
                Chłopie do ataku
                • Gość: pszczółka Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.subscribers.sferia.net 22.03.12, 06:31
                  Ogólnie dramat... Mało że brudno to jeszcze na początek dwa razy przekładali spotkanie rekrutacyjne, i mało tego powiedziała Pani O. że mam być na szkoleniu o 11 po czym okazało się że szkolenie jest o 13... Szkolenia nie na temat i mało profesjonalne. Ludzie mało uprzejmi, patrzą się jakby byli wielką szlachtą, NIE POLECAM.........
                  • Gość: rodzer Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 10:27
                    pszczółko dramatyzujesz . brudno to jest na dworcu pks .
                  • Gość: puchacz Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 178.73.49.* 04.04.12, 21:09
                    Mało tego, że przekładają godziny spotkania, to jeszcze cwaniakują z wynagrodzeniem. W ogłoszeniu piszą, że od 12-17pln za h, to sobie człowiek myśli, że dostanie te 12, oczywiście brutto, nie na rękę, czyli -16%, więc 10 z hakiem na czysto, natomiast wychodzi, że jednak 8,5 pln...
                    Najpierw dają do wyboru którąś z 3 kampanii, po czym po wyborze i tak wciskają na tą najmniej płatną...
                    Z doświadczenia znajomych co pracowali; jeśli chcesz poczuć się jak fajans i dostać zapalenia krtani, to dobrze trafiłeś :]
                  • Gość: dobrypracownik Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.xdsl.centertel.pl 03.10.12, 20:31
                    O jakiej kulturze tu mowa, jakiś ura-bura,p-jak pryszczaty, dziś jesteś gwiazdą, najlepszym, a jutro nie pracujesz, bo nie chcesz klientowi wciskać kitu typu że trawa jest czerwona, wystarczy że z klientem chcesz rozmawiać normalnie, słuchać co ma do powiedzenia i już jesteś wrogiem wspomnianych wyżej tumanów......
    • egreenwood Re: Polskie Linie Telefoniczne 20.06.12, 08:00
      Ja również STANOWCZO ODRADZAM pracę w tamtym miejscu.
      Pracują tam oszuści, którzy wymagają od Ciebie rzeczy niemożliwych.
      To nie jest firma tylko jakaś jedna wielka farsa.
      -Stanowiska rzeczywiście są koszmarnie brudne.
      - Obcinają godziny, nawet jeśli nie przekraczasz przerw (co więcej- nawet jeśli przedłużasz sobie czas pracy.
      -W systemie jest bałagan- bywa, że nie ma bazy, a nawet jeśli jest to i tak jest beznadziejna (a jeśli nie ma, to wtedy też nie ma pracy)
      -Dzwoni się po kilka razy do tej samej osoby- jeśli osoba jest niezainteresowana i telemarketer zaznaczy taki status, to i tak dzwoni się znów do takiej osoby, co niezmiernie denerwuje ludzi (zresztą wcale im się nie dziwię). Krzyczą na Ciebie, przeklinają, mówią, że to już podchodzi pod nękanie i wygrażają się. Nie mogą zrozumieć, że to nie od nas zależy do kogo dzwonimy. Więc w większości są niemili.
      -Praca jest koszmarnie nudna i nie daje Ci żadnych perpektyw.
      -Reklama, którą przedstawili na stronie jest całkowitą utopią.
      -Połączenia wpadają bardzo szybko.
      -Niezwykle męczące.
      -Ciągle są organizowane nieodpłatne szkolenia, po nich i tak nie wiesz, co masz robić.
      I mogłabym jeszcze wymieniać, ale już nie mam siły.
      PRACOWAŁAM, ODRADZAM I FAKTYCZNIE- ZGADZAM SIĘ W ZUPEŁNOŚCI Z OPINIĄ, ŻE JEST TO CC BEZNADZIEJNE. I BĘDĘ WSZYSTKIM ODRADZAĆ PRACY W TYM MIEJSCU.

Jeśli nie chcesz mieć zrytej psychiki- ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

P.S. Ja nie jestem normalna, a też ledwie tam wytrzymałam miesiąc.
      • Gość: Kerreara Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: 87.204.151.* 20.07.12, 11:54
        A jakie tam są projekty? Podobno sprzedają jakieś plastry? co to może być? jaka jest nazwa? Zaprosili mnie na rekurtacjię i nie wiem, co robić.
        • Gość: gość Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 17:16
          Plastry to jest najgorszy projekt jaki może być w plt. Płacą ci 7 zł brutto na gdzinę czyli jakieś 5 z hakiem i do tego prowizje od każdej spzedaży 7 brutto. Ale najpierw trzeba te plastry sprzedać. Trzeba mić bardzo dobrą gadaną, bo sztuką jest namówić osoby strasze na kupno plastów za 89 zł i 9,50 przesyłki....
          • Gość: gość Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 02:18
            Pracowałam w PLT miesiąc. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!! Śmieszne kary po 40 zł za dzień nieobecności + śmieszne kary 20 zł, jeśli musisz wyjść choć 10 minut wcześniej + śmieszne kary pracowania pierwszej godziny za darmo, jeśli się spóźnisz nawet 2 MINUTY do pracy (miałam tak, z zegarkiem w ręku) + premie istniejące tylko w teorii + wyliczone co do minuty kilkuminutowe przerwy, których nie możesz przekroczyć, bo od razu jest afera + wpadające co sekundę połączenia + ciągłe straszenie zwolnieniem z tej fantastycznej pracy + dzwonienie do abonentów po kilka razy dziennie i słuchanie ich wyzwisk (wcale się nie dziwię ich zdenerwowaniu) + bardzo kiepskie stawki + traktowanie pracownika jak g...o = JEDNA WIELKA MASAKRA!
            • Gość: gość Re: Polskie Linie Telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 19:56
              Po części to co piszesz jest prawdą. Owszem jest kara 40 zł za nieobecność i 20 zł za spóźnienie czy wcześniejsze wyjście, ale zauważ godziny i dni pracy wybiera się samemu więc pasowałoby być też w porządku wobec pracodawcy. Godzinę za darmo pracuje się gdy spóźni się 15 minut...tylko musisz odpowiednio wcześnie uprzedzić kogoś z recepcji a jeśli tego nie robiłaś to nic dziwnego, że tak wyszło.
              Premie owszem zgodzę się istnieją w teorii. Nie ma nawet co na nie liczyć.
              Co do przerw ja osobiście sama przekraczałam i nie przypominam sobie, żeby była jaka kolwiek afera z tego powodu. No chyba, że robiło się to ciagle i przekroczenie równało sie godzina albo i więcej to wtedy nie ma co się dziwić.
              Z tymi połączeniami się nie zgodzę. Dopóki nie nadasz statusu rozmowie nie wpadnie Ci żadne za żadne skarby. Czasem na połączenie trzeba czekać z 10 minut, ale to są wyjątki. Maksymalnie 20 sekund po nadaniu statusu powinno coś wpaść.
              No cóż chyba takie są uroki tej pracy, ze się dzwoni kilka razy do tej samej osoby. Słuchanie wyzwik nie jest przyjemne, ale można się przyzwyczaić.
              Co do stawek się zgodze, ze są kiepskie, ale kasa na ulicy nie leży, a jak wpadnie pare groszy to juz jest inaczej.
              A z atmosferą jest różnie...jak są aktywacje to jest dobrze jak nie to wtedy traktują Cię jak powiedziałaś. I też straszą zwolnieniem z pracy.
              Do minusów można jeszcze dodać ciągłe szkolenia za które nie płacą i oszukiwanie z wypłatami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka