Dodaj do ulubionych

Praca w delikatesach BOMI- zarobki ?

27.01.09, 13:34
Witajcie

Czy ktoś się orientuje jakie są zarobki na stanowisku kasjer-sprzedawca w
Bomi? Jakie obowiązki, atmosfera, świadczenia pozapłacowe, inne istotne rzeczy .
Napiszcie, proszę, jak najwięcej!

Dziękuję z góry.

P.
Obserwuj wątek
    • Gość: kmxc Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:49
      Zapomniałem dodać - w Warszawie...

P.
      • Gość: halo Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 11:48
        Halo? Może chociaż znajdzie się ktoś, kto coś wie na ten temat? Może znajomi tam
        pracują?
        • Gość: passionplace2 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 21:45
          Najniższa krajowa. <Matka pracuje.
          ---
          Warszawa
    • kasia236 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? 12.02.09, 22:32
      1600 brutto przez pierwszy m-ąc + premia 10%+premia uznaniowa,potem
      umowa na 2 lata i pensja 1700 brutto + premia 10% +premia uznaniowa
      ruchoma,50-100zł,może trochę więcej,nie wiem dokładnie.

Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...

Pozdrawiam
      • Gość: kmxc Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:51
        Dziękuję bardzo... Szczerze to myślałem, że troszkę więcej tam się zarabia...
        • Gość: ola Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.06.09, 15:09
          w warminsko mazurskim zarobki sa o okolo 400 brutto mniejsze dla kasjera
          sprzedawcy ,takze nie jest rewelacyjnie
          • Gość: aga Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 08.07.09, 18:43
            A jakie są zarobki w Gdańsku?
            • Gość: ktos Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.tvteletronik.pl 25.08.09, 15:13
              1000 do 1`200 obiecują góry a rzeczywistość jest inna .Pracujesz za 10. Odradzam
            • Gość: JAKO Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 188.33.127.* 10.01.10, 19:29
              GDAŃSK-UWAGA!!!! NETTO Dla tych Pań jedyne 1240zł-obserwując
              sytuację, poświęcają się za trzy osoby. NIE JEST TO GODNE!
      • Gość: iga Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.10, 21:06
        Może w Warszawie są takie wysokie, w Olsztynie 1320 +10% premii
        regulaminowej +10% premii uznaniowej(50-100zł.)
    • mario-la355 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? 17.11.09, 13:47
      Witajcie czy może wiecie jakie są zarobki w bomi warszawa netto? jako
      kasjer-sprzedawca
      • Gość: Artysta Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.aster.pl 05.10.10, 13:40
        Pracuję w delikatesach Bomi w warszawskim Klifie i juz odpowiadam na nurtujące kogoś pytania co do kwoty wynagrodzenia w tymże wspaniałym sklepie. Otóż tak, na okresie próbnym miałem 1560 zł brutto z czego 1200 zł na rękę wyszło mi dosłownie i w przenośni a po próbnym przeszedłem na umowę o pracę na okres 24 miesięcy i mam 1880 zł brutto plus premię uznaniową jeśli uznanie zdobędę i jakąś tam jeszcze premię wliczoną, regulaminową czy jakoś tak, generalnie rzecz ujmując i reasumując cały ten jakże nudny wywód - na pełnym etacie dostałem 1550 zł na rękę. Nie wiem czy 1550 zł miesięcznie na rękę kogoś satysfakcjonuję ale mnie na pewno nie, sam nie wiem co robię w tym miejscu bo z założenia jestem malarzem, artystą i człowiekiem raczej z innej bajki ale cóż wkopałem się w tą robotę i jestem ale nikomu nie polecam! Szkoda Waszych nerwów, zdrowia itd. Studiuję ponadto zaocznie, więc rozwijam się na szczęście, wszystkim Wam polecam dużo dystansu do klientów, do samych siebie i ludzie nie narzekajcie, że jest źle bo trzeba się uczyć, kształcić, mieć ambicję, wiarę w siebie a nie z piwkiem na ławce użalać się jak mi źle. Każdy jest kowalem swego losu, nikt nas nie zmusza do pracy w tym czy danym miejscu. Ja za wszystkie winię tylko siebie ale odbiję sie i będę kimś. Więcej optymizmu! Pozdrawiam, a za 1550zł mies też da się przeżyć, podkreślam słowo "przeżyć".
        • Gość: Artysta II Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 17.11.10, 19:31
          Te Panie Artysta ;D Kiedy idziemy się piwa napić ???
          Ładnie to nazwałeś że kiedyś się odbijesz i będziesz kimś ;D:D:D T
          • ruda.8 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? 12.05.11, 19:56
            Pracuje w BOMI od paru lat, nieciekawie tam się dzieje teraz. Nie tyle o pieniadze chodzi co traktowanie pracownika. Trzeba sie rozejrzec za inna praca:)
            • Gość: pomadka Czy warto iść do Bomi w Klifie do pracy ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 22:16
              Jaka atmosfera tam panuje i jak zarobki ?
              Czy ludzie są zgrani ???
      • Gość: Ka;lion Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 18:54
        Słuchaj w spożywczym na Żoliborzu masz 2500 tysiąca!
    • Gość: tati Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.radom.vectranet.pl 20.11.09, 11:46
      ja pracowałam w Europlexie w Bomi nie wiem jakie teraz są zarobki ale ja dostawałam 1700zł netto, trzeba się przejść i spytać jaka stawka czy nie potrzebują kasjerek

w Bomi na Puławskiej jest praca od 8.00 do 16.00 lub od 13.30 do 21.30 co do grafiku można było się dogadać

kasjerki przychodzące na pierwszą zmianę czyli na 8.00 układały prasę od 9.00 był otwarty sklep czyli do ich obowiązków głownie należy obsługa klienta, i tak pracuje sie do 16.00

natomiast kasjerki przychodzące na drugą zmianę czyli na 13.30 najpierw wykladały towar do 16.00 potem obsługa kilenta do 21.00 i 30 minut na rozliczenie się

jeżeli nie ma duzo klientow kierowniczka może przydzielić pracę na sklepie (wykładanie towaru, sprzątanie itp)

nieprawdą jest że pracuje się po 10 godzin można tak pracować jeżeli się chce zrobić nadgodziny

ja pracowałam 8 godzin na dobę i nikt nie zmuszał mnie do zostawania po godzinach, jeżeli chcesz zostać to tylko z wlasnej woli

Bomi to dobry wybór, przepracowałam tam półtora roku i gdyby nie to że znalazlam pracę w swoim zawodzie to nie odeszłabym
      • Gość: agnieszka Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.rdns.sun-net.pl 09.02.11, 23:34
        ja pracuje w Bomi prawie 5 lat,zarobki z prawie 1500 spadły na 1100,czy to sa zarobki godne pracownika ,który robi za trzech?
        • Gość: agata Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.euro-net.pl 15.06.11, 13:59
          a zeby tylko, u nas 1 osoba robi za 5 osob , sama na stanowisku czesto jest , straszne kolejki do tego pracownik jest traktowany jak przedmiot zastanawiam sie czy niezglosic tej sprawy na droge prasowa lub telewizyjna, co wy na to? dzieki
        • Gość: dorota Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:05
          W Bomi pracuje sie 10 godzi w niedziele od otwrcia do zamkniecia jedna zmaina
    • Gość: xxx Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 09.01.10, 20:44
      zarobki w bomi są do bani,atmosfera również,ludzi traktują jak białych murzynów
      do pracy, nie polecam pracy w bomi
      • Gość: Alicja08 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 14.01.10, 21:52
        Macie racje w Bomi liczą się te osoby co dobrze donoszą czyli
        kablarzea zarobki TRAGEDIA!!!!1100 na konto a 1200 z urlopem.
        • Gość: gość .......... Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 14.09.10, 15:50
          zarobki do d.... atmosfera też ostatnio zwłaszcza przynajmniej w warszawie psuta przez nijakiego Pana W., który wpada na sklep i z ludźmi obchodzi się gorzej niż z bydłem, nie wiem skąd biorą się tacy ludzie ale jedno jest pewne z tym człowiekiem nikt pracował nie będzie ponieważ my pracujący w sklepach może to dziwne ale też jesteśmy ludźmi i chcemy być traktowani jak ludzie, a to że ktoś za mordę zarabia lepiej niż my to nie znaczy że będziemy znosić jego uwagi i chamskie odzywki niech się mści na rodzinie i zonie(szczerze im współczuję mieć takiego ogra w domu) a nie na nas ...
    • Gość: IJC Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.10, 16:40
      Pensja za grudzień w systemie 12 na 24 w Bomi przy Okopowej uwaga uwaga ok 1400 zł żyć nie umierać
    • Gość: xxxxx Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 89.230.161.* 22.01.10, 19:27
      zarobki w Bomi do d....,a ludzi traktują jak ścierki do podłogi
      • Gość: zadowolona Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 18:48
        zgadzam się ludzi traktują jak ścierki zarobki beznadziejne...
    • Gość: xzxzxz Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 14:56
      Zarobki w Bomi są beznadziejne bynajmniej w Olsztynie,atmosfera jest do d.... a
      zwłaszcza na Dajtkach odkąd pojawiła się p.Jolanta główny kierownik,babsko nie
      do wytrzymania,wyzywa,wydziera japę i zero kultury do pracownika,zwykły mobbing
      z jej strony,ostatnio kazała dziewczynie odśnieżać wokoło sklepu,dziewczyna się
      sprzeciwiła a ta jej wpisała naganę,przecież to się w pale nie mieści jak można
      tak traktować ludzi,albo jej stały tekst do pracownika:NA TWOJE MIEJSCE JEST
      DUŻO CHĘTNYCH,kierowniczki tez tam mają nie równo pod sufitem,po prostu jeden
      wielki kołchoz pracy,nic nie wolno,zjeść bo musisz siedzieć na kasie 8h bo
      kolejki,czy pracownik ma tam jakieś prawa?Akurat na Żytniej NIE,jedne wielkie
      bagno.Z wolnym też są wielkie problemu,co już nie wspomnę o urlopach.
      • Gość: khkhkh Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.tvgawex.pl 26.03.10, 09:37
        No niestety praca w Bomi to jedna wielka porażka. Kierownictwo
        straszne (zero szacunku do pracownikow a do tego chyba wziete prosto
        z ulicy - zero profesjonalizmu), mobbing na każdym kroku, upomnienia
        z wpisem do akt za nic, mściwość i banda donosicieli. Kto dobrze się
        podlizuje ten oczywiście ma większą pensje. Normalny czlowiek ~1200,-
        Nie polecam, szkoda zdrowia i nerwów.
        • Gość: wrrrrr Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.06.10, 19:57
          święta prawda
          liczą się tylko ci którzy wchodzą kierownictwu w tyłek
          podstawa pracy w Bomi to kablowanie i donoszenie na współpracowników
          kierownictwo BEZNADZIEJNE stronnicze ,nigdy nie stanie za pracownikiem,związki
          zawodowe w układach z zarządem -nic nie zwojowali do tej pory...
          • Gość: zraz Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:12
            W Warszawie są wyższe zarobki ze względu na większe koszty utrzymania
    • Gość: zraz Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:19
      W Biedronce lepiej szanują ludzi ,
      • Gość: IJC Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.147.206.229.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.06.10, 00:00
        Od kilku miesięcy Pracuję w Bomi przy Bukowińskiej zarobki ciągle
        niespecjalne ale kierownictwo bardzo ok(z jednym nowym wyjątkiem) i
        atmosfera całkiem miła
        • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 12.07.10, 12:29
          ja równiez pracuję na Bukowińskiej. Zarobki nie specjalne ba dużo
          ludzi się zwolniło.A wiadomo dlaczego się zwolniło. Kasjer tam jest
          jako :
          kasjer, sprzątacz , sprzedawca,zbieracz i pakowacz
          internetowy.Zmiana jest ranna na 6:30 i pracuje się do15.Druga 14:30
          i do 21 :30 ale trzeba posprzątać sklep i minuty te nie liczą się do
          czasu pracy. Dziwne bo kończymy o 22:40 czasem później.
          Za nie powiedzenie dzień dobry klientowi( trafił akurat na prezesa)
          kasjer wyleciał z pracy .
          Przyjmując się miały być wczasy pod gruszą wypłacone - takowych nie
          ma

• Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 12.07.10, 12:31
            Ba nawet co niedzielę jest wielkie sprzątanie sklepu . Z myciem
            okien ( drzwi szklanych) oraz z praniem mopów
          • Gość: Gość 2 Do Gościa IP: *.chello.pl 18.07.10, 07:19
            Co ty pie...sz za głupoty .
            Raz jeśli jest tak jak mówisz czemu jeszcze nic nie wiedzą o tym związki zawodowe ?
            Skoro masz pracować do 21.30 a wychodzisz o 22.40 to dzwonisz do społecznego
            inspektora pracy przy bomi i sprawa załatwiona , A sprzątać to rzecz naturalna .
            Bo gdyby miała być jeszcze ekipa do sprzątania to twoja pensja była by jeszcze
            niższa gdyż ten co sprząta też musiał by dostawać pensję .
            • Gość: Klif W-wa. Róbmy coś by było lepiej IP: *.chello.pl 28.07.10, 18:12
              Witam i tu się zgodzę narzekanie nic nie pomoże
              Proszę o zgłoszenia takich sytuacji i wszelkich problemów do Społecznego Inspektora Pracy Związki Zawodowe NSZZ „SOLIDARNOŚĆ” w Bomi S.A. Gdańsk KLIF W-wa Bomi
              Na emaila waszka.krzysztof@op.pl
              Chciałem dodać że w naszym sklepie Klif W-wa. jest w związkach 33 osoby z czego jedna jeździ do Gdańska na spotkania i jest przepływ informacji Warto pomyśleć tyczy się W-wa. aby w każdym sklepie coś zrobić w tym kierunku razem możemy więcej Pozdrawiam
              • Gość: gość Re: Róbmy coś by było lepiej IP: *.chello.pl 30.07.10, 17:38
                ok to jaka jest możliwośc przystąpienia do związków zawodowych? Ja
                słyszałam że tylko kierownicy moga co dla mnie jest dziwne. Ile wynosi
                składka i gdzie można się udać chodzi o Warszawę aby wypisać takową
                deklarację
                czy jakiś staż pracy w |Bomi obowiązuje aby nalezeć do takowych związków?
                • Gość: bodzio Re: Róbmy coś by było lepiej IP: *.olsztyn.mm.pl 02.08.10, 19:14
                  Witam do związków mogą należeć wszyscy trzeba wypełnić deklarację
                  członkowską (proszę o nia spytać kierownictwo sklepu)a opłata to 1%
                  od pensji zasadniczej.Staż się nie liczy
                  Pozdrawiam
          • Gość: Gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:49
            Co wy gadacie. Mnie się dobrze pracuje, jestem zadowolona. Co do
            kończenia pracy to chyba coś Ci się pomyliło, zmiana jest do 22.30 i
            tak się wychodzi. Parę razy zdarzyło się wyjść nawet wczesniej. A co
            do kierowników to są ok, Nowa chce się wykazać. Dla mnie była miła.
            • Gość: IJC Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.182.44.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.08.10, 20:44
              Nowa się zmieniła i teraz też jest ok. Irytuje mnie to że pracując jako
              kasjer i odpowiadając za zawartość kasetki nie mogę takowej tak
              naprawdę przed innymi osobami zamknąć. Nikt tego kierownictwu nie
              zgłaszał ale wiem że zdarzały się kradzieże.
              • Gość: xxxxxxxx Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 15.08.10, 00:49
                Powiem tak każdy kto może to ucieka z Bomi. Przy pensji 1450 robi za
                5 osób i najczesciej nikt tego z kierownicwta nie pochwali(np.
                wyższą premia). I zgadzam sie co do tych kasetek. Nikt po
                za "właścicielem" nie powinien jej dotykać. Jeden plus na
                Bukowińskiej to my normalni pracownicy(sa wyjątki).
                • Gość: Gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 22.08.10, 19:34
                  oj tak.... jedna osoba pracuje za 5 osób........ to jest masakra.prawda
                  jest taka że praca w Bomi jest na tgz przeczekanie. Bukowińska jest
                  otwarta od roku a kadra się zmienia jak rękawiczki u rąk. jedni przychodzą
                  inni wychodzą.......
                • Gość: xxx Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.146.71.119.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.10, 20:04
                  Tak pracownicy przy Bukowińskiej są normalni ale niestety są wyjątki
                  (2) których my kasjerzy musimy pilnować bo dopłacanie choćby kilku
                  złotych z własnej kieszeni nie jest fajne.
                  • Gość: gość degustacje IP: *.chello.pl 01.09.10, 21:05
                    mam pytanie a propo degustacji.
                    Czy wy pracownicy tych marketó nie możecie sprubować danych towarów
                    na tgz degustacji na zmianie?
                    Ostatnio kierownik sklepu przyszła do nas i pytała się czy chcemy
                    kupić takie towary .Zostawiła nam do tgz zjedzenia dziewczyna -
                    hosstessa,która mówiła ze nie będzie nic z tym robić nic nie będzie
                    zabierać i możemy się tym podzielić. Jak jest to u was?
                    • Gość: ijc Re: degustacje IP: *.146.174.185.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.09.10, 11:05
                      W trakcie pracy będąc na sklepie nie. Ale na stołówce na przerwie tak. Dziewczyny z degustacji nieraz coś komuś
                      zostawiają i jest ok.
                      • Gość: nad021 Re: degustacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.10, 12:47
                        ostatnio byla degustacja jakis serkow i cos tam zostalo .. kierowniczka zamiast to rozdac pracownikom bo przeciez za darmo to bylo to zaniosla na sklep...
                        • Gość: he he he Bomi IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 08:36
                          Byłam ostatnio na zakupach w Bomi Klif i doznałam szoku.
            • Gość: Nad021 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.10, 12:37
              A ja powiem tak. Z tymi zmianami to jest tak ze pierwsza od 6.30 z czego kasjer u ktorego pracownicy robia zakupy przychodzi o 6.20 tzn ze powinien wyjsc z pracy o 14.50 inni koncza normalnie o 15. Druga zmiana 14.30 22.30 i rzeczywiscie zdarza sie wyjsc pare minut pozniej .. Na pierwszej zmianie tez sie zdarza bo nie raz kierownicy robia sobie zebranie i zamykaja sie w biurze gdzie jeden z nich powinien rozliczac kasjerow. Jezeli chodzi o system pracy to np na klifie mozna pracowac po 12 godz dziennie z czego ma sie wiecej dni wolnych bo pracuje sie tyle samo godz miesiecznie co inni pracujacy po8h dziennie. Nie wiem czy to nie jest czasem tylko dla dojezdzajacych... Jezeli chodzi o kierownictwo to na klifie dla mnie sa normalni( chociaz nie znam wszystkich ) ale to nie bez powodu:) no tylko jest ich tyle ze czesto sie dogadac nie moga na jupiterze taz sa normalni ... wiadomo ze nie wszystkich da sie lubic.. a na bukowinskiej... nowa chciala sie ZA BARDZO pokazac..nie ma szacunku do pracownikow w pewnych sytuacjach i siedzi bardzo czesto w biurze i z mezem gada ..poprzedia co ja wyrzucili tez ciagle siedziala i gadala przez tel tylko ze z siostra.. reszta jest ok jezeli ma dobry chumor... pracownicy musza robic 10 rzeczy na raz intarnet kasa zastapic pieczywo warzywa stanac na tradycji na allkohol i takie tam z czego potem sa manka i inne pomylki.. z kasetkami macie racje.. kluczyki pasuja do kazdej kasetki a przy kasach glownych nie ma kluczykow ale zawsze mozna sie wylogowac i nikt nie bedzie mogl kasetki otworzyc.. jezeli chodzi o donoszenie to wszedzie sie znajdzie taka osoba... a zarobki .. na klifie po pierwsze jest wieksza podstawa 1800 z podatkiem .. i tu mozna najwiecej zarobic ale jest zapierdziel.. osoby ktore pracuja na sklepie maja szanse na wyzsza premie.. atmosfera jest tam spoko.. najlepsza atmosfera jest na bukowinskiej pracuje bardzo duzo mlodych osob.. ludzie umieja sie dobrze integrowac.. po pracy mozna isc na piwko i wogole.. a zarobki dla mnie sa nie najgorsze ja mam do reki 1550zl.. wiadomo ze chcialabym zarabiac wiecej... a wszedzie tak jest ze ludzie przychodza i odchodza tak samo wszedzie kabluja i kazdy kazdego nie lubi.. to tyle:)
              • Gość: Gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 20:44
                Kobieto przestań jakies poematy tu pisać , tylko weź się do roboty, albo książkę.
                • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 24.09.10, 13:47
                  1550 do ręki? gdzie ty to widziałaś no chyba że się przeniosłaś z innego sklepu. Pensji ci nie mogą obniżyć.
                  Premie są bardzo śmieszne ostatnio się kierownictwo czepia o byle co.
                  Generalnie jest tam niefajnie. Byłam na zwolnieniu lekarskim i co? nie przedłużyli mi potem umowy. JA do ręki dostaję 1300 najwięcej. Więc .........
                  • Gość: GOŚĆ Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 27.09.10, 22:18
                    Oj tak. Coś złego zaczyna się dziac w tym sklepie. Co trochę ktoś się zwalnia, bo znajduje lepszą pracę. Uciekajcie stamtąd póki możecie. Zbliżaja się Swięta, ludzi do pracy brak, a ci co zostają mają automatycznie więcej pracy. W innych zwykłych sklepach zarabia się wiecej niż w Bomi. Pozdrawiam wszystkich
                  • Gość: nad Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.10, 13:05

1550 z premia oczywiscie z czego premie mam co raz mniejsza uznaniowa moga sobie opuscic kiedy im sie chce.. uprzedzam ze jak sie tu przyjdzie tylko na troche z planami o znalezieniu lepszej pracy to sie tu siedzi i siedzi..
                    A poematow pisac nie umiem... Wiem ze sa male zarobki bo orientuje sie ile zarabiaja koledzy i kolezanki z pracy..
                    • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 30.09.10, 19:01
                      jejku 1550...... ja nigdy takich pieniędzy nie widziałam .
                      • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 12:17
                        w Gdańska Bomi-Osowa zarabia się 1100- 1200 :( w ciągłym stresie, poniżaniu przez kierowniczkę , na godną premię to mało kto może liczyć, ewentualnie wybrane osoby to dostają 300 zł. a drudzy pracują po nocach, lub zostają po godzinach,a nic z tego nie mają, tylko dlatego to robią żeby nie było kolejnego złego humory Pani Reni.
                        • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 12.10.10, 17:26
                          ostatnio słyszałam że jest możliwość obcięcia premi za tgz wycofanie z kasy. Niedość ze proemia jest śmieszna 50 zł to jeszcze mają obcinać.
                          • Gość: Zenek Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 17.11.10, 19:28
                            Wycofać z kasy może tylko starsza kasjerka , jeśli kasjer sam sobie usunie to musi liczyć się z konsekwencjami swego czynu
                        • Gość: Alex Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 24.11.10, 03:18
                          Pracowałem z Pania Renata na klifie. Swietna kobieta! Malo kto walczy o pracownika jak Ona. Ma swoj sposob bycia, to fakt. Ale zlego slowa nie dam na Nia powiedziec
                      • Gość: Artysta II Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 17.11.10, 19:33
                        ość portalu: gość napisał(a):
                        > jejku 1550...... ja nigdy takich pieniędzy nie widziałam .

Bo w Klifie się za......a a nie opie....la ;D
                • Gość: Antiochia Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 00:41
                  haha to ja juz wiem o co chodzilo ze niby mi kierowniczka odpisala, ale numer, ale to nie ja bylam bo ja bym humor nie napisala przez ch, niezle ale nietrafione, ja sie nie wypowiadam na takich forach bo to tak naprawde jest udostepnianie poufnych informacji a kazdy bodajze podpisuje klauzule, wiec pozdrawiam
              • Gość: IJC Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.146.196.241.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.10.10, 12:46
                Na Bukowińskiej atmosfera jest ok kierownictwo tym bardziej pensje wiadomo mogłyby być wyższe wiadomo. Mnie jednak irytuje bardzo jedna Pani która kilkakrotnie była widziana przez różne osoby w momencie kiedy mówiąc(pisząc) najprościej grzebała w czyjejś kasetce. Dana osoba zawsze tego dnia miała mniejsze lub większe manko. Według mnie to jest ogromne świństwo zwłaszcza że ta Pani pracuje na Bukowińskiej od początku.
                • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.chello.pl 21.10.10, 18:46
                  nikt nie ma prawa grzebać w czyiś kasetkach.Jeżeli chodzi o rozmaiankę to kasjer prosi starszego kasjera i ten mu to daje. Ale nie rozmienia sam bez niczyjej zgody. A manka to może sami sobie robicie?

Na Bukowińskiej ostatnio został w ywalony chłopak . Przyszedł pierwszy dzień po urlopie i ............ zwolnili go od razu
                  • Gość: Stefan Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 178.73.63.* 22.10.10, 21:03
                    ...po pierwsze podrawiam tego co zwolnili znam człowieka, po drugie proszę o muze na Bukowińskiej można oszaleć słuchając chłodni i lodówek, a po trzecie i mamy napiękniejsze dziewczyny i samych przystojniaków :-)
                  • Gość: autor Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 178.73.63.* 22.10.10, 21:07
                    ...po pierwsze podrawiam tego co zwolnili znam człowieka, po drugie proszę o muze na Bukowińskiej można oszaleć słuchając chłodni i lodówek, a po trzecie i tak mamy napiękniejsze dziewczyny i samych przystojniaków :-)
                    • Gość: po 40stce Pulawska 17 czy Bukowinska ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 18:28
                      gdzie sie lepiej pracuje ?
                      bo moze mnie tam do pracy przyjmą:) do pracy na "kase"
                      pozdr
                      • Gość: Beer Re: Pulawska 17 czy Bukowinska ? IP: *.chello.pl 18.11.10, 19:10
                        Bukowińska , choć bardziej polecam KLIF ;D
                        • Gość: jacek BOMI Bydgoszcz IP: *.telant.pl 20.11.10, 13:36
                          Bomi w bydgoszczy to straszna padaka jak sklep funkcjonowal kilka lat temu i towar byl pierwsza klasa to teraz gorzej niz w biedrace a zarbki prawie jak na kuroniu 1150 zł. do 1250 zł na stanowisku kasjer sprzedawca
                          godne pozalowania
                          • Gość: gosc nowy system premiowy IP: *.12-4.cable.virginmedia.com 30.12.10, 14:57
                            Co sadzicie o nowym systemie premiowania ktory ma wejsc od stycznia?
                • Gość: Gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 23:08
                  Hej czy ktoś może mi powiedzieć co się dzieje z kierowniczką Panią Basią, widziałam ją przed Świętami u nas na zakupach? Fajnie było ją zobaczyć. Pozdr.
            • Gość: kicia Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 13:26
              w pewną część ciała wchodzisz bez wazeliny aż przykro czytać
    • Gość: pepe Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 188.33.14.* 29.11.10, 13:10
      Powiem ci tak nawet nie zaczynaj z ta firma do dupy
      • Gość: autor Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 178.73.63.* 29.11.10, 22:00
        to nie kiosk ruchu tylko praca w handlu jak ktoś nie daje rady, niech sobie zmieni zajęcie :-)
        • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 12:38
          zwolniłam się z bomi- nie żałuję. lepiej nie podejmować tam pracy nie ma godziwych warunków a sa wymagania i szmacenie
          • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 12:19
            Agnieszko, jeśli chcesz żeby pracodawca Cię fajnie traktował to najpierw daj mu coś od siebie! I nie chodzi o okłamywanie kierownika...
            • Gość: hejhej Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.cpe.marton.net.pl 19.12.10, 23:57
              Witam. Wie ktos ile zarabia sie w dziale handlowym Bomi w Olsztynie? Szukaja kogos do pracy, ale z tego co slyszalam duza tam rotacja? praca cięzka i nieplacone nadgodziny, ktore trzeba zostawac i soboty. To prawda? Ile sie zarabia?
              • Gość: smerfetka Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 22:52
                Bomi to chyba najgorsza firma jaką znam , pod względem traktowania pracowników. Człowiek daje z siebie wszystko , a traktują go jak szmatę . Z wypłatą (śmieszną i nie wartą tej pracy) nie wiadomo co zrobić :) ale cóż tak to już jest , jak ktos da się tak traktować , to jego sprawa.Uważam , że takiej pracy jak w Bomi jest wszędzie pełno za leprze pieniądze.
                Pisałam o Gdańsku.
                • Gość: dr Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.elpos.net 03.01.11, 00:35
                  w białymstoku to juz jesli chodzi o zarobki zupelna padaka,nie chce mi sie rozpisywac,sluze meilem jakby co ,to napisze wiecej xcdn@poczta.fm
                  • Gość: hejhej Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.cpe.marton.net.pl 05.01.11, 12:13
                    Witam. Wie ktos ile zarabia sie w dziale handlowym Bomi w Olsztynie? Szukaja kogos do pracy, ale z tego co slyszalam duza tam rotacja? praca cięzka i nieplacone nadgodziny, ktore trzeba zostawac i soboty. To prawda? Ile sie zarabia?
            • Gość: Antiochia Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 00:46
              a moze to jest do mnie?? a jakie oklamywanie kierownikow?? albo nie doczytalam albo nie ogarniam;DDD
    • sibeliuss Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? 05.01.11, 14:11
      forum.gazeta.pl/forum/w,28680,120554006,120554006,Bomi_zniknie_.html
      • Gość: i Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.146.79.77.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.01.11, 14:48
        Może i zniknie. Po 3 latach pracy zarabiam ok 1550zł , prawie tyle samo co na umowie wstępnej. Żadnych podwyżek za to rok temu solidna obniżka pensji. W Warszawie :)
        • Gość: gościówa;] Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.centertel.pl 27.01.11, 11:26
          Pracuje w BOMI prawie pół roku (KLIF WAWA) pensja w porównaniu z tym jak sie narobisz - MARNA, ale gdzie Ci zapłacą za nic nierobienie:) wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
          a z kierownictwem zawsze można sie dogadać, wiadomo że każdy ma swój lepszy czy gorszy dzień.Szkoda że p. Beatę przenieśli, konkretna babka była, a nowa za bardzo nie wie co się z czym je i stara się wykazać, ale jej to nie wychodzi, niech troche ludzi posłucha, są tam dłużej niż ona i wiedzą lepiej co trzeba zrobić i kiedy... A swoją drogą-ciekawa jestem jaka będzie nowa pensja :) obym się nie zdziwiła... Pozdrawiam wszystkich tyrających w KLIFIE...:)
          • Gość: AUTOR Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.aster.pl 08.02.11, 20:56
            Ja pozdrawiam zgraną ekipę z Bukowińskiej..tak trzymać!!! Pamiętajcie damy rade , otwieraliśmy ten sklep ...może nie każdy jest od początku ..i nie pamięta jak było ciężko ..jedno jest pewne -będzie dobrze...WIEDZIE O CZYM MÓWIĘ :-)))
          • Gość: Klient klifu Chciałem podziękować !!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 10:03

Chciałabym bardzo podziękować za miła i sympatyczną oraz fachową obsługę pań z tradycji ( Dział Wędlin )
            Panie zawsze wszystko robią szybko i z uśmiechem na ustach .Nigdy nie wciskają suchej starej wędliny jak to ma miejsce w niektórych sklepach z konkurencji,
            Proszę pomyśleć o PREMIACH za trud jaki wkładają by nam jako klienci , robiło się miło i przyjemnie zakupy .
            • Gość: Gość Re: Chciałem podziękować !!! IP: *.cpe.marton.net.pl 22.02.11, 00:28
              Ile zarabiają biurowcy na rękę (netto), np. dział handlowy, czy personalny?
              • Gość: beata Bomi Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 09:09
                Pracuję w Bomi w Gdańsku.. Jest coraz gorzej. A wręcz beznadziejnie. Ale to już koniec naszej udręki, kilka sklepow zamykają. Nasz, przynoszący zyski też, to jest polityka !!! Jak można było zmarnować taką firmę !!!! Gratuluję panom prezesom ...wiedzy, umiejętności a przede wszystkim pazerności !!!! Gołym okiem widać było politykę zmierzającą do...upadłości. Bzdurne decyzje.....A kierownictwo ? Skąd biorą się tacy ludzie ? Prym w Gdańsku wiedzie pani Marzena z Oruni. Głośno o niej . Kobieta...zero kultury, taktu, beznadzieja !!!!! Jej chora ambicja wychodzi razem ze słomą....Pracownicy wstydzą się za nią przed klientami. Ale cóż, widocznie zarządowi zależy,aby opinia o Bomi była jak najgorsza, dlatego zatrudnia takich kierowników. Powodzenia panowie prezesi, już nie wiele możecie się nachapać, więcej nie da się zniszczyć....chyba, że ludzi...
          • Gość: gosc Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.malbork.mm.pl 03.09.11, 23:53
            ta nowa kierowniczka skad przyszła
    • Gość: tutufruti Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.warszawa.mm.pl 24.02.11, 00:22
      Jeśli chcesz pracować na 3 etaty za najniższe jedno wynagrodzenie w kraju, wypracowywać jakieś chore normy,zostawać po godzinach, za które nikt nigdy Ci nie zapłaci,sprzątać za karę za darmo,łudzić się premią,której nigdy nikt na oczy nie widział to....zapraszam to współpracy.To jest super miejsce pracy dla....życiowych masochistów. Twoje życie w Twoich rękach...zawsze masz jakiś wybór, odezwij się a usłyszysz,że na Twoje miejsce czeka 10 innych,to się zwolnij i tyle...
    • Gość: ofiara Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 15:14
      Bukowińska to obóz pracy - niedzielne szorowanie sklepu szczotą ryżową a zapierniczasz 10,5h tego dnia. Często zamiast 22.30 wychodzimy około 23 i nikt nie zwraca tego a spróbuj wyjść parę min. wcześniej - nie ma szans (mówię o stanowisku kasjer-sprzedawca). Powinien być elektroniczny system rejestrujący wejście i wyjście pracownika (jak w np. Carefour). Kierownictwo nawet ok (pozdro dla p. Adama :) ) oprócz jednej osoby. Atmosfera niestety już się zepsuła (zwłaszcza na dziale tradycji są cyrki), a niektórzy nie powinni dostawać awansów bo im odbija. Nakrzyczą na Ciebie nawet jak staniesz na minutę zamienić z kimś parę słów (nie mówię o pogaduchach bo wiadomo nie powinno się). Klienci robią się nerwowi bo nigdy nikogo nie ma na monopolu i warzywach (bo ludzie zwiewają z tego bagna). Płaca śmiechu warta w sam raz dla białych murzynów. Grafik beznadziejnie układany i nagle okazuję się że masz za mało przepracowanych godzin albo stanowczo za dużo - najlepiej samemu liczyć czy się zgadza i od razu zgłaszać że coś jest źle (bo oddać każą ale sami nie nie zawsze oddadzą). Ogólnie nie polecam i już szukam pracy z przyzwoitymi zarobkami bo jak mam tak harować to chociaż chcę za to zarabiać.
      • Gość: :) Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.aster.pl 15.03.11, 12:23
        Często robię zakupy w bomi na Powst. Śląskich i czasami naprawdę aż zal się robi patrząc na panie kasjerki. Zmęczone i niezadowolone. Ale nie dziwię się. Panie z działu wędlin są bardzo miłe, te na serach też. Najbardziej co mnie śmieszy to ta niby PANI OCHRONIARZ :))))))) Mała blondyna z końskim ogonem, która ciągle chodzi ci za tyłkiem. Śmiechu warte :))))
        • Gość: Aneta Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.warszawa.mm.pl 22.03.11, 01:12
          ja w zeszłym roku pracowałam na jagiellońskiej. Na początku wszyscy mili a później obgadywanie za plecami, narzekanie i donoszenie.Kierownictwo zacofane,poza tym zawsze musialam czekac z 10-15min aż mnie rozliczą, jednego dnia policzyła mi że 10zł brakuje-musiałam oddać, a nastepnego dnia policzyła że jest 10 za dużo ale nie dostałam tego z powrotem!pensja 1620brutto na kasie, w efekcie za 3tyg pracy dostalam 950. nie polecam!! trzymajcie się jak najdalej od bomi!
          • Gość: nie powiem Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.aster.pl 27.03.11, 22:03
            www.jakoscobslugi.pl/obserwacja/36304769;jsessionid=7CA233F389422BE0000EC5070ACD2F17.... i co Wy na to ...kto jest górą..Bukowińska :-))
            • Gość: Gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:27
              Masz racje Aneta Ja pracowałam tam też znam to ale co było najgorsze to jak po wręczeniu mi wypowiedzenia bez podania przyczyny Związkom zawodowym Solidarność wręcz nakłamali że nie wykonywałam swoich obowiązków ( tuż przed zwolnieniem zdarzało sie pracowac mi na 3 stanowiskach ) i powiedzenie że czasami było czuć ode mnie alkohol !!! Jeśli czuli alkohol to gdzie była szanowna Pani kierownik pani A. P gdzie był alkomat ? gdzie rozmowa z pracownikiem ? i skoro nie wykonywałam poleceń ani swoich obowiązków czemu zwolnili mnie dopiero po ponad rocznej pracy w BOMI ?
              • ruda.8 Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? 18.07.11, 22:17
                Zakończyłam współprace z BOMI po paru latach. Jeżeli ktos pracował na Towarowej to wie ze jest tam pewna osooba, która uprzyjemnia życie pracownikom. Brak szacunku i zwykłe chamstwo
            • Gość: :) Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.11, 10:29
              Ekipa z Bukowińskiej skoro zaczynalaiśmy od integracyjnej imprezy to i pożegnalną trzeba zrobić bo w akim gronie to juz sie napewno nie spotkamy...
        • Gość: gosc Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.play-internet.pl 30.04.11, 20:10
          ty piszac o mojej zonie ze pracuje w bomi blondynka i patrzy na tylki kto ci dal prawo do takiej opini licz sie ze slowami gosciu
        • Gość: gosc Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 00:27
          buraku swoja zone obgaduj a nie ta pania ochroniarz jeszcze by ci dokopala
      • Gość: yyy Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.146.41.97.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.04.11, 11:49
        Co do pana A to kameleon. Fakt atmosfera się psuje, jest coraz bardziej nerwowo i coraz więcej kar i zakazów( trzeba Nas jakoś zmusić do tego żebyśmy odeszli sami, wtedy przy zamykaniu sklepu nie będzie zwolnienia grupowego bo nie będzie kogo zwalniać i co za tym idzie nie będą musieli płacić odpraw). Na kasach też coraz bardziej nerwowo bo wydawanie bilonu do pracy przestaje być w modzie a przecież klienci nie muszą mieć drobnych tylko kasjer. Była sytuacja kiedy koleżanka nie mogła wydać klientowi 4zł z groszami bo nie miała i przełożonych tych najwyższych to za bardzo nie interesowało. Klient stał przy kasie jakieś 15min i czekał na resztę! Tak jak ktoś kiedyś napisał Liderzy z Polskich sklepów( BOMI też) powinni wyjechać na szkolenie do Londynu.
        • Gość: darek Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 14:05
          Kto wie ile zarabia magazynier w bomi w Warszawie?
          Po ile godzin się pracuje?
          Ile weekendów pracujących?
          • Gość: NYCLA Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 178.73.3.* 12.04.11, 16:23
            Mam zamiar udac ise na rozmowe w sprawie pracy jako kasjerka do bomi w ,,Metropolu,, za bardzo nie wiem gdzie to nawet jest, z tego co piszecie to sa takie sobie zarobki ale tez roznia sie one w poszczegolnych sklepach, i atmosfera takze, moze mi ktos opowiedziec o tym ,,metropolu,, i o atmosferze w tamtym sklepie
            • Gość: lola-brygida Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 94.75.90.* 14.04.11, 20:45
              metropol jest na jagiellońskiej
              miejscówka - słaba z racji tego ze tam sa sklepy z wyposażeniami wnętrz a bomi tam to jakas pomylka
              jesli kierowniczka tam jest aleksandra - daruj sobie z nia rozmowe, rozmowe z panem mrozem tez sobie daruj, w ogóle daruj sobie ta firmę - ostatnio strasznie sie popsuła
      • Gość: gość Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:48
        Ofiarą losu to ty jesteś napewno,gdyby nie było sprzątania to powiedziałbyś, że pracujesz w chlewie. Nikt cię tam siłą nie trzyma, jak się nie podoba to się zwolnij- oczyścisz atmosferę.
    • Gość: NYCLA Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: 178.73.3.* 15.04.11, 16:04
      JA rozmawialem z jakas Monika....wydala sie byc mila....ale troche sie zszokowalem bo na sklepie widzialem tylko 2 klientow
      • Gość: darek Re: Praca w delikatesach BOMI- zarobki ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 16:53
        Kto wie ile zarabia magazynier w każdym bomi w Warszawie? Po ile godzin się pracuje? Ile weekendów pracujących? Z góry dzięki za odpowiedz.
        • Gość: Magazynier Magazynier IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 18:59
          Pracujesz po 3 h dziennie z czego połowę czasu spędzasz na pici kawy ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka