Dodaj do ulubionych

Praca w MCK Warszawa

20.02.09, 13:13
Czy ktoś wie jakie formularze wypełnia się w MCK (praca w domu)i czy jest to
uczciwa firma, wypłaca wynagrodzenie. Skąd brać dane do tych formularzy czy
firma przesyła czy zmyślamy. i czy za przesyłanie wypełnionych druków my
płacimy czy firma?????
Obserwuj wątek
    • Gość: orjentarka Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.chello.pl 23.02.09, 12:53
      www.firmamck.eu
      Tam znajdziesz formularze,ale nie wiem co to za firma i wymaga zbyt dużo
      danych,możesz się wkopać dając im np.dane do zakupów na raty przez podstawione osoby
      • e1-2 Re: Praca w MCK Warszawa 23.02.09, 13:59
        Witam!!
        Tam to są formularze dotyczące zatrudnienia mnie a nie jakie będę wypełniał.
        Czy już nie ma uczciwej pracy w domu tylko sami wyłudzacze?
        • Gość: Daniel Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 22:08
          Nie dajcie eis na to nabrać, ta firma nie posiada ani NIP-u ani Regonu , a w
          szczególności nie posiada wpisu do KRS (Krajowy Rejestr Sądowniczy). Każda
          legalna firma posiada taki wpis. J a sam dałem się nabrać, byłem bez kasy ,
          znalazłem ogłoszenie w gazecie i wszedłem na stronę www.firmamck.eu , wysłałem
          formularz poczta elektroniczna i po około 4 dniach przyszła mi umowa do
          podpisania z firmy MCK i Umowa o otwarcie konta w ING BANKU ŚLĄSKIM. Umowę
          podpisałem, wypełniłem umowę z ING banku i odesłałem . aha i w umowie było
          napisane że trzeba wnieść opłatę 50 złotych. Oczywiście dałem się nabrać i
          wysłałem im kase po około 2 tygodniach dostałem w babelkowej kopercie
          dezodorant! , podpisaną umowę i druk do kopiowania, wtedy okazało się co to za
          firma. Uważąjcie również na firmę CLEAN-BUSSINES-Z , która zajmuje sie
          naklejaniem termopresu na kopertach, oraz składaniem długopisów. Moja kuzynka
          nabrała się przyslali jej za 110zl długopisy do składania i za 1 miesiac , ktoś
          z owej firmy mial przyjechać po towar . Niestety nikt nie przyjechal, kuzynka
          stracila kasew i uzywa poskladanych przez siebie długopisow do dzis. Uwazajcie
          rowniez ktora posluguje sie logo PROWIDENT- POLSKA, trudni sie naklejaniem
          termopresu. ale to rowniez oszusci. Prowident Polska S.A. wytoczyl im proces o
          kradziez znaku towarowego. Owa firma "Kogucik" juz nie istnieje , ale nie dajcie
          sie nabrać. Pozdro. Piszcie coś o jakiś firmach jak bedziecie cos wiedzieli. A
          dane mamy wziasc z sufitu do tych formularzy
          • Gość: gosia [...] IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.09, 22:25
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: GOSIA [...] IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.09, 22:32
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • szd-wnw Re: Praca w MCK Warszawa 18.03.09, 18:57
      Witam serdecznie.
      Ostatnio Byłem zainteresowany pracą w domu.
      Poszukiwałem jej w internecie i teletexcie. No oczywiście jest tego wiele. Ja
      trafiłem na pozornie miłego Pana który oferował wypełnianie druczków. Koszt
      jednego to miało być od 4 do 7 zł. Człowiek ten oferował założenie Konta
      Bankowego Z ING Bank Ślaski. Wszystko wydawało się super. Pan był miły i zawsze
      odp na wszystkie pytania.
      Umowa z ING przyszła po ok 3 tygodniach. Zadzwoniłem i zapytałem co dalej.
      Kazano mi czekać na umowę od tego pana (umowa zlecenie). Po kolejnym tygodniu
      przyszła ta umowa. Było w niej napisane że trzeba ,,Uiścić kwotę 60zł na
      początek aby otrzymać jakieś tam materiały. I upominek w kwocie ok 100zł. a ze w
      Polsce jak wiadomo nie ma nic za darmo postanowiłem ją sprawdzić. i znalazłem to
      forum. Firma MCK jak wspominał kolega w wcześniejszej odp. nie ma żadnego NIP-u,
      ani nic w tym stylu. Adres na kopercie to była skrytka pocztowa.
      Po prostu. po uiszczeniu pieniędzy dostaje się jakiś materiał nikomu nie
      potrzebny. i jakieś tam upominek. Najczęściej kończy się to tak ze korzystając z
      naszych danych kupuje się coś na raty itp.
      Przestrzegam i nie polecam ;d
      Numer telefonu tego oto i pana zaczyna się na 7811175.. nie będę pisał reszty.
      ale jeżeli sie ktoś będzie za tym rozglądał. w pierwszej kolejności proszę
      odrzucić ta firmę. i osobę która podlą taki nr
      • Gość: Daniel Re: Praca w MCK Warszawa uwaga IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.09, 11:53
        Nie dajcie eis na to nabrać, ta firma nie posiada ani nip-u ani Regonu , a w
        szczególności nie posiada wpisu do KRS (Krajowy Rejestr Sądowniczy). Każda
        legalna firma posiada taki wpis. J a sam dałem się nabrać, byłem bez kasy ,
        znalazłem ogłoszenie w gazecie i wszedłem na stronę www.firmamck.eu , wysłałem
        formularz poczta elektroniczna i po około 4 dniach przyszła mi umowa do
        podpisania z firmy MCK i Umowa o otwarcie konta w ing banku slaskim.Umowę
        podpisałem, wypełniłem umowę z ING banku i odesłałem . aha i w umowie było
        napisane że trzeba wnieść opłatę 50 złotych. Oczywiście dałem się nabrać i
        wysłałem im kase po około 2 tygodniach dostałem w babelkowej kopercie
        dezodorant! , podpisaną umowę i druk do kopiowania, wtedy okazało się co to za
        firma. Uważąjcie również na firmę CLEAN-BUSSINES-Z , która zajmuje sie
        naklejaniem termopresu na kopertach, oraz składaniem długopisów. Moja kuzynka
        nabrała się przyslali jej za 110zl długopisy do składania i za 1 miesiac , ktoś
        z owej firmy mial przyjechać po towar . Niestety nikt nie przyjechal, kuzynka
        stracila kasew i uzywa poskladanych przez siebie długopisow do dzis. Uwazajcie
        rowniez ktora posluguje sie logo PROWIDENT- POLSKA, trudni sie naklejaniem
        termopresu. ale to rowniez oszusci. Prowident Polska S.A. wytoczyl im proces o
        kradziez znaku towarowego. Owa firma "Kogucik" juz nie istnieje , ale nie dajcie
        sie nabrać. Pozdro. Piszcie coś o jakiś firmach jak bedziecie cos wiedzieli .Daniel
        • Gość: anonimowa Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 21:06
          Po pierwsze adres podawany na forum w dwóch różnych wątkach na temat tej firmy,
          tj www.firmamck.eu, na dzień dzisiejszy nie działa. Ja tę firmę znam z g
          wyborczej pod adresem www.pracabiurowa.eu. Numeru telefonu nie znalazłam, a
          adresem jest warszawska skrzynka pocztowa.

Po drugie wypełniłam formularz i oczywiście najpierw dostałam umowę z banku, ale
          nie oddałam jej kurierowi (wystarczyło mu, że pod swoim podpisem dopisałam, że
          odmawiam zwrotu dokumentów). Kilka dni temu dzwoniła pani z ing żeby mnie
          przywitać w gronie szczęśliwych posiadaczy rachunku, za który się płaci
          kilkanaście zł miesiecznie i przypomniała, że w ciągu 30 dni trzeba tę umowę
          dostarczyć do oddziału, żeby konto zostało założone. Także tu nie ma problemu z
          niechcianym kontem.

Po trzecie dziś otrzymałam umowę od firmy i wysłałam przed chwilą do nich mejla
          z pytaniami: jaką działalność gosp trzeba mieć zarejestrowaną żeby te druczki
          wypełniać oraz jak wymagania zawarte w umowie dot. "pracy z własnymi
          kontrahentami" i "kopiowaniu formularza" mają się do informacji ze strony
          internetowej, gdzie piszą, że "praca polega na ręcznym wypełnianiu otrzymanych
          jednostronicowych gotowych formularzy".

Czekając na mejla postanowiłam się rozejrzeć po sieci w poszukiwaniu inf o tej
          firmie, ponieważ dopiero z umowy wiem jak ona się nazywa. Nie za ciekawie się to
          zapowiada, ale na razie jeszcze nic nie straciłam (póki co chcą 60 zł za ten
          zestaw startowy)
          • Gość: gość Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.wegorzewo.mm.pl 14.08.09, 08:08
            Re... Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na temat Firmy MCK zorientowałam się że
            zrobiłam błąd pozwalając założyć im konto w Banku Śląskim ING proszę o pomoc jak
            mogę te konto zlikwidować?
    • Gość: virusup Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:36
      czy ktos zna ich prawdziwy adres? moze ktos kogos slaedil ze skrytki
      jak szedł. chetnie bym odzyskal wszystkich dane i zalatwil ta
      sprawe.... pomozcie finansowo na wyjazd do wawy i zalatwienie
      sprawy. sami z zona jestesmy pod kreska i mamy dosc wyludzania..
      przeze mnie setki nastepnych osob nie beda zagrozone...
      virusup@wp.pl
      • Gość: była pracownica Re: Praca w MCK Warszawa IP: 188.33.197.* 04.02.10, 10:51
        słuchajcie to nic innego jak wyłudzanie od innych danych osobowych!!!!!!!!!!!!
        wypełnianie druków polega na tym że tak jak ty dzwoniłeś do kogoś by się czegoś
        dowiedzieć o tej pracy (wysyłałeś dane pop podany numer i znaczki pocztowe...)
        tak inni będą teraz dzwonić do ciebie i tobie wysyłać to co ty wcześniej i tak w
        kółko....
        ty na drukach będziesz pisać dane tych następnych biednych ludzi, którzy nie
        wiedzą o co chodzi... i myślą że da się na tym zarobić....
        fakt jest taki że w miesiąc można na tym zarobić 60 zł ( bynajmniej ja tyle
        dostałam) ale człowiek za takie pieniądze nie rozstaje się z telefonem (ludzie
        dzwonią w kółko) i zaczynają łapać wyrzuty sumienia że innych też się w to miesza.
        MCK ma za to wielkie pieniądze. Każdy kto chce to robić wysyła im 80zł
        wpisowego. czyli ja jak wciągnęłam kilkanaście osób zarobiłam 60 zł a oni około
        1000zł.
        Poza tym jak już się poda swoje dane i telefony, zaczynają dzwonić ludzie z
        różnych firm oferując ich produkty. a przy 3-4 takich telefonach dziennie to też
        się robi męczące. Firma nie zostawia sobie waszych danych tylko i wyłącznie dla
        siebie!!!!
    • Gość: GOŚĆ Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 09:48
      W dniu 2013-05-27 00:33:01 użytkownik Anna Dżeksonowska <praca-biurowa54@wp.pl> napisał:
      To trudno ty kwoko na jajach
      tylko śmierdziesz nimi
      TAKĄ ODPOWIEDZ DOSTAŁAM CZY TO UCZCIWA PRACA WIĘC OSTRZEGAM TO NAPEWNO NIE JEST UCZCIWA PRACA
      • Gość: soma Re: Praca w MCK Warszawa IP: *.satfilm.net.pl 31.05.13, 17:57
        Dzięki opiniom między innymi na tej stronie, odmówiłem współpracy z firmą M.C.K., wysyłając e-mail do osoby określającej się jako Anna Dżeksonowska.
        Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem taką oto odpowiedź:
        "w cipę się gryźnij brutusie porąbany".
        Czy potrzeba jeszcze to komentować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka