Gość: *** IP: *.pmintl.ch 20.11.03, 12:39 Czy ktoś przechodził już moze rekrutacje w firmie thomson? Ile mniej wiecej tam sie zarabia na stanowisku specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sony Re: Thomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 12:45 znam ta firme calkem niezle pare lat temu tam pracowalem zalezy gdzie chcesz sie dostac w produkcji praca przypomina film z cahplinem "dzisiejsze czasy" gdzie ludzie bez slowa zasuwaja w rytm gwizdkow, dla mnie ten widok byl bardzo deprymujacy, ale zalezy co kto lubi... w moim przypadku rekrutacja polegala na chyba 4 czy 5 rozmowach z roznymi ludzmi i trwala kilka tygodni Jest to bardzo zbiurokratyzowana firma i scentralizowana jesli masz duzo pomyslow i nie lubisz rutyny, to uwazaj, bo znajdzie sie bardzo wielu ludzi ktorzy beda chcieli ci podciac skrzydla, jesli natomiast szukasz cieplej posadki 8-16 i do domciu, jest to idelane miejsce good luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Thomson IP: *.pmintl.ch 20.11.03, 12:53 jakich zarobków mozna sie spodziewać w dziale supply chain? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Thomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 13:34 nie wiem jakie tam moga byc dokladnie zarobki zalezy to od stanowiska rzecz jasna na wyzszych stanowiskach placą przyzwoicie tak generalnie zawsze thomson oferowal płace trochę powyżej średniej rynkowej na danych stanowiskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Thomson IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.11.03, 17:47 ja wybieram się w poniedziałek na rozmowę dotyczącą specjalisy d/s windykacji ale to nie jest jasne ponieważ odezwali się do mnie dopiero po miesiącu. Jeżeli ktoś jeszcze pracował w tej firmie lub był na rozmowie kwalifikacyjnej to bardzo proszę o informacje o zarobkach i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Thomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 12:25 tu biuro posrednictwa dla osob chcacych pracowac w thomsonie :-) oni maja wlasnych ludzi od rekrutacji i pracuja we wlasnym rytmie, z moich wspomnien miesiac jest calkiem szybkim czasem reakcji tak jak juz wspomnialem wczesniej, placa troche powyzej sredniego wynagrodzenia oferowanego na rynku dla danego staoniwska na pewno nie zaoferuja ci np 3 razy sredniej rynkowej dla stanowiska specjalisty ds windykacji, zaproponuja 100% sredniej rynkowej lub 110 % poza tym ludzie tam sa traktowani jak smiecie lub szczury w klatce bedziesz musiala wysluchiwac obelg i komentarzy, ze jesli ci sie nie podoba to 5 chetnych jest na twoje miejsce, zwlaszcza odnosi sie to do dzialow administracyjnych- ksiegowowsci, zakupow etc ot co typowa rzeczywistosc pracodawcy swiadomego swojej wielkosci i sily, ktorej niczego nie mozesz zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Thomson IP: *.pmintl.ch 25.11.03, 10:08 tylko sie zastanawiam, czy szukają do piaseczna czy do zyrardowa, bo w to drugie miejsce troche beznadziejnie z dojazdem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Thomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 15:47 nie jest to miejsce dla czloweka ktory jakies nadzieje ze swoja przyszloscia zawodowa wiąże więc na tyle byłoby moich cennnych rad good luck Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-r Re: Thomson 05.12.03, 10:26 Zastanawia mnie czemu było tyle ogłoszeń rekrutacyjnych. Czy jest taka rotacja czy firma się rozwija? Czy ludzie sami odchodzą bo nie wytrzymują nerwowo czy są zwalniani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Thomson IP: *.chello.pl 05.12.03, 15:08 w lipcu, na stanowisko specjalisty d/s windy z j. niemieckim oferowali od 4-7 tys.zł brutto. Rekrutacja trwała ponad dwa miesiące. Testy pisemne z języka, rachunkowości, logiki. Rozmowy z kilkoma przedstawicielami firmy, którzy cię traktują z pogardą... A potem nawet nie zadzwonili, że nie są zainteresowani. Dopiero kobitka z agencji doradztwa personalnego za nich oczami świeciła. Odpowiedz Link Zgłoś