Gość: andy IP: *.stg.tli.de 11.07.01, 18:55 cz ktoś jechał i czy warto y maluchami na wycieczkę się wybrać? bilet i wyjazdy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hanys Re: waskotorówka w Bytomiu IP: *.lit.hamburg.de 12.07.01, 11:16 Ja Andy - warto. Moje Neffen jak som u swoich Opow to zawsze chcom jechac ze Bytonia na Chechlo i robi im to kupa szpasu. Latym jezdzi w miara czynsto, plan mosz na banhofie wywieszony. Viel Spaß!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankorusj-23 Re: waskotorówka w Bytomiu 16.08.01, 12:47 Gość portalu: Hanys napisał(a): > Ja Andy - warto. Moje Neffen jak som u swoich Opow to zawsze chcom jechac ze > Bytonia na Chechlo i robi im to kupa szpasu. Latym jezdzi w miara czynsto, plan > > mosz na banhofie wywieszony. Viel Spaß!!! 1. dziekujez za opnie waskotoruwki ,ale jej są dni policzne!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: waskotorówka w Bytomiu IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 09:15 > > 1. dziekujez za opnie waskotoruwki ,ale jej są dni policzne!!!!!!! No niekoniecznie !!! :) Stowarzyszenie Miłośników Kolei z Katowic i gminy przez które przebiega trasa (oprócz Chorzowa i Siemianowic) robią wszystko , aby uratować tą najstarszą czynną kolej wąskotorową w Europie. Rozkłady są wywieszone na przystankach , jest też w sieci : www.gkw.prv.pl Pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: waskotorówka w Bytomiu IP: *.gwarant.bytom.pl 16.07.02, 12:02 Gość portalu: Kuba napisał(a): > > > > 1. dziekujez za opnie waskotoruwki ,ale jej są dni policzne!!!!!!! > > No niekoniecznie !!! :) > Stowarzyszenie Miłośników Kolei z Katowic i gminy przez które przebiega trasa > (oprócz Chorzowa i Siemianowic) robią wszystko , aby uratować tą najstarszą > czynną kolej wąskotorową w Europie. Chorzów i Siemianowice ostatnio też zaczynają wykazywać zainteresowanie. Niestety, w międzyczasie złodzieje zdążyli ukraść wszystkie akcesoria torowe (podkładki pod szyny i wkrety mocujące je do podkładów) na Żabich Dołach. Zniknęły też szyny na odcinku ok. 70 metrów. W najbliższych dniach ruszymy z odbudową tego odcinka, ale ta robota wyglada tak- jednego dnia my mocujemy szyny a w nocy złodzieje je rozkręcają. Tak było w Łagiewnikach w okolicy ul. Krzyżowej. Policja jest "bezsilna". Po kradziezach w Łagiewnikach znaleźliśmy nasz materiał torowy (na GKW szyny mocowane sa w sposób nie spotykany juz na normalnym torze, wiec akcesoria są specyficzne) na złomowcu na Koloni Zgorzelec. Złomowiec był juz zamknięty, więc Policja nie mogła tam wejść w celu zabezpieczenia skradzionego materiału (była sobota). W poniedziałek oczywiscie juz śladu nie było po tym "złomie". Zdażyło się to jakiś miesiąc temu, a jutro mam sie dopiero stawic na przesłuchanie. Parodia... Pozdrawiam Mariusz (SMK Katowice) Odpowiedz Link Zgłoś