Dodaj do ulubionych

waskotorówka w Bytomiu

IP: *.stg.tli.de 11.07.01, 18:55
cz ktoś jechał i czy warto y maluchami na wycieczkę się wybrać?
bilet i wyjazdy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanys Re: waskotorówka w Bytomiu IP: *.lit.hamburg.de 12.07.01, 11:16
      Ja Andy - warto. Moje Neffen jak som u swoich Opow to zawsze chcom jechac ze
      Bytonia na Chechlo i robi im to kupa szpasu. Latym jezdzi w miara czynsto, plan
      mosz na banhofie wywieszony. Viel Spaß!!!
      • jankorusj-23 Re: waskotorówka w Bytomiu 16.08.01, 12:47
        Gość portalu: Hanys napisał(a):

> Ja Andy - warto. Moje Neffen jak som u swoich Opow to zawsze chcom jechac ze
        > Bytonia na Chechlo i robi im to kupa szpasu. Latym jezdzi w miara czynsto, plan
        >
        > mosz na banhofie wywieszony. Viel Spaß!!!

1. dziekujez za opnie waskotoruwki ,ale jej są dni policzne!!!!!!!
        • Gość: Kuba Re: waskotorówka w Bytomiu IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 09:15
          >
          > 1. dziekujez za opnie waskotoruwki ,ale jej są dni policzne!!!!!!!

No niekoniecznie !!! :)
          Stowarzyszenie Miłośników Kolei z Katowic i gminy przez które przebiega trasa
          (oprócz Chorzowa i Siemianowic) robią wszystko , aby uratować tą najstarszą
          czynną kolej wąskotorową w Europie.
          Rozkłady są wywieszone na przystankach , jest też w sieci :
          www.gkw.prv.pl
          Pozdrawiam
          Kuba
          • Gość: MS Re: waskotorówka w Bytomiu IP: *.gwarant.bytom.pl 16.07.02, 12:02
            Gość portalu: Kuba napisał(a):

> >
            > > 1. dziekujez za opnie waskotoruwki ,ale jej są dni policzne!!!!!!!
            >
            > No niekoniecznie !!! :)
            > Stowarzyszenie Miłośników Kolei z Katowic i gminy przez które przebiega trasa
            > (oprócz Chorzowa i Siemianowic) robią wszystko , aby uratować tą najstarszą
            > czynną kolej wąskotorową w Europie.

Chorzów i Siemianowice ostatnio też zaczynają wykazywać zainteresowanie.
            Niestety, w międzyczasie złodzieje zdążyli ukraść wszystkie akcesoria torowe
            (podkładki pod szyny i wkrety mocujące je do podkładów) na Żabich Dołach.
            Zniknęły też szyny na odcinku ok. 70 metrów. W najbliższych dniach ruszymy z
            odbudową tego odcinka, ale ta robota wyglada tak- jednego dnia my mocujemy
            szyny a w nocy złodzieje je rozkręcają. Tak było w Łagiewnikach w okolicy ul.
            Krzyżowej. Policja jest "bezsilna". Po kradziezach w Łagiewnikach znaleźliśmy
            nasz materiał torowy (na GKW szyny mocowane sa w sposób nie spotykany juz na
            normalnym torze, wiec akcesoria są specyficzne) na złomowcu na Koloni
            Zgorzelec. Złomowiec był juz zamknięty, więc Policja nie mogła tam wejść w celu
            zabezpieczenia skradzionego materiału (była sobota). W poniedziałek oczywiscie
            juz śladu nie było po tym "złomie". Zdażyło się to jakiś miesiąc temu, a jutro
            mam sie dopiero stawic na przesłuchanie. Parodia...

Pozdrawiam
            Mariusz (SMK Katowice)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka