IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:01
Dlaczego wasze "zgromazdenie przyjaciół włączenia Ziemi Elbląskiej do Pomorza"
spoczęło na laurach? Dlaczego nie organizujecie i nie propagujecie swej
szczytnej idei, a jedynie siedzicie obrażeni i mówicie kto jest temu winny?
Dlaczego nie pozyskujecie nowych bojowników dla tej sprawy? Po co w ogóle
powstała w takim razie ta wasza grupa przyjaciół Pomorza skoro i tak nie
potraficie się psotawić? Dlaczego zamkneliście swoją stronę zamiast ją
rozbudować i przedstawić na niej wszystkie brudy jakie wynikły przez lata w
WM? Eeeech z wami to...:/
Obserwuj wątek
    • alfik45 Re: Do alfika 09.06.07, 23:43
      Elbinger,musze z pokorą przyznac Ci rację,ale coz ja mogę?Pani Ostaszewska-
      Pluta,prezeska stowarzyszenia,dzialala dosyć energicznie,pare lat
      temu,ale ,niestety ,wladze miejskie z Panem Prezydentem i komunistą
      Nowakiem,poprostu zlekcewazyly naszą dzialalnośc i wniosek,ktory mial byc
      przeslany do wladz centralnych,z zebranymi licznymi(nie pamietam ,chyba cos
      ok.35 tys.)podpisami,zostal przekazany na rece naszej kochanej wladzuchny
      elbląskiej,bo takie sa niestety procedury,a oni,zwyczajnie go oleli,rece nam
      opadły,przeciez to paranoja,tak lekcewazyc swoich wyborców.Coż,wladza wie
      wszystko lepiej,tylko niech nie wdziera ryja:"Ziemia Elblaska do Pomorza",banda
      olsztynskich pachołow.
      • Gość: Elbinger Re: Do alfika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:56
        > ok.35 tys.)podpisami,zostal przekazany na rece naszej kochanej wladzuchny
        > elbląskiej,bo takie sa niestety procedury,a oni,zwyczajnie go oleli

O włąsnie! Np. takie info powinny się znajdować na waszej stronce!
        • alfik45 Re: Do alfika 10.06.07, 06:11
          Elbinger,do dzialalnosci stowarzyszenia potrzebne sa pieniadze,a tych
          stowarzyszenie niestety nie posiadalo,brak sponsoringu,brak prawnika i
          wreszcie,jak juz wczesniej wspominalem,niechec wladzuchny do naszych
          poczynań,sprawily ,ze istniejemy praktycznie tylko na papierku.To smutne,ale
          prawdziwe,moze kiedys ,za sto lat,jak juz nas nie bedzie...
          • Gość: Elbinger Re: Do alfika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 11:09
            Ale przecież wladze miasta twierdzą, że w pełni współprcują z organizacjami
            pozarządowymi.
      • Gość: El Re: Do alfika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 08:42
        Sorki, ale jezeli takie osoby jak Alfik naleza do tego stowarzyszenia to nic dziwnego....
        • alfik45 Re: Do alfika 10.06.07, 09:31
          A co masz do mnie?Najpierw sie zaloguj.
          • matko74 Re: Do alfika 11.06.07, 12:44
            Może jednak lepszym rozwiązaniem byłoby wywalczenie dwuwładzy w województwie, a
            nie sadzenie się do woj. pomorskiego? Ewentualnie przeforsowanie idei 32
            województw i likwidacja powiatów, bo te są szalenie kapitałochłonne i tylko
            rozbujały aparat administracyjny. Reforma administracyjna w obecnej formie, to
            niewypał nad niewypały!!
            • alfik45 Re: Do alfika 11.06.07, 20:43
              Po pierwsze,kto o nia walczy,po drugie,co znaczy region elblaski bez Zulaw
              Wislanych w calosci,wraz z Mierzeją i cała ,polska czescia Zalewu?
              • Gość: Elbak Kryniczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:06
                Mieszkańcy Krynicy narzekaja, mowia ze kiedys mieli wszystkie urzedy na miejscu w Elblagu, teraz musza jezdzic do Malborka, Gdańska..
              • matko74 Re: Do alfika 13.06.07, 11:42
                alfiku, ależ ja właśnie to mam na myśli w odniesieniu do ewentualnej kolejnej
                reformy administracyjnej, likwidującej powiaty! Wtedy nowe województwo, w
                którym Elbląg by się znalazł, musiałoby wiązać się z Żuławami i Mierzeją
                Wiślaną.
                Jestem w stanie uwierzyć, że gros osób z miejscowości, które kiedyś Elbląg
                miały za stolicę województwa, z sentymentem mogą powspominać tamte czasy, część
                osób zaś na pewno się cieszy z nowego - wszystkim ciężko dogodzić.
                Na pewno Mierzeja Wiślana była dla Elbląga oczkiem w głowie.

alfik45 napisał:

> Po pierwsze,kto o nia walczy,po drugie,co znaczy region elblaski bez Zulaw
                > Wislanych w calosci,wraz z Mierzeją i cała ,polska czescia Zalewu?
                • alfik45 Re: Do alfika 14.06.07, 18:25
                  Matko,jakiej reformy administracyjnej?Jakiś link,albo cóś,a moze cwierkaly
                  wrobelki na dachu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka