Dodaj do ulubionych

H E L P -- Windows 10

28.08.17, 20:54
Uprasza się najbliwsze forum o wsparcie merytoryczne i emocjonalne. Muszę się przesiąść z Windows 7 na W10. Aaaaaa...!

Jakieś wskazówki na początek?

Tak, czytałam już trochę w necie, ale proszę o uwagi od użytkowników Windows 10.

HELP...
Obserwuj wątek
    • chris-joe Re: H E L P -- Windows 10 28.08.17, 21:38
      Znaczy co? Instalujesz W10 na sprzecie z W7, czy masz nowy sprzet juz z W10?
      • jutka1 Re: H E L P -- Windows 10 28.08.17, 21:45
        Muszę kupić nowy sprzęt z W10 :-/
        • minniemouse Re: H E L P -- Windows 10 28.08.17, 22:16
          Wiesz, trudno jest tlumaczyc z gory co i jak. jak bedziesz miala konkretne pytania to ci w miare moznosci pomoge na tyle ile sama bede w stanie. z gory to moge powiedziec to, ze jesli dla odprezenia lubisz czasem pograc sobie w mah jong albo ulozyc pasjansa to niestety W 10 pod tym wzgeldem jest do ... . a zwlaszcza off line. radze zaladowac te gry we wlasne pliki.

Minnie
          • chris-joe Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 20:08
            Sie musze zgodzic. Lubie sobie czasem ukladac pasjansa "pajaka", jednak jego wersja W10 jest rzeczywiscie do dupy. Ale Jutka chyba ten dramat przezyje :)
            • minniemouse Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 21:09
              chris-joe napisał:

> Sie musze zgodzic. Lubie sobie czasem ukladac pasjansa "pajaka", jednak jego we
              > rsja W10 jest rzeczywiscie do dupy. Ale Jutka chyba ten dramat przezyje

prawda? czasem sie lubi pomarnowac czas na glupotki. ja tez uwielbiam pajaka :)
              kiedys nabylam sobie na wyprzedazy w LD CD z pasjansami, i zaladowalam. ale mialam frajde. ilez jest pasjansow, a jakie niektore challenging. no ale to bylo w tamtym komputerze, w ktorym padla matka. w tym nie mam a teraz nie moge znalezc tego dysku :(
              A wlasnie wrocilam z wakacji i mialam jeszcze zawieszony serwis. chcialam pograc offline i jezu jakie problemy grrrrrrrr szlag by trafil ten ich WildTangent.

A Jutka zapewne szlachetniej wykorzystuje czas, no ale nigdy nic nie wiadomo : )

btw nic nie piszesz czy lubisz Mah-Jong - klasyczna wersje, ja raz sprobowalam i od tej pory przepadlam. polecam!

Minnie
              • chris-joe Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 21:37
                W zyciu nie gralem w Mah-Jong. Wogole gier unikam. Z czasow gier planszowych lubilem grac towarzysko w trivial pursuit (wersja orginalna, wielotematyczna, dzis juz chyba nie do pozyskania; zadne nawet "monopoly" mnie nigdy tak nie wciagnelo). Dzis bawie sie tylko w pajaka, ktory zreszta jest wystarczajaco addictive :)
        • chris-joe Re: H E L P -- Windows 10 28.08.17, 22:35
          A to nie masz czego się bać. Nieco czasu tylko będziesz potrzebować, aby się oswoić. Ja sam instalowałem W10 i miałem z tym nieco zabawy.
          • minniemouse Re: H E L P -- Windows 10 28.08.17, 22:46
            wlasnie, a przyzwyczaisz sie szybciej niz myslisz. o wiele szybciej. ja juz nie pamietam co to windows 7 albo windows .. what windows ??? :D

M
            • jutka1 Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 07:26
              minniemouse napisała:

> wlasnie, a przyzwyczaisz sie szybciej niz myslisz. o wiele szybciej. ja juz nie
              > pamietam co to windows 7 albo windows .. what windows ??? :D
              Dzięki, Minnie i C-J.
              Z Windows 7 jestem jakby zrośnięta biodrem ;-) - stąd więc moja obawa.

Jak już nabędę, to na pewno będę tutaj namolniakować. :-)
              • minniemouse Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 21:17
                Jutka, ja tak jak ty - w pewnych rzeczach nie cierpie zmian. i do tych 'rzeczy' zaliczaja sie m. inn. wszelkie sprawy zwiazane z komputerem. nienawidze tych ciaglych updates i zmian na portalach, bo latwo sie gubie i chwile mi zajmuje polapanie sie co i jak. nie jestem computer geek ani whiz wiec tez jak sie przyzwyczaje do jednego systemu to przeskok na inny kosztuje mnie tylez co root canal u dentysty. np, wkurzaja mnie te co chwila nowe "looki" w emailach. ale co zrobisz, nic nie zrobisz. chociaz nie, zeby zaciskasz lololol
                z doswiadczenia wiem, zaczynajac od Windows 2000, ze te technologiczne bole porodowe wlasciwie tak samo sie przezywa i zapomina :) bedzie lepiej niz myslisz! glowa do gory!

M
                • minniemouse Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 21:19
                  ps przepraszam nie od Windows 2000 a 1990 - jakos tak. w kazdym razie kiedy szalelismy z Mariem Go Fish i Commader Keen :D
                  • chris-joe Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 21:39
                    W10 uzywam juz od ponad roku. Przyznam, ze nie pamietam juz nawet dawniejszych wersji :)
                    • jutka1 Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 22:30
                      Część dnia dzisiaj spędziłam studiując ten temat.

I powiem tak: W10 szpieguje użytkowników. To dla mnie jest "thanks-but-no-thanks".
                      Znalazłam w UK W7, przyślą mi, a kompa kupię bez OS.
                      A potem się przesiądę na Apple'a.

Szpiegowanie użytkowników? Don't think so. :-///
                      • minniemouse Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 22:38
                        Co masz na mysli "szpieguje"??

M
                        • jutka1 Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 22:50
                          minniemouse napisała:

> Co masz na mysli "szpieguje"??
                          A to:
                          www.computerworld.com/article/3159424/microsoft-windows/you-still-can-t-turn-off-windows-10-s-built-in-spyware.html
                          I to:
                          www.networkworld.com/article/2956574/microsoft-subnet/windows-10-privacy-spyware-settings-user-agreement.html
                          Pieprzę, zostaję przy W7.
                          • chris-joe Re: H E L P -- Windows 10 29.08.17, 22:56
                            Oh boy! ;)
                          • ertes Re: H E L P -- Windows 10 30.08.17, 08:00
                            Jutko... please...
                            • jutka1 Re: H E L P -- Windows 10 30.08.17, 09:39
                              Oj tam, oj tam... :-)))
    • roseanne sie podlacze, civilization 5 12.09.17, 00:07

Nie wiem, ilu z nas/ was jest graczami komputerowymi, nie strzelankowymi

Odziedziczylam pc z winda 10 po corce- za slaba grafika dla artystki, lol
      Wczoraj wsadzily sie bez pytania jakies nowosci i moja ulubiona gra nie chce dzialac
      Zawiesza sie albo na starcie, albo przy pierwszym wyborze produkcji, albo, najdalej przy zakonczeniu tury.
      Mlody probowal updaty zdjac dzis, nadal nie dziala
      • minniemouse Re: sie podlacze, civilization 5 12.09.17, 01:36
        dokladnie nienawidze tangent!!!
      • chris-joe Re: sie podlacze, civilization 5 13.09.17, 20:19
        Nie pomogę, bo jak pisałem już, grywam tylko w pasjansa pająka, reszty nie znam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka