ertes Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:34 Taki szybki koniec szopki??????? Jestem rozczarowany. Odpowiedz Link
don2 Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:53 Bacznosc Liberalna falango kosciola ! teraz dostaniecie po glowie.Koniec z experymentami.Komu chodzily po glowie jakies mrzonki o frykanczykach i Latynosach oraz innych egzotach,ten sie mylil.Ten Big Boss pokaze co to twarda reka u steru kosciola.Kto czytal ostatnie jego wypowiedzi,ten wie jakiego kalibru to czlowiek.Cos mi sie widzi ,ze na pierwszy ogien pojdzie czystka kosciola z brudnego elementu ja to nazwal.Potem poleca wszelkiego rodzaju "ludowi i rewolucyjni ksieza" popierajacy wszelkiego rodzaju ruchy rewolucyjne. ciekawe bedzie poczytac biznes-plan nowego Bossa. Odpowiedz Link
ertes Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:54 hehe a jak narod wybrany zniesie to ze nowym narodem wybranym sa Niemcy? I jestem ciekaw czy teraz z Niemiec sie zrobi republika katolicka? Odpowiedz Link
don2 Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:57 Luter sie w grobie trzesie ze zlosci !!!!!!!! Bavaria szaleje pewnie!! Odpowiedz Link
ertes Siwy dym 19.04.05, 19:00 w Niemczech. 80 milionow Niemcow lezy krzyzem i sie modli bo Gott mit Uns jest znow. Odpowiedz Link
don2 Re: Siwy dym 19.04.05, 19:37 nie bedzie Niemiec plul nam w twarz Ni dzieci nam germanil........ 1410- von Ratzinger rycerz krzyzacki 1655 -von Ratzinger oddaje sie w sluzbe krolowi Szwecji wojujacemu z Polska 1885 -von Ratzinger zarzadza rugi majace pozbawic ziemi Polakow w Prusach 1914-Gen.von Ratzinger zostaje mianowany wojennym komendantem w Kaliszu 1939-Oberst von Ratzinger obejmuje dowodstwo odcinka zachodniego w ataku na Polske 1945- von Ratzinger rezygnuje z von i jak jego inni czlonkowie rodziny zajmuje sie cywilnymi badz duchownymi zawodami. Co za rodzinka :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
don2 Re: zrodla zrodla prosze:) nt 19.04.05, 19:43 mnie sie pytasz ? sam sobie to wymyslilem, a co nie fajne ? Posle to do Mlodziezy Wszechpolskiej :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
sabba Re: zrodla zrodla prosze:) nt 19.04.05, 19:47 no wlasnie myslalam ze ty to za jakiegos kanalu antyniemieckiego wywlokles:) ale kto wie kto wie jak sie ulozyla linia Ratzingerow i czym sie parali np podczas II wojny swiatowej.... Odpowiedz Link
sabba powiem szczerze 19.04.05, 19:06 ze sie nie spodziewalam. No i faktycznie paparatzi jak nikt inny:) Czy to znaczy ze teraz bede musiala wpisac na karcie podatkowej ze jestem katoliczka???;) Odpowiedz Link
ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:19 sabba napisała: > Czy to znaczy ze teraz bede musiala wpisac na karcie podatkowej ze jestem > katoliczka???;) A co? Do tej pory oszczedzalas? :) Odpowiedz Link
sabba Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:22 robciu z wiecznego studenta jakim jestem i tak nie zciagaja podatkow na kosciol. Do kosiola katolickiego w Niemczech nigdy nie wstapilam i tez nie zamierzam. A czy to taka duza oszczednosc? Nawet nie wiem ile procent... Odpowiedz Link
ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:28 sabba napisała: > A czy to taka duza oszczednosc? Nawet nie wiem ile procent... Grosze jakies (tak z glowy nie wiem ile) ale znam takich, ktorym sie wydaje, ze wlasnie ta drobna suma moze decydowac o ich dobrobycie:) Odpowiedz Link
don2 Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:41 I wylazla taka menda,ktory nawet jak by przejechal na czerwonym ,to sam by sie zglosil na policje :Grosze jakies (tak z glowy nie wiem ile) ale znam takich, ktorym sie wydaje, ze > > wlasnie ta drobna suma moze decydowac o ich dobrobycie:) Odpowiedz Link
don2 Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:48 Spadaj ty wiernopoddanczy i nawet srajacy wg przepisow drewniaku !! Odpowiedz Link
ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:48 Obetrzyj piane bo sobie monitor zachlapiesz :) Odpowiedz Link
ertes Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:22 A czego sie spodziewalas? Odnowy w kosciele KK? To nie komuna, odnowy nie budiet. Odpowiedz Link
sabba spodziewalam sie kazdgeo innego 19.04.05, 19:24 tylko nie jego. Wszak powiedzenie niemieckie mowi kto wchodzi w konklawe papiezem wychodzi kardynalem (a moze to powiedzenie miedzynarodowe??) a Ratzi byl powaznym kandydatem wielu, ale nie moim:) Odpowiedz Link
ertes Re: spodziewalam sie kazdgeo innego 19.04.05, 19:29 To przeciez ty pisalas tutaj o Pappa Ratzi. Odpowiedz Link
sabba no pisalam 19.04.05, 19:33 ale to byl dowcip. Dowcip znaleziony na niemieckim forum, bo jak mowie Ratzi byl powaznym kandydatem tutaj w De.... Odpowiedz Link
swiatlo Cudowny cytat 19.04.05, 19:52 Oto słowa Ratzingera: "We are moving toward a dictatorship of relativism which does not recognize anything as definitive and has as its highest value one's own ego and one's own desires," Czyli tłumacząc: "Podążamy w kierunku dyktatury relatywizmu, dyktatury która nie uznaje żadnych wartości jako ostateczne i która za najwyższą wartość uznaje własny egoizm i własne pożądanie.". Nie można lepiej podsumować dzisiejszego świata. Cieszę się z wyboru Ratzingera. Odpowiedz Link
ertes Dobry wybor 19.04.05, 19:53 Ja tez sie ciesze bo to oznacza ze bedzie jeszcze mniej chetnych na to religie w krajach rozwinietych. Odpowiedz Link
don2 Re: Dobry wybor 19.04.05, 20:02 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2663496.html Odpowiedz Link
ro-bert Re: Cudowny cytat 19.04.05, 19:55 swiatlo napisał: > Nie można lepiej podsumować dzisiejszego świata. Ciekawe tylko, co z tego podsumowania wyniknie. Odpowiedz Link
ertes Swiatlo 19.04.05, 20:03 a swoja droga dlaczego ty nie pojdziesz do zakonu? Bedziesz mial wszystko na miejscu: modlitwy i mlode siostrzyczki zakonne. Odpowiedz Link
don2 Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:06 Niemcy zaskoczeni i dumni z wyboru Ratzingera IAR 19-04-2005, ostatnia aktualizacja 19-04-2005 19:56 Niemcy są zaskoczeni i dumni, że papieżem został ich rodak. Przypominają, że Joseph Ratzinger był wieloletnim bliskim współpracownikiem polskiego papieża. Jeden z komentatorów podkreślił, że mieli oni podobne zdania - potępiali sztuczną regulację urodzin i teologię wyzwolenia oraz sprzeciwiali się kapłaństwu kobiet. Zwrócono też uwagę, że Ratzinger był w swojej ojczyźnie ostro krytykowany. Jego siwe włosy stały się dla wielu Niemców symbolem dogmatyzmu i konserwatyzmu. Komenetatorzy przypominają też, że Benedykt XVI to typ chłodnego naukowca - już w wieku 30 lat habilitował się i został profesorem dogmatyki. Przed Konklawe ponad 60 procent Niemców twierdziło, że nie ma dla nich żadnego znaczenia czy ich rodak zostanie papieżem. Obojętność deklarowała nawet większość niemieckich katolików. Odpowiedz Link
ertes Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:08 Niby dlaczego zmysla? Ja mysle ze Niemcy troche rozsadniejszy narod jak Polacy wiec i nie rzuca sie ni stad ni zowad na kolana i stana sie Iranem Europy. Odpowiedz Link
don2 Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:12 Ertes ,kilka minut po wyborze? chyba az tak naiwny nie jestes.taki komentarz z daleka smierdzi lipa.Nie chodzi o fakta,bo i tak nie mozna tego udowodnic.zwykle pisanie z biurka ,wyssane z palca.tresc debilna i jedno przeczy drugiemu.zwykle lanie wody. Odpowiedz Link
ertes Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:14 A co za roznica? Publika lyknie wszystko. Do tego jeszcze kilka reklam i wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link
don2 Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:35 a to skopiowalem z innego forum : Wszyscy sie ciesza a zobaczcie jak Niemcy!!!! Zamiescili takie male zdjecie obok wirusow. www.t-online.de/ Odpowiedz Link
chris-joe Re: Cudowny cytat 19.04.05, 20:53 A co ci przeszkadza swiatlo w wyznawaniu i praktykowaniu moralnego absolutyzmu? Malo ci jeszcze kanalow z kaznodziejami? Prasa i wydawnictwa religijnej prawicy zakazane? Prywatne religijne szkoly fundamentalistyczne wczoraj pozamykali? Koscioly popalili? Czy tez zadowoli cie jedynie wpisanie moralnego absolutyzmu w konstytucje oraz egzekwowanie go przez prawo i organy scigania? Zyjesz przeciez w kraju najwolniejszym z wolnych, ktorym rzadzi religijna prawica a bog nie schodzi z ust prezydenta, byle senatora, wypisany jest na kazdym wychodku i stodole oraz na szmalu. Czemu wiec jeszcze skwierczysz? Odpowiedz Link
don2 Re: Przewiduje 19.04.05, 21:01 ze wkrotce do miateczka Marktl uda sie delegacja Wadowic z wizyta braterska.Zabiora ze soba ogromny portret JP2 oraz memorandum w sprawie nazwania wiekszej z ulic imieniem JP2.osobno w sklad delegacji wejdzie cukiernik z wadowic,by nauczyc miejscowego ,jak sie robi slynne kremowki papieskie.A burmistrz przekaze niemieckiemu koledze swe cenne doswiadczenia z bycia burmistrzem miasta papieskiego.W zamian nauczy sie jak pilnowac porzadku czystosci i tajemnej sztuki kladzenia powierzchni ulic ,by wytrzymaly dluzej niz wizyta papieza. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Przewiduje 19.04.05, 21:18 ...a LOT obetnie kilka rejsow do Rzymu ze swego tygodniowego rozkladu jazdy. Odpowiedz Link
ertes Re: Przewiduje 19.04.05, 21:23 Nie tak predko, oj nie. Przeciez teraz beda jezdzic pogapic sie na grob. Odpowiedz Link
don2 R a to 19.04.05, 21:55 W Hiszpanii zmarł papież Grzegorz 18, czyli Clemente Dominguez Gomez, facet, który uważał Jana Pawła 2 za antypapieża. Święcenia kapłańskie i biskupie miał otrzymać z rąk wietnamskiego arcybiskupa Pierre’a Martina Ngo-dinh-Thuc, metropolity Hue. W 1974 r. założył Zakon Karmelitów Świętego Oblicza, a w 1976 r. kościół złożony z jednej archidiecezji i 7 diecezji. Grzegorz 18 nigdy nie ukrywał, że uważa Watykan za miejsce szczególnie zinfiltrowane przez komunistów i masonów! Odpowiedz Link
don2 Re: Przewiduje 19.04.05, 22:07 jak podaje zaprzyjazniona prasa i TV,frekwencja odwiedzajacych grup nie nalezy do zbyt wysokich Odpowiedz Link
ertes Re: Przewiduje 19.04.05, 22:19 I znow Dan Brown sie klania ktory pisal o potedze Opus Dei a zdaje sie papa to ma jakies grubsze powiaania z ta ciemnawa organizacja. Polecam Anioly i Demony. Odpowiedz Link
don2 Re: Bialy DYM 20.04.05, 09:20 Pytanie jest,czemu majac juz prawie 18 lat i to pod koniec wojny ,wstepuje do HJ. Wczoraj na BBC pokazano ulice w NY i czlowieka,ktory na pytanie .co sadzi o nowym papiezu,odpowiedzial ze zloscia:naziste wybrali pewnie kazdy niemiec w oczach amerykanina z ulicy to nazi.:))) Odpowiedz Link
sabba Re: Bialy DYM 20.04.05, 09:28 spytaj sie go. podobno mlodziez z Krakowa juz wyslala listy z zaproszeniami do Polski. ciekawe czy im odpisze - jesli tak to Tobie tez na pewno!! Odpowiedz Link
kan_z_oz Przewiduje 20.04.05, 10:08 78 lat, moze byc to krotki pontyfikat. Bez zlosliwosci i zlych zyczen, obserawcja dosyc chorowicie wygladajacego nastepcy. pozdrawiam Odpowiedz Link
maria421 Re: Przewiduje 20.04.05, 11:07 kan_z_oz napisała: > 78 lat, moze byc to krotki pontyfikat. Bez zlosliwosci i zlych zyczen, > obserawcja dosyc chorowicie wygladajacego nastepcy. > > pozdrawiam Chorowicie? On dla mnie , jak na swoje 78 lat, zdrowiem tryska. Odpowiedz Link
basia553 Re: Przewiduje 20.04.05, 11:13 I ja odnioslam takie wrazenie. Wyglada naprawde tryskajacy zdrowiem. I w dzisiejszych czasach daje mu conajmniej 95 lat zycia. Odpowiedz Link
don2 Re: Przewiduje 20.04.05, 11:38 kazdy widzi jak chce.W porownaniu z innymi opaslymi i sprawiajacymi wrazenie polmartwych,ten akurat wyglada niezle.Ale kto wie. Odpowiedz Link
don2 Re: Bialy DYM 20.04.05, 10:15 czytalem i o krakowiakach.osobiscie nie wzruszaa mnie to co robil majac 17 lat,malo mnie wzrusza tez to czym zajmowal sie do wczoraj.kazdy ma jakis zawod lub zajecie.jaki bedzie w dalszej pracy zawodowej sie zobaczy.nie jestem w tej firmie i szef mnie malo wzrusza.Interesujace sa zjawiska majace cos wspolnego z ta firma i kolejnym szefem.oczywiscie mozna parsknac smiechem na wypowiedz jednego z etatowych pracownikow tej firmy,niejakiego Pieronka,ktory stwierdzil: Nowy papiez jest Niemcem,to nasi sasiedzi z ktorymi mamy teraz jak najlepsze stosunki. Odpowiedz Link