19.04.05, 18:32
Jest papiez.
Obserwuj wątek
    • ertes Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:34
      Taki szybki koniec szopki???????
      Jestem rozczarowany.
      • don2 Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:43
        Ratzinger
        • ertes Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:47
          czyli Pappa Ratzi ? ;)
        • don2 Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:53
          Bacznosc Liberalna falango kosciola ! teraz dostaniecie po glowie.Koniec z
          experymentami.Komu chodzily po glowie jakies mrzonki o frykanczykach i
          Latynosach oraz innych egzotach,ten sie mylil.Ten Big Boss pokaze co to twarda
          reka u steru kosciola.Kto czytal ostatnie jego wypowiedzi,ten wie jakiego
          kalibru to czlowiek.Cos mi sie widzi ,ze na pierwszy ogien pojdzie czystka
          kosciola z brudnego elementu ja to nazwal.Potem poleca wszelkiego rodzaju
          "ludowi i rewolucyjni ksieza" popierajacy wszelkiego rodzaju ruchy rewolucyjne.
          ciekawe bedzie poczytac biznes-plan nowego Bossa.
          • ertes Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:54
            hehe a jak narod wybrany zniesie to ze nowym narodem wybranym sa Niemcy?
            I jestem ciekaw czy teraz z Niemiec sie zrobi republika katolicka?
            • don2 Re: Bialy DYM 19.04.05, 18:57
              Luter sie w grobie trzesie ze zlosci !!!!!!!! Bavaria szaleje pewnie!!
              • ertes Siwy dym 19.04.05, 19:00
                w Niemczech. 80 milionow Niemcow lezy krzyzem i sie modli bo Gott mit Uns jest znow.
                • don2 Re: Siwy dym 19.04.05, 19:02
                  mylisz sie -tylko bavaria jest katolicka
                  • ertes Re: Siwy dym 19.04.05, 19:05
                    Ty sie myslisz: Nadrenia Palatynat rowniez.
                  • don2 Re: Siwy dym 19.04.05, 19:37
                    nie bedzie Niemiec plul nam w twarz
                    Ni dzieci nam germanil........

1410- von Ratzinger rycerz krzyzacki
                    1655 -von Ratzinger oddaje sie w sluzbe krolowi Szwecji wojujacemu z Polska
                    1885 -von Ratzinger zarzadza rugi majace pozbawic ziemi Polakow w Prusach
                    1914-Gen.von Ratzinger zostaje mianowany wojennym komendantem w Kaliszu
                    1939-Oberst von Ratzinger obejmuje dowodstwo odcinka zachodniego w ataku na
                    Polske
                    1945- von Ratzinger rezygnuje z von i jak jego inni czlonkowie rodziny zajmuje
                    sie cywilnymi badz duchownymi zawodami.
                    Co za rodzinka :)))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • sabba zrodla zrodla prosze:) nt 19.04.05, 19:40

• don2 Re: zrodla zrodla prosze:) nt 19.04.05, 19:43
                        mnie sie pytasz ? sam sobie to wymyslilem, a co nie fajne ? Posle to do
                        Mlodziezy Wszechpolskiej :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                        • sabba Re: zrodla zrodla prosze:) nt 19.04.05, 19:47
                          no wlasnie myslalam ze ty to za jakiegos kanalu antyniemieckiego wywlokles:) ale
                          kto wie kto wie jak sie ulozyla linia Ratzingerow i czym sie parali np podczas
                          II wojny swiatowej....
                          • ertes Re: zrodla zrodla prosze:) nt 19.04.05, 19:52
                            Wysylaniem duszyczek do nieba.
    • ertes Benedykt XVI czyli Pappa Ratzi :) 19.04.05, 18:51
      • sabba powiem szczerze 19.04.05, 19:06
        ze sie nie spodziewalam. No i faktycznie paparatzi jak nikt inny:)
        Czy to znaczy ze teraz bede musiala wpisac na karcie podatkowej ze jestem
        katoliczka???;)
        • ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:19
          sabba napisała:

> Czy to znaczy ze teraz bede musiala wpisac na karcie podatkowej ze jestem
          > katoliczka???;)

A co? Do tej pory oszczedzalas? :)
          • sabba Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:22
            robciu z wiecznego studenta jakim jestem i tak nie zciagaja podatkow na kosciol.
            Do kosiola katolickiego w Niemczech nigdy nie wstapilam i tez nie zamierzam. A
            czy to taka duza oszczednosc? Nawet nie wiem ile procent...
            • ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:28
              sabba napisała:

> A czy to taka duza oszczednosc? Nawet nie wiem ile procent...

Grosze jakies (tak z glowy nie wiem ile) ale znam takich, ktorym sie wydaje, ze
              wlasnie ta drobna suma moze decydowac o ich dobrobycie:)
              • don2 Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:41
                I wylazla taka menda,ktory nawet jak by przejechal na czerwonym ,to sam by sie
                zglosil na policje
                :Grosze jakies (tak z glowy nie wiem ile) ale znam takich, ktorym sie wydaje, ze
                >
                > wlasnie ta drobna suma moze decydowac o ich dobrobycie:)
                • ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:44
                  Znowu sie o prztyczka dopominasz? :)))
                  • don2 Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:48
                    Spadaj ty wiernopoddanczy i nawet srajacy wg przepisow drewniaku !!
                    • ro-bert Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:48
                      Obetrzyj piane bo sobie monitor zachlapiesz :)
        • ertes Re: powiem szczerze 19.04.05, 19:22
          A czego sie spodziewalas? Odnowy w kosciele KK?
          To nie komuna, odnowy nie budiet.
          • sabba spodziewalam sie kazdgeo innego 19.04.05, 19:24
            tylko nie jego. Wszak powiedzenie niemieckie mowi kto wchodzi w konklawe
            papiezem wychodzi kardynalem (a moze to powiedzenie miedzynarodowe??) a Ratzi
            byl powaznym kandydatem wielu, ale nie moim:)
            • ertes Re: spodziewalam sie kazdgeo innego 19.04.05, 19:29
              To przeciez ty pisalas tutaj o Pappa Ratzi.
              • sabba no pisalam 19.04.05, 19:33
                ale to byl dowcip. Dowcip znaleziony na niemieckim forum, bo jak mowie Ratzi byl
                powaznym kandydatem tutaj w De....
    • swiatlo Cudowny cytat 19.04.05, 19:52
      Oto słowa Ratzingera:
      "We are moving toward a dictatorship of relativism which does not recognize
      anything as definitive and has as its highest value one's own ego and one's own
      desires,"

Czyli tłumacząc:
      "Podążamy w kierunku dyktatury relatywizmu, dyktatury która nie uznaje żadnych
      wartości jako ostateczne i która za najwyższą wartość uznaje własny egoizm i
      własne pożądanie.".

Nie można lepiej podsumować dzisiejszego świata.
      Cieszę się z wyboru Ratzingera.
      • ertes Dobry wybor 19.04.05, 19:53
        Ja tez sie ciesze bo to oznacza ze bedzie jeszcze mniej chetnych na to religie w
        krajach rozwinietych.
        • don2 Re: Dobry wybor 19.04.05, 20:02
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2663496.html
      • ro-bert Re: Cudowny cytat 19.04.05, 19:55
        swiatlo napisał:

> Nie można lepiej podsumować dzisiejszego świata.

Ciekawe tylko, co z tego podsumowania wyniknie.
      • ertes Swiatlo 19.04.05, 20:03
        a swoja droga dlaczego ty nie pojdziesz do zakonu?
        Bedziesz mial wszystko na miejscu: modlitwy i mlode siostrzyczki zakonne.
        • don2 Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:06
          Niemcy zaskoczeni i dumni z wyboru Ratzingera

IAR 19-04-2005, ostatnia aktualizacja 19-04-2005 19:56

Niemcy są zaskoczeni i dumni, że papieżem został ich rodak. Przypominają, że
          Joseph Ratzinger był wieloletnim bliskim współpracownikiem polskiego papieża.
          Jeden z komentatorów podkreślił, że mieli oni podobne zdania - potępiali
          sztuczną regulację urodzin i teologię wyzwolenia oraz sprzeciwiali się
          kapłaństwu kobiet.

Zwrócono też uwagę, że Ratzinger był w swojej ojczyźnie ostro krytykowany. Jego
          siwe włosy stały się dla wielu Niemców symbolem dogmatyzmu i konserwatyzmu.

Komenetatorzy przypominają też, że Benedykt XVI to typ chłodnego naukowca - już
          w wieku 30 lat habilitował się i został profesorem dogmatyki.

Przed Konklawe ponad 60 procent Niemców twierdziło, że nie ma dla nich żadnego
          znaczenia czy ich rodak zostanie papieżem. Obojętność deklarowała nawet
          większość niemieckich katolików.
          • ertes Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:08
            Niby dlaczego zmysla? Ja mysle ze Niemcy troche rozsadniejszy narod jak Polacy
            wiec i nie rzuca sie ni stad ni zowad na kolana i stana sie Iranem Europy.
            • don2 Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:12
              Ertes ,kilka minut po wyborze? chyba az tak naiwny nie jestes.taki komentarz z
              daleka smierdzi lipa.Nie chodzi o fakta,bo i tak nie mozna tego udowodnic.zwykle
              pisanie z biurka ,wyssane z palca.tresc debilna i jedno przeczy
              drugiemu.zwykle lanie wody.
              • ertes Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:14
                A co za roznica?
                Publika lyknie wszystko. Do tego jeszcze kilka reklam i wszyscy zadowoleni.
                • don2 Re: A tak sie zmysla na GW na poczekaniu 19.04.05, 20:35
                  a to skopiowalem z innego forum :

Wszyscy sie ciesza a zobaczcie jak Niemcy!!!!
                  Zamiescili takie male zdjecie obok wirusow.
                  www.t-online.de/
      • chris-joe Re: Cudowny cytat 19.04.05, 20:53
        A co ci przeszkadza swiatlo w wyznawaniu i praktykowaniu moralnego absolutyzmu?
        Malo ci jeszcze kanalow z kaznodziejami? Prasa i wydawnictwa religijnej prawicy
        zakazane?
        Prywatne religijne szkoly fundamentalistyczne wczoraj pozamykali? Koscioly
        popalili?

Czy tez zadowoli cie jedynie wpisanie moralnego absolutyzmu w konstytucje oraz
        egzekwowanie go przez prawo i organy scigania?

Zyjesz przeciez w kraju najwolniejszym z wolnych, ktorym rzadzi religijna
        prawica a bog nie schodzi z ust prezydenta, byle senatora, wypisany jest na
        kazdym wychodku i stodole oraz na szmalu.

Czemu wiec jeszcze skwierczysz?
        • don2 Re: Przewiduje 19.04.05, 21:01
          ze wkrotce do miateczka Marktl uda sie delegacja Wadowic z wizyta
          braterska.Zabiora ze soba ogromny portret JP2 oraz memorandum w sprawie
          nazwania wiekszej z ulic imieniem JP2.osobno w sklad delegacji wejdzie
          cukiernik z wadowic,by nauczyc miejscowego ,jak sie robi slynne kremowki
          papieskie.A burmistrz przekaze niemieckiemu koledze swe cenne doswiadczenia z
          bycia burmistrzem miasta papieskiego.W zamian nauczy sie jak pilnowac porzadku
          czystosci i tajemnej sztuki kladzenia powierzchni ulic ,by wytrzymaly dluzej
          niz wizyta papieza.
          • chris-joe Re: Przewiduje 19.04.05, 21:18
            ...a LOT obetnie kilka rejsow do Rzymu ze swego tygodniowego rozkladu jazdy.
            • ertes Re: Przewiduje 19.04.05, 21:23
              Nie tak predko, oj nie. Przeciez teraz beda jezdzic pogapic sie na grob.
              • don2 R a to 19.04.05, 21:55
                W Hiszpanii zmarł papież Grzegorz 18, czyli Clemente Dominguez Gomez, facet,
                który uważał Jana Pawła 2 za antypapieża. Święcenia kapłańskie i biskupie miał
                otrzymać z rąk wietnamskiego arcybiskupa Pierre’a Martina Ngo-dinh-Thuc,
                metropolity Hue. W 1974 r. założył Zakon Karmelitów Świętego Oblicza, a w 1976
                r. kościół złożony z jednej archidiecezji i 7 diecezji. Grzegorz 18 nigdy nie
                ukrywał, że uważa Watykan za miejsce szczególnie zinfiltrowane przez komunistów
                i masonów!
              • don2 Re: Przewiduje 19.04.05, 22:07
                jak podaje zaprzyjazniona prasa i TV,frekwencja odwiedzajacych grup nie nalezy
                do zbyt wysokich
                • ertes Re: Przewiduje 19.04.05, 22:19
                  I znow Dan Brown sie klania ktory pisal o potedze Opus Dei a zdaje sie papa to
                  ma jakies grubsze powiaania z ta ciemnawa organizacja.
                  Polecam Anioly i Demony.
    • ertes Re: Bialy DYM 20.04.05, 01:07
      info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html
      • don2 Re: Bialy DYM 20.04.05, 09:20
        Pytanie jest,czemu majac juz prawie 18 lat i to pod koniec wojny ,wstepuje do
        HJ.
        Wczoraj na BBC pokazano ulice w NY i czlowieka,ktory na pytanie .co sadzi o
        nowym papiezu,odpowiedzial ze zloscia:naziste wybrali
        pewnie kazdy niemiec w oczach amerykanina z ulicy to nazi.:)))
        • sabba Re: Bialy DYM 20.04.05, 09:28
          spytaj sie go. podobno mlodziez z Krakowa juz wyslala listy z zaproszeniami do
          Polski. ciekawe czy im odpisze - jesli tak to Tobie tez na pewno!!
          • kan_z_oz Przewiduje 20.04.05, 10:08
            78 lat, moze byc to krotki pontyfikat. Bez zlosliwosci i zlych zyczen,
            obserawcja dosyc chorowicie wygladajacego nastepcy.

pozdrawiam
            • maria421 Re: Przewiduje 20.04.05, 11:07
              kan_z_oz napisała:

> 78 lat, moze byc to krotki pontyfikat. Bez zlosliwosci i zlych zyczen,
              > obserawcja dosyc chorowicie wygladajacego nastepcy.
              >
              > pozdrawiam

Chorowicie? On dla mnie , jak na swoje 78 lat, zdrowiem tryska.
              • basia553 Re: Przewiduje 20.04.05, 11:13
                I ja odnioslam takie wrazenie. Wyglada naprawde tryskajacy zdrowiem.
                I w dzisiejszych czasach daje mu conajmniej 95 lat zycia.
                • don2 Re: Przewiduje 20.04.05, 11:38
                  kazdy widzi jak chce.W porownaniu z innymi opaslymi i sprawiajacymi wrazenie
                  polmartwych,ten akurat wyglada niezle.Ale kto wie.
            • ertes Re: Przewiduje 20.04.05, 15:21
              Daje mu 5-7 lat i bedzie nastepna szopka.
          • don2 Re: Bialy DYM 20.04.05, 10:15
            czytalem i o krakowiakach.osobiscie nie wzruszaa mnie to co robil majac 17
            lat,malo mnie wzrusza tez to czym zajmowal sie do wczoraj.kazdy ma jakis zawod
            lub zajecie.jaki bedzie w dalszej pracy zawodowej sie zobaczy.nie jestem w tej
            firmie i szef mnie malo wzrusza.Interesujace sa zjawiska majace cos wspolnego
            z ta firma i kolejnym szefem.oczywiscie mozna parsknac smiechem na wypowiedz
            jednego z etatowych pracownikow tej firmy,niejakiego Pieronka,ktory stwierdzil:
            Nowy papiez jest Niemcem,to nasi sasiedzi z ktorymi mamy teraz jak najlepsze
            stosunki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka