swiatlo 02.06.05, 23:28 Oto zdjęcie: www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050602/publicystyka_a_11-1.F.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: Towaresy jak ta lala /nt 03.06.05, 09:52 Möwiac szczerze nie wiem co to towaresy, ale facetki wygladaja na sympatyczne. Chetnie bym je wlaczyla do grona znajomych. Odpowiedz Link
don2 Re: Towaresy jak ta lala /nt 03.06.05, 10:47 jasne ,ze fajne.ta po prawej to byla przewodniczaca partii komunistycznej,wywalona za korzystanie z karty kredytowej partii na wlasne potrzeby.Nikt jej nie chcial ,to zaczepila sie pod feministki i dalej ma scene do demagogi na zawolanie. Odpowiedz Link
aka10 Re: Towaresy jak ta lala /nt 03.06.05, 18:10 No,coz,jedna z nich (ta na pierwszym planie)wylazla mi pod samochod,przechodzac na czerwonym swietle.Oprocz tego,ze komunistka i kretaczka,to do tego alkoholiczka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Towaresy jak ta lala /nt 03.06.05, 18:13 hehe, oj basiu basiu, ale masz znajome, boj sie pana boga :)) a towaresy to chyba przyklad polskiej nowomowy? Odpowiedz Link
don2 Re: Towaresy jak ta lala /nt 03.06.05, 18:32 towares od-towar,dobry towar= dobra laska,laska= dziewczyna :))) Odpowiedz Link
basia553 widzisz Pola jak pozory myla: 03.06.05, 19:48 te dwie wygladaja na intelektualistki z poczuciem humoru i zamilowaniem do wedröwek:)))) dlatego chcialam je wlaczyc do grona znajomych.... ale bym sie naciela, co? Odpowiedz Link
szfedka Re: Miss i Wicemiss Szwecji 03.06.05, 19:43 no i co chcesz udowodnic Swiatlo? Ze sa ekstremistki w Szwecji? Jasne ze sa ale zauwaz ze nie ma takich ktorzy obrzucaja zgilymi jajami kobiet ktore chca skrobanki. Co chcesz pokazac? Ze sa kobiety tak bardzo skrzywdzone przez mezczyzn ze jedynie co potrafia czuc to nienawisc? W Szwecj maja przynajmiej mozliwosc aby wyrazic ta swoja nienawisc. Inne nacje, a przynajmniej innych nacji spoleczenstwo jest gluche na te doswiadczenia. I to jest najwieksza grozba. Widzisz Swiatlo, jestem przeciwna tej wojnie seksualnej jaka Ty i Twoi wspolbracia katolicy wioda. Dla mnie kobieta i mezczyzna, ich uczucia moga byc podstawa do zbudowania jednosi, wspolnoty czegos co trwa, co daje radosc itp Oj Swiatlo!!! Czy na mnie chcesz sie zemscic produkujac ten link? Mozesz myslec co chcesz w swojej nieswiadomosci??? ale takie jak Ty typy wpedzaja ludzka swiadomosc w jakis niebyt, cos czego nie ma, czego nie moze byc. To juz nie jest potencjalne, tego nie ma i nie bedzie. A co jest? Jest dwoje ludzi, kochaja siz, rozmawiaja, zaufanie, nie ma tajemnic, sa dwa ciala... kto o tym nie marzy???? A Ty? Czy chcesz wojny plci? Ja nie. Chce kochqc, byc kochana, rozumiec sie z moim mezczyzna. Byc mu przyjacielem, kochanka wszystkim bez walki bez gier. Odpowiedz Link
swiatlo Pięknie napisałaś 03.06.05, 20:18 szfedka napisała: > Co chcesz pokazac? Ze sa kobiety tak bardzo skrzywdzone przez mezczyzn ze > jedynie co potrafia czuc to nienawisc? > W Szwecj maja przynajmiej mozliwosc aby wyrazic ta swoja nienawisc. Los człowieka polega na tym że życie dostarcza tyle zawodów, rozczarowań i zdrad, że gdyby człowiek chował to wszystko w sobie, to nic by w sobie nie miał tylko czystą nienawiść. Nie ma żadnej gwarancji że życie będzie gładkie i wszyscy będą dla siebie nawzajem sympatyczni i życzliwi. Czy ja mam do szpiku kości nienawidzieć wszystkich którzy mi kiedykolwiek zaszli drogę? Czy ja mam do końca życia to rozpamiętywać? I co więcej, uogalniać konkretne osoby które mi drogę zaszły na całe nacje, płcie i kultury? Feministki, jak to już sama napisałaś, to kobiety którym coś tam się nie udało, i które miały negatywne przeżycia z takim czy innym mężczyzną. Mogą one chować swoją nienawiść do tego konkretnego faceta, to już ich decyzja która tak naprawdę uderza tylko w nie same, ale niemniej to ich własna decyzja. Jednak one miały te przeżycia z konkretnym facetem, a nie ze wszystkimi facetami. Podczas gdy one uogólniły ich nienawiść na WSZYSTKICH facetów i uczyniły z tej czystej dyszącej nienawiści cały ruch społeczny, który swoją dynamiką zaczyna podważać podstawy istnienia społeczeństwa jako całości. Swoją prywatną wojnę z konkretnymi facetami uczyniły wojną globalną z całą ludzkością. Włącznie ze mną samym. Czy ja mam rozpocząć globalną wojnę ze wszystkimi Hindusami dlatego bo kiedyś tam jakiś Hindus przez płot przebił mi oponę? I uczynić z tego ruch społeczny skierowany przeciwko wszystkim Hindusom? W Europie nie ma ani rasizmu, ani dyskryminacji płci. NIE MA. Dlatego bez końca powtarzanie komunałów o rasizmie czy dyskryminacji w środowiskach gdzie tych zjawisk NIE MA, jest wskrzeszaniem do życia upiorów. Jest to poszukiwaniem wyimaginowanego wroga w celu aby sztucznie podtrzymywać dynamikę własnej nienawiści. Podobnie jak poszukiwano wyimaginowanego wroga klasowego aby tylko utrzymać w ruchu machinę czerwonego terroru. Z wrogiem rasowym czy seksistowskim jest podobny mechanizm, chociaż oczywiście nie w tej skali. Ja bym chciał aby te damy pojechały sobie raczej do Arabii Saudyjskiej czy Afganistanu. I walczyły z wrogami autentycznymi a nie z wymyślonymi. A wtedy ja osobiście je poprę. > Widzisz Swiatlo, jestem przeciwna tej wojnie seksualnej jaka Ty i Twoi > wspolbracia katolicy wioda. Dla mnie kobieta i mezczyzna, ich uczucia moga > byc podstawa do zbudowania jednosi, wspolnoty czegos co trwa, co daje radosc > itp Jestem z tobą Szwedko. Więc się dogadaliśmy. Wspólnota kobiety i mężczyzny jest najbardziej drogocennym skarbem jakim obdarzyła nas natura. I to trzeba podtrzymywać jak piękny i delikatny kwiat. > Czy na mnie chcesz sie zemscic produkujac ten link? Jezus Maria, za co zemścić? Ja przecież nie mam z tobą na żadnym pieńku. > Jest dwoje ludzi, kochaja siz, rozmawiaja, zaufanie, nie ma tajemnic, sa dwa > ciala... > kto o tym nie marzy???? Ja marzę o tym przez cały czas. To jest cudowne co piszesz. > Chce kochqc, byc kochana, rozumiec sie z moim mezczyzna. Byc mu przyjacielem, > kochanka wszystkim bez walki bez gier. Kochać i być kochanym. Rozumieć i być rozumianym. To przecież cel całego życia! Odpowiedz Link