Dodaj do ulubionych

Nadchodzi Kalifat

06.11.05, 03:02
Europo obudź się!
Paryż to dopiero początek.
Z drugiej strony się dziwię politycznie-poprawnej euro-nowomowie: udając że
nic się nie dzieje mówi się że biedota z Afryki na wskutek błędnej polityki
integracyjnej buntuje się. Co za nonsens i bzdura! Dlaczego nie mówi się
wprost: zorganizowane hordy muzułmańskie rozpoczynają swoją rewolucję
zaprowadzania kalifatu w Europie?!!
Ciekawe czy skończy się ta nowomowa kiedy brodaci z kałachami w portkach
wezmą wreszcie władzę a wasze żony i córki nie będą się mogły pokazywać na
ulicy bez burki i towarzyszącego mężczyzny?
Tak, skończy się wtedy obowiązkowa euro-nowomowa. Zacznie się obowiązkowe
wycie w kierunku Mekki.
Gwarantuje tylko wam, że brodaci z kałachami nie będą tak tolerancyjni do
was, jak wy staracie się być do nich.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Nadchodzi Kalifat 06.11.05, 11:06
      Swiatlo, ja ciagle wierze w to, ze sie Europa obudzi...

• don2 Re:Przyganial kociol.......... 06.11.05, 12:53
      Ciekawe czy skończy się ta nowomowa kiedy brodaci z kałachami w portkach

A to co jest? Wyjatek z podrecznika literackiej polszczyzny ?
      I jak to rozumiec Swiatlo,te twoje swiatle zdanie? Rozpatrzylem 2
      wersje,jedna ,ze jacys brodaci i ubrani w portki wezma wladze itd Tzn teraz
      wladze maja
      golodupi i ogoleni a uzbrojeni w np M-16
      Druga wersja ,to ze ci barbudos nosza AK-47 lub jego wersje w portkach !
      Zapewniam cie ,ze jest to nie tylko nietypowe miejsce do noszenia broni
      ale i bardzo niewygodne,nawet jak portki sa szerokie.
      I piszesz strasznie niegramatycznie wrogu nowomowy:

Gwarantuje tylko wam, że brodaci z kałachami nie będą tak tolerancyjni do
      > was, jak wy staracie się być do nich.

raczej wobec was i wobec nich .Ale to drobiazgi ,zupelnie niewidoczne w tym
      plomiennym apelu : Europo obudz sie !
      Zapewniam Cie Swiatlo,ze doceniam Twoje ambicje na bycie Trybunem.Jest tylko
      jedno ale... tego nie czyta nikt ,kto nie zaglada na watek ! A kudy tym kilku
      ludziom do Europy .....PS w strone Mekki sie klaniaja a "wyja" w strone nieba.
    • bird_man2 Re: Nadchodzi Kalifat 06.11.05, 13:45
      fascynujace sa zdolnosci przewidywania swiatly oraz jego "polityczna"
      inteligencja.. oddech zapiera, ale pozostaja pytania..
      dlaczego panstwo na to pozwala ? (tzn. kto ma swoj interes aby plonely auta i
      miejsca pracy -francuzcy muzulmanie i arabowie?) czy naprawde uwazasz, ze
      muzulmanscy imani sa az tak glupi, aby probowac "przejmowania wladzy" w ten
      sposob? Jako polakowi z doswiadczeniem zyciowym nie musze ci chyba przypominac
      co to jest "stan wyjatkowy" i zakaz wychodzenia z domu po okreslonej godzinie..
      jezeli trwaja zamieszki, rozszerzaja sie i przybieraja tak drastyczne forme i
      panstwo nie robi nic skutecznego aby to ukrocic, to znaczy to "panstwo" ma w
      tym interes ktorego ty nie zauwazasz..
      moze sobie przemyslisz jeszcze raz co piszesz...
      ptaszek
      • maria421 Re: Nadchodzi Kalifat 06.11.05, 16:19
        Ptaszku, czyzbys insynuowal ze to Francja ma interes w tym, aby nakrecac
        zamieszki????

Imamowie nie sa tak glupi, zeby wierzyc, ze w ten sposob przejma wladze, o nie!
        Sa na tyle madrzy, zeby wiedziec, ze moge te wladze oslabic! I jezeli Ptaszek
        zaczyna myslec, ze to francuskie panstwo ma w tym interes, to znacze ze
        imamowie juz po czesci swoj cel osiagneli.

A stan wyjatkowy jest czyms, co latwo wprowadzic w panstwie totalitarnym,
        gorzej w panstwie demokratyczynm...
        • bird_man2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 17:08
          hi..hi..hi.. zasmial sie diabolicznie.....

niczego nie insynuuje, ja obserwuje, czytam i porownuje to co widze naokolo z
          tymi prywatnymi rozmowami z roznymi dziwnymi ludzmi z roznych dziwnych kregow z
          ktorymi mam prywatne kontakty (wiecej nie bede pisal, bo jak kiedys napisalem,
          ze pracowalem dla instytucji ktora sie normalnie nie publikuje i ktorej
          produkty podlegaja klauzuli tajnosci to sie potem rozni ludzie na tym forum
          miesiacami nad tym wytrzasali.. - juz dawno nie pracuje, ale kontakty mi
          pozostaly..)
          Fakty sa takie jakie sa: zarowno francja jak i niemcy maja duza czesc
          spoleczenstwa zlozona z muzulmanow..(pominmy przyczyny) Faktem jest, ze te
          grupy spoleczne sie nie potrafily zaaklimatyzowac i do tej pory
          tworza "spoleczenstwa rownolegle" prawie nie podlegajace kontroli panstwa i
          dosc hermetycznie odciete od spoleczenstwa (w duzej mierze). Znaczna czesc
          tych "spolecznosci" utrzymuje sie z przestepstw (np. szacuje sie, ze ok. 70%
          calego handlu narkotykami w niemczech jest w rekach kurdow, 10%- afrykanow itp.)
          Nie bylo to problemem przed czaami Osamy Bin Ladena, wydawalo sie byc pod
          kontrola.. w kazdym razie nie stanowilo niebezpieczenstwa dla struktur
          panstwowych. To jest jak z Aussiedlerami: potomkowie niemcow ktorzy
          wyemigrowali do ameryki, kanady, Brazylii itp. nie maja najmniejszych szans na
          uzyskanie takiego statutu - nie zastanowilo cie nigdy dlaczego taki statut
          mieli np. rosjanie z kazachstanu i innej syberii nie znajacy niemieckiego itp. -
          Sprawa zaczela sie zmieniac po upadku komunizmu, mozliwosci w miare swobodnego
          wjazdu do rosji itp.. teraz juz nie jest im tak latwo i niedlugo sie w ogole
          skonczy. Nastepna sprawa jest oceniane wg. oficjalnych zrodel 2-3 milionow
          czyrnych afrykanow ktorzy w nastepnych latach nielegalnie wplyna do europy. No
          i po co skoro po otwarciu Unii jest dostep do nowej, taniej sily roboczej
          lepiej wyksztalconej, o tym samym podlozu kulturalnym i bez religijnych
          problemow ? Problem w tym, ze ci co juz sa to juz sa.. co z nimi zrobic?
          Jak myslisz, ile tysiecy samochodow musi jeszcze splonac i ile sklepow, aby
          tzw. "normalni obywatele" wzieli sprawe we wlasne rece i zaczeli palic
          dzielnice arabskie i meczety? Przeciez jezeli policja dzisiaj nie potrafi
          dziasiaj wylapac przywodcow dzisiejszych zamieszek, jak bedzie mogla udowodnic,
          ze za spalonymi meczetami i zlinczowanymi muzulmanami stoji jakas sila ktora
          tym zrecznie kieruje..
          Popatrz tu:
          www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,382530,00.html
          ciekawe, ze ten artykul nie ukazal sie w szpiglu juz przed 2-a latami lecz
          wczoraj..
          Prawdy sa rozne Mario i roznymi chodza drogami, jeszcze sie nadziwisz w
          nastepnych miesiacach i latach..
          A wprowadzenie stanu wyjatkowego w panstwie demokratycznym to jest sprawa
          prostsza niz ci sie wydaje..
          pozdrawiam
          ptaszek
          • don2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 17:18
            A wprowadzenie stanu wyjatkowego w panstwie demokratycznym to jest sprawa
            prostsza niz ci sie wydaje..

zaden problem,sa przepisy ,ktore to umozliwiaja.sama nazwa ma mniejsze
            znaczenie.

Czasami dopuszczenie i eskalacja takich zamieszek jest na reke panstwu.koszta
            wcale nie sa tak wysokie.Nie pierwszy i nie ostatni to raz to sie zdaza.To
            jakby zwiad bojem.Ukryte sily przeciwnika rozpoznaje sie w akcji lub prowokacji
          • maria421 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 17:33
            Ptaszku, pamietam wprowadzenie stanu wojennego 13 grudnia 1981 roku, z dnia na
            dzien, w jedna noc.

Wiesz jak cos takiego wygladaloby teraz w Niemczech, gdzie konstytucja nie
            przewiduje zadnego Ausnahmezustand? Najpierw musialby sie zebrac Kabinett na
            Krisensitzung, zwolac Bundestag do przeglosowania wprowadzenia Notstandgesetze,
            co musialoby dalej zostac potwierdzone przez Bundesrat, podpisane przez
            Kanclerza (pania kanclerz) i przez Prezydenta...
            A w tym czasie niemieckie miasta by sobie plonely....

Piszesz o "spoleczenstwach rownoleglych", wszystko to prawda.
            Ja tylko ciagle nie rozumiem dlaczego uwazasz, ze panstwo francuskie mogloby
            miec jakikolwiek interes w tym co sie teraz dzieje.
            Jezeli potrafisz mi to wytlumaczyc, to chetnie sie dowiem jak jest zwiazany
            interes panstwa francuskiego z obecna sytuacja.
            • bird_man2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 17:43
              maria421 napisała:

> Ptaszku, pamietam wprowadzenie stanu wojennego 13 grudnia 1981 roku, z dnia
              na dzien, w jedna noc.
              >
              > Wiesz jak cos takiego wygladaloby teraz w Niemczech, gdzie konstytucja nie
              > przewiduje zadnego Ausnahmezustand? Najpierw musialby sie zebrac Kabinett na
              > Krisensitzung, zwolac Bundestag do przeglosowania wprowadzenia
              Notstandgesetze, co musialoby dalej zostac potwierdzone przez Bundesrat,
              podpisane przez Kanclerza (pania kanclerz) i przez Prezydenta...
              > A w tym czasie niemieckie miasta by sobie plonely....
              Mario, to co piszesz jest prawde, ale wiesz jakie sa prawdy: "siwta prawda, tyz
              prawda i go..o prawda" - twija prawda jest wlasnie ta ostatnia..
              Ja nie pisalem o wprowadzeniu stanu wyjatkowego w calym kraju, z uzyciem
              wojska - chociaz zapewniam ci, ze gdyby bylo trzeba to zalatwiono by to w ciagu
              jednego dnia - problemem w niemczech jest fakt, ze konstytucja zabrania
              uzywania wojska w sprawach wewnetrznych . Wprowadzenie zakazu wychodzenia z
              domu po pewnej gdzinie jest zarzadzeniem policyjnym i nie wymaga zadnych nowych
              ustaw - wszystko jest przewidziane odpowiednimi przepisami.
              Wiesz ile osob jest w niemczech w tzw. "Bereitschaftspolizei" - wiecej niz
              2.000.000 ludzi !!!!
              >
              > Piszesz o "spoleczenstwach rownoleglych", wszystko to prawda.
              > Ja tylko ciagle nie rozumiem dlaczego uwazasz, ze panstwo francuskie mogloby
              > miec jakikolwiek interes w tym co sie teraz dzieje.
              > Jezeli potrafisz mi to wytlumaczyc, to chetnie sie dowiem jak jest zwiazany
              > interes panstwa francuskiego z obecna sytuacja.
              Panstwo to niekoniecznie rzad i parlament.. istnieje cale mnostwo innych grup i
              sil tak naprawde sterujacych "panstwem" i probujacych "przepchnac" wlasne
              interesy (czesto niezbyt demokratyczne) i czesto te wlasnie grupy maja do
              dyspozycji rozne sluzby wiedzace wiecej i wyspecjalizowane w manipulowaniu
              opinia publiczna. Takie jest niestety prawdziwe zycie..
              pozdrawiam
              ptaszek
              • maria421 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 18:05
                bird_man2 napisał:

> Ja nie pisalem o wprowadzeniu stanu wyjatkowego w calym kraju, z uzyciem
                > wojska - chociaz zapewniam ci, ze gdyby bylo trzeba to zalatwiono by to w
                ciagu
                >
                > jednego dnia - problemem w niemczech jest fakt, ze konstytucja zabrania
                > uzywania wojska w sprawach wewnetrznych . Wprowadzenie zakazu wychodzenia z
                > domu po pewnej gdzinie jest zarzadzeniem policyjnym i nie wymaga zadnych
                nowych
                >
                > ustaw - wszystko jest przewidziane odpowiednimi przepisami.

????
                Ciekawa jestem w jakich to sytuacjach policja moze zawiesic , chocby czasowo i
                na pewnym tylko terenie, jedno z podstawowych praw obywatelskich jakim jest
                prawo wolnego przemieszczania sie.
                Moze w szczegolnych wypadkach zrobic Sperrbezirk, ale Ausganssperre dla calego
                miasta albo powiatu? A to ciekawe...

> Wiesz ile osob jest w niemczech w tzw. "Bereitschaftspolizei" - wiecej niz
                > 2.000.000 ludzi !!!!
                > *******************************************

> Panstwo to niekoniecznie rzad i parlament.. istnieje cale mnostwo innych grup
                i
                >
                > sil tak naprawde sterujacych "panstwem" i probujacych "przepchnac" wlasne
                > interesy (czesto niezbyt demokratyczne) i czesto te wlasnie grupy maja do
                > dyspozycji rozne sluzby wiedzace wiecej i wyspecjalizowane w manipulowaniu
                > opinia publiczna. Takie jest niestety prawdziwe zycie..
                > pozdrawiam
                > ptaszek

Ptaszku, ja lubie konkrety. Jakie to sily sterujace panstwem? Masoneria? Zakon
                Rycerzy Maltanskich?
                ;-)
                • bird_man2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 18:24
                  maria421 napisała:

> Ptaszku, ja lubie konkrety. Jakie to sily sterujace panstwem? Masoneria?
                  Zakon Rycerzy Maltanskich?
                  > ;-)
                  rozbawilas mnie Mario, ja tez lubie konkrety, ale jeszcze bardziej cenie sobie
                  wlsny spokoj..W masonow i rycerzy maltanskich nie wierze..
                  W kazdym razie ja osobiscie jestem przekonany, ze niedlugo w europie beda
                  plonac meczety i o zadnym kalifacie niegdy nie bedzie mowy, niech swiatlo spi
                  spokojnie
                  pozdrawiam
                  ptaszek
                  • maria421 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 18:29
                    bird_man2 napisał:

> rozbawilas mnie Mario, ja tez lubie konkrety, ale jeszcze bardziej cenie
                    sobie
                    > wlsny spokoj..W masonow i rycerzy maltanskich nie wierze..

W Rycerzy Maltanskich nie wierzysz? No a nasza byla pani marszalek senatu, Dama
                    Krzyza Maltanskiego? :)

> W kazdym razie ja osobiscie jestem przekonany, ze niedlugo w europie beda
                    > plonac meczety i o zadnym kalifacie niegdy nie bedzie mowy, niech swiatlo spi
                    > spokojnie

Meczety gdzie niegdzie juz splonely i kwestia nastepnych pozarow jest tylko
                    kwestia czasu. Tylko ze ich autorami nie beda jakies wplywowe sily w panstwie,
                    a zwykli obywatele...
                    • bird_man2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 18:44
                      maria421 napisała:

> Meczety gdzie niegdzie juz splonely i kwestia nastepnych pozarow jest tylko
                      > kwestia czasu. Tylko ze ich autorami nie beda jakies wplywowe sily w
                      panstwie, a zwykli obywatele...
                      chyba rzeczywiscie niezrozumiale pisze.. musze to przemyslec, bo wydaje mi sie,
                      ze wlasnie to samo napisalem "zwykli obywatele" - dokladnie o to chodzi Mario,
                      problemem jest tylko doprowadzidc ich do tego, aby wzieli "sprawy we wlasne
                      rece" :-))
                      pozdrawiam
                      ptaszek
                      • don2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 19:10
                        he he he ,Ptak oczekuje na reakcje " zrozumialy przejaw obywatelskiej troski o
                        porzadek i panstwo" horror mu w glowie i Lynch w Dodge City,szturmowe oddzialy
                        Obrony Miasta i przemoc z cichym poparciem wladz. Scenariusz niezly ale swiat
                        to nie Bollywood.A z drugiej strony kto wie? Swiatlo jako przywodca Bialych
                        Panter ,Juz trenuje Apelami do Europy :))))))))))))))))))))))))))))
                      • maria421 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 20:44
                        bird_man2 napisał:

chyba rzeczywiscie niezrozumiale pisze.. musze to przemyslec, bo wydaje mi sie,
                        >
                        > ze wlasnie to samo napisalem "zwykli obywatele" - dokladnie o to chodzi Mario,
                        > problemem jest tylko doprowadzidc ich do tego, aby wzieli "sprawy we wlasne
                        > rece" :-))

Ptaszku, panstwo to panstwo, a obywatele w panstwie to spoleczenstwo.
                  • don2 Re: Nadchodzi Kalifat-Maria 06.11.05, 18:31
                    Zgadzam sie z Ptakiem.Nie musza plonac doslownie.Panstwo ma srodki na ochrone
                    swego istnienia a spoleczenstwo instynkt samozachowaczy.A jak i w jakiej formie
                    zaczna sie zmiany to pozostaje oczekiwac i miec nadzieje ,ze bez przemocy.
                    Apogeum problemu juz siegnelismy,zazwyczaj nastepuje kontrreakcja i na koncu
                    kawaleria oraz happy end.
    • bird_man2 do Marii nie na temat 06.11.05, 17:30
      Droga Mario,
      jak zapewne wiesz ja jestem zeglarz i sobie w wolnych chwilach zegluje -
      czasami rowniez po baltyku.. Wyobraz sobie nastepujaca sytuacje: zegluje sobie
      po baltyku i w jako ze jestem sam na pokladzie postanawiam przyrzadzic sobie
      posilek i zrobic przerwe.. Zrzucam zagle i stawiam lodke w dryf.. nie mija 30
      min. i na horyzoncie pojawia sie statek ktory z wariacka predkoscia plynie
      prosto na mnie.. wojskowa lodz patrolowa ze szwecji.. Zatrzymuje sie przy mnie
      i pyta przez megafon co ja tu robie.. odpowiadam zartem, ze ryby sobie lowie.
      Zadaja ode mnie NATYCHMIASOWEGO postawienia zagli i udania sie dalsza droge.
      Jako ze jestesmy na pelnym morzu i poza wszelkimi wodami teryterialnymi
      odpowiadam im grzecznie ze moga mnie pocalowac w d..e i zajac sie czyms
      przyjemniejszym. Po 5 min. z pokladu stateczku spuszczaja gumowa lodke i 5
      ludzi uzbrojonych po zeby doplywa do mnie, przeszukuje moja lodke dokladnie i
      oswiadcza mi bez ogrodek, ze jezeli sie natychmiast stad nie splyne to po 10
      minutach bedzie nastepny zaginiony "samotny zeglarz" w statystyce.. Oczywiscie
      jestem na tyle madry, aby zrozumiec o co chodzi i natychmiast udaje sie w droge
      powrotna jak najdalej od tych piratow..
      Dopiero w domu, po sprawdzeniu gdzie to bylo okazuje sie, ze to wlasnie bylo
      zupelnym przypadkiem dokladnie w miejscu gdzie zatonal prom Estonia z 800 ludzi
      na pokladzie... Powstaja pytanie: dlaczego ten obszar jest tak pilnowany?
      Dlaczego pod kara wiezienia nie wolno tam nurkowac (przypominam - wody
      miedzynarodowe!) Dlaczego szwecja chciala za wszelka cene przykryc ten wrak
      betonem na wieki, dlaczego nie wydobyto wraku - lezy tylko na glebokosci 80 m !
      Jak widzisz, nawet "demokratyczne" panstwo moze wiecej niz ci síe zamarzyc
      moze..
      pozdrawiam
      ptaszek
      • maria421 Re: do Marii nie na temat 06.11.05, 17:37
        A jaka jest Twoja teoria , Ptaszku, na temat roli panstwa w ochronie miejsca
        zatoniecia Estonii?
        Juz mnie dreszczyk emocji przechodzi....
        • bird_man2 Re: do Marii nie na temat 06.11.05, 17:47
          zadna teoria Mario - bardzo proste: jest tam cos na na tym promie o czym lepiej
          nie wiedziec.. Przypominam ci, ze ta niemiecka stocznia oskarzana o blad
          konstrukcyjny byla gotowa podniesc ten prom na wlasny koszt i odstapila od tego
          pomyslu po tym jak rzad szwedzki wycofal oficjalnie zarzuty o blednej
          konstrukcji klapy zaladunkowej..
          ciekawostka no nie?
          ptaszek
          PS. co tam jest nie interesuje mnie ani bohne..
          • don2 Re: do Marii nie na temat 06.11.05, 18:07
            Nie jest tajemnica ,ze na Estonii wiezli sprzet wojskowy z szwedzkich magazynow
            dla Estonii.Nie jest tajemnica ,ze nie bardzo wiadomo czemu zatonal ten
            Prom.Nie jest tajemnica ,ze nie wydobyto wszystkie zwloki i wiadomo jest ,ze
            spisy pasazerow uzyla ruska mafia do usmiercenia oraz ozywienia swoich ludzi.I
            okazalo sie ,ze byc moze listy transportowe nie byly zgodne z iloscia sprzetu.
            I tysiace innych pytan ,ktore nie ozywia nikogo a moga powodowac klopoty.
            Nie jest tez tajemnica ,ze Polski Havelius,tez sobie lezy na malej
            glebokosci,wycieczki tam jezdza a jakos ciagle odwlekaja podniesienie.I jak
            zeznali marynarze,gdy tonal slychac bylo z pokladu kontenerowego jakies krzyki
            zamknietych w nich ludzi.Kto przewozil ludzi w kontenerach? kto bral pieniadze
            za taki transport.Kto odpowiada za ladunek na promie? 100 czy 200
            azjatow,nielegalnych ,jaka roznica ?nie ma zwlok nie ma problemu.A moze to
            plotki? A ktore panstwo chce miec klopoty?
            • don2 Re: do Marii nie na temat 06.11.05, 18:11
              Moge cie zniesmaczyc Mario.Kilka dni po podaniu listy utopionych mieszkancow w
              szwecji,w wielu mieszkaniach tych wlasnie ludzi Policja zanotowala wlamania.To
              juz nie plotki a niestety tak bylo."Estonia" ma swoje tajemnice.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka