ertes 22.12.03, 21:39 Zakolysalo nas troszke hehe. Wyglada na to ze nie ma wiekszych strat. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 21:42 earthquake.usgs.gov/recenteqsUS/Maps/US10/32.42.-125.-115.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 21:58 6.5 to jeszcze nie tragedia. Po Big One w 1994 juz mnie duzo nie zdziwi. Trzymaj sie i mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko ok? Jutka Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 22:09 Cale szzcescie bylo pomiedzy LA i San Francisco a wiec na pustkowiu. LA sie zakolysalo. U mnie nic. Odpowiedz Link
ma_teusz Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 22:16 Ertes trzymam kciuki żeby wszystko było ok :-) Odpowiedz Link
chlopzmazur Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 22:25 6,5 stopnia w skali Richtera to w sumie niewiele - zwlaszcza w regionie sejsmicznie aktywnym. W regionach takich 6,5 stopnia przynosi niewieksze szkody niz np. 5,0 w Europie Srodkowej (powtarza sie co jakis czas). W rejonach, w ktorych mialem okazje pracowac nad pewnymi projektami (Japonia i Tajwan), 6,5 stopnia nie bylo odbierane jako temat warty rozmowy. Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 22:59 Coz... ja na razie znaleziono dwie zabite osoby. Ale co tam, to nie jest temat do rozmow... :( Odpowiedz Link
chlopzmazur Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 23:26 ertes napisał: > Coz... ja na razie znaleziono dwie zabite osoby. Nie wiem, co chcesz przez to powiedziec. W Polsce ginie codziennie (statystycznie) 10 x wiecej osob na drogach. Piszac, ze 6,5 stopnia nie jest niczym niezwyklym w regionach sejsmologicznie aktywnych (zwlaszcza kiedy epicentrum - jak pisales - lezalo na pustkowiu), mialem na mysli, ze statyka budynkow jest na takie wstrzasy jak najbardziej przygotowana. Pieciostopniowe wstrzasy w Europie Srodkowej niosa za soba rownierz pojedyncze ofiary (najczesciej jest to zawal serca). Odpowiedz Link
chlopzmazur Re: No to zakolysalo nas - 6.5 22.12.03, 23:29 Jezeli masz slabe serce i wskazujesz sklonnosci do paniki w wyniku wstrzasow sejsmicznych, powinienes zastanowic sie nad przeprowadzka do (sejsmicznie) spokojniejszej czesci USA. (To nie ironia.) Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 00:11 Przesadzasz chlopie z Mazur. Temat ciekawy jak kazdy inny. A Amerykanie widac sa inni niz Japonczycy ;) Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 00:09 Lolo trzesienie bylo mniej wiecej w polowie miedzy LA a San Francisco i z tego co mowia odczuwalne na poludnie od LA i na polnoc od SF. Nasza kobiecina mysla wreszcie miala orgazmik choc moze to tylko namiastka. Odpowiedz Link
morsa Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 00:18 -ertes, czy to jakas "kara boska" nad Kalifornia wisi? :))) pozary, trzesienia ziemi; chyba starczy tych kataklizmow. Zycze Spokojnych Swiat, naprawde spokojnych, pod kazdym wzgledem. - Carpe diem Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 00:20 Coz, nie wyglada to za szczegolnie, prawda? :) Odpowiedz Link
basia553 Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 07:50 No i przespalam trzesienie ziemi! Ale tez do mnie by pewnie nie dotarlo :)) raz mielismy malutkie w Mannheim i to bylo smieszne uczucie. Wogöle mysle, ze praktycznie jest mieszkac na terenie spokojniejszym. A jak Kicia zniosla te atrakcje?? Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 08:11 Coz, jest to cena jaka sie placi za miaszkanie wlasnie tutaj. Ryzyko wkalkulowane w decyzje. A Kicia chyba tak jak ja nie zauwazyla. Ja poczulem w pewnym momencie ze kreci mi sie w glowie. Dopiero chyba po godzinie jak uslyszalem ze bylo trzesienie to zorientowalem sie ze wlasnie wtedy zatrzeslo :) Kicie bardziej podniecaja kolibry przylatujace do karmnika. Chetnie by ktoregos upolowala ale karmnik za wysoko :) Odpowiedz Link
ertes Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 21:14 To mamy juz wiecej jak 100 aftershocks. Dzisiaj nawet piateczka zatrzeslo. Odpowiedz Link
don2 Re: No to zakolysalo nas - 6.5 23.12.03, 21:21 to drgawki kapitalizmu!!!!!przedsmiertelne ( Prawda -wiadomosci z zagranicy ) Odpowiedz Link
ertes 6.3 Iran 27.12.03, 21:34 Alez niesamowita tragedia ;( do 40 tys zabitych. Szkoda ze w Japonii i na Tajwanie to temat nie wart rozmow. 6.3 to takie niewielkie trzesionko. Odpowiedz Link