se_nka0 21.09.09, 07:28 jesienna fryzura.Czy sądzicie, że rudy będzie ok? Taki mam dziś nastrój - na rudo, na rudo...Co wyjdzie, nie wiem A tam - co ma być to będzie - robię się na rudo (Trzymajcie kciuki, żeby zielony nie wyszedł). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orale Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 08:27 zrób się na rudo jesień sprzyja miesiąc temu zrobiłam sobie rude, wyszedł ciemny blond, wczoraj machnęłam miedziany blond mam ciemny kasztan. Ciekawe co tobie wyjdzie Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 08:40 Rudy to nie jest Wyszło coś między świeżo spadłym kasztanem a mahoniem.Tylko skąd te, gdzie nie gdzie połyskujące pasemka ? Pasemek sobie nie przypominam Odpowiedz Link
lylika Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 20:41 Rudy jest nawet na 103, pod warunkiem, że jest rudy. Całkiem dorosłą kobietą już będąc udałam się do mojego fryzjera z postanowieniem ufarbowania się na rudo. Z palety farb wybrałam preferowany kolor i zażądałam położenia go na moich włosach. Fryzjer, fachowiec, gorąco odradzał. Mówił, że przy moim kolorze (popielaty blond) nie ma prawa wyjść rudy przy najlepszej farbie. Byłam twarda. Chcę być ruda i koniec! Fryzjer się załamał i położył farbę. Za pierwszym razem wyszedł kolor zszarzałej śliwki. Kazałam poprawić: Panie Kazimierzu, czerwonego proszę dodać! Po dodaniu czerwonego wyszła zszarzała marchewka. Trochę się załamałam i zrezygnowana powiedzialam: kładźmy kasztan. Po tym zabiegu stałam się fioletowo-kasztanową brunetką. Przez trzy miesiące nikt mnie poznawał. Potem obcięłam się "na zapałkę" i wróciłam do swojego popielatego blondu. Nie każdy może być rudy. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 20:55 Masz rację.Chyba za ciemne mam włosy, zawsze wychodzi ciemniejszy kolor. Jak się zmyje, będzie ok Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 20:58 Nosiłam kiedyś warkocze za łopatki w kolorze marchewki. Po nich przyszedł rubinowy paź z dłuuugimi ogonami z przodu i wysoko podgolonym tyłem... Umalowałam sobie też kiedyś włody do pół pleców na zielono. Rozmyślnie, tak mi na wakacjach odbiło. Cudowna niemiecka pianka zmyła się po tygodniu. Traf chciał, że przdtem musiałam zrobić zdjęcie do dokumentu pływackiego (tzw. żółty czepek). Fajna topielica wyszła. A teraz też chodzi mi po głowie jakaś zmiana, zapuszczam, zapuszczam, czasem sobie loczki zakręcę, ale już mi się fryzura Nudzi. Senko, masz rację, jesień jest doskonaal na radykalne zmiany. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 21:08 Żeby radykalnie zmienić (się), to musi na blondynkę.Tymczasem czym bym nie robiła i tak wyjdzie 'okołomahoniowy'. Aaa z jednym wyjątkiem.Kolor farby piękny był, bursztynowy, sam miód, a włosy wyszły czarne.Dwa razy dziennie myłam, żeby to cholerstwo zmyć. Porządna farba była, dwa tygodnie mi zeszło. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 21:11 O, dobry wątek! Właśnie wróciłam od fryzjera Nic nie farbowałam (jakoś nie mam odwagi, bo potem odrosty i takie tam...) ale skróciłam, bo już dawno im tego było potrzeba. Niemniej jednak fryzurę mam nową, więc do wątku się dopisuję (choć akurat nie jesień mnie zdopngowała). Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 21:18 Na pewno krótszą niż ostatnio, a poza tym to bez większych zmian Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 22:06 DORKA! Zdjęcie dawaj! Choćby na małpę! Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jesienne kolory, 21.09.09, 22:25 Jeszcze nie mam. Ale pewnie niedługo jakieś się przydarzy Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Jesienne kolory, 22.09.09, 11:48 Dorka zdjęcie daj koniecznie! U mnie na głowie też zmiany. W ramach zafarbowania się na ciemny blond moje włosy są w kolorze bardzo ciemnego brązu. Odpowiedz Link
groha Re: Jesienne kolory, 22.09.09, 12:12 Tak mnie zainspirowałyście, że od kilku dni dumam nad tymi jesiennymi kolorami na głowie i dumam, kurczę blade. Ale do wczoraj nic sensownego nie przychodziło mi do głowy, pewnie dlatego, że u nas wciąż oślepiające słońce i od miesiąca ani jednego pochmurnego dnia, a w takich warunkach słabo się myśli o jesieni, wiadomo. Aż tu nagle dzisiaj rano olśnienie: siwa mgła! Ha! Przecież wystarczy przestać się farbować i będzie jesienny kolor, jak marzenie! I na zimę też, jak znalazł. No, czyli problem z głowy Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Jesienne kolory, 22.09.09, 17:10 co do koloru to zawsze mieć rude, taaaaak rude afro na głowie, ale jak wiadomo zazwyczaj nie ma się tego co się chce, trudno. Też niedawno byłam u fryzjera i wyszło takie coś dziwne, kręcą się, kurcze, kręcą się same! Wrrrr, te włosy żyją własnym życiem, jak je układam to idą w drugą strone, jak chce mieć proste, to się kręcą cholery, a jak je kręcę to prostują. No nie mam do nich siły. Fajna fryzura wychodzi mi wtedy, kiedy mi nie jest potrzebna a jak gdzieś wychodze to szopa normalna. A kolor może zmienie, jeszcze nigdy nie farbowałam i fryzjer też mi odradza bo strasznie mu się ten kolor podoba Odpowiedz Link
naamach7 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 17:27 widzę tu pokrewne dusze- w zeszłym tygodniu poszłam do mistrzyni nożyczek i grzebienia i teraz mam rude loki na głowie i wiecie co? Na jesień rudy to jest to Odpowiedz Link
naamach7 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 17:35 Mi pierwszy raz wyszedł taki porządny ładny rudy i do tego loczki i zdecydowanie to jest to tak mi się podoba że zostawię na cały rok,a może i dwa Odpowiedz Link
orale Re: Jesienne kolory 28.09.09, 17:53 mówię wam, nie ma jak miedziany blond, jak nie wierzycie to rzućcie okiem na zdjęcie z imprezy urodzinowej forum. Tak mnie zaskoczył, że teraz to już chyba muszę na czarno Odpowiedz Link
naamach7 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 18:09 Miedziany blond to mi się marzy ale żeby wyszedł taki ładny i prawdziwy musiałabym co najmniej przez pół roku włosy rozjaśniać a szkoda mi ich trochę. Na razie zostanę przy moim rudym. Ale miedziany blond śliczny Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Jesienne kolory 28.09.09, 18:18 No dobra. Umówiłam się do fryzjera. Takiego bajeranskiego, co to nr telefonu dostaje się wyłacznie od znajomych. Życzę sobie zmianę cięcia, koloru oraz odmłodzenie o kilka lat. Potrzebuję jakiejś odmiany. Ciekawe, co mi zaproponuje. Moja znajoma strzyże się u niego od kilku lat i zawsze wygląda świetnie. A jak fryzjer powie, że na jeża i utlenić? To co, uciekać? )) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 18:20 Nie uciekać!!! Zamknąć oczy i czekać co będzie - to będzie !! No i może wtedy wreszcie to - będzie - TO Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 18:22 Miedziany blond powiadasz ... Tak myślę, że jakby tak miedziany blond, to może wreszcie wyszły by mi rude ! Tak właśnie zrobię. Odpowiedz Link
orale Re: Jesienne kolory 28.09.09, 18:22 Życzę sobie zmianę cięcia, koloru oraz odmłodzenie o kilka lat. Kociu, nie obraź się, ale to może do chirurga plastycznego trzeba a nie do fryzjera Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Jesienne kolory 28.09.09, 18:36 Myślisz, że aż chirurga trzeba do zmiany koloru włosów? Odpowiedz Link
naamach7 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 20:06 Nie uciekać, Kociu, ależ skąd- przeżegnać się, sprawdzić w portmonetce czy gotówki nam starczy, oczy zamknąć i naprzód Tak robi prawdziwy Chmielewszczyk Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Jesienne kolory 28.09.09, 20:13 Najwyżej przez miesiąc pochodzisz w czapce Odpowiedz Link
aganoreg Re: Jesienne kolory 28.09.09, 21:25 Kociu, wlosy maja to do siebie, ze odrastaja. Tylko blagam, zdaj relacje po fakcie! Odpowiedz Link