Dodaj do ulubionych

Nowa zabawa "O kim mowa?"

30.01.04, 07:58
"Teraz dopiero na niego spojrzała i jej poczucie estetyki doznało gwałtownego
wstrząsu. Tuż przy niej siedział ideał mężczyzny, najpiękniejszy samiec jej
gatunku, jakiego w życiu spotkała. Męska uroda rąbnęła ją niczym grom z
jasnego nieba. Nie był chłopcem, był całkowicie dorosłym mężczyzną, chociaż
wyglądał na zaledwie przekroczoną trzydziestkę. Dorosłość miał w sobie,
gdzieś wewnątrz. Ciemnowłosy i ciemnooki, ostrzyżony krótko, po męsku, bez
bujnych loków i warkocza, nie miał też wąsów ani brody, miał za to regularne
rysy i energiczny podbródek. Piękne brwi, grawitujące ku sobie, ale jeszcze
niezrośnięte. Barczysty, wysoki, promieniowała z niego jakaś potężna siłą
fizyczna i coś jeszcze...."
O kim mowa?
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 08:41
      Przyznam sie, ze pojecia nie mam (tj. wiem, "ze gdzies dzwoni, ale nie wiem w
      ktorym kosciele" - jak mawiala moja nauczycielka od rosyjskiego zwracajac sie
      do mnie). Ale pomarzyc mozna, nie? wink
    • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 09:02
      Mnie dzwoni w okolicach "Romansu wszechczasów". Ale nie wiem, czy słuszniesmile
      • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 09:05
        a nie Apollo Belwederski?
      • xkropka Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 09:05
        Nie no, Marek był blondynem! Mi się raczej wydaje, że to Robin mógłby być, ale
        pewna nie jestem, bo Tereskę i Okrętkę czytałam jakieś 10 lat temu...
    • marella Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 09:20
      Witam wszystkich !!

Wpadam tylko na chwilę, bo - jak zwykle - robota goni.

Czy tutaj chodzi o Stefana Barnicza ?

Pozdrawiam serdecznie!!

Agata

PS. Czy u Was też forum chodzi strasznie wolno ?! Mnie to do szału doprowadza !
      • lol21ndm Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 09:35
        marella napisała:

> PS. Czy u Was też forum chodzi strasznie wolno ?! Mnie to do szału
        doprowadza
        > !

U mnie dzis chodzi BARDZO szybko, za to wczoraj bylo bardzo kaprysne. smile
        • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 10:11
          no tak faktycznie Stefan Bartnicz!

wycifuje sie z Apolla...
          • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 10:20
            Brawo Marella, tak, chodziło o Stefana z Niebiańskiej krowy.
            Następna zagadka:
            "-Jaki on jest? - zapytała.
            Egocentryczny, egoistyczny, ogólnie skąpy, bardzo inteligentny, wściekle
            łakomy, introwertyczny, fanaberyjny i pedant - powiedziała J. - Całkiem zły być
            nie może, bo lubi koty. Nie toleruje żadnych nieprzyjemności. Swoich. Cudze ma
            gdzieś."
            O kim mowa?
            • xkropka Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 10:52
              Przemysław od Beaty z "Szajki bez końca"?
              • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 11:09
                Nie.
                • kkeicam Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 11:57
                  chyba chodzi o mnie wink))))))))))
                  choc hmm... ja z kotami mam na pienku, bo jako stary szatanowiec-metalowiec
                  zjadam koty na czarnych mszach hihihihihi

a teraz grzecznie sie z Wami zegnam i zycze owocnych obrad 6.02 - jak nie
                  bedzie sniegu i bedzie halny moze wroce wczesniej.

pozdrawiam
                  kk
                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 12:04
                    Wracaj szybko, cały i zdrowy. Niech halny nie zwieje Cię ze szczytów.
                    • jagna_s Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 12:09
                      A czy to nie jest przypadkiem "przesympatyczny" Karol Wolski z "(Nie)boszczyka
                      męża" ?
                      • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 12:19
                        Tak!
                        No to jadę dalej:
                        "Towarzyszący im młodzieniec, średniego wzrostu i średniej postury, miał
                        okrągłą, sympatyczną twarz, upstrzoną nielicznymi piegami, geniusz z niego nie
                        tryskał, ale robił wrażenie samej poczciwości i życzliwości dla świata."
                        • jagna_s Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 13:03
                          oj chyba to jesta Marcinek z "Harpi"
                          • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 13:25
                            Tak. Jagna, jestem pod wrażeniem!
                            Oto nastepna:
                            "Otworzyły się drzwi i ukazał się w nich dość młody i raczej antypatycznie
                            wyglądający osobnik. Lampa nad futryną oświetliła jego nieżyczliwy wyraz
                            twarzy, małpią szczękę, zmarszczone, niskie czoło i małe, błyszczące, świńskie
                            oczka."
                            O kim mowa?
                            • jagna_s Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 13:40
                              Eh teraz mnie zagięłaś, coś mi świta, ale nie wiem czy dobrze, czy to osoba z
                              książki "Zwyczajne życie"?
                              • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 13:56
                                Ciepło, ciepło.
                                • jagna_s Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 14:03
                                  Czyży chodziło o przemiłego człowieka, który obdarował Okrętke i Tereskę
                                  drzewkami, mało tego dowiózł je jeszcze na miejsce, mam problem z nazwiskiem,
                                  więc strzelam, pan Karczoch
                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 14:13
                                    Tak, ogrodnik z Tarczyna. Jego nazwisko chyba nie było podane.
                                    Tym razem o jakiej pani jest mowa:
                                    "Gromem rażony B. ujrzał przed sobą coś w rodzaju marzeń, na zasadzie "tyle
                                    tego i wszystko moje". Wdzięki pani X, twarde, jędrne i nabite w sobie,
                                    napełniły go zachwytem, potężne blond sploty, prawdziwe, nie farbowane, prawie
                                    odebrały mu przytomność.
                                    K. prezentujący gust całkowicie odmienny, prawie przestraszył sie ogromu, jaki
                                    powitał ich w drzwiach. Rany boskie, a cóż za potworna baba, wielka, gruba, z
                                    czerwoną gębą i tym żółtym kołtunem, z jędzowatym błyskiem w burych oczkach."
                                    • jagna_s Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 14:25
                                      o jezu, jest to pani z książki "Depozyt", ale pozwolę innym odpowiedzieć na to
                                      pytanie,
                                      Dawno się tak dobrze nie bawiłam, chichotam nerwowo przed komputerem, dobrze,
                                      że akurat żadnego klienta nie ma.
                                      • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 14:33
                                        O rany, Jagna jesteś niesamowita! Właściwie odpowiedziałaś na pytanie, ale
                                        poczekam na imię i nazwisko tej pani.
                                        • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 17:21
                                          Bogusia Chlup.
                                          Zoastawiam Bogusia bo nie bardzo wiem, czy Bogumiła czy Bogusława. Chyba cały
                                          czas było Bogusia.
                                          • jagna_s Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 19:38
                                            To może teraz ja.
                                            To jest jeden taki. Na Zachodzie to sie nazywa człowiek interesu. Mieszka na
                                            górnym Mokotowie, adresu nie pamiętam, ale mogę panu palcem pokazać. Od razu
                                            niech go pan wykluczy jako mo0rdercę, on ma za dużo pieniędzy, żeby się
                                            zajmować głupstwami. smile
                                            • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 20:51
                                              Gaweł Rakiewicz, Upiorny legat, gęba amorka, czasem wściekłego amorka
                                              • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 30.01.04, 20:59
                                                To i ja poproszę o rozpoznanie postaci.
                                                "Okazał się młody, dwadzieścia parę, przystojny i sympatyczny. Wyglądał
                                                niezwykle czysto i elegancko. (...) ponownie doznała ulgi, na (...) powinien
                                                zrobić doskonałe wrażenie."
                                                • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 02:08
                                                  czy to o Jacku od Dorotki z Harpii? a dobre wrazenie mial robic na cioci?
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 10:04
                                                    Brawo, dobre wrażenie miał zrobić na odbieranej z lotniska chrzestnej babci,
                                                    proszę o nową postać
                                                  • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 14:06
                                                    nie mam ksiazek ze soba wiec odstepuje zadanie ytania komus kto ma na to
                                                    ochote i srodkismile
                                                  • czekolada72 Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 17:35
                                                    To moze ja zaryzykuje:
                                                    "... ta baba w grochy to byla (...), piec razy grubsza, ze trzy razy starsza,
                                                    w ciemnej peruce, ale zawsze z tymi samymi wielkimi oczami z lsniacej,
                                                    błękitnej porcelany..."
                                                    smile
                                                  • lol21ndm Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 19:19
                                                    Panna Edyta? Przyjaciolka Teresy?
                                                  • white.falcon Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 19:19
                                                    "Studnie przodków" - to była ta baba ze Stanów, co w towarzystwie dwóch
                                                    osobników czychała na skarb ze studni w Tończy. Tak? Jeżeli zgadłam, to moja
                                                    postać:

"Na pierwszej stronie gazety sprzed dwunastu lat znajdował się tyłem pierwszy
                                                    sekretarz, przed nim zaś stało kilkunastu doskonale widocznych od frontu
                                                    facetów. Klaskali przypochlebnie, z przyjemnym wyrazem twarzy. Drugi od lewej
                                                    klaskał ten z nosem jak kluska...
                                                    ... Zwracam uwagę, że ja mam pamięć wzrokową, - przypomniałam, - Już jak mi o
                                                    nim mówiłaś pierwszy raz, wiedziałam, że musiałma cos takiego widzieć.
                                                    Kładziona kluska, bardzo porządna. Oglądałam ten pysk tysiące razy, nie mogłam
                                                    sobie skojarzyć, a widać go tu jak na patelni."

O kim mowa - poproszę o dane personalne i tytuł, w którym występuje ten
                                                    antypatyczny osobnik.

Falconetta
                                                  • lol21ndm Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 31.01.04, 19:27
                                                    LOL; dobrze, ze nie zadalam zagadki tongue_out
                                                  • mika_p Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 01.02.04, 00:40
                                                    To pan Suszko z "Tajemnicy"
                                                  • mika_p Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 01.02.04, 00:56
                                                    Ponieważ jestem pewna poprawności odpowiedzi, bo Tajemnicę mam na świeżo za
                                                    sobą, moje pytanie brzmi: who's that girl?

Siedemnastoletnia XXX była trzecia z kolei. Najpiękniejsza z sióstr, zapewne
                                                    dla równowagi miała najgorszy charakter. Awanturniczość odziedziczyła po matce,
                                                    bezwględność i upór po ojcu, despotyzm zaś i samowolę po obojgu rodzicach.
                                                    Inteligencję nie wiadomo po kim. (...) Płomienne rude włosy i zielone oczy nie
                                                    wróżyły nic dobrego, a podstępna i zuchwała krnąbrność XXX budziła najgorsze
                                                    przeczucia.
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 01.02.04, 11:01
                                                    Arabella Drumond, wydana nie za tego Georga Blackhila, za którego by chciała
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 01.02.04, 11:13
                                                    Też jestem pewna prawidłowości odpowiedzi, więc teraz moja postać:
                                                    "Na (...) jego sześćdziesięciu dwóch lat wcale nie było widać. Trzymał się
                                                    lepiej niż stary Boryna przed ślubem z Jagusią, wysoki, postawny, silny chłop,
                                                    samo zdrowie i życie, i podobnie prezentowała się (...), jego żona, młodsza o
                                                    trzy lata." (o imię żony się nie czepiam, ale jak by było to by było miło)
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 02.02.04, 18:28
                                                    Ponieważ nie widzę prób odpowiedzi, podpowiadam, że to ma wiele wspólnego z
                                                    moją odpowiedzią na poprzednią zagadkę, strasznie was kocham ale odpowiadajcie
                                                    szybciej!!
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 03.02.04, 07:58
                                                    Ale takie trudne zadałaś pytanie, że wszystkich zatkało. Tatuś Arabellii?
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 03.02.04, 14:33
                                                    Nieeeeee ......
                                                    To jest opis Jędrusia Kacperskiego.
                                                    To w takim razie:
                                                    "(...) był piegowaty i dobry. Zwyczajnie dobry, jak człowiek. Rozśmieszył mnie
                                                    w końcu i byłam mu wdzięczna za to ustawienie do pionu, ale nic poza tym, a on
                                                    się nie czepiał.
                                                    Spotkałam go znowu w dwa lata później i sytuacja była odwrotna."
                                                  • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 03.02.04, 14:46
                                                    mial na imie Bartek - ten od dziewczyzny Kasi? wychowywana przez straszna babe
                                                    zamordowana nastepnie (sama zdazyla grzybkami tez kogos otruc) imion nie pomne
                                                    i niestety tytulu tez....
                                                    nawet jesli odpowiedzialam dobrze zrzekam sie zagadki ze wzgledu na brak
                                                    ksiazek w pracy....smile
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 03.02.04, 16:09
                                                    Brawo Franulo.
                                                    To następna, bo mam książki pod ręką:
                                                    miał: "... gębę z obwisłą dolną wargą, z szerokim i złamanym nosem z wyraźną
                                                    chrząstką na końcu, z naroślą na lewej powiece i ogromnymi uszami typu
                                                    wiotkie."
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 03.02.04, 17:13
                                                    Czyżby to opis zbira z "Krowy niebiańskiej"?
                                                  • malidar Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 03.02.04, 20:11
                                                    Pięknie Siwapp, proszę o opis.
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 07:44
                                                    To może ja, bo mam ładny opis:
                                                    "...miała 27 lat, a wyglądała na nie wiadomo ile. Z twarzy podobna była do
                                                    konia, z figury zaś do krowy. Urosła głównie w nogach i to we wszystkie strony.
                                                    Środkowymi rejonami, tak na przestrzeni od żeber do kolan, mogłaby śmiało
                                                    obdzielić najmarniej ze trzy osoby, brakowało jej za to całkowicie wcięcia w
                                                    talii i kostek u nóg. Robiła wrażenie potężnego słupa na wielkich łapach, na
                                                    którego szczycie osadzono końską szczękę."
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 12:41
                                                    Hm... Dunka, sąsiadka Alicji? Niestety nie pamiętam imienia.
                                                  • xkropka Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 13:30
                                                    Lilian!
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 14:22
                                                    To był opis Grety, duńskiej kuzynki Alicji.
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 12:42
                                                    malidar napisał:

> Pięknie Siwapp, proszę o opis.

Nadrobię, jak tylko znajdę się w domu - w pracy książek Gury nie posiadam.
                                                  • lol21ndm Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 13:29
                                                    siwapp napisała:

> malidar napisał:

> ...Nadrobię, jak tylko znajdę się w domu - w pracy książek Gury nie posiadam.

Mozna wiedziec, dlaczego nie???? Co z Ciebie za Fan??? wink
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 14:19
                                                    No własniesmile), ja mam pod ręką całą biblioteczkę.
                                                    Proszę bardzo oto zagadka:
                                                    "...była mała, gruba, nabita w sobie, miała wielką, tłustą czerwoną twarz,
                                                    wokół której wisiały tłuste strąki, mające imitować bujne sploty, na domiar
                                                    złego miała lekkiego zeza. Szczytem jej życiowych marzeń było prowadzić się
                                                    niemoralnie, w czym zdecydowanie przeszkadzały mankamenty urody."
                                                  • april02 Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 14:46
                                                    To jest niejaka Hania ze "Zwyczajnego życia" (nazwiska nie pamiętam) ale
                                                    chodziła do równoległej klasy w tej samej szkole co Tereska i Okrętka. Jedynym
                                                    efektem jej wysiłków była ucieczka z jakiejść podejrzanej imprezy i zwichnięcie
                                                    nogi w kostce???, z którą to nogą później się wszem i wobec obnosiła. Kojarzy
                                                    mi sie jeszcze, że chciała schudnąć, wobec czego uprawiała wszelkie możliwe
                                                    sporty. Nie schudła, ale pływała świetnie i jeźdźiła na nartach. Więcej
                                                    niestety o Hani nie pamiętam. Zaliczone?
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 16:04
                                                    lol21ndm napisała:

> siwapp napisała:
                                                    >
                                                    > > malidar napisał:
                                                    >
                                                    > > ...Nadrobię, jak tylko znajdę się w domu - w pracy książek Gury nie posiad
                                                    > am.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Mozna wiedziec, dlaczego nie???? Co z Ciebie za Fan??? wink
                                                    >
                                                    Oczywiście, że można. Tak się rozbestwiłam zdaniem egzaminu praktycznego na
                                                    prawko w poniedziałek, że przyjechałam do pracy taksówkąsmile Odpadła konieczność
                                                    lektury podczas jazdy autobusem. A poza tym w pracy nie czytam książeksmile
                                                  • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 04.02.04, 18:05
                                                    i co z nastepnym pytaniem?
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 05.02.04, 09:36
                                                    Kto to?
                                                    "... miała na sobie obcisłe spodnie, równie obcisły sweterek, co razem wziąwszy
                                                    nadawało jej wygląd osoby ubranej w dobrze nadęte dętki samochodowe i stanowiło
                                                    widok napełniający rozkoszą duszę każdej kobiety."
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 05.02.04, 09:37
                                                    Biała Glista?
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 05.02.04, 09:58
                                                    Tak, Biała Glista we własnej osobie.
                                                    A kto to?
                                                    "Boże, jaki piękny!-krzyknęło coś w niej.
                                                    Mógł miec 20 lat, może nawet 22, miał ciemne włosy, opaloną twarz o
                                                    regularnych, bardzo męskich rysach i lśniące w tej twarzy prześliczne,
                                                    ciemnoszafirowe oczy. Był przy tym wysoki, równocześnie szczupły i barczysty i
                                                    doskonale ubrany."
                                                  • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 05.02.04, 10:12
                                                    Apollo Belwederski?
                                                  • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 05.02.04, 10:13
                                                    nie no jaki Apollo, to Robin!
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 05.02.04, 10:26
                                                    Tak jest!
                                                    "-Jaka ona jest?
                                                    -Zewnetrznie?
                                                    -Zewnetrznie.
                                                    -Marzenie całej załogi statku, który się długo błąkał po oceanach.
                                                    Wystarczyłaby na wszystkich. Potęga. Wspaniały piec. Gdyby mnie coś miało
                                                    kopnąć, wolałbym, żeby to był koń niż ona."
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 07.02.04, 09:27
                                                    Michalina Kołek.
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 07.02.04, 10:01
                                                    A oto obiecana zagadka - wybaczcie, że nieco spóźniona.

"Po trzecim brzęknięciu potężnego gongu drzwi otworzyła mu facetka w wieku dość
                                                    zaawansowanym, tuszy umiarkowanej, rozczochrana, najwidoczniej wyrwana ze snu,
                                                    ale przyodziana w szalenie elegancki, czarny szlafrok w osobliwe wzory.
                                                    - Słucham pana? - rzekła chłodno i stłumiła ziewnięcie."
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 09.02.04, 07:57
                                                    Iza Brant z Pechu.
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 09.02.04, 09:43
                                                    A tu o kim mowa?

"...czarny, łysiejący od czoła, z poziomo przystrzyżoną bródką, z krótkim
                                                    noskiem, średniego wzrostu, szczupły, żywy, nerwowy, postury wbrew moim obawom
                                                    raczej koziołka, niż bawołu."
                                                  • xkropka Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 09.02.04, 09:58
                                                    Roman Maciejak (fałszywy)
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 09.02.04, 13:42
                                                    O kim mowa?
                                                    "...leżał spokojnie z tym samym smutnym, apatycznym spojrzeniem, chwilami drżąc
                                                    lekko i oddychając nieco chrapliwie, jakby z trudem."
                                                  • anika19 Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 09.02.04, 15:42
                                                    Chaber smile
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 10.02.04, 07:35
                                                    Brawo!
                                                    A to kto?
                                                    "Z profilu ujrzała same buły, wściekle opięte, nieludzkie, nieprzyjemnie
                                                    nasuwające na myśl ciążę słonia. Potworne. Jak to, więc ona miałaby tak
                                                    wyglądać?"
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 10.02.04, 15:17
                                                    Żona Karola, zdaje się Malwina.
                                                  • franula Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 16.02.04, 13:42
                                                    Stara Gropo!
                                                    dobrze? moze kontunuowac zabawe?
                                                    moja jedyny oddech w pracy...smile
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 16.02.04, 14:07
                                                    Tak, dobrze.
                                                    I następne pytanko:".. miał 24 lata, 1,85 cm wzrostu, krótko ostrzyżone ciemne
                                                    włosy, i czarne, gruzińskie brwi, zrośnięte nad nosem. Prezentował sobą typowy
                                                    przykład zdrowego, dorodnego, młodego pokolenia i każdej dziewczynie wpadał w
                                                    oko od razu. Nie reagował na te wpadania zbyt gorliwie. Kończył właśnie studia
                                                    na wydziale biologii i był w trakcie pisania pracy magisterskiej."
                                                    Kto to?
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 16.02.04, 14:42
                                                    Nie jestem pewna, ale to chyba opis adoratora Dorotki z "Harpii".
                                                  • xkropka Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 16.02.04, 14:44
                                                    nie wiem, o kogo chodzi, ale na pewno nie o Jacka
                                                  • siwapp Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 16.02.04, 14:44
                                                    Pomyłka!!! On chyba pilnował Malwiny Wolskiej... A to na pewno nie "Harpie"smile
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 16.02.04, 14:50
                                                    Ciepło, ciepło.
                                                    Do jutra!
                                                  • hiladih Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 17.02.04, 14:55
                                                    Konrad z (Nie)boszczyka, na pewno. nazwiska w tej chwili nie pomne
                                                  • stara.gropa Re: Nowa zabawa "O kim mowa?" 18.02.04, 12:39
                                                    Tak, Konrad Grzesicki z (Nie)boszczyka.
                                                    A ten to kto:"Gruby strasznie, na pół łysy, pryszcze i krosty ma na twarzy, nos
                                                    jakby gąbczasty, tu siny, tu czerwony, z gulą na boku i kępki włosia z uszu mu
                                                    wyrastają, ślina z ust mu cieknie. Nie żeby zawsze, ale czasem. Jedząc mlaska i
                                                    sapie, aż apetyt odchodzi."
    • biuralistka Podziwiam Was 17.02.04, 14:37
      Ja nigdy nie zwracałam uwagi na to, jak bohaterowie wygladają. No,
      zapamiętywałam, że są młodzi lub starzy wink Ale choćby mnie kroili, to nie
      potrafiłabym podać takich opisów. Wyjątkiem jest Biała Glista.
      Podziwiam smile))
      • slotna Re: Podziwiam Was 18.02.04, 14:18
        A Bobuś ze ślicznym brzuszkiem? wink)
        • stara.gropa Re: Podziwiam Was 18.02.04, 14:29
          Nie, nie ta książka.
          • slotna Re: Podziwiam Was 18.02.04, 14:43
            Ale to nie była odpowiedź!wink
            To było do biuralistki, która napisała, że potrafiłaby opisać tylko Białą
            Glistę. No więc spytałam, czy Bobusia nie, bo jak dla mnie, to był on dość...
            hm... drastycznie opisany.
            A zagadka... no, może strzelę. Czy to nie jest ten jakiś ktos, za kogo miała
            wyjść główna bohaterka "Przekletej bariery". Ten, co to by jej zdaniem ohydnie
            wyglądał na plaży (w sensie w slipkach)? Nie pamiętam zadnych nazwisk, bo
            książkę czytałam tylko raz i parę lat temu, ale może trafiłam?
            • stara.gropa Re: Podziwiam Was 18.02.04, 14:50
              Prawie trailaś. Za tego pana wyszła przyjaciólka głównej bohaterki, Zenia. A
              pan nazywał się Fularski.
              My się chyba jeszcze nie znamy? Czyżby nowa osoba miała ochotę dołączyć do nas?
              Witamy gorąco!
              • slotna Re: Podziwiam Was 18.02.04, 15:03
                Ahawink Nie przepadam za nowszymi książkami Chmielewskiej, zresztą w ogóle dawno
                ich nie czytałam, bo postanowiłam nieco poszerzyć horyzontywink 'Wszystko
                czerwone' po raz dwudziesty to chyba nie najlepszy pomysł, gdy nie ma się na
                koncie nawet 'Przeminęło z wiatrem', prawda?wink Ale teraz właśnie mam w
                plecaku 'Boczne drogi'wink No, w każdym razie przeczytałam wszystko J.Ch.
                do 'Trudnego trupa'. Na tej książce poległam.

No i cóż, miło mi Was poznaćwink
                Można mnie spotkać na forum lubelskim, 'mydło i powidło', reklama, książki...
                Zapraszam zwłaszcza na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16223

pozdrawiamwink
                • eulalija Re: Podziwiam Was 18.02.04, 20:06
                  Tylko moje kochane współ fanki, nie wyjaśniłyście, że nie "Przeklęta bariera"
                  to była a "Najstarsza prawnuczka", nie plączmy młodym w głowach, za pana
                  Fularskiego poszła Zenia, przyjaciółka prababci Matyldy, wyżej podpisana
                  zagorzała fanka (primo voto Malidar)
    • april02 Nowa zagadka 23.02.04, 09:56
      Wątek nam trochę zdycha, więc pozwolę sobie zadać nową zagadkę.
      Opis podaję z pamięci, nie jest to cytat:
      Blondyn o niebieskich oczach i paskudnym charakterze. Lubił "zrobione"
      dziewczyny i szalał za niejakim "fioletowym widmem". Mam nadzieję, że nie jest
      dla Was zbyt proste.
      Pozdrawiam ze słonecznego Poznania smile i z pracy niestety sad
      • stara.gropa Re: Nowa zagadka 23.02.04, 10:02
        To Boguś ze Zwyczajnego życia.
        A to kto: Łysy osobnik miał wielki nos, podobny do dzioba ptaka, na mahoniowo
        opaloną twarz, szerokie, nastroszone, bardzo jasne brwi, równie jasne rzęsy i
        bure oczka."
        • april02 Re: Nowa zagadka 23.02.04, 10:06
          Czyżby ahystokhata, czyli docent Koprzyc, z Większego kawałka...??? Czekam na
          zagadkę smile
          PS. Stara gropo, wiedziałam, że to będzie proste smile Pozdrowienia.
          PS2. Jak weekend?
          • stara.gropa Re: Nowa zagadka 23.02.04, 10:13
            Tak, to ahystokhata.
            To było za proste.
            To może to:"Dość wysoki, bardzo szczupły, czarnowłosy i ciemnooki, z wydatnym
            orlim nosem, w wieku tak pod czterdziestkę, ubrany bardzo starannie i
            przyzwoicie, wręcz elegancko. W twarzy miał jakąś niepewną łagodność.."
            Pozdrawiam, a weekend minął stanowczo za szybkosad
            • april02 Re: Nowa zagadka 23.02.04, 10:25
              Czyżby pan Stefan Palanowski (Polanowski) - ten od płomiennego romansu z
              Basieńką Maciejakową?
              Głowy nie dam. Ale może akurat trafiłam smile
              Czekam na potwierdzenie, a w międzyczasie spróbuję coś wymyślić.
              PS. Mnie też za szybko smile
              • stara.gropa Re: Nowa zagadka 23.02.04, 10:27
                Tak!
                • april02 Re: Nowa zagadka 23.02.04, 10:29
                  Hmm. No to o kim mowa?
                  "A ten milczący hrabia pary z pyska nie puścił"
                  Chyba łatwe smile
                  • stara.gropa Re: Nowa zagadka 24.02.04, 09:30
                    Czy to Donat z Upiornego legatu?
                    • april02 Re: Nowa zagadka 24.02.04, 14:52
                      No jasne smile A zagadka?
                      • stara.gropa Re: Nowa zagadka 25.02.04, 07:32
                        Coś na dobry początek dnia:"... na jej widok niemal zupełnie zaparło mu dech. X
                        w dżinsach, kozaczkach i sportowej kurtce, byle jak uczesana i X w pełnej gali,
                        na szpilkach, w popielicowym futrze, spod którego przebłyskiwały szmaragdy, z
                        lśniącym kokiem i makijażem, to były dwie zupełnie różne osoby."
                        O kim mowa?
                        • xkropka Re: Nowa zagadka 25.02.04, 09:06
                          Proste - Dorotka z Harpii.
                          • stara.gropa Re: Nowa zagadka 25.02.04, 09:14
                            Widzę, że to było zbyt łatwe.
                            To może coś trudniejszego: "Stał przede mną facet-szał. Po męsku piękny,
                            elegancko ubrany, wiekiem do mnie zbliżony. Nie blondyn, ciemnowłosy. Oblicze
                            przyozdabiał uprzejmym uśmiechem."
                            • mariurzka Re: Nowa zagadka 26.02.04, 08:41
                              Proste!! (akurat jestem na świeżo po "Trudnym trupie")
                              Podinspektor policji Cezary Błoński (oczywiście fałszywy, przez którego wynikło
                              potem trochę komplikacji)
                              Pozdr.
                              • stara.gropa Re: Nowa zagadka 26.02.04, 08:51
                                Mariurzka, jestem pod wrażeniem. To nie było proste.
                                A to:".....plecami do góry leżało wielkie i grube cielsko. Przyszło i położyło
                                się krótko po obiedzie, po czym chyba zasnęło, bo nie poruszyło się, nie
                                zmieniło pozycji, nawet nie drgnęło. To cielsko było takie wielkie i zwaliste,
                                że aż mnie zaciekawiło."
                                • edeka5 Re: Nowa zagadka 26.02.04, 09:00
                                  Gaweł z "Dużej polki".
                                  • franula Re: Nowa zagadka 15.03.04, 11:30
                                    Edeko i Stara Gropo co z nowa zagadka? (moze w nowym watku dla wygody?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka