Dodaj do ulubionych

Trup w Zalewie

02.02.10, 20:59
Czolem!

Kolega zapytal mnie, w ktorej to ksiazce Guruy znalazl sie trup w Zalewie Zegrzynskim, o ile w ogole takowy trup byl. Wydawalo mi sie, ze byl, zwiazany jakos z Gorskim, ale... nie pamietalem szczegolow. Przejrzalem ksiazki i trupa nie znalazlem. Jedyna wzmianka o Zalewie byla w WKS. Tak wiec pomylilem sie czy nie? Gdzie jest ten trup? I czy w ogole jest?
Jak to sie ten Niemiec nazywa?
Towarzysze, pomozecie????

Pozdrawiam

Woloduch
Obserwuj wątek
    • groha Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 21:05
      Wszelki duch... Czołem druhu Wołoduchu!
      Poczekaj chwilkę, może zaraz odzyskam kontakt z rozumem i pomyślę o trupie,
      zaraz, zaraz. Niech się najpierw żywym Wołoduchem nacieszę smile
      • goonia Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 21:11
        O masz ci los. A ja sie spodziewalam zgrabnego opowiadanka o trupie w zalewie
        (moze nawet octowej).
        O Zalewie nic mi nie wiadomo, niestety.
        • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 21:20
          Też myślałam, że jaka marynata, coś jak Asi zmija, fuj.
          A ta ludzinka w którym ma być zalewie?
        • asia.sthm Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 21:22
          Witaj Woloduchu ty marnotrawny synu!

Tez mialam nadzieje ze Dziadek nad Zalew conajmniej dotarl, wcale nie w
          charakterze trupa tylko jakos tak jako detektyw , czycus.
          • se_nka0 Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 21:50
            ,,..że to wcale nie topielec,na lądzie życie stracił i po śmierci został w te
            zarośla zepchnięty.Nawet do wody nie wpadł w całości, tylko częściowo.,,
            O to chodziło? ,,Krętka Blada,, to jest.
            • woloduch1 Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 22:01
              Pewnie o to. Ale GDZIE dokladnie w Kretce?
              W takim razie to jest zwiazane z Gorskim czy nie?
              A tak w ogole, to bardzo dziekuje.

Pozdrawiam

Woloduch
          • woloduch1 Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 22:05
            Jak to milo byc tak milo witanym jako syn marnotrawny! To jak,
            cielec na ruszt? A moze go najpierw w zalewe i zrobic na dziko?

Pozdrawiam

Woloduch
      • woloduch1 Re: Trup w Zalewie 02.02.10, 22:09
        Czuwaj, druhno Groho!
        Nacieszaj sie szybko, bo ja jak ten Murzyn na zebrze: pojawiam sie i
        znikam, pojawiam sie i znikam, poja..
        Nadal mam klopoty z Internetem.

Pozdrawiam

Woloduch
    • g0p0s Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 11:10
      Też się dałem nabrać na ocetsmile
      Tym bardziej, że wczoraj takowy nabyłem. Po drodze tak coś mi octem
      zalatywało, pomyślałem - ale siła sugestii. W domu się okazało, że
      był z lekka niedokręcony, ale całe szczęście tylko ze dwie krople
      się wydostały.
      Krętka tak daleko się schowała w kącie mej niepamięci, że aż jestem
      zdziwiony zewłoką nad Zalelem.
      • groha Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 11:44
        Z Krętką mam dokładnie tak samo i jedyne czym mogę służyć w tym temacie, że tak
        pięknie powiem, to luką w pamięci. Natomiast jeśli chodzi o kłopoty z
        internetem, to pamiętam doskonale, że kiedyś organizowaliśmy tutaj śliczną akcję
        wojskową, mającą na celu dostarczenie wiaderka internetu dla Mariurzki, więc
        zrzut przez ocean też możemy, co to dla nas. Lądowanie ze spadochronem też już
        dawno mamy opracowane, tylko trzeba będzie zmienić nawigację, wrzucić trochę
        internetu do kanisterka i siup! Wołoduchu, mamy słać? smile
    • minerwamcg Hieny cmentarne :) 03.02.10, 11:48
      O, proszę... Wszystkim nam się Zalew kojarzy z marynatą smile Czyżby
      ukryta skłonność do nekrofagii?
      • groha Re: Hieny cmentarne :) 03.02.10, 12:21
        E, bym powiedziała, że to raczej wpływ kulinariów. Gdy człowiek czyta o żarciu,
        to wciąż głodny, wszystko zaczyna mu się spożywczo kojarzyć i w końcu nie widzi
        już żadnej różnicy między Zalewem, a zalewą smile
        • g0p0s Re: Hieny cmentarne :) 03.02.10, 12:34
          Przeważnie ma się częstrzy kontakt z takim na przykład śledziem w
          zalewie, choćby na półce w sklepie, niż z jakimś Zalewem.
          Tymbardziej ze śledziami.
          Obawiam się, że z Rzezi pamiętam tyle samo co z Krętki - była. Może
          kiedyś się wróci.
          • groha Re: Hieny cmentarne :) 03.02.10, 12:39
            Szczególnie, że taki śledź w zalewie, to jakby nie patrzeć - też trup.

• legs Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 12:34
      a to nie było w Trudnym trupie? Jak chyba Włodek, nie, Witek (?) na ryby
      pojechał, czy coś i tam wlazł na trupa? Co potem Joannie w nerwach opowiadał?
      • se_nka0 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 13:04
        Witek.Na ryby z kolegą pojechał.Krętka Blada.I ,początki, Górskiego smile
        • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 13:09
          Zaraz, zaraz, a czy Witek nie pojechał nad stawy przy Vogla, czyli w
          Wilanowie, a nie nad Zalew Zegrzyński? Niech mnie ktoś wyprowadzi z
          błedu.
          • kocio_pierzaczek Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 13:10
            Zgadza się, koło Vogla.
            • g0p0s Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 13:13
              Czyli Zalew Zegrzyński jest koło Vogla i wtedy nam się wszystko
              zgadzasmile
              • se_nka0 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 16:00
                Ups.. ja nie wiem, ja nie tutejsza winkCzyli to nie o tego świeżutkiego trupa, ogryzionego nieco przez rybki, chodziło??
                • lylika Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 17:50
                  Był też trup w wodzie w Przeklętej Barierze, ale nie wiem czy to był Zalew.
                  • goonia Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 18:24
                    Mamy trupa w zalewie ew. zalanego, imion do wyboru w watku obok, noooooooooo
                    kochani, poloneza czas ...yyyyyyyyyyyyyy kryminal czas zaczac!
                    • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 18:32
                      Powoli i konsekwentnie zalewal sie w trupa, zakaszajac ogorkami w ostrej zalewie...
                      • asia.sthm Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 19:51
                        Ludzie jak mi sie sledzia zachcialo! I ogorka!
                        Nawet mi te napoczete trupy na apetyt nie wplynely zlym zalewem.
                        Nawet szczekami klapiacy rekin mi nie przeszkadza, choc sie w wyobrazni pojawil
                        z napoczeta noga w trampku z neonowymi sznurowkami.
                        E tam, ide cos zjesc.
                        • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 20:01
                          asia.sthm napisała:

> Ludzie jak mi sie sledzia zachcialo! I ogorka!

Pewnikiem zaciążyła big_grinbig_grin
                        • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 20:04
                          ...unoszaca sie nad Zalewem Zegrzynskim mgla polyskiwala srebrem w poswiacie ksiezyca i niosla z soba won marynowanych sledzi z cebulawink
                          • asia.sthm Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 20:09
                            ..a w trzcinie brzmial trzmiel przez megafon, az na koniec sie zbekal jak
                            swinia....za przeproszeniem oczywiscie.

Ja przy ciazy taka nieokrzesana sie robie, przepraszam.
                            • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 20:38
                              Szczeb'rzeszyn... - z empatia czknela trzcina.
                              Nie przejmuj sie, dbaj o siebiebig_grin
                              • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:05
                                Czcij trzcinę - czkał na czczo trzmiel.
                                • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:15
                                  A żubr, żubrzyca i żubrzątko, nie chcąc zanurzyć rzyci w rzeczonym
                                  zalewie, żując żuchwami żurawiny i rzeżuchę ,choć znużeni, żwawo
                                  podązali dróżką z Ezeszowa do Żyrardowa.
                                • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:16
                                  Czniam czkanie trzmiela, niech nie czci na czczo!
                                  • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:21
                                    Rzeczona gżegżółka nażarła się rzeżuchy i rzygała do brytfanny.
                                    • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:26
                                      A jaskółka, pustułka, piegża, kszyk i białorzytka stwrerdziły, ze
                                      rztga zbyt rzadko wink
                                      • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:26
                                        RzYYYYYga, ale muszę dziś w ukryciu działać, stąd literówki.
                                      • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:29
                                        A zgrzana szczezuja z obrzydzeniem grzmocila w mozdzierz.sad
                                        • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:31
                                          Jesz jeszcze czy już nie jesz? - zapytał jeż jerzyka
                                          • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:43
                                            Jezu, wszak jerzyk spyze juz wrzucil do koszyka...
                                            • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 21:58
                                              I czytając powieść, postanowił ją, tę spyżę, powieźć nocnym
                                              pociążkiem do do dziwy, którą postanowił uwieżć w bór ciemny i tam
                                              ją uwieść.
                                              • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 22:13
                                                No i cóż, że ze Szwecji Asia ma stół z powyłamywanymi nogami? smile
                                                • ewa_zza_gor Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 22:19
                                                  Z glebokim szacunkiem odpadam, bo jeszcze troche popisze bez diakrytykow i dojde do wniosku (jedynego slusznego, jak twierdza studenci tutejszej polonistyki), ze jezyk polska trudne jest i nauczyc nie da.big_grin
                                                  • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 22:28
                                                    A jeszcze tyle możliwości! Szwedka ze szwedkami i w szwedce,
                                                    Amerykanka rozciągnieta na amerykance, Kanadyjka w kanadyjce i w
                                                    kanadyjce, Chińczyk grajacy w chińczyka, Szwajcar zatrudniony jako
                                                    szwajcar, a prusaki, a francuzy...
                                                  • stara.gropa Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 22:54
                                                    No i Sasza, który szedł suchą szosą, w czasie suszy oczywiście.
                                                  • ewa9717 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 23:00
                                                    Ech, sucha szosa... I tym sposobem wrócilim do śnieżnej
                                                    rzeczywistosci... Dobranoc, idę dziś spać jak dziecko, bom
                                                    poprzednią miała na czuwaniu.
                                                  • cytrynka6543 Re: Trup w Zalewie 03.02.10, 23:21
                                                    Gdybym nie przeczytała,że "w Zalewie",to bym pomyślała,że "w
                                                    zalewie"-gastronomicznie znaczy,ale nie,przeczytałam co było
                                                    napisane. I coż mogę dodać? Na temat zadany-nic,a na poboczny,o tu
                                                    już mogę: król Karol kupił królowej Karolinie korale koloru
                                                    koralowego. Ha! I tu Was mam!
    • violja1 Re: Trup w Zalewie 04.02.10, 19:04
      Szły pchły koło wody, pchła pchłę pchła do wody i ta pierwsza pchła płakała, że ta druga ją wepchała ...big_grin
      • pomaranczuch Re: Trup w Zalewie 06.02.10, 20:09
        Jestem biedronką, jestem biedronką, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
        • minerwamcg Re: Trup w Zalewie 06.02.10, 21:39
          Jak dobrze być poziomką, ten tylko o tym wie, kto tego sam spróbował
          i sam poziomką jest...
          • pomaranczuch Re: Trup w Zalewie 10.02.10, 20:14
            A ja mam poziomkę, swoją, na codzień tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka