Dodaj do ulubionych

Spotkanie majowe wydanie specjalne!

21.04.10, 10:52
Ogłoszenia parafialne:
Niniejszym ustala się co następuje.
Ze względu na wizytę szefowej sekcji skandynawskiej majowe spotkanie
TWCh odbędzie się w sobotę i to nawet nie pierwszą, nie drugą i nie
trzecią, ale czwartą, 22 maja. Proponuję godzinę 16.00, powinno już
być ładnie i ciepło, ogródek w Bramie zapewne będzie działał.
Prosze się zastanowić i wpisywać na listę obecności. Menu to, co
zwykle.
Obserwuj wątek
    • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 11:20
      Wiwat! Wiwat! Niech żyje kró... Kocio! Niech żyje Asia!
      A co na to wulkan? Jest plan B?
      • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 11:31
        Ile kosztuje składany kajak? Możemy wysyłać Asi po kawałku.
        • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 11:47
          Podobno samoloty działają pardon lądują i latają. Oby tak dalej
          • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 12:03
            W razie co żołtyj parachod, podwodnyj parachod wink
            • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 16:27
              Bendem!!
            • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 19:57
              Ewuniu wypluj to slowo, o zoltej lodzi umiem pospiewac od serce ale w zyciu sie
              tym cholerstwem nie przejade!
              Do maja ma sie wszystko wywulkanic, wygazowac, wylawowac, wycukac i przyschnac
              na 100 lat!

Za to plan B mam taki, ze dziecko mnie przeleci do Warszawy. Tyle ze walizki juz
              sie nie zmieszcza, bo samolocik wybitnie malolitrazowy. Taki maly fiacik
              powietrzny, co to lata pod najnizsza chmurka. Wybuch puszki z surströmming go
              rozerwie tfu tfu. Gluty tylko jakos przemyce.

Optymisci hop do kupy.

To oznacza, ze melduje sie na majowym sobotnim, HA!
    • the_dzidka Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 20:13
      No? No co? No i co? No czy to właśnie musi być w ten weekend, kiedy
      ja do Gabrielle jadę?
      • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 20:21
        A Gabriellka do ciebie nie moze? Innym razem sobie zrewizytujesz.
        • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 20:30
          Asia nie chce Cię straszyć...
          ...ale Ci nie przepuszczę i będę na spotkaniu smile
          • mariurzka Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 20:55
            A ja nie bendem niestetysad Matury sprawdzam wtedy i nie tylko wtedy. Szkoda.
            • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 21:36
              Matury rozumiem, cholera nie da się ich przesunąć. Dzidkę jednak
              trzeba delikatnie zmotywowac do zmian.
              Na Asiowym oczywista będę, nie ma innej opcjismile
              • ter.eska Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 21:50
                Postaram sie wszelema siłami byćsmile
                • gabrielle Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 22:26
                  Gabriellka niestety nie może.
                  • p.aulinka Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 00:28
                    Paulinka chyba moze smile
                    ale jeszcze sie nie deklaruje na 100% winkcoby nie zapeszyc smile
        • the_dzidka Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 20:25
          Gabriellka szlachetnie zaproponowała, żebym wybrała Ciebie smile
          • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 22:24
            Fajnie.
            Dzidko, jak juz masz szlachetne pozwolenie, to moze jajo wez nam do
            pokazania...moze byc gołe, połgołe, albo w samym bereciku.
            • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 22:43
              No, no, widzę, że się coraz ciekawiej robi tongue_out i ten areszt brzmi kusząco, nigdy
              jeszcze nie byłam za kratkami, ale taki 24 godzinny pobyt z panami mundurowymi,
              Szanownym towarzystwem i do tego jeszcze śledzikami może być odjazdowo wybuchowy big_grin
              Dlatego też, jeśli dożyje tylko owego dnia, postaram się przybyć.
    • bbbzyta Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.04.10, 23:51
      Asiu, co do planu B, proponuję bagaże ciągnąć za sobą na latawcu. Co do obecności, to a jakże smile
    • bumbecki Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 08:04
      hmm...22 maja to termin zbyt odległy abym mogła się zadeklarować...
    • jotka13 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 09:33
      Na spotkanie z Asią, zawsze! To nic, że na następny dzień mam wyjazd
      integracyjny, brr.
      • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 09:52
        Pojedziesz już nieźle podintegrowana wink
        • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.04.10, 09:57
          Właśnie wyjąłem swój noootes i okazuje się, że w maju mam tyle
          atrakcji, co normalnie w rok! Jak moja wątr... tego, e... a... już
          nic nie mówię.
          • stara.gropa Dygresja 22.04.10, 10:01
            A czy szan pan wybiera się na spotkanie pt Kolej w strukturze
            komunikacyjnej Warszawy, w dniu 26 kwietnia?
            • 36krzysiek Re: Dygresja 22.04.10, 10:20
              Ależ oczywiście, nawet mam prelekcję na temat "Komunikacja
              aglomeracji warszawskiej w kontekście pracy sprężarki podsiębiernej
              dwufazowych lokomotyw EP014 w latach 1900-1910"
              • stara.gropa Re: Dygresja 22.04.10, 10:44
                O! To muszę koniecznie przyjść na prelekcję szan pan.
              • asia.sthm Re: Dygresja 22.04.10, 10:45
                Oj to pan Baron w maju nam z rozpedu prelekcje zasunie na temat rozdzielnosci
                samoreanimowania sie watroby pod wplywem dosiebiernej, autoplutacyjnej wkleslosci.

Hej ciesze sie ze was spotkam, a tym ktorzy za skarby swiata nie beda to az po
                dwa gluty zostawie w Bramie do odebrania. Sledzikami bedzie Gopos dysponowal-
                moze zakopie pod drzewkiem jak wiewiorka zgnile jajo, na nastepna biesiade.

Po moim niebie juz lataja. Wypatrywalam jak pierwszej jaskolki ...i sa. Tralala
                • g0p0s Re: Dygresja 22.04.10, 13:50
                  Nic nie będę zakopywał. Poczekam aż ktoś mi się narazi i dam w
                  prezenciesmile
                  • 36krzysiek Re: Dygresja 22.04.10, 15:12
                    Ej no hola! Miała być komisyjna konsumpcja śledzia przepalana
                    rózowym słoniem!
                    • g0p0s Re: Dygresja 22.04.10, 15:53
                      Ależ proszę bardzo, Asia decyduje co ze śledziem zrobi. Ja się do
                      niego nie poczuwam smile
                      • goonia Re: Dygresja 22.04.10, 16:54
                        Cos czuje, ze dzieki sledziom, bedziecie mieli caly rynek dla siebie.
                    • asia.sthm Re: Dygresja 22.04.10, 18:16
                      Tak Baronie konsumpcja miala byc i bedzie. Zakopiemy resztki (to sa
                      spore puszki, wzdete na okraglo) oraz wszystko cafniete. Nikt sie
                      nie pozna ktore ktore.
                      Jak w tym dowcipie.
                      - Cafnie? - nie cafnie? -cafnie? nie cafnie... oooo cafnelo

A wogole to sie z ogniem bawimy... ja sie pobawie. Albo mnie zlapia
                      juz na lotnisku albo dopiero Policje na Rynku ktos nasle.
                      A Beatka na ma bata to pogoni tak ze i samolotu spowrotem nie bede
                      potrzebowac.
                      • stara.gropa Re: Dygresja 22.04.10, 18:28
                        Asiu, czy masz zamiar roznieść w pył rynek? Jak tak dalej pójdzie,
                        to spotkanie przejdzie do historii Warszawy big_grin
                        • balamuk Re: Dygresja 22.04.10, 20:05
                          Ach, coraz bardziej mnie kusi, jak ja lubie adrenaline...
                          • asia.sthm Re: Dygresja 22.04.10, 22:21
                            Balamuku przybywaj, to bedzie smierdziel wszechczasow.

Gabriellko, szlachetna kolezanko tez przybywaj, co ci szkodzi sie postarac.
                            Rozerwiesz sie wszystkimi zmyslami.
                            A nawet moze nas grupowo zaaresztuja.
                            • goonia Re: Dygresja 22.04.10, 23:01
                              Nie zapomnijcie o szydelkach, nigdy nie wiadomo gdzie wyladujecie.
                              Ach, nawet bym sie dala zaaresztowac.............. ale w tym roku nie pasuje mi
                              calkiem, niestety.
                            • sqtek Re: Dygresja 23.04.10, 07:46
                              Jadlam smierdziela - odjazd. Da sie tylko na wolnym powietrzu, a kanapki mialy
                              obficie wszystko, a tylko 5mm kwadratowych rybki big_grin Otwieralismy puszeczke na
                              gorce i wialo i nikt nie stal pod wiatr...
                              Ale... slyszalam, ze jest zabronione przewozenie samolotem. Z obawy, ze peknie i
                              juz sie samolotu uzywac nie da...
                              • asia.sthm Re: Dygresja 23.04.10, 09:11
                                No wiec na poczatek nie planuje takiej, tylko plaska. Te plaskie nie powinny wybuchac same z siebie bez wyraznego powodu.
                                https://patrikjansson.files.wordpress.com/2009/08/surstromming.jpg

no i podawac bedziemy na zasadzie-jak kto chce:

1. na macy z migdalowym kartofelkiem
                                https://4.bp.blogspot.com/_4-tUWmSeg38/SkDPTG9Z-_I/AAAAAAAABIU/xApVXGjghFQ/s400/surstr%C3%B6mming.jpg

2. na talerzyku, kulturalnie.
                                www.ica.se/img_archive/mat_&_recept/surstromming_potatis_0607.jpg" border="0" alt="https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:2Fo5s6HasVHwYM:www.ica.se/img_archive/mat_&_recept/surstromming_potatis_0607.jpg">

3. albo zwyczajnie tak jak to sledziki lubia:
                                https://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9808/20/petra.JPE
                                • kocio_pierzaczek Re: Dygresja 23.04.10, 10:17
                                  O matko, już się boję. Mimo to zgłaszam uczestnictwo sztuk
                                  najpewniej trzech. Hi hi, u nas w rodzinie to tylko Puchatek jeszcze
                                  nie piastuje stanowiska twchowskiego.
                                  • g0p0s Re: Dygresja 23.04.10, 11:30
                                    Te wzdęte śledzie mogą być użyte do rozpędzania tłumu zamiast gazu.
                                    Jedną puchę ciepnąć w kiboli i się sami rozbiegną do domów. Potem
                                    też łatwo wyłapać - na nos smile
                                    Przypomniało mi się omawianie lądowania na placu 3+. Rynek Starego
                                    Miasta dogodniejszy: samochody nie jeżdżą, ludzi mniej, to jak?
                                    • groha Re: Dygresja 23.04.10, 11:48
                                      Jeśli ludzi mniej, to z przygotowaniem miękkiego lądowiska może być kłopot, bo
                                      nie będzie z kogo zdzierać odzieży wierzchniej smile
                                      • g0p0s Re: Dygresja 23.04.10, 12:03
                                        Zdzierać można na Rynku Starego Miasta, tam mrowie a mrowie. Od
                                        Papugi można wszystko miękkie wywlec, bo bliskosmile
                                        • papuga_ara Re: Dygresja 27.04.10, 14:51
                                          g0p0s napisał:

> Zdzierać można na Rynku Starego Miasta, tam mrowie a mrowie. Od
                                          > Papugi można wszystko miękkie wywlec, bo bliskosmile

Zwłaszcza, że już pewnie niedługo tam pomieszkam, więc wywlekać
                                          możemy do upojenia, a potem nie odnosić! tongue_out
                                    • 36krzysiek Re: Dygresja 23.04.10, 11:51
                                      Coś podejrzewam, że ten smród jest przesadzony, frąsuskie sery też
                                      waniają a są pychowate. Niektórym to nawet brukselka śmierdzi,
                                      dziwni ludzie wink
                                      • groha Re: Dygresja 23.04.10, 12:11
                                        Dobra, to ja proponuję eksperyment: lądowisko gotowe, wszyscy stoją z zadartymi
                                        głowami, Asia nadlatuje tym dzieciątkowym maluchem, staje w otwartych drzwiach i
                                        szykując się do skoku, najpierw zrzuca puszkę... smile
                                        • g0p0s Re: Dygresja 23.04.10, 15:36
                                          Na PO (nie partia, był taki przedmiot) powiadali, że położyć się
                                          nogami w kierunku wybuchu i przykryć białym prześcieradłem. Jak ktoś
                                          chce, to czołgać się w stronę cmentarza.
                                          A teraz mam skojarzenia:
                                          Maska pgaz - słoń - pink elephant, czyli palenie unieszkodliwia
                                          smród. Tylko co z niepalącymi? smile
                                          A tak na marginesie, to na smród nie normy. Są na obecność rzeczy
                                          szkodliwych, pyłów itp, ale subiektywne odczucie smrodu regulacji
                                          nie podlega. To chyba nie mogą karać?
                                          • asia.sthm Re: Dygresja 23.04.10, 15:44
                                            smrodzic pewnie wolno bezkarnie ale wlasnie dostalam potwierdzenie
                                            ze latac z tym nie wolno bo jest wybuchowe. Wysylam wiec paczke.
                                            No chyba ze ktos wie gdzie w Warszawie sa szwedzkie delikatesy
                                            bardzo dobrze zaopatrzone, to wolalabym kupic na miejscu.
                                            Bo jesli ktos te paczke zle potraktuje, albo i niedajboze ukradnie i
                                            sobie w kuchni otworzy, to ja nie wiem co bedzie. Na tej paczce
                                            bedzie adres itd...cholera nie dobrze.
                                            • g0p0s Re: Dygresja 23.04.10, 15:59
                                              Szweckich delicji chyba u nas nie sprzedają.
                                              A ta paczuszka to na rowerze będzie jechała? Samolot albo prom, nie
                                              wiadomo co lepszesmile
                                              Jak donoszą agencje na środku Bałtyku dryfuje całkowicie opuszczony
                                              prom. Statek wygląda jakby cała załoga i pasażerowie nagle opuścili
                                              pokład. Nigdzie nie widać śladów pożaru, eksplozjii ani walki. Los
                                              pasażerów nie jest znany. Kolejne doniesienia w następnym serwisie.
                                              • asia.sthm Re: Dygresja 23.04.10, 16:09
                                                Napisze na niej wolami POCZTA NIE LOTNICZA , zaplace za naziemna i
                                                poprosze kwit za naziemna. i niech sie matwia.

Co z tym promem? Jakas wcukujaca dziura grasuje? Najpierw plujaca
                                                gora a teraz wcukujaca dziura.
                                                • g0p0s Re: Dygresja 23.04.10, 16:23
                                                  Tym promem przeca twoje śledziki w paczce płynęły i się rozpękły od
                                                  choroby morskiejsmile Pierwsi pasażerowie dopływają wpław do brzegów
                                                  Szwecji, Polski, Litwy i okręgu Kaliningradzkiego. Coś mówią o
                                                  smrodzie.
                                                  Radio Jerewańsmile
                                                  • asia.sthm Re: Dygresja 23.04.10, 16:29
                                                    o nie dam sie nabrac, moje sledziki dopiero poplyna.
                                                    Jutro sie tym zajme, jak nadam to ci powiem kiedy wlaczyc nasluch i
                                                    radiostacje oraz wyslac reporterow na miejsce.
                                                  • g0p0s Re: Dygresja 23.04.10, 16:31
                                                    Do promu płyną okręty wojsk chemicznych NATO i Rosji. Władze
                                                    województw nadmorskich przestały rozdawać maski przeciwgazowe. Kury
                                                    znowu dają mleko a krowy znoszą jajka. Czy tak jakoś.
                                                  • orale Re: Dygresja 23.04.10, 16:32
                                                    Mam nadzieję, że przesyłkę ktoś ukradnie. I mam również drugą
                                                    nadzieję, że będzie to ten sam zlodziej co rąbnął mój gorsecik i
                                                    siostrową firankę.
                                                  • groha Re: Dygresja 23.04.10, 16:36
                                                    Goposie, Ty lepiej radź co robić, a nie wywołuj wilka z lasu. Jeden potop nam
                                                    wystarczy smile
                                                    No, cała nasza Asia kochana, cała ona! Z góry o złodzieja się martwi, choroba
                                                    ciężka, że jak ukradnie ten cymes, to mu kuchnia może brzydko pachnieć,
                                                    biedactwu jednemu. Asiu, Ty lepiej pomyśl o sobie i zastanów się nad swoim
                                                    fałszywym adresem nadawcy, a przed wysłaniem paczki ucharakteryzuj się jakoś,
                                                    może na starego, grubego, zezowatego faceta? Albo coś w takim rodzaju, żeby
                                                    każdy Cię inaczej zapamiętał! A o adresie odbiorcy tej bomby, to nawet nie śmiem
                                                    pomyśleć...
                                                  • asia.sthm Re: Dygresja 23.04.10, 17:02
                                                    poczatek dobry, moge sie ladnie przebrac nadajac, ale na czyj adres
                                                    wyslac??
                                                    I kto pojdzie odebrac paczke od Kacyka? No nie wiem , ale sie
                                                    porobilo.

Ten zlodziej od gorsecika i szmaty na okno powinien sie natknac, no
                                                    powinien. Odzalowalibysmy sledzia tym razem, no trudno.
                                                  • 36krzysiek Re: Dygresja 23.04.10, 21:20
                                                    A ja ciekaw jestem tego śledzia szaleńczo. Nawet wywiad po sklepach
                                                    już robię, Może Alma albo Piotr i Paweł. Może ktoś wie, gdzie można
                                                    kupić smażoną szarańczę ?
                                                  • stara.gropa Re: Dygresja 23.04.10, 21:22
                                                    Może w Kuchniach Świata?
                                                  • asia.sthm Re: Dygresja 24.04.10, 09:58
                                                    Hej, poszukalam w internecie, ale oni nie podaja listy specjalow. Ten Piotr i
                                                    Pawel znaczy ani Alma.

Baronie, wedzone swierszcze ci sie marza? Gdzies tu widzialam , ale ucieklam.
                                                    Przyjrzec sie dokladniej?
                                                  • 36krzysiek Re: Dygresja 24.04.10, 10:05
                                                    Asiu, jeżeli przyglądanie nie zrujnuje Ci psychiki to będę bardzo
                                                    wdzięczny smile
                                                  • asia.sthm Re: Dygresja 24.04.10, 10:30
                                                    To lece!
                                                    Chociaz te swierszcze nie wybuchowe - normalne jak cholera. Zwyczajnie do
                                                    walizki i po klopocie.
                                                    To lece!
                                                  • stara.gropa Re: Dygresja 24.04.10, 10:38
                                                    Baronie, widziałam kiedyś w Leclercu mrożonego żółwia. Interesuje
                                                    Cię to? smile
                                                  • 36krzysiek Re: Dygresja 24.04.10, 12:29
                                                    Królowo, Twoje poczucie humoru mrozi krew w żyłach.
                                                  • stara.gropa Re: Dygresja 24.04.10, 14:24
                                                    Obiecuję, już ani słowa o żółwiach wink
                                                  • asia.sthm Re: Dygresja 24.04.10, 13:38
                                                    Sledzik juz dojrzewa w mojej lodowce.

Swierszcze wymagaja wycieczki do miasta, sie popatrzy innym razem.
                                                • stara.gropa Re: Dygresja 23.04.10, 16:32
                                                  Na wszelki wypadek jako nadawcę podaj Hieronima Kołodzieja
                                                  zamieszkałego przy Dolnej 34. Szukaj wiatru w polu.
                                                  • ewa9717 Re: Dygresja 23.04.10, 17:01
                                                    Asiu, nie wiem, czy najlepsze, co mozesz włączyć, to nasłuch. Moze
                                                    raczej nawęch?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dygresja 23.04.10, 22:54
                                                    Jak to, na czyj adres. Goposa. smile
    • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 23.04.10, 14:51
      Dopierooo?? A wcześniejszych nie będzie? Jeju, jak ja już się za
      Wami stęskniłam...
      • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 15:35
        Jak będą świerszcze, to ja nie przychodzę. W razie ich pojawienia
        ucieknę z krzykiem. Nie znoszę insektów i nawet motylek widziany z
        bliska mnie obrzydza.
        • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 16:39
          Kociu, one te swierszcze wygladaja, o ile dobrze pamietam, jak migdalki. Nawet
          nozki jakos malo sie rzucaja w oczy. Widzialam ja ludzie jedli, chrupalo jak
          migdalki. Wiecej nie pamietam bo ucieklam.

A teraz do Goposa: Czy ja mam twoj adres?
          Prosze mi podac przez malpe. Uprzejmie dziekuje. Wyjasniam ze moja siostra ma za
          slabe nerwy, jest dosc ciekawska, lubi puszki otwierac...i powoli chodzi, a
          poczte ma daleko.
          Zgodz sie, co? W koncu czyja to wina? Kto sobie ze mnie zartowal?
          • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 17:46
            Asiu, migdałki nie migdałki, ucieknę z wrzaskiem i tak. Ostatnio
            usiłowałam się leczyć z arachnofobii obserwując za grubą szybą
            ptaszniki. Efekt - dreszcze nie do opanowania i wrzask.
            • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 18:30
              Baronie komunikat:
              Swierszcze, jesli beda, zalatwimy na stronie daleko poza polem widzenia pani Prezes.
              Trudno, musimy sie dostosowac. Inaczej nie widze.
              • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 18:38
                Nie ma sprawy Asiu, może być w kibelku smile Obiecuję nie zajadać na
                oczach.
                • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 18:45
                  W kibelku to chyba na innej częsci ciała...
                • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 18:46
                  Dobra, ja mrygne i ty za mna pojdziesz ....albo odwrotnie.
                  Haslo: na skrzypeczkach
                  • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 19:24
                    Idździeż wy w jakąś prawdziwą bramę z tym robactwem, bo potem do
                    kibelka będę się bała wejść, zawsze możecie jednego niechcący
                    upuścić.
                    • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 19:51
                      Dobra Kociu.

Baronie chyba pojdziemy w krzaki bo inaczej spokoju nie zaznamy.
                      • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 20:39
                        Asiu czy mogę się umizgnąć o cynamonowe gumy do żucia? Bardzo plis
                        • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 20:53
                          Cynamonowe, nie glutowe ? wink
                          Oczywiscie, ze mozesz. Nie jestem specjalista od gum, ale jak sa takie, to z
                          przyjemnoscia nabede.
                          • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 20:58
                            W Polsce są niedostępne niestety. Z góry dziękuję smile
                      • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 21:37
                        asia.sthm napisała:

> Dobra Kociu.
                        >
                        > Baronie chyba pojdziemy w krzaki bo inaczej spokoju nie zaznamy.
                        Asiu, to czytają młode dzieweczki, taki np. Pomaranczuch czy Spoko!
                        • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 21:43
                          Asiu, gdzie znajdziesz krzaki na Nowym Mieście? Jedno rachityczne
                          drzewo na Rynku.
                          • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 21:48
                            No przeciez ciotki defetystyczne...wink))
                        • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 21:48
                          No bez przesady, Ewuś. Przecież to są porządne studentki i na pewno wiedzą, co
                          znaczy nie zaznać spokoju smile
                          • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:02
                            No patrz, nie wyszło, a starałam się ...
                            To pewnie odprysk rozmowy z rodzinnym dzieckiem, które zagadało:
                            - Ciocia, ty jesteś tylko jedna taka stara pani, co do koscioła nie
                            chodzi?
                            • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:07
                              Ewo, wymieklam.....................
                          • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:06
                            Howg, po pierwsze primo. A po drugie primo - jak trzeba, to zawsze sie jakies zarosla znajda!
                            • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:14
                              Bałamuku, a co z Twoimi planami przyjazdu na spotkanie?
                              • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:24
                                Ciii!!! Szukam wariantow i bardzo mam nadzieje, ze cos znajdesmile
                                • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:38
                                  Dobrze, ciii, żeby nie zapeszyć.
                                  A Ewa9717? Obiecała postarać się.
                                  • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:47
                                    smile
                                    Ewa tez niech sie postara, jak sie postaramy kupa, to moze latwiej pojdzie.
                                  • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:53
                                    Sama bede szukać dla nich krzaków, albo.... będę robić za jakąś odmianę krzaka big_grin
                                    • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:55
                                      no i z przejęcia związanego z krzakowymi problemami zapomniałam oburzyć się za
                                      młodą dziewczynkę tongue_out
                                      • tutul Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 25.04.10, 18:16
                                        pomaranczuch napisała:

> no i z przejęcia związanego z krzakowymi problemami zapomniałam oburzyć się za
                                        > młodą dziewczynkę tongue_out
                                        Kochana,NIGDY nie oburzaj się z tego powodu!!!!Zawsze to miło być młodą
                                        dziewczynką....
                                    • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 22:57
                                      Pomarańczuchu, niech zgadnę: za drzewko pomarańczowe? smile
                                      Ale wtedy, to pan Baron powinien chrupać cykady, moim zdaniem.
            • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 15:15
              kocio_pierzaczek napisała:

> Asiu, migdałki nie migdałki, ucieknę z wrzaskiem i tak. Ostatnio
              > usiłowałam się leczyć z arachnofobii obserwując za grubą szybą
              > ptaszniki. Efekt - dreszcze nie do opanowania i wrzask.

Kociu! Bo to nie od oglądania przechodzi, tylko od głaskania! big_grin Ja
              też, jak patrzyłam - to nic, jeszcze gorzej było. Za to jak wziełam
              do ręki i głaskałam tarantulę imieniem Kubuś po brzuszku, to -
              mmmmm.....- było zuuupełnie inaczej smile (przedtem musiała ją mieć na
              ręce moja dobra koleżanka). I od tej pory żaden krajowy pajęczak mi
              nie straszny - gdzie mu tam do Kubusia!! big_grin
              • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 19:44
                Chciałbym zobaczyć jak Kocio ciumcia tarantulę po brzuszku smile Z
                osobistych doświadczeń mogę zaświadczyć, że taka Tekla jest słodkim,
                milusim zwierzątkiem, a futerko ma, niech się gronostaje chowają!
                Kociu, co Ty na to?
                • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 20:13
                  Uhm, a co dopiero Szeloba! Chyba zarabiacie na Klatwe Prezesabig_grin
                • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 29.04.10, 16:43
                  36krzysiek napisał:

> a futerko ma, niech się gronostaje chowają!

Otóż to! smile Kubusiowe futerko - miękkie, czarne, aksamitne wprost,
                  trudno porównać z czymś innym...mmmmmmm big_grin Sama byłam zaskoczonawink
                  • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 29.04.10, 16:45
                    W razie czego mogę służyć za wzór, tego, model, znaczy - mogę być
                    pozorantem, tak to się fachowo nazywa, nie? Najpierw Kocio spojrzy,
                    jak mi się tarantula do gardła rzuca, a potem spokojnie zacznie
                    głaskać wink
                    Ale teraz Kocio nie słyszy, bo wszak wyjechany jest On.
                    • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 29.04.10, 17:08
                      Kocio też się rzuci. W nogi.
                      • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 29.04.10, 21:11
                        smile
                        • migos Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 03.05.10, 22:14
                          Prezes nie jest w stanie w chwili obecnej odpowiedzieć ze względu na
                          fakt, iż - porzuciwszy pielesze domowe - udaje się właśnie
                          mazdolotem w kierunku Pru***** celem dekapitacji Barona. Znaczy
                          wyjaśnienia różnicy zdań. W drodze powrotnej zamiaruje odciąć
                          Papudze wodę, gaz, prąd i powietrze...

Ubierzajcie wsie narody!
                          • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 03.05.10, 22:16
                            Przejodowała się w Piaskach????????
                          • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 14:03
                            migos napisał:

> W drodze powrotnej [Kocio] zamiaruje odciąć Papudze wodę, gaz,
                            prąd i powietrze.

Buahahhhahhaha, buahhahhaa.... No ależ się ubawiłam, no wyjątkowo big_grin
          • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 27.04.10, 10:18
            Gdzie jest Gopos?

asia.sthm napisała:
            > Zgodz sie, co? W koncu czyja to wina? Kto sobie ze mnie zartowal?

Sledz mi dojrzewa, zaczyna mi sie spieszyc wink
    • eulalija Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 24.04.10, 23:56
      Boję się jak jasna cholera.
      Jak nie przyjdę, to dwa gluty będą czekały w Bramie, a znając
      harpiatość i harpiotość szanownych koleżanek i kolegów, na
      następnynm spotkaniu wmuszą we mnie tą obrzydliwość złośliwie przy
      tym rechocząc.
      Z drugiej strony otwieranie puszki kojarzy mi się z otwieraniem
      szampana, a z tym mam doświadczenia traumatyczne. Najłagodniej było
      jak mi koło ucha korek gwizdnął. Mniej łagodnie siniaki w różnych
      miejscach miewałam. A cyrk był największy jak koleżanki, życzliwość
      ogromną udając, dopytywały: A czym tak strasznie mężowi podpadłaś?
      na widok fioletowego sińca pod prawym okiem.
      Nic to. Postanowiłam. Gluty są okropne, więc przybędę, a na czas
      otwierania śmierdziela, udam się "Pod Samsona" na pieczarki". O!!
      • szkorbut-lumbago Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 25.04.10, 12:19
        To ja chciałam zgłosić, że też będę. Ciągle jeszcze jestem zdumiona, ponieważ
        zazwyczaj w soboty bywać nie mogę a tu taki niespodzianek. Tylko się zastanawiam
        czy się cieszyć czy raczej bać. w każdym razie spodnie włożę smile
        s-l
    • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 27.04.10, 11:09
      Dać adres mogę, proszę bardzo. Ale konsumpcji w Bramie może to nie
      pomóc. Jak Viking listy z Knady z Guruą na znaczku do nas wysyłał,
      do dwa razy listostwo się na puste koperty połaszczyło. A nuż dulary
      bedom? Klarisa przez pomyłkę dostała 2 listy i się ze mną znaczkiem
      podzieliła.
      A teraz paczka ze Szwecji? Może świerszczyki?
      Niech redakcja roztrzyga.
      A ta puszka wraz z upływem czasu coraz groźniejsza się staje?
      Niewypały to chyba w pancernej beczce z piachem wożą smile
      • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 27.04.10, 11:14
        Puchowa kolderka niech owinie? Pancerna beczka moze drogo wyjsc.
      • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 27.04.10, 11:18
        Grzes, ja to nadam z pokwitowaniem poczta nielotnicza. Zarowno gorsecik, szmata
        i znaczki z Kanady szly luzem. Teraz bedzie powaga.

Nie boj sie, dosypie mu ze dwie garsci piachu.
    • byczkiwpomidorach Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 27.04.10, 13:03
      to na spotkaniu będzie mozna omówić nową ksiażkę - Byczki będa dostene juz od 7 maja smile))
    • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 11:22
      Redakcja dotarła do informacji, że na spotkanie wybiera się jedna (w
      zasadzie dwie) osoba, która wcześniej nigdy nie mogła dotrzeć.
      Trzymajmy zbiorowo kciuki! Żródeł ani innych szczegółów redakcja nie
      zdradzi wink
      • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 11:34
        Niech Redakcja nie będzie rura i poda chociaż stronę świata.
        • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:01
          Kochana Redakcjo, niech redakcja nie będzie świnia i puści nieco
          farby. Co to jest, zeby tak ludzi drzaźnić?
          • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:06
            A na kogo czekamy już od kilku lat?
            • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:10
              Na Godota?
          • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:08
            Redakcja farby nie puszczasmile Trzy tygodnie z hakiem można poczekać.
            • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:11
              Ja powiem każdemu, kto mnie przekupi. Czekam tylko na poważne
              propozycje smile
              • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:18
                Cola, colka, colusia, taka sssssłodka, brązowiutka, z bąbelkami
                rozkosznie drażniącymi podniebienie...
                • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:23
                  Konkrety proszę. O ilu litrach jest mowa?
                  • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:30
                    0,25?
                    • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:34
                      Baron dziś w krotochwilnym nastroju. Mówiłam, że odpowiadam tylko na
                      poważne propozycje. big_grin
                      • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:38
                        Jednostki miary Baron nie podał. Jest pole do negocjacji.
                        • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:52
                          Nie to nie, darowanej coli pod kapsel się nie zagląda i tak wiem,
                          ale uwierzę jak na własne oczy zobaczę wink
                          • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:53
                            I uszczypnę...
                            • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 15:24
                              Colę?? E, z nią nie ma co się szczypać, tylko lać i patrzeć, jak jej bąbelki
                              puchną.
                    • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 28.04.10, 14:38
                      Niech pan Baron nie daje się wpuszczać w maliny i nie szasta tak tą colą,
                      przecież wiadomo na kogo się czeka, nie? Na Asię!
    • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 04.05.10, 21:33
      To ma byc przynęta dla Grohy, Ewy i Bałamuka, żeby przyjechały 22
      maja.
      Czy koleżanki wiedzą, że właśnie wtedy będą Targi Książki? I to
      międzynarodowe smile
      • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 07:00
        Uwaga, raport zdaje.
        Grzesiu mozesz odetchnac. sledzik dzieckiem moim zaleci dzis do Warszawy.
        Heniula, cynamonowych nie ma, moga byc jakies inne?

Baronie szarancza sie skonczyla, przeszla plaga i po pladze. Nigdzie nie ma.
        - Dzien dobry, sa swierszcze?
        - Nie, juz nie prowadzimy.
        Mam jednak jeszcze troche czasu, jak sie ociepli to moze ci sama nalapie i
        uwedze? Umiem, na szynce trenowalam.
        • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 07:29
          Jeśli jakieś inne to proszę cynamonowe a jak też nie będzie to nie zawracaj
          sobie gitary i szybciutko przylatuj big_grin
          • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 08:43
            No ales sie uparla wink

narazie na obrazku.
            To amerykanskie luksusy ,u nas maly urodzaj alboco

https://www.radium.se/Nils/bilder2007/kenya_kaneltugg.jpg
          • szkorbut-lumbago Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 13:42
            Heniulaa, a czy ta guma cynamonowa to musi być taka kupiona zagramanicą a nie w
            Polsce? Tzn. czy ta dostępna u nas Ci nie smakuje czy może nie dotarłaś?
            • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 17:19
              Ja bardzo chętnie przyjmę KAŻDĄ gumę cynamonową bo w Polsce nigdzie nie mogę
              dostać. Uwielbiam ją a wszędzie gdzie o nią pytam to NIE MA!
              • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 19:09
                Ludzie, wy tu gadu gadu, a ja mam nastepna zagadke:
                Czy w Polsce dostane migdalowe kartofle? Jak nie, to teraz z kartoflami bede
                leciec. One sa podobno niezbedne aby tego sledzia polknac. Moze zwykle pol
                litra je zastapi? No cholera, sama nie wiem.
        • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 11:01
          Śledzikom dawałem szansę pół na pół, że ich poczta nie zszabruje,
          więc może i lepiej.
          To musi być szarańcza? A nasze, własne to gorsze? Takie szczypawki
          to prawie jak raki smile
          • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 11:44
            A jak ładnie wyglądalyby suszone rybiki cukrowe, takie małe srebrne
            przecinki... Na plaży obserwowałam wyrzucone przez fale dziwne
            żyjątka, coś jakby szare krewetki, zwinięte w rogalik, z wąsami, i
            tak machały tymi łapkami... urocze.
            • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 11:57
              Kociu nalapac nie moglas? Takie urocze to Baronowi napewno sie by
              spodobaly..

Ja faktycznie zaczne sie kulinarnie szczypawkom przygladac. W koncu
              mam juz wprawe, nie? Herbatka z wkladem calkiem dobra wychodzi.
              • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 13:15
                Proponuję też mrówki w cukrze. Tanie, szalenie wydajne, nie wymagające żadnej
                obróbki, po prostu pychota.
                • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 13:48
                  Mrówki w cukrze to wszyscy zajadali jak faraonki przez nasz piękny
                  kraj przechodziły. No chyba że ktoś nie słodził. Ale to już jego
                  strata smile
                  • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 14:09
                    Te zwykłe, czarne też ujdą. A nawet lepsze w smaku, bo jakby bardziej
                    kwaskowate. Jeśli ktoś słodzi herbatkę, to już cytryny używać nie musi smile
                    • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 19:11
                      Apropos slodzenia herbaty, to wymyslili juz kolorowe slodzenie. To sa kostki do
                      odlamywania. Chyba na roznokolorowych mrowkach robione.

https://www.bagatelles.fr/blog/images/tabltte%20sucre.jpg
                      • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 19:25
                        oooo migdałowe kartofle! jaaaaaa, czegoś takiego to jeszcze nie widziałam.
                        Mogliby jeszcze zrobić masło orzechowe bez tłuszczu tongue_out
                        a propos szarańczy, może świerszcze w czekoladzie? Nie ma ktoś ochoty?
                        Pyszności! wink
                        • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 19:35
                          A kto nam będzie cykał latem w trawie i koncerty jesienne za kominem urządzał,
                          jak wszystkie świerszcze zostaną zeżarte, hę?
                          • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 19:55
                            Moja porcja zostanie, pocyka i pokoncerci wink
                            A o kartoflach migdałowych nie słyszałam, choć jestem kartoflara od
                            stóp do głów.
                            • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 20:17
                              sluchajcie ludzie! mam instrukcje z obrazkami co i jak, bo ja jestem zupelnie
                              dziewicza na tym odcinku.
                              Prosze obejrzec obrazki, migdalowe widac kartofle, wersja dla dzieci tez jest.
                              Plus deser w postaci cekuladki.
                              Kto ma pytania niech smialo zadaje. Bede sie starac przetlumaczyc jak przy
                              spowiedzi.

loanzoomarin.blogspot.com/2009/08/3e-fredagen-i-augusti.html
                              • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 20:31
                                Wycofuję się na z góry upatrzone pozycje, dotarłam do stroju
                                śledziowego i dalej się nie odważę wink
                                • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 20:38
                                  Ewuniu, nie trzes galotkami - to jest porcja dla poczatkujacych. ja sie zamierze na po takiej - taka szczepioneczka jakby.
                                  https://2.bp.blogspot.com/_4-tUWmSeg38/So4pol4jdJI/AAAAAAAACEg/zaVs8IlsvPc/s400/prov-smak-flisa.jpg
                              • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 20:38
                                Asiu, to te mandelpotatis, jak mniemam? Wyglądają, jak normalne, ale ja się nie
                                znam. Bo wiesz, u nas kraj ziemniaczany, więc najpopularniejszym gatunkiem jest
                                po prostu kartofel.
                                Za to mam pytanie do Goposa a'propos innego obrazka: czy masz maskę pegaz? smile
                                • migos Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 21:38
                                  maskę p-gaz zaposiadam osobiście w piwnicy, mogę jakby co zapewnić ;-
                                  )
                                  • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 22:03
                                    Migosie bierz p-gaza, nie zawadzi, bedziemy sie wymieniac. I do zdjecia bedzie
                                    jak znalazl.
                                • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 22:11
                                  groha napisała:

> Asiu, to te mandelpotatis, jak mniemam?

Pieknie mniemasz Groho. Wlasnie stwierdzilam ze glupio sie was pytalam.
                                  Te migdalowe kartofle sa rodem z Norlandii i charakteryzuja sie bogactwem
                                  smaku.. Poniewaz i sledz stamtad pochodzi wiec nakazuje sie je jesc w kupie na
                                  macy. I dobra. Bede leciec z kartoflami.
                                  Macy nie bede wiozla bo mi sie pogniecie. Maca rodem z Polski bedzie. I cebula.
                                  Zobaczymy czy sie pogryza.
                                  • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 13:40
                                    Wiecie co ta moja wariatka zrobila ?
                                    Wczoraj jej moje dziecko dostarczylo sledzia, a ta otworzyla sobie
                                    go dzis na obiadek, dzwoni i mowi, ze on jakis niedobry i wyrzucila
                                    caly majdan na na smietnik. Cale osiedle zamarlo, a ona teraz boi
                                    sie wyjsc i placze.
                                    No nie wariatka?
                                    • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 13:45
                                      I co teraz będzie?????
                                    • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 13:45
                                      Jeszcze nic o zamachu terrorystycznym nie piszą, więc może ośrodki
                                      opiniotwórcze leża po zawietrznej wink
                                    • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 13:45
                                      Asiu, dzwoń szybko i powiedz jej, że jesteśmy z niej dumni. Pokonała Alicję!
                                    • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 14:03
                                      Ładna historia! Dziś w Warszawie siąpi deszczyk, to trochę tłumi,
                                      może przeżyją...
                                      Kiedyś w Filtrach chlor się wydostał w powietrze. Strażacy siłą
                                      ludzi z domów wyciągali. Nic się nikomy nie stało, bo siąpił
                                      deszczyk...
                                      Bądźmy dobrej myśli smile
                                      • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 14:16
                                        E, bez paniki, chlor to insza inszość i faktycznie może zrobić człowiekowi
                                        ziazi, ale od zwykłego smrodu ponoć jeszcze nikt nie umarł smile
                                      • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 14:16
                                        Na smak brała czy na węch? Skoro doszła do śmietnika znaczy nie
                                        powala na miejscu smile Ale co my teraz zrobimy? Asiu? wink
                                        • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 14:28
                                          Ma ktoś może baranią nogę?
                                          • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 14:43
                                            Co zrobimy? w baraniej nodze cala masza nadzieja. Ma ktos, czy mam
                                            wozic szwedzka padline?
                                            • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 14:48
                                              Padlinę wrzuć do zamrażarki i zapomnij. Za kilka lat będzie
                                              niespodzianka smile
                                              Orale może nam coś 'identycznego z naturalnym' wyprodukować.
                                              Mamy różowe słonie.
                                              Siostra żywa i wolna? Na wolności znaczy się?
                                              • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 15:12
                                                Dobra, przyznam sie od razu.
                                                Prima aprilis majowy taki, calkiem udany to byl.
                                                Sledzik wskoczyl spowrotem do puszki, zadekowal sie i bezpiecznie
                                                dojrzewa do 22 maja. Nie bojta sie, nie minie nas smierdziel.

Ha! Dali sie nabrac, dali sie nabrac!
                                                • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 15:18
                                                  Eeee, ja tam wcale nie uwierzyłem od początku wink
                                                  • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 15:27
                                                    Jakby jednak asinyn śmierdziel wam nie wystarczał, dorzucę coś
                                                    ekstrasmile
                                                • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 06.05.10, 16:36
                                                  asia.sthm napisała:

> Ha! Dali sie nabrac, dali sie nabrac!

A nie dali! tongue_out Tylko nie zdążyli, czytali z zamiarowaniem
                                                  wysunięcia przypuszczenia, że się tu jakieś blefy urządza, ale
                                                  wcześniej się przyznałaś. O! big_grin
      • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 21:56
        stara.gropa napisała:

> To ma byc przynęta dla Grohy, Ewy i Bałamuka, żeby przyjechały 22
        > maja.
        > Czy koleżanki wiedzą, że właśnie wtedy będą Targi Książki? I to
        > międzynarodowe smile

No tak, najpierw wizja tortur, a teraz jeszcze wysokie prawdopodobienstwo bankructwa?big_grin
        • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 22:06
          Ale w jak pięknych okolicznościach przyrody smile
          • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 22:19
            Pocieszaj, pocieszaj, jak sie uda, to na dodatek rodzina sie mnie wyrzekniesmile
        • woloduch1 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 22:29
          E tam, zaraz bankructwa. Wezmiesz na kretyt, niech sie potomkowie martwia...

Pozdrawiam

Woloduch
          • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 05.05.10, 22:49
            Jakby te potomki przynajmniej pelnoletnie byly...
            A wiesz, ze to swietny pomysl, poczekam jeszcze troche, a potem zaczne rozrabiac!
    • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 14:09
      Tak tylko przypomnę, że zbliża się nieuchronnie... smile
      • cytrynka6543 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 14:36
        g0p0s napisał:

> Tak tylko przypomnę, że zbliża się nieuchronnie... smile

To "nieuchronnie" brzmi tak złowieszczo,że aż się boję!
        Wiem,mamy się czego bać,wszak tego osławionego śledzia nie da się
        przeżyć bez strat! Jednakże zapisuję się na listę spotkaniową z Asią!
        Migosie,może tę maskę p/gaz pożyczysz?Choćby przechodnio? Może być z
        ryjkiem,mnie już nic w wyglądzie nie zaszkodzi! Rezerwuję na 35
        minut w odcinkach czasu podzielonego! Zależy skąd wiatr będzie
        wiał,gdzie ta puszka się rozpęknie i gdzie kto wtedy będzie!
        A najlepiej by było gdybyś tę maskę wynajmował na minuty,wszystkim
        chcącym,a kasa do worka TWCh,bo jak znam życie,to pierwszy(po
        otwarciu puszki) użytkownik nie odda jej za skarby świata! Może
        licytacja?
        • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 14:51
          Użytkownik maski zostanie na miejscu, reszta się chyżo rozproszy po
          okolicy, nie bedzie miał kto szczęśliwcowi słonia z facjaty
          ściągać smile
          Nie masz gdzieś Cytrynko w zakamarku maski tlenowej?
          O, przypomniałem sobie że mam takie małe przeciwpyłowe, g... warte
          tak a propos. Ale wezmę i założę, co i innym polecam, będzie efekt
          również wizualny smile
          • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 15:01
            Porządne waciki w nosie chyba skuteczniejsze od maseczki p/pył i głowę dam sobie
            uciąć, że wizualnie też efektowniejsze smile
            • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 15:22
              w brytyjskim serialu kryminalnym: komisarz Anna Travis nie przyjela od
              doswiadczonego gliniarza mietowej gumy do zucia przed swoja pierwsza wizyta w
              prosektorium, no i sie porzygala az milo bylo popatrzec.
              Wiec ja bede miala gume w torebce dla potrzebujacych , plus w kolejce do pegazu
              grzecznie stane.

Perfumy jakies stare lub nieuzywana wode po goleniu tez mozemy miec na podoredziu.
              • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 15:28
                asia.sthm napisała:
                > Perfumy jakies stare
                Nie lepiej świeży czosnek? smile
          • cytrynka6543 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 15:30
            g0p0s napisał:

>
            > Nie masz gdzieś Cytrynko w zakamarku maski tlenowej?

Noż,kurna nie mam! I dlatego się dopytuję o tę maskę z ryjkiem! smile
            Znaczy Kocie przeżyją,a my,my,szaraczki będziemy zmuszeni przetrawać
            siłą woli!wink
            Dobra,to ja się jakoś "uzbroję" własnym sumptem. Może przeżyję....

> O, przypomniałem sobie że mam takie małe przeciwpyłowe, g... warte
            > tak a propos. Ale wezmę i założę, co i innym polecam, będzie efekt
            > również wizualny smile
            • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 15:37
              Maskę z ryjem bierzemy obowiązkowo. Wynajem niegłupia rzecz, dzięki,
              Cytrynko. Oraz waciki tyż fajny pomysł, dla polepszenia efektów
              wizualnych można sobie jeszcze je do uszu wsadzić. Albo gębę
              szalikiem okręcić. Asia, dobrze pamiętam, że tych insektów wędzonych
              w końcu nie nabyłaś? Szczęśliwej podrózy, leć nisko i powoli. wink
              • asia.sthm Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 15:49
                Kociu dobrze pamietasz - insektow nie dowiezli i nie zdazylam juz nigdzie
                glebiej pokopac. Nie stresuj sie juz.

Cynamonowej gumy dla Heniuli tez nie zdobylam.
                Ale czarne gluty sa dla amatorw i przeciwnie wink
                • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 13.05.10, 16:50
                  dla zainteresowanych proponuję tampony mini smile szczególnie korzystnie będziemy
                  wyglądać przy dyndających sznurkach...

Maseczki teoretycznie powinny być w każdej aptece jak również w marketach chyba
                  na dziale z ciuchami ochronnymi
    • eulalija Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 08:51
      Asiu, Ty teraz bardzo zajęta jesteś, wiem, trudno jest spakować trzy
      szafy do jednej walizki, ale jest jeszcze taka kwestia.
      Zamawiałaśsmile chyba na spotkanie marcowe, chłodnik. Czy Ty będziesz
      miała kontakt z kimś dostępowym? Bo jeszcze żadnych zamówień święta
      Beata nie zbiera, jedna puszka śmierdziela i gluty mogą nie
      wystarczyć dla rozżartych harpii, więc się nie pożywisz.
      Gdybyś potrzebowała namiaru komórkowego po przylocie maźnij szybko
      słówko do skrzynki gazetowej, podam Ci swój numer.
      • asia.sthm Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 09:41
        Eulalijo moja zlota, ty o wszystkim pomyslisz - wpisz moj chlodnik na liste,
        jak juz beda zapisy. A w razie czego dzwon na moja polska komorke 662 882 780 .
        Duza buzka.

Heniulowy pomysl z tamponami nalezy do genialnych. Alez beda zdjecia!
        Ja juz obiecalam w pracy pokazac fotki ze sledziowego. Oni tam bardzo nam
        sekunduja, zaklady robia na pieniadze, wszystkiego najlepszego zycza smile
        • eulalija Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 09:46
          Jak mi DAS nie ukradnie, dopiszę. Numer wklepałam, w razie czego
          napadnę.
        • g0p0s Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 11:25
          Zaraz, zaraz, jakie zakłady? Co obstawiają? smile
          • asia.sthm Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 12:10
            - ze biesiadnicy beda zachwyceni,
            - wrecz przeciwnie,
            - pouciekaja

Ogolnie przypisuja nam niezwykle bohaterstwo.
            Ja ich lubie wiec pozwalam nawet na glupie komentarze.
            No i z tymi pieniedzmi przesadzilam, zakladaja sie o luksusowe ciastka do
            porannej kawy, po moim powrocie.
            W kazdym razie powinnismy sie wykazac, nie zawiesc oczekiwan, zachowac honor,
            humor i twarz, chociazby w masce z ryjem.
            • g0p0s Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 12:33
              Nie ma sprawiedliwości na świecie.
              My tutaj śmierdzącego sledzia będziemy jedli, a oni tam słodkie
              ciasteczka smile
              • stara.gropa Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 12:50
                Wyślemy im przez Asię podziękowania w postaci kiszonej kapusty.
              • groha Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 12:52
                No, historia zna takie przypadki. Na cudzym bohaterstwie już niejeden kibic
                nieźle się utuczył smile
                • kocio_pierzaczek Re: Kwestia formalna - organizacyjna 14.05.10, 22:10
                  Kiszona kapusta - ale może, hi hi, gotowana? Waniajet jeszcze lepiej.
    • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 18:27
      Ja tu z niesmialym pytaniem: skoro czyczenie Asi zaczyna sie o 16, to do ktorej czlowiek ma szanse jeszcze sie zalapac? Bede jechac wariantem nieco karkolomnym, abo dojade o rozsadnej porze, abo ni, ale bardzo bym chciala!
      • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 18:47
        Z uwagi na poziom stęsknienia Towarzystwa za Asią nie przewiduję
        krócej niż do północy.
        • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 19:10
          Mam nadzieję, że tym razem i mnie się uda przybyć. Może nie do
          północy, ale chociaż na trochę, bom już się mocno stęskniła za
          Wami smile
      • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 19:12
        Bałamuku, co za wspaniała wiadomość. Będziemy czekać.
        • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 19:47
          Yesss [syczy z perwersyjna rozkosza]. Naprawde zrobie wszystko, zeby przed polnoca zdazycsmile))
    • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 19:10
      Przypominam Szanownym że mam świeżutki dyplom, który domaga się oblania smile
      tamponiki do śmierdziela już zakupiłam jeszcze tylko jutro wypad po maseczki i
      jestem gotowa na majowe smile

Czy ktoś życzy sobie maseczkę? Jeśli tak to przyjmuję zamówienia
      • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 20:30
        heniulaa napisała:

> tamponiki do śmierdziela już zakupiłam jeszcze tylko jutro wypad
        po maseczki i jestem gotowa na majowe smile
        >
        > Czy ktoś życzy sobie maseczkę? Jeśli tak to przyjmuję zamówienia

Poczytałam sobie o śmierdzielu i sądzę, że maseczki będą jak
        najbardziej wskazane. Jakby ktoś jeszcze chciał sobie poczytać, to
        proszę: pl.wikipedia.org/wiki/Surstr%C3%B6mming
        smile
        • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 21:08
          O sledziu niebieski... Tluste skwasniale mleko mnie dobilo, czy w razie czego mozna liczyc na wodke?!
          • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 21:17
            Ja się z kolei zastanawiałam nad tą odzieżą na zmianę, no bo skoro
            to takie wybuchowe... (a do domu trza potem jakoś wrócić, najlepiej
            nie woniejąc) wink
            • papuga_ara Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 17.05.10, 22:40
              Hi, hi, ja zjem razem z piwem - bardzo jestem ciekawa tych "długo po
              posiłku utrzymujących się nieprzyjemnych wrażeń"... Toż to lepsze
              niż skok na bunji!! smile
              • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 13:30
                Odważna z ciebie kobieta. smile
          • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 11:14
            Ja też poproszę z wódką. Tak gdzieś 0,5 przed smile smile
            • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 18:31
              Przypominam Szanownym że drogą kupna zostały nabyte specjalne zatyczki do nosa z
              niebieskimi sznureczkami sztuk 16 smile

Czy ktoś reflektuje? Mam do odstąpienia dla 7 chętnych - odbiór w sobotę w
              miejscu i czasie wiadomym smile
              • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 18:46
                a który rozmiar nabyłaś?smile
                • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 19:10
                  o kurcze, to aż tak???? To ja muszę jeszcze raz przemyśleć kwestię przyjazdu,
                  skoro takie rzeczy się zapowiadają smile
                  • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 19:22
                    A mnie do tych śledzi pasuje sałatka ziemniaczana, chyba zrobię i
                    przywiozę.
                • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 19:29
                  orale napisała:

> a który rozmiar nabyłaś?smile

Heniula wzięła ze mnie miarę osobiście pod Hotelem Sobieskim, bardzo
                  eleganckie miejsce smile
              • the_dzidka Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 19:38
                > Czy ktoś reflektuje? Mam do odstąpienia dla 7 chętnych

A ja będę odważna i NIE zatkam smile
                • heniulaa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 20:43
                  rozmiar: normalny
                  średnica: 1 cm
                  sznurek: niebieski
                  ilość wolnych sztuk: 12 (6 par)
                  rezerwacje: ja i Baron
                  • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:07
                    1 cm? i miara byla brana?smile no sama nie wiem co powiedzieć, ale
                    możeś Baronie chory na coś?smile))))
                    • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:15
                      A propos, znam bardzo brzydki kawał, trochę się wstydzę, ale raz
                      kozie śmierć. Wiecie po co jest przegroda nosowa? Żeby nie
                      kusiło... wink
                      • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:18
                        A niech Cię, tabletki popijałam akurat, przyjeżdzaj sprzątać
                        kuchnięsmile
                        • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:34
                          Idź w cholerę! Piwo wyplułam! To do Barona.
                          A ja mogę odstąpić zatyczki w rozmiarze, ekhm, XL. Mnie się nie
                          mięszczą. Do nosa.
                          • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:37
                            Buźka, panie Baron big_grin
                          • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:40
                            a z kogo brałaś miarę, że tak dyskretnie zapytam?
                            • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:41
                              No toć mówi, że z Barona. Tylko co on ma na 1 cm?
                              • balamuk Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:43
                                Dlugoszczy???..............
                              • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:43
                                Heniula ten 1 cm wzięła z Barona, ale Ty od kogo to xl, bom ciekawasmile
                                • 36krzysiek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:46
                                  To jest w skali 1:100
                                  • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 21:53
                                    Ze szczudlarza???????????
                                    • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 18.05.10, 22:10
                                      XL kupiłam ja alibo inszy domownik lata temu, to się nie psuje, i
                                      tak sobie leżą te ikselki i czekają na lepsze życie...
          • minerwamcg Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 11:29
            Ii tam, "tłuste skwaśniałe mleko" to taka trochę chudsza kwaśna
            śmietana, żadna niezwykłość. Kwaśna śmietana do rozmaitych ostrych
            przekąsek (ze śedziem na czele) jest jak najbardziej ok.
    • minerwamcg Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 10:40
      Ojejej, ojejej! <kwik> A ja już wrobiłam Arthura w opiekę nad młodym
      pokoleniem, spisałam testament, odłożyłam na widoczne miejsce boa z
      marabuta, w którym chcę być pochowana, myślałam, że jeszcze tylko
      pożegnać się z kotem, a tu masz... Maskę gazową ostatni raz miałam w
      ręce na pe-o w ósmej klasie, wiem, że się zakłada najpierw na pysk
      potem na resztę głowy albo na odwrót, i już się jest całkiem
      zagazowanym. A może ja się zagazuję bezmaskowo, tak zwyczajnie, i
      jakoś tam wytrzymam te śledzie? To chyba jedna z tych pożytecznych
      substancji, które są w stanie użyźnić jeden hektar ziemi a
      zapowietrzyć dwieście...
      Uprzedzam tylko, że jak się zagazuję, mogę zacząć gadać
      trzynastozgłoskowcem. Będzie hardkor. No dobrze, hard-korek.
      • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 10:53
        Mam kilka masek na nos i gębę do użyczenia. Mają tę przewagę, że
        można na nich coś narysować, jeszcze nie wiem co smile
        • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 14:48
          Własnie oczyma wyobraźni zobaczyłam towarzysttwo w maskach i
          maseczkach oraz zatykaczach na nos (jakkolwiek by one nie
          wyglądały), skupione wokół stołu przed Bramą i wpatrzone w puszkę
          (być może juz nieco wzdętą)... Bedziemy ciekawie wyglądać. Dobrze,
          że mało ludzi tam chodzi wink
          • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 14:51
            Nie czytasz Dorko forum. Akurat w sobotę będzie tam Dzień Szwecji z
            mnóstwem atrakcji. A o nas jeszcze nie wiedzą...
          • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 14:52
            Mam zapytanie natury organizacyjnej. Czy godz 16 nadal pozostaje aktualna? smile
            • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 15:10
              Nikt nic nie zmieniał, 16.
              • kocio_pierzaczek Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 15:13
                > Uprzedzam tylko, że jak się zagazuję, mogę zacząć gadać
                trzynastozgłoskowcem.

Hi hi, a ja kiedyś, w dawnych szalonych studenckich latach, nieco
                wesolutka już, recytowałam na deptaku w Międzyzdrojach sonety z
                Szekspira w oryginale pod leciutki gitarowy akompaniament.
                Przytomniejsza koleżanka wystawiła kapelusz plażowy i nawet coś tam
                do niego wpadło.
          • ewa9717 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 15:04
            dorka_31 napisała:

Dobrze,
            > że mało ludzi tam chodzi wink

Myślę, że po tym spotkaniu będzie chodziło jeszcze mniej wink
            • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 15:59
              Fakt, najpierw napisałam tutaj a potem doczytałam o tych szwedzkich
              atrakcjach. Czyli że możemy robić za sensację (i to dość mocno
              woniejącą), ale w temacie będzie, więc może nikt nas nie wyrzuci wink
    • aiso26 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 17:46
      Może i mnie się uda przyjść... czy mam coś przynieść... Pytam organizacyjnie bo bede poraz pierwszy...
      • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 19:16
        aiso26 napisała:

> Może i mnie się uda przyjść... czy mam coś przynieść... Pytam
        organizacyjnie bo
        > bede poraz pierwszy...

Pierwszych obowiązują barwy klubowe (jak najwięcej czerwieni) oraz
        prezentacja hasła "szkorbut", im wyraźniej tym lepiej wink
        No i oczywiście zapraszamy serdecznie smile
        • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 20:01
          i jeszcze obowiązuje dobry humorsmile
          poza tym Brama na stałe oferuje wszelkiego typu napoje i jakieś
          desery. Jeśli zatem zamierzasz zjeść coś konkretnego trzba zamówić w
          stosownym wątku. Menu pojawi się za momencik, być może dłuższy
          momencik.
        • tutul Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 20:07
          dorka_31 napisała:

> aiso26 napisała:
          >
          > > Może i mnie się uda przyjść... czy mam coś przynieść... Pytam
          > organizacyjnie bo
          > > bede poraz pierwszy...
          >
          > Pierwszych obowiązują barwy klubowe (jak najwięcej czerwieni) oraz
          > prezentacja hasła "szkorbut", im wyraźniej tym lepiej wink
          > No i oczywiście zapraszamy serdecznie smile

To znaczy co?bez zębów przyjść?????Trudno trochę ,do soboty...
          • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 20:09
            Spoko, stomatolog jest na stanie Towarzystwa, da radę i ubytek
            załatwićsmile
            • tutul Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 20:11
              Ale mnie chodziło o przeciwpołożnie.Ale jak Cytrynka będzie,(bo to chyba o nią
              chodzi)to i wyrwać w razie czego da radę.A i wybić można.
              Tak się czaję,bo może i mnie się uda wpaść choć na chwilę.I też pierwszy raz...
              • orale Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 20:19
                Mnie też chodzi o to, że Cytrynka poradzi sobie z przeciwpołożnie. A
                jak się zmęczy to ja jej chętnie pomogę, nie umiem, ale się nauczę
                przecieżsmile
                • pomaranczuch Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 22:30
                  w końcu mogę potwierdzić przyjazd dwóch młodych szczylów, czyli Spoko i Pomarańczuch
                  I mam pytanie, mnie też obowiązują barwy itd? big_grin
                  • minerwamcg Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 22:44
                    Ty może na pomarańczowo?
                  • spokokolarz Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 23:32

Jakiś ponton może weźmiemy na wsjakij słuczaj...
    • eulalija Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 19.05.10, 23:39
      Wydaje mi się, mnie się, będzie lepiej, że najwyższa pora listę
      obecności sporządzić i sprawdzić, czy Brama, razem ze szwedzkim
      rynkiem, pomieszczą chmielewszczyków.

Bbbzyto, skąd wnosisz, że Kajaanna bedzie obecna? Bo jakoś wpisu ni
      hu hu hu, ale okulary w samochodzie leżą i może ja czegoś nie
      słyszałam?
      • aiso26 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 20.05.10, 08:59
        Ja tak na 90% powinnam być.. zalezy jak mi sie praca ułoży.

A co do bramy to mam dosc duza wyobraznie i nie moge wyrzucic z przed oczu obrazka stolu z bialym obrusem i krzeselek ustawionego na srodku w bramie, a przy tym stole nas biesiadujacych. Choć wiem ze to pewnie jakiś normalny pubik ale wrazenie niestety mam big_grin

• groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 20.05.10, 13:10
      Uwaga, uwaga, przekazuję najświeższe informacje w imieniu Asi:
      1. jest, żyje i nie może doczekać się spotkania,
      2. które to spotkanie, bez względu na pogodę, musi, powtarza się - musi! odbywać
      się na świeżym powietrzu. Ze względu na ekstremalnego śledzia, wiadomo,
      3. uprasza się więc o zabranie odzieży stosownej do w/w okoliczności (przypisek
      mój: nie można wykluczyć, że do ostatniego użytku)
      4. Asia wszystkich pozdrawia, całuje itp.

Dobra. To ja zaczynam przyjmować zakłady, kto pierwszy po otwarciu puszki będzie
      wymiatać smile
      • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 20.05.10, 13:22
        O matko, przeczytałam: ze względu na ekskrementy śledzia smile
        • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 20.05.10, 13:32
          I kto wie, Gropo, czy to nie jest prawidłowe, aczkolwiek zbyt delikatne
          skojarzenie, kto wie smile
      • g0p0s Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 20.05.10, 13:39
        Świeże powietrze - może być towarem deficytowym na Nowym Mieście smile
        • groha Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 20.05.10, 13:46
          Do momentu otwarcia puszki, dodajmy.
          Aha, zapomniałam dodać, że Asia wspomniała, iż jej tambylcza koleżanka, bądź co
          bądź od dziecka oswojona z produktem, zapytała ją przed wylotem, czy decydując
          się na ten eksperyment, aby na pewno wie, co robi. Bo to jakby wieźć
          ekshumowanego, mocno przechodzonego nieboszczyka luzem...
        • bbbzyta Do Eulaliji o Kajaannie + PRYWATA 20.05.10, 13:51
          Eulalija napisała:
          >Bbbzyto, skąd wnosisz, że Kajaanna bedzie obecna? Bo jakoś wpisu ni
          hu hu hu, ale okulary w samochodzie leżą i może ja czegoś nie
          słyszałam?
          Odpowiadam: Chyba w pierwszym wątku zamówieniowym na Asiowe Dzidka się zapowiedziała samowtór z kajaanną smile

Prywata Moja: czy ktoś byłby skłonny przynieść na Asiowe i pożyczyć mi Kalicińską "Dom nad rozlewiskiem" (tzn. I tom, może coś przekręcam), bo chciałabym się z dziełem zapoznać, ale wiem, że opinie są różne, więc nie mam zamiaru zaraz sobie nabywać drogą kupna, i tak poruszam się po domu rozkopując stosy na boki... Sęks smile
          • eulalija Re: Do Eulaliji o Kajaannie + PRYWATA 20.05.10, 14:08
            No, i co ślepemu po oczach? Jasne, że jest wpis, jest nawet
            komentarz PP. I pewnie ja to widziałam ale nie przeczytałam.

Zastanawiam sie, czy nie powinnam ciężarówką na spotkanie się udać,
            trochę mi sie jakoś klamotków zbiera.

Mam Bbbzyto wszystkie trzy, swoje najwłaśniejsze, Dom był pierwszy
            napisany bo chronologicznie to Powroty. Sprecyzuj, z przyjemnąścią
            dostarczę.
            • ewa9717 Re: Do Eulaliji o Kajaannie + PRYWATA 20.05.10, 14:36
              Ach, Groho, jak cudnie podgrzałas atmosferę nieboszczykiem smile
              • groha Re: Do Eulaliji o Kajaannie + PRYWATA 20.05.10, 15:15
                ewa9717 napisała:

> Ach, Groho, jak cudnie podgrzałas atmosferę nieboszczykiem smile

Wprawdzie to Asi robota, ale chętnie się przyłączam do podgrzewania, bo po
                pierwsze - zimno, a poza tym lubię podgrzewać atmosferę z wrodzonej życzliwości
                dla bliźnich. Szczególnie z daleka. Bo być może z bliska troszkę bym się jednak
                bała smile
            • bbbzyta Re: Do Eulaliji o Kajaannie + PRYWATA 20.05.10, 14:37
              O Eulalijo, bardzo to miło z Twojej strony. Zdaję się na Ciebie, od którego tomu powinnam zacząć, bo jeszcze w ogóle nie miałam do czynienia z panią Kalicińską smile
              • tutul Re: Do Eulaliji o Kajaannie + PRYWATA 21.05.10, 06:13
                A czy można zjawić sie półoficjalnie?Bo będę w okolicach z osobą towarzyszącą,i
                nie wiem jak będzie owa reagować...a zresztą,niech będzie co ma być.Nie stracę
                zycia,chyba że przez śledzia...
                • orale prosiba gorąca 21.05.10, 09:23
                  uprasza się o opóźnienie degustacji śledziowej.
                  O 15,30 zaczynam egzamin z prawa, przybędę opóźniona zatem, a mam
                  chęć na rybkę.
                  • kocio_pierzaczek Re: prosiba gorąca 21.05.10, 11:18
                    Się zaczeka. Tutul, jasne, że przychodź. Konsumowac będziesz? To
                    wpisz się na listę obecności w sąsiednim wątku.
                    • 36krzysiek Re: prosiba gorąca 21.05.10, 20:30
                      Z okazji trzeciego potopu umyłem okna w połowie apartemą. Howk.
                      • eulalija Re: prosiba gorąca 21.05.10, 23:27
                        Może jutro przyjdziesz umyć w całym moim apartmą?
    • stara.gropa Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 21.05.10, 23:59
      Chciałam zapodać dwie sprawy pod rozwagę szanownych.
      1. Wskazane jest zabranie jutro na spotkanie legitymacji TWCh, aby w
      razie aresztowania można było wylegitymować się wiarygodnym
      dokumentem smile
      2. Na jutro przewidziany jest konkurs zagadkowy - cały wieczór
      ślęczałam nad zagadkami - z atrakcyjnymi nagrodami. Szanowni mają
      jeszcze całą noc przed sobą na przypomnienie sobie książek Guruy.
    • minerwamcg Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.05.10, 00:15
      Rozmawiałam dzisiaj z przyjaciółką. Bywszy przed laty w Szwecji nabyła puszkę
      kiszonych śledzi, i podobnie jak my to zamierzamy, uczyniła tęże gastronomicznym
      clou imprezy u znajomych.
      Towarzystwo zasiadło na tarasie, puszkę złożono przezornie na stoliku w pewnym
      oddaleniu, mistrz ceremonii alias mąż przyjaciółki zdjąwszy zapobiegliwie
      koszulkę dobył otwieracza i...
      Z nadciętej puszki z psykiem wydostał się srebrnawy obłoczek. Ponamyślał się
      chwilkę, po czym udał się w stronę zamarłego na tarasie towarzystwa. Towarzystwo
      najpierw skamieniało, a potem zawrzasło chórem:
      - Qrrrr..., Piotrek, co wyście tu przynieśli?!
      Przyjaciółka twierdzi, że specjał smakuje jak bardzo śmierdzące anchois.
      • dorka_31 Re: Spotkanie majowe wydanie specjalne! 22.05.10, 00:28
        No to zapowiada się atrakcyjnie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka