orale 27.06.10, 22:47 był kiedyś taki teleturniej prowadzony przez Pijanowskiego. Uwielbiałam, ale chyba się starzeję, bo nie pamiętam dokładnie zasad. Wie je kto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groha Re: Skojarzenia 27.06.10, 22:53 Jedna drużyna podawała drugiej drużynie różne wyrazy, na podstawie których, za pomocą luźnych skojarzeń, trzeba było odgadnąć hasło, chyba? Przynajmniej tak mi się kojarzy. Odpowiedz Link
orale Re: Skojarzenia 27.06.10, 22:55 ale chodzi mi jeszcze po głowie, że to miały być tylko rzeczowniki w mianowniku. Żle mi chodzi? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Skojarzenia 27.06.10, 22:54 Taki opis znalazłam: Uczestniczyły dwie drużyny po dwie osoby. Jedna osoba przekazywała drugiej poszczególne słowa przy pomocy innych wyrazów i z tych przekazanych słów, trzeba było wykoncypować całe hasło. Zgadywać hasło można było po każdym odgadniętym wyrazie - im wcześniej tym lepiej. Odpowiedz Link
groha Re: Skojarzenia 27.06.10, 23:00 Pijanowskiego uwielbiałam, jak większość bab, ale akurat ten teleturniej pamiętam, jak przez gęstą mgłę, więc albo pamięć już całkiem mi szwankuje, albo nie było to zbyt porywające. A może jedno i drugie? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Skojarzenia 27.06.10, 22:55 Ja nie znam Pijanowskiego, ale u nas bylo podobne. Ni cholery mi sie nie kojarzylo tak aby wygrac jakies pol punkta. Ja mam przewaznie odwrotnie, czyli nie moj teleturniej, niech go cholera. Odpowiedz Link
orale Re: Skojarzenia 27.06.10, 23:03 Skojarzenia i Magia liter bardzo mi się podobały, koło fortuny i słynna Magda już bawiły mniej, choć nagrody były jak na tamte czasy niesamowite. Odpowiedz Link
orale Re: Skojarzenia 27.06.10, 23:13 Możemy to kiedyś wykorzystać na spotkaniu. Znając sposób myślenia forumowiczów, dygresje i inne takie, może być ciekawie Odpowiedz Link
orale Re: Skojarzenia 27.06.10, 23:20 za tydzień? ee, nie będzie czasu Ale może można to jakoś na wersję forumową adoptować Odpowiedz Link
groha Re: Skojarzenia 27.06.10, 23:24 No właśnie myślałam, że coś tutaj wykombinisz. E, no pewnie, że wykombinisz, bo kto, jak nie Ty i gdzie, jak nie tu? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Skojarzenia 28.06.10, 21:34 Też uwielbiałam teleturnieje Pijanowskiego, ale to było tak dawno... Próbuję teraz wygrzebać coś z zakamarków pamięci i też tak mi sie kojarzy, że trzeba było odgadnąć hasło podając inne wyrazy, które miały się kojarzyć. Ale czy to miały być tylko rzeczowniki to nijak nie pomnę. W sumie to coś trochę jak kalambury tylko słowne Odpowiedz Link
ter.eska Re: Skojarzenia 28.06.10, 21:50 Pamiętam Pijanowskiego,nazwę teleturnieju także,ale za chiny nie pamiętam o co tam chodziło,ja ogólnie lubię większość teleturniejów,choć niektóre po jakimś czasie zaczynają mi działać na nerwy i przestaję oglądać,jak np."Jaka to melodia". Odpowiedz Link