23.09.10, 22:04
miala byc, a moze mi sie snilo? Taka, na ktorej sa zaznaczone miejsca akcji ksiazek Guruy.
Czy ktos umie robic kropki na obrazku komputerowym?
Na dobry poczatek z "Wszystko Czerwone" (bo wlasnie skonczylam):
Allerod i Kopenhaga i telefonicznie W-wa
W "Kocich Workach" Allerod przemianowane na Birkerod (pisownia?) ale w sumie to ta sama kropkasmile
Obserwuj wątek
    • kocio_pierzaczek Re: Mapa 23.09.10, 23:00
      Zgadza się, był taki pomysł i rzeczywiście warto do niego wrócić.
      Bralibyśmy pod uwagę wyłącznie powieści?
      Mapa obejmująca Europę, górę Afryki i obie Ameryki (Brazylia i Kanada) - co do wykonawstwa i zaznaczania mam pomysł, muszę sprawdzić, czy działa.
      Lista miejsc - to będzie praca najważniejsza: moi drodzy, a może tak by to zrobić: zawiesimy listę powieści Guruy, a członkowie zdeklarują się, którą z książek wnikliwie przestudiują i sporządzą listę miejscowości, w których toczy się akcja. Na tej podstawie tworzymy listę wyjściową, nanosimy odpowiednie punkty na mapę, drukujemy, lub zamawiamy druk i gotowe, przewiązujemy czerwoną wstążeczką.

Co memłono na to? Robimy Guruową mapę?
      • asia.sthm Re: Mapa 23.09.10, 23:57
        Strraszna robota! Rany boskie, ja stad uciekam.

Jakby kartony do tego byly potrzebne, to dorzuce wam pare sztuk
      • g0p0s Re: Mapa 24.09.10, 13:45
        Nie wiem czy czekanie na ochotników coś da. Wyznaczyć i dopilnować wykonastwa. Spocznij, wolno palić smile
        • doratos Re: Mapa 24.09.10, 14:04
          Właśnie sobie podczytuję Zż,więc mogę spis robić w międzyczasie,
          wszak ręce poniekąd przy czytaniu wolnesmile
        • groha Re: Mapa 24.09.10, 14:29
          A dezerterów, maruderów i te, za przeproszeniem, ciury ostatnie - postawić na baczność do raportu i oznajmić krótko oraz po żołniersku: do ancla, do obierania kartofli, do mycia latryny. Odmaszerować!
          ...i tylko wiatr zahula po pustych koszarach, wyjąc nostalgiczną pieśń masowego rażenia: chabry z poligonu, chabry z poligonu...
          smile
          • g0p0s Re: Mapa 24.09.10, 14:43
            Ancla w wojsku już od kapitalizmu nie nie ma.
            Stołówek chyba też, jak wojsko jest zawodowe od 8 do 16?
            Latryny pewnie są, ale pewnie mają zaprenumerowany serwis sprzątający smile
            • goonia Re: Mapa 24.09.10, 17:43
              Robta, co chceta a ja zaczynam maazton powtorkowy, tylko pomiedzy nowymi Bournami, bo niestey musze je oddac.
              • kocio_pierzaczek Re: Mapa 24.09.10, 20:26
                > Stołówek chyba też, jak wojsko jest zawodowe od 8 do 16?
                Wojsko je zawodowe od cholernej 7.30, co przy dalszym dojeździe może stanowić problem. Do 15.30 i co z tego, że se zimą światło dzienne pooglądam, jak rano śpię w autobusie.
                Goposie, czyżbyś zamordyzm sugerował wprowadzić? smile Ale to jest myśl, może kilku sztukom się nie spodoba, zechcą się pokłócić i zmartwiałe jak soki drzewa późną jesienią forum wreszcie ożyje?
          • minerwamcg Re: Mapa 25.09.10, 10:42
            No to dobra, się poświęcę i obiorę jakiś kartofel. Poproszę o przydział kartofla - oprócz "Lasu Pafnucego" mam komplet Gurui i mogę zrobić indeks z czegokolwiek.
            • gabrielle Re: Mapa 25.09.10, 16:40
              To ja zaklepuję "Dwie głowy i jedną nogę".
              • szkorbut-lumbago Re: Mapa 25.09.10, 18:55
                Jeżeli można zacząć czytać od przyszłego weekendu (bo do tego czasu muszę co nieco na studiach pozaliczać) to ja biorę "Mnie zabić". Wychodzę z założenia, że jak zaczną wyznaczać to ja na pewno dostanę "Boczne drogi", a tutaj to już i ręce zajęte będą i łatwo coś przegapić.
                • balamuk Re: Mapa 25.09.10, 20:03
                  To ja jutro zrobie inwentaryzacje. Niestety, wiekszosc tego, co mam pod reka, niespecjalnie mi lezy, ale i tak cos wybiore. Chyba pasowalaby osobna mapka dla Warszawy i okolic?
                • kizuk Re: Mapa 25.09.10, 20:19
                  A jak od 15 października,to nawet "Boczne drogi" mogę.
                • eulalija Re: Mapa 25.09.10, 23:26
                  Kurczę, mam wrażenie, że gdzieś już kiedyś całe boczne odrobiłam, nawet chyba powiesiłam, powinnam mieć na twardym, poszukam jutro, dam znać, będzie gotowiec, swojego kartofla jeszcze nie wybrałam.
                  • aganoreg Re: Mapa 26.09.10, 10:12
                    To ja w ramach ekspiacji za opuszczenie sie w obowiazkach moge wziac Bulgarski bloczek albo ktoras miedzynarodowa, typu Mnie zabic albo Przekleta bariera. Mam wybierac czy zostanie narzucone?
    • tutul Re: Mapa 26.09.10, 16:15
      Nie wiem,czy w tym wątku,czy w tym drugim zgłoszenie?Na razie wpisuję tutaj-biorę Większy kawałek świata.Mazury to moja obsesja hihihi
      • kocio_pierzaczek wpisy lepiej nie tu! 26.09.10, 18:34
        W Guruowej mapie. Uznałam, że wątek z Guruą w tytule będzie bardziej oko przyciągał. smile
        • kocio_pierzaczek Re: wpisy lepiej nie tu! 26.09.10, 18:36
          Chętnym za zgłoszenia dziękuję, wciągnę was na listę. Wybór lektur absolutnie dowolny, chyba że zostanie nam ostatnich pięć pozycji bez przydziału, to zaczniemy robić "co piąty wystąp." smile
          • aganoreg Re: wpisy lepiej nie tu! 26.09.10, 18:53
            Kociu, a jak to ma wlasciwie wygladac? Sama lista miejscowosci czy z didaskaliami? I czy tylko miasta, w ktorych cos sie dzialo, czy wspomniane rowniez (typu rozmowy telefoniczne)?

Potwierdzam, biore sie za Bulgarski bloczek.
            • kocio_pierzaczek Re: wpisy lepiej nie tu! 26.09.10, 23:38
              Robimy listę miejscowości, w których fizycznie toczy się akcja powieści Guruy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka