aganoreg 25.09.10, 12:32 ... ze za trzy tygodnie przenoszę się do Szwajcarii. Niniejszym uprasza się szanowne Towarzystwo o trzymanie kciuków za powodzenie przedsięwzięcia. Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orale Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:07 Same przeprowadzki na naszym forum ostatnio. Kciuki trzymane będą bankowo, za powodzenie. Ale poczemu akurat Szwajcaria, rózne mam skojarzenia Odpowiedz Link
eulalija Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:16 Zamiast nazwy Szwajcaria wolałabym: pod Zurych, do Lozanny czy innej Ginevry Dziś liczymy Asine kartony, daj znać dokładnie kiedy będziesz się pakować, policzymy i Twoje Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:23 Kciuki trzymam. Powodzenia na nowej drodze ! Odpowiedz Link
aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:25 Zatem wynosze sie pod Zurych Na dwa lata na pewno, a jak sie uda, to na dluzej. Kartonow bedzie nieduzo, na szczescie. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 15:09 Dzieki! Czy TWCh ma juz przedstawicielstwo w CH? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Uprzejmie donoszę 26.09.10, 00:03 Mamy tam nieujawnionych tajniakow - szwagier mojego szwagra odgrywa pierwsze skrzypce robiac gwiazde na trawniku. Do nas sie jeszcze nie zapisal, bo zanim mu nie podesle ruskiego generala z lodzi podwodnej to nie chce ze mna gadac. Aganoreg, dobrej przeprowadzki zycze. W Winterthur mam pol rodziny, w razie czego zrobimy spotkanie sekcji mieszanej i spasujemy szwagra mojego szwagra. Stary ale jary jeszcze. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 26.09.10, 10:07 Asiu, dzieki! Winterthur bliziutko, to mozna bedzie zrobic spotkanie nieregulaminowe Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 15:35 Szwajcaria mnie też kojarzy się różnie, więc okolice Zurichu brzmią dużo sympatyczniej. Trzymam kciuki przeprowadzkowe. Odpowiedz Link
goonia Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 19:15 Zdecydowanie pod Zurich brzmi lepiej. Powodzenia Aganorku Odpowiedz Link
aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 20:29 Dzieki, dziewczyny. Wlasnie sie dowiedzialam, ze zaraz pierwszego dnia mam prezentacje dla potencjalnych inwestorow. Zatem nie ma mowy o powolnym starcie i przyzwyczajaniu do nowego kraju, miasta i miejsca pracy Odpowiedz Link
aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 19:39 To juz jutro... Jeszcze tylko ogarnac mieszkanie, zaladowac samochod i w droge. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 20:55 Powodzenia! Szerokiej i suchej drogi! Daj znać, jak dotrzesz na miejsce (i będziesz miała dostęp do netu). Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 21:02 Wsiąść do pociągu byle jakiego... kciuki trzymam, powodzenia! A mówili ociec z matką, ucz się...ech! Odpowiedz Link
goonia Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 20:59 Pomyslnej podrozy i odezwij sie jak juz dotrzesz na miejsce. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 21:28 Dzieki. Internet pewnie dorwe dopiero w pracy, ale dam znac. Kurcze, co dwa lata sie tak bede przeprowadzac? Podobno teraz sie oplaca na Bliski Wschod... Odpowiedz Link
orale Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 21:59 Powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia Odpowiedz Link
eulalija Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 23:08 Daj spokój temu wschodowi nawet jeśli on bliski. Zostań w starej, zaskorupiałej, hedonistycznej, sarkastycznej, cynicznej i egoistycznej Europie. I jedź powoli i parkuj z zapasem. I odezwij się jak tylko zdołasz! Dobrego wszystkiego! Odpowiedz Link
aganoreg Meldunek 20.10.10, 13:10 Dotarlam, zyje i probuje sie urzadzic w nowym otoczeniu. Moze w weekend dostane wolne, to zobacze Zurich inaczej niz by night. Pozdrawiam Towarzystwo Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Meldunek 20.10.10, 13:43 Dziękujemy za pozdrowienia Trzym się i poznawaj nowe ! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Meldunek 20.10.10, 18:26 Dobrze, że jest dobrze. Miłego urządzania się. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Meldunek 21.10.10, 00:14 Spóźnione ale powodzenia i samych przychylności losu w nowym otoczeniu Odpowiedz Link
aganoreg Re: Meldunek 21.10.10, 12:38 Dzeki serdeczne. W najblizszych dniach czeka mnie szukanie mieszkania i pozniej kolejna przeprowadzka nabiore wprawy, jak nic Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Meldunek 21.10.10, 23:13 O rany, o rany!!! Ale zmiany Aganoreg, to chyba cudna zmiana!! Życzę pięknego czasu w tym mieście i kraju!! Spędziłam w Szwajcarii (jakkolwiek komicznie to brzmi w naszym kodzie...) uroczy tydzień mojego życia, a w Zurychu jednego z najpiękniejszych Sylwestrów Kocham Szwajcarów zaraz po Włochach - może dla kontrastu Zazdroszczę! Odpowiedz Link
aganoreg Re: Meldunek 23.10.10, 22:33 Dzieki Papuniu. Rzeczywiscie, spora zmiana i jak na razie in plus. Co prawda zalatwianie formalnosci trwa znacznie dluzej, niz w UK, a znalezienie mieszkania wydaje sie prawie niemozliwe, ale i tak jest swietnie. Ale Sylwestra chyba w tym roku spedze w Polsce dla odmiany Odpowiedz Link
sqtek Re: Meldunek 25.10.10, 01:00 W Szwajcarii generalnie nie nalezy sie spieszyc, a wszystko sie samo ulozy. Mieszkanie sie znajdzie, formalnosci sie zalatwia i wszysstko bedzie ok. Tylko zakupy trzeba robic przed 19ta, bo potem to niestety tylko na lotnisku i "u Araba". No ale da sie przyzwyczaic. A niedziela - niedziela jest prawdziwym dniem wypoczynku. Pozdrawiam i serdecznie zazdroszcze. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Meldunek 26.10.10, 23:15 W niedziele moj szef pracuje i ja tez powinnam... Dzisiaj znowu ogladalam dwa mieszkania. W obu ponad 50 chetnych. Szanse niby mam, ale to jest jakas farsa. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Meldunek 27.10.10, 17:35 Trzymam kciuki! Może weź ich pod włos: "jak tu pięknie, jakie ładne miasto, ach jaki fantatsyczny kraj, marzyłam, żeby tu mieszakć, a ci ludzie, no Szwajcarzy są cudowni po prostu...." Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Meldunek 28.10.10, 11:14 Ewo, cudne!!! A jeszcze przed momentem widziałam tę reklamę z "ajtam ajtam", więc przeczytawszy Twój wpis usmarkawszy się ze śmiechu (nie ma emotikonu do usmarkania się, wielkie niedopatrzenie...) Odpowiedz Link
aganoreg Re: Meldunek 28.10.10, 12:58 Hm, ile mnie omija przez brak polskiej telewizji... Odpowiedz Link
eulalija Re: Meldunek 28.10.10, 13:18 Sądzę, że w ogólnym rozrachunku niewiele Cię omija Kanałów mam od cholery ale oglądać to nie za bardzo jest co. Nawet Sagę o puszczy już przerwali, choć nadali tylko cztery części. A co do tej reklamy, to ja też nie wiem o co biega, bo z założenia nie oglądam reklam. Nagrywam wszystko co chcę obejrzeć i potem pilot w łapkę i reklamy wiuuuuuu ... Odpowiedz Link