Dodaj do ulubionych

Uprzejmie donoszę

25.09.10, 12:32
... ze za trzy tygodnie przenoszę się do Szwajcarii. Niniejszym uprasza się szanowne Towarzystwo o trzymanie kciuków za powodzenie przedsięwzięcia. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • orale Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:07
      Same przeprowadzki na naszym forum ostatnio. Kciuki trzymane będą bankowo, za powodzenie.
      Ale poczemu akurat Szwajcaria, rózne mam skojarzenia
    • eulalija Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:16
      Zamiast nazwy Szwajcaria wolałabym: pod Zurych, do Lozanny czy innej Ginevrysmile
      Dziś liczymy Asine kartony, daj znać dokładnie kiedy będziesz się pakować, policzymy i Twojesmile
      • se_nka0 Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:23
        Kciuki trzymam. Powodzenia na nowej drodze !
        • aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 13:25
          Zatem wynosze sie pod Zurych smile Na dwa lata na pewno, a jak sie uda, to na dluzej.

Kartonow bedzie nieduzo, na szczescie.
          • cytrynka6543 Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 14:06
            Powodzenia Aga!
            • aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 25.09.10, 15:09
              Dzieki! Czy TWCh ma juz przedstawicielstwo w CH?
              • asia.sthm Re: Uprzejmie donoszę 26.09.10, 00:03
                Mamy tam nieujawnionych tajniakow - szwagier mojego szwagra odgrywa pierwsze skrzypce robiac gwiazde na trawniku. Do nas sie jeszcze nie zapisal, bo zanim mu nie podesle ruskiego generala z lodzi podwodnej to nie chce ze mna gadac.

Aganoreg, dobrej przeprowadzki zycze. W Winterthur mam pol rodziny, w razie czego zrobimy spotkanie sekcji mieszanej i spasujemy szwagra mojego szwagra. Stary ale jary jeszcze.
                • aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 26.09.10, 10:07
                  Asiu, dzieki! Winterthur bliziutko, to mozna bedzie zrobic spotkanie nieregulaminowe wink
    • april02 Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 14:12
      O, to będziesz bliżej smile Powodzenia.
      • kurcgalopek Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 15:35
        Szwajcaria mnie też kojarzy się różnie, więc okolice Zurichu brzmią dużo sympatyczniej. Trzymam kciuki przeprowadzkowe.
        • goonia Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 19:15
          Zdecydowanie pod Zurich brzmi lepiej. Powodzenia Aganorkusmile
          • aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 28.09.10, 20:29
            Dzieki, dziewczyny. Wlasnie sie dowiedzialam, ze zaraz pierwszego dnia mam prezentacje dla potencjalnych inwestorow. Zatem nie ma mowy o powolnym starcie i przyzwyczajaniu do nowego kraju, miasta i miejsca pracy smile
    • aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 19:39
      To juz jutro... Jeszcze tylko ogarnac mieszkanie, zaladowac samochod i w droge.
      • ewa9717 Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 20:35
        Jedź szczęsliwie wink
        • kocio_pierzaczek Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 20:55
          Powodzenia! Szerokiej i suchej drogi! Daj znać, jak dotrzesz na miejsce (i będziesz miała dostęp do netu).
          • se_nka0 Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 20:59
            Szerokiej drogi !
          • 36krzysiek Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 21:02
            Wsiąść do pociągu byle jakiego... kciuki trzymam, powodzenia! A mówili ociec z matką, ucz się...ech! wink
        • goonia Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 20:59
          Pomyslnej podrozy i odezwij sie jak juz dotrzesz na miejsce.
          • aganoreg Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 21:28
            Dzieki. Internet pewnie dorwe dopiero w pracy, ale dam znac. Kurcze, co dwa lata sie tak bede przeprowadzac? Podobno teraz sie oplaca na Bliski Wschod...
            • orale Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 21:59
              Powodzenia i szczęścia na nowej drodze życiasmile
            • eulalija Re: Uprzejmie donoszę 15.10.10, 23:08
              Daj spokój temu wschodowi nawet jeśli on bliski. Zostań w starej, zaskorupiałej, hedonistycznej, sarkastycznej, cynicznej i egoistycznej Europie.

I jedź powoli i parkuj z zapasem.
              I odezwij się jak tylko zdołasz!
              Dobrego wszystkiego!
    • aganoreg Meldunek 20.10.10, 13:10
      Dotarlam, zyje i probuje sie urzadzic w nowym otoczeniu. Moze w weekend dostane wolne, to zobacze Zurich inaczej niz by night. Pozdrawiam Towarzystwo smile
      • g0p0s Re: Meldunek 20.10.10, 13:22
        Fajnie, że wszystko w porządku.
        • se_nka0 Re: Meldunek 20.10.10, 13:43
          Dziękujemy za pozdrowienia smile Trzym się i poznawaj nowe !
          • kocio_pierzaczek Re: Meldunek 20.10.10, 18:26
            Dobrze, że jest dobrze. Miłego urządzania się.
            • ewa9717 Re: Meldunek 20.10.10, 18:28
              I w takim praworządnym kraju sobie pożyjesz...
              • pomaranczuch Re: Meldunek 21.10.10, 00:14
                Spóźnione ale powodzenia i samych przychylności losu w nowym otoczeniu smile
                • aganoreg Re: Meldunek 21.10.10, 12:38
                  Dzeki serdeczne. W najblizszych dniach czeka mnie szukanie mieszkania i pozniej kolejna przeprowadzka wink nabiore wprawy, jak nic smile
                  • papuga_ara Re: Meldunek 21.10.10, 23:13
                    O rany, o rany!!! Ale zmiany big_grin
                    Aganoreg, to chyba cudna zmiana!! Życzę pięknego czasu w tym mieście i kraju!!
                    Spędziłam w Szwajcarii (jakkolwiek komicznie to brzmi w naszym kodzie...) uroczy tydzień mojego życia, a w Zurychu jednego z najpiękniejszych Sylwestrów big_grin
                    Kocham Szwajcarów zaraz po Włochach - może dla kontrastu wink
                    Zazdroszczę! big_grin
                    • aganoreg Re: Meldunek 23.10.10, 22:33
                      Dzieki Papuniu. Rzeczywiscie, spora zmiana i jak na razie in plus. Co prawda zalatwianie formalnosci trwa znacznie dluzej, niz w UK, a znalezienie mieszkania wydaje sie prawie niemozliwe, ale i tak jest swietnie. Ale Sylwestra chyba w tym roku spedze w Polsce dla odmiany wink
                      • sqtek Re: Meldunek 25.10.10, 01:00
                        W Szwajcarii generalnie nie nalezy sie spieszyc, a wszystko sie samo ulozy. Mieszkanie sie znajdzie, formalnosci sie zalatwia i wszysstko bedzie ok. Tylko zakupy trzeba robic przed 19ta, bo potem to niestety tylko na lotnisku i "u Araba". No ale da sie przyzwyczaic. A niedziela - niedziela jest prawdziwym dniem wypoczynku. Pozdrawiam i serdecznie zazdroszcze.
                        • aganoreg Re: Meldunek 26.10.10, 23:15
                          W niedziele moj szef pracuje i ja tez powinnam...

Dzisiaj znowu ogladalam dwa mieszkania. W obu ponad 50 chetnych. Szanse niby mam, ale to jest jakas farsa.
                          • papuga_ara Re: Meldunek 27.10.10, 17:35
                            Trzymam kciuki! Może weź ich pod włos: "jak tu pięknie, jakie ładne miasto, ach jaki fantatsyczny kraj, marzyłam, żeby tu mieszakć, a ci ludzie, no Szwajcarzy są cudowni po prostu...." big_grin
                            • ewa9717 Re: Meldunek 27.10.10, 18:18
                              A oni na to: ajtam, ajtam wink
                              • papuga_ara Re: Meldunek 28.10.10, 11:14
                                Ewo, cudne!!! A jeszcze przed momentem widziałam tę reklamę z "ajtam ajtam", więc przeczytawszy Twój wpis usmarkawszy się ze śmiechu big_grin big_grin big_grin (nie ma emotikonu do usmarkania się, wielkie niedopatrzenie...)
                                • aganoreg Re: Meldunek 28.10.10, 12:58
                                  Hm, ile mnie omija przez brak polskiej telewizji...
                                  • eulalija Re: Meldunek 28.10.10, 13:18
                                    Sądzę, że w ogólnym rozrachunku niewiele Cię omijawink Kanałów mam od cholery ale oglądać to nie za bardzo jest co. Nawet Sagę o puszczy już przerwali, choć nadali tylko cztery części.
                                    A co do tej reklamy, to ja też nie wiem o co biega, bo z założenia nie oglądam reklam. Nagrywam wszystko co chcę obejrzeć i potem pilot w łapkę i reklamy wiuuuuuu ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka