Dodaj do ulubionych

Różności NOWE

28.12.10, 13:05
Tamte wszystkie poprzednie wydają się być zarchiwizowane. Zatem nowe zakładam! I wklejam to, bo zauroczyło mnie i się dzielę:
srodowisko.ekologia.pl/specjalne/Snieg-i-tajemnice-bialego-puchu-Platki-sniegu-to-cos-wiecej-niz-zamarznieta-woda,13673,galeria,100893.html
Obserwuj wątek
    • groha Re: Różności NOWE 28.12.10, 13:45
      I pomyśleć, że jedno takie cacko zachwyca człowieka do nieprzytomności, a mała zaspa usypana z tych samych klejnocików potrafi doprowadzić go do szewskiej pasji... wink
      A'propos darów natury, to my, w wigilijny poranek, dostaliśmy tęczę. Cudna była. Taka grudniowa, to jeszcze piękniejsza, niż te letnie, słowo daję.
      • papuga_ara Re: Różności NOWE 28.12.10, 15:01
        groha napisała:

> I pomyśleć, że jedno takie cacko zachwyca człowieka do nieprzytomności, a mała
        > zaspa usypana z tych samych klejnocików potrafi doprowadzić go do szewskiej pas
        > ji... wink
        No pięknie powiedziane smile

> A'propos darów natury, to my, w wigilijny poranek, dostaliśmy tęczę. Cudna była
        > . Taka grudniowa, to jeszcze piękniejsza, niż te letnie, słowo daję.
        Właśnie, a ponoć tu w Wigilię też na niebie była tęcza!! Dziś się dowiedziałam od tych, co widzieli. Musiało to być bombowe, zaiste. W zimie chyba jeszcze nie miałam nigdy przyjemności, więc tylko sobie wyobrażam.

A w ogóle, to skąd ja wiedziałam, że Tobie się najbardziej te płatki spodobają?smile Muszę się nad tym zastanowić wink
        • groha Re: Różności NOWE 28.12.10, 15:28
          E, szkoda czasu na takie myślenice, Papużko. To pewnie ta słynna, kobieca intuicja, nic innego być nie może. Poza tym, bywają też takie proste konstrukcje i przewidywalne okazy, jak widać. O których, nawiasem wspominając, niejaki major Dowbor mawiał, że są lepsze od wafli - gryźć nie trzeba wink
          • papuga_ara Re: Różności NOWE 28.12.10, 15:33
            big_grin
    • asia.sthm Re: Różności NOWE 29.12.10, 10:31
      Dzis u nas pokazal sie cudny zestaw w gazecie:
      Tak Swiat sie polepszyl w 2010.
      O oto jeden z punktow ( w koslawym tlumaczeniu Asi)
      W tym roku nastepne trzy panstwa wprowadzily totalny zakaz bicia dzieci. To Polska, Tunezja i Kenia dolaczyly do 26 panstw i w sumie obejmuja 99 333 000 dzieci (4,5% dzieci na swiecie). Tunezja i Kenia to pierwsze afrykanskie kraje, ktore wprowadzily ten zakaz.

Mialo tu nie byc polityki, ale to jest dobra polityka , to moze mi sie upiecze wink
      • g0p0s Re: Różności NOWE 29.12.10, 11:33
        Po tkiej informacji mam ochotę spytać jej autora skąd wie, że 99 333 000 a nie np. 99 332 014?
        • asia.sthm Re: Różności NOWE 29.12.10, 12:51
          zaokraglili alboco, do czwartego miejsca po przecinku jakos sztucznie by wygladalo.
          • goonia WYDAWNICTWO KLIN 30.12.10, 23:24
            nie krzycze, ale poprawiac mi sie juz nie chce. Zagladali panstwo ostatnio? Dziala i to jak
            www.wydawnictwoklin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=49
            chyba dziala?
            • asia.sthm Re: WYDAWNICTWO KLIN 30.12.10, 23:31
              O rety, o jerumpajtasz ! Jestesmy tam, jak slowo honoru!
              • migos Re: WYDAWNICTWO KLIN 30.12.10, 23:47
                o jacie! na jednym widać większą połowę mojej fizjonomii!
                • asia.sthm Re: WYDAWNICTWO KLIN 30.12.10, 23:57
                  No prawie jak z okladki...po ksywkach nie wymienie.

Jedno jest pewne: Gurua nas kocha.
                • groha Re: WYDAWNICTWO KLIN 31.12.10, 00:00
                  Za to te całe fizjonomie mają widoczne wszystko, jak należy. Łącznie z jajami wink
                  • orale Re: WYDAWNICTWO KLIN 31.12.10, 08:02
                    ooo, całe szczęście, że Kocio tak mnie wymalowała, nikt ze znajomych mnie nie poznasmile
                    • ewa9717 Re: WYDAWNICTWO KLIN 31.12.10, 08:05
                      Tylko patrzeć poważnego artykułu o popularnosci Guruy w kołach gospodyń wiejskich wink
                      A w tych fanich zdjęciach jednego mi brak...
                      • kocio_pierzaczek Re: WYDAWNICTWO KLIN 31.12.10, 09:26
                        O matko i córko!
                        • tutul Re: WYDAWNICTWO KLIN 01.01.11, 11:36
                          Nareszcie dzialalnosc Towarzystwa zostala nalezycie docenionaa!I nie ma sie czego wstydzicsmile

Nie czujecie sie docenieni przez powazne wydawnictwo???
            • minerwamcg Re: WYDAWNICTWO KLIN 01.01.11, 12:33
              O jaju! Baby jajne, jak pragnę podskoczyć big_grin
              • papuga_ara Re: WYDAWNICTWO KLIN 02.01.11, 00:25
                O łałka, o nołka!!! smile (jak mawia moja koleżanka w stanach podekscytowania czymś)
      • a_weasley Re: Różności NOWE 21.01.11, 12:08
        asia.sthm napisała:

> Tunezja i Kenia to pierwsze afrykanskie kraje, ktore wprowadzily ten zakaz.

Zrobią na tym niezły interes. Tak samo jak Uganda, która ma najwyższy na świecie udział kobiet w parlamencie.
        Co prawda parlament jest kompletnie niezależny, bo nic od niego nie zależy, a wybierany jest w najlepszym PRL-owskim stylu, ale i tak siły postępu ich kochają.
      • minerwamcg Re: Różności NOWE 21.01.11, 12:11
        Asia.sthm

> wprowadzily totalny zakaz bicia dzieci [...] Tunezja i Kenia

I wszyscy się tam tym cholernie przejęli... A zakaz bicia żon już Tunezja wprowadziła i egzekwuje?
        • konopika Re: Różności NOWE 21.01.11, 13:54
          Żona to zawsze będzie obcy człowiek, a dziecko to jednak krew z krwi...
    • balamuk Re: Różności NOWE 01.01.11, 11:54
      Ja piernicze...
      forum.gazeta.pl/forum/w,468,120252826,,konsekwencje_rzucenia_klatwy_.html?v=2
      Zachcialo mi sie prasowki w pierwszy dzien roku...
    • stara.gropa Re: Różności NOWE 02.01.11, 00:44
      Wpadłam w zachwyt.
      allegro.pl/100-letnie-lyzwy-oryginal-secesja-bcm-i1392657888.html
      • papuga_ara Re: Różności NOWE 02.01.11, 12:04
        Łyżwy cudo, fakt! Ale ze mną coś niedobrze, znowu przeczytałam na opak: "letnie łyżwy" i oczekiwałam takich do jeżdżenia na trawie....
        • eulalija Re: Różności NOWE 02.01.11, 12:05
          Nie jesteś osamotniona w letnich łyżwachwink
          • papuga_ara Re: Różności NOWE 04.01.11, 23:56
            O, i już mi lepiej wink
            • papuga_ara Re: Różności NOWE 05.01.11, 23:42
              Proszę obejrzedź i zaśmiadź się chociaż raz:

www.youtube.com/watch?v=fJQNKIePGMQ&playnext=1&list=PL84DCBB2C781E72E1&index=8
              • 36krzysiek Re: Różności NOWE 06.01.11, 00:28
                Czy ja mogę zapłakać? Mogę. Kiedyś Maryla śpiewała z Grechutą, nie raz, do słów Agnieszki.
                A teraz z Do.. D.. Dup... Przez klawisze mi nie przechodzi... z Rabczewską. tongue_out No.
                A Kiedyś Było Tak Pięknie..
                www.youtube.com/watch?v=ozWntPL_t6s
                Tel mi łaj ?! For manej?!
                • ewa9717 O matkoscórko!!!!!! 06.01.11, 17:16
                  forum.gazeta.pl/forum/w,11207,120613030,120613030,Hold_Smolenski.html
                  • pomaranczuch Re: O matkoscórko!!!!!! 06.01.11, 19:39
                    I bardzo dobrze że na stronie wydawnictwa takie zdjęcia się znalazły smile szacun
                    Ewo....... to...coś...bije rekordy.....
                    • kocio_pierzaczek Re: O matkoscórko!!!!!! 06.01.11, 22:01
                      Muszę sobie chlapnąć. Brak słów i z poruszenia łamie mi się głos.
                      • kizuk Re: O matkoscórko!!!!!! 07.01.11, 19:26
                        A czytaliście zwierzenia tfu-rcy? Duża rzecz.wink
                        • ewa9717 Re: O matkoscórko!!!!!! 07.01.11, 19:50
                          No pewnie! Pomijam mowę patrioideolo, ale meki twórcze odbierające artyście wzrok, ciemność biadak widział, ciemność, wiele wyjaśniaają wink
                          • groha Re: O matkoscórko!!!!!! 07.01.11, 19:58
                            E, no nie, dajcie spokój z takimi wiadomościami, w końcu dzisiaj jest tylko dzień niegroźnego i poczciwego dziwaka, podobno. Dzień Zdrowia Psychicznego jest 10 października... wink
                            • ewa9717 Re: O matkoscórko!!!!!! 07.01.11, 20:30
                              Tylko jeden...
                              I tyle trzeba czekać...
                  • g0p0s Re: O matkoscórko!!!!!! 10.01.11, 11:52
                    Zazdraszczacie pomysłu i realizacji smile
                    Kilka dni wstecz promenowałem sobie w okolicach Pekinu i rzuciłem nań okiem. Zobaczyłem na nim girlandę, wypisz wymaluj taką, jaką niedawno dorysowałem. Przeleciało mi przez głowę, że jednak Pajaca dekorują smile Ale zaraz, już PO świętach? Sprawa się wyjaśniła, rozpoczęło się wieszanie siatki dla WOŚP smile
                    • moleslaw Grehuta 11.01.11, 10:30
                      Ktoś link umieścił do wykonania Grehuty i Rodowicz, od wczoraj przesłuchcałam chyba wszystko Marka Grehuty co umieszczono na you tubie i ciągle mi mało !
                      Czy ktoś wie czy jest jakaś biografia tego artysty do przeczytania, u mnie w bibliotece nie wiedzą z kolei na to z allegro za 400 zł mnie nie stać (autograf w tym jest) ach co za czasy ,co za muzyka smile
                      • moleslaw Re: Grehuta 11.01.11, 10:31
                        Aaaa podziękować za link chciałam smile DZIĘKUJĘ !!!!
                      • minerwamcg Chchchchchch! 11.01.11, 11:28
                        Przez ch się pisał.
                        ------
                        - Tu, tu, ptaszek! On zmarznie! Ćwir, ćwir, ćwir! Tiu, tiu, tiu, zabierz to, zabierz to, mokre! Ptaszek, ptaszek! Już już, nóżki, paluszki…! Sweterek! Podnieś to, podnieś, ptaszek, ptaszek, fiu, fiu, cicho, cicho, już, on jest głodny, gdzie butelka, ptaszek…!!!
                        • moleslaw Re: Chchchchchch! 11.01.11, 11:42
                          Dziękuję ze wstydu się pięknie czerwienię wink to wszystko przez you toube tam jest przez hhhh Grechuta Marek ach czy ktoś może ten mój błąd poprawić ?
                          • 36krzysiek re 12.01.11, 21:10
                            Nie krzyczcie na mnie, że ja znów z youtube, ale to jest takie piękne, ze nie mogę się nie podzielić smile
                            www.youtube.com/watch?v=AJc64xncBt4
                            • eulalija Re: re 12.01.11, 22:29
                              No, to akurat ładne, w dodatku oryginalnewink
                              Matkooo, jaka już jestem dorosła ....
                            • asia.sthm Re: re 12.01.11, 23:06
                              Ach ach, moja ukochana Kate Bush - ja ja moge na okraglo sluchac.
    • heniulaa Re: Różności NOWE 16.01.11, 20:11
      Mój BMN (Brat Młodszy Najmądrzejszy) podrzucił mi coś dla wielbicieli Majkela Dżeksona smile

www.youtube.com/watch?v=NTRsukdcWGU
    • groha Re: Różności NOWE 17.01.11, 13:38
      Planetoida przeleci dziś w nocy blisko ziemi
      Nie pierwsza i nie ostatnia, zapewne, więc najbardziej spodobał mi się komentarz niejakiego Piastapiastuna:
      A tam planetoida! Dzisiaj to ja miałem spotkanie z planetoidą - sąsiad Józek C. tak zap.... swoim traktorem kole mojego płotu że zabrał mi reklamę i kanki na mleko!
      Chłop potęgą jest i basta smile
    • heniulaa Re: Różności NOWE 19.01.11, 21:59
      Znalazłam coś takiego smile
      Drodzy rodzicie,

Królewna Śnieżka mieszkała sama z siedmioma facetami. Pinokio był łgarzem. Robin Hood był złodziejem.
      Tarzan chodził wszędzie na golasa. Ktoś zupełnie obcy pocałował piękną kobietę, która wyszła za niego za mąż.
      Kopciuszek kłamała i uciekała wieczorami, żeby chodzić na imprezy.

Szczerze... To nie nasza wina, tylko Wasze wychowanie.
      • konopika Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:30
        Ha, ha... A bajki kończą się w dniu ślubu, bo potem zaczyna się prawdziwe życie wink

Co otwieram ten wątek, to mnie kusi by napisać: Czy wiecie, że płatki śniegu to fraktale? A wiecie, że nie ma dwóch takich samych płatków śniegu?
    • aggie9 Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:24
      No u mnie... hmmm... żebym nie wyszła na wariatkę albo co.... dziś było gnanie jakichś tam sił.
      Od jakiegoś czasu, kilka razy zdarzyło mi się, że bałam się zasnąć, tak bez powodu, czuwanie nocne przy lampce i książce. Irracjonalne.

No i problem ze sprzedażą chałupki. I te inne różne.

Ale moja chwilowa współspaczka, też miała noc ze świadomością, że ktoś jakby inny jest obok.

No i wlazłam na odczynanie. Ale chyba nie byłam gotowa. Wczoraj powtórka z rozrywki. Strach przed snem. Sama (z trzema sierściuchami) w chałupie, 5 melisek z gruszką, wino, i kurde nic.... zero chęci do zaśnięcia. W końcu "zasłam" i obudziło mnie szarpnięcie za ramię. Qwa....

No to dziś.... się upaliłam.... szałwią, bo to podobno ekspresowe, chałupę mam zadymioną, że nie powiem w co... Bałam się, że będę upalona, ale chyba jednak nie jestem.

Podobno rezulaty mają być JUŻ. Jak nie mam jeszcze dwie opcje, i nie zawacham się ich użyć.

Brzmi śmiesznie, ale ja nie żartuję. Coś jest nie tak, muszę zgłębić historię mego obecnego podłoża, tymbardziej, że osiedle małe, ale nader felerne.

Ufffff
      • konopika Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:39
        Moja sąsiadka powiedziałaby - pełnia.
        Ja napiję się wina dla dotrzymania Ci towarzystwa, melisę z gruszką też się uraczę, będziemy dobrze spały smile
        Trunki usypiające już zażywam, ja wypiłam mleko do sernika, może tez wypij, podobno usypia.
        • aggie9 Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:46
          mleku mówię nie... wczoraj tyle melis i wina poszło, że HEEEEEEJJJJJ.... toć chyba dziś tak czy tak padne.... zadymiona szałwią.... choć właśnie cóś otworzyło mi kominek, może mam się bardziej zadymić?! koty spią spokojnie, ja chyba też powinnam.....
          • konopika Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:52
            Możesz iść spać spokojnie, koty wiedzą lepiej czy coś Wam grozi, skoro śpią spokojnie - Ty też możesz.

Czy możesz coś więcej o tej szałwii? Jestem ciekawa.
            • ewa9717 Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:54
              Bo koty mądre so i pewnie mają pełne brzuszki wink Śpi się że hej, a cygany im niestraszne!
              • aggie9 Re: Różności NOWE 19.01.11, 23:00
                ale one mnie "unóg" pilnujom..... bardzo.... na krok nie odejdom... nic a nic...noc całom.... a tak to walki były nocne i chrupki, i kuwety.... a teraz tylko te mokre noski w dłonie mi wtykajom, na nogach i innych odwłokach śpią... Pilnujom ... czy cóś?!
            • aggie9 Re: Różności NOWE 19.01.11, 23:01
              dziś są równie upalone, ale bez winka i melisy smile i zaraz idzemy spać, bo co poniektórzy padają na pyszczydło.sad
          • eulalija Re: Różności NOWE 19.01.11, 23:03
            Właśnie. Koty rzekły. I ja tak po cichu dopowiem. Mleku, jak kto może i lubi z miodem przed snem tak, melisie tak, okadzaniu szałwią nie (szałwia jest antybakteryjna, antywirusowa, anty jeszcze parę więc wzbudza organizm do działania a nie do spania). I winu, winie, winowi, no, same wiecie co, przed snem nie. Szczególnie przed tym upragnionym, potrzebnym, bo jak się jest w dobrej fazie życiowej, to można wino z mlekiem, ale jak się ze trzy noce nie śpi, to wino do komórki.
            • aggie9 Re: Różności NOWE 19.01.11, 23:09
              szałwia była kole 15tej, wywietrzyłam całkiem prawie chyba. Dla mnie mleko nie. Alergia. Nie pasuje osobiście, mam jeszcze inne poglądy, ale to nie tu i teraz. Co do wina to różnie, wiem, że późno pić nie można, ale ja skończyłam kole 7mej, potem tylko melisa. Więc to nie wina wina. Cóś tu się dzieje. Zobaczymy jutro smile jak mnie znów w nocy za coś szarpnie to w mordę dam i już!!!!
    • aggie9 Re: Różności NOWE 19.01.11, 22:31
      Aha, a żeby jeszcze było ciekawiej, to wew dniu wczorajszym na zasłonie odkryłam motyla, kolorowego, przy pełni - mam udokumentowane. Znaczy motyla, na pełnie nie było czasu.

I kot do niego śpiewał. I musiałam wyjść. I nie wiem czy mi się pokazał tak dla otuchy i dalej się zaszył. Czy się pokazał i kot go skonsumował. Ja wolę wersję pierwszą, jako prognozę na nowa i super dobrą drogę życia smile
    • stara.gropa Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:04
      Przed chwilą TVP podała, że Twój ulubieniec, prince Karolek kupuje pałac w Ścinawce Górnej na Śląsku. Jak się dobrze zakręcisz, to Kamillę wygryziesz z jego boku. Bo chyba będzie bywał w swojej posiadłości smile
      • ewa9717 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:11
        Ale ja tak Karola lubię, że nie mam nic naprzeciwko Kamili!
        I niech mnie Gropa tercecików nie amputuje wink
        • stara.gropa Re: Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:16
          Właśnie chciałam amputować Kamillę z tego terceciku.
          • ewa9717 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:23
            A niech se już zostanie. Ja tak nie z dobroci anielskiej, tylko i pogadanka z Karolem cięzko by mi szła, a i te inne numery nie bardzo. Ja lubię Karola tak bardziej ogólnie wink
            • stara.gropa Re: Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:25
              Mogilbyście razem w ziemi grzebać, bez słów. smile
              • ewa9717 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:34
                Ot, i mądrze, i politycznie!
                • konopika Re: Dobra wiadomość dla Ewy 19.01.11, 23:59
                  A o co biega z tą szałwią? Rozumiem, że okadzanie, ale czego, na co i po co? Jeślim zbyt ciekawa, proszę mi powiedzieć prosto w twarz.
                  • aggie9 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 07:58
                    Ta szałwia to na oczyszenie domu/mieszkania. Może też być piołun.

Podobno każda kłótnia, stres i takie tam inne negatywne zostają tam gdzie mieszkamy i z czasem się kumulują. A czasem coś tam może zostać z przeszłości. Jakiś tam nie za bardzo chciany gość. No i wtedy można rozpalić np. szałwię. Można też bardziej skomplikowanie, tu pełniejszy opis dla zainteresowanych (ja musiałam się zainteresować):

forumezo.pl/viewtopic.php?f=47&t=3869&sid=4ee762c3b03b0ff27c46ff58a1e858e5
                    i tu

www.antylicho.pl/zdejmowanie-klatw-z-mieszkania.html
                    coś w tym jest myślę
                    • konopika Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 12:57
                      oj, super, muszę takie coś zrobić jak nikogo nie będzie w domu.
                      • pomaranczuch Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 21:50
                        matko, ja się już boję. Mnie tam nic w nocy za ramię nie szarpie, zresztą mam w pokoju jeszcze 2 osoby więc to inaczej. Ale czasami budzę się co chwile przez całą noc bo mam wrażenie, że ktoś na mnie patrzy. Bardzo nieprzyjemne.
                        Co do szałwii, to ja nie mogę, żadne tabsy ziołowe czy herbatki, nie mówiąc już o czymś mocniejszym. Ze względu na stres powinnam przynajmniej szałwię regularnie pić, ale życia nie mam, nawet po czymś tak słabym. Śpię na stojąco smile
                        • 36krzysiek Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 21:59
                          Swego czasu, o czem pisałem na forum, u mnie straszyło. Za radą znajomej czarownicy okadziłem don dymem z szałwii. Pomogło. Nie straszy. No może tylko czasem odbicie rano w lustrze, ale na to się czarami nie poradzi. smile Tylko botox.
                          • aggie9 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 22:33
                            No ja przepraszam no, no bo mam pewne zaległości we forum... w sensie czytania i bywania... Jednakoż dom okadzony, spałam jak bejbik. Podobno piołun też dobry, ale jakoś szałwia bardziej kulinarna i to chyba przeważyło szalę.

Botox odradzam - z wielu względów masakra. Do wyjaśnienia nie tu. Na urodę bezzmarszczkową polecam się. Od Februara wink
                          • minerwamcg Re: Dobra wiadomość dla Ewy 21.01.11, 11:33
                            Baronie, botox sobie zostaw jak już nic nie pomoże smile Na razie dobre kremy przeciwzmarszczkowe i dużo snu. A jakby co straszyło, wystarczy proste zaklęcie "kładź się już, zarazo, przestań łazić!"
                        • aggie9 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 22:35
                          ale tej szauwii nie musisz konsumować tylko palić! to chyba zupełnie inne wrażenie... chyba, bo ja tylko paliłam, raz... i ten dym nie jest zły, można wyjść potem, ale jak nie drażni to nie trzeba... ja tam niżej/wyżej wkleiłam linki co i jak, jest jeszcze opcja z solą... ale ja mam teraz dosłownie za dużo kątów i pomieszczeń do okiełznania. Dym lepszy smile
                          • groha Re: Dobra wiadomość dla Ewy 20.01.11, 23:58
                            Aggie, o tym, że dym lepszy też słyszałam, ale nie miałam pojęcia, że teraz to się nazywa "szałwia"... wink
                            • doratos Re: Dobra wiadomość dla Ewy 21.01.11, 14:38
                              Maryśka się przechrzciła?big_grin
                              • kocio_pierzaczek Sowy!!! 23.01.11, 21:08
                                english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_europe/2011-01-22/139390746826.html
                                • papuga_ara Re: Sowy!!! 23.01.11, 23:08
                                  Znacie to? Pewnie taksmile A może jednak nie...wink Starsza pani świętuje w "towarzystwie" swoich już nieżyjących przyjaciół... No majstersztyk big_grin

www.youtube.com/watch?v=b1v4BYV-YvA
                                  • papuga_ara Re: Lokaj odgrywa role przyjaciół 24.01.11, 00:24
                                    O, a tu jest to samo, ale trochę inaczej - widocznie grali to więcej razy - i to jest moja ulubiona wersja, niektóre "gagi" wyraźnie się różnią od tych w poprzednim linku. Ach, taki oddany lokaj to pewnikiem skarb smile

www.youtube.com/watch?v=GAUFMWaAb5M&NR=1
                                    PS. Kociu, sowy super! Tylko co one kombinują? wink
                            • aggie9 Re: Dobra wiadomość dla Ewy 24.01.11, 11:33
                              jak zwał tak zwał? ważne, żeby "działało" smile czas temu mieszkałam nad tzw coffie shopem w Amsterdamie, takim co to jak sama nazwa wskazuje nie serwuję się kawy absolutnie. Budziłam się co rano w dziwnym stanie "nieważkości" ...

A co do szałwii, to podziałało, odkąd mieszkam w moim domu nie mogłam się wyspać, 4ta, 5ta, 6ta rano pobudka i zero snu... no i czasem to czuwanie niespokojne noce. Kurcze, kurczę od kilku dni śpię do 8mej, 9tej.... Aż szkoda się wyprowadzać, ale cóż. Misja Warszawa wzywa smile
    • stara.gropa Re: Różności NOWE 26.01.11, 08:12
      Droga Orale, czy mogłabyś ukręcić w swoim warsztaciku coś takiego?
      gadzetomania.pl/2009/06/08/zapach-ksiazki-w-sprayu
      Wdzięczna czytelniczka.
      • asia.sthm Re: Różności NOWE 26.01.11, 10:11
        Zapach książek dostępny jest w 4 wersjach: „tradycyjny stęchły”, „chrupiący bekon” (serio), „eau masz koty” i „zapach zmysłowości dla fanów Jane Austen”.

Okropny wybor! Droga Orale niech nam laskawie ukreci " wyczekiwana nowosc ".
        I moze byc z kulka, albo zwykle mazidlo. Bedziemy ekologiczni....no chociaz logiczni.
        • groha Re: Różności NOWE 26.01.11, 14:03
          I bezgraniczni. Szczęśliwi, znaczy. "Eau de wyczekiwana nowość", to jest to, czego najbardziej brakuje nam do szczęścia, bo te "tradycyjnie stęchłe" i inne "ciężki kurzowe z ciepłą nutką nostalgii" mamy w oryginale. Jak powietrze potrzebna nam radosna świeżość z podkładem słodkiej nadziei i lekko gorzką nutką niepewności... Orale, kręć!
          • doratos Re: Różności NOWE 26.01.11, 14:19
            Zapach nowej książki-najcudniejszy zapach Świata!
            Tylko nazwa,,Eau de wyczekiwana nowość"nie za długa abysmile
            • ewa9717 Re: Różności NOWE 26.01.11, 15:51
              Eau de wuen wink
              • groha Re: Różności NOWE 26.01.11, 16:47
                Nazwa długa, ale adekwatna, moim zdaniem - wyczekiwanie też raczej nigdy krótkie nie jest.
            • minerwamcg Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:30
              Soir de bestseller smile
    • stara.gropa Re: Różności NOWE 27.01.11, 10:43
      Idę się zastrzelić. Pa.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80576,8159718,Za_maz_za_wszelka_cene.html
      • kizuk Re: Różności NOWE 27.01.11, 11:44
        Nie idź .No,chyba,że jesteś profesorką z Kairu.wink A nawet jeśli jesteś,to przenieś się do Warszawy.Tutaj profesorki mają jednak lepiej.big_grin
        • konopika Re: Różności NOWE 27.01.11, 12:29
          No, w tych czasach, samotna naukowczyni da się radę sama utrzymać smile

A propos' książek, pamiętam zapach książek z kiosku ruchu, one pachniały jeszcze dodatkowo detergentami. Ale nowa książka ze "zwykłej" księgarni zupełnie zaspokaja moje zmysły. Właściwie teraz, gdybym tylko miała czas naczytanie, to zaspokoiła by mnie lekko stęchława książka z piwnicy.
          • konopika Re: Różności NOWE 27.01.11, 12:33
            Ojejku, spację diabeł ogonem nakrył, miało być "na czytanie", choć chętnie naczytałabym się do imentu.
      • ewa9717 Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:05
        Gropo, masz egipskie... yyy... korzenie????
        • stara.gropa Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:08
          Czasami miewam egipskie ciemności.
          • minerwamcg Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:26
            Byleś tylko nie miała egipskiego zapalenia oczu (nie mam pojęcia co to jest, ale brzmi nieprzyjemnie), to już wszystko będzie dobrze. Oo, dowiedziałam się - jaglica. Nie! Nie miej jaglicy, ja Cię proszę, po co Ci?
            • ewa9717 Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:31
              Gropo, latareczka i już masz swietleną przyszłość!
              A ja na razie nic naprzeciwko egipskim ciemnosciom nie mam, bo odczuwam nieodpartą potrzebę drzemki wink
              • stara.gropa Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:45
                Jak mnie będziesz drażnić drzemkami, to ześlę na ciebie plagi egipskie.
                • pomaranczuch Re: Różności NOWE 27.01.11, 14:45
                  Wrrrr, odczuwam gotowość bojową po przeczytaniu powyższego artykułu wrzuconego przez Gropę. WTF???
                  Jak to dobrze że nie żyję w Egipcie smile
                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 27.01.11, 16:56
                    Pogadamy jak Ci czterdziestka stuknie big_grin
            • groha Re: Różności NOWE 27.01.11, 13:43
              Żadne plagi egipskie też nie są wskazane. Poza tym, nie zapominaj Gropo, że zastrzeliwanie się jest passé, gdyż jego skutki bywają szalenie nieesteticzne, nieprzewidywalnie makabriczne i w ogóle fuj. Zdecydowanie odradzam, zdecydowanie.
              • doratos Re: Różności NOWE 27.01.11, 16:43
                A do tego wszystkiego niekobiecesmile
                Kobiety wolą takie otrucie na przykład,alibo podcięcie żyłek i to w wannie,tylko korek wyciągnąć i już prawie posprzątane!
                Trzecia opcja to zagłodzić się(lub na odwrót)no i oczywiście wersja romantyczna umrzeć z miłości,co mnie osobiście najbardziej pasibig_grin
                • ewa9717 Re: Różności NOWE 27.01.11, 17:09
                  Ach, dzieje się dzieje!!! Z poczucia obowiązku (Żeni niet!!!) wstałam łyżwy oglądać i z głębi podłej duszy Brajanu Żobertu skuś baba na dziada (skutecznie!!!) robić i wot siurprajz! Mam komu kibicować! Młody (17 lat) Rosjanin ze stajni starego wygi Miszina! Artur Gaczyński, zapamiętajcie to nazwisko, to przyszły mistrz wink
                • heniulaa Re: Różności NOWE 27.01.11, 21:32
                  No ba mrzeć z miłości piękna rzecz! Ale DO KOGO? Jakoś nic interesującego się nie trafia crying
      • heniulaa Re: Różności NOWE 27.01.11, 21:27
        Królowoooooooooo poczekaj lecę z Tobą!
        • heniulaa Re: Różności NOWE 27.01.11, 22:11
          A może to lepiej, że niema kandydatów? Przyjedzie taki i co? i będzie jak w tym dowcipie big_grin

Rozmawiają dwie przyjaciółki:
          - W końcu mi się oświadczył
          - To wspaniale! Mów, co i jak!
          - Przyjechał do mnie pod dom na białym koniu i wspiął się do mojego okna po piorunochronie.
          - Och, to takie romantyczne!
          - To obrzydliwe! Koń narobił na podjazd i zjadł moje pelargonie.
          • 36krzysiek Re: Różności NOWE 28.01.11, 16:30
            Chapy end smajling smile
            www.youtube.com/watch?v=kzxoQ9rbDAA
            • ewa9717 Re: Różności NOWE 28.01.11, 17:47
              Tyż smajlingi takie, z innego foruma gwizdnęłam:
              picasaweb.google.com/KORALUNIA/Kociaczki#5559889821864382178
              • stara.gropa Re: Różności NOWE 28.01.11, 18:01
                Dziś poznałam pewnego kota, który używa dwóch miseczek z wodą. Z jednej pije wodę, a w drugiej myje łapki po wyjściu z toalety tzn z kuwety. Kot - higienista.
          • doratos Re: Różności NOWE 02.02.11, 12:47
            Oczyma duszy mej zobaczyłam jak ten men wspina się po tym piorunochronie na tym białym koniubig_grin
            Leżę i kwiczę!!
    • 36krzysiek Re: Różności NOWE 02.02.11, 09:47
      O! Bardzo ciekawy poradnik
      kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,9030859,Poradnik_dobrej_zony_z_1955_roku.html?fb_xd_fragment#?=&cb=fed143e5e1950a&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=21&width=120
      • ewa9717 Re: Różności NOWE 02.02.11, 11:32
        Ale tu przewaga nieżon chyba?
        Tak sobie myślę czasem, że, kurna, miałam farta z momentem pojawienia się na swiecie. Jeszcze zdązyłam się załapać na pełne przygód dzieciństwo, a w tym trochę późniejszym życiu żadnych ręczno-tarzastych prań i takich tam. Jak nie patrzeć, mam na plus wink
        • stara.gropa Re: Różności NOWE 02.02.11, 11:44
          Tośmy są dwie. A teraz to dzieciom zakładają kaski do raczkowania. I nie poniosła mnie fantazja, oko moje, uzbrojone w szkiełko, widziało.
          • felis2 Re: Różności NOWE 02.02.11, 12:05
            w naturze?!
            • groha Re: Różności NOWE 02.02.11, 12:32
              Od kiedy moje ucho usłyszało, że dziecko nie może spać w łóżeczku ze szczebelkami, żeby sobie nimi główki nie ucisnąć, to jestem skłonna uwierzyć już we wszystko, nawet w specjalne kaski do spania.
            • doratos Re: Różności NOWE 02.02.11, 12:35
              Duuzie oko!big_grin
            • bbbzyta Re: Różności NOWE 02.02.11, 12:57
              Za moich czasów to każde normalne dziecko MUSIAŁO wypaść z wózeczka głową na chodnik, większość bliskiej rodziny miała to za sobą i jakoś przeżyła bez większej traumy, takoż i ja. Ponadto w wieku lat ca. 3 zostałam podziobana po głowie przez koguta (za wybieranie jajek z kurnika), tylko krew tryskała, kobiety mdlały, etc. I co? I nic (co prawda, nie mnie o tym sądzić wink ) Kogut, biedaczek, skończył w rosole, więc w sumie wyszedł na tym gorzej.
              • stara.gropa Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:01
                bbbzyta napisała:
                I co? I nic

Ciekawe, a przynależność do TWCh nie da się podciągnąć pod długotrwałe skutki?smile
                • bbbzyta Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:02
                  Ewentualnie tak tongue_out
                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:20
                    Przeczytałam "skutki" bez "k".
                    Chyba jednak pójdę się przewietrzyć...
                    Bbbzyto, a kogut Hanys u maluśkiego wujeczka (jedyny niziołek w rodzinie) też mi takie ziazia zrobił wink
                    • kurcgalopek Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:24
                      poradnik cudny, właśnie latam u szukam wstążki do włosów, żeby odpowiednio powitać mężawink
                      A jak się Państwu gepart podoba? wink
                      allegro.pl/gepart-figura-heban-i1421619189.html
                      • stara.gropa Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:28
                        kurcgalopek napisała:

> właśnie latam u szukam wstążki do włosów, żeby odpowiednio powitać mężawink

Będziesz go dusić czy co?
                        • ewa9717 Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:34
                          Może raczej wykonaj na męża dygrysi skok wink
                          • doratos Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:43
                            Nie ona Mu te wstążeczki(czerwone)zawiąże na szyji,coby go nikt nie uroczył,bo dobrego faceta dziś ze świecą trza szukać!
                            Więc w celach zapobiegawczych dobrze te wstążeczki czerwone zamotać na Nim,i jeszcze szałwią okadzić!
                            A skoku może się wystraszyć,lepiej Go trochę pokusić jakąś czarną bieliznąsmile
                            • kurcgalopek Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:48
                              Oj, oj, widać, że poradnika nie czytały. Męża trzeba witać w progu ze wstążką zawiązaną we włosach, drogie panie. Poza tym o żadnych skokach mowy nie ma, mówić trzeba głosem kojącym i cichym uśmiechając się do tego promiennie. Proszę nadrobić lekturę wink
                          • groha Re: Różności NOWE 02.02.11, 13:53
                            Wszystko można, byle tylko nie stać, jak ten gepard z hebanu! W końcu mąż też człowiek i odrobina litości mu się należy wink
                            • kurcgalopek Re: Różności NOWE 02.02.11, 14:08
                              Gepard mnie zachwyca nieodmiennie. Galop jest zdania, że autor rzeźbił hipopotama, ale w ostatniej chwili zmienił zdanie wink
                              • cytrynka6543 Re: Różności NOWE 02.02.11, 17:12
                                Galop raczej ma rację,mnie ten gepart(sic!) bardziej przypomina krowę niż co innego.
                                • kocio_pierzaczek Re: Różności NOWE 02.02.11, 19:39
                                  Porażający poradnik. Cholera! Jak wyeliminuję hałas zmywarki, kiej ni mom takowej? Ani wstążek, ani kominka, buuu...
                                  • eulalija Re: Różności NOWE 02.02.11, 22:28
                                    Łączę się w bólu, szczególnie po właśnie odbytym spacerze w kwestii kominka, mógłby MLP odpalić, schło by nam się z owczarkową przyjemniej.
                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 03.02.11, 09:55
                                    kocio_pierzaczek napisała:
                                    > Porażający poradnik. Cholera! Jak wyeliminuję hałas zmywarki, kiej ni mom takow
                                    > ej? Ani wstążek, ani kominka, buuu...

To chociaż Puchatka domyj i przebierz przed powrotem Migosa smile
                                    • stara.gropa Re: Różności NOWE 03.02.11, 10:12
                                      "Posprzątaj. Przed jego przyjściem ogarnij wzrokiem główną część mieszkania."

Fajny fragment, swego czasu Groha propagowała sposób na sprzątanie mieszkania przez omiatanie wzrokiem sufitu. A tu druga metoda - ogarnięcie wzrokiem. Dzisiaj cały wieczór będę tak sprzatała. smile
                                      • ewa9717 Re: Różności NOWE 03.02.11, 10:29
                                        Ach, Gropo, dla ładu i porządku gotowaś wzrok nadwyręzyć! Nie forsuj się tak!!!!
                                        • stara.gropa Re: Różności NOWE 03.02.11, 10:56
                                          Masz rację, co za dużo to niezdrowo. Dziś tylko jeden pokój tak posprzątam
                                          • papuga_ara Re: Różności NOWE 04.02.11, 14:57
                                            Nie mogę się powstrzymać i bezczelnie wklejam tu komentarz jednego z czytelników (czytelniczki????!!!) "Poradnika dla żon". Jak widać, ile człowieków, tyle opini..... Ja cie kręcę....

"Takie rzeczy to tylko w Ameryce i też niestety już nie dzisiaj. Rodzina to była siła. Wszystko tak jak trzeba, a nie to co dzisiaj, czyli systematyczny rozkład podstawowej komórki społecznej w pogoni za kasą i ciągłym zaspokajaniem potrzeb materialnych. Jak się jeszcze dzieciaki napatoczą po drodze to wielce prawdopodobne, że zaniedbane emocjonalnie spłodzą i wykształcą kolejnych analfabetów emocjonalnych w przyszłości. "
                                            • groha Re: Różności NOWE 04.02.11, 15:27
                                              No jasne, bo dawniej, to był raj na ziemi, a teraz dookoła nic, tylko dno, metr mułu i obrzydliwa patologia, fuj. Która nigdy, ale to nigdy, nie dotyczy samego autora takich uogólnionych sądów nad ludzkością, rzecz jasna. Szczęściarz, po prostu wink
                                              • pomaranczuch Re: Różności NOWE 04.02.11, 18:24
                                                zuoooo, mrok i orzeszki .....

Bardzo lubię muzykę, myślę, że chyba dlatego, że tak mało jest moralna.
                                                (Hermann Hesse)
                                                • groha Re: Różności NOWE 04.02.11, 19:37
                                                  pomaranczuch napisała:

> zuoooo, mrok i orzeszki .....

O to to, Pomarańczuchu. Bardzo ładnie to ujęłaś.
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 20:25
                                                    Ja jestem za równowagą, a skoro Kopernik była kobietą...
                                • eulalija Re: Różności NOWE 02.02.11, 22:26
                                  O krowie też pomyślałam, ale mi wyszło, że gepardy zeżarły ... Hipopotam ma mniej subtelne łapki, może jakiś guziec?
                                  • groha Re: Różności NOWE 02.02.11, 22:51
                                    Dzieci mogą raczkować w kaskach, to gepard może być hipopotamowaty, takie czasy. Za to te wszystkie poradniki, to można o kant potłuc. Przecież od wieków wiadomo, że dobra żona, to męża korona, nie? Jednak nie ukrywajmy, że tenże mąż, jakieś gronostaje oraz berło też powinien posiadać, prawda?
                                    (Proszę zwrócić uwagę, że specjalnie poczekałam do dwudziestej drugiej z minutami, żeby to napisać wink )
                                    • goonia Re: Różności NOWE 04.02.11, 18:55
                                      O matko, kupuje kominek na bioethanol, zmywarke i rzucam prace. Mysle, ze maz bedzie mial mily, spokojny wieczor i doceni moje poswiecenietongue_out
                                      • groha Re: Różności NOWE 04.02.11, 19:28
                                        Doceni, Gooniu, ale może najpierw przygotuj go do tego jakoś delikatnie, żeby nie doznał szoku od nadmiaru ciepła oraz szczęścia rodzinnego smile
                                        Ha, słyszeliście? Mona Lisa, to facet.
                                        • goonia Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:11
                                          Slyszelismysmile Tylko ciekawi nas po czym poznali (ci wloscy naulowcy)?tongue_out
                                          • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:14
                                            A Kolumb był Polakiem.
                                            A ja jestem Murzynką gdybyście jeszcze tego nie wiedzieli.
                                            • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:23
                                              Gooniu, po oczach poznali, bo po tym się ponoć chłopa poznaje.
                                              A Gropa to może szwarccharakter? wink
                                              • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:24
                                                Tak jest! I mam czarne podniebienie.
                                                • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:32
                                                  I niebieski kolor lubisz?
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:33
                                                    Nie. A jaki to ma związek?
                                                • kocio_pierzaczek Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:35
                                                  Jak czał-czał? smile

> To chociaż Puchatka domyj i przebierz przed powrotem Migosa .

Puchatek jest estetą, dlatego długo nie mógł się przemóc do zabawy w piasku. Dziś mnie opieprzył, że ścierką do naczyń policzek z mąki otarłam.
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:38
                                                    Czał-czał ma fioletowy język, a czarne podniebienia mają złe psy i złe gropy wink
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:42
                                                    kocio_pierzaczek napisała:
                                                    > Puchatek jest estetą, dlatego długo nie mógł się przemóc do zabawy w piasku. Dz
                                                    > iś mnie opieprzył, że ścierką do naczyń policzek z mąki otarłam.
                                                    Moja krew! smile
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:52
                                                    36krzysiek napisał:

> Moja krew! smile

Ciekawe co Migos na to powie?
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:42
                                                    O rany, kto z tego Puchatka wyrośnie?
                                                    A co do niebieskości. U nas, na ziemiach wycyckanych, w pipidówku, są dwie grupy tzw. zabugowców: większość z okolic Felsztyna i znad Niemna; mniejszość z róznych kawałków . Ta większość mawiała, że tę mniejszość można poznać po tym, że chałupy na niebiesko malują i mają czarne podniebienia.
                                                    Ale ja tam za Pietrenką jestem constans wink
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:44
                                                    PS mniejszość z róznych kawałków Ukrainy. Wycięło złośliwe bydlę.
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 21:53
                                                    A nie nie, jeśli już to - Litwo, ojczyzno moja!
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:15
                                                    A Lwów i semperfidelisy? wink
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:22
                                                    No! I granica do Morza Czarnego i 1410 smile
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:24
                                                    A Wilno i Mickiewicz?
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:26
                                                    Gropo, prowadź na Kowno!
                                                    Ale przez Odessę. Ach, Odessa...
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:40
                                                    A nie da się przez Kanary? Tam cieplej. Santa Cruz de Tenerife, ojczyzno moja...
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:47
                                                    A tak między nami to Mickiewicz jest przereklamowany. No chyba że XIII księga wink
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 22:53
                                                    Mickiewicz może i jest przereklamowany, ale bliny litewskie na pewno nie!
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:14
                                                    Ech, bliny, w carskiej knajpie w Białowieży...
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:18
                                                    Baronir, nie przypominaj Carskiej, bo się naprawdę zastrzelę z żalu, że nie mogę tam teraz jechać. Wystarczy, że nabyłam ptasie mleczko za podszeptem Barona.
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:20
                                                    A ja mam pastę kawiorową. Może niekoniecznie do ptasiego mleczka, ale do blinów może?
                                                    Jestem sprzedawczyk, godzę się na to Kowno przez Kanary ruszyć wink
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:23
                                                    A czy po drodze moglibyśmy wstąpić do Wiednia? Na jeden rzut oka na Durera.
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:31
                                                    Niech będzie. Serniczki i sznycelki też miło widziane wink
                                                  • groha Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:32
                                                    Do takich podróży, to tylko Rudy 102, prawda? Koniecznie z psem. I cały świat nasz!
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:36
                                                    Zmieścimy się wszyscy do Rudego? Prędzej lotniskowiec by pasował.
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:36
                                                    A jak już we Wiedniu te sznycle pożremy, to może zahaczym o Florencję, bo ja Uficich jeszcze nie zaliczyłem, a tam takie ładne obrazki mają. Toż to rzut beretem jest. Na przekupstwo ma łososia do blinów.
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:38
                                                    A z Florencji musimy koniecznie zrobić wypad na Taorminę. Śladami Guruy to będzie.
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:43
                                                    No to kroczek dalej do Donnafugaty (nawet jeśli nie istnieje) mojego ulubionego księcia Saliny.
                                                    Tylko jeśli się zdecydujecie na czołg, to ja do środka nie włażę, będę jak Merle w "Rzeczypospolitej babskiej" biegła z pepeszą luzem.
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:45
                                                    Z pepeszą na Kanary?
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:45
                                                    Jak śladami no to sruuuu do Brazylii. Niekoniecznie jachtem na wanny. I tam zostawimy przy okazji Ewę, niech ma te baseny i bandziorów. Na zdrowie.
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:47
                                                    Ewa ma zamiar biec w czasie drogi. Jak będzie biegła przez ocean, po dnie?
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:50
                                                    A co, pepesza od czołgu gorsza? W oceanowaniu przysiądę na wieżyczce.
                                                    I w zadnych Brazyliach nie zostaję, wolę jeziora niż basen. i po cholerę mi tylu brunetów???
                                                  • asia.sthm Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:53
                                                    A do Zalesia kiedy? O Zalesie nalezy koniecznie zahaczyc.
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:58
                                                    Do Zalesia wtedy, jak zrobimy się dziobaci.
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 05.02.11, 00:05
                                                    stara.gropa napisała:
                                                    > Do Zalesia wtedy, jak zrobimy się dziobaci.
                                                    Jezusmario! Od czego?! Myślisz, że skoki klimatyczne tak nam dokopią?

• stara.gropa Re: Różności NOWE 05.02.11, 00:10
                                                    Pewnie, w tych podróżach ziemnomorskich jakąś francę możemy podłapać.
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 05.02.11, 00:13
                                                    To się zaszczepimy. Nie lubię być dziobaty. Groho, jakby Napoleon był w TWCh, tobyśmy tera wszyscy mówili po fran cu skuuuu. Tak by mu dobrze poszło wink
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 09.02.11, 08:36
                                                    4 lutego – 17 kwietnia 2011
                                                    Chcemy być nowocześni
                                                    Polski design 1955–1968 Muzeum Narodowe w Warszawie

Może wspólna wycieczka?
                                                  • stara.gropa Re: Różności NOWE 09.02.11, 09:44
                                                    26 lutego, w ramach tej wystawy będzie wyświetlane "Lekarstwo na milość"
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:56
                                                    No masz! Jeszcze sie taki nie urodził, coby wszystkim dogodził. Brunetami wzgardza, A od czego jest woda utleniona?
                                                  • ewa9717 Re: Różności NOWE 05.02.11, 00:00
                                                    Kocham się tylko w naturalnych blondynach. Andrzej Sikorowski coś zmarniał ostatnio...
                                                    Asiu, a do Zalesia to przez zaleszczyki?
                                                    Idę się wypąkać, jak nie zasnę, zobaczę, co ustaliliście.
                                                  • 36krzysiek Re: Różności NOWE 05.02.11, 00:02
                                                    stara.gropa napisała:
                                                    > Ewa ma zamiar biec w czasie drogi. Jak będzie biegła przez ocean, po dnie?
                                                    A co? Łaski nie robi. Jak się zmęczy może na koniku morskim. Tam tyle rzeczy do oglądania, rózne kałamarnice, elektryczne krewetki i Rów Mariański do zbadania. Może Nobel będzie i szast prast, wreszcie pralnia nasza!

• stara.gropa Re: Różności NOWE 05.02.11, 00:12
                                                    Na koniku morski. big_grinbig_grinbig_grin Baronie, tyś poetą!
                                                  • groha Re: Różności NOWE 04.02.11, 23:49
                                                    A po zagarnięciu Taorminy, tylko jeden skok na wybrzeże Atlantyku, a potem szybki przemarsz na wschód i już będzie imperium od morza do morza. Fajna wycieczka, nie? Napoleon chyba też tak się czuł smile
    • g0p0s Re: Różności NOWE 09.02.11, 13:32
      SzanPaństwo widzieli?
      www.kolejtv.pl/
      W marcu ma być zmiana rozkładów, to dopiero będą emocjonujące odcinki! smile
      • doratos Re: Różności NOWE 09.02.11, 15:06
        Goposie nie strasz,ja się w maju wybieram na Komunię do siostrzenicy,toż by dopiero był widok,gdybym tak musiała przez okno włazićbig_grin
        • papuga_ara Re: Różności NOWE 11.02.11, 18:25
          Jak ja mogłam tyle przeżyć i nie znać tego wiersza??? smile

Nos

Kiedy smutny wracasz z miasta,
          Kiedy łamie ci się głos
          Czarny niby czarna pasta
          Koło ciebie krąży...
          Nos.

Najpierw milczkiem, najpierw z dala,
          Przestrzegając reguł gry,
          Jak detektyw Nos ustala,
          Skąd się bierze nastrój zły.

Potem, gdy już Nos przyczyny
          Twojej kwaśnej miny zna,
          Wie, że sposób jest jedyny,
          Jedna rada... Właśnie ta:

Wspiąć się, jak roślinka pnąca,
          Zlizać z twarzy krople łez...
          Nagle czujesz: pies cię trąca!
          Nosem trąca cię twój pies!

Ryszard Marek Groński
    • groha Re: Różności NOWE 24.02.11, 13:17
      Podobno Bóg stworzył kobietę dla mężczyzny, by serce mu śpiewało, ale niechcący dodał jej usta i wszystko się z... posypało wink

Tak karano kiedyś gadatliwe kobiety:
      portalwiedzy.onet.pl/252222,1,1,0,galeria_media.html
      Straszne, nie? Teraz musieliby wymyślić jeszcze coś takiego na paluszki... smile
      • g0p0s Re: Różności NOWE 24.02.11, 13:35
        Stąd się wzięło wyuzdanie? smile
        • groha Re: Różności NOWE 24.02.11, 13:52
          O, o! Pewnie właśnie stąd. I niewątpliwie zamordyzm smile
          • ewa9717 Re: Różności NOWE 24.02.11, 17:41
            Ileż dziwnych i niezbyt skutecznych konstrukcji nie tylko twarzowych te durne chłopy nam montowały!
            • goonia Re: Różności NOWE 24.02.11, 18:00
              O matko, mnie sie od razu (przepraszam wrazliwych) na wymioty zbierasad Zdaje sie, ze dlugo bym w takim czyms nie pozyla, brrr.
              • kocio_pierzaczek Obywatel GC 24.02.11, 20:30
                Interpretacja ciekawa.

www.youtube.com/watch?v=mfo-Ztt-moY
                • 36krzysiek Re: Obywatel GC 25.02.11, 21:37
                  rEpUbLiKa !!! To było szaleństwo. Teraz w to trudno uwierzyć, ale w liceum miałem taką GRZYWĘ jak Ciechowski smile Po drugie jedyne, co opanowałem na fortepianie, to właśnie ten początek, i jeszcze Białą Flagę. Po trzecie, to wolę tę wersję niż nowe wcielenie Kowalskiej, a po piąte będą kwilić, a, nie, to nie ta bajka, po piąte mam coś dla Ewy i dla wszystkich innych, jak kcą smile
                  www.youtube.com/watch?v=RKMqCqjixyo&feature=related
                  • ewa9717 Re: Obywatel GC 25.02.11, 22:28
                    [b]Dawno, dawno temu wykupilam 10 biletow, zeby seans w pipidowkowym kinie się odbył. Film był hiszpański i chyba kiepski, nazywało się toto (chyba?) "Historia samotnej dziewczyny, a w trakcie kilka razy Brel nemekitepał. No i dla Brela ów ekspens był cały, ach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka