Dodaj do ulubionych

Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw

27.11.06, 08:23
Jestem na etapie w myśl( Pierdolę nie robię) ,,Pierdolę nie szukam: teraz
już tylko czekam" . Przyznac się proszę z ręką na sercu, czy ktos z was zanim
zaczął szukac wydawnictwa dla swojej książki znał te wszystkie wydawnictwa
które zna teraz. Bo ja jeszcze pół roku temu z wydawnictw mogłam wymienić
tylko Rebis i wab.
teraz znam około setki. a wy ile znacie?
Obserwuj wątek
    • skajstop Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 27.11.06, 10:06
      Ilość nie ma znaczenia :) ważne, abyś znała jak najdokładniej te, które
      publikują teksty zbliżone charakterem do tego, co sama piszesz - nawet gdyby
      było ich tylko pięć czy dziesięć :)
    • lilith76 Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 27.11.06, 14:34
      Ja znam z 5-6.

Obawiam się, że teraz - skoro się przyznałaś - musisz zrobić tę listę w Excelu i rozsyłać chętnym na forum. Chciało się pochwalić?
      ;D
      • skajstop Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 27.11.06, 14:43
        10 punktów :)

Miło wiedzieć, że ktoś za nas wykonał już jakąś robotę :)
    • imlardis2 Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 27.11.06, 18:34
      Nie mów, że wysłałaś do 100 wydawnictw swoją powieść? Nie mów?
      • hemeczka Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 28.11.06, 10:37
        Listę 100 wydawnictw ma master magiczny . sam mi przysłał. Do 100 może nie ale
        do tej słusznej 30 na pewno. Kilka że tak, wiele że nie. a reszta milczy.
        • imlardis2 Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 28.11.06, 13:02
          No to gratuluję. A ci, co odpowiedzieli na tak, to już jakieś konkrety podali,
          czy nie? Napisz coś więcej.

• gamblerka Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 28.11.06, 22:45
          szczęka mi opadła, słowo honoru...:) Mnie tu w ogóle chyba nie ma, yyyy... Za
          to są poważne braki w wiedzy na zadany temat.
          • prymula7 Przyznać się, pochwalić się znajomością wydawnictw 29.11.06, 13:52
            Pochwalę się:) umiem już na pamięć tekst listu:
            "Szanowana Pani
            Dziękujemy za przesłanie nam propozycji wydania powieści(tytuł).
            W najbliższym czasie nie jesteśmy jednak zainteresowani publikacją tego utworu.
            Z zaciekawieniem zapoznaliśmy się z tekstem. Niestety liczba tytułów, jakie
            wydajemy jest ograniczona i nie jesteśmy w stanie zrealizować wszystkich nas
            interesujących projektów.
            Dziękujemy za okazane zainteresowanie naszym Wydawnictwem i życzymy samych
            sukcesów w życiu osobistym i zawodowym."

Czyli, pisz, ale nie zawracaj nam więcej głowy;)
            • mysia-mysia Re: Przyznać się, pochwalić się znajomością wydaw 29.11.06, 13:54
              nawet w życiu osobistym, ho ho! ale mili są :-)
              • prymula7 mysia- mysia 29.11.06, 13:57
                to mi wygląda na asekurację, coby się debiutant nie chciał wieszać z rozpaczy,
                na przykład;)
                • mysia-mysia Re: mysia- mysia 29.11.06, 14:18
                  a wiesz, to jest możliwe :-)))
    • braineater Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 29.11.06, 14:27
      z pamięci bez guglania

rebis
      amber
      wab
      baobab
      mandragora
      egmont
      czytelnik
      piw
      pax
      znak
      kr
      uniwersitas
      słowo/obraz terytoria
      prószyński i ska
      Zysk i ska
      wsip
      wp
      fabryka słow
      nova
      muza
      alfa
      sonia draga
      kuryłowicz
      albatros
      twój styl
      peter willson
      bertelsman
      świat ksiazki
      świat literacki
      ruta
      kultura gniewu

chyba tyle - w pamięci mam też ich standardowe rabaty dla zakupow hurtowych &
      numery tele do działów sprzedaży:)
      straszny zawód wykonuje jednak:)

P:)
      • prymula7 braineater 29.11.06, 14:43
        jestem pod wrażeniem.
        Ale, nie wierzę, że nie masz w pamięci Lampy i Iskry Bożej;)
        • braineater Re: braineater 29.11.06, 14:45
          nie no, paru na pewno sobie nie przypomniałem:)
          Czarne jeszcze też
          Pogranicza
          i tak dalej:)
          Na szczęscie mam komputer:)

• prymula7 braineater 29.11.06, 17:35
            moja odpowiedź, to dwa w jednym. Miałam też na myśli Twoją światłość i
            błyskotliwość:)
            • braineater Re: braineater 29.11.06, 17:48
              <łojezu>

• hemeczka Re: braineater 30.11.06, 12:43
                A te wydawnictwa Nova. co to za wydawnictwo? jaki katalog wydawniczy?
      • aarek.slon Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 13:07
        Pozwolę sobie zwrócić uwagę "zjadaczowi mnózgów", że w Polsce jest wydawnictwo "Philip Wilson", a nie "Peter Wilson".
        • braineater Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 13:38
          Merci:)
          Berthelsmana chyba też źle zapisałem.
          Hemeczko - Nova juz nie istnieje, niestety.

• zielonamysz Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 14:48
            Jakto nie istnieje?
            A kto wydaje Sapka?
            • braineater Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 15:27
              Nowa

<chyba, gugle mi się zepsuło:)>

--
              Wolna Kultura
              Na uszach
              • hophopi Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 15:47
                Supernowa :)
                • makawity_kot Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 15:53
                  Supernowa to chyba tylko nazwa serii fantastycznej. Wydawnictwo to Niezależna
                  Oficyna Wydawnicza NOWA.
                  • hophopi Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 15:55
                    no dobra Kocie, Twoja racja, luknęłam zezem na okładkę, do środka mi się nie
                    chciało ;)
                    • ratonsitoblanco Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 17:22
                      hophopi napisała:
                      > no dobra Kocie, Twoja racja, luknęłam zezem na okładkę, do środka mi się nie
                      > chciało ;)

Hophopi, coz Ty wyprawiasz? Z kotem gawedzisz?! Zamiast przyznac kotu racje,
                      chlusnij na niego kublem zimnej wody (ew. zimnego atramentu)... Chyba ze to Twoj
                      nowy kumpel:( O, to przepraszam. Biore nogi za pas i zmykam do przytulnej norki.
                      r.
                      • makawity_kot Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 17:59
                        Woda wzmaga agresję.
                        Przynajmniej u kotów.
                        • ratonsitoblanco Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 18:10
                          makawity_kot napisał:

> Woda wzmaga agresję.
                          > Przynajmniej u kotów.

Myslalem, ze higiene:)))
                          r.
                          • makawity_kot Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 18:20
                            To później, kiedy się sprząta.
                            • ratonsitoblanco Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 30.11.06, 18:38
                              Po co sprzatac, Kocie? Czy nie lepiej od razu skorzystac z pojemniczka z piaskiem?
                              r.
                              • hophopi wszystko na ten temat 30.11.06, 22:16
                                oj R-blanco, Ty mnie tu nie podpuszczaj, no i porzuć w końcu swe uprzedzenia
                                gatunkowe. jak widać na tym forum nawet Mysz z Kotem mogą sobie pogawędzić.
                                a poza tym masz z odwodzie zawsze Mysz Zieloną, na pewno znajdziecie wspólny
                                język :P
                                nota bene ciekawe, jakie jeszcze kolorystyczne egzemplarze gryzoni tu
                                wystąpią ;)
                                • mysia-mysia Re: wszystko na ten temat 30.11.06, 23:29
                                  > nota bene ciekawe, jakie jeszcze kolorystyczne egzemplarze gryzoni tu
                                  > wystąpią ;)

ja jestem czarno-biała i w dodatku podwójna :-)
                                  • mysia-mysia Re: wszystko na ten temat 30.11.06, 23:30
                                    chociaż w druku wygląda jakbym była czarno-czarna, ale to wszystko przez to tło
                                    :-)))
                                    • braineater Re: wszystko na ten temat 01.12.06, 00:16
                                      może powinnaś być Zebrą?

• mysia-mysia Re: wszystko na ten temat 01.12.06, 11:18
                                        nie, zebry mają zupełnie inną osobowość, a ja jestem taką podwójną mysią co
                                        siedzi cicho pod miotełką i rozgląda się do okoła - a co zobaczy to zaraz
                                        zapisuje :-)))
                                        • ratonsitoblanco Re: wszystko na ten temat 02.12.06, 17:16
                                          Hophopi napisala:
                                          R-blanco, Ty mnie tu nie podpuszczaj, no i porzuć w końcu swe uprzedzenia
                                          gatunkowe. jak widać na tym forum nawet Mysz z Kotem mogą sobie pogawędzić.
                                          a poza tym masz z odwodzie zawsze Mysz Zieloną, na pewno znajdziecie wspólny
                                          język :P

Owszem, ja moglbym dyskutowac z Szanownym Kotem. O literaturze, o sierci, a
                                          najchetniej o wegetarianizmie. No ale ciezko sie z rozmawia z kims, komu ciagle
                                          burczy w brzuchu...

No fakt, jest Mysz Zielona. Ale sama koncepcja Myszy Zielonej jest dla mnie, ze
                                          tak powiem, zbyt awangardowa. Nie wiem, co o tym myslec. Moze po prostu jestem
                                          starej daty i nie nadazam za postepem. A tak w ogole Mysia-mysia jest the best:)
                                          r.
                                          • mysia-mysia Re: wszystko na ten temat 04.12.06, 11:17
                                            r-blanco, dziękuję - wiedziałam że wreszcie ktoś mnie zauważy ;-)))
                                            • ratonsitoblanco Re: wszystko na ten temat 04.12.06, 19:43
                                              Zawsze do uslug:)
                                              Klaniam sie w pas,
                                              Ratonsito
    • marcin.pietraszek Re: Przyznać się, pochwalic znjomością wydawnictw 06.01.07, 23:15
      to bardzo stara lista, ale może coś jest jeszcze na niej aktualne:

Dom Wydawniczy „Rebis” ul. Żmigrodzka 41/49 60-171 Poznań
      Państwowy Instytut Wydawniczy ul. Foksal 17 00-950 Warszawa
      „Prószyński i S-ka” ul. Garażowa 7 02-651 Warszawa
      Wydawnictwo W.A.B. ul. Nowolipie 9/11 00-150 Warszawa
      Spółdzielnia Wydawnicza „Czytelnik” ul. Wiejska 12 00-490 Warszawa
      Wydawnictwo „Zysk i S-ka” ul. Wielka 10 61-774 Poznań
      Warszawskie Wydawnictwo Literackie „Muza” ul. Marszałkowska 8
      00-590 Warszawa
      Wydawnictwo „Amber” ul. Zielna 37 IIp. 00-108 Warszawa
      Wydawnictwo „Przedświt” Al. Ujazdowskie 16 m.49 00-557 Warszawa
      Wydawnictwo „a5” ul. Stawana 16/3 30-540 Kraków
      Wydawnictwo „Czarne” s.c. Wołowiec 11 38-307 Sękowa
      Wydawnictwo „Do” ul. Anielewicza 23/68 01-026 Warszawa
      Oficyna Bibliofilów ul. Bolesława 13 93-492 Łódź
      Wydawnictwo L&L ul.Pilotów 3 08-460 Gdańsk ?
      Wydawnictwo „Świat Literacki” skr.pocztowa 74 00-991 Warszawa
      Wydawnictwo „Lampa i iskra boża” ul Przasnyska 18/20 01-756 Warszawa
      Agencja Wydawnicza „Ty” skr. poczt. 74 00-991 Warszawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka