Dodaj do ulubionych

Wczytka i wpatrzka :)

18.11.11, 22:54
Cytuję za Umer Magdą, która wyjaśnia znaczenie w/w Poniedzielskiemu Andrzejowi:
"Jako mistrza mowy polskiej powinny ucieszyć Cię dwa nowe słowa, jakie poznałam dzięki młodemu człowiekowi, który tak wpisał się na blogu Franka: “bardzo fajna WCZYTKA i WPATRZKA“.
No więc najpierw malutka wczytka z odpowiedzi wyżej wymienionego Poniedzielskiego Andrzeja na temat chandry, której jak się okazuje, on osobiście nie znosi (sic!), gdyż:
(...)duszy jest potrzebny obszar gorszych samopoczuć. Niebezpieczna zaś jest „chandra wewnętrzna do użytku zewnętrznego“
I trudno się z tym nie zgodzić, nieprawdaż.
A teraz malutka wpatrzka, dla której, powiedzmy to sobie szczerze, właściwie założyłam cały ten wątek, bo zupełnie nie wiedziałam, gdzie takie wkleić. Mówiąc już zupełnie wprost, czyli jak na spowiedzi: bezczelnie podkradłam ją u sąsiadów, za co strasznie ich przepraszam i obiecuję, że już nie będę, ale sami powiedzcie, czy na coś takiego można nie patrzeć w kółko i nie chcieć pokazywać całemu światu? Się nie da przecież:
Piąteczek!
Obserwuj wątek
    • stara.gropa Re: Wczytka i wpatrzka :) 18.11.11, 23:02
      Cudna wpatrzka. Hipopotamia rodzinka najlepsza smile
      • ewa9717 Re: Wczytka i wpatrzka :) 18.11.11, 23:11
        No to jeszcze jedna wpatrzka. Tak się wpatruję, jak ta bezkurcyja to zrobiła:
        patrz.pl/zdjecia/kot-i-kaloryfer
        • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 18.11.11, 23:45
          Wszystkie cudne, po prostu.
          Dobra, jak już wszyscy obejrzą i będą zmiękczeni na cacy, to dopiero wtedy się przyznam, że tak naprawdę, to ten wątek założyłam specjalnie dla pana Barona, żeby miał gdzie zamieszczać swoje wpatrzki Buniowo-Miszowe, całymi masami, spokojniutko i bez żadnych wyrzutów sumienia. Oraz dla wszystkich miłośników wpatrzek, ma się rozumieć. Czyli, nie ma co owijać w bawełnę: dla siebie też smile
          Żeby nie być gołosłownym, proszę bardzo, oto dwie wpatrzki klasycznego spanka:
          Frotka
          http://img215.imageshack.us/img215/2193/dscf0298b.th.jpg
          Frycek
          http://img3.imageshack.us/img3/4721/dscf0300f.th.jpg

Aha, mam jeszcze bonus:

http://img809.imageshack.us/img809/5116/dscf0174c.th.jpg

To jest robaczek-dziobaczek, który skądś wylazł i przyglądał się, jak Groh konstruuje pudełko z preszpanu. Sympatyczny nawet i grzeczny, jak na robalka, bo po kleju nie łaził. Wydawało mi się, że skądś już go znam i nagle doznałam olśnienia: wołek zbożowy bez tyłozgięcia!
          Zamknęłam stwora tam, skąd prawdopodobnie przyszedł: do pojemnika z pszenicą dla ptaków. Jutro pójdzie do karmnika. Przecież żywego stworzenia na taki mróz nie wyrzucę...
          • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 19.11.11, 00:31
            Wiem, wiem, na pewno myśleliście, że to już koniec na dzisiaj. Noszcholera, samo mi włazi pod palce, słowo daję.
            i51.tinypic.com/30w59pj.jpg
            Ale po czymś takim, to już ze spokojnym sumieniem mogę wrzucić wczytkę: dobranoc.
            • asia.sthm Re: Wczytka i wpatrzka :) 19.11.11, 01:57
              ten watek duzo lepszy niz tamten o cyckach.

Ach ja tego potrzebowalam. A terraz kordelke na lepek i dobranoc panstwu
              • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 19.11.11, 08:22
                Oj tak, oj tak smile Dzięki Groho. Maria Cz. powiedziała Andrusowi, dlaczego nie śpi z Karolakiem w jednym łóżku, bo tylko zwierzęta słodko wyglądają podczas tej czynności.
            • embepe Re: Wczytka i wpatrzka :) 23.11.11, 22:10
              groha napisała:

> Wiem, wiem, na pewno myśleliście, że to już koniec na dzisiaj. Noszcholera, sam
              > o mi włazi pod palce, słowo daję.
              > i51.tinypic.com/30w59pj.jpg
              > Ale po czymś takim, to już ze spokojnym sumieniem mogę wrzucić wczytkę: dobrano
              > c.

Odrabiam zaległości w czytaniu forum i dopiero dziś obejrzałam - prześlicznościowe po prostu! Dzięki, Groho!
              • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 23.11.11, 22:17
                embepe napisała:

> Odrabiam zaległości w czytaniu forum i dopiero dziś obejrzałam - prześlicznościowe po prostu! Dzięki, Groho!

Proszę bardzo i na zdrowie, Embepe smile
    • minerwamcg Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 00:22
      To się patrzta. Wy na nią, ona na Was.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/52/51/555962b590.jpg
      • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 21:17
        Dziękuję, patrzę na nią z przyjemnością, choć co do wzajemności mam pewne wątpliwości...
        • heniulaa Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 21:58
          Wymiękłambig_grin Zdecydowanie lubię koty w dużych dawkachbig_grin Dzięki groho za fantastyczny wątek!
          • minerwamcg Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 22:12
            Heniula - wyżej przedstawiona rze-kotka siedzi oczywiście na bagażniku znanej Ci warszawy smile
        • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 22:20
          ...ale mimo wszystko wierzę, że całkiem sympatycznie na mnie patrzy.
          Cholera, to ja tu, w tzw. porywie dobrego serca, zakładam taki śliczniutki wątek łagodząco-kojący, żeby wszystkim było dobrze i miło, bo wiadomo - czasy jak zwykle nie są lekkie, a tu nikt nawet palcem nie kiwnie, żeby jakoś się dołączyć i żeby było jeszcze przyjemniej, a może nawet olewa ostentacyjnie i wręcz lekceważąco, w co wolałabym nie wierzyć jednak... Nie, no wiecie co... Aż mi się samej siebie żal zrobiło... Przepraszam, muszę iść się wysmarkać.
          • ewa9717 Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 22:34
            www.youtube.com/watch?v=u20lRqQLvII
            No to ilustracja wspomnianych sytuacji wspólnotowych. Specjalnie dla Grohy wink
            • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 23:00
              Dzięki, Ewuś, dzięki. Wzruszyłam się bardzo. Widok wszelkich działań wspólnotowych zawsze poruszał mną dogłębnie, a teraz potrafi wręcz do tzw. łez rzewnych, co ponoć wybitnie świadczy o nieubłaganie postępującym procesie dziecinnienia wtórnego, niestety. Jak to dobrze, że nie zdążyłam jeszcze wyrzucić tej chusteczki...
              • ewa9717 Re: Wczytka i wpatrzka :) 20.11.11, 23:03
                www.youtube.com/watch?v=KICutU59ksI
                Ach, to to miało być!!!
                Naprawdę nie wiem jakim cudem tamto wlazło!
    • eulalija Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 09:08
      Na poniedziałek znalazłam taką całodobową kamerkę:

www.ustream.tv/ffrc
      • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 09:58
        Dzięki, wreszcie coś ciekawego w necie smile
        • eulalija Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 10:09
          Mam jeszcze coś specjalnego dla Starej Gropy:

bociany.tv/karmnik/
          • asia.sthm Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 10:14
            ten karmnik to wybitnie sylwestrowy, sama bym sie tam nakarmila
        • asia.sthm Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 10:12
          jak z bocianim gniazdem albo i gorzej - teraz sie czlowiek nie oderwie.

No nic, charakter sie kiedys sam wyrobi. wink
          • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 11:09
            Charakter może kiedyś się wyrobi, ale człowiek z pracą to już teraz na pewno nie, cholerka.
            Z tym sylwestrowym karmnikiem, to może nawet dałabym jakoś radę, bo za własnym oknem ptaków mam o wiele więcej, ale te koty... te koty...
            • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 11:59
              Groho, a czy Twoje sierściuchy mają taką karuzelę? Mnie to z początku zmartwiło, bo wygląda jak wielka piła.
              • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 21.11.11, 12:21
                36krzysiek napisał:

> Groho, a czy Twoje sierściuchy mają taką karuzelę? Mnie to z początku zmartwiło
                > , bo wygląda jak wielka piła.

Bieżnia dla gigantycznych chomików, albo bęben od pralki dla kotów, hihi. Ale w sumie urządzenie nie jest głupie, nie? Pieski też lubią się na czymś takim pogimnastykować, widziałam. Ale Ty wiesz, jakie to jest wielkie? Szafę trzeba by wyrzucić z domu, albo co. Moje sierściuchy aż takich luksusów nie mają i pewnie dlatego latają po ścianach.
    • groha Re: Wpatrzki choinkowe dwie 21.11.11, 12:09
      1. a'propos choinki jadalnej, o której mowa w sąsiednim wątku, bo myślę, że w rzeczonym przypadku taka byłaby o wiele wygodniejsza w użyciu, niż tradycyjne drzewko:

http://img85.imageshack.us/img85/2423/indeksb.th.jpg

2. a'propos choinki niejadalnej gębowo, za to pięknie rozwiązującej problem nadmiaru książek na czas okołoświąteczny:

http://img190.imageshack.us/img190/6154/choinkaq.th.jpg

Gropo, i co Ty na to?
      • goonia Re: Wpatrzki choinkowe dwie 23.11.11, 16:57
        Wpatrzki urocze. Az mi sie spac zachcialo, no... moze nie na kaloryferzesmile
    • gat45 Re: Wczytka i wpatrzka :) 24.11.11, 07:52
      Długo medytowałam w życiu swoim nad tym tematem zadanym : czy jest coś śpiącego z większym przekonaniem niż małe kocię. I mój głęboko przemyślany wniosek jest następujący : JEST. Dwa śpiące kocięta.

Groho, nic nie "podkradłaś" sąsiadom, ino zaaplikowałaś w życiu podstawową zasadę sieci - rozpropagowałaś smile. Do sąsiadów też ktoś tę wpatrzkę skądś przyniósł ku ogólnej radości z rozczuleniem pomieszanej.
      • ewa9717 A wsłuszka może być? 24.11.11, 20:29
        O myśleniu.
        www.voila.pl/377/qdxrj/
        • gat45 Re: A wsłuszka może być? 24.11.11, 20:53
          Bardzo mi pomogło, dzięki ! Jaka ja głupia byłam ! Przecież to trzy śpiące kocięta ! TRZY !!!!
          • groha Re: A wsłuszka może być? 25.11.11, 00:00
            Trzy

http://img522.imageshack.us/img522/2251/82752485.jpg

albo cztery

http://img15.imageshack.us/img15/3923/czterykotki.jpg

choć do szczęścia wystarczy nawet jeden

http://img560.imageshack.us/img560/7236/kotfos.jpg

Dobrej nocy.

• eulalija Re: A wsłuszka może być? 25.11.11, 07:38
              Sadystycznie wkleję jeszcze jedną całodobową, mamusia syjamka z trzema kociętami:

www.ustream.tv/channel/kitten-nursery
    • edeka5 Re: Wczytka i wpatrzka :) 25.11.11, 12:06
      Jeszcze jeden śpiący kotek:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ed/ae/rpor/qHPNHfopxvAstBGxPA.jpg
      • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 25.11.11, 14:32
        Eulalijo, a niech mnie dziki kot powącha... Dzięki! Jako skończona kociochistka uwielbiam taki sadyzm.
        A opowiadałam Wam już kiedyś, jak u nas wygląda nakrywanie do stołu? Takie normalne, na co dzień, albo wtedy, gdy mają przyjść goście, wsio rawno. W normalnym domu wygląda to tak, że najpierw kładzie się na stole obrus, serwetki, ozdóbki, skorupki i takie tam różne fidrygałki, prawda? U nas to bez znaczenia. Bo zawsze, powtarzam, zawsze pierwszy na stole jest Frycek. Zawsze. Nie powiem, czasem nawet uda się położyć obrus, ale nie z Fryckiem takie numery, o nie, nie. Szybki jest, skubaniec. I ma własne, głębokie poczucie estetyki: żadnych wygładzonych powierzchni, kantów, kątów i symetrii. To absolutnie nie w jego kocim stylu. On uwielbia art nouveau: miękkie linie faliste, bogatą plątaninę kształtów i swobodną, ruchliwą kompozycję. Bardzo ruchliwą, dodajmy. I jest w stanie, nomen omen: udrapować każdą materię, żeby tylko dostarczyć nam wrażeń. Prawdziwy artysta. Przez 8 lat tak już nas wyszkolił, że stół bez skołtunionego obrusa wydaje nam się dziwny, zimny i jakiś taki... No, nie nasz, po prostu.
    • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 25.11.11, 15:33
      Aha, zapomniałam o najważniejszym: wiecie, że dziś Dzień Pluszowego Misia?

http://img26.imageshack.us/img26/759/misui.jpg

Uściskajmy w myślach wszystkie misie swojego dzieciństwa, niech nie czują się zapomniane.
      • eulalija Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 07:59
        To jeszcze dla Grohy podrastające gepardziątka z mamusią w Śląskim ZOO:

www.tvs.pl/36427,tylko_u_nas_mlode_gepardy_z_zoo_na_zywo.html
        Niestety trzeba odczekać 30 sekund reklam.
        • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 09:53
          Idę oglądać koty od Eulalii - zdecydowanie ładniejszy widok niż współpracownicy. Chwaliłem się już, że Misza nauczył się samodzielnie wskakiwać do samochodu?
          • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 10:49
            Wszystkie koty piękne są, dziękuję Eulalijo.
            Ale klatka okrutnie przygnębiająca. Może lepiej na nią nie patrz, Baronie.
            • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 11:08
              Dlaczego przygnebiająca? Wydaje się całkiem wypasiona i bezpieczna, szczególnie dla tych maluchów. Kocia mama ma pełne ręce roboty wink
              • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 11:11
                Aaaa! Ty może o zoo? Bo ja o tej syjamskiej rodzinie.
                • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 11:25
                  Jasne, że o zoo. I o tej betonowej klatce gepardów, dzikich książąt trawiastych sawann. Lepiej na nią nie patrz.
                  • stara.gropa Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 11:48
                    A tu małpeczki wink
                    www.zoo.waw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4&lang=pl
    • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.11.11, 11:57
      A, zapomniałam Wam powiedzieć, że na Animals Planet HD chyba nas podglądają, bo ostatnio powtarzali konkurs na najsłodszego kociaka w sieci. Cudo prawdziwe. Z tego nadmiaru dobrobytu zapamiętałam tylko zwycięzców trzech kategorii:
      najsłodszy śpiący
      www.youtube.com/watch?v=Jw5Lm6oP6jQ
      najsłodszy przyjaciel
      www.youtube.com/watch?v=oiWTWZFr-LE
      po prostu najsłodszy
      www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8
    • g0p0s Re: Wczytka i wpatrzka :) 29.11.11, 15:05
      A może być zapowiedź wsłuchki?
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,10683717,Oprawcy_ksiazek__Zapraszamy_na_audycje_.html
      • 36krzysiek Re: Wczytka i wpatrzka :) 29.11.11, 18:32
        Wróciłem dziś z pracy do domu i co zastałem? Rozumiem, że tacka po kurzych udkach została wygrzebana z worka do recyclingu, pogryziona na nano strzępki i rozwleczona po mieszkaniu, głupi pan nie pomyślał, widzocznie sam sobie roboty szuka. Ale jak im się udało przenieść pełnowymiarową poduszkę do spania (ich) z salonu do sypialni, zdjąć z niej powłoczkę (zapiętą teoretycznie na guziki), zostawić na łóżku a poduszkę ułozył ładnie na podłodze w charakterze posłania? Właśnie odkryłem, że jeden bok poszewki przestał istnieć wink Rozumiem, że gatunek bawełny był podły i zdecydowanie bardziej pasuje sama wsypa. Trzeba będzie zainwestować w egipską bawełnę.
        • embepe Re: Wczytka i wpatrzka :) 29.11.11, 23:01
          Jak SzanPanBaron nie zapewnia Zwierzątkom rozrywek na czas swojego niebytu w domostwie, to Zwierzątka sobie radzą we własnym zakresie wink , a Szanownemu pozostaje potem sprzątać nanostrzępki, inwestować w egipską bawełnę...
          Mój Zwierz w młodości namiętnie czytywał prasę - w nanostrzępki rzecz jasna smile
          A jakie miał później rozbrajające zadowolenie na paszczy wypisane!
          Z wiekiem zamiłowanie do "lektur" jakoś zanikło.
          Miłego sprzątania, Baronie smile
          • ewa9717 Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 16:51
            I tak na przykład na początek ktoś z prezydium TWCh na konkretną godzinę się umawia i macha do tych dalszoregionalnych, potem następne członki robią za narożnego inżyniera, najlepiej blisko latarni, i machają aboco...

oognet.pl/content/details/154
            • stara.gropa Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 20:28
              Będę tam w sobotę o 10.40. Na samym rogu chodnika, tuż przy jezdni tam gdzie są białe słupki będę machała jak szalona. Wzorem cioci Jadzi mogę machać halką (o ile mi ktoś takową pożyczy smile)
              • ewa9717 Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 20:51
                O raju, Gropo, odmacham, a potem wyjdę na balkon i może zaszkorbucę na okoliczność? wink
                • stara.gropa Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 20:56
                  Ale Ewo droga, czy zdołasz podnieść powiekę, (że o innych częściach ciała nie wpsomnę smile) o tak wczesnej godzinie?
                • orale Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 20:57
                  o kurcze blade, wczoraj mogliśmy tam machać zbiorczo i to jak zbiorczo
                • embepe Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 20:58
                  Ewa, Ty lepiej poszukaj jakiego webcama w tym Twoim lesie ( podobno są, ale nie wiem, czy akurat w Twojej okolicy ) żeby skutecznie odmachać smile
                  Gropę z radością poobserwuję w sobotę o 10.40, po czym pójdę odmachać do jakiej kamerki w moim miasteczku.
                  Idę poszukać, gdzie te webcamy w mojej okolicy pouwieszane.

• ewa9717 Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 21:09
                    Po kolei:
                    1. Cygan dał się powiesić dla Towarzystwa, a ja kawałków ciała mownych i niewymownych nie dam rady dostarczyć alertowo do laptoka, któren na wszelki wypadek nawet może spać ze mną?????
                    2. No szkoda, za późno gdzieś stronkę podebrałam...
                    3. W uczęszczanych przeze mnie kawałkach lasu ponoć jeszcze kamer nie ma, co i dobrze, bo wczoraj wybrałam się na nożny spacer zaraz po kawie wink
                    • orale Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 21:14
                      na upartego zdjęcie Ewy można wyguglać. Ładne, choć nie wiem jak bardzo aktualnesmile
                      • ewa9717 Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 21:16
                        Lepiej nie, bo mnie inkoguctwo bardzo potrzebne ze względów jednego nachała birkenała.
                        • orale Re: Wpatrzka łącząca:) 30.11.11, 21:21
                          jak chceszsmile
                          • 36krzysiek Re: Wpatrzka łącząca:) 02.12.11, 19:14
                            Jestem w szoku, Gropa nie ma halki? wink Co to się porobiło z tą młodzieżą... Ale ja tu w innej sprawie.
                            Z uporem maniaka będę walczył i zachęcał do pomocy, do poczytania:
                            www.ratujzwierzeta.pl/?p=9119
              • embepe Re: Wpatrzka łącząca:) 03.12.11, 10:53
                stara.gropa napisała:

> Będę tam w sobotę o 10.40. Na samym rogu chodnika, tuż przy jezdni tam gdzie są
                > białe słupki będę machała jak szalona. Wzorem cioci Jadzi mogę machać halką (o
                > ile mi ktoś takową pożyczy smile)
                No chyba się spóźniłam na to widowisko, bo o 10.43 nie było nikogo, kto by machał przy słupkach sad Albo z braku halki Gropa zachowała daleko posuniętą powściągliwość w ruchach i na wszelki wypadek nie zbliżała się do słupków sad((
                Następnym razem budzik sobie nastawię!
                Dzień dobry w sobotę!
                • ewa9717 Re: Wpatrzka łącząca:) 08.12.11, 20:05
                  No i machao!!!!! Naprawdę machao!!!!!!
                  Sztuk dwie, Orale i Jottka, Orale bez halki i bez jeszcze czegoś, ale o tym szaaaaa wink
                  Internet naprawdę potęgą jest i basta!
                  • orale Re: Wpatrzka łącząca:) 08.12.11, 21:19
                    A czy czułaś jak pięknie pachniałam? specjalnie poleciałyśmy z Jotką do perfumerii, Guccim się oblałam na tę okoliczność, najdroższego wybrałamsmile
                    • ewa9717 Re: Wpatrzka łącząca:) 08.12.11, 21:44
                      Lekutki katar nie pozwalał nazwać końkretnie, ale na pewno od ekranu wielkim swiatem buchało!
                    • embepe Re: Wpatrzka łącząca:) 08.12.11, 22:16
                      orale napisała:

> A czy czułaś jak pięknie pachniałam? specjalnie poleciałyśmy z Jotką do perfume
                      > rii, Guccim się oblałam na tę okoliczność, najdroższego wybrałamsmile
                      A czemu nie uprzedzao, że będzie machao tudzież pachniao? By popatrzao, pozachwycao, powachao, znowu pozachwycao, a nawet odmachao! smile
                      Jeżeli uprzedzao, a ja przegapiłam, to bardzo przepraszam!!! Następnym razem poproszę o uprzedzanie WIELKIMI LITERAMI! smile
                      • orale Re: Wpatrzka łącząca:) 09.12.11, 18:59
                        embepe, bardzo przepraszam, wpatrzka była znienacka. Znienacek naszedł mnie i Jotkę w knajpie i tak trzymał, że aż do Ewy zadzwonił. Dostępu do internetu nie było zatem...... Może mnie jeszcze kiedy najdzie na takie pokazy. Jedno wam tylko powiem. Tam na tym placu te ludzie świecące to jakieś dziwne. Podeszłyśmy z Jotką do jednego tylko, na imię miał Huji. Nie wiem co o tym myśleć
                        • embepe Re: Wpatrzka łącząca:) 09.12.11, 20:31
                          Spooookooo, Orale, luuuuzik! Znienacek wszystko wyjaśnia i całkowicie usprawiedliwia smile
                          Obawiałam się jeno, że wzrok mi zaszwankował, skoro nie dojrzałam nigdzie umawianek na wpatrzkę łączącą smile

Ludzie to w ogóle dziwne są. Niektóre to świecą samoistnie, ale dość małomówne są, mało dynamiczne takoż. I jeszcze dziwnie się nazywają. A niektóre inne ludzie to się podobnie dziwnie nazywają, ale za to robią takie zdjęcia - to tak w ramach wpatrzki ogólnej smile
                        • heniulaa Re: Wpatrzka łącząca:) 09.12.11, 21:25
                          Orale aż żałuję że mnie z Wami nie byłobig_grin
                          • groha Re: Wpatrzka łącząca:) 09.12.11, 21:51
                            Słuchajcie, to jest wyśmienity pomysł z tymi kamerkami, naprawdę. Bo to i pomachać do siebie można cieleśnie, a nie tylko słowem pisanem, i potem jest o czym pogadać, a przy okazji zawsze można naocznie sprawdzić, jaka pogoda i czy nie bez powodu na nią narzekamy, hihi. Same korzyści, jakby nie patrzeć. W te kamerki, znaczy. Dawać swoje, dawać!
                            • ewa9717 Dla Orale 10.12.11, 09:25
                              Kamerków u mnie nie ma, ale zapobrałam od naszego tatki:
                              www.youtube.com/watch?v=yJSoefPqQvM
                              • ewa9717 Dla wszystkich miłośników żwierzątek 10.12.11, 15:05

Właśnie dostałam, ponoć karierę robi na fb, więc pewnie znacie, ale co tam!
                                wyborcza.pl/1,75476,10788881,Jak_jelen_upolowal_mysliwego.html
                                • groha Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 10.12.11, 15:47
                                  Dzięki, nie znaliśmy. Nawiasem mówiąc, nie znamy też fb, ale co tam.
                                  • stara.gropa Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 10.12.11, 17:03
                                    To tak jak my. Jeleń fajny gość, szkoda, że się jeszcze nie nauczył posługiwać strzelbą.
                                    • ewa9717 Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 10.12.11, 18:01
                                      My też nie mamy fb, pocztą dostalim. Śmy.
                                      • orale Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 10.12.11, 18:22
                                        My mamy i bardzo sobie chwalimy. A to mój ulubieniec ostatnio po fb latający
                                        www.cda.pl/video/5059a/Mistrz-drugiego-planu-czyli-jak-zwolnic-sie-z-teatru
                                        • embepe Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 10.12.11, 20:23
                                          My też mamy, też raczej sobie chwalimy, bo jak nie chwalić, skoro podsyłają takie: dajerade.com/obrazek/111/#relikt

big_grin big_grin big_grin
                                          • ewa9717 Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 14.12.11, 23:40
                                            www.youtube.com/watch?v=dBSNyOOff2w&feature=related
                                            Dla ożywienia.
                                          • minerwamcg Re: Dla wszystkich miłośników żwierzątek 15.12.11, 00:05
                                            To też jest wesołe - dla wszystkich czekających na zimę smile dajerade.com/obrazek/3/#relikt
    • balamuk Re: Wczytka i wpatrzka :) 17.12.11, 11:54
      Nie mam pojęcia, gdzie to wrzucić, a jestem pod wrażeniem.
      Złe mnie podkusilo i otwarłam artykuł na temat lipoczegośtam. Znalazlam poniższe:
      Pytanie: Czy usunięcie tłuszczu jest trwałe?
      Odpowiedź: Usunięcie tłuszczu jest częściowo trwałe.
      ????????????????????????????????
      • ewa9717 Re: Wczytka i wpatrzka :) 17.12.11, 14:04
        Tłuszcz odrasta po jajeczkach częściowo nieświeżych. Normalka.
    • groha Re: Wyciszka 22.12.11, 21:44
      a nawet dwie. Taka do wstępnego, przedświątecznego (jeszcze nie końcowoświatowego, hihi) ukołysania wewnętrznego. W wykonaniu naszej Basi kochanej, za którą szalejemy oboje z Grohem, jak szaleni. Nie obrażając niczyich uczuć i za najmocniejszym przeproszeniem pana Barona, ale nas Basia koi i kołysze jeszcze bardziej, niż Sade. Czego i Wam życzymy bardzo.
      Z dedykacją dla wszystkich Szanownych:
      Wandering
      i dla wszystkich zmęczonych:
      From Newport to London
      • embepe Re: Wyciszka 23.12.11, 10:07
        groha napisała:

> a nawet dwie. Taka do wstępnego, przedświątecznego (jeszcze nie końcowoświatowe
        > go, hihi) ukołysania wewnętrznego. W wykonaniu naszej Basi kochanej, za którą s
        > zalejemy oboje z Grohem, jak szaleni. Nie obrażając niczyich uczuć i za najmocn
        > iejszym przeproszeniem pana Barona, ale nas Basia koi i kołysze jeszcze bardzie
        > j, niż Sade. Czego i Wam życzymy bardzo.
        > Z dedykacją dla wszystkich Szanownych:
        > Wandering
        > i dla wszystkich zmęczonych:
        > From Newport to London

Może to nie spełnia kryteriów wyciszki, ale żeby SzanPBaron był syty i SzanPGroha cała, proponuję to:
        www.youtube.com/watch?v=BIQDQgo8EKk
        wink

A tak w ogóle, Groho, to po pierwszym rzucie oka na Twój post byłam przekonana, że masz na myśli całkiem inną Naszą Basię Kochaną
        o, tę : maziasty.wrzuta.pl/playlista/5cZ6XHDprHQ/nbk

smile
        • orale Re: Wyciszka 26.12.11, 19:26
          łazi dziś to za mną i łazi, słucham już trzeci raz, macie i wy
          www.youtube.com/watch?v=Edwsf-8F3sI
    • edeka5 Re: Wczytka i wpatrzka :) 26.12.11, 19:30
      A to przebój naszych tegorocznych świąt wink
      www.youtube.com/watch?v=jm3dm5J5r0A
      • asia.sthm Re: Wczytka i wpatrzka :) 26.12.11, 21:34
        a widzieliscie jak sie Mr. Bean w szopke bawi? Klasyk jaki czy co.
        www.youtube.com/watch?v=XDOO3FvGsZ4
        • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 28.12.11, 14:45
          Jeśli mowa o klasykach, to mam coś wyjątkowo uroczego na miłe odliczanie do końca:

Na cześć księdza Baki

Przepraszam, ale nie mogłam się oprzeć i musiałam się z Wami podzielić, bo zauroczona jestem do imentu i wciąż brzęczy mi to w uszach, jak muchi...
          • balamuk Re: Wczytka i wpatrzka :) 29.12.11, 12:53
            Ubawiło mnie: krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,10883237,Listy__Regjonalizmy_majo_sie_dobrze___.html
            • groha Re: Wczytka i wpatrzka :) 29.12.11, 14:41
              Brawo temu panu. Z natury jestem bardzo niepraktyczna i szalenie lubię wszystkie regjonalizmy, dlatego cieszy mnie bardzo, że wciąż majo się dobrze.
              • ewa9717 Nie zawsze śłodziunie 29.12.11, 16:31
                ale warte zaw
                www.tokfm.pl/Tokfm/5,103169,10858984,50_najlepszych_zdjec_zwierzecych_roku__ZDJECIA_.htmlieszenia oka. Podprowadziłam z innego forum wink
                • ewa9717 Re: Nie zawsze śłodziunie 29.12.11, 16:33
                  Iszczo raz, iszczo raz, iszczo mnoga, mnoga raz!
                  www.tokfm.pl/Tokfm/5,103169,10858984,50_najlepszych_zdjec_zwierzecych_roku__ZDJECIA_.html
                  • groha Re: Nie zawsze śłodziunie 29.12.11, 18:18
                    Fakt, może i nie zawsze śłodziunie, ale nie ma co szklić, że milsze jednak i bardziej zrozumiałe w zachowaniach od niektórych zwierząt ludzkich. Niektórych, mówię.
                    • asia.sthm Re: Nie zawsze śłodziunie 29.12.11, 22:25
                      wzruszajaca seria - taka od sasa do lasa
    • edeka5 Re: Wczytka i wpatrzka :) 05.01.12, 13:56
      https://republika.pl/blog_sd_1346068/2788343/tr/swinia.jpg
      • ter.eska Re: Wczytka i wpatrzka :) 05.01.12, 13:58
        jaka śliczna blondynkabig_grin
        • asia.sthm Re: Wczytka i wpatrzka :) 05.01.12, 14:41
          i tez lubi krowy.
          A nie mowilam ze krowy potrafia przemowic do kazdego?
          • ewa9717 Warszawskie 06.01.12, 22:03
            Może już znacie, dla mnie niektóre zupełnie nowe i niezwykłe.
            deser.pl/deser/1,111858,10886310,Kapitalny_film_z_Warszawa_lat_40__w_kolorze__BEZCENNE.html
            I ten film, i potem dalsze zdjęcia po jego zakończeniu.
            • stara.gropa Re: Warszawskie 06.01.12, 22:12
              Znamy, trzymamy rękę na pulsie smile
              A niebawem można będzie zobaczyć ten film:
              vimeo.com/33183694
              Też niesamowity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka